Dodaj do ulubionych

Nieprawda ze:

20.05.06, 22:16
Nieprawda, że:

Największą katastrofą morską XX wieku było zatonięcie �Titanika�.
W katastrofie �Titanika� zginęło tragiczną śmiercią 1513 osób ale w 1945
roku, radziecka łódź podwodna, pod dowództwem Marinesko zaatakowała niemiecki
liniowiec �Wilhelm Gustloff� i posłała na dno 7700 hitlerowskich żołnierzy.

Żródło:
pl.polska.ru/ciekawy/rosja.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Franzin Re: Nieprawda ze: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 22:25
      To także nieprawda. Na pokładzie byli cywile,dzieci,kobiety, ranni żołnierze.
      • black.ok Re: Nieprawda ze: 20.05.06, 22:31
        Ilu wśród nich było SS-manów?

Gość portalu: Franzin napisał(a):

> To także nieprawda. Na pokładzie byli cywile,dzieci,kobiety, ranni żołnierze.
        • Gość: Franzin Re: Nieprawda ze: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 22:41
          Wsród dzieci był najwiekszy procent SS-mannów.
          • black.ok Re: Nieprawda ze: 20.05.06, 22:44
            Gość portalu: Franzin napisał(a):

> Wsród dzieci był najwiekszy procent SS-mannów.

Tak uważasz?

Ja uważam, że wśród rannych żołnierzy największy procent stanowili SS-mani.
    • Gość: Franzin Re: Nieprawda ze: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 22:28
      Była jeszcze dwie inne jednostki zatopione na Bałtyku. "Steuben" i "Goya" - na
      pokładzie także cywile.
    • arnold7 Re: Nieprawda ze: 20.05.06, 22:31
      Zolnierzy?

30 stycznia 1945 roku wypłynął z Gdyni mając na pokładzie ponad 7000 ludzi
      (według oficjalnych danych: 173 członków załogi, 918 marynarzy z 2 dywizjonu
      szkolnego, 162 rannych, 4424 uchodźców i 373 kobiety w wieku 17-25 lat z sił
      pomocniczych Kriegsmarine; ponadto na statku znajdowało się co najmniej kilkuset
      kolejnych cywilów). O godz. 21:10 statek został trafiony 3 torpedami
      wystrzelonymi przez sowiecki okręt podwodny S-13 i po ok. 50 minutach poszedł na
      dno. Niemiecki historyk Heinz Schön szacuje liczbę zabitych na ponad 9300 osób,
      a brytyjscy dziennikarze, którzy analizowali dokumenty dotyczące tragedii
      szacują liczbę ofiar na 7000 do 8000. Uratowano tylko 1239 osób.

sabaoth.infoserve.pl/danzig-online/gustloff/gustloff.html
    • korfantydrugi Re: Nieprawda ze: 20.05.06, 22:31
      Z pretensjami do moskwy.jeszcze nie zapomnij o slasku pomorzu i prusach
      wschodnich!!!
      • Gość: Franzin Re: Nieprawda ze: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 22:46
        "korfanty numer dwa". Zastanawiam sie jaki był cel zamieszczania tej
        informacji? A następnie jakże błyskotliwy komentarz.
        • korfantydrugi Re: Nieprawda ze: 20.05.06, 22:47
          nie zastanawiaj sie nie jestes w tym dobry!!!
          • cirano Re: Nieprawda ze: 22.05.06, 23:01
            Korfanty, skoncz z tymi wyswiechtanymi zwrotami. W zastanawianiu sie jestes
            zly. A dobry jestes w falszowaniu faktow.
            Nieomalze mozna z twego tekstu wyczytac, ze wszystko co gadalo wtedy po
            Niemiecku bylo zolnierzem, dlatego atak Ruska jest jak najbardziej w twoich
            oczach usprawiedliwiony. To oddaje obraz twego skrzywionego charakteru
        • oppelner.os Do Franzina 20.05.06, 22:54
          Ja mysle, ze Korfanty chce sie na sile skompromitowac:(
          • black.ok Re: Do Franzina 20.05.06, 22:57
            Opler, ty się nie kompromituj, bo twoja wiedza jest szczątkowa. Sam to
            powiedziałeś.
            • oppelner.os Szczatkowa wiedza? Kiedy to powiedzialem? 20.05.06, 23:36
              Podaj link na taka wypowiedz:)
              • black.ok Re: Szczatkowa wiedza? Kiedy to powiedzialem? 20.05.06, 23:40
                Opler, pedziou ty, że Polskie widzisz tylko jak jedziesz A4. Zza szyb czego to?
                • oppelner.os Re: Szczatkowa wiedza? Kiedy to powiedzialem? 20.05.06, 23:46
                  Przeciez juz ci mowilem, ze bylem pare tygodni temu w Opolu i Gliwicach i wcale
                  nie mowilem, ze Polske widze tylko zza szyb samochodu. Co ty mi wmawiasz black?
                  • black.ok Re: Szczatkowa wiedza? Kiedy to powiedzialem? 21.05.06, 00:11
                    opluś, przecież ty mi mówisz, że Polska to ruina i sie jeszcze stacza. Ty nie
                    masz żadnych wiadomości, nic nie widziałes, Polskę to może ty widziałeś z
                    filmów propadandowych, abo ZDF:)
                    • oppelner.os Re: Szczatkowa wiedza? Kiedy to powiedzialem? 21.05.06, 00:15
                      Troche jednak widzialem black. Np. W opolu mamy teraz conajmniej 5 targowisk -
                      to rzeczywiscie sukces. Masowa emigracja mlodych ludzi to tez sukces. Nie wiem,
                      kto z nas wiecej propagandy oglada black.
                      • black.ok Re: Szczatkowa wiedza? Kiedy to powiedzialem? 21.05.06, 00:20
                        Opluś, twój biznes to targowiska, witaj w temacie. A w Wis Baden ile targowisk
                        jest? Intereuje mnie czy Carrefour w Moguncji osiąga dobre efekty? Jak cos
                        wiesz, to daj na priva:)
                        • oppelner.os Re: Szczatkowa wiedza? Kiedy to powiedzialem? 21.05.06, 00:57
                          Nie jestem ani z Wiesbaden ani z Mainz ale blisko i powiem ci, ze takiej sieci
                          Carrefura w Rheinhessen nie ma. Targowiska sa wylacznie w soboty i w niedziele
                          ale za kazdym razem w innym miejscu. Ja sie tymi Flohmarktami nie interesuje. W
                          weekendy zwykle odpoczywam i nie koniecznie na miejscu. Tu sa inne sieci
                          koncernu Metro AG (Real, Praktiker etc.) Wal-Mart, itp. itd. Nie matez Tesco i
                          innych egzotycznych sieci handlowych typu "Biedronka" he he
    • oberschlesier1921 dona paz 25.05.06, 01:27

20 grudnia 1987, wcale nie tak dawno temu, statek pasazerski "dona paz" plynacy
      z filipin do manili kolidowal ze tankowcem "vector" smierc ponioslo 4386
      pasazerow, jest to najwieksza tragedia morska czasow pokojowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka