Gość: anna IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.07.12, 09:07 Osiedlowe Sklepy w Nagórkach pod szyldem Rast prawie puste. Towaru ja "na lekarstwo". Czyżby miało sprawdzić się słynne powiedzenie pana Kononowicza: - Niedługo nie będzie niczego.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jot Re: Puste sklepy IP: *.dynamic.mm.pl 04.07.12, 09:11 W Alfie też to zauważyłem, ale ocet jest... czyli norma jest zachowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amb Re: Puste sklepy IP: *.braniewo.vectranet.pl 04.07.12, 09:40 tak sie sklada, ze to juz nie RAST , tylko BOMI od jakiegos czasu. mowi sie, ze maja je zamykac, ale kiedy, tego nikt nie wie na 100%. wiem, poniewaz znam kilka osob, ktore tam pracuja. ludzi tez juz stamtad zwalniali/zwalniaja. poki to byly TYLKO RASTY, DUETY I HERMESY, mozna bylo tam dostac wszystko. teraz nie maja nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olsztynianka Re: Puste sklepy IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.07.12, 11:41 Padli. Wiem z dobrego źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irmina Re: Puste sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.12, 11:47 kupuję w karfurze i nie narzekam, zwłaszcza pieczywo mają dobre i tanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiM Re: Puste sklepy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.12, 12:51 Nie obrażaj pieczywa. Albo jeszcze nie jadłaś dobrego pieczywa - stąd Twój osąd co do pieczywa w "kalafiorze" jak często jest on zwanym.. Odpowiedz Link Zgłoś
iwaniuk-online Re: Puste sklepy 04.07.12, 12:58 > > kupuję w karfurze i nie narzekam, zwłaszcza pieczywo mają dobre i tanie BUAHAHAHAHA!! Dobre! Dobre! Brawo za poczucie humoru :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nagórczanka Re: Puste sklepy IP: *.com 06.07.12, 11:14 czy te pompowane bułki to w ogóle pieczywo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiM Re: Puste sklepy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.07.12, 11:27 To (pieczywo z "kalafiora") powinno się nazywać "Masa wypełniająca". Odpowiedz Link Zgłoś
iwaniuk-online Re: Puste sklepy 04.07.12, 12:57 Lecą już tylko siłą rozpędu. W każdej chwili pracownicy mogą usłyszeć, że od jutra nie mają po co przychodzić do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Puste sklepy IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.07.12, 13:02 biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/628703,zarzad_bomi_spodziewa_sie_kolejnych_wnioskow_o_upadlosc_spolki.html Wg mnie już po wszystkim. Odwiedziłem dziś dwa sklepy: na żelaznej (pięknie odremontowany żeby strata była większa) i w alfie w poszukiwaniu ulubionej kiełbasy. Niestety półki puste, a lodówki pozakrywane. Sprzedawcy milczą zapytani o przyczyny tak skromnego asortymentu. Czyli zostają zakupy w sklepach obcego kapitału. A na miejscu bomi pojawią się biedronki i inne dyskonty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polut Re: Puste sklepy IP: *.olsztyn.mm.pl 04.07.12, 17:56 Na redykajnach też pustki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Puste sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.12, 18:46 A po co nam towar w sklepach jak mieliśmy tak udane igrzyska. Obiecują kolejne, igrzyska oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eja Re: Puste sklepy IP: *.olsztyn.mm.pl 06.07.12, 21:00 Trzeba się dobrze starać, żeby doprowadzić do plajty wielki sklep spożywczy w tak uprzywilejowanym miejscu, jak Alfa! Czy to nie pachnie plajtą zamierzoną? Ciekawe, co za interesy tam są rozgrywane. A tak w ogóle to może ktoś wie, kiedy zamknięcie? Bo dzisiaj na półkach były już naprawdę tylko resztki towaru, lady chłodnicze powyłączane, wyglądało to na totalną wyprzedaż i likwidację firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Puste sklepy IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.07.12, 22:29 Jak widać zdolnych mamy "managerów" (cokolwiek by to słowo nie znaczyło). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Puste sklepy IP: *.dynamic.mm.pl 07.07.12, 08:07 Takie mamy prawo upadłościowe,że opłaca się splajtować, okradłszy uprzednio swoją plajtującą firmę.Nazywa się to wyprowadzeniem kasy,a dla mnie to zwykłe złodziejstwo.Bo przede wszystkim tracą ludzi dla takich złodziei pracujący lub współpracujący,no i państwo czyli MY. Ale co się dziwić,że takie prawo złodziejskie mamy,wszak tworzyli je złodzieje dla złodziei.Bo chyba nikt nie ma wątpliwości jak tworzył się w Polsce kapitalizm i kto go tworzył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Puste sklepy IP: *.xdsl.centertel.pl 07.07.12, 10:14 A wy dzieci widzieliście kiedyś puste sklepy? Pamiętam - na półkach butelki z octem (bo nic innego nie było) , za ladą nadąsana sprzedawczyni, i kolejka - tak na wszelki wypadek bo może "coś rzucą"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara Re: Puste sklepy IP: *.olsztyn.mm.pl 07.07.12, 10:28 Oj, Jasiu, Jasiu, nie przechwalaj się swoją pamięcią. My tu nie o tym mówimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesio_Olsztynka. Re: Puste sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.12, 22:03 Jasiu Jasiu a ja z perspektywy lat wcale tak źle nie wspominam PRL. Szkołę skończyłem za darmo studia też za darmo. Jak pracowałem i studiowałem to w tygodniu o 10 godzin pracowałem krócej, miałem dodatkowo 24 dni urlopu i tak przez pięć lat, a dodatkowo na piątym roku na napisanie pracy dyplomowej jeszcze raz 24 dni wolnego i wszystko to było płatne. Ale nie o tym tu rozmawiamy. Firma zamyka sklepy bo ma inne plany i to im wolno zrobić. Jeżeli się nie zna przyczyn zamknięcia nie można ich oskarżać o niecne czyny czy zamiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Puste sklepy IP: *.dynamic.mm.pl 07.07.12, 12:29 Biuro turystyczne sky club też "padło" na podobnej zasadzie,złodziejskiego wyprowadzenia kasy.Złodziejom ,przy tych unormowaniach prawnych jakei są w naszym cudownym kapitalistycznym czyt. złodziejskim kraju, nic nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiM Re: Puste sklepy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.07.12, 12:53 Jak jest grono osób które chce "karmić takie podmioty - to i korzystają". Urlopy i wyjazdy organizuję dla Rodziny - sam i zawsze to taniej.Owszem - trzeba co nieco "zachodu" przy "niektórych wyjazdach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Puste sklepy IP: *.dynamic.mm.pl 07.07.12, 15:13 A właściciele naszej, "przypadkowo" jedynej w wojewódzkim mieście, galerii już ze cztery razy zmienili spółkę ,wiadomo,że to tylko po to żeby nie płacić podatków.,Podatki płacą w tym kraju tylko robaczki i frajerzy.Take Polske zafundowali nam jej złodziejscy "solidarnościowi" budowniczowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o! Re: Puste sklepy IP: *.olsztyn.mm.pl 07.07.12, 17:56 Gość portalu: ula napisał(a): > Take Polske zafundowali nam jej złodziejscy "solidarnościowi" budowniczowie. A Uli w tym czasie w domu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Puste sklepy IP: *.dynamic.mm.pl 07.07.12, 19:36 A Ty jak rozumiem byłeś i świadomie POparłeś "solidarnościowe" uwłaszczenie jedynie słusznej przewodniej siły narodu,która dla zmyły najpierw wyprowadziła sztandar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Puste sklepy IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.07.12, 08:22 A coś jakoś nie kojarzę , że rządzi (nieboszczka) PZPR . A jedynie prawy i sprawiedliwy niekłamliwy guru oddał dobrowolnie władzę po dwóch latach (nie)rządów. A miał WSZYSTKO !! . I jakoś 3 200 km autostrad brak , tudzież 3 000 000 mieszkań. A została nienawiść do każdego kto nie z nim. A teraz jak widać i EURO się udało , i A-2 do W - wy "dociągnięta" . Jak widać MOŻNA. Owszem jeszcze dużo jest do zrobienia. I zrobimy TO !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Puste sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 12:00 A co się w EURO udało przecież nie wyszliśmy z grupy. Gorzej być nie mogło. Odpowiedz Link Zgłoś
rickky Re: Puste sklepy 08.07.12, 12:03 Gość portalu: Greg napisał(a): Owszem jeszcze dużo > jest do zrobienia. I zrobimy TO !! Byłoby łatwiej, gdyby nam prawi i sprawiedliwi nie przeszkadzali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Puste sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 12:08 Złej baletnicy to i rąbek spódnicy ............. Za PO to parę dużych firm budujących drogi dostało zadyszki i padło dobrze, że to po Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buhahahaha Re: Puste sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 16:59 No tekst "Euro się udało" rozbawił mnie podwójnie. Po pierwsze to ten "prawy i sprawiedliwy" zdobył to Euro dla Polski. Po drugi Tfusk właśnie odtrąbił sukces, zapominając Ci powiedzieć, że Ty za to zapłacisz (remonty źle wykonanych inwestycji, utrzymanie stadionów, zapłaty dla podwykonawców, których okradziono itd). Do tego FIFY i UEFY nie płacą podatków od swoich dochodów, a te były potężne, gdyż nie ponoszą praktycznie kosztów. Więc nie podniecaj się Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiM Re: Puste sklepy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.07.12, 18:33 EURO się udało - jako IMPREZA - nie wyniki naszej reprezentacji - to po pierwsze. Po drugie - jakbyś tak wytężył komórki mózgowe - to może przypomniałbyś Sobie ,że nie kto inny - tylko pis będący wówczas u władzy zwolnił UEFA od podatków . Teraz krzyczy on najgłośniej jak może - jak to ,że nie płacą podatków - po prostu było nie zwalniać ich od tego. Po trzecie - dobrze,że kilka firm się "przejechało" na zamówieniach (żadna moja branża) - bo może skończą się przetargi "za złotówkę". Jak ktoś nie unie szacować kosztu robót - to niech po prostu się za to nie bierze. Rząd głównemu wykonawcy zapłacił i WSZYSTKO !!! Spróbuj może to zrozumieć. Jak Ci Pracodawca nie zapłaci za pracę - to idziesz do Premiera Tuska po kasę - czy sądzisz się z pracodawcą ??. Myślenie nie boli. Owszem - za niedotrzymanie terminu wysokie kary może w końcu uregulują ten rynek. Podobnie jest w Biurach Projektowych Cena "opłacalna na minimum" - a wygrywa koleś za 1/20 ceny głównej - i zaczynają się "schody" - tego nie ma - tego nie może zrobić - i Zleceniodawcy/ Urzędy "się układają". A do cholery - dokąd tak będzie - nie zrobiłeś na czas - gagantyczna kara - i po firmie. Jak kilku "się przejedzie" - może zapanuje normalność. W mojej branży to samo - tylko , że na tyle jestem znany i zaufany że mam pełen "potfel zamówień" i nie biorę ŻADNYCH takich ryzykownych zamówień. Kiloka firm z mojej branży już jest w "czasie przeszłym", Chcieli raz zaczerpnąć "łyżką od koparki" i się dorobić - niestety prawda jest taka .że "małą łyżeczką a często - a nie raz chochlą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Pusta kasa a forsa sprywatyzowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 20:47 Ależ cóż za problem, że firma się "przejechała" Za parę miesięcy powstanie nowa może nie na to nazwisko ale na kogoś z rodziny albo na kolesia. Przy okazji utopiła kilku podwykonawców którzy wywiązali się ze zobowiązań ale nie dostali zapłaty mogą iść do sądu ale kogo skarżyć jak zamawiający upadł. Sprawy będą ciągnąc przez kolejne kilaka lat a żyć trzeba teraz. Tak wygląda nasza gospodarka. Ścigać nie można bo się traci władzę społeczeństwo Polskie /a szczególnie szemrani biznesmeni/ bardzo nie lubi /nie lubią/ jak władza jest bardzo dociekliwa bo lodów się nie da kręcić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amb Re: Puste sklepy IP: *.braniewo.vectranet.pl 07.07.12, 20:14 Gość portalu: eja napisał(a): > Trzeba się dobrze starać, żeby doprowadzić do plajty wielki sklep spożywczy w t > ak uprzywilejowanym miejscu, jak Alfa! Czy to nie pachnie plajtą zamierzoną? Ci > ekawe, co za interesy tam są rozgrywane. to nie tylko ALFA. to tez byly HERMES na ul DWORCOWEJ, byly MAX DUET na UL KANTA, EUREKA na KORTOWIE itd. przeciez te sklepy maja swietna lokalizacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Re: Puste sklepy IP: *.olsztyn.mm.pl 07.07.12, 22:16 Gość portalu: Czesio_Olsztynka. napisał(a): > Jeżeli się nie zna przyczyn zamknięcia nie można ich oskarżać o niecne czyny czy zamiary. Można. Sklep w centrum miasta, w szczycie sezonu turystycznego, zupełnie nie liczy się z klientami! A w pobliżu nie ma alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesio_Olsztynka. Re: Puste sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 12:04 Sklep jest prywatny i nie musi się liczyć z potrzebami miast a właściwie mieszkańców, stwierdza, że mu się nie opłaci i go zamyka czy likwiduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starsza pani Re: Puste sklepy IP: *.dynamic.mm.pl 08.07.12, 12:20 Całe szczęście,że mieszkam blisko Biedronki i nie muszę liczyć na rodzimych bandyckich biznesmenów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesio_Olsztynka. Re: Puste sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 13:21 Dlaczego tak niegrzecznie? Czym zaskarbili sobie u Pani taki epitet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Re: Puste sklepy IP: *.olsztyn.mm.pl 08.07.12, 13:44 Gość portalu: Czesio_Olsztynka. napisał(a): > Sklep jest prywatny i nie musi się liczyć z potrzebami miast a właściwie mieszkańców, stwierdza, że mu się nie opłaci i go zamyka czy likwiduje. Sklep może i nie musi, jeśli mu właściciel Alfy pozwala na takie psucie opinii wśród klientów (ja zaraz bym takiego najemcę wyrzucił i wynajął lokal innemu). Ale dlaczego twierdzisz, że zawiedzeni klienci nie mogą myśleć i mówić o takim jak najgorzej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesio_O....... Re: Puste sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 19:56 Bo to niewiele ma z kulturą wspólnego a i tak nie pomoże. Denerwować się nie warto może zaszkodzić, lepiej zachować spokój. Przecież chcieliśmy kapitalizmu więc go mamy. Nie ma się czym martwic, na pewno to miejsce nie będzie stać puste coś tam będą sprzedawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starsza pani Re: Puste sklepy IP: *.dynamic.mm.pl 08.07.12, 14:07 Nie ciągnij mnie za język,młody człowieku.Przyjmij to co napisałam na wiarę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enter Re: Puste sklepy IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.12, 14:20 Wiara jest dla naiwnych a tu chodzi o prawdę .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starsza pani Re: Puste sklepy IP: *.dynamic.mm.pl 08.07.12, 15:11 No to jesteś bardzo nieszczęśliwym młodym człowiekiem.No bo jak uwierzysz swojej dziewczynie, kiedy powie Ci,że Cię kocha i jest Ci wierna?Zażądasz dowodu na prawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiM Re: Puste sklepy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.07.12, 15:18 ".....nie muszę liczyć na rodzimych bandyckich biznesmenów....." A "starsza pani" - masz na to dowody ???. Jeżeli tak - to trzeba było dawno do prokuratury z tą wiedzą - a jak nie masz dowodów - tylko pomówienia - to po prostu.. "morda w kubeł" (to mówię ja - też niemłody już pan). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starsza pani Re: Puste sklepy IP: *.dynamic.mm.pl 08.07.12, 15:25 No i czego straszysz?Wymieniłam kogoś z imienia i nazwiska?To możesz mnie cmoknąć w migdał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Re: Puste sklepy IP: *.olsztyn.mm.pl 08.07.12, 15:37 Ja niestety jestem zmuszona, bo Alfe mam po drodze gdy wracam z pracy, a kolo domu żadnego większego sklepu. W piątek chciałam kupic kilka podstawowych produktów na weekend. I niespodzianka - lady chlodnicze wyłączone, o jakims choćby kurczaku mowy nie było, z wędlinami w tej sytuacji nie zaryzykowałam, co do innych rzeczy - wybór jak za schyłkowego Gierka, te same rzeczy chytrze luźno porozkładane na pólkach, żeby robiły wrażenie obfitości. Musiałam jechac na drugi koniec miasta, potem wracać z torbami, w upale. Taka jest "prawda", której się domagają obrońcy sklepu. A przyzwoicie byłoby uprzedzic ludzi: "sklep w likwidacji". I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starsza pani Re: Puste sklepy IP: *.dynamic.mm.pl 08.07.12, 15:56 Jako kobieta doskonale rozumiem Panią.Nie rozumiem nijak niektórych internautów broniących takiego bandyckiego chamstwa,które ma w nosie mieszkańców miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 77 Re: Puste sklepy IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.12, 18:02 Bandyckie chamstwo ??? Gdzieś ro już słyszałem ??? A tak, to było na Krakowskim Przedmieściu .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesio_O....... Re: Puste sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 20:12 Obywatele i Obywatelki /mówiąc językiem z minionego okresu/ Wy nie rozumiecie co to jest wolny rynek, kapitalizm, wolność gospodarcza. Przyzwyczajeni jesteście do gospodarki planowej, do sklepów państwowych, kiedy to chodziło się na skargę do sekretarz partii. Te czasy dawno minęły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amb Re: Puste sklepy IP: *.braniewo.vectranet.pl 08.07.12, 15:59 A przyzwoicie byłoby uprzedzic ludzi: "sklep w likwidacji > ". I tyle. oni nie racza uprzedzic o tym pracownikow, ktorzy w kazdej chwili moga stracic tam prace ( za marne grosze w kwocie jakies 1300 zl na reke) , wiec co ich obchodza klienci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starsza pani Re: Puste sklepy IP: *.dynamic.mm.pl 08.07.12, 16:05 No co na to powiesz panie GM?Jak to nazwać wg Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buhahahaha Re: Puste sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 17:08 Tow. GiM jest wyznawcą PO, więc proszę się nie dziwić jego alergii na słowa "bandyta" i "złodziej", gdyż opisują jego mocodawców (Rychu, Zdzichu, Donek, Tomek, Bufetowa itd.). Oni nie przejmują się tzw. obywatelami - takich się pałuje i wypędza z hali targowej, albo pozwala na doprowadzenie do bankructwa, jak przy budowie dróg, albo dowali się podatek katastralny lub podpisze niekorzystny kontrakt na gaz z Rosji. A sklepy są dla klienta, a nie właścicieli, bo właściciel korzysta z preferencji podatkowych, lokalizacyjnych, dofinansowania do zatrudnienia itd. w zamian za swą służebną funkcję. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiM Re: Puste sklepy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.07.12, 18:36 GiM nigdy nie był towarzyszem - jak też GiM nigdy nie był w ŻADNYM związku zawodowym. A "wisi" mi kto jest u władzy - byleby ta władza trzymała się z daleka od gospodarki. Gospodarka sobie poradzi sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesio_O....... Re: Puste sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 20:23 Słuszne spostrzeżenie. " Gospodarka sobie poradzi sama."Zlikwiduje sklep kiedy zechce i klientów ma w du..e. Jeszcze raz przypominam, mamy wolny rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesio_O....... Re: Puste sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 20:18 Gość portalu: Buhahahaha napisał(a): ....................................... w zamian za swą służebną funkcję. I tyle. i tyle że co chce to robi. Nie musi się tłumaczyć przed gawiedzią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiM Re: Puste sklepy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.07.12, 17:12 Przede wszystkim nie straszę - tylko informuję ,że obowiązkiem Pani jest złożyć stosowne zawiadonienie do Prokuratury - jeżeli jesteś w posiadaniu jakichkolwiek dokumentów/podejrzeń. Tym rządzi odpowiedni paragraf który o tym mówi - a nie moje "straszenie" jak to nazwałaś. A to, że właściciele likwidują sklep/sklepy - to tylko i wyłącznie ICH decyzja. Więcej pazożytniczych tzw "związków zawodowych" a i cała produkcja będzie się rozwijac lepiej. Związki niech będą - tylko niech nie żerują na przedsiębiorcy/przedsiębiorcach - a niech "żywią się" ze swoich składek. Między innymi niemożność zwolnienia kilku osób "tzw. związkowców" bardzo często prowadzi do likwidacji przedsiębiorstwa - aby po reorganizacji i zwolnieniach "ruszyć na nowo". Być może i tak też jest w tym przypadku. A "Pani starszej" jakoś komunizm socjalistyczny przykleił się do mózgu i tak trwa. To już minęło. Sam prowadzę firmę , zatrudniam kilkadziesiąt osób - i jakoś działam "grubo" ponad wadzieścia lat (branża absolutnie nie spożywcza). Związków nie ma , pracownicy zadowoleni - i działam niezależnie od wiatrów historii. Cały pracujący zarząd to 3 osoby + księgowa. Wszystko. Owszem - jak trzeba - to też "biorę 40 ton" pod du.ę i w trasę - nieraz nawet i 3 tygodnie. Wówczas "z doskoku" jestem gdzieś tam w przerwie na odpoczynek. I KAŻDY z Zarządu robi tak samo. Najmłodszy samochód w posiadaniu (osobowy) to dwunastolatek - i nie jest to Mercedes . Pozostały sprzęt "górna półka" - bo to służy DO PRACY - jak Pani szanowna Starsza raczyłaby nie wiedzieć.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Puste sklepy IP: *.olsztyn.mm.pl 08.07.12, 18:32 Bardzo ciekawa jest ta gorąca i emocjonalnie zaangażowana obrona ewidentnej grandy. No, chyba że >>> z rozunieniem słowa czytanego u Ciebie "nietęgo", albo też że >>> sam masz cichą umowę z uczestnikami tego biznesu - to co innego (radzę zauwazyć tryb przypuszczający zdania a nie twierdzący). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiM Re: Puste sklepy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.07.12, 20:03 Załóż "taki sklep" i wówczas będziesz mógł robić z nim co chcesz. Nawet "sprzedawać za darmo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesio_O....... Re: Puste sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 20:29 Co to za szef skoro za.... razem z pracownikami. Dobry firma to taka w której szef nawet nie wie co się w niej dzieje. Sprawdza od czasu do czasu konto ile kasy przybyło. A są takie firmy na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Puste sklepy IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.07.12, 14:43 Ciekawe kto zarabia 1300, bo większość osób pracujących w rastach zarabia mniej. Moja siostra tam pracuje więc wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesio_O....... Re: Puste sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 19:59 Jestem niewierzący to dlaczego to mam przyjmować na wiarę. Młody nie jestem 18 lat już skończyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no prosze Re: Puste sklepy IP: *.olsztyn.mm.pl 08.07.12, 20:35 Gość portalu: Czesio_O....... napisał(a): > Obywatele i Obywatelki /mówiąc językiem z minionego okresu/ Wy nie rozumiecie c > o to jest wolny rynek, kapitalizm, wolność gospodarcza. Przyzwyczajeni jesteści > e do gospodarki planowej, do sklepów państwowych, kiedy to chodziło się na skar > gę do sekretarz partii. Te czasy dawno minęły. No prosze, jak to sobie Mały Czesio wyobraża "wolny rynek, kapitalizm, wolność gospodarczą". On sądzi, że jak założy własny sklep spożywczy, to będzie mógł go otwierać i zamykać kiedy zechce, bez żadnych zobowiązań publicznych, będzie mógł w nim sprzedawać co zechce, i z jakich zechce źródeł, bez żadnych koncesji, zezwoleń, licencji, atestów, certyfikatów itp. A jak się zetknie z rzeczywistością, to krzyknie, że to komuna z minionego okresu przeszkadza mu w interesach. Jacyś, wstyd głośno wymówić: "obywatele i obywatelki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiM Re: Puste sklepy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.07.12, 20:47 Przeczytaj sobie ustawę dotyczącą prowadzenia działalności gospodarczej i wówczas dopiero rozmawiaj. Jak zechce - to może otwierać i zamykać kiedy chce - jego problem. A hadlować może tym na co zezwala prawo łącznie z uzyskaniem pozwoleń i koncesji tym "rządzących". Może nawet obok masła i wódki handlować czołgami - o ile uzyska stosowne pozwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ravendom Nowy Rast w Dekadzie 09.07.12, 09:12 Niby upadają, a nowy Rast w Dekadzie na Partyzantów otworzyli (o ile pamietam to jest Rast, bo mogę się mylić). Co prawda jak tam byłem to też bieda na półkach, ale sklep nowiutki jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: Nowy Rast w Dekadzie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.07.12, 09:28 Kompletna pustka, wybrany asortyment (też przebrany) oraz wyłączona z działania połowa sklepu. Ponadto potwornie tam... śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nowy Rast w Dekadzie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.07.12, 11:25 W Dekadzie na półkach woda mineralna i makarony.... Wchodząc do sklepu zapytałam pani w kasie czy ten sklep jest otwarty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesio_O....... Re: Nowy Rast w Dekadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 18:00 ravendom napisał: > Niby upadają, a nowy Rast w Dekadzie na Partyzantów otworzyli (o ile pamietam t > o jest Rast, bo mogę się mylić). Co prawda jak tam byłem to też bieda na półkac > h, ale sklep nowiutki jest. To nie bieda to dobrobyt Olsztyniacy maja tylke kasy, że sklepu nie nadążają z dostawą towarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Puste sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 18:58 Kupujcie u Francuza, Portugalczyka czy innego Niemca. Jak zostaną sami na rynku wtedy będą dyktować ceny. Biedronka już podniosła ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Puste sklepy IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.12, 20:30 To może doradź, co mogę kupić w Bomi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Puste sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.12, 20:48 to już wolę jeździć do carrefoura, bo przynajmniej czasem są promocje Odpowiedz Link Zgłoś