Dodaj do ulubionych

Dobra wiara v.6

11.02.04, 23:39
W dobrej wierze, ktoś chce o nas coś napisać, ciekaw jestem dlaczego to nasze
forum? Ale może to nie jest takie trudne do odgadnięcia, bo wystarczy
spojrzeć na inne, nie chcę wazelinować, ale trzyma się tu pewien poziom na
fundamentach humoru, sławienia miasta (i ciasta).
W dobrej wierze
oso
Obserwuj wątek
    • w_v_w Re: Dobra wiara v.6 12.02.04, 06:58
      ...i o wyższosci "placków ziemniaczanych"
      nad "babka ziemniaczaną" i dużo, dużo lukru...
      pzdr!
      Wawerka
      • zbyszek07 Re: Dobra wiara v.6 12.02.04, 07:21
        A tu sie podobno jada
        "Babke Kartoflana"
        a w poznanskim?

pytanie w dobrej wierze
        z typu:
        golonka czy golonko!!!
        :-)
        • w_v_w Re: Dobra wiara v.6 12.02.04, 07:30
          a w Poznanskiem
          "babka z pyrów" i takie placki:)
          jak to w "Pyrlandii"
          :)
          Wawerka
          • zbyszek07 Re: Dobra wiara v.6 12.02.04, 07:34
            Bardzo lubie Babki...
            o ile nie sa "ziemniaczane"!
            • w_v_w Re: Dobra wiara v.6 12.02.04, 07:56
              Łakomczuch...
              Wawerka
              • w_v_w Re: Dobra wiara v.6 12.02.04, 08:00
                "Był raz jeden taki mistyk,
                lubił baby i z nimi styk"
                /Sztaudynger/
                Wawerka
                • oso1 Re: Dobra wiara v.6 13.02.04, 01:06
                  I wszystko w dobrej wierze.
                  Bo po cóż ten krzyk
                  - gdy chodzi o styk?
                  • w_v_w Re: Dobra wiara v.6 13.02.04, 01:07
                    Otóz to, otóz to!!!
                    Wawerka
                    • zbyszek07 Re: Dobra wiara v.6 13.02.04, 09:28
                      W dobrej wierze
                      Wam sie zwierze,
                      jakie ze mnie
                      staszne zwierze!
                      ... i pomaszerowal dalej!
                      • oso1 Re: Dobra wiara v.6 13.02.04, 16:14
                        Tę dziewczynę, tę jedyną
                        Tak okraszę piękną miną
                        Pozostanę w dobrej wierze
                        Czy mnie będzie kochać szczerze
                        • Gość: giga Re: Dobra wiara v.6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 19:18
                          Wierzę że koszulki tuż, tuż
                          Trzynasty nie przeszkodzi:)
                          • oso1 Re: Dobra wiara v.6 14.02.04, 03:26
                            Mam i dla Ciebie Giga, i dla Soli - ale co z mokrym podkoszulkiem?
                            ;)
                            • Gość: giga Re: Dobra wiara v.6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 09:58
                              Cieszę się ogromnie:)
                              Pozdrawiam i dziękuję
                              • zbyszek07 Re: Dobra wiara v.6 14.02.04, 18:43
                                Milo ze cieszysz sie z tego
                                "mokrego podkoszulka" :-p
                                Mysle ze wreszcie kiedys ujawnisz sie publicznie w eNce...
                                dobra wiara?
                                • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.02.04, 21:18
                                  Panienka w wieku 30 lat idzie po plaży i nagle zobaczyła starą
                                  butelkę. Podniosła, potarła i z butelki wydobył się duszek.
                                  Panienka pyta: "Czy będę miała trzy życzenia?"
                                  Duszek: "Nieeee, przykro mi, ale ja jestem duszek spełniający tylko jedno
                                  życzenie".
                                  Panienka bez wahania: "To proszę o pokój na Bliskim Wschodzie.
                                  Widzisz tę mapę Duszku? Chcę, aby te wszystkie kraje przestały
                                  ze sobą walczyc, żeby Żydzi i Arabowie pokochali się miedzy sobą
                                  i żeby kochali Amerykanów i odwrotnie. Żeby wszyscy tam żyli
                                  w pokoju i harmonii."

Duszek, popatrzył na mapę i mówi: "Kobieto bądź rozsądna, te kraje się bija
                                  i nienawidzą od tysięcy lat, a ja po 1000 latach siedzenia w butelce też nie
                                  jestem w najlepszej formie.
                                  Jestem DOBRY, ale nie aż tak dobry. Nie sądzę, abym mógł to zrobić.
                                  Pomyśl i daj jakieś sensowne życzenie.
                                  Panienka pomyślała przez chwilę i mówi: "No dobrze, przez całe życie chciałam
                                  spotkać właściwego mężczyznę, aby wyjść za niego za mąż.
                                  Wiesz, takiego który będzie mnie kochał, szanował, bronił, dobrze zarabiał i
                                  oddawał pieniądze, nie pił, nie palił, pomagał przy dzieciach,
                                  w gotowaniu i sprzątaniu, był świetny w łóżku, był wierny i nie patrzył
                                  tylko w telewizor na programy sportowe.Takie mam życzenie."

Duszek pokręcił głową z niedowierzaniem głęboko westchnął i powiedział:

"Pokaż mi Kobieto tę cholerną mapę jeszcze raz."
                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 14.02.04, 22:24
                                    grunt to dobra wiara
                                    • oso1 Re: Dobra wiara v.6 15.02.04, 21:16
                                      Poczekam w dobrej wierze na reakcję Ritki.
                                      • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.02.04, 21:28
                                        ja w ciemno wchodze w te koszulki
                                        a dzis prosiła mnie o nią moja kuzynka wiec okolica będzie piękna Olsztynem
                                        mówię wam , że jak się dziś wybawiłam
                                        wino Toro Negro i luz i śmiałyśmy sie z mojego snu
                                        jedni mają urodziny , drudzy imieniny i zabawa trwa :)
                                        • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.02.04, 21:05
                                          czy ktos już prał koszulki - farbują ?
                                          • oso1 Re: Dobra wiara v.6 16.02.04, 21:10
                                            Czy już Ritka otrzymałaś wszystko?
                                            • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.02.04, 21:19
                                              nic nie otrzymałam, nawet cynku
                                              oso - czy aby w dobrej wierze nie jest ten wątek o Olsztyniankach krzywdzacy
                                              inne Poleczki ?
                                              • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.02.04, 22:05
                                                acha - i zapomniałeś uwzględnić inteligencję :)))))))))
                                                • oso1 Re: Dobra wiara v.6 16.02.04, 22:23
                                                  odpowiem na wątku o pięknych Olsztyniankach.
                                                  Odnośnie zapytania, to myślałem, ze Ci Inka już przekazała niespodziankę od
                                                  Soli (rulonik) i ode mnie (zawiniątko).
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.02.04, 22:27
                                                    jeszcze do mnie nie dzwoniła, ale jak ją znam to przyleci pełna energii i wiary,
                                                    ona taka jest, ją ciężko przegadać :)
                                                    giga -jakby co wpadaj:)
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 16.02.04, 22:47
                                                    Znając Gigę nie mogła przecież wypaść
                                                    ;)
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 20:08
                                                    dobra kolacja będzie teraz
                                                    przerwa
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 17.02.04, 20:57
                                                    Taaak, kolacja a mnie cuścik rymnęło w gardziołko. Jakiś się ból wdał, ze
                                                    przełykać nie mogę. Nic to rzekłem sobie, w dobrej wierze chwyciłem kufelek
                                                    piwa zaprawiony pół słoikiem miodzicha (gdybyście widzieli wyraz twarzy mej
                                                    połowicy) i po rozgrzaniu staram się zminimalizować ból środkami naszych
                                                    dziadków. I całkiem to przyjemne.
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 21:05
                                                    może powtórz zabieg w dobrej wierze
                                                    a nie zarazisz innych domowników, jakieś zabiegi profilaktyczne, odcieli cie
                                                    już od reszty, zostałeś intrnowany na skutek zrazy ;))))))))
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 18.02.04, 22:03
                                                    No pewnie zamknięto mnie w oddzielnym pokoju (niby w dobrej wierze) i podają mi
                                                    tylko jedzenie i picie (i to dobre), ale mam dostęp do komputerka i to też jest
                                                    ważne. Ważne jest też to, że idzie ku lepszemu.
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 22:13
                                                    w dobrej wierze pewnie giga piecze paczki, w dobrej wierze poda je soli, a sola
                                                    w dobrej wierze poda oso, a oso w dobrej wierze poda żonie, a żona w dobrej
                                                    wierze poda pączucia synusiowi, a synuś w dobrej wierze poda go braciszkowi i w
                                                    dobrej wierze braciszek zje .:)

oto historia pewnego pączka z lukrem i różą w zębach ;)))))))))))
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 18.02.04, 22:15
                                                    a reszta obliże palce
                                                    ;)
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 18.02.04, 22:16
                                                    I zobacz giga nie pali, a mi pozostało już niewiele dni do rzucenia palenia -
                                                    magiczna data 15 marzec - po 25 latach zadymiania.
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 22:52
                                                    jak to jest możliwe ?
                                                    może zdradzi recepturę w dobrej wierze
                                                    no to pączkujemy jutro
                                                    - jakiś rekordzik w ilości zjedzonych ?
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 19.02.04, 00:40
                                                    A odnośnie pączkowania. To kobieta najpierw pączkuje czy rozkwita?
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.02.04, 20:50
                                                    prawie już po pączkowaniach , zostają same wieczne kwiaty ;)w dobrej wierze ,
                                                    ze nigdy nie zwiędną :)
                                                  • inka28 Re: Dobra wiara v.6 20.02.04, 10:33
                                                    Ja tylko taki mały wtręt do oso - ja naprawdę jestem łacznik, tylko potrzebuję
                                                    trochę czasu. Także jeszcze raz przepraszam za opóźnienie z przesyłką, ale
                                                    dostarczyłam w całości. Wierzysz mi?:P
                                                    Rita, ja nie wiem kto tu kogo przegaduje...:)
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.02.04, 21:02
                                                    Inka - dobry moment wybrałaś, nie biczuj sie ;)))))))))
                                                    Czy wiecie jak rozmnażają się kalorie ?
                                                    przez pączkowanie :)
                                                    oficjalnie w dobrej wierze mówię stop pączką
                                                    teraz w dobrej wierze zajmiemy się śledzikami
                                                    jak je będziemy robić ?
                                                    najpierw je wymoczę :)
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 20.02.04, 23:00
                                                    Inka - spoko, jeżeli ktoś poczeka dłużej, tym niespodzianka lepiej smakuje. Ja
                                                    czekałem dosyć długo nim posmakowałem, ale jak to smakowałao, hm!!! Odnośnie
                                                    śledzików - tylko w koperku.
                                                    Tak ostatnio zastanawiam się czy czasem przy następnej wersji "Dobrej wiary"
                                                    nie zamienić jej na "dobrego ducha".
                                                    A jeszcze raz do Inki.
                                                    Dziękuję Ci bardzo, przekaz ręczny i osobisty jest bardziej ciepły (dzięki,
                                                    masz piweczko lub prezencik - o właśnie mam coś fajnego dla Ciebie Inka)
                                                    Pozdrówka
                                                    Czuj duch - dobry duch!
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.02.04, 21:34
                                                    a dziś dobra wiara panuje w Rio olsztyńskim - widze , jak wszyscy tam baluja:)
                                                    przenoszę się do Karnawału
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 21.02.04, 21:44
                                                    Nie wszyscy Ritka, nie wszyscy. Nic to, ktoś podtrzymuje dobrą wiarę bo to w
                                                    niej dobry duch siedzi.
                                                  • Gość: giga Re: Dobra wiara v.6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 21:54
                                                    Wiara pozwoliła mi zawitać do Was,
                                                    jak miło:)
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 21.02.04, 21:59
                                                    Cześć Giga, czy Sola chwaliła sie, że roboty ruszają w czwartek - a wszystko
                                                    to, że żyła w dobrej wierze.
                                                  • Gość: giga Re: Dobra wiara v.6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 22:02
                                                    Byłam dziś u niej chwilkę.
                                                    Tak, bardzo się cieszę:)
                                                    Ja biorę na siebie kuchnie,
                                                    co jemy na obiadki?
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.02.04, 22:08
                                                    tak , kuchnia to kobieca sprawa
                                                    macie kłopoty z objadkami ?
                                                  • Gość: giga Re: Dobra wiara v.6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 22:11
                                                    Poradzimy sobie:)
                                                    Grunt to remoncik,
                                                    Sola się ucieszy
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.02.04, 22:16
                                                    a kuchnia jest najważniejsza - ja też musze swojej zrobić kuchnię, ale jak
                                                    pomyslę to .....
                                                    wszystko od poczatku i od podstaw - są tylko gołe ściany wytynkowane
                                                  • Gość: giga Re: Dobra wiara v.6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 22:22
                                                    Mebelki są,
                                                    została tylko glazurka:)
                                                    A majster musi coś jeść,
                                                    masz jakiś pomysł??
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 21.02.04, 22:26
                                                    Piwo!!!, bez tego klej nie trzyma.
                                                    A tak poza tym to jestem wszystkożerny.
                                                    1, Kwaśne mleko
                                                    2. Ziemniaki podsmażane
                                                    3. Kaszanka
                                                    4. Salceson
                                                    5. Boczek
                                                    i inne przysmaki
                                                  • Gość: giga Re: Dobra wiara v.6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 22:30
                                                    Super:):):)
                                                    To rozumiem, dobry apetyt,
                                                    też lubię takie "wykwintne" dania
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.02.04, 22:31
                                                    znależć najtańszy bar w okolicy - u nas jest taki
                                                  • Gość: giga Re: Dobra wiara v.6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 22:33
                                                    Bar nie wchodzi w rachubę,
                                                    preferujemy domowe jedzonko:)
                                                    Piwko, owszem, owszem...
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.02.04, 22:35
                                                    w takim razie zamawiamy pizze = pasuje do piwa
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.02.04, 22:39
                                                    ewentualnie - pierogi domowe to już będzie rarytas do piwka :)
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 21.02.04, 22:49
                                                    ha, ha pierogi - no pewnie, szczególnie twoje Giga to rewelacja, chociaż mają
                                                    jedną wadę, jest ich ciągle za mało.
                                                    ;)
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.02.04, 22:50
                                                    dlaczego was nie ma na Karnawale ?
                                                    trzeba kalorie zbić
                                                  • Gość: giga Re: Dobra wiara v.6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 22:52
                                                    Obiecuję do syta, hahaha
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.02.04, 23:08
                                                    giga - dlaczego nie byłas na karnawale ze mną ?????
                                                    musze jeszcze dotańczyć do jezior , a na plaży kto ma być - ostatnio nie
                                                    byłaś , bo miałas urlop, a teraz ?- jutro ubieram pióropusze, radze i tobie
                                                    ubrać :)
                                                  • yuman Re: Dobra wiara v.6 22.02.04, 16:34
                                                    Na cóż dobra wiara, jak nie ma sternika na statku, to nie Arka Noego, Ryś nie
                                                    jest Noem, zmieńmy na Noego.
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.02.04, 20:08
                                                    przydałby sie sternik z dobrą wiarą - może nie trzeba zmieniać tylko zaszczepić
                                                    dobra wiarą :)

giga - przygotuj szczepionkę :)))))
                                                    albo pogilgotaj zawodników zapachem pierogów :)

a pan yuman niech ich wyćwiczy w podskokach i zbijaniu
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.02.04, 22:04
                                                    a czy u was w pracy można słuchać radia i czy opłacacie abonament ?
                                                  • Gość: giga Re: Dobra wiara v.6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 22:15
                                                    jest wlączone, a ze słuchaniem różnie:)
                                                    placimy, placimy
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.02.04, 22:26
                                                    ale jesteście grzeczni z płatnościami :)
                                                    no to do jutra
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 22.02.04, 22:46
                                                    A ja nie płacę i nie słucham, jedynie w samochodzie.
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.02.04, 22:50
                                                    bo masz kolekcję płyt, toś ważny , a ja wyszukuję na internecie
                                                    teraz zmalazłam
                                                    Kalinke i Wołgę, Wołgę
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 22.02.04, 22:53
                                                    Aaaaaaaaa, a ja mam taką piekną składankę pieśni rosyjskich, a tam i Błękitna
                                                    chusteczka, i Wasze Błagarodie, i Bradziaga, i kilka innych świetnych kawałków.
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.02.04, 22:59
                                                    przygotuj je na zjazd - koniecznie
                                                    dobranoc
                                                  • inka28 Re: Dobra wiara v.6 23.02.04, 12:35
                                                    Oso, prezent? Dla mnie? Normalnie juz się wzruszyłam, chlip chlip... A znając
                                                    te Twoje prezenty... Coś mi ugotujesz?:)
                                                    Ja się denderwuje, bo Wy tu o takich pysznościach, a ja w Krakowie nie mam
                                                    nawet piekarnika i tylko dwa palniki elektryczne, takie staaare, jeden sie
                                                    potwornie woooolno nagrzewa, nawe sobie nic nie ugotuję:(
                                                    Ale nic to, kiedyś sobie odbiję (dobra wiara:))
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 23.02.04, 19:00
                                                    Czyli Inka do wstrieczi!
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.02.04, 20:34
                                                    dobra wiara, ze zima sie skończy, znów zaczyna się odśnieżanie, kto by się
                                                    spodziewał :)
                                                    a śledziki już marnujecie na śledzióweczkę?
                                                    co w środę będziecie papusiać ?
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 23.02.04, 22:29
                                                    A ja od środy mam urlop aż do wtorku tygodnia następnego - jak szaleć to
                                                    szaleć, a co.
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 20:56
                                                    poważnie ??????????
                                                    nic sobie nie zostawisz na lato, na te letnie brzegi jezior , na ten świt
                                                    jeziorny ;))))
                                                    na to piwko chłodzine w wodzie
                                                    i na tą przyrodę
                                                    na obserwacje kaczek z kaczuszkami i szumiących drzewek :)
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 24.02.04, 23:48
                                                    To jeszcze stary urlop z tamtego roku. Nowy jak się uda wykorzystam na pobyt
                                                    dla odmiany (jak zwykle) na Warmii i Mazurach.
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 25.02.04, 19:23
                                                    Giga - Twoje pierogi były doskonałe - były!
                                                    W dobrej wierze myślę, że jeszcze jakąś kopę masz zamrożoną. Generalnie kuchnia
                                                    zaczyna się prezentować nieźle. No jeszcze sporo robotki, ale Sola (chyba)
                                                    zadowolona.
                                                  • Gość: giga Re: Dobra wiara v.6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 20:32
                                                    Cieszę się że smakowało:)
                                                    Jutro danie z innego rejonu świata.
                                                    Sola zadowolona,rozmawiałam tel.
                                                    Dzięki i pozdrawiam, w dobrej wierze.
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 20:53
                                                    giga - jutro zrób chinszczyznę, a w piatek naleśniki lub placki ziemniaczane-
                                                    moje ulubione dania, tylko z plackami ziemniaczanymi się nie bawa tylko wrzuć
                                                    je do maszynki

oso - nie zapomnij pukać w każdą płytke, tak mnie mąż uczył - jak był pusty
                                                    odgłos to znaczy , że nie trzyma ;)))))))))
                                                    proponuję , by do herbu Olsztyna dodać serce w dobrej wierze :)
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 25.02.04, 21:06
                                                    Spoko, kiedyś były takie czasy, ze tąrobotkąna chleb się zarabiało (jak była
                                                    robotka). Potem poszło się w nauki, ale dzisiaj to moje hobby. Porównywałem to
                                                    do ryb, jednak chyba z tego jest więcej radości, bo lubię to robić
                                                    bezinteresownie i do tego odpoczywam. A wszystko w dobrej wierze.
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 21:17
                                                    wiesz co, ja też kiedyś układałam płytki w ogrodzie - to była wspaniała sprawa,
                                                    czlowiek tak się relaksował i tak go cieszyło - tz. robiłam dołki, podsypywałam
                                                    piskiem i układałam to chyba były odpadki marmuru i fajnie to wyglądało, parę
                                                    lat to leżało, ale ziemia robiła swoje i zaczeły się ruszać. Teraz mam nowe i
                                                    mam dobrą wiarę, że zimę prztrzymają.

no to mogą być te placki ziemniaczane ?
                                                    Czy spiewasz przy pracy ?
                                                  • Gość: giga Re: Dobra wiara v.6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 22:58
                                                    Rita skąd wiedziałaś????
                                                    Jutro chińszczyzna:):):):)
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 23:07
                                                    podawałam ulubione moje dania
                                                    ale wiesz co uniósł sie własnie potrawy zapach - ooooooo :)
                                                    lece spać dobranoc

możemy razem gotować
                                                    czyli cykl:
                                                    gotuj razem z nami w dobrej wierze :)
                                                    oso - będzie eksperymentem ;))))
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 21:55
                                                    a gdzie nasze serce dobrej wiary w postaci gigi ?
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 26.02.04, 21:56
                                                    Eksperyment przeżył i ma się bardzo dobrze. Całkiem, całkiem dobre. A tak się
                                                    złożyło, że przy okazji dostarczenia koszulek, Zbyszek poznał Solę i Gigę.
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 22:18
                                                    czyli ma sie rozumieć, że nasze dziewczynki są zagrożone przez żagle, spływy, i
                                                    grile oraz kuligi i szantowanie ;)))))

a giga z wrażenia się schowała :)
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 26.02.04, 22:21
                                                    Te propozycje ze strony Zbyszka już padły, sprawa realizacji zależy już od
                                                    dziewcząt.
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 22:26
                                                    jestem za - giga lubi towarzystwo i bardzo jej się to należy, zobaczy jak sie
                                                    wczasuje u siebie, przecież Olsztyniacy ciagle są na urlopie - to powiedzenie
                                                    było też piękne
                                                    Poznać swoje strony i zobaczyć swój urok i docenić też jest w dobrej wierze
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 26.02.04, 22:37
                                                    Ja Olsztynianki (jak i Olsztyn doceniam już od ...dziesięciu lat.
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 22:55
                                                    chwali się , czy znasz wszystkie jego zakątki, zakamarki i czy jeszcze masz
                                                    nieodkryte miejsca ?

home.wanadoo.nl/annekebroenink/maukie2.swf
                                                    możecie poglaskać :)
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 26.02.04, 23:02
                                                    Zawsze są nie odkryte miejsca, lub miejsca, które odkrywa się na nowo, i na
                                                    nowo one smakują. I o to właśnie tu chodzi. Pozdrówka.
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 27.02.04, 21:48
                                                    a ja mam w Krakowie takie miejsce jak Kazimierz - ile razy tam idę to ciągle
                                                    wydaje mi sie , ze jestem pierwszy raz ( kiedyś sami to zobaczycie)

no to mamy weekend - czas relaksu
                                                    niestety, ja mam sobotę gotującą, prawie na cały tydzień, bo mrożę, a pózniej
                                                    lecę szantować
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 27.02.04, 21:53
                                                    Hej żeglujrze żeglarzu całą nockę po knajpach
                                                    ;)
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.6 28.02.04, 21:53
                                                    W dobrej wierze, niech zdadzą relację Rita z Inką, jak wyglądało spotkanie
                                                    Olsztynusów i Krakusów.
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.6 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.02.04, 19:40
                                                    W dobrej wierze, macie co czytać - chociaż, tego nie da się opisać
                                                    Teraz robimy zbióreczkę 19.03 i na Przystań
                                                    Czekam na relację :)
                                                  • Gość: Ed Re: Dobra wiara a obowiązki podatkowe, też n/t :) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.02.04, 20:48
                                                    Wszystkich zainteresowanych informuję, że dobrą wiarą zajął się też Najwyższy
                                                    Sąd Administracyjny :o)).

Podstawowe zagadnienie w tym problemie było poszukiwanie odpowiedzi na pytanie,
                                                    czy dobra lub zła wiara podatnika ma wpływ na obowiązki i uprawnienia
                                                    podatkowe ?

"Nie. Dobra wiara nabywcy przy zawieraniu transakcji nie ma wpływu na wymiar
                                                    podatku i możliwość stosowania uprawnień i ulg podatkowych. Przepisy podatkowe
                                                    nie łączą skutków prawnych w zakresie obowiązków i uprawnień podatkowych z
                                                    dobrą lub złą wiarą nabywcy towarów i usług."

(wyrok NSA z dnia 18 listopada 1998 r., sygn. akt I SA/Lu 1031/97)

Pozdrawiam w dobrej wierze, że przemyślenia NSA rozstrzygną niejedną
                                                    wżtpliwość :-))
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara a obowiązki podatkowe, też n/t :) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.02.04, 21:17
                                                    ja z innej beczki
                                                    Często nadużywają naszę dobrą wiarę np. w dobrej wierze naprawiają nasze
                                                    państwo, a ja mysle, że naszą dobrą wiarę musimy opatentować, bo jednak jest
                                                    inna od dobrej wiary polityków :))))))))

najlepsze to to, takie modne ostatnio :
                                                    w dobrej wierze przyjaciel przyjaciela może ostrzec - tak Jagieliński powiedział
                                                    też dobre :)
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara a obowiązki podatkowe, też n/t :) 29.02.04, 21:21
                                                    Czyli dobrej wiary nigdy nie zawiele, nawet w niedzielę.
                                                    ;)
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara a obowiązki podatkowe, też n/t :) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.02.04, 21:31
                                                    bardzo przepraszam - co dalej ?
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara a obowiązki podatkowe, też n/t :) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.02.04, 21:54
                                                    a dalej wstajemy rano i odgarniamy śnieg jak co rano w dobrej wierze, ze już
                                                    idzie wiosna
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara a obowiązki podatkowe, też n/t :) 01.03.04, 21:24
                                                    No, mojemu młodszemu wyjęli kolczatkę z barku, nie jest już airon men-em,
                                                    jeszcze trochę i pójdziemy popływać na basen w ramach rehabilitacji. Na razie
                                                    mnie doskwierają korzonki, lecz w dobrej wierze mam nadzieję, że witaminka B
                                                    pomoże.
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara a obowiązki podatkowe, też n/t :) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.03.04, 21:35
                                                    witaminka na korzonki ;))))))))))
                                                    z tej okazji, że nie ma już kolczatki może by tak piwko
                                                    strasznie wy tam w Olsztynie cierpicie - jak nie dziecko płacze, to Ciebie
                                                    korzonki bolą, synowi kolcztkę ściągnieto - wspaniale, że dobra wiara panuje,
                                                    może do 19.03 sie wykurujecie by wszystkie dolegliwości oblać ?????
                                                    szanty leczą :)
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara a obowiązki podatkowe, też n/t :) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.03.04, 21:39
                                                    śpieszę ze seteczką na zdrowie w dobrej wierze :)
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara a obowiązki podatkowe, też n/t :) 01.03.04, 21:41
                                                    W dobrej wierze posiadam (co prawda już nie pełny) karton piwa
                                                    olsztyńskiego "Dublin", jednak z uwagi na pobierane lekarstwa nie wiem czy mogę
                                                    zasilić żołądek piwkiem. A Gigi nie widać, więc mi nie powie czy mogę
                                                    witamikę "B" wzbogacić witaminką "B" w płynie.
                                                    Nawiasem, to Ritka strzelaj setkę.
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara a obowiązki podatkowe, też n/t :) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.03.04, 21:46
                                                    czyżbym nie trafiła, wydaje mi się , że seteczka poszła w samo serduszko zamist
                                                    do żołądka ;)

do pracy oso - nie obijaj się i energicznie dzialaj, może przez ruch wyleczymy
                                                    korzonki ;)))))))))
    • Gość: Ed Re: Dobra wiara v.6 IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.06.04, 01:47
      Dobra wiara v.6 i v.8 jadą na jednym poziomie. Dopisałem sie di STAREJ DOBRAJ
      WIARY !!! :))

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka