Dodaj do ulubionych

Hamulcowa- miejski konserwator zabytkow

IP: 2.25.198.* 15.05.11, 23:57
czyli prowincjonalne potyczki
Po hamulcowych z zarzadu SARP-u,ktorzy blokowali budowe" Centaurusa" swoje 5 minut chce miec teraz hamulcowa- konserwator
www.olsztyn24.com/news/13157-konserwatorzy-pomoga.html
Obserwuj wątek
    • Gość: głość Re: Hamulcowa- miejski konserwator zabytkow IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.05.11, 00:24
      100%olsztyniak ja bym na Twoim miejscu bardziej uważał na słowa (to się tyczy także autora tego paszkwila). Takie "odhumanizowanie" postaci, poprzez sprowadzenie ich do karykatur typu: hamulcowi, ekoterroryści, talibowie (ostatnio lubisz używać tych nazw) kojarzy mi się tylko i wyłącznie z mentalnością sadysty i przywołuje najczarniejsze karty historii świata gdzie nie kierowano się rozumem a ludzką głupotą. Można z każdego zrobić np. czarownicę, żyda czy mohera wiedz jednak, że stoisz właśnie po stronie oprawcy (poczytaj sobie Levisa albo Rene Girarda).

Wiesz dobrze, że działania lokalnych służb konserwatorskich nie cieszą się moim zbytnim uznaniem ale to co Ty wyrabiasz to już jest jakiś onanizm. Pamiętam jak kiedyś pisałeś sensowne posty. Od jakiegoś czasu sensu w nich brak za to pełno nienawiści. W UK jest kryzys - ok, ale można mieć do tego większy dystans. Pozdrawiam.
      • Gość: 100%olsztyniak Re: Hamulcowa- miejski konserwator zabytkow IP: 2.25.198.* 16.05.11, 01:03
        Zgadza sie !Hamulcowi,ekoterrorysci-zieloni socjalisci,talibowie dzialajacy na szkode miasta i inne lokalne korporacje i grupy interesu.Ja bym na Waszym miejscu uwazal bo mieszkancy Olsztyna przestali byc juz na was obojetni
        • Gość: sr Re: Hamulcowa- miejski konserwator zabytkow IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.05.11, 04:15
          100%olsztyniak, to ty jesteś talibem działającym na szkodę miasta a w interesie kilku partaczy! To ty chcesz niszczyć, palić i grabić. Ładnie odwracasz role!
    • Gość: oj,oj Na 100% kiepski wydech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.11, 08:59
      100% pozwolisz, że pozostanę w konwencji motoryzacyjnej zachowujesz się na forach jak stara rura wydechowa grata, trujesz, plujesz i puszczasz śmierdzące gazy
      • Gość: forumowicz Odkrylem nature swiatowego juz dawno IP: *.wbp.olsztyn.pl 16.05.11, 09:59
        To choleryk z tendencja do stalego dowartosciowywania samego siebie przez wsciekle ataki na ludzi,ktorzy maja inny oglad swiata.
        Do tego jego mentalne wykluczenie na emigracji,co skutkuje atakami depresji.Leczy ja tworzac sztuczna rzeczywistosc miasta swojej mlodosci,ktore jawi sie mu jako mityczny Eden.I on w budowie tego Edenu choc wirtualnie,niby uczestniczy.Ale robi to majac bardzo niskie wyksztalcenie i mierne pojecie o ochronie srodowiska,urbanistyce,architekturze/choc wypowiada sie niemal,jak Norman Foster/,zyciu spolecznym i kulturalnym miasta.Stad zalew zalosnych kilkunastu,zwykle, belkotliwych tekstow na forum.Dostepnym rowniez takim typkom.A potem idzie do lustra w tej swojej kuchni na zapleczu i szczerzy do siebie zeby:Ale im dowalilem.Tym kacapom,Kurpiom,PGR-owcom.Ja.Swiatowy olsztyniak na tysiac procent...
    • Gość: 100%olsztyniak Re: wentylacja IP: 2.25.196.* 16.05.11, 13:45
      Nie wiem (tzn.wiem)dlaczego jestem tutaj atakowany skoro to nie ja jestem autorem tych artykulow.Pani konserwator nie chce wymiany wentylacji!
      olsztyn.wm.pl/50535,Kowboj-zablokowal-remont-teatru-im-Stefana-Jaracza-w-Olsztynie.html
      Ja bym poszedl jeszcze dalej i zabronil wymiany kabli i calej elektryki w teatrze a moze i hydrauliki.Kowboj natomiast jest wart blizszego przyjzenia i mozliwe ze ocalenia ale to chyba nie powinno byc powodem przyhamowywania tej inwestycji
      • Gość: J.S. Re: wentylacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.11, 14:00
        To kolejny przykład na to jak bardzo w Olsztynie potrzebne jest muzeum techniki i rozwoju regonu o co walczyli społecznicy, przez niektórych zwani "hamulcowymi". Jak widać chyba przez przekorę tak nazywani :)
      • zygzak_fro.net.pl Re: wentylacja 16.05.11, 18:12
        100%olsztyniak-u - jeśli jesteś w stanie uwierzyć w te brednie Gazety Olsztyńskiej to gratuluję poczucia humoru. Sprowadzili problem do jakiegoś kowboja, a TO niby co jest? Dla mnie to się nadaje do komisji etyki dziennikarskiej.
    • privus Re: Hamulcowa- miejski konserwator zabytkow 16.05.11, 22:44
      Barbara Zalewska ujęła mnie swoją postawą w okresie trwającego w swym czasie cyrku remontu katedry. Byłem pełen podziwu dla młodej urzędniczki, która potrafiła postawić sprawy konserwacji zabytków stosownie do potrzeb i wymogów zawodowych. W tej sprawie odsyłam do artykułów prasowych. Szum medialny się udał i przyjechał nawet minister w celu rozstrzygnięcia powstałego konfliktu między inwestorem proboszczem, spolegliwymi władzami miasta a Panią Konserwator. Manewr się udał, ministerialne negocjacje też. Kopniak w górę jak za dawnych znanych czasów. Dała się zrobić w balona, chociaż z rozmów wynikało, że spora część czytelników miejscowej prasy sprzyjała konkretom a nie mgle. Miasto straciła z horyzontów a na temat zabytków w województwie tez lepiej nie mówić. Nie wiem, czy zagrała va bank, czy pod siebie. Trudno mi jest oceniać, czy ją złamano do tego stopnia, że straciła nawet rezonans zawodowy nie wnosząc już żadnych uwag do tego, co się dzieje w tej płaszczyźnie w mieście. Szkoda, że się zawiodłem, bo pokładałem nadzieję, że stać ją będzie na coś więcej z architektami miasta, niż siedzący strajk na schodach kościoła parafialnego.
      • Gość: zmk Re: Hamulcowa- miejski konserwator zabytkow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.11, 09:06
        W mieście kompetencje w zakresie ochrony zabytków rozlane są na tandem, który nie zawsze kręci pedałami w tych samych kierunkach
      • Gość: historyk Re: Hamulcowa- miejski konserwator zabytkow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.11, 10:41
        pani konserwator nic się nie zmieniła zawsze była taka jaka jest czyli byle jaka, przez tę bylejakość straciła zaplecze, na którym się wsperała.. i ma to co ma..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka