Dodaj do ulubionych

Chore dzieci w przedszkolu

IP: *.dynamic.mm.pl 08.02.18, 21:40
Przestańcie przyprowadzać swoje chore dzieci do przedszkoli. Kosztem waszego lenistwa zarażana jest cała grupa. Nie dość, że wasze dzieci przechodząc chorobę NA PEWNO źle się czują to i tak wypychacie ich do przedszkoli. Dziecko kaszle suchym męczącym kaszlem, matka nie pracuje, ale i tak dziecko wyląduje w przedszkolu..A co tam, da radę! Zacznijcie myśleć!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewka Re: Chore dzieci w przedszkolu IP: *.dynamic.mm.pl 08.02.18, 21:44
      Gdzie to tak jest? Popieram moje dziecko siedzi już 2 tygodnie w domu, bo gwiazdy na paznokcie muszą isć, ja też nie pracuje ale k... jak córka chora to w domu siedzi a teraz musi siedzieć przez głupotę paniuś.
    • Gość: Jula Re: Chore dzieci w przedszkolu IP: *.dynamic.mm.pl 08.02.18, 21:56
      Blondynko, Kolumbem nie jesteś, Ameryki nie odkrywasz. Jak ci się nie podoba to nie przyprowadzaj swojej pociechy do przedszkola i zabunkrujcie się w domu. Co za dziwna matka, strach taką trzymać w domu.
      • Gość: Do jula Re: Chore dzieci w przedszkolu IP: *.dynamic.mm.pl 08.02.18, 22:03
        Strach tych matek, które widzą, ze dziecko jest chore i faszeruja je lekami, żeby na czas przedszkola uciszyć wszystkie symptomy. To jest chore ;)
        • Gość: pikus Re: Chore dzieci w przedszkolu IP: *.dynamic.mm.pl 09.02.18, 22:53
          Chory tj brak lekarzy*dobrych dla dzieci.
    • beta.0 Re: Chore dzieci w przedszkolu 10.02.18, 03:35
      taaa, ale kaszel to nie choroba to po pierwsze, po drugie wszystkie matki nie siedzą w domu...
      • Gość: Chore Re: Chore dzieci w przedszkolu IP: *.play-internet.pl 10.02.18, 13:29
        Tak. I te, które do roboty chodzą (bo nie wszystkie zdecydowały się na utrzymanie z państwa 500 plus) również przyprowadzają chore dzieciaki by na opiekę nie pójść .... wiadomo wiąże się to z obniżeniem lub zabraniem premii...
      • Gość: Quentin Re: Chore dzieci w przedszkolu IP: *.184.223.10.ipv4.supernova.orange.pl 10.02.18, 13:29
        Brawo.

Kaszel to przecież objaw zdrowia i Ty na pewno zawsze wiesz czym jest wywołany.

Fakty są takie, że - jak widać - mnóstwo rodziców nie myśli ani o własnym dziecku, ani już zupełnie o innych. Skretynienie osiąga coraz większy zasięg, niestety.

To faktycznie trudno pojąć, że chore/chorawe dziecko bezpieczniej dojdzie do siebie (bądź uniknie większych problemów) zostając w domu. I nie pierniczcie głupot, że się pracuje - poza nielicznymi wyjątkami wszystko da się załatwić.
        • beta.0 Re: Chore dzieci w przedszkolu 11.02.18, 07:43
          Quentin, specjalista od chorób, skretynienie osiąga ten kto krytykuje innych nie mając podstaw.
          • Gość: Doremi Re: Chore dzieci w przedszkolu IP: *.dynamic.mm.pl 11.02.18, 12:07
            beta.0 może dla Ciebie kaszel to nie choroba - może myślisz, że to kaszel palacza? Objawy jak KASZEL są czymś spowodowane ;) ja nie dychram cały rok 😁 A jeśli ty tak...to mniej fajurek w płucka :)
          • Gość: Quentin Re: Chore dzieci w przedszkolu IP: *.184.193.165.ipv4.supernova.orange.pl 11.02.18, 22:56
            Beciu, kochana moja, jak bardzo się z Tobą zgadzam!

Cieszę się, że jednak mogłem się przyczepić do Twojej wypowiedzi. Zaznaczywszy warunki brzegowe - brakiem odpowiedzialności jest wysyłanie chorych dzieci do przedszkola i takie są fakty.
      • Gość: vas Re: Chore dzieci w przedszkolu IP: *.play-internet.pl 11.02.18, 14:13
        Kaszel to nie chorobą ? Czyz nie powoduje chyrchlaniem roznoszenie bakterii na inne dzieci ? Twoja swiadomosc jest porazajaca ! Wracaj do garow choć tam sie sprawdzasz tez nie najlepiej, lepiej ci tylko idzie siedzenie godzinami na fejsie
        • Gość: Ona Re: Chore dzieci w przedszkolu IP: *.play-internet.pl 11.02.18, 19:03
          właśnie
          • Gość: Ada Re: Chore dzieci w przedszkolu IP: *.dynamic.mm.pl 13.02.18, 19:21
            Moje dziecko często kaszle zwłaszcza wiosną ponieważ jest alergikiem. W takim razie też powinnam zostawiać je całą wiosnę w domu?
            • Gość: Quentin Re: Chore dzieci w przedszkolu IP: *.184.188.78.ipv4.supernova.orange.pl 13.02.18, 21:40
              Przede wszystkim powinnaś zacząć myśleć i zrobić coś z alergią Twojego dziecka.
              • beta.0 Re: Chore dzieci w przedszkolu 13.02.18, 22:51
                Quentin, cieszę sie że ty sie cieszysz, ale bardziej by mnie cieszyło gdybyś wyrazał się precyzyjniej - dyskusja zaczęła się od informacji, że dzieci z kaszlem powinny siedzieć w domu, a nie dzieci chore - a to już całkiem inny temat :(. A kaszel alergika - cóż pomyśl, może wymyslisz coś sensownego :)
                • Gość: Quentin Re: Chore dzieci w przedszkolu IP: *.184.188.78.ipv4.supernova.orange.pl 13.02.18, 23:07
                  Alergię się leczy. Tak, to długotrwałe, uciążliwe i trudne. Ale nieleczone bądź zaniedbane prowadzi do większych komplikacji.

I przecież - jak mam nadzieję - doskonale wiesz, że to wtrącenie właściwie nie bardzo na temat.
        • beta.0 Re: Chore dzieci w przedszkolu 13.02.18, 22:53
          vas zanim odeślesz kogoś do garów stań w kolejce po rozum, a wtedy może zauwazysz, że nie znając człowieka - nie należy o nim się wypowiadać, zwłaszcza gdy nie ma się nic ciekawego do powiedzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka