Dodaj do ulubionych

Sklep rybny na ul.wodnej

IP: *.play-internet.pl 16.12.17, 21:11
Byłam ostatnio świadkiem jak jakas Pani przyszła oddać śmierdzące ryby do sklepu rybnego na ulicy wodnej
mówiła że jej rodzina zatruła się nimi i przyszła oddać by pokazać jakie ryby sprzedają
Czy ktoś miał jakieś złe doświadczenia z rybami z rybnego na ul.wodnej czy to jednostkowy przypadek ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Rybna Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.play-internet.pl 17.12.17, 10:00
      To nie jest odosobniony przypadek. Dwukrotnie kupiłam tam cuchnące ryby i postanowiłam, że nigdy więcej nie dokonam zakupu w tym sklepie.
      • Gość: konsumentka Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.dynamic.mm.pl 17.12.17, 13:50
        Bo tam kupuje się ryby albo żywe albo zmrożone choć zawsze zawierają ponadnormatywną porcję lodu! A to jest taki myk - sklep kupuje po niższej cenie z grubą glazurą lodową a sprzedaje jak dla ryb z cieńszym lodem. Generalnie ceny w tym sklepie na ryby są zabójcze a często wymieniana obsługa coraz bardziej zniechęcająca i odpychająca.
      • Gość: onaniewiadoma Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.19-1.cable.virginm.net 21.08.21, 11:55
        moim zdaniem ryby w tym sklepie sa niesamowicie swieze, charakteryzuja sie pieknym kolorem i niesamowitym smakiem. sklep ma takze szeroki wachlarz filetow, bardzo smacznych salatek oraz niezwykla selekcje sledzi. ryby w tym sklepie sa starannie wyselekcjonowane co widac i czuc w smaku. to delikatesy. obsluga jest zawsze bardzo mila i pomocna oraz posiada ogromna wiedE na temat rybek i nigdy nie szczedzi cennych wskazowek. dodatkowym plusem tego miejsca jest to ze maja w swej ofercie paprykarz. to moj ulubiony skleo rybny w gminie
    • Gość: Maggy Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.play-internet.pl 17.12.17, 16:38
      To nie jest żaden jednostkowy przypadek.Tego typu sytuacje zdarzyły mi się parokrotnie.Ryby mają swoją cenę i powinny być świeże a to co tam zakupiłam to śmierdzące rybie zwłoki / oczy zapadnięte,skrzela brązowe wręcz , strasznie cuchnące /.Pani szybko rybkę pakuje do worka,kasuje i liczy,że kupujący jest ślepy i bez węchu.Jak odniesiesz to jeszcze usiłuje wmówić,że tak "pachnie" oczyszczona ryba.Dziwię się,że "biznes" tej Pani trwa tyle czasu.Kilka razy zwracałam tam zakupiony towar i po ostatnim razie przyrzekłam sobie,że było to po raz ostatni.
      • Gość: Adach Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.tvgawex.pl 17.12.17, 18:02
        Miałem podobną sytuację kupiłem tam pastę rybną. Poprosiłem o malutką porcję dostałem ledwo domykający się pojemnik, który w domu po pierwszej próbie konsumpcji wylądował w koszu. Pasta była kwaśna i śmierdząca. Od tego czasu omijam ten sklep szerokim łukiem.
        • Gość: xyz-15 Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.tvgawex.pl 17.12.17, 19:57
          Zgadzam się, sprzedają śmierdzące ryby od lat, jak pójdziesz z reklamacją, to pieniądze oddadzą, ale udają, że to pierwszy raz się zdarzyło, jak kupiłem kiedyś makrele, to nawet pies jej nie chciał, a jak smażyłem flądry, to w całej kamienicy smród było czuć, kilka razy zwróciłem towar. Tyle razy się sparzyłem, że mimo że mieszkam zaraz obok sklepu, to po ryby jeżdżę do Świecia na ul. Klasztorną 23, miło, świeżo i pachnąco, szkoda, że w Chełmnie nie ma innego sklepu rybnego ze świeżą rybą.
          • Gość: Maggy Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.play-internet.pl 17.12.17, 20:13
            Dokładnie...konkurencji tu brakuje...takiego sklepu rybnego z dobrymi,świeżymi rybkami.
            • Gość: marian Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.play-internet.pl 18.12.17, 11:37
              mam pomysł w najbliższą sobotę zróbmy protest przed tym sklepem! transparenty z napisem stop starym rybom, gwizdki w dłoń, pokażmy ilu nas jest! zrobimy tam taki hałas i tak nagłośnimy te sprawę, że już nigdy nie spróbują sprzedać nam nieświeżej ryby!!!!
              • Gość: Karasek Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: 95.51.47.* 18.12.17, 14:56
                Myślę,że to świetny pomysł.Taki protest może powstrzymać nieświadome zagrożenia osoby przed zakupem świątecznego karpika
                • Gość: Polak mały Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.dynamic.mm.pl 18.12.17, 16:18
                  Doskonały pomysł, tylko zróbmy go przed biurem PiSu /na zapleczu byłego Polomarkietu/, bo tamta ryba rzeczywiście psuje się od głowy. Świąteczne zagrożenia na Wodnej z tamtymi to nieporównywalny pikuś. Wodną można "ugotować" - po prostu nie kupując a na tamtych wystarczy nie głosować, a podczas głosowania patrzeć na ręce.
                • Gość: Nietoperz Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.10.22, 10:11
                  I niech każdy przyniesie granat zaczepny 😂😂😂
    • Gość: Gość Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.dynamic.mm.pl 18.12.17, 16:30
      Ludzie przecież to typowe i jakie polskie. Ponarzekac na forum i nic. A facetka dalej robi wszystkich w konia i robi kasę na ludzkiej głupocie. Przecież jest taka instytucja jak SANEPID oraz PIH. Pomijając, że oni tam być powinni z urzędu i zamknąć ten syf z urzędu. Niemniej namawiam by po zakupie i rozpakowaniu w domku w przypadku podejrzeń o nieswieżość, zaraz z paragonem i śmierdzacą rybka udać się do SANEPIDU. Jeżeli takich osób będzie spora grupa to może ruszą tylki z za biurek i zajmą się tematem. Swoją drogą należy pamiętać, że w nieświeżych rybach najczęściej zalegają się tasiemce. Ja kupuję rybki e Świeciu na Klasztornej. Nigdy nie miałem uwag.
      • Gość: stary Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.tvgawex.pl 18.12.17, 16:52
        Polecam sklep na ul Klasztornej w Świeciu, duży wybór, towar zawsze świeży, dużo żywej ryby, bardzo miła i rzetelna obsługa, nie to co u nas na Wodnej, sprzedają śmierdzące i jeszcze przy reklamacji próbują wmówić że ryby tak pachną, albo że to się zdarzyło pierwszy raz.
        • Gość: stary Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.tvgawex.pl 19.12.17, 09:38
          Ciekawą rzeczą jest to, ze właścicielka sklepu rybnego na ul. Wodnej w Chełmnie jest sąsiadką właścicielki sklepu na ul. Klasztornej w Świeciu, szkoda że nie bierze przykładu jak prowadzić sklep rybny od swojej sąsiadki.
      • Gość: Maggy Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.play-internet.pl 18.12.17, 18:12
        Wiem doskonale i też miałam zamiar zanieść to truchło właśnie do Sanepidu ale zakupu dokonałam w godzinach popołudniowych a Sanepid już nieczynny o tej porze.Odniosłam do sklepu i odzyskałam pieniądze a jakie były dalsze losy ryby - nie mam pojęcia.Natomiast kontrole jak to kontrole-często odbywają się nie bez uprzedzenia co uważam mija się z celem.Pozostaje mieć nadzieję,że Pani albo zmieni swoje postępowanie albo straci klientelę.
        • Gość: Gość Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.dynamic.mm.pl 18.12.17, 18:40
          W SANEPIDZIE mają dyżur całodobowy. Trzeba ich zmusić do działania. W takim małym mieście za duzo jest układów, powiązań rodzinnych, znajomości.
          • Gość: Maggy Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.play-internet.pl 18.12.17, 22:34
            Dzwoniłam do Sanepidu i przedstawiłam sprawę jednej z pań tam pracujących ale o tym,że pełnią dyżury całodobowe nie poinformowała mnie.Racja...układy i układziki - uroki miasteczek takich jak Chełmno
            • Gość: Kowalski Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.184.205.143.ipv4.supernova.orange.pl 18.12.17, 22:51
              Sprzedam Opla, trochę rdzy mu już weszło, ale jeździ i ma przegląd.

Zainteresowanych proszę o email albo fetelon.
              • Gość: Gość Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.146.235.38.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.12.17, 08:14
                A co ryby nim wozisz, że w ten wątek się wcinasz?.
                • Gość: a Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.play-internet.pl 19.12.17, 11:06
                  sklep na wodnej pije wodę z wisły
                • Gość: Kowalski Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.184.191.57.ipv4.supernova.orange.pl 19.12.17, 20:49
                  A można jeździć na rybki, czemu nie? Ma też duży kufer bo to kombi, można grilla zapakować i pogotwać na świeżym powietrzu - jak Makłowicz!
    • Gość: do Kowalski Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.12.17, 10:55
      A gdzie najlepiej biorą ryby w okolicy? Polecał byś jakieś łowiska?
      • Gość: Kowalski Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.184.124.27.ipv4.supernova.orange.pl 20.12.17, 21:58
        Nie ma lepiej gorzej - trzeba mieć trochę szczęścia i umiejetności ;)
    • Gość: stary Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.tvgawex.pl 20.12.17, 15:27
      Co tak cicho, czyżby do sklepu na Wodnej świeże ryby przywieżli ?
    • Gość: Andrzej Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.play-internet.pl 03.03.20, 12:36
      Witam ! Mam pytanko odnośnie sklepu rybnego na ul. Wodnej, czy sytuacja się poprawiła i warto tam już kupować, bo dalej jeżdżę po ryby do Świecia ?
      • michal535 Re: Sklep rybny na ul.wodnej 03.03.20, 17:09
        Raczej nikt tam już nie kupuje po tym jak większość miała nieciekawe doświadczenia...
        Nasza rodzina niestety miała takowe i szczęście w nieszczęściu że dzieci nie zjadły tych ryb. Dorośli spędzili dłuższy czas w ubikacji z problemami zoladkowymi. Nie wiadomo jakby się to skończyło u dzieci gdyby to zjadły. Cześć ryb została zwrócona do sklepu a Panie sprzedawczyni ..były zaskoczone.. I stwierdzily że to niemozliwe i że to PIERWSZY TAKI PRZYPADEK...
        • Gość: Andrzej Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: 46.238.210.* 03.03.20, 18:53
          Widzę, że wciąż ta sama reakcja, stara ich wymówka, dokładnie to samo przy reklamacji osobiście słyszałem kilka razy, nie kupuję tam już od ponad dwóch lat i widzę, że się nic na lepsze nie zmieniło, za odpowiedz bardzo dziękuję, choć mieszkam bardzo blisko sklepu nie pozostaje mi nic innego jak dalej jeżdzić po ryby do Świecia na ul. Klasztorną, bardzo duży wybór, świetna obsługa a co najważniejsze świeży pachnący rybą towar a nie smród z daleka, pozdrawiam wszystkich smakoszy ryb.
          • Gość: Agavax Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: 185.135.2.* 04.03.20, 01:58
            Tak..brakuje tu bardzo takiego sklepu rybnego jak w Świeciu...i b.miła obsługa , która uczciwie informuje,że rybki prima sort - i tak rzeczywiście jest.Ryby zawsze świeże , super ,nic tylko kupować i konsumować.W Chełmnie chyba nie doczekamy się tego typu sklepu.Dziwi mnie,że jakoś przez tyle lat Sanepid tu nie interweniuje...Wypowiedzi na forum mówią same za siebie i czas podjąć odpowiednie kroki.
            • Gość: Gość500 Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.03.20, 17:59
              Żadnego dobrego słowa nie powiem. Obsługa na najniższym możliwym poziomie, jakość produktów z najniższej półki.. Stanowczo odradzam
    • Gość: Jerzy Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.play-internet.pl 15.09.20, 13:50
      Czy był może ktoś ostatnio w tym sklepie ? Jakie wrażenia ?
    • vcbuba Re: Sklep rybny na ul.wodnej 27.05.21, 10:21
      A te ryby kupowała 2 tygodnie wcześniej. ludzie co wy tu z nudow piszecie to glowa mala powinni cie dorwac i jak nie masz konkretow to .... albo kara finansowa
    • Gość: onaniewiadoma Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.19-1.cable.virginm.net 21.08.21, 11:49
      dobry smak
    • Gość: stary Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.play-internet.pl 03.10.22, 14:08
      Witam, dowiedziałem się dziś przypadkiem, źe w końcu zamknęli ten sklep na Wodnej czy to prawda ?
    • Gość: Piotr Re: Sklep rybny na ul.wodnej IP: *.play-internet.pl 04.12.22, 10:15
      Witam, czy to prawda, że ktoś inny prowadzi teraz sklep rybny na ul. Wodnej w Chełmnie ? Jeśli ktoś posiada taką informację , to proszę o odpowiedz, pozdrawiam.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka