Dodaj do ulubionych

"To ma być ogrzewanie? To jakieś żarty z mieszk...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.12, 09:08
niestety ... jaśnie Pan Prezes ...Zarząd Spóldzielnie .. i to wszystkich ... wie najlepiej co jest najlepsze dla lokatora .. lokator w takich spóldzielniach jest poddanym ,,, niewiele może decydować ... :(
Obserwuj wątek
    • Gość: gość "To ma być ogrzewanie? To jakieś żarty z mieszk... IP: *.pan.olsztyn.pl 03.10.12, 09:11
      Ja mieszkam na ul. Lengowskiego, którą także zarządza OSM i cały czas jest ten problem. Mieszkam na pierwszym piętrze i w mieszkaniu też mam zimno. Gdy urodził się mój syn kupiliśmy grzejnik olejowo-elektryczny. Nieraz już nas uratował od zimna nawet przy rozkręconych grzejnikach. Telefony do Spółdzielni nie pomagają. Mówiąc krótko mają nas w nosie. Ten problem jest we wszystkich ich blokach.
      • Gość: pieczewianka Re: "To ma być ogrzewanie? To jakieś żarty z mies IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.10.12, 09:41
        SM Jaroty też chyba mocno nie nagrzewa, chociaż akurat w tej chwili mi to wystarcza. Nie mam malutkich dzieci,blok ocieplony, wiatry nie wieją strasznie, więc nie mam powodów do narzekań. Jestem jednak też tego zdania, że to mieszkańcy powinni mieć wybór i sami sobie regulować ogrzewanie.
    • Gość: ciepło "To ma być ogrzewanie? To jakieś żarty z mieszk... IP: *.olsztyn.mm.pl 03.10.12, 10:18
      Moje grzejniki też są lekko ciepłe, ale i tak je zakręciłam, bo jest zbyt gorąco w mieszkaniu. Opanujcie się, temperatury takie, że się w swetrach na dwór wychodzi a chcielibyście mieć gorące grzejniki? To przesada. Wieczorem moje dzieci biegają po kąpieli w samej bieliźnie, jest naprawdę CIEPŁO.
      • Gość: rollor a ha ha ha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.12, 10:21
        płacą? wymagają! chcą mieć ciepło, powinni je mieć. chcesz zakręcać, zakręcaj. tylko kaloryfer ma grzać.
        • Gość: ciepło Re: a ha ha ha IP: *.olsztyn.mm.pl 03.10.12, 11:08
          Jak chcemy mieć normalny kraj, to powinniśmy szanować wszystko co mamy i niczego nie marnotrawić!
          Żeby jedna osoba miała gorący grzejnik, trzeba wytworzyć dużo więcej ciepła, za które wszyscy tak czy siak zapłacą. Stopień ciepła grzejników powinien być zależny od temperatury na zewnątrz, a tu na razie ciepło. Jestem w mieszkaniu, mam zakęcone grzejniki i wietrzę pomieszczenia. Chodzę w krótkim rękawie. Nie przesadzajcie!
          • Gość: rollor Re: a ha ha ha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.12, 11:23
            i teraz tobie jest ciepło, okej. tylko każdy ma inną tolerancję na zimno i ciepło, rozumiesz? jest także wilgotno, co powoduje zwiększenie uczucia zimna. a co jeśli z powodu tego niedogrzania zachoruje? kto wtedy poniesie koszty leczenia, nie bycia w pracy itd? będzie mu zimno, będzie się dogrzewał piecykiem elektrycznym, zużyje mnóstwo energii, niech ma pecha i będzie zwarcie? jeśli już działa ogrzewanie, to niech działa porządnie. przez takie pozorne oszczędności, ludzie najwięcej tracą. a jak się chce oszczędzać, to trzeba inwestować w odnawialne źródła energii, a nie smucić o ponoszeniu kosztów na włączeniu ogrzewania.
            • Gość: ciepło Re: a ha ha ha IP: *.olsztyn.mm.pl 03.10.12, 12:14
              Rozumiem, że każdy indywidualnie odbiera ciepło i zimno. Mój dziadek cały rok chodzi opatulony, czy dla niego spółdzielnia powinna grzać cały rok? Nie, dostarczanie ciepła i jego natężenia musi być związane z pogodą, inaczej to nie ma sensu.
              Jesteś niekonsekwentny. Z jednej strony domagasz się grzania na maksa wtedy, kiedy jest ciepło, a z drugiej piszesz o odnawialnych źródłach energii. Te, którymi empec grzeje masz gdzieś....Paranoja.
              • Gość: rollor Re: a ha ha ha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.12, 12:36
                paranoja bierze się z niedorzeczności wciskania ludziom, że jest ciepło, dla ciebie. jak już wspomniałem subiektywne odczucia są tylko odczuciami indywidualnymi ludzi. dla innych jest zimno, ciężko to zrozumieć widzę tobie jest. niekonsekwencja bierze się z wciskania ludziom subiektywnych odczuć, bo ty mówisz ciepło jest, a dla niektórych osób zimno jest. chcesz dyskutować o subiektywnych odczuciach ciepła i zimna?

i jeszcze raz podkreślam, jeśli ktoś chce oszczędzać, niech zacznie od siebie. ty oszczędzasz, masz zakręcone kaloryfery. inni chcą oszczędzać na zdrowiu i chcą mieć w domu ciepło i nie chcą się dogrzewać elektrycznymi czy gazowymi grzałkami.

oszczędzać można wtedy, gdy oszczędność jest racjonalna. w tym wypadku nie jest, bo ludzie dogrzewają się innymi sposobami. i nie mpec tu oszczędza, tylko osm, bo mpec reguluje ciepło w kaloryferach na wyższym poziomie, niż ten co jest opisany w artykule.

i oszczędź pisania tego, że jest ci ciepło.
                • Gość: ciepło Re: a ha ha ha IP: *.olsztyn.mm.pl 03.10.12, 17:59
                  będę powtarzać, że na dworzu jest ciepło, bo to jest sprawdzalne. termometr w domu masz? Odbierając dziecko ze szkoły, ok 14.oo szliśmy na krótki rękaw!
    • Gość: miko Re: "To ma być ogrzewanie? To jakieś żarty z mies IP: *.ir.intel.com 03.10.12, 13:03
      A jaką mają mieć temperaturę? Wojenną??
    • Gość: z OSM "To ma być ogrzewanie? To jakieś żarty z mieszk... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.12, 10:59
      Umiłowany, drogi prezesie. Trzymaj tak dalej. Przecież, tylko ty wiesz jaka dla spółdzielców jest najwłaściwsza temperatura pomieszczeń mieszkalnych, pomieszczeń wspólnych, wody do mycia d..y. , kiedy i czy kosić trawniki.
      Nie dopuść do rozpasania; by lud spółdzielczy gnuśniał. Jak mu w d..pę zimno to niech się troche pogimnastykuje, jak woda za zimna to jego wybór - niech się nie myje. Ot ,wielkie co! Trochę popyskują i jak zawsze na WZCz będą reprezentować ich sprzątaczki a oni w tym czasie będą wygrzewać się w wiosennym słoneczku. I tak dobry ludu spółdzielczy ma być i basta.
    • Gość: perkoz "To ma być ogrzewanie? To jakieś żarty z mieszk... IP: *.olsztyn.mm.pl 04.10.12, 19:58
      a w perkozie tam to dopiero ku... burdel.
      Siedzą dupy za naszą kasę w biurze i w d... mają wszystko. W mieszkaniach zimno, trawa zawsze do pasa, a zwykle jak sie interweniuje to ten co odpowiada za niedociagniecia jest w szpitalu. czy ktos sie wreszcie zainteresuje tym syfem? a czynsze ciagle rosną! won z zarządem!
    • Gość: stulejarz Re: "To ma być ogrzewanie? To jakieś żarty z mies IP: 63.141.255.* 08.12.13, 17:43
      wchodze między żebra kaloyfera i udaje pręt paliwowy
    • obs-erwator0 prawdziwe ogrzewanie 09.12.13, 22:31
      co Wy możecie wiedzieć o ogrzewaniu?
      W Dywitach na Spółdzielczej to dopiero jest Syberia.
      Nie ma ciepłej wody ani ogrzewania i nie będzie. Zarządca podobno robi co może, a może tak mu własnie pasuje.
      i znikąd pomocy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka