Dodaj do ulubionych

Słowianie

06.05.06, 20:54
Plemiona Słowiańskie zamieszkują najwiecej ziem ze wszystkich plemion na
świecie. Ich imperium sięga od łaby aż do oceanu spokojnego. geramniane to
przy słowianach nedzni amatorzy.
Obserwuj wątek
    • willi2 Re: Słowianie 06.05.06, 21:24
      My Germanie jestesmy najwieksza potega na swiecie !!!!!
      Slowianskich nazwisk nikt nie potrafi wypowiedziec ,mozna sobie jezyk ugrysc :D
      • Gość: ; Willi gupolu mosz imie i nazwisko slowianskie:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 21:34
        • black.ok gupol willi germanofil:))) 06.05.06, 21:43
          • willi2 moje nazwisko jest germanskie ! 06.05.06, 21:46
            Moje prawdziwe nazwisko jest niemieckie.Chodz dla taktycznych zmylek przyberam
            polskie
            • Gość: ; Mowiles mi kiedys ,ze jest czeskie:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 21:46
              Radoslawie:-)
            • Gość: . Niemieckie:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 21:47
              Na przyklad Tschaia abo Gonsiorrek:-)
      • korfantydrugi Re: Słowianie 06.05.06, 22:21
        Znane niemieckie nazwiska : Hitler, Hess, Borman, Steinbach.
        • Gość: ; Slowianie w sporcie tez najlepsi:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 08:32
          sport.gazeta.pl/ateny/0,57340.html
          • Gość: leon Gyrmanie:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 08:35
            Oppelner i Willi:-) Jedyn nazywo sie Wawrzyniok, a drugi Kowol i im sie zdo ,ze
            som Niymce:-)))))))
            • oppelner.os Re: Gyrmanie:-) 09.05.06, 13:47
              Chyba ty som siy tak nazywosz gorolu, he he
    • willi2 Re: Słowianie 06.05.06, 21:56
      Przeciez pisze ze moi przodkowie pszybyli z okolicy Pilzna na Oberschlesien !
      Moje nazwisko ma nalecialosci czeskie i latwo zdradza swoje niemieckie pochodzienie
      • oppelner.os Re: Słowianie 06.05.06, 22:17
        Po co sie Willi tlumaczysz kolesiom korfantego?
        To Germanie i Zydzi rzadza swiatem a nie Slowianie:)
        • willi2 Re: Słowianie 06.05.06, 22:22
          Mosz recht Oppelner
          Korfanty miol na mysli chyba te polskie zydostwo co siedzi w amerykanskich bankach
          i uzbrajo izrael
          • korfantydrugi Re: Słowianie 06.05.06, 22:25
            Kiepski temat szlajzery co? Bo jak by nie patrzec mam racje co do słowian ich
            terytorian sa najwieksze na swiecie.
            • oppelner.os Re: Słowianie 06.05.06, 22:27
              Mylisz sie korfanty. Wychodzisz z blednego zalozenia, ze w calej Rosji, w tym za
              Uralem mieszkaja wylacznie Rosjanie.
              • korfantydrugi Re: Słowianie 06.05.06, 22:29
                tereny o których piszesz sa pod panowaniem Słowian.
                • oppelner.os Re: Słowianie 06.05.06, 22:31
                  Nie slyszales o republikach autonomicznych? Kto tam rzadzi? Wylacznie Rosjanie?
                  • korfantydrugi Re: Słowianie 06.05.06, 22:33
                    tak wyłacznie żadzam tam tylko rosjanie. gdyby lokalny rzad jakiej autonomicznej
                    republiki zrobili cokolwiek nie wedele zyczenia moskwy mieli by wizyte na kremlu
                    jak bierut. po ktorej przywiezli go w trumnie (oficjalnie zachorował)
                    • oppelner.os Re: Słowianie 06.05.06, 22:34
                      Kiedy byles w Rosji Korfanty?
                      • korfantydrugi Re: Słowianie 06.05.06, 22:40
                        W rosji nie byłem nigdy. Patrze sobie tylko na globus i jestem dumny z mojich braci.
                        a co do tej przepasci to rosjanie maja mojim zdaniem najlepszych naukowcow na
                        swiecie. Nie bede mowil o armi ktora mogla by zdmuchnac nimce w 25 minut gdy
                        chciala.
                        • oppelner.os Re: Słowianie 06.05.06, 22:45
                          Dla ciebie Germanie to tylko Niemcy?
                          Gdybys byl w Rosji i choc troche poznal ten kraj to nie pisalbys poprzednich
                          bzdur o Rosjanach na Dalekim Wschodzie. Rosja predzej zdmuchnie jak mowisz ale
                          Polske.

• korfantydrugi Re: Słowianie 06.05.06, 22:48
                            mimo mojich 25 lat wiem ze rosjanie tak naprawde uwarzaja na za swojich. bo i
                            tak jest. jestesmy ich bracmi. moj wujek pracowal w rosji ponad 15 lat w roznych
                            miejscach o minska przez moskwe do bajkału i nigdy nie spotkal sie z agresja.
                            Szansa w/g mnie dla Polski jest scisly sojusz z Rosja.
                            a teraz ide spac.
                            • oppelner.os Re: Słowianie 06.05.06, 22:55
                              Zgadzam sie, ze szansa dla Polski jest sojusz a wlasciwie dobre stosunki z Rosja.
                              Kolejne polskie rzady popelniaja blad prowadzac antyrosyjska polityke, gdy w
                              interesie wszystkich Europejczykow jest partnerstwo z tym jakze waznym krajem.

To prawda, ze przecietny Rosjanin dazy w zasadzie duza sympatia przecietnego
                              Polaka ale rowniez Niemca, co moze cie nieco zdziwi.
                            • hermionagranger5 Re: Słowianie 09.05.06, 23:36
                              Poznałam Rosjan w Rosji (w szerokim rozumieniu, które Ty nadajesz temu pojęciu)
                              i Rosjan w Polsce. Wierz mi, że oni (wielu z nich, nie - wszyscy) ani nas, ani
                              nie-rosyjskich mieszkańców autonomicznych republik nie uważają za "swoich" -
                              chyba, że masz na myśli kategorię własności.Co, rzecz jasna, wcale nie zawsze
                              oznaczać musi agresję.
                              Weryfikuj czasem nazbyt schematyczne sądy - 25 lat nie tłumaczy wszystkiego.
                              • hermionagranger5 Re: Uuups.. Do Korfantego powyżej... 09.05.06, 23:40
                                mówiłam, a widzę, że wyskoczyło pod Opellnerem ;-)
                                • korfantydrugi Re: Uuups.. Do Korfantego powyżej... 10.05.06, 16:04
                                  To że mam 25 lat daje mi nową jakość oceniania Rosjan. Jestem mało skażony
                                  komunizmem itp. Starsi sa niechetni wobec rozjan bowiem kieruja sie stereotypami.
                                  • hermionagranger5 Re: Uuups.. Do Korfantego powyżej... 10.05.06, 16:30
                                    Przeczytaj jeszcze raz uważnie. Jakość ocen nie musi mieć związku z wiekiem,
                                    raczej z wnikliowścią. Podobnie, jak determinacja stereotypu.
                                    :-)
                        • oppelner.os Bundeswehr 09.05.06, 13:45
                          Korfanty z tymi 25 minutami to przesadzasz. Gdybys znal natowski zalozenia
                          obrony na wypadek ataku ze strony Paktu warszawskiego oraz potencjal
                          Bundeswehry nie gadal bys takich bzdur. W przypadku ataku armii sowieckiej
                          takie kraje jak RFN i Francja mialy przez pierwsze dni powstrzymac atak i
                          przygotowac kontrofensywe z linii Renu po dotarciu glownych sil amerykanskich
                          na kontynent. Wiesz Korfanty co stoi w Alzacji i na lewym brzegu Renu?
                          Czy wiesz jaka bronia dysponuje Bundeswehra? Odpowiedz sobie i zacznij doceniac
                          potencjal Bundeswehry, ktora obok sil francuskich i brytyjskich jest i byla
                          trzonem systemu obrony NATO w Europie. ZSRR wiedzial jaki to potencjal i dal
                          sobie spokoj.
                          • korfantydrugi Re: Bundeswehr 09.05.06, 19:58
                            Po 1. Jesli chodzi o planu układu w. to czas posunoł sie o 16 lat do przodu. To
                            bardzo dużo. Taktyka zmieniła sie ogromnie.(duzo czytam Polski Zbrojnej i wogule
                            na inter.)
                            Po 2. Ja bym francji i jej zobowiązaniom w sprawach wojennych nie do końca
                            wierzył. Co nam pokazał rok 1939.(to juz niemcy byli bardziel słowni bo
                            powiedzieli ze zatakuja i slowa dotrzymali a żabojady nie byli słowni).
                            Po 3. Ja mysłałem o broni atomowej i wodorowej te moje "25 minut"

Z jednym sie zgodze armia niemiecka jest duza, mobilna i dobrze uzbrojona=grozna
                            i to jest powod to przemyślen dla europy. Wszyscy wiemy jak to sie konczyło dla
                            pokoju=polski kiedy wojska niemieckie miały tego rodzaju atuty.
                            • oppelner.os Re: Bundeswehr 09.05.06, 20:37
                              Taktyka sie zmienia ale strategia obrony na wypadek ataku wielkiego przeciwnika
                              np. ze strony Rosji sie nie zmienil. Nadal Ren jest ta strefa, ktora musi
                              powstrzymac kazdego przeciwnika. Planuje sie przeniesc ten "Ren" na linie Wisly.
                              Z tego co wiem nic w tym kierunku nie zrobiono. Wyrzutnie rakietowe nadal stoja
                              tam gdzie staly.

Francja tym razem nie ma wyboru, bo albo bedzie walczyc albo zniknie - proste
                              jak budowa cepa.

Jezeli sie tym interesujesz, to pewno wiesz, ze pewna ilosc taktycznej broni
                              jadrowe znajduje sie w dyspozycji (w rekach) Niemcow.
                              Z reszta wypowiedzi sie zgadzam.
                              • oppelner.os Re: Bundeswehr 09.05.06, 20:45
                                Z ta ponizsza wypowiedzia zgadzam sie tylko czesciowo, tzn. sila Bundeswehry nie
                                polega wylacznie na jej liczebnosci, bo ta systematycznie spada ale na jakosci
                                uzbrojenia, dowodzenia i wyszkolenia. Bundeswehra jest czescia NATO i nadal ma
                                charakter sily obronnej, stad twoje niepokoje sa nieuzasadnione.
                                W 1939 roku inne byly realia polityczne w Europie i na swiecie.
                              • oppelner.os Re: Bundeswehr 09.05.06, 20:47
                                Z ta druga czescia twojej wypowiedzi zgadzam sie tylko czesciowo, tzn. sila
                                Bundeswehry nie polega wylacznie na jej liczebnosci, bo ta systematycznie spada
                                ale na jakosci uzbrojenia, dowodzenia i wyszkolenia. Bundeswehra jest czescia
                                NATO i nadal ma charakter sily obronnej, stad twoje niepokoje sa nieuzasadnione.
                                W 1939 roku inne byly realia polityczne w Europie i na swiecie.
                                • korfantydrugi Re: Bundeswehr 09.05.06, 22:16
                                  Realia faktycznie zmieniły się od 1939r. Ale wojsko jest wojsko. A francji bym
                                  nie ufał. Oni szukaja zawsze innego wyjscia niz wojna(osobiscie niecierpie ich
                                  gorzej niż niemcow). Opisze kiedys jak oszukali nas w sprawie Śląska
                                  Cieszyńskiego na konferencji w Spa w lipcu 1920. Bo to nie był pomysł Czech ale
                                  francji co zajecia terenów Ś.Cieszyńskiego. Ale o tym kiedy indziej.
                                  • oppelner.os Re: Bundeswehr 09.05.06, 22:31
                                    Ja tez nie przepadam za zabojadami i tym ich jezykiem:)))
                                    • Gość: edi Re: Bundeswehr IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.05.06, 22:32
                                      a ja nie przepadom za polskimi bajkami :)
                                      • oppelner.os Re: Bundeswehr 09.05.06, 22:37
                                        Ja tez nie przepadam za polskimi bajkami ale nie o tym bylo gadane:)
                                        • Gość: edi Re: Bundeswehr IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.05.06, 22:47
                                          ti to mosz wytrwaniy. jak dugo idzie labrowac o tym samym? ty poloki i tak tygo
                                          niy bydom ferstandowac.
                                          • oppelner.os Re: Bundeswehr 09.05.06, 23:12
                                            Sa mosz Recht:)))
                  • oppelner.os Re: Słowianie 06.05.06, 22:33
                    Najwazniejsze Korfanty porownaj potencjaly gospodarcze Slaowian i Germanow.
                    Widzisz roznice? Ja widze przepasc ogromna:)
            • willi2 Re: Słowianie 06.05.06, 22:28
              Ales ty glupi korfanty,teraz ta gupota wychodzi na jaw dlaczego za polska
              agitowales !
            • oppelner.os Re: Słowianie 06.05.06, 22:59
              Nie masz racji Korfanty. Polska w swoim interesie powinna zaprzestac nagonki na
              Rosje i ulozyc z nia normalne stosunki.
    • cirano Re: Jeszcze jedna durno prowokacja 07.05.06, 11:19
      Korfantego. Niy szkoda ci czasu synek, przed tym kompi siedzieć i gupoty
      wymyślać, (zresztom nic nowego) wybier sie lepij na Francusko ze szmatom, bo tam
      zaś jakiś niygrzeczny Ślonzok kamyń twojigo ujka "zbeszcześciył".
    • marcin32 Germanie z wyjatkiem Niemcow sa fajni. 09.05.06, 23:53
      Wszystkie narody germanskie z wyjatkiem Niemcow sa sympatyczne. Fajni sa
      Holendrzy, Skandynawowie, Brytyjczycy. To tylko Niemcy sa czarna owca, ktora
      zrobila Germanom krecia robote.

korfantydrugi napisał:

> Plemiona Słowiańskie zamieszkują najwiecej ziem ze wszystkich plemion na
      > świecie. Ich imperium sięga od łaby aż do oceanu spokojnego. geramniane to
      > przy słowianach nedzni amatorzy.
      • oppelner.os Slowianie z wyjatkiem Polakow sa fajni. 10.05.06, 05:20
        Wszystkie narody slowianskie z wyjatkiem Polakow sa sympatyczne. Fajni sa
        Rosjanie, Bialorusini, Slowacy. To tylko Polska jest czarna owca, ktora
        robi Slowianom krecia robote.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka