Gość: xyz IP: *.olsztyn.mm.pl 22.11.10, 08:17 Kiedy to się w końcu zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rockefeler Re: Olsztyn to jednak czerwone miasto :( IP: *.olsztyn.vectranet.pl 22.11.10, 08:20 Przez takie myślenie czarno-białe wzgl czerwono-zielone przegrywasz i nadal nie rozumiesz dlaczego dostajesz po d. A Jolanta Kwaśniewska tańczy z gwiazdami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;))) Re: Olsztyn to jednak czerwone miasto :( IP: *.olsztyn.vectranet.pl 22.11.10, 10:48 Jakie czerwone, co ty chrzanisz? Do Rady Miasta weszło tylko dwóch z LSD, wiec jakie to "czerwone miasto". Powiedz lepiej Olsztyn to miasto niewyżytych erotomanów albo jurnych samców, o! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj,oj Czerwone Światełko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 11:04 Eeee nie, sami olsztyńscy erotomani i jurni nie dali by takiego wyniku, swój wkład w ten "sukces" muszą mieć jeszcze inne rzesze społeczeństwa miasta, nie mniej spragnione niehamowanego upustu emocji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maho Re: Czerwone Światełko IP: *.olsztyn.vectranet.pl 22.11.10, 11:09 Cesia kochają tutejsze mohery. Święty człowiek, męczennik niesłusznie oskarżony, cierpiacy nie za swoje winy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edmund Re: Olsztyn to jednak czerwone miasto :( IP: 113.166.1.* 22.04.11, 09:40 Przeciez wszyscy ostatni prezydenci, lacznie z obecnym, 90% rady miejskiej to sa byli dzialacze PZPR. Jeden nawet byl agentem specjalnym. Robia was w wala jak nie wiem co. Mamia Centaurusami i metropolia...hehe! Powodzenia buraki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Olsztyn to jednak bardzo kościelne miasto :( IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.11, 20:09 Kazio z cyrku tez załapuje się na każdy cyrk. Wśród prezydentów Olsztyna po 1989 r, daj mi chociaż jednego, który nie chodził by na sznurku kościoła. Rzucanie kalumni to jest jedno, a praktyka to jest drugie. Kościelne zamiatanie faktów pod dywan wcale nie zmienia faktów a prowadzi tylko do tego, że ujawniane są z opóźnieniem w coraz bardziej negatywnej atmosferze zadającej kłam stosowanej praktyce i propagandzie. Czarny Olsztyn przynajmniej w ciągu ostatnich 20 lat w moim przekonaniu jest najbardziej wiernym oddaniem rzeczywistości politycznej tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz2010 Czerwone, nie czerwone... 16.06.11, 10:45 Czerwone, nie czerwone.... Pewne jest to, ze ogromna część mieszkańców, w tym decydentów wciąż rozumie tak demokrację, jak rozumiał ją dawny partyjny beton. A SLD stoi w opozycji do prawicy (?) też nie dlatego, ze jest lewicowa. Wszystkie partie idą na sznurku lobbystów z gruba forsą, dość marginalnie traktując potrzeby zwykłych ludzi i walczą między sobą o o lukratywne stanowiska dla swoich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Czerwone, nie czerwone... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.07.14, 10:04 świetnie sobie radzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: władysław Re: Olsztyn to jednak czerwone miasto :( IP: *.pl 21.04.11, 22:13 tylko działacze tacy jak warot mogą to zmienić, ale są blokowani przez starą gwardię pisu na czele ze szmitem debata.olsztyn.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1387:precz-z-komun-&catid=66:pawe-piotr-warot&Itemid=97 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Re: Olsztyn to jednak czerwone miasto :( IP: *.205.116.140.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.04.11, 23:08 Może przestańmy walczyć czerwonymi i pogódźmy się z rzeczywistością - będzie mniej stresu i agresji. Oni zawsze tu byli, są i zawsze będą. Tak długo, póki ten olsztyński ludek tu będzie. Niezadowolonym z obecnego układu władzy na początek proponuję pierwszy krok we właściwym kierunku: pomyślmy o komunikacji miejskiej w Olsztynie rządzonym przez obecnego prezydenta: www.whataboutwatermelon.com/index.php/2010/01/featured-photo-watermelon-bus-stop/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Olsztyn to jednak czerwone miasto :( IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.11, 09:26 To pomaluj go na zielono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Olsztyn to jednak czerwone miasto :( IP: 199.30.140.* 24.04.11, 08:29 takie wiaty idealnie wpisują się w koncepcję miasta-ogrodu, warto również ujednolicić kolor taksówek http://s3.amazonaws.com/files.posterous.com/nsibai/pptjswCswDbwxsGzmqgHzvqofDnkmDGJhhGpFnjvBGwxqlnswkHlqkcxtptj/media_httpblogmakezin_iboam.jpg.scaled1000.jpg?AWSAccessKeyId=AKIAJFZAE65UYRT34AOQ&Expires=1303626800&Signature=qQpgkbYCs%2FNJ4PckUhJTRpOQz2Q%3D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Olsztyn to jednak czerwone miasto :( IP: 199.30.140.* 24.04.11, 08:33 lepszy link jumpto.pl/89 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula Re: Olsztyn to jednak czerwone miasto :( IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.11, 09:13 wataha rozjechała sie do tatusiów po wiejskie jedzonko więc mniej czerwono Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eeeeee tam Czerwone i czarne IP: *.olsztyn.mm.pl 24.04.11, 09:18 Nie pierwszy raz w historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: Olsztyn to jednak czerwone miasto :( IP: *.play-internet.pl 25.04.11, 19:58 no to i tramwaje winny być czerwone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edmund Re: Olsztyn to jednak czerwone miasto :( IP: *.centertel.pl 30.05.11, 11:14 pochody pierwszomajowe to kiedy wrócą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: error Re: Olsztyn to jednak czerwone miasto :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 11:59 Bardziej odpowiada mi kolor czerwony niż CZARNY ! Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Czerwone i czarne 31.05.11, 08:21 Gość portalu: error napisał(a): > Bardziej odpowiada mi kolor czerwony niż CZARNY A niby dlaczego "musisz" wybierać? Przecież jedno drugiemu nie przeszkadza. Czerwone ma jakieś zdumiewające ssanie na czarne. Niby bluzga na nie, ale jak co do czego ... - iluż to wieloletnich sekretarzy i członków egzekutyw widuję z posiwiałymi łbami w kościółku - iluż to czerwonych cichcem się skradało do Klebarka, do czarnych po prawdziwy ślub - jakże to się łasił czerwony cenzor do czarnych sukienek - jakże to czerwony senator nie mógł się odkleić od biskupa - iluż to czerwonych "nawracało się" w Chwili Prawdy, lub chociaż strapionych Rodzin w ich imieniu. Iluż to czerwonych spoczywa pod krzyżem. Iluż to agresywnych czerwonych z tego forum kiedyś pod krzyżem spocznie. Jaki procent deklaruje swą ideową czerwień, a jaki procent grobów jest bez krzyża. Jaki ułamek "Wierzących" zdumiewa w chwili śmierci swe otoczenie oświadczeniem "całe życie kłamałem, teraz nie życzę sobie żadnego klechy, żadnego krzyża przy moim grobie" A ile przepadków jest dokładnie odwrotnych? Porównanie słonia do mrówki? PS A że czarni z obrzydzeniem nie odrzucają karesów czerwonych? A że Jan Paweł II podawał dłoń Jaruzelowi, Fidelowi i ultraprawicowym bandytom? A że Jezus uhonorował swą obecnością dom zdrajcy narodu żydowskiego wobec okupanta, że serdecznie wybaczył ku...e i uratował ją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl,mko Re: Czerwone i czarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 22:13 "że serdecznie wybaczył ku...e i uratował ją? " i ożenił się z nią .... Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: Czerwone i czarne 31.05.11, 22:48 Gość portalu: pl,mko napisał(a): > "że serdecznie wybaczył ku...e i uratował ją? " i ożenił się z nią .... Skąd aż tak dokładnie znasz szczegóły? Twoja Mamusia? Taki Synku? Bo jeśli chodzi o Pismo, to zupełnie inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Czerwone ssie czarne? 28.04.13, 20:48 mobydickzolsztyna napisał: > ... Czerwone ma jakieś zdumiewające ssanie na czarne. Niby bluzga na nie, ale j > ak co do czego ... Masz na myśli biskupów olsztyńskich, którzy tak ochoczo i gremialnie wstawiali się za synem Ryńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Czerwone i czarne IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.13, 20:53 mobydickzolsztyna napisał: > A że Jan Paweł II podawał dłoń Jaruzelowi, Fidelowi i ultraprawicowym bandytom? W końcu oni sfinansowali mu te wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Olsztyn to jednak czerwone miasto :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 21:17 czerwone miasto, którym rządzą czarni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewus Re: Olsztyn to jednak czerwone miasto :( IP: 212.34.145.* 16.06.11, 09:06 Jestem z rodziny czerwonych ku.rew,w naszaj kur.ewskiej rodzinie są same bękarty,nie warte aby to stąpało po Polskiej ziemi. Ja osobiście jestem obojniakiem,nie spełna rozumu,tak o mnie, myśli mój stary knur ojciec,wiem,że był przybłędą,którego przygarnęła PZPR,po jej rozpadzie,rozpił się,matka poszła w siną dal, chu.j wie co się z tą kur.wą dzieje.Dlatego moje poglądy są przeżarte nienawiścią do tego układu,bo zlikwidowali PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz2010 Re: Olsztyn to jednak czerwone miasto :( 16.06.11, 11:02 Żyjąc w poprzednim ustroju, dziwiłem się, / zwłaszcza po powstaniu Solidarności / jak mogło dość do powstania międzynarodówki, a później zgody na wywłaszczenia, mordowanie opozycjonistów, wreszcie życie w odizolowanej strefie przesyconej socjalistyczna propagandą. Skąd w ogóle wziął się socjalizm i marzenia o komunizmie. Nadal nie pragnę powrotu do tamtej rzeczywistości. Ale po dwudziestu latach "budowy demokracji" w Polsce, powstanie idei socjalizmu zaczynam rozumieć. I pewny jestem, że jeśli nadal trwać będzie taka arogancja władzy, wyzysk, manipulowanie i bezrobocie, to koło historii znowu się obróci. Sami "posiadacze" i obsługujący ich decydenci to spowodują. Rozwój gospodarczy Chin, które nie zmieniły ustroju, tylko zreformowały swój rynek, będzie dodatkowym bodźcem do zmiany myślenia. A szkoda, bo idee demokracji są piękne i rzeczywiście przyjazne zwykłym ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akom Re: Olsztyn to jednak czerwone miasto :( IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.06.11, 11:32 Politycy i różnego autoramentu cwaniacy (w zasadzie jedno i to samo) potrafią zawsze wykorzystać pokłady społecznego niezadowolenia. Powtarza się to jak świat światem. Jest wielki wybuch, a potem... jest tak samo, albo nawet jeszcze gorzej :( Czy to powód, żeby nie przeprowadzać "rewolucji"? Chyba nie. One są potrzebne w polityce, jak burza latem. Napięcie musi się rozładować. Na naszym podwórku na pewno rozładuje się podczas kolejnych wyborów. Nie wierzę, zeby nikt nie wykorzystał potknięć obecnego prezydenta i jego ekipy, manii niepotrzebnych i drogich inwestycji, arogancji władzy, prywaty naszych "przedstawicieli", niszczenia miasta i zwalczania społeczników. Ten system głęboko tkwi w komunie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerwonka Re: Olsztyn to jednak czerwone miasto :( IP: *.dynamic.lte.plus.pl 27.04.13, 12:38 szanuj leninowską tradycję i wywieś bolszewicką flagę Odpowiedz Link Zgłoś
akant_ol Z powodu, że PiS, Młodzież Wszechpolska... 28.04.13, 20:22 ONR i inni ujadacze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Z powodu, że PiS, Młodzież Wszechpolska... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.08.13, 22:55 pseudo prawicowe dziadostwo ousiderzy wielokrotnie sprzedani przez własnych kumpli ci cwansi wylądowali w piss itd .udają wielkich prawych patriotów katolików a prawda jest zupełnie odwrotna. Polecam Brunatna Księga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak ćwikłowy Re: Olsztyn to jednak czerwone miasto :( IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.06.13, 21:14 tramwaje też będą czerwone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Olsztyn to jednak czerwone miasto :( IP: *.com 05.08.13, 11:12 wymowna wypowiedź warota www.youtube.com/watch?v=7IEfWccu5zk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Olsztyn to jednak czerwone miasto :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.14, 22:03 a w niedzielę olsztyn wybiera między dwoma byłymi członkami pezetpeeru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andorra Re: Olsztyn to jednak czerwone miasto :( IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.11.14, 12:29 Olsztyn nie jest czerwonym miastem. Problem w tym, że większość przodków mieszkańców tego miasta przywieziono z ZSRR w bydlęcych wagonach. To czemu się dziwić? Odpowiedz Link Zgłoś