Gość: op IP: *.jonkowo.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 21:47 Pani Prezydencie Małkowski z SLD-chi,chi i chła,chła,chła i chłe,chłe,chłe,za prawdę powiadam wam,nic po prostu nic już nie pomoże!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olsztyniak Re: Olsztyński prezydent daje radnym różaniec IP: 80.51.199.* 24.02.04, 23:03 W końcu Papież nie wymienił nawet nazwiska Prezydenta Olsztyna, czyżby zadziałała papieska CENZURA?:) Dla równowagi trzeba teraz zorganizować pielgrzymkę na Kreml. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janosik Re: Olsztyński prezydent daje radnym różaniec IP: 80.51.199.* 24.02.04, 23:06 WOW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polka Re: Olsztyński prezydent daje radnym różaniec IP: *.epac.to / *.lubin.dialog.net.pl 25.02.04, 07:31 Pamiętam czasy kiedy to obecny pan PREZYDENT był sekretarzem partii w małej mazurskiej wsi.I do kościoła nie chodził .No no ,jak to się ludzie zmieniają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jer Wazelina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 09:11 Przykład idzie z góry. SLD zamiast walczyć o neutralność światopoglądową państwa, odebrać przywileje klerowi i zakończyć finansowanie kościoła z łasi się do czarnych, licząc na... na co? Na cud boski? Nowych zwolenników takie wazeliniarstwo im nie przysparza, a starzy czmychają na takie dictum jak diabeł przed święconą wodą. Prezydent zaś Małkowski, pod rządami którego Olsztyn stał się siedliskiem prywaty, korupcji i niekompetencji, nawrócił się i różańce rozdaje. Kpina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alun Re: Olsztyński prezydent daje radnym różaniec IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 25.02.04, 09:24 czy takim ludziom(przepraszam za obraze porządnych ludzi)można ufać albo dopuszczać do władzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 56 Re: Olsztyński prezydent daje radnym różaniec IP: *.pmp.one.pl 25.02.04, 09:27 Conajmniej dziwne, że w ratuszu nie ma jeszcze kaplicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olsztynianin Re: RÓŻANIEC IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 10:33 różańce rozdaje ktoś inny Czynienie tak przez Małkosia, jest wredne, jak całowanie Ziemi przez Siwca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalvin Re: Olsztyński prezydent daje radnym różaniec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 11:20 tak i oto narodzila sie nowa swiecka tradycja. Prezydent wybrany z woli narodu( mieszkańcow olsztyna) jedzie do Watykanu do papierza wybranego z woli bozej i dostaje w prezencie 25 rozancow. Pozniej jakgdyby nigdy nic przyjezdza do Olsztyna i rozdaje rozance radnym. Zeby bylo smieszniej nie daje ich wszystkim tylko tym wybranym. Tak swoja droga zastanawiam sie jak to mozliwe by czlowiek ktory pracowal tyle lat jako cenzor byl sluga nieboszczki PZPR, jechal teraz pelen skruchy i pokory do miejsca ktore katolicy nie tylko odwiedzaja ale ktore jest dla nich bardzo wazne z punktu widzenia duchowego. Ale widocznie w tym naszym popapranym kraju wszystko jest na opak. SLD jak tylko moze trzyma sie kosciola by zyskac w nastepnych zreszta chyba i tak przegranych wyborach. Wydaje mi sie ze na takiej samej straconej pozycji jest Malkowski. Teraz stara sie jak moze zeby poprawic swoje notowania. Kosztem kogo. Kosztem wszystkich ktorzy sa praktykujacymi katolikami. Ja sam mimo ze nim nie jestem poczulbym sie na ich miejscu obuzony.obuzony jestem mimo tego nie wiem czy smiac sie czy plakac ps. prawo Dabkowski za odwage!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej P. Re: Olsztyński prezydent daje radnym różaniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 12:06 Wcale się nie dziwię, że Prezydent Małkowski z nadania PZPR-u, cenzor i ubek, dziś rozdaje różańce. Został aliści namaszczony przez JE Abpa. Jutro prawdopodobnie jako gorliwy neofita, będzie mnie spowiadał w konfesjonale, udzielał rozgrzeszenia i rozdawał Komunię Św. Czy udzielił również Pasterskiego Błobosławieństwa w imieniu Jana pawła II? Dziwię się natomiast, że JEkscelencja zechciał przekazać mu te różańce, by rozdać radnym, miast samemu przyjść na posiedzenie Rady Mista i osobiście to uczynić, błogosławiąc w imieniu Ojca Świętego, do czego ma kanoniczne prawo. Uważni obserwatorzy zapewne pamiętają, jak p. Małkowski święcił kropidłem pewną uroczystość! Ciekawi mnie jeno, czy ten komentarz zostanie zamieszczony przez cenzora Gazety Wyborczej, bowiem inny mój tekst w którym nazwałem p. Małkowskiego cenzorem, został ocenzurowany i wykropkowany [...] jako niepoprawny politycznie. Z niecierpliwością czekam na dalsze oznaki neofictwa p. Prezydenta Małkowskiego. Wybory niedługo! Czas przypochlebić się wyborcom katolickim, bo rozdawanie alkoholu za głos wyborczy, już się nie popłaca. Wiem co piszę, byłem bowiem w komisji wyborczej i niektórzy "wyborcy" mówili otwarcie co dostali za głos. Bali się tylko powtórzyć to przed sędzią. Pozdrawiam Wyborców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa I ja za takie wycieczki płacę swoimi podatkami!!! IP: *.pan.olsztyn.pl 25.02.04, 12:16 Sama ledwo wiąże koniec z końcem. A te gnojki robia sobie wycieczki. Czy Watykan pomoze nam zwalczyć bezrobocie? CZarne d... włazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Nareszcie coś od serca IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 15:46 Teraz juz wiemy, co leży na duszy olsztyńskim działaczom SLD ;o(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciecgoriot Re: Nareszcie coś od serca IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 18:17 przydatność radnych jest widocznie tak wysoka że moga jedynie działać w kółkach różańcowych. Odpowiedz Link Zgłoś
barti_co Re: Olsztyński prezydent daje radnym różaniec 25.02.04, 20:12 Panie prezydencie ! Zamiast tych różańców to ja proponuje zakup radnym nowych mózgów na przeszczepy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: is Re: Olsztyński prezydent daje radnym różaniec IP: 80.51.199.* 26.02.04, 01:22 dojdzie do tego, że zechce wziąć udział w konklawe Odpowiedz Link Zgłoś