Gość: t.... j..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 12:15 czy woda ze źródełka w Gietrzwałdzie jest święta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mk Re: święta woda IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.12, 13:06 O tym decyduje interes Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak, jest święta Re: święta woda IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.12, 13:11 ale nie dla żuli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: święta woda IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.12, 17:15 A kto ci wcisnął takie banialuki, że interes kościoła ma służyć naiwnym żulom? Mają służyć temu interesowi a nie korzystać z niego ;) Jak to mawiano, nie dla psa kiełbasa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wk Re: święta woda IP: *.pl 02.05.12, 14:54 32-letni Stanisław W. z Lubawy w roku 1979 poddał się operacji jelita grubego. Wykryto u niego nowotwór złośliwy i przeprowadzono kurację za pomocą chemicznych wlewów. Znajoma chorego przyniosła mu do szpitala wodę z Gietrzwałdu. Mężczyzna napił się i niemal natychmiast poczuł się rześki oraz odzyskał apetyt. "Zaufałem Matce Bożej, modliłem się i do dziś czuję się dobrze" - stwierdził. Kolejne badania nie wykazały nawrotów raka. www.nasza-arka.pl/2002/rozdzial.php?numer=9&rozdzial=11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: święta woda IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.12, 17:48 A ja, jak zajrzałem do knajpy w Gietrzwałdzie, od razu przestało mi strzykać w kolanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeszło na głowę Re: święta woda IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.12, 18:05 nic nie znasz prócz knajp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: święta woda IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.12, 18:42 Znam jeszcze babcie tańczące pod krzyżem Na Krakowskim Przedmieściu ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uholpa Re: święta woda śmierci doda IP: *.ip.netia.com.pl 12.08.12, 14:50 Coś w tym jest. Swego czasu armia napoleońska też piła wodę święcona i ku przestrodze wszyscy poumierali. Żaden żołnierz tej armii już nie żyje. Tak więc picie święconej wody może spowodować śmierć !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: handlowiec Re: święta woda IP: *.com 03.05.12, 11:26 czemu nie butelkują i nie sprzedają w hipermarketach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: święta woda IP: *.olsztyn.mm.pl 03.05.12, 11:33 Bo w hipermarketach by dodawali konserwantów, albo - co gorzej - fałszowali termin ważności... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tj Re: święta woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.12, 13:51 sprzedają na bazarach ale tamta to się nazywa woda rozmowna wysoko-nasycona , w plastikowych butelkach..... do piątej flaszki białą laskę gratis się dostaję bo podobno wzrok się pogarsza. TAKIE CUDA Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: święta woda 12.08.12, 15:23 Wszystko jest fikcja, jedyna prawda do spoleczna sprawiedliwosc w ktorej wszystko jest po rowno i za darmo :D :D A co do butelkowania to sa inni zdecydowanie lepsi od czarnej mafii. Np. w kazdej aptece mozna kupic mase tzw suplementow diety z ktorych wiekszosc nic nie daje poza wyciaganiem kasy z portfeli. No ale jak wiadomo w ustroju lewackiej sprawiedliwosci spolecznej tylko o niektorych oszustwach mozna mowic. O innych tych najwiekszych nie wolno nawet myslec. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: święta woda IP: *.root.bg 12.07.12, 12:32 przecież to powinno być pod kontrolą sanepidu, żeby ludziska nie złapały jakiejś groźnej biegunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biegaczbiegunkowy Re: święta woda IP: *.ip.netia.com.pl 12.08.12, 14:52 Biegunka dobra sprawa. Szybciej będą biegać do Gietrzwałdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.u.j Re: święta woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.12, 19:46 pijcie to bardzo zdrowa woda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PLEBAN Re: święta woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 12:22 ZOSTAWCIE MOJĄ WODĘ W SPOKOJU BO JESZCZE GARAŻ BUDUJĘ ŻEBY NOWY WÓZEK ZMIEŚCIĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małkow Re: święta woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.12, 14:09 ma moc i na kibel całą noc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakalec Re: święta woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.12, 07:19 własnie dlatego nie sprzedają bo sanepid nie dopuścił, była badana, zbyt dużo zanieczyszczeń: chemicznych i biologicznych, ludzie piją na własną odpowiedzialność, jeśli im pomaga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odrzucony przez Bo Re: święta woda IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.07.12, 08:19 Robiłem kilka podejść do cudownej wody .... Może miałem złą technikę tej czynności. Na mnie nie chce to wciąż działać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: święta woda IP: 37.157.196.* 29.07.12, 22:51 bo jesteś człowiekiem małej wiary kładącym mało na tacę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małkow Re: święta woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.12, 23:53 doznałem cudu, po wypiciu litra żyję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: święta woda IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.12, 23:58 Podejrzewam, że to nie była woda z kropidła. W przeciwnym razie musiał byk uznać to rzeczywiście za cud :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db Re: święta woda IP: *.driphost.com 10.02.13, 22:59 praktykowane jest również zlizywanie białej substancji z ud kapłana, oficjalnie to bita śmietana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bch Re: święta woda IP: 37.157.196.* 12.08.12, 10:46 zainteresowanym polecam odciski stóp w licheniu www.youtube.com/watch?v=Z222NSrrswQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: święta woda IP: *.STATIC.turnkeyinternet.net 12.08.12, 10:58 Do tej samej kategorii zaliczyć można ślad odcisku stopy Matki Boskiej, który zostawiła w skale w miejscowości Bardo Śląskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytający Re: święta woda IP: *.toya.net.pl 12.08.12, 14:43 Przepraszam, że pytam, ale czy ta święta woda dlatego jest święta, że któryś święty do niej nasikał? A jeśli tak, to który święty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: święta woda IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.12, 14:46 W Polsce - jak fama głosi - ostatnio to zrobił Bolek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieczewiak Re: święta woda IP: 37.157.196.* 11.09.12, 22:26 rozumiem wiarę w boga, ale wiary w magię wód podziemnych zrozumieć nie potrafię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incognito Re: święta woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.12, 23:07 abra kadabra Odpowiedz Link Zgłoś