Dodaj do ulubionych

POMNIK PAPIEŻA W OLSZTYNIE

25.01.04, 13:54
Czy jest takowy (pomink lub popiersie) w Waszym mieście? Jeśli tak, gdzie?...

Proszę o pomoc!
Obserwuj wątek
    • Gość: mamut Re: POMNIK PAPIEZ˙A W OLSZTYNIE IP: *.sympatico.ca 25.01.04, 19:36
      Niestety nie wiem nic na temat pomnika papieza w takim formacie aby onim bylo slychac w Olsztynie... brama katedry Olsztynskiej ma brazowe dzrzwi z
      plaskorzezba papieza... ale pomnika jako takiego chyba brak... Proponuje usunac paskudnie wygladajaca "Szubienice" czyli pomnik wdziecznosci dla
      Armi Zdradzieckiej i postawic tam np. Pomnik Papieza..

czuw
      • algreg Re: POMNIK PAPIEZ˙A W OLSZTYNIE 25.01.04, 19:55
        POWALIŁO was ,cała Polska jest wystarczająco "ubogacona"pomnikami i ulicami
        obywatela Wojtyły.
        • Gość: jd Re: POMNIK PAPIEZ˙A W OLSZTYNIE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.01.04, 20:16
          Tak, mamut, postaw ten pomnik gdzieś blisko siebie.
          • being28 Re: POMNIK PAPIEZ˙A W OLSZTYNIE 25.01.04, 20:18
            Z pomnikami papieza to niezly pomysl, ale ja mam lepszy:
            Kiedys jak umarl Stalin to nam zafundowano Stalinogrod. A jak umrze papiez
            to...

To dopiero pomysl na promocje miasta!!!
            • rilian Re: POMNIK PAPIEZ˙A W OLSZTYNIE 25.01.04, 22:04
              Spoko... nie denerwujcie się... Jeśli faktycznie ominęła was gorączka pomników
              Papieża, to nie jest tak źle...
              • bpkw Re: POMNIK PAPIEZ˙A W OLSZTYNIE 26.01.04, 00:05
                Jan Pawel II z cala pewnoscia ma jeden wielki pomnik w naszych sercach.
                Zarowno w sercach katolickich jak i innych wyznan a takze ateistow. Stawianie
                pomnikow, zwlaszcza za zycia Ojca Swietego to gleboka hipokryzja.
                Znane jest powiedzenie, ze Polacy kochaja Ojca Swietego, ale Go
                nie ...sluchaja. I stad pewnie ten "wilczy ped" do stawiania pomnikow,
                nazywania placow, ulic, szkol...et cetera. Mysle, ze Ojciec Swiety patrzy z
                niesmakiem na owe pomnikowe "dowody milosci".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka