Dodaj do ulubionych

Tygodniowe obchody rocznicy katastrofy smoleńskiej

IP: *.olsztyn.mm.pl 24.03.11, 19:30
Przegięcie. Tygodniowe obchody. Co za kraj!
Obserwuj wątek
    • Gość: sprostowanie Re: Tygodniowe obchody rocznicy katastrofy smoleń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.11, 19:58
      nie kraj tylko pis, bo to nie to samo. To pis chce celebrowac cały tydzień, a nie Polacy :).
      • Gość: rządy dna PO boli cie cos czy upośledzony, a może nawiedzony k IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.11, 20:05
        to cie nie boli kanalio ?
        wiadomosci.onet.pl/kraj/najnowszy-sondaz-jest-zle-i-bedzie-gorzej,1,4221375,wiadomosc.html
        • Gość: Doniec83 Re: boli cie cos czy upośledzony, a może nawiedzo IP: *.olsztyn.mm.pl 24.03.11, 22:21
          Kanalio to ty do swojego starego mozesz mowic, bo cie zrobil PISdzielcu.
          • Gość: olek Re: boli cie cos czy upośledzony, a może nawiedzo IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.11, 00:51
            I to w ciasnej szafie, stąd takie następstwa.
      • Gość: Wartobyćpolakiem Skretynienie rozsiane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.11, 20:32
        Z powodu pijackich ekscesów samolotowych ,trauma.
        Lecz może rzeczywiście warto celebrować poalkoholowe wyczyny polskiej elity.Obiatowej oczywiście jak najbardziej.
        Wszak pijaństwo na umór to polski sport narodowy.
        Wzorem PRL dla większego spopularyzowania tego pięciodniowego święta.
        Proponuję watę cukrową piwo i kiełbaski.
    • Gość: Em Tygodniowe obchody rocznicy katastrofy smoleńskiej IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.03.11, 20:28
      A mnie ciekawi, czy PiS zorganizuje tygodniowe obchody, ale 9 maja...dlaczego wtedy - bo to kolejna rocznica największej katastrofy lotniczej w historii Polski - Ił 62 rozbił się w lesie kabackim , zginęły 183 osoby. Tylko tamtych ofiar nie da się wykorzysta do walki politycznej...
      • Gość: ` troll IP: *.olsztyn.vectranet.pl IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.11, 20:38
        pa
      • ostrogotek Re: Tygodniowe obchody rocznicy katastrofy smoleń 24.03.11, 20:51
        Gość portalu: Em napisał(a):

> A mnie ciekawi, czy PiS zorganizuje tygodniowe obchody, ale 9 maja...dlaczego w
        > tedy - bo to kolejna rocznica największej katastrofy lotniczej w historii Polsk
        > i - Ił 62 rozbił się w lesie kabackim , zginęły 183 osoby.

Ale nikt z kaczej rodziny, czyli nikt z Wolaków. A dla nich Wolska jest najważniejsza. No i władza, choćby po trupach (dosłownie).

4 albo i więcej manifestacji w Warszawie, to i tydzień obchodów w Olsztynie. PiS się mobilizuje :). W swej głupocie także.
      • mobydickzolsztyna Re: Tygodniowe obchody rocznicy katastrofy smoleń 24.03.11, 21:28
        Gość portalu: Em napisał(a):
        > ... ale 9 maja
        > ...dlaczego wtedy - bo to kolejna rocznica największej katastrofy lotniczej
        > w historii Polski - Ił 62 rozbił się w lesie kabackim , zginęły 183 osoby.
        > Tylko tamtych ofiar nie da się wykorzysta do walki politycznej...

Więc może warto szerzej rozpropagować informację o przyczynie tamtej katastrofy.
        Informację znaną nielicznym, a nie czytelnikom prasy wielkonakładowej i widzom TV.

Katastrofę wywołało "rozlecenie" się turbiny jednego z silników. Rozlatujące się skrzydełka turbiny są wtedy niczym odłamki bomby.

Tamtą katastrofę badali specjaliści polscy (choć jeszcze w PRL-u), a nie rosyjscy jak pod Smoleńskiem - więc znamy prawdę bez krętactw.

Oś turbiny ma wewnątrz otwór, jak w lufie ale o zmiennej średnicy. Miejsca przejścia z większej średnicy na mniejszą i odwrotnie powinny być "łagodne (sfazowane)", bo w ostrych kątach pomiędzy nimi wytrzymałość jest dużo mniejsza.
        W osi turbiny będącej przyczyną katastrofy stwierdzono ostry kąt przejścia między średnicami.

To nic nadzwyczajnego, to się zdarza w trakcie obróbki, gdy na nożu obrabiarki uformuje się wiór metalu "uporczywie trzymający się noża" i kształt realnie wytoczony różni się od zaprojektowanego. Tego "naocznie" (przynajmniej przed laty) nie można było dostrzec.

Ale ale!
        100% wałów już wtedy MUSIAŁO być skrupulatnie badane rentgenem!
        Musiało, ale jednak w ruskiej fabryce 100% < 100%.

Przejawy ruskiego bardaku ZNOWU widzieliśmy przed rokiem filmowane na lotnisku w Smoleńsku!

Co do zamachu, to jestem mocno sceptyczny, tylko DOWÓD może mnie przekonać,
        ale w ruski bardak w połączeniu z polską nieodpowiedzialnością, polską "ułańską fantazją" i lekceważeniem ryzyka (widzimy to na co dzień na szosach!) - to wierzę bez szczególnych dowodów.

PS
        oczywiście - rzeczywisty powód miał charakter baaaaaardzo polityczny, więc oficjalne ekspertyzy coś tam bełkotały o zmęczeniu materiału i ta bzdura przeżyła nawet PRL. W wielu opracowaniach jest nadal powtarzana.
        Ja przeczytałem prawdę w źródle może dla Was zabawnym, ale dla mnie absolutnie wiarygodnym, który mnie nigdy nie zawiódł - w miesięczniku "Młody Technik", który napisał prawdę, natychmiast, gdy to się już stało możliwe.

PS2
        tak jak pod Smoleńskiem, tak i pod Kabatami znalazły się pośród "miejscowych" hieny ryjące, w pierwszych minutach po katastrofie, w poszukiwaniu "skarbów" między szczątkami ofiar.
        • ostrogotek Re: Tygodniowe obchody rocznicy katastrofy smoleń 25.03.11, 14:02
          mobydickzolsztyna napisał:

> Tamtą katastrofę badali specjaliści polscy (choć jeszcze w PRL-u), a nie
          > rosyjscy jak pod Smoleńskiem
          - więc znamy prawdę bez krętactw.

chrzanisz towarzyszu. Samolot rozbił się w Kabatach a więc w Polsce. Dlaczego mieliby badać Ruscy? Niby wypowiedź merytoryczna, ale takimi gniotami-fobiami psujesz swoje momentami wywazone wywody. Pisioryzm wyłazi jak szydło z worka. I zbiera się na intelektualne wymioty.
          • mobydickzolsztyna Re: Tygodniowe obchody rocznicy katastrofy smoleń 25.03.11, 16:18
            ostrogotek napisał:
            > takimi gniotami-fobiami ...

Dookreśliłeś te fobie jako "gnioty", co oznacza świadomość istnienia różnych fobii. Tych mających rozumne uzasadnienie, wytłumaczenie i tych alogicznych.
            Np fobia wobec kopiących mnie w dupsko jest jakby zasadna.

Pozwól mi łaskawie na fobie tak wobec ruskich jak i szwabów. Jeszcze nie wymarli ludzie budzący się z krzykiem - z obrazem tych "sympatycznych" ludzi w oczach.

Tyś bodaj "postępowy", więc Jaruzel Ci chyba autorytetem.
            Do tej pory uzasadnia on swe kontrowersyjne decyzje koniecznością obrony Polaków przed straszliwą zewnętrzną grozą, wobec której "przypadkowa" śmierć kilkuset Ludzi była tanim ratunkiem.

Więc Jaruzel utrwala antyruską fobię, czy nie?
            Tłumaczenie, że jednak nie - wymaga sofizmatów.
            • ostrogotek Re: Tygodniowe obchody rocznicy katastrofy smoleń 25.03.11, 18:38

> Np fobia wobec kopiących mnie w dupsko jest jakby zasadna.

No tak, typowe, biadolenia, jaki to jak biedny, że mnie nie lubią, jestem prześladowany...

> Więc Jaruzel utrwala antyruską fobię, czy nie?

Jakże by miało być inaczej, przecież każdy kto nie myśli tak jak pisior jota w jotę to musi być komuch od Jaruzelskiego....
              A szanowny Moby, poszukaj w swoim rozumku (pieszczotliwie) czy są jeszcze jakieś inne możliwości: 1. Polak Patriota z Pisu 2. Komuch-ruski-agent-zdrajca. Bo mnie się wydaje, że świat jest ciut bogatszy w swojej wielości.

No dobra, skoro nawet taki inteligentny, oczytany pisolub jak Moby pisze takie jednostronne czarno-białe slogany, to czy można się po kaczystach czegokolwiek dobrego, mądrego spodziewać? Jeśli najtąższy umysł tej strony tak pisze?

A tak wogóle, to lubię Cię MobyDicku, zazwyczaj mądrze piszesz. Poza tymi kaczystowskimi sloganam, które psują całość.
    • Gość: veto Tygodniowe obchody rocznicy katastrofy smoleńskiej IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.03.11, 20:58
      My to naprawdę jesteśmy bogatym krajem tygodniowe obchody, dwie wyprawy do Smoleńska.
      Po co? Kto za to płaci?
    • Gość: pstryk Po wyborach o kaczyńskim słuch zaginie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.03.11, 21:09
      J.Kaczyński wystarczająco mocno obrzydził Polakom tą katastrofę,ale jak dołączyła jeszcze do tego brzydka córeczka Lecha to już żygac mi się chce na samo słowo Smoleńsk
      • Gość: ops Plagi tuska IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.11, 21:11
        www.youtube.com/watch?v=b9vs1IeG7Co&feature=related
        • Gość: mix Plagi Tuska na pewno nie uratują PiS-u IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.11, 17:40
          Żadnej przykrości tym dla mnie też nie zrobią.
    • Gość: ABC Tygodniowe obchody rocznicy katastrofy smoleńskiej IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.03.11, 21:44
      Jak dla mnie to i rok mogą świętować, oby tylko kilka dni wolnych od roboty dali z tej okazji. Zapowiada się ciekawy miesiąc - otwierasz konserwę - Smoleńsk, lodówkę - Smoleńsk itp, itd
    • Gość: olek Kpią sami z siebie. IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.11, 00:56
      Jeżeli nic na tym świecie nie dzieje się z woli Boga, to jaki sens ma urządzanie płaczu nad jego wolą? Swej decyzji na pewno nie cofnie i cudu zmartwychwstania też nie będzie.
    • ewa1-23 Szykują się ciężkie czasy: 25.03.11, 07:03

najpierw obchody katastrofy (kto i z kim się pokaże publicznie, kto będzie wyglądał na najbardziej przeżywajacego...), potem beatyfikacja Jana Pawła II, a kiedy już wszyscy oczyścimy się duchowo - będziemy musieli stawić czoła wściekłej kampanii wyborczej i nauczyć się bezbłędnie odróżniać prawdziwego Polaka od sztucznego Polaka, ruskiego lobbystę (tego przeciw elektrowniom atomowym), niemieckiego lobbystę (naziola), litweskiego i ukraińskiego wroga, nie zapominając o wrogu francuskim i amerykańskim. A, i Lepper zamiast gnić w więzieniu da odpór Balcerowiczowi, żeby nie obnażał patologicznej sytuacji podatkowej i emerytalnej w Polsce (bo, jak ludek nic nie wie, to śpi spokojnie - do czasu...) Czarno to widzę......
    • Gość: b28 Tygodniowe obchody rocznicy katastrofy smoleńskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.11, 08:07
      Wydaje się, że zdecydowana większość uczestników obchodów powinna wziąć przykład z działań "elitarnego oddziału samobójców", ekipa Monty Python, film "Żywot Briana", od 40. sekundy:

www.youtube.com/watch?v=lp1CmV2m4MQ&feature=related
    • Gość: LG Tygodniowe obchody rocznicy katastrofy smoleńskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 10:03
      JA JAK NAKAZUJE ROSYJSKA TRADYCJA WYPIJE WÓDECZKE ZA DUSZYCZKI I DOŚĆ....
      • Gość: mix Znicze, petardy i race na start IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.11, 11:40
        Czyli tygodniowy ochlaj z odpustem? Przecież to będą większe święta w tym kraju od wszystkich pozostałych istniejących w kalendarzu. Proponuję Dziwiszowi podjęcie stosownych działań w celu wprowadzenia tych świąt na stałe :)
    • Gość: gość Tygodniowe obchody rocznicy katastrofy smoleńskiej IP: 121.139.201.* 25.03.11, 11:44
      A co to za rocznica?
    • Gość: allensteiner Tygodniowe obchody rocznicy katastrofy smoleńskiej IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.03.11, 12:42
      Oczywiście, świętujmy to, co najbardziej lubimy. Najlepiej permanentnie. Przez pierwsze półrocze rocznice katastrofy w Lesie Kabackim i w Smoleńsku oraz rocznicę śmierci JPII, a przez drugie półrocze rocznice I rozbioru Polski, paktu Ribbentrop-Mołotow oraz Powstania Warszawskiego. Najważniejszy jest jednak właściwy dobór osób na patronów obchodów.
    • privus Re: Tygodniowe obchody rocznicy katastrofy smoleń 25.03.11, 13:18
      Najpierw chcą świętować przez cały rok, a później płaczą, że pieniędzy nie ma i wszystko drożeje.
      • Gość: tu polej Re: Tygodniowe obchody rocznicy katastrofy smoleń IP: *.olsztyn.mm.pl 25.03.11, 13:38

> Przejawy ruskiego bardaku ZNOWU widzieliśmy przed rokiem filmowane na lotnisku w Smoleńsku!
        > ruski bardak w połączeniu z polską nieodpowiedzialnością, polską "ułańską fantazją" i lekceważeniem ryzyka (widzimy to na co dzień na szosach!

Ech, to subtelne zróżnicowanie, te niuanse podszyte czułym patriotyzmem... Ruski - to bardak. Ale w Polsce... ech, to "ułańska fantazja", szumią skrzydła tu-polejskiej husarii, łopocą proporce... Zaraz pewnie się wzruszę. Tylko skutki tak samo fatalne. Ale ruscy zawsze winniejsi.
        • mobydickzolsztyna Re: Tygodniowe obchody rocznicy katastrofy smoleń 25.03.11, 13:47
          Gość portalu: tu polej napisał(a):
          > Ale ruscy zawsze winniejsi.

Chodzi Ci o Kabaty?
          • Gość: mix Re: Tygodniowe obchody rocznicy katastrofy smoleń IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.11, 18:56
            Raczej o baty. Bo jak inaczej można pojmować kogoś uprawiającego przenośnie bez mała na zasadach zamiany znaku firmowego na głowy baranie a nie potrafi zrozumieć podtekstu zaledwie paru słów?
    • Gość: waldemar Tygodniowe obchody rocznicy katastrofy smoleńskiej IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.11, 21:54
      tekst żenada
    • Gość: mix Re: Tygodniowe ??? IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.11, 11:13
      Przecież trwają codziennie już od roku! Czy tyle dni liczy sobie ustalony najnowszy tydzień?
      • Gość: do żuli PRAWDA IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.11, 10:34
        www.youtube.com/watch?v=YdSAVpm17d8&feature=related
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka