Dodaj do ulubionych

Ratusz obiecał bulwar nad Łyną. Czas dotrzymać ...

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.09.12, 16:23
A ja wcale nie chcę aby Ratusz dotrzymał słowa! Nie chcę żadnych bulwarów! Według Grzymowicza wizji to jest beton i im go więcej tym lepiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mieszkaniec Tunel im. R. Ochuckiego IP: 213.77.49.* 08.09.12, 18:08
      Pan Tomek Kurs bardzo delikatnie potraktował sprawę tunelu im. Ryszarda Ochuckiego i urzędników odpowiedzialnych za tą bzdurną inwestycję.

Powoływanie się przez Urząd Miasta na istnienie historycznego ciągu spacerowego i na opracowanie wykonane przez społeczników świadczy o całkowitej ignorancji, ponieważ przytaczany trakt istniał po drugiej stronie Łyny!!!
      Można odnieść wrażenie, że na siłę szuka się usprawiedliwienia dla niepotrzebnie wydanych pieniędzy.
    • Gość: Dana Ratusz obiecał bulwar nad Łyną. Czas dotrzymać ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.12, 18:34
      Ten podejrzanie „niekompetentny” Ratusz szasta kasą a nie potrafi naprawić ciągu spacerowego nad Łyną w okolicach Mostu Jana, miejsca najbardziej uczęszczanego i najbardziej zdewastowanego. Ta "niechęć" jest wbrew wszelkiej logice i tym samym podejrzana a stan chodników wręcz grozi wypadkami. Niedawno moja córka podczas spaceru mało tam się nie zabiła!!!
      Szkoda, że wyniósł się z stamtąd Pan Przewodniczący Tandyrak, bo remont byłby dawno zrobiony, tak jak Ratusz to zrobił w okolicach jego knajpy i ogródka...
    • Gość: ??? Ratusz obiecał bulwar nad Łyną. Czas dotrzymać ... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.09.12, 18:38
      Czy to w ramach tego ciągu spacerowego jest ta rkandaliczna rozp...ducha mostu Smętka w lesie Miejskim. Wiadomo, ludzie są coraz bardziej otyli, ale taki most... Mam obawy, że jak miasto zabierze sie za ścieżkę spacerową w lesie to w całej Polsce zabraknie betonu!!!
      • Gość: Gość Re: Ratusz obiecał bulwar nad Łyną. Czas dotrzyma IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.09.12, 18:57
        Nie. W Lesie Miejskim budują most mocno solidny, bo planowane jest przepędzanie nim stad bizonów i żubrów. Przecież samochodami w lesie jeździć nie wolno. No chyba, że rowery będą robić masywniejsze? Sam już nie wiem o co chodzi? Może komuś trochę cementu zostało?
    • q-ku też uważam że lepiej nie robić bulwaru 08.09.12, 20:02
      bo na bank będzie to beton

a taka ładna ta ścieżka na przedwojennej pocztówce
    • Gość: gość Ratusz obiecał bulwar nad Łyną. Czas dotrzymać ... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 08.09.12, 20:47
      Pocztówka? Przy aktualnych normach, przepisach, pomysłach urzędu, protestach "ćpołeczników" nic takiego nie mogłoby powstać .
      • no-bet-on Re: Ratusz obiecał bulwar nad Łyną. Czas dotrzyma 09.09.12, 13:32
        Gość portalu: gość napisał(a):
        > Pocztówka? Przy aktualnych normach, przepisach, pomysłach urzędu, protestach "ć
        > połeczników" nic takiego nie mogłoby powstać .

Drogi gościu z Poznania, o jakich protestach jakich "ćpołeczników" piszesz?
        Masz na myśli coś konkretnego, czy po prostu chciałeś napisać cokolwiek w temacie w którym nie masz nic konstruktywnego do napisania?
    • no-bet-on Ratusz obiecał bulwar nad Łyną. Czas dotrzymać ... 09.09.12, 13:30
      Ratusz słowa nie dotrzyma.
      To się nie zdarza.
      Pozostaje jednak pytanie - kto odpowie za marnotrawstwo 800 tysięcy złotych i wybudowanie tunelu który nie prowadzi donikąd.
    • Gość: ZASMUCONY Buspasy nad Łyną. IP: *.olsztyn.mm.pl 09.09.12, 14:13
      Nie ograniczajcie Włodarzy.
      Niech rozwinął skrzydła.
      To nie muszą być bulwary.
      Przecież to mogą być BUSPASY na Łyną.
      Fakt, nikomu nie potrzebne, ... ale przecież nie o to chodzi!

Pozdrawiam,
      ZASMUCONY
    • Gość: och Ratusz obiecał bulwar nad Łyną. Czas dotrzymać ... IP: *.olsztyn.mm.pl 09.09.12, 14:40
      Z nazywaniem tego czegoś o co Wam chodzi "bulwarem" proszę uważać - za chwilę możemy mieć obetonowane i obudowane barierkami koryto rzeki w centrum miasta. Może promenada lub deptak spacerowy wystarczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka