Gość: szwadron IP: 5.5R2D* / *.pg.com 30.04.04, 13:11 chcialbym raz wreszcie uslyszec dlaczego brak pieniedzy. czy dlatego ze ich nie ma, czy moze poszly na inne cele? i co to znaczy ze beda potem? ukradna czy dodrukuja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rita Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.04.04, 21:17 aż przykro tak swiętowac wejście do Unii jak władze Olsztyna mogą na to patrzeć ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.ols.vectranet.pl 01.05.04, 18:45 Ja jestem zdecydowanie przeciwna takiej formie pomocy spolecznej jaka u nas istnieje. Istnieje pełno luk , które co sprytniejsi wykorzystują.Tysiące kobiet żyjąc z ojcami swoich dzieci w konkubinacie, bierze pieniadzę od państwa jako samotne matki. Tysiace dziadków fikcyjnie adoptuje swoje wnuki, dostają kasę i jeszcze pozywają swoje dzieci o alimenty .Jako że dzieci te są niewypłacalne państwo wykłada następne pieniądze. Poza tym -tu się wielu narażę- ale powtórzę za Miltonem Friedmanem:ciągła pomoc społeczna uzależnia i rozleniwia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 20:32 nie można problemu uogólniać, jeśli taka forma pomocy została prawnie uznana to znaczy , że są na to pieniądze . Ktoś kto takie prawo ustanowił , również zagospodarował na to pieniądze i warto by one doszły do biednych samotnych matek niż rozeszły się nie wiadomo gdzie. Prosząc o zapomogę matka taka się upokarza i wczuj się sari w jej ból. cytat Miltona Friedmana jest trafny, też tak uważamm ale sa wyjątki pozdrawiam ps. jesli się obiecuje trzeba dotrzymywać słowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.ols.vectranet.pl 02.05.04, 13:42 Często widuję i spotykam matki biorące zasilek. I uwierz mi, że raczej nie wyglądają na upokorzone. Zazwyczaj są dobrze ubrane, używają luksusowych kosmetyków i wychodzą z założenia że taki zasiłek im się należy i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.05.04, 22:14 sari - dajesz przykład jak złe mamy ustawy, kiedy nie mozna odróznić potrzebującego od wykorzystującego dam Ci jeden przykład - nie wiem czy w Olsztynie jest Biuro Rzeczy Znalezionych ?, ale w innych miastach są - i wiesz ile rzeczy rocznie ludzie oddają 4-5 sztuk, a ile pracowników utrzymuje to Biuro ? - trzy magazynierki i dwie księgowe - sama zobacz - cyrk ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojewoda Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.04, 22:23 Rita czy władze Olsztyna Ci to zrobiły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.05.04, 22:26 znaczy co ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojewoda Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.04, 22:27 To na co chcesz kasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.05.04, 22:29 ależ ja nie chcę żadnej kasy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.05.04, 22:35 Wojewoda - co czego zmierzałes ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.05.04, 22:49 Wojewoda - nie zmieniaj ników ;))))))))) zdradza Cię IP - biedny czlowieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jak sie masz kocha Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.04, 22:54 To o co Ci chodzi? Stary jestem tojuż nie pamiętam nicka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.05.04, 22:56 skleroza ? - jak mogę pomóc ? :))) pomyslę jutro, jutro też dzień :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary człowiek Re: Samotne matki zostaną w maju bez pieniędzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.04, 23:12 Tak. Ale ja to i spać juz nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
chuda20 Re:Do sari!!!!!!!! 03.05.04, 21:10 Skoro spełniają określone w umowie wymagania to czemu miałby nie sądzić, że zasiłek im się należy??!!Nie wiem też dlaczego miałby sie czuc upokorzone z powodu brania zasiłku?? Chyba Tobie Sari wspaniale się żyje w tym państwie, które wykorzystuje nas jak tylko może i zabiera co może.Moim zdaniem jak jest luka w ustawie to trzeba ją wykorzystac bo inaczej państwo wykorzysta nas-no ale to chyba tylko moje zdanie. Pozdrawiam-chuda:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re:Do sari!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.05.04, 21:16 ??!!Nie wiem też dlaczego miałby sie czuc upokorzone z powodu brania zasiłku?? to ja napisałam - ponieważ wiem, jak człowiek sie czuje kiedy idzie po prośbie, bo tak to trzeba zrozumieć ,lub kiedy idzie zarejestrować się na bezrobocie - nie powiesz chyba chuda, że w tym momencie czlowiek czuje sie dumny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re:Do Chudej IP: *.ols.vectranet.pl 03.05.04, 22:29 Nie,nie żyję mi sie super ale właśnie dlatego, że muszę oddawac cześć zarobku na lewych rencistów i na osoby niesłusznie pobierające inne zasiłki! A Tobie moja droga gratuluję typowo PRLowskiego, krętackiego podejścia:" jak jest luka w ustawie to trzeba ją wykorzystac bo inaczej państwo wykorzysta nas". Przez takich jak Ty Polska nigdy nie będzie trzecia potęgą na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwadron Re:Do Chudej IP: 5.5R2D* / *.pg.com 04.05.04, 12:05 zly jest system i myslenie ludzi kiedys to sie nazywalo jalmuzna i kazdy dawal tylko wtedy gdy mial ochote. teraz zabieraja ci pod przymusem twierdzac ze to dla dobra wszystkich. Rita, kazdy kto dostaje cos "darmo" powinien wyraznie odczuc ze ktos mu robi przysluge, a nie ze mu sie to prawnie nalezy. Kazda pomoc bez tego elementu to demoralizacja. Potem czytasz w GW o panience z trzecim dzieckiem w kolejce, ktora zali sie ze zasilek ma maly choc nigdy dnia nie przepracowala. Dzieci wlasnych nie mam bo oplacam cudze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chuda Re:Do was:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 12:32 Rita no w sumie masz racje.Tyle że ja pobierając wychowawczy nie czuję się upokorzna bo wiem że mi się on nalezy w pełnym tego słowa znaczeni tak jak każdej pracującej wcześniej mamie.(choć oczywiscie głośno było o tzw."akcji brzuszki") Sari a Ty byś chciała mieszkac w kraju będącym potęgą światową-to wyemigruj bo polsce jeszcze bardzo, bardzo daleko do tego i chyba się nie doczekasz:)!!! A to że się wykorzystuje luki w ustawach uważacie za coś złego??-Ja nie bo jak by ludzie z wykształceniem i przygotowaniem tworzyli polskie prawo to by takich luk nie było(ale to juz inna sprawa).W dziesiejszych czasach trzeba patrzeć by nam było dobrze.A to że z moich podatków ktoś dostanie zasiłek tylko mnie cieszy-wole by tak były wykorzystane te pieniądze a nie na kolejną absordlaną premię skorumpowanego urzędnika. No ale to moje poglądy... Ps.Nie spinajcie się tak!!!!!!!! Pozdrawiam-Chuda z PRL-owskimi(wg.Sari) poglądami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwadron Re:Do was:) IP: 5.5R2D* / *.pg.com 04.05.04, 14:16 "...moich podatków ktoś dostanie zasiłek tylko mnie cieszy-wole by tak były wykorzystane te pieniądze a nie na ... premię skorumpowanego urzędnika" problem w tym ze najpierw nachapie sie urzednik a z tym co zostanie podzieli sie z grupa docelowa, patrz art o zasilkach dla matek (na pensje dla urzedasow nigdy nie brakuje). te pieniadze rzadko trafiaja do naprawde potrzebujacych. rownie dobrze mozna sie cieszyc ze ktos cie okrada a potem polowe wyrzuca do ustepu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re:Do was:) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.05.04, 21:34 widzę,że się porobiły grupy i przyznam, że wszyscy macie rację i sari ze szwadronem i chuda ze mną, bo wszystko uogólniamy, a wiadomo, że z zasiłów korzystają nie tylko osoby potrzebujące ale i cwaniacy. Przy bogatym państwie zasiłkow by nie było, niestety biedne państwo to i biedni ludzi tylko niektórzy są bogaci resztę wegetuje. Czy małżeństwo z dwojgiem dzieci nie potrzebuje wsparcia, kiedy nikt nie ma pracy, a jak pracuje to na czarno za marne pieniadze. I co powiecie gdy tam jest bardzo chore dziecko - czy dostanie zasiłek - nie , bo musi być samotną matką, a wiadomo jest, że samotnej matce czasmi jest lepiej wychować dziecko, nawet uważam, że ma konfort wychowawczy, żadnych przeszkód , nie kłóci się z mężem czy dziecko może wyjść do piaskownicy czy nie, czy ma mokro czy nie :) szwadron - nie mów , ze ty kładziesz pieniążki na nasze dzieci, szczególnie z podatków, weż sie do roboty i sprawdz się w roli samotnego ojca ;)))))))))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re:Do was:) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 08:29 Szwadron jednak trochę przegiął! Nie utrzymujesz mojego syna, ale moze się zdarzyć, że za - przy tym ujemnym przyroście naturalnym - to mój syn będzie Cię utrzymywał! Dzieci to wielka radość, chore dziecko to tragedia, ale mi cały czas chodzi o niesłuszne naciąganie na zasiłki. Ja placę z działalnosci duże podatki,do tego dochodzi cholerny ZUS, a mi państwo nie zapewnia żadnego minimum. Ulice są brudne i dziurawe, bezpieczeństwo wieczorem znikome, a do lekarza chodzę tylko prywatnie.To dlaczego ktos kto nie przepracował zadnego dnia w życiu dostaje dodatkową kasę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwadron Re:Do was:) IP: 5.5R2D* / *.pg.com 05.05.04, 09:04 ja nie twierdze ze utrzymuje konkretnie twoje dziecko. ja stwierdzam fakt ze na wlasne mnie nie stac mimo ze pracuje bo zabieraja mi 70% pieniedzy. place za swoje zaoczne studia i oplacam to samo obcej osobie. nie sadze by twoje dziecko musialo placic na mnie za 20 lat bo za 5 caly system ubezpieczeniowy padnie. dlaczego ? bo jest zlodziejski, to zwykly lancuszek sw antoniego czyli tzw system argentynski. juz dzis jest mniej pracujacych niz pobierajacych emerytury i renty. dziewczyny raz przyznajecie mi racje zauwazajac absurdalnosc systemu a zaraz placzecie (glownie rita) ze brak pieniedzy na samotne matki z dzieckiem. przyznajcie wreszcie ze ten system sam produkuje bezrobotnych, rencistow, wczesnych emerytow, samotne matki. skonczmy z fikcja (zlikwidujmy zusy, zapomogi, obnizmy podatki) a problem zatrudnienia zniknie. zapomogami beda mogly zajac sie organizacje charytatywne a nie nieudolni i drodzy urzednicy. i nie mowcie ze nikt sie wtedy nie zajmie chorymi dziecmi bo wlasnie obecnie nikt sie nimi nie zajmuje, nie ma pieniedzy na konieczna pomoc rechabilitacje i drogie operacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwadron o bezrobociu IP: 5.5R2D* / *.pg.com 05.05.04, 09:49 konkluzja taka ze pieniadze za nic krzywdza tych ludzi mocniej niz bieda przeczytajcie art., link nizej polityka.onet.pl/artykul.html?DB=162&ITEM=1161603 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: o bezrobociu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 10:32 Przyznaję Ci rację: cały ten system musi paść,im wcześniej tym lepiej. Choć podobno Lepper po dojściu do władzy ma dawać 900 PLN zasiłku,ciekawe kto wtedy w ogóle będzie pracował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chuda Re:znów chcem się wypowiedzieć:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 10:52 Przeczyatałam te wasze posty i uderzyło mnie tylko jedno tylko nie pamietam, kto to powiedział-że samotnej matce jest łatwiej.Chyba się ten ktoś nie zastanowił.Ja sama wychowuje córke i nie powiem by było łatwo.Mówimy o pieniążkach wiec musze sama ją utrzymać(tylko jedna pensjia- a teraz zasiłek). Samotna matka musi zawsze "być" i nie może powiedziec "idź do taty", no bo tak owego nie ma.I nie sa to moje żale(ktoś mógłby to tak odebarć:)) tylko stwierdzenia.A sama wychoewuje córke bo tak chciałam. A co do naszego państwa to jest do ....bani:)Nowa ustawa o zasiłkach zacheca do samotnego wychowywania dzieci bo jest to po prostu "połacalne"(lepiej sie nie żenic tylko zyc w konkubinacie.)Druga sprawa to taka ze niektóre matki(np.ja) nie chciały brac alimentów z FA(coby prawdziwy tatus nie mógł kiedyś do dziecka wyjechać, ze na nie łozył:)).Teraz skoro dają te 170 dodatku to każda bierze no bo jak chca dac to czemu by nie brać:) Koniec mojego osobistego wywodu:) Pozdrawiam wiosennie-chuda:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re:znów chcem się wypowiedzieć:) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 11:12 No wlasnie - jesteś samotna matką, to sama przyznajesz, że tak chciałaś, wiec nie mow, że Ci tak trudno! Dlaczego ja mam pośrednio ponosić finansowe konsekwencję Twoich i innych kobiet życiowych wyborów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chuda Re:Do sari!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 14:33 Czy ty wogóle cztasz co ja pisze??!!Ja napiasałam, że nie jest łatwo ale nie napisałam, że jst mi trudno a to nie to samo!! Kobieto może ty chciałabys pracować majac małe dziecko ale ja wole pobyc z nia!!!!Moze i Ty kiedys pojdziesz na wychowawczy i wtedy ja bede "pośrednio ponosić finansowe konsekwencję Twoich i innych kobiet życiowych wyborów"-taka kolej rzeczy, tyle ze ja nie widze w tym takiego problemu jak Ty, no ale coż ludzie są różni... Ciekawa jestem na kogo głosowałaś w wyborach-pewnie na tych głąbów z sld(choć to tylko moje przypuszczenie...) Nie rozumiem Twojego sposobu myslenia i się z nim nie zgadzam no ale to juz moja prywatna sprawa. Ps.Przenieś się do kraju gdzie nie bedziesz musiała oddawac swych ciezko zarobionych pieniedzy na takich jak ja to może będziesz szczęsliwsza bo póki co prężysz się jak młody pelikan nie wiadomo o co!!!!! Pozdrawiam wszystkich prócz sari-chuda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re:Do Chudej IP: *.ols.vectranet.pl 05.05.04, 14:49 Moja Droga, ja mam małe dziecko, wychowuję je jednocześnie pracując. Przy małej organizacji czasu mozna mieć czas na wszystko. Oczywiscie duża w tym zasługa mojego męża, który to jako ojciec dziecka dużo mi pomaga. Ty wybrałaś inaczej- życie bez partnera-Twoje prawo. PS: Nie, nie głosowałam na SLD- chyba juz po moich postach widac, że nie mam przekonań lewicowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwadron Re:Do Chudej IP: 5.5R2D* / *.pg.com 05.05.04, 15:05 no i jatka sari, chuda korzysta z tego co jej sie wedlug obecnego prawa nalezy i nie jest kwestia czy to moralnie usprawiedliwione (bo jest usprawiedliwione w koncu sama tez buli na to podatki) problem w tym ze ten system jest nieefektywny i drogi bo pieniadze czesto nie trafiaja do wszystkich potrzebujacych, jak trafiaja to czesto do nieuprawnionych, a ZAWSZE czesc przepada jako koszty dzialania tego systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re:Chuda nie chuda, byle nie ruda :)) 05.05.04, 20:40 Sama podjęłaś decyzję i ponosisz konsekwencję stosownie do własnej jedynie słusznej chcicy. Zważ jednak, że to, co otrzymujesz jest także z podatków sari, moich i wielu innych, którzy w twych ważkich decyzjach nie mieli najmniejszego udziału. A z jakiej to niby racji mam płacić na sąsiada czy sąsiadkę, których jedyną zaletą jest nieodpowiedzialna umiejetność pomnażania gromadki własnych dzieci i wyciągania ręki o pomoc? Nie podoba ci się tu, to spadaj tam, gdzie lepiej dają nie tylko pieniądze, bez pretensjonalnych uwłaczeń w stosunku do innych ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re:Chuda nie chuda, byle nie ruda :)) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 21:24 Witam, ale tutaj jadka ???? Dajcie spokój kłótniom - nigdy głodny nie zrozumie sytego, a syty głodnego i niedopuszczalne jest, byśmy na dole kłócili się za błędy robione na górze. Czy to nasza wina, że nieudacznicy rządzą, że mówią co innego , a robią co innego, że tylko swoje kieszenie napełniają, a innym rzucą ochłapy i niech się biją - tak teraz wyglądamy, kłócimy się o ochłapy czy nam się należą czy nie. Przestańcie wymawiać sobie te groszowe sprawy, to nic nie zmieni , a tylko spowoduje, że bedziemy dla siebie wilkami. Każdemu jest żle, mnie , która płaci miesiąc w miesiac składkę ZUS w tym miesiącu powiększoną, już przekracza 700 zł. Ceny benzyny , które dochodza do 4.00 co podwyższy ceny towrów itd.... Kiedyś ten system runie, socjalizm się nie sprawdził, musimy mieć nadzieję.... do chudej - ja bardzo współczuję dzieciom z małżeństw z przymusu, a wiesz dlaczego, bo nie ma małżeństw idealnych, nie wierzę, a w najgorszych pełnych rodzinach jest bardzo żle, zobacz jak dzieci są świadkami kłótni, awantur, pijaństwa, bicia i wiele innych rzeczy, szczególnie w tych trudnych czasach. A Twoje dziecko będzie wspaniałe, bo tego okrutnego życia nie widzi - ma jedną miłość, miłość matczyną, najważniejszą - sprawdż się jako matka, dasz radę :) sari - zrozum innych :) szwadron - dlaczego nie chcesz mieć dom, syna i drzewo - to takie męskie ? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re:do edico IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 21:57 edico - do dzentelmenów to Ty nie należysz Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Glass Curtain by Thaddeus Hutyra do rita :) 05.05.04, 22:25 Szatan wyglądał teraz jak prawdziwy dżentelmen, w kremowym garniturze z jedwabiu i nawet pozłacany krawat był z jedwabiu. Niejedna dama straciłaby głowe za takiego. Tylko gdyby wiedziała kto to jest?... Nie ulegało wątpliwości, że Szatan wielkie moce posiadał i był...Napoleonem :) Napoleon nie mógł sprawdzić trzech taktyk podczas Waterlo i teraz sprawdzają je inni na swój sposób - :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Glass Curtain by Thaddeus Hutyra do rita :) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 23:01 dalej podtrzymuję, że nie jesteś dzentelmenem - po tytule wpisu wszyscy piszemy w j. polskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chuda Re: do edico i nie tylko :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 07:43 Edico ale ty masz zryty mózg-boże broń od takich facetów z kompleksami!!!! A ta znajmość angielskiego-Pan to się chyba chciał tu popisać jaki to mądry jest!!Ha, ha, ha... A co do tych zasiłków to powiem wam, że powinno być tak jak w niemczech.Otóż jeżeli nie masz kasy to państwo Ci pomoże ale gdy się odbijesz to musisz im to spłacić.To moim zdaniem najlepsze rozwiązanie i do tego motywujące bo musisz oddać(a na to musisz zarobić zatem trzeba szukać pracy a nie siedziec na bezrobotnym bo tak wygodniej).Przecież życie układa się różnie a ja się cieszę, że mając małe dziecko mogę być z nią w domu i że ddostaje wychowawczy-taka kolej rzeczy.A kłócić się nie chcę bo każdy ma prawo do swoich poglądów-zarówno sari jak i ja!!!! Pozdrawiam wszystkich prócz edico :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: do edico i nie tylko :) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 07.05.04, 08:42 A mi się podoba to co napisał edico!! Dlaczego samotne matki robicie z siebie takie niepokalane dziewice? Bo skad biorą się samotne matki?-pomijajac wszelkiego rodzaju tragedie, to po co kobieta wiąże się z facetem,który chleje od rana do wieczora,a w przerwach tłuczę ją i dziecko? Wiadomo, że prędzej czy później będzie trzeba odejść.Zanim się zdecydujemy na dziecko,należy najpierw poznać czlowieka, a nie rzucać się do wyra i potem na wspolne życie z myślą, że jakoś to będzie. Oczywiscie pozostaje jeszcze sprawa antykoncepcji, niestety niektóre osoby w ogóle nie wiedzą co to jest. PS:Chuda - nie krytykuj endico za angielski tylko naucz sie polskiego, to chyba Twoje słowa :chcem sie wypowiedzieć. Widocznie decydując się na dorosle życie, z dzieckiem, ale bez partnera, troszeczkę zaniedbałas edukację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chuda Re: na zakończenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 11:39 Dobrze sari, że Ty taka wyedukowana jesteś:nie dość że polski znasz to jeszcze o antykoncepcji możesz się wypowiadać.A edukuję się cały czas by w Twoim wieku nie być tak niezadowoloną kobietą żyjącą w poczuciu krzywdy. Co do dziewicy to może Ty ją z siebie robisz, a jesli nie dziewice to pokrzywdzoną obywatelke, która to musi oddawać podatki na cudze dzieci-no cóż takie prawo. Twoje dyskusje tu nic nie dadzą bo ja i tak wezmę te 170zł i się będę cieszyć że dają a Ty dalej pozostaniesz niezdowolona i w swoim mniemaniu pokrzywdzona!! Ps.Co do słowa chcem to miało byc napisane tak jak jest ale skąd taka konserwatywna, poważna i bez poczucia humoru osoba może to wiedzieć. Wyluzuj kobieto troszkę to będziesz szczęśliwsza a moralizatorstwo zostaw dla swoich dzieci. Ta dyskusja zaczyna sie robić nudna, poza tym napewno nie dojdziemy do konsensusu tak, więc kończę swój udział w niej. Pa,pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puszczająca_wianki Re: Szybko zaczynasz i szybko kończysz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 12:04 Bardzo doraźnie i pokazowo. A kiedy zaczniesz myśleć??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Szybko zaczynasz i szybko kończysz IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.05.04, 19:31 męzszczyzni są od myślenia :) Odpowiedz Link Zgłoś