IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 20:07
Czesc!
" Zbrodnia ... " tez bardzo mi sie podoba. JD czytałes Ksiązki J.Carrolla?
(Ten od Krainy Chichów).Jesli tak to co o nim a raczej o jego ksiązkach
sądzisz? Podobają Ci sie?
Aha co powiesz o przygodach MIkołajka ktore napisal Goscinny? Detritusowi na
pewno sie to spodoba! :P mi zreszta tez.
Czekam na propozycje ksiązek!!!
narazie
Obserwuj wątek
    • Gość: gugu Re: Gadki IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 20:13
      Zapomnialam pogratulowac Jd tego sklonienia gazety do objecia patronatu nad 50
      7!

www.jt.kielce.opoka.org.pl/odstresuj_sie.html

• Gość: jd Re: Gadki IP: *.acn.waw.pl 13.02.02, 20:51
        Dziękuję za gratulację. Trudno było nie skorzystać z okazji i nie podejść ich.
        Właściwie nie mieli wyjścia. Jeśli chodzi o Mikołajki, to dotarłem do nich, gdy
        juz miałem dzieci, choć wcześniej były w mej świadomości książką kultową za
        sprawa mego przyjaciela szkolno-studenckiego (całkiem znana skadinad postać),
        który przy najróżniejszych okazajach (picie piwa, gra w piłkę itd.) zahaczał
        o "Rekreacje Mikołajka", które miał w dzieciństwie i nie mógł sobie darować, że
        gdzieś je posiał. Gdy juz miałem te Mikołajki, czytałem je z rozkoszą
        maleństwom, co więcej, kiedyś w radio czytała je genialnie Irena Kwiatkowaka i
        słuchaliśmy tego wszyscy w zachwycie. Gugu, to pewnie jakieś kalectwo, ale ja
        nic nie wiem o tym twoim Carrolu, znam tylko tego od "Alicji w krainie
        czarów". Jeśli chodzi o podpowiedzi literackie, to juz kiedyś coś ci z
        detritusem chyba pisaliśmy. Ma być bardzo poważne (kalibru Dostojewskiego),
        średnio poważne, czy zupełnie luźne? Jeśli "Zbrodnia i kara" ci się podoba, i
        lubisz od razu grube ksiażki to, gdy ją skończysz znajdź "Idiotę", a jeśli
        wolisz cienkie to "Gracza".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka