Dodaj do ulubionych

konsek ślonskij krziwdy z leksza pokozany

10.10.05, 00:26
Byłżek dzisioj zaskoczony jak kole 22.00 migłek se na w TVP 1. Leciała Bożo
Podszewka II czy cosik takigo. Pokozali jak wyciepowali ze Śląska Ślązokow i
jak kopowiatymi cugami zjyzdzały sie kresowioki. Pokozali jak zajmujom chałpy
w kierych jeszcze miyszkali jich prawowici właściciele. Potym jich
wyciepowali i jeszcze parszywie godlai: niy dejcie jim nic zabrać, nie dawaj
im nic. Potym zaś niy mogli sie nadziwić wszyskimu łod sroczow i flizow niy
godać już ło gupich bojlerach.
Przerypane.
Obserwuj wątek
    • Gość: katol Re: konsek ślonskij krziwdy z leksza pokozany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 08:43
      Slonzoki mieli za duzo,bracia w wiyrze nic,trza bylo jym pomoc zeby niy musieli
      tak duzodo Niymiec smycyc!
      Die Rache ist suess!
      • Gość: Pytek Re: konsek ślonskij krziwdy z leksza pokozany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 15:00
        Jesce by sie moogli posrywac', pra? I bruh fertih!
        • Gość: Pit Re: konsek ślonskij krziwdy z leksza pokozany IP: 150.254.85.* 10.10.05, 15:07
          Gość portalu: Pytek napisał(a):

> Jesce by sie moogli posrywac', pra? I bruh fertih!

Jak przy okazji nasrali na jakis schlyzjerski czerep, to mozna im wszystko
          wybaczyc.
          • rico-chorzow Re: konsek ślonskij krziwdy z leksza pokozany 10.10.05, 15:15
            Gość portalu: Pit napisał(a):

> Gość portalu: Pytek napisał(a):
            >
            > > Jesce by sie moogli posrywac', pra? I bruh fertih!
            >
            > Jak przy okazji nasrali na jakis schlyzjerski czerep, to mozna im wszystko
            > wybaczyc.

Tu nigdzie nie było mowy o sr.....niu.
            • Gość: Pit Mala errata IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.05, 17:21
              rico-chorzow napisał: Tu nigdzie nie było mowy o sr.....niu.

Wie pan co Rico,z tym s...niem mialem na mysli dojczszlyzjerow i ich kalmucki
              nazistowski pomiot, (ze Slazakami to nie ma nic wspolnego). Od tych szlyzjerow
              i ich szowinistycznego smrodu, zbiera sie na wymioty dla kazdego czlowieka
              niezaleznie od rasy, narodowosci czy wyznania. Zebym nie byl oskarzony o polski
              szowinizm to powiem panu jeszcze, ze mam nadzieje, ze ta polsko-kalmucka sciera
              Cywinska ( wstyd mi ze byla rezyserem w Teatrze Nowym w Poznaniu ) kiedys
              odpowie za swoje "filmy", przynajmniej moralnie. Zniknie wtedy z jej plaskatego
              fisys, usmiech i brednie o "spolnej " ojropie.
              • rico-chorzow Re: Mala errata 10.10.05, 18:23
                Wie Pan,ja też jestem Szlyzierem,i nigdy nie skończę być.
                • wilhelm4 Re: Mala errata 10.10.05, 22:45
                  Dobre!

Je nos masa.......
          • wilhelm4 Re: konsek ślonskij krziwdy z leksza pokozany 10.10.05, 22:43
            > czerep

A co to ? (niy mom ruskiygo sownika)
            • Gość: Pit Re: konsek ślonskij krziwdy z leksza pokozany IP: 150.254.85.* 11.10.05, 08:11
              wilhelm4 napisał:

> > czerep
              >
              > A co to ? (niy mom ruskiygo sownika)

A co uopka z krassoj armii nie nauczyl ?
          • Gość: Rehtoor Re: konsek ślonskij krziwdy z leksza pokozany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 11:09
            "Posrywac'" to po goornouszloonzku znacy tela, co po polsku - " poobrywac' "!
            • Gość: modry Re: konsek ślonskij krziwdy z leksza pokozany IP: 62.159.154.* 11.10.05, 13:44
              ech "picie" walisz sam takie kupska na swoj czerep jakoby kon lod poloczkowyj,
              nic ino boki srywac
              • Gość: Pit Re: konsek ślonskij krziwdy z leksza pokozany IP: 150.254.85.* 12.10.05, 09:55
                Gość portalu: modry napisał(a):

> ech "picie" walisz sam takie kupska na swoj czerep jakoby kon lod poloczkowyj,
                > nic ino boki srywac

taka ekwilibrystyke moze zrobic ino ubermansch. A szlyzjery sie za takich
                uwazajom ni ?
    • Gość: Pit dojczszlyzjerski kebab IP: 150.254.85.* 11.10.05, 14:45
      Przyszedl do lekarza dojczszlyzjer ze skarga ze mo malego czlonka. Doktor
      zapisal mu tabletki na "porost" ale zaznaczyl ze ino tylko jedna pigulka na
      miesiac. A zapisal szlyzjerowi dwdziescia. Szlyzjer se pomyslol co mi tu ten
      durny gorol bydzie pie...l, wzial od razu 20 i popil jabolem za hazlem. Zmarl
      natychmiast. Pochowali go i po trzech dniach z grobu wyrasta wielki czlon. Co
      tu robic?, pytaja starego grabarza. Stary grabarz mowi, trza go pochowac
      czlonkiem w dol. Minelo 2 miesiace a przed familokami znowu wyrasta to
      monstrum, gorszac omy i dziecioki. Zaczeli ciac, lac kwasem i napalmem i nic.
      Oglosili konkurs na zniszczenie czlonka piekielnika szlyzjera. Przyszedl jakis
      gorol z Turkiem i mowia ze problem rozwiaza ale ino za 100 letnia dzierzawe
      miejsca gdzie wyrosl czlon. Co tam goroli i tak duzo, to i Turka zdzierzym
      mowia szlyzjery. I tak sie tyz stalo. Na drugi dzien w tym miejscu wyrosl kiosk
      z najlepszym kebabem dla dojczszlyzjerow.
      • rico-chorzow Re: dojczszlyzjerski kebab 11.10.05, 15:33
        Smakuje?
        • Gość: Pit Re: dojczszlyzjerski kebab IP: 150.254.85.* 11.10.05, 17:07
          rico-chorzow napisał:

> Smakuje?

Nie wiem nie jestem dojczszlyzjerem.
          • rico-chorzow Re: dojczszlyzjerski kebab 11.10.05, 17:08
            Gość portalu: Pit napisał(a):

> rico-chorzow napisał:
            >
            > > Smakuje?
            >
            > Nie wiem nie jestem dojczszlyzjerem.

A ja nie wiem co jest "kebab".
            • Gość: Pit Re: dojczszlyzjerski kebab IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.05, 20:35
              rico-chorzow napisał:

> Gość portalu: Pit napisał(a):
              >
              > > rico-chorzow napisał:
              > >
              > > > Smakuje?
              > >
              > > Nie wiem nie jestem dojczszlyzjerem.
              >
              > A ja nie wiem co jest "kebab".

Zapytaj pan willego2, goscia i pytka oraz ich kamratow. Gwarantuje ze oni to
              panu wytlumacza.
    • Gość: van deer Serial w miare obiektywnie wiernie to ukazal... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.10.05, 20:10
      mwerk napisał:

> Byłżek dzisioj zaskoczony jak kole 22.00 migłek se na w TVP 1. Leciała Bożo
      > Podszewka II czy cosik takigo. Pokozali jak wyciepowali ze Śląska Ślązokow i
      > jak kopowiatymi cugami zjyzdzały sie kresowioki. Pokozali jak zajmujom chałpy
      > w kierych jeszcze miyszkali jich prawowici właściciele. Potym jich
      > wyciepowali i jeszcze parszywie godlai: niy dejcie jim nic zabrać, nie dawaj
      > im nic. Potym zaś niy mogli sie nadziwić wszyskimu łod sroczow i flizow niy
      > godać już ło gupich bojlerach.
      > Przerypane.

Widocznie nie dotarl do pana calkowicie sens przekazu o dwuznacznosci tego
      zjawiska we wspolnej nieszczesnej historii narodow w Europie srodkowej, gdzie
      losy rodziny sa przykladem jej postrzegania z punktu widzenia repatriantow..

Losy Kresowiakow i niemieckich wysiedlencow moralnie rzecz ujmujac sa tozsame,
      i nawet jakiekolwiek proby usprawiedliwiania tego, ze Niemcow "zasluzenie" to
      spotkalo - przez normalnych ludzi postrzegane bedzie jako ignorancja i brak
      znajomosci historii, ktory to zarzucacie kazdemu, kto z uporem maniaka na
      okraglo o tym nie pisze, nie wspomina i nie dopomina sie rewizji tych spraw..
      • Gość: sopel Re: Serial w miare obiektywnie wiernie to ukazal. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 14:10
        Mje sie zdo, co z'dziebko Polouki uodtajali!

Pokozaua to tyrz zwada wele wehrmahtowski przeszuos'cie Tuskowyh Ooupoow.

Pojyni, co Gyszihta i los uod rzoudnego niy zolerzoom?

Za pora lout morzno Szlyjzjery i Kresowjouki banoom fajrowac' cuzamyn
        rocznice przegooniynio ze stroon rodzinnyh?
        • Gość: van deer Re: Serial w miare obiektywnie wiernie to ukazal. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.10.05, 16:32
          > Za pora lout morzno Szlyjzjery i Kresowjouki banoom fajrowac' cuzamyn
          > rocznice przegooniynio ze stroon rodzinnyh?

Nie widze za bardzo powodu by z tego wzgledu cokolwiek swietowac, bynajmniej
          nie z powodu jakichs roznic kulturowych miedzy wymienionymi etnonimami. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka