Dodaj do ulubionych

Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy

IP: 5.5R2D* / *.pg.com 30.04.04, 13:11
chcialbym raz wreszcie uslyszec dlaczego brak pieniedzy.
czy dlatego ze ich nie ma, czy moze poszly na inne cele?
i co to znaczy ze beda potem? ukradna czy dodrukuja?
Obserwuj wątek
    • Gość: rita Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.04.04, 21:17
      aż przykro tak swiętowac wejście do Unii
      jak władze Olsztyna mogą na to patrzeć ??????
      • Gość: sari Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.ols.vectranet.pl 01.05.04, 18:45
        Ja jestem zdecydowanie przeciwna takiej formie pomocy spolecznej jaka u nas
        istnieje. Istnieje pełno luk , które co sprytniejsi wykorzystują.Tysiące kobiet
        żyjąc z ojcami swoich dzieci w konkubinacie, bierze pieniadzę od państwa jako
        samotne matki. Tysiace dziadków fikcyjnie adoptuje swoje wnuki, dostają kasę i
        jeszcze pozywają swoje dzieci o alimenty .Jako że dzieci te są niewypłacalne
        państwo wykłada następne pieniądze. Poza tym -tu się wielu narażę- ale powtórzę
        za Miltonem Friedmanem:ciągła pomoc społeczna uzależnia i rozleniwia.
        • Gość: rita Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 20:32
          nie można problemu uogólniać, jeśli taka forma pomocy została prawnie uznana to
          znaczy , że są na to pieniądze . Ktoś kto takie prawo ustanowił , również
          zagospodarował na to pieniądze i warto by one doszły do biednych samotnych
          matek niż rozeszły się nie wiadomo gdzie. Prosząc o zapomogę matka taka się
          upokarza i wczuj się sari w jej ból.

cytat Miltona Friedmana jest trafny, też tak uważamm ale sa wyjątki
          pozdrawiam

ps. jesli się obiecuje trzeba dotrzymywać słowa
          • Gość: sari Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.ols.vectranet.pl 02.05.04, 13:42
            Często widuję i spotykam matki biorące zasilek. I uwierz mi, że raczej nie
            wyglądają na upokorzone. Zazwyczaj są dobrze ubrane, używają luksusowych
            kosmetyków i wychodzą z założenia że taki zasiłek im się należy i koniec.
            • Gość: rita Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.05.04, 22:14
              sari - dajesz przykład jak złe mamy ustawy, kiedy nie mozna odróznić
              potrzebującego od wykorzystującego

dam Ci jeden przykład - nie wiem czy w Olsztynie jest Biuro Rzeczy
              Znalezionych ?, ale w innych miastach są - i wiesz ile rzeczy rocznie ludzie
              oddają 4-5 sztuk, a ile pracowników utrzymuje to Biuro ? - trzy magazynierki i
              dwie księgowe - sama zobacz - cyrk !

pozdrawiam
      • Gość: Wojewoda Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.04, 22:23
        Rita czy władze Olsztyna Ci to zrobiły?
        • Gość: rita Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.05.04, 22:26
          znaczy co ???
          • Gość: Wojewoda Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.04, 22:27
            To na co chcesz kasę
            • Gość: rita Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.05.04, 22:29
              ależ ja nie chcę żadnej kasy :)
              • Gość: rita Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.05.04, 22:35
                Wojewoda - co czego zmierzałes ?
                • Gość: rita Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.05.04, 22:49
                  Wojewoda - nie zmieniaj ników ;)))))))))
                  zdradza Cię IP - biedny czlowieku
                  • Gość: Jak sie masz kocha Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.04, 22:54
                    To o co Ci chodzi? Stary jestem tojuż nie pamiętam nicka
                    • Gość: rita Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.05.04, 22:56
                      skleroza ? - jak mogę pomóc ? :)))
                      pomyslę jutro, jutro też dzień :)
                      • Gość: Stary człowiek Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.04, 23:12
                        Tak. Ale ja to i spać juz nie mogę.
    • chuda20 Re:Do sari!!!!!!!! 03.05.04, 21:10
      Skoro spełniają określone w umowie wymagania to czemu miałby nie sądzić, że
      zasiłek im się należy??!!Nie wiem też dlaczego miałby sie czuc upokorzone z
      powodu brania zasiłku??
      Chyba Tobie Sari wspaniale się żyje w tym państwie, które wykorzystuje nas jak
      tylko może i zabiera co może.Moim zdaniem jak jest luka w ustawie to trzeba ją
      wykorzystac bo inaczej państwo wykorzysta nas-no ale to chyba tylko moje zdanie.
      Pozdrawiam-chuda:)
      • Gość: rita Re:Do sari!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.05.04, 21:16
        ??!!Nie wiem też dlaczego miałby sie czuc upokorzone z
        powodu brania zasiłku??

to ja napisałam - ponieważ wiem, jak człowiek sie czuje kiedy idzie po prośbie,
        bo tak to trzeba zrozumieć ,lub kiedy idzie zarejestrować się na bezrobocie -
        nie powiesz chyba chuda, że w tym momencie czlowiek czuje sie dumny ?
      • Gość: sari Re:Do Chudej IP: *.ols.vectranet.pl 03.05.04, 22:29
        Nie,nie żyję mi sie super ale właśnie dlatego, że muszę oddawac cześć zarobku
        na lewych rencistów i na osoby niesłusznie pobierające inne zasiłki! A Tobie
        moja droga gratuluję typowo PRLowskiego, krętackiego podejścia:" jak jest luka
        w ustawie to trzeba ją wykorzystac bo inaczej państwo wykorzysta nas". Przez
        takich jak Ty Polska nigdy nie będzie trzecia potęgą na świecie.
        • Gość: szwadron Re:Do Chudej IP: 5.5R2D* / *.pg.com 04.05.04, 12:05
          zly jest system i myslenie ludzi
          kiedys to sie nazywalo jalmuzna i kazdy dawal tylko wtedy gdy mial ochote.
          teraz zabieraja ci pod przymusem twierdzac ze to dla dobra wszystkich.
          Rita, kazdy kto dostaje cos "darmo" powinien wyraznie odczuc ze ktos mu robi
          przysluge, a nie ze mu sie to prawnie nalezy.
          Kazda pomoc bez tego elementu to demoralizacja. Potem czytasz w GW o panience z
          trzecim dzieckiem w kolejce, ktora zali sie ze zasilek ma maly choc nigdy dnia
          nie przepracowala.
          Dzieci wlasnych nie mam bo oplacam cudze.
          • Gość: chuda Re:Do was:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 12:32
            Rita no w sumie masz racje.Tyle że ja pobierając wychowawczy nie czuję się
            upokorzna bo wiem że mi się on nalezy w pełnym tego słowa znaczeni tak jak
            każdej pracującej wcześniej mamie.(choć oczywiscie głośno było o tzw."akcji
            brzuszki")
            Sari a Ty byś chciała mieszkac w kraju będącym potęgą światową-to wyemigruj bo
            polsce jeszcze bardzo, bardzo daleko do tego i chyba się nie doczekasz:)!!!
            A to że się wykorzystuje luki w ustawach uważacie za coś złego??-Ja nie bo jak
            by ludzie z wykształceniem i przygotowaniem tworzyli polskie prawo to by takich
            luk nie było(ale to juz inna sprawa).W dziesiejszych czasach trzeba patrzeć by
            nam było dobrze.A to że z moich podatków ktoś dostanie zasiłek tylko mnie
            cieszy-wole by tak były wykorzystane te pieniądze a nie na kolejną absordlaną
            premię skorumpowanego urzędnika.
            No ale to moje poglądy...

Ps.Nie spinajcie się tak!!!!!!!!
            Pozdrawiam-Chuda z PRL-owskimi(wg.Sari) poglądami
            • Gość: szwadron Re:Do was:) IP: 5.5R2D* / *.pg.com 04.05.04, 14:16
              "...moich podatków ktoś dostanie zasiłek tylko mnie cieszy-wole by tak były
              wykorzystane te pieniądze a nie na ... premię skorumpowanego urzędnika"

problem w tym ze najpierw nachapie sie urzednik a z tym co zostanie podzieli
              sie z grupa docelowa, patrz art o zasilkach dla matek (na pensje dla urzedasow
              nigdy nie brakuje). te pieniadze rzadko trafiaja do naprawde potrzebujacych.
              rownie dobrze mozna sie cieszyc ze ktos cie okrada a potem polowe wyrzuca do
              ustepu.
              • Gość: rita Re:Do was:) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.05.04, 21:34
                widzę,że się porobiły grupy i przyznam, że wszyscy macie rację i sari ze
                szwadronem i chuda ze mną, bo wszystko uogólniamy, a wiadomo, że z zasiłów
                korzystają nie tylko osoby potrzebujące ale i cwaniacy. Przy bogatym państwie
                zasiłkow by nie było, niestety biedne państwo to i biedni ludzi tylko niektórzy
                są bogaci resztę wegetuje. Czy małżeństwo z dwojgiem dzieci nie potrzebuje
                wsparcia, kiedy nikt nie ma pracy, a jak pracuje to na czarno za marne
                pieniadze. I co powiecie gdy tam jest bardzo chore dziecko - czy dostanie
                zasiłek - nie , bo musi być samotną matką, a wiadomo jest, że samotnej matce
                czasmi jest lepiej wychować dziecko, nawet uważam, że ma konfort wychowawczy,
                żadnych przeszkód , nie kłóci się z mężem czy dziecko może wyjść do piaskownicy
                czy nie, czy ma mokro czy nie :)
                szwadron - nie mów , ze ty kładziesz pieniążki na nasze dzieci, szczególnie z
                podatków, weż sie do roboty i sprawdz się w roli samotnego ojca ;))))))))))
                pozdrawiam
                • Gość: sari Re:Do was:) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 08:29
                  Szwadron jednak trochę przegiął! Nie utrzymujesz mojego syna, ale moze się
                  zdarzyć, że za - przy tym ujemnym przyroście naturalnym - to mój syn będzie Cię
                  utrzymywał! Dzieci to wielka radość, chore dziecko to tragedia, ale mi cały
                  czas chodzi o niesłuszne naciąganie na zasiłki. Ja placę z działalnosci duże
                  podatki,do tego dochodzi cholerny ZUS, a mi państwo nie zapewnia żadnego
                  minimum. Ulice są brudne i dziurawe, bezpieczeństwo wieczorem znikome, a do
                  lekarza chodzę tylko prywatnie.To dlaczego ktos kto nie przepracował zadnego
                  dnia w życiu dostaje dodatkową kasę??
                  • Gość: szwadron Re:Do was:) IP: 5.5R2D* / *.pg.com 05.05.04, 09:04
                    ja nie twierdze ze utrzymuje konkretnie twoje dziecko. ja stwierdzam fakt ze na
                    wlasne mnie nie stac mimo ze pracuje bo zabieraja mi 70% pieniedzy. place za
                    swoje zaoczne studia i oplacam to samo obcej osobie.
                    nie sadze by twoje dziecko musialo placic na mnie za 20 lat bo za 5 caly system
                    ubezpieczeniowy padnie.
                    dlaczego ?
                    bo jest zlodziejski, to zwykly lancuszek sw antoniego czyli tzw system
                    argentynski. juz dzis jest mniej pracujacych niz pobierajacych emerytury i
                    renty.
                    dziewczyny raz przyznajecie mi racje zauwazajac absurdalnosc systemu a zaraz
                    placzecie (glownie rita) ze brak pieniedzy na samotne matki z dzieckiem.
                    przyznajcie wreszcie ze ten system sam produkuje bezrobotnych, rencistow,
                    wczesnych emerytow, samotne matki. skonczmy z fikcja (zlikwidujmy zusy,
                    zapomogi, obnizmy podatki) a problem zatrudnienia zniknie. zapomogami beda
                    mogly zajac sie organizacje charytatywne a nie nieudolni i drodzy urzednicy.
                    i nie mowcie ze nikt sie wtedy nie zajmie chorymi dziecmi bo wlasnie obecnie
                    nikt sie nimi nie zajmuje, nie ma pieniedzy na konieczna pomoc rechabilitacje i
                    drogie operacje.
    • Gość: szwadron o bezrobociu IP: 5.5R2D* / *.pg.com 05.05.04, 09:49
      konkluzja taka ze pieniadze za nic krzywdza tych ludzi mocniej niz bieda
      przeczytajcie art., link nizej
      polityka.onet.pl/artykul.html?DB=162&ITEM=1161603
      • Gość: sari Re: o bezrobociu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 10:32
        Przyznaję Ci rację: cały ten system musi paść,im wcześniej tym lepiej. Choć
        podobno Lepper po dojściu do władzy ma dawać 900 PLN zasiłku,ciekawe kto wtedy
        w ogóle będzie pracował?
        • Gość: chuda Re:znów chcem się wypowiedzieć:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 10:52
          Przeczyatałam te wasze posty i uderzyło mnie tylko jedno tylko nie pamietam,
          kto to powiedział-że samotnej matce jest łatwiej.Chyba się ten ktoś nie
          zastanowił.Ja sama wychowuje córke i nie powiem by było łatwo.Mówimy o
          pieniążkach wiec musze sama ją utrzymać(tylko jedna pensjia- a teraz zasiłek).
          Samotna matka musi zawsze "być" i nie może powiedziec "idź do taty", no bo tak
          owego nie ma.I nie sa to moje żale(ktoś mógłby to tak odebarć:)) tylko
          stwierdzenia.A sama wychoewuje córke bo tak chciałam.
          A co do naszego państwa to jest do ....bani:)Nowa ustawa o zasiłkach zacheca do
          samotnego wychowywania dzieci bo jest to po prostu "połacalne"(lepiej sie nie
          żenic tylko zyc w konkubinacie.)Druga sprawa to taka ze niektóre matki(np.ja)
          nie chciały brac alimentów z FA(coby prawdziwy tatus nie mógł kiedyś do dziecka
          wyjechać, ze na nie łozył:)).Teraz skoro dają te 170 dodatku to każda bierze no
          bo jak chca dac to czemu by nie brać:)
          Koniec mojego osobistego wywodu:)
          Pozdrawiam wiosennie-chuda:)
          • Gość: sari Re:znów chcem się wypowiedzieć:) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 11:12
            No wlasnie - jesteś samotna matką, to sama przyznajesz, że tak chciałaś, wiec
            nie mow, że Ci tak trudno! Dlaczego ja mam pośrednio ponosić finansowe
            konsekwencję Twoich i innych kobiet życiowych wyborów?
            • Gość: chuda Re:Do sari!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 14:33
              Czy ty wogóle cztasz co ja pisze??!!Ja napiasałam, że nie jest łatwo ale nie
              napisałam, że jst mi trudno a to nie to samo!!
              Kobieto może ty chciałabys pracować majac małe dziecko ale ja wole pobyc z
              nia!!!!Moze i Ty kiedys pojdziesz na wychowawczy i wtedy ja bede
              "pośrednio ponosić finansowe
              konsekwencję Twoich i innych kobiet życiowych wyborów"-taka kolej rzeczy, tyle
              ze ja nie widze w tym takiego problemu jak Ty, no ale coż ludzie są różni...
              Ciekawa jestem na kogo głosowałaś w wyborach-pewnie na tych głąbów z sld(choć
              to tylko moje przypuszczenie...)
              Nie rozumiem Twojego sposobu myslenia i się z nim nie zgadzam no ale to juz
              moja prywatna sprawa.
              Ps.Przenieś się do kraju gdzie nie bedziesz musiała oddawac swych ciezko
              zarobionych pieniedzy na takich jak ja to może będziesz szczęsliwsza bo póki co
              prężysz się jak młody pelikan nie wiadomo o co!!!!!
              Pozdrawiam wszystkich prócz sari-chuda
              • Gość: sari Re:Do Chudej IP: *.ols.vectranet.pl 05.05.04, 14:49
                Moja Droga, ja mam małe dziecko, wychowuję je jednocześnie pracując. Przy małej
                organizacji czasu mozna mieć czas na wszystko. Oczywiscie duża w tym zasługa
                mojego męża, który to jako ojciec dziecka dużo mi pomaga. Ty wybrałaś inaczej-
                życie bez partnera-Twoje prawo.
                PS: Nie, nie głosowałam na SLD- chyba juz po moich postach widac, że nie mam
                przekonań lewicowych.
                • Gość: szwadron Re:Do Chudej IP: 5.5R2D* / *.pg.com 05.05.04, 15:05
                  no i jatka
                  sari, chuda korzysta z tego co jej sie wedlug obecnego prawa nalezy
                  i nie jest kwestia czy to moralnie usprawiedliwione (bo jest usprawiedliwione w
                  koncu sama tez buli na to podatki)
                  problem w tym ze ten system jest nieefektywny i drogi bo pieniadze czesto nie
                  trafiaja do wszystkich potrzebujacych, jak trafiaja to czesto do
                  nieuprawnionych, a ZAWSZE czesc przepada jako koszty dzialania tego systemu.
              • edico Re:Chuda nie chuda, byle nie ruda :)) 05.05.04, 20:40
                Sama podjęłaś decyzję i ponosisz konsekwencję stosownie do własnej jedynie
                słusznej chcicy. Zważ jednak, że to, co otrzymujesz jest także z podatków sari,
                moich i wielu innych, którzy w twych ważkich decyzjach nie mieli najmniejszego
                udziału. A z jakiej to niby racji mam płacić na sąsiada czy sąsiadkę, których
                jedyną zaletą jest nieodpowiedzialna umiejetność pomnażania gromadki własnych
                dzieci i wyciągania ręki o pomoc?
                Nie podoba ci się tu, to spadaj tam, gdzie lepiej dają nie tylko pieniądze, bez
                pretensjonalnych uwłaczeń w stosunku do innych ;((
                • Gość: rita Re:Chuda nie chuda, byle nie ruda :)) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 21:24
                  Witam, ale tutaj jadka ????
                  Dajcie spokój kłótniom - nigdy głodny nie zrozumie sytego, a syty głodnego i
                  niedopuszczalne jest, byśmy na dole kłócili się za błędy robione na górze.
                  Czy to nasza wina, że nieudacznicy rządzą, że mówią co innego , a robią co
                  innego, że tylko swoje kieszenie napełniają, a innym rzucą ochłapy i niech się
                  biją - tak teraz wyglądamy, kłócimy się o ochłapy czy nam się należą czy nie.
                  Przestańcie wymawiać sobie te groszowe sprawy, to nic nie zmieni , a tylko
                  spowoduje, że bedziemy dla siebie wilkami. Każdemu jest żle, mnie , która płaci
                  miesiąc w miesiac składkę ZUS w tym miesiącu powiększoną, już przekracza 700 zł.
                  Ceny benzyny , które dochodza do 4.00 co podwyższy ceny towrów itd....
                  Kiedyś ten system runie, socjalizm się nie sprawdził, musimy mieć nadzieję....

do chudej - ja bardzo współczuję dzieciom z małżeństw z przymusu, a wiesz
                  dlaczego, bo nie ma małżeństw idealnych, nie wierzę, a w najgorszych pełnych
                  rodzinach jest bardzo żle, zobacz jak dzieci są świadkami kłótni, awantur,
                  pijaństwa, bicia i wiele innych rzeczy, szczególnie w tych trudnych czasach.
                  A Twoje dziecko będzie wspaniałe, bo tego okrutnego życia nie widzi - ma jedną
                  miłość, miłość matczyną, najważniejszą - sprawdż się jako matka, dasz radę :)

sari - zrozum innych :)
                  szwadron - dlaczego nie chcesz mieć dom, syna i drzewo - to takie męskie ? ;))))
                • Gość: rita Re:do edico IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 21:57
                  edico - do dzentelmenów to Ty nie należysz
                  • edico Re: Glass Curtain by Thaddeus Hutyra do rita :) 05.05.04, 22:25
                    Szatan wyglądał teraz jak prawdziwy dżentelmen, w kremowym garniturze z
                    jedwabiu i nawet pozłacany krawat był z jedwabiu. Niejedna dama straciłaby
                    głowe za takiego.
                    Tylko gdyby wiedziała kto to jest?... Nie ulegało wątpliwości, że Szatan
                    wielkie moce posiadał i był...Napoleonem :)

Napoleon nie mógł sprawdzić trzech taktyk podczas Waterlo i teraz sprawdzają je
                    inni na swój sposób - :))
                    • Gość: rita Re: Glass Curtain by Thaddeus Hutyra do rita :) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 23:01
                      dalej podtrzymuję, że nie jesteś dzentelmenem - po tytule wpisu
                      wszyscy piszemy w j. polskim
                      • Gość: chuda Re: do edico i nie tylko :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 07:43
                        Edico ale ty masz zryty mózg-boże broń od takich facetów z kompleksami!!!!
                        A ta znajmość angielskiego-Pan to się chyba chciał tu popisać jaki to mądry
                        jest!!Ha, ha, ha...
                        A co do tych zasiłków to powiem wam, że powinno być tak jak w niemczech.Otóż
                        jeżeli nie masz kasy to państwo Ci pomoże ale gdy się odbijesz to musisz im to
                        spłacić.To moim zdaniem najlepsze rozwiązanie i do tego motywujące bo musisz
                        oddać(a na to musisz zarobić zatem trzeba szukać pracy a nie siedziec na
                        bezrobotnym bo tak wygodniej).Przecież życie układa się różnie a ja się cieszę,
                        że mając małe dziecko mogę być z nią w domu i że ddostaje wychowawczy-taka
                        kolej rzeczy.A kłócić się nie chcę bo każdy ma prawo do swoich poglądów-zarówno
                        sari jak i ja!!!!
                        Pozdrawiam wszystkich prócz edico :)
                        • Gość: sari Re: do edico i nie tylko :) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 07.05.04, 08:42
                          A mi się podoba to co napisał edico!! Dlaczego samotne matki robicie z siebie
                          takie niepokalane dziewice? Bo skad biorą się samotne matki?-pomijajac
                          wszelkiego rodzaju tragedie, to po co kobieta wiąże się z facetem,który chleje
                          od rana do wieczora,a w przerwach tłuczę ją i dziecko? Wiadomo, że prędzej czy
                          później będzie trzeba odejść.Zanim się zdecydujemy na dziecko,należy najpierw
                          poznać czlowieka, a nie rzucać się do wyra i potem na wspolne życie z myślą, że
                          jakoś to będzie. Oczywiscie pozostaje jeszcze sprawa antykoncepcji, niestety
                          niektóre osoby w ogóle nie wiedzą co to jest.
                          PS:Chuda - nie krytykuj endico za angielski tylko naucz sie polskiego, to chyba
                          Twoje słowa :chcem sie wypowiedzieć. Widocznie decydując się na dorosle życie,
                          z dzieckiem, ale bez partnera, troszeczkę zaniedbałas edukację.
                          • Gość: chuda Re: na zakończenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 11:39
                            Dobrze sari, że Ty taka wyedukowana jesteś:nie dość że polski znasz to jeszcze
                            o antykoncepcji możesz się wypowiadać.A edukuję się cały czas by w Twoim wieku
                            nie być tak niezadowoloną kobietą żyjącą w poczuciu krzywdy.
                            Co do dziewicy to może Ty ją z siebie robisz, a jesli nie dziewice to
                            pokrzywdzoną obywatelke, która to musi oddawać podatki na cudze dzieci-no cóż
                            takie prawo.
                            Twoje dyskusje tu nic nie dadzą bo ja i tak wezmę te 170zł i się będę cieszyć
                            że dają a Ty dalej pozostaniesz niezdowolona i w swoim mniemaniu pokrzywdzona!!
                            Ps.Co do słowa chcem to miało byc napisane tak jak jest ale skąd taka
                            konserwatywna, poważna i bez poczucia humoru osoba może to wiedzieć.

Wyluzuj kobieto troszkę to będziesz szczęśliwsza a moralizatorstwo zostaw
                            dla swoich dzieci.

Ta dyskusja zaczyna sie robić nudna, poza tym napewno nie dojdziemy do
                            konsensusu tak, więc kończę swój udział w niej.
                            Pa,pa.
                            • Gość: puszczająca_wianki Re: Szybko zaczynasz i szybko kończysz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 12:04
                              Bardzo doraźnie i pokazowo. A kiedy zaczniesz myśleć???
                              • Gość: rita Re: Szybko zaczynasz i szybko kończysz IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.05.04, 19:31
                                męzszczyzni są od myślenia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka