Gość: qq IP: *.globewireless.com 25.03.13, 12:23 ale o co tyle krzyku, stara pi... cos chlapnela i zaraz wielkie halo ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan_b_ziemi Czyli nie ma granic? 25.03.13, 12:37 Ja tylko tak pytam, retorycznie nawet, o to czy gdzieś są granice prywatności u osoby publicznej, do jakiego stopnia w zależności od stanowiska jest się osobą publiczną, a w którym momencie już się jest prywatną. I wreszcie czy swoboda artystyczna jest wolna od jakiejkolwiek cenzury a zatem, kto jest artystą. Tylko ludzie z dyplomem wyższej uczelni, czy może ci z maturą też a może artystą każdy się może czuć i to wystarcza. W razie gdyby ten totalny luz-blues już się zaczął, to poproszę o informacje, bo mam do powiedzenia prywatnie kilka ciepłych słów jednemu chyżemu rójowi :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halo Olsztyńscy artyści też bronią dyrektorki od pap... IP: *.lw.lannet.pl 25.03.13, 12:48 to nie była prywatna wypowiedz skoro zostła umieszczona na ogólnodostępnym profilu, dziwi mnie, że osoby, które bez większego echa pozwoliły odwołać dyr. Cygańskiego, tylko za to, że ośmielił się bronić lidzbarskiego zamku dziś rozrywają szaty i bronią kogoś, kto wypowiadając się w tak niewybredny i chamski sposób powinien liczyć się z konsekwencjami....Doprawdy, Konstytucja nie stoi na straży chamstwa i prostactwa jakie zaprezentowała pani dyrektor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Olsztyńscy artyści też bronią dyrektorki od p IP: *.uwm.edu.pl 25.03.13, 13:31 W rzeczy samej, brak u tych artystów odwagi wstawić się w sprawie ważnej, np. w sprawie dyr. Cygańskiego, gdy bronił wspólnego dobra, a popierają zwykłe chamstwo i wulgarności wypisywane publicznie. Czy zatem, w drodze symetri mogę o tych podpisanych artystach publicznie i nieanonimowo wypowiedzieć językiem wulgarnym, co o nich myślę? Czy nie wytoczą mi żadnych procesów o zniesławienie? Jeden jest pożytek z tego listu - wiem jakich "artystów" omijać z daleka. Nawet jeśli się jest antykatolickim antyklerykałem, to język przyzwoity w dyskusji publicznej określa kim jest go używający. Szambo i rynsztok. ps. dobrze, że pani Sieniewicz została zwolniona. Teraz nie jest mi jej żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: towarzysz Re: Olsztyńscy artyści też bronią dyrektorki od p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.13, 14:06 Jaka broniona taki teatr. Tamta na ch... i ten ch... Szkoda, że ten Teatr ma takie wielkie Nazwisko S. Jaracza. A jego funkcjonariusze opowiedzieli się za wulgaryzmami broniąc tej, jak jej tam E. Ch jak ojczyzny socjalistycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lizus Re: Olsztyńscy artyści też bronią dyrektorki od p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.13, 19:22 Dyrektor teatru w Olsztynie jest na liście ch-ów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lista wstydu Olsztyńscy artyści też bronią dyrektorki od pap... IP: *.play-internet.pl 25.03.13, 12:52 Artyści? Kultura? Żeby popierać ch**a, trzeba być ordynarnym ch***m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuwimek [...] IP: *.dataferret.co.uk 25.03.13, 12:57 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko W takim razie ja również prywatnie napiszę: IP: *.play-internet.pl 25.03.13, 14:30 Ch.je bronią głupiej k..wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wójciak Re: W takim razie ja również prywatnie napiszę: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.13, 14:24 Erdmute Sobaszek - prezes, czy To Warzywo wie jeszcze jak się nazywa, Ona też nie wie co to słowo wulgarne znaczy. Czyż Teatr Węgajty zmieni nazwę na Teatr Wulgarny? Prezeska niekompetentna w kulturze niech nie zajmuje miejsca młodszym, bo na niczym się nie zna. Mogłaby być nie ubliżając nikomu na Dworcu Zachodnim "Babką klozetową". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Olsztyńscy artyści też bronią dyrektorki od pap... IP: 212.160.172.* 25.03.13, 14:40 hahaha takie to nasze znane osoby, ze trzeba kazda przedstawic ;-)) na szczaw z tymi chu... (chyba nikt nie ma prawa sie na mnie obrazic? przeciez sami potrafia tak ocenic? dla mnie sa nedznymi chu... na dokladke nierobami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Olsztyńscy artyści też bronią dyrektorki od p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 22:34 Rzeczywiście, naprawdę znani ludzie nie potrzebują być ciagle przedstawiani co kto robi i gdzie pracuje. Ale bez tego nikt by nie dowiedział chu jest chu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Olsztyńscy artyści też bronią dyrektorki od pap... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 25.03.13, 16:25 Żeby utrzymać wypowiedź w stylu kandydatki do odwołania. No i ch... niech odwołują. Odpowiedz Link Zgłoś
antymenel.1 Szanowna Pani Sieniewicz 25.03.13, 16:32 gratuluję odwagi przeciwstawienie się zapyziałym klerykałom.Być może użycie tego słowa nie było najbardziej szczęśliwe ponieważ jest to nazwa części ciała stanowiącego dumę męską co w przypadku tego urzędnika kościelnego chyba nie ma miejsca.Sugeruję,żeby chcąc kogoś zdeprecjonować dodawać do tego słowa drugie:kaczy albo rybi. Generalnie zgadzam się z Panią. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_b_ziemi odwaga Panie Kolego 25.03.13, 16:55 To wyjazd do Iranu i zbluzganie Chomeiniego. Tu w tym naszym grajdołku kler i Boga obrażać można do woli. I nie o to, jak mniemam, w tej sprawie chodzi, ale o poziom jaki prezentuje urzędnik, w tym przypadku dyrektor teatru. Nie życzyłbym sobie by np. dyr. urzędu skarbowego pisał na swoim blogu: "i dorwałem dziś tego ch***ja, źle rozliczył szkolenie i myślał, że odzyska pieniądze" i tu pada moje nazwisko. Mam wrażenie, że pani dyrektor chciała błysnąć znajomością argentyńskich realiów. No to błysnęła a jednocześnie wzrosły jej szanse na poselstwo z ramienia Palikota. Ten styl. Ten bęben. Odpowiedz Link Zgłoś
antymenel.1 Re: odwaga Panie Kolego 25.03.13, 17:05 To fakt,że zbluzganie Chomeiniego w Iranie jest świadectwem odwagi a nie rozsądku.Zwracam uwagę,że wpis był dokonany przez osobę prywatną a nie przez dyrektora teatru.Zgłosiłem wątpliwości co do uzycia akurat tego słowa ale jeszcze większe do histerycznej reakcji dewotów.To dzięki ich głupocie cała Polska dowiedziała co sądzi jedna pani o drugim panu.Nie wiem tylko skąd ta teza,że wszyscy w Polsce marzą o byciu ambasadorami.Rozumiem marzenia o immunitecie poselskim(vide Jerzy Szmit) ale ambasador??Bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_b_ziemi Re: odwaga Panie Kolego 25.03.13, 19:03 I dlatego też zapytałem kilka godzin wcześniej gdzie w przypadku takich osób zaczyna się prywatność. Wg mnie w domu, lub wśród przyjaciół o czym przekonali się Darski czy jego dziewczyna Doda, gdy bardzo chcieli powiedzieć coś nt. Biblii. Może gdyby liznęli trochę ogłady i poczytali prof. Świderkównę uniknęliby w ogóle spraw sądowych i tego całego ambarasu. Ja też rozumiem radnych. Jako przedstawiciele dość specyficznego pracodawcy nie mogą tego odpuścić ot tak sobie. Muszą trzymać się reguł jakie na tym świecie istnieją. W tym przypadku reguła nr 1 brzmi: jeśli chcesz kopać się z koniem, musisz być na to przygotowany. Odpowiedz Link Zgłoś
antymenel.1 Re: odwaga Panie Kolego 25.03.13, 21:03 Mam dziwne przeczucie,że w cywilizowanych krajach do żadnych procesów z tak duperelnych powodów nie dochodzi ale w Polsce....... Reguła nr 2 brzmi:koń też kiedyś padnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ostrogotek Re: Szanowna Pani Sieniewicz 25.03.13, 19:15 antymenel.1 napisała: > gratuluję odwagi przeciwstawienie się zapyziałym klerykałom. Ależ mi odwaga :). Raczej prymitywny lewacko-palikotowy lans. Prymitywny i rynsztokowy lans. NO to niech zabłyśnie i rozbierze się do gołego i przed kuria stanie w proteście antyklerykalnym. Póki mróz na dworze. Może wtedy w tę odwagę uwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
antymenel.1 Re: Szanowna Pani Sieniewicz 25.03.13, 21:01 Stawiasz takie propozycje znając predyspozycje księży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allensteiner Olsztyńscy artyści też bronią dyrektorki od pap... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.03.13, 18:46 Mniejsza o papieża, ale wobec tak ogromnej fali protestów artystów wszelkich dziedzin sztuki wypada przyjąć do wiadomości, że przy pomocy ch*ja można wyrazić wiele artystycznych idei. Czekam na dalszy ciąg artystycznego repertuaru. Jest wszak jeszcze tyle pięknych części ciała a także innych wyrazów, które - z wielką szkodą dla kultury - nie zawsze można znaleźć w słownikach. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_b_ziemi Re: Olsztyńscy artyści też bronią dyrektorki od p 25.03.13, 19:08 Obawiam się, że Aleksander hr. Fredro jest tu niedoścignionym wzorcem i w epoce smsów takiego mistrza nad mistrzami, który ch*ja na 20 , sposobów potrafił nazwać jednocześnie bawiąc i nie obrażając, takiego geniusza już nie znajdziemy. I ch.nam.w.d :-( Odpowiedz Link Zgłoś
ostrogotek Re: Olsztyńscy artyści też bronią dyrektorki od p 25.03.13, 19:12 jan_b_ziemi napisał: > ch.nam.w.d :-( A dlaczego tak nowoczesnie i po palikotowemu? Fredno chyba nie był tak nowoczesny. 13 księga Pana Tadeusza o sprawach męsko-damskich była a nie o umieszczniu onego w odbytnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_b_ziemi Re: Olsztyńscy artyści też bronią dyrektorki od p 25.03.13, 20:48 Odbytnica nie jest nowoczesna. Już Morsztyn w "Nagrobku qrwie" pisał: "mam ja i ten otwór, ale wolisz ten z przodu". Pozdrawiam wlewnie i dogłębnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manager Re: Olsztyńscy artyści też bronią dyrektorki od p IP: *.com 26.03.13, 11:00 anal sex is for assholes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wójciak Re: Olsztyńscy artyści też bronią dyrektorki od p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.13, 15:10 A co to za naukowcy, bez dorobku, z stanowiskiem uczelnianego, studenci doktoranci lizusy bez myślenia samodzielnego, pracownicy fizyczni nazywający sie teatrolożka, antrpolożka itp. ludzie nadużywający swojej instytucji nielojalni wobec swoich jednostek administracyjnych. Kupczący zajęciem wykonywanym nawet fizycznie, babcie klozotowe i inni to dzieci z ubecji i klucza dawnego PZPR, jest akcja trzeba trawę malować bo przyjeżdża capo di gruppo, jak w ojcu hrzestnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Olsztyńscy artyści też bronią dyrektorki od p IP: *.dataferret.co.uk 27.03.13, 15:26 Ojojoj... Słonko widać już ma siłę. Przygrzało... Odpowiedz Link Zgłoś
ostrogotek artyści porwincjonalnego zaścianka 25.03.13, 19:08 Jak sie nie ma co przekazać publiczności, to się gacie zdejmuje na scenie i goła dxxx pokazuje. Z obrzydzeniem, ale dostosuję siź do styli tej dyrektorki, i chxxxxx, i dobrze że głupią cixxxę zwolnili. Bo po co nam taka małokulturalna dyrektorka? Co bedzie pozazywać? Przecież nie chodzi tu o antyklerykalizm czy klerykalizm ale o elementarny brak kultury i mieszanie publicznych instytucji (opacanych przez podatnika) z rynsztokiem. A nasi "artyści" chcieli zabłysnąć chyba. I kiepsko zabłysnęli, ot rynsztokowo i zaściankowo. p.s Pisała prywatnie? To premier, prezydent, wojewoda, pan Cygański tez prywatnie się wypowiadają? Jak nie rozumie służby publicznej, to niech gnuj na polu rozrzuca widłami. Odpowiedz Link Zgłoś
antymenel.1 Re: artyści porwincjonalnego zaścianka 25.03.13, 21:06 ostrogotek napisał: gnuj niech się lepiej zajmie ćwok ortografią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: artyści porwincjonalnego zaścianka IP: *.182.207.220.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.03.13, 21:28 Napisał "gnuj" bo pomyślał "ch*j" i się pizło. Ludzie, opamiętajcie się! Tak Was jara czytanie (pisanie) wulgaryzmów? Od tego są inne fora... Odpowiedz Link Zgłoś
ostrogotek Re: artyści porwincjonalnego zaścianka 25.03.13, 22:02 Ja jak do prywatnego, nie do jak posła :), kijowski to kuxxxxs. I taki z niego artysta jak z koziej dxxx trąba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palikot Re: artyści porwincjonalnego zaścianka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.13, 13:58 Co to za dyrektor? Człowiek spadochroniarz z PXZPR Z Łodzi i Warszawy, ile kadencji to będzie psuć kulturę na Warmii? Odpowiedz Link Zgłoś
antymenel.1 Re: artyści porwincjonalnego zaścianka 27.03.13, 14:33 Ty oczywiście byłbyś lepszy tylko sitwa nie dopuściła do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gargamela Prywatna opinia na prywatnej stronie - ma do tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 20:09 Prywatna opinia na prywatnej stronie - ma do tego prawo. Jeżeli papież poczuje się urażony ma sztab prawników, którzy mogą podać ją do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prywata Re: Prywatna opinia na prywatnej stronie - ma do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 20:14 Co to za prywatna strona, skoro wszytscy o niej wiedzą? Pleciecie bzdury towarzyszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allensteiner Re: Prywatna opinia na prywatnej stronie - ma do IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.03.13, 22:23 Gość portalu: gargamela napisał(a): Jeżeli papież poczuje > się urażony ma sztab prawników, którzy mogą podać ją do sądu. I najprawdopodobniej o to jej szło, bez ch*ja świat by się o babie nie dowiedział, niejedna stała się znana dopiero po zastosowaniu tego instrumentu, nawet w tradycyjny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pulo jacy artyści -tacy idole IP: *.olsztyn.mm.pl 25.03.13, 22:00 ta Pani dała pokaz chamstwa i, co gorsze, hipokyzji. Jej nie można oceniać, nawet jak rzuca bluzgami (bo to kołtunstwo, świętoszkowatość itp.), sama zaś z obrabia Franciszka błotem na podstawie insynuacji innego lewaka, tylko, że z Argentyny. I te pretensjonalne bohaterstwo za 3 groszę, oh, jaka odważna... - 3/4 mediów poświęca mnóstwo czasu na antyklerykalną krucjatę, nic powszechnijszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk21 Re: jacy artyści -tacy idole IP: 149.241.120.* 05.05.13, 16:42 Artysta to taki ktos podobny do niepelnosprawnego umyslowo. Moze powiedziec wszystko. Niepelnosprawnemu sie wybacza bo jest niepelnosprawny a artyscie bo pewnie byl tworczy w tym co mowi? Kaman. Niech p...a odpowie za to z kodeksu karnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba psycholka IP: *.dynamic.mm.pl 05.05.13, 17:09 Najarała się trawy i dostała orgazmu twórczego. Odpowiedz Link Zgłoś