Dodaj do ulubionych

Do Piasta1025

IP: *.insight-bs.co.uk 06.11.04, 15:24
Nawiazujac do naszej rozmowy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=17280423&a=17340978
Mam nadzieje,ze wreszcie uzyskam od ciebie informacje, ilu noblistow wydaly uniwersytety w Krakowie i Lwowie.
Byloby dobrze, gdybys wymienil osobno noblistow zwiazanych z Krakowem a osobno tych zwiazanych ze Lwowem.(Nie zaszkodziloby, gdybys ich podzielil wg dziedzin w ktorych zdobyli nagrody Nobla:medycyny,fizyki,literatury itp).
U Daviesa znalazlem informacje, ze, z Uniwersytetem we Wroclawiu zwiazanych bylo 6 noblistow. Bez klopotu udalo mi sie znalezc podobne informacje dotyczace Uniwersytetu w Cambrigde - www.cam.ac.uk/cambuniv/nobelprize.html
Niestety, nie potrafie znalezc analogicznych informacji dot. Lwowa i Krakowa. Licze na twoja pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Legniczanin nargody IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 19:39
      Czy ktoś dostał Nobla,Oscara,nagrodę MTV Europe,czy inne kaczki i Fryderyki,lub
      kto został miss świata,nie znaczy,że ktoś inny jest gorszy.Znaczy jedynie
      tyle,że jakieś szacowne lub nieszacowne gremium kogoś lubi,np. wrocławskich
      Żydów,Szymborską,lub T.Roosevelta (pokojowa nagroda Nobla !).Były podobno
      plany,aby pokojową nagrodę dostał A.Hitler.
      Na temat przyznawania Oscarów polecam "Ojca Chrzestnego" Mario Puzo.
      • Gość: George Hedgehog Re: nargody IP: *.insight-bs.co.uk 06.11.04, 19:45
        Milo ze jestes, mr.legniczanin(chociaz pytanie bylo do Piasta).
        Ale moze ty potrafisz na nie odpowiedziec?
        • slezan Re: nargody 06.11.04, 19:54
          Dlaczego tak się nad nimi znęcasz?
          • Gość: George Hedgehog Re: nargody IP: *.insight-bs.co.uk 06.11.04, 19:58
            slezan napisał:

> Dlaczego tak się nad nimi znęcasz?
            Znecam? Przeciez bardzo lubie Piasta i Legniczanina :)
            Pozdrowienia, Slezan
        • Gość: Legniczanin Re: nargody IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 19:56
          Kłaniam się również.
          Niestety,nie odpowiem Ci na pytanie,bo kto i kiedy dostał nagrodę lub został
          miss,nie interesuje mnie to zbytnio.Wszystkie takie "szoły" z nagrodami są
          nieobiektywne.Np.Akademie w Sztokholmie i Oslo bardzo lubią Żydów,lewicowców i
          kolorowe kobiety.Podobnie z "miskami" świata.Wyjdę na ulicę i znajdę ładniejsze.
          • slezan Re: nargody 06.11.04, 19:59
            A Ty nie lubisz Żydów i kolorowych kobiet?
            • Gość: Legniczanin nagrody IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 20:03
              slezan napisał:

> A Ty nie lubisz Żydów i kolorowych kobiet?

Stwierdzam fakt,kto takie nagrody dostaje.
              • Gość: Legniczanin Re: nagrody IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 20:06
                slezan napisał:

> A Ty nie lubisz Żydów i kolorowych kobiet?

Skąd ten wniosek ?
                • slezan Re: nagrody 06.11.04, 20:22
                  To nie wniosek. To pytanie.
                  • Gość: Legniczanin Re: nagrody IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 20:39
                    Nic nie mam ani do Żydów,lub kolorowych kobiet,ale faktem,jest,że dostają Noble.
                    A co z lewicowcami,czemu nie spytałeś ?
          • Gość: George Hedgehog Re: nargody IP: *.insight-bs.co.uk 06.11.04, 20:05
            Gość portalu: Legniczanin napisał(a):

> Kłaniam się również.
            > Niestety,nie odpowiem Ci na pytanie,bo kto i kiedy dostał nagrodę lub został
            > miss,nie interesuje mnie to zbytnio.Wszystkie takie "szoły" z nagrodami są
            > nieobiektywne.Np.Akademie w Sztokholmie i Oslo bardzo lubią Żydów,lewicowców i
            > kolorowe kobiety.Podobnie z "miskami" świata.Wyjdę na ulicę i znajdę ładniejsze
            Zydow? Ja ich bardzo lubie - szczegolnie Natalie Portman :-)))
            Nie potrafisz odpowiedziec na moje pytanie :( . Trudno, poczekam na Piasta...
            • Gość: Legniczanin Re: nargody IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 20:09
              > Zydow? Ja ich bardzo lubie - szczegolnie Natalie Portman :-)))

Albo Alicię Silverstone,Goldie Hawn,Winonę Ryder itp,itd. :-)

> Nie potrafisz odpowiedziec na moje pytanie :( . Trudno, poczekam na Piasta...

Przykro mi.

• elver.b kolorowe kobiety wyznania mojżeszowego: 06.11.04, 20:32

- Wladyslaw Reymont
                - Maria Curie-Sklodowska
                - Lech Walesa
                - Czeslaw Milosz
                • Gość: Legniczanin Różne czasy IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 20:37
                  Reymont i Curie-Skłodowska dostali nagrodę dawno temu,wtedy nie było
                  politycznej poprawności.
                  Wałęsa musiał dostać,głupio już było nie dać.
                  Miłosz,Szymborska - lewicowcy.Czemu nie Herbert,w czym on był gorszy od
                  Szymborskiej ? Nie pisał przecież wierszy na cześć Stalina.
                • Gość: George Hedgehog Re: kolorowe kobiety wyznania mojżeszowego: IP: *.insight-bs.co.uk 06.11.04, 20:38
                  elver.b napisał:

>
                  > - Wladyslaw Reymont
                  > - Maria Curie-Sklodowska
                  > - Lech Walesa
                  > - Czeslaw Milosz
                  A gdzie Sienkiewicz?
                  • Gość: Legniczanin Sienkiewicz i Reymont IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 20:43
                    Sienkiewicz i Reymont nie mieli by dziś szans na Nobla.Pierwszy - rasista ("W
                    pustyni i w puszczy"),drugi antysemita ("Lalka").
                    • elver.b Re: Sienkiewicz i Reymont 06.11.04, 20:58
                      To Reymont napisal "Lalke" ??????????
                      Jakies nowum, same rewelacje dzisiaj odkrywasz panie Legniczaninie!
                      • Gość: Legniczanin Re: Sienkiewicz i Reymont IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 21:09
                        Moja wina,pomyliło mi się.
                        • elver.b Re: Sienkiewicz i Reymont 06.11.04, 21:35
                          Gość portalu: Legniczanin napisał(a):

> Moja wina,pomyliło mi się.
                          Nie, nie, to bardzo cenne odkrycie! Ono karze nam spojrzec z nieco innej
                          perspektywy na Twoj poziom wyksztalcenia.
                          Ta Legnica to jakas wylegarnia odkrywcow :-)))
                          • bebckk Re: Sienkiewicz i Reymont 06.11.04, 23:45
                            nie dziw sie elver. u nich kulura zaczyla sie dopiyro w 1945!
                            • izy_rajder Re: Sienkiewicz i Reymont 06.11.04, 23:49
                              bebckk napisał:

> nie dziw sie elver. u nich kulura zaczyla sie dopiyro w 1945!

U Ciebie sie jeszcze nie zaczęła ! /jakieś 60 lat opóźnienia do nas/
                              • bebckk Re: Sienkiewicz i Reymont 07.11.04, 00:27
                                > U Ciebie sie jeszcze nie zaczęła ! /jakieś 60 lat opóźnienia do nas/

a to czymu? moze wyjasnisz?
                  • elver.b Re: kolorowe kobiety wyznania mojżeszowego: 06.11.04, 20:59
                    Gość portalu: George Hedgehog napisał(a):

> elver.b napisał:
                    >
                    > >
                    > > - Wladyslaw Reymont
                    > > - Maria Curie-Sklodowska
                    > > - Lech Walesa
                    > > - Czeslaw Milosz
                    > A gdzie Sienkiewicz?
                    Sienkiewicz to lewicowiec :-))) Tutaj sie nie miesci :-)))
                    • Gość: Legniczanin Re: kolorowe kobiety wyznania mojżeszowego: IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 21:11
                      Sienkiewicz dostał Nobla pewien czas temu,wtedy to było możliwe.
                      Kto więc obecnie dostaje ? Pomyliłem się ?
                      • slezan Re: kolorowe kobiety wyznania mojżeszowego: 06.11.04, 21:16
                        A kiedy dostali Nobla naukowcy związani z uniwersytetem we Wrocławiu?
                        • Gość: pik Re: kolorowe kobiety wyznania mojżeszowego: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.11.04, 21:29
                          e tam oni i tak sa nazistami
                          • elver.b Re: kolorowe kobiety wyznania mojżeszowego: 06.11.04, 21:34
                            a do tego Zydami i kolorowymi kobietami o orientacji homoseksualnej ;-)
                            • Gość: pik Re: kolorowe kobiety wyznania mojżeszowego: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.11.04, 21:40
                              co to za marnotrawstwo powiedzial plemnik do plemnika
                              • elver.b Re: kolorowe kobiety wyznania mojżeszowego: 06.11.04, 21:43
                                Gość portalu: pik napisał(a):

> co to za marnotrawstwo powiedzial plemnik do plemnika
                                patrzac na pika :-)))
                                • Gość: Legniczanin Pomylilem się ? IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 21:48
                                  Przepraszam drodzy pseudo-Niemcy ,no to kto obecnie dostaje nagrody Nobla ?
                                  • elver.b Re: Pomylilem się ? 06.11.04, 21:51
                                    Pewnie jakis Zyd, kobieta, zgwalcona w dziecinstwie Murzynka z jakiejs
                                    karaibskiej partii komunistycznej, przechodzaca (cy) wlasnie skomplikowana
                                    operacje zmiany plci, pseudo-facecie.
                                    • Gość: józef piłsudski Re: Pomylilem się ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 21:52
                                      elver.b napisał:

> Pewnie jakis Zyd, kobieta, zgwalcona w dziecinstwie Murzynka z jakiejs
                                      > karaibskiej partii komunistycznej, przechodzaca (cy) wlasnie skomplikowana
                                      > operacje zmiany plci, pseudo-facecie.
                                      wypisz wymaluj nasz forumowy impotent Legniczanin :-)
                                • Gość: pik Re: kolorowe kobiety wyznania mojżeszowego: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.11.04, 22:05
                                  elwer miarkuj sie trocha, ja!!!
                                  • elver.b Re: kolorowe kobiety wyznania mojżeszowego: 06.11.04, 22:07
                                    Gość portalu: pik napisał(a):

> elwer miarkuj sie trocha, ja!!!
                                    Mialem na mysli Legniczanina, ale skoro jestes zazdrosny, albo odpowiadasz
                                    rysopisowi to on ci pewnie ustapi.
                                    • Gość: pik Re: kolorowe kobiety wyznania mojżeszowego: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.11.04, 22:13
                                      nie jo Ci z gory zaroski podziynkuja, dziynki
    • Gość: Lee Re: Do Piasta1025 IP: 80.51.161.* 09.11.04, 18:22
      Wy się tu na forum wszyscy szukacie i prosicie P.B., by się nie znaleźć.

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka