Dodaj do ulubionych

Miasto przekazało FCC teren pod budowę ul. Obie...

12.06.13, 14:10

A wiecie, że w Warszawie od 100 lat budują metro i mają już pół metra?

Tak więc - z każdym kolejnym gazecianym tekstem o tym, że już coś tam przekazano, już uzgodniono, już podpisano, już otrzymano i że już zacznie się budowa - coraz bardziej wywracają mi się flaki.

Mam propozycję. Może zacząć przyjmować zakłady - kiedy obywatele pojadą tramwajami i ulicą tzw. Obiegową?

Mówię tu o ostatecznie zakończonej "inwestycji", o efekcie finalnym. A nie o oddawaniu do użytku, odbiorze, usterkach, wadach, zamykaniu, reklamacjach, poprawkach, dorabianiu, doklejaniu, domalowywaniu itd., co jest tradycją w tym mieście. Za 12 miesięcy "inwestycja" ma zostać zakończona, a przecież za 5 miesięcy nadejdzie surowa polska zima, która paraliżuje jakiekolwiek roboty publiczne w tym mieście do kwietnia, tak samo, jak zbyt silne słońce, deszcz i zorza polarna w Chinach. Wszystko, nie dość, że będzie opóźnione o x czasu, to zostanie zrobione kompletnie po ch**u, co jest tradycją w tym mieście. W gazecinie będziemy tylko czytać kolejne puste wypowiedzi pliszki i szpaderskiej, którzy, jak zwykle bełkotliwie będą "zapewniać", "tłumaczyć", "wyjaśniać", dlaczego mieszkańcy muszą znosić tych aroganckich buców w ratuszu i efekty ich nieudolności, niekompetencji i sprzecznych ze zdrowym rozsądkiem i postawą obywatelską działań.

Ktoś się założy, że tak nie będzie?
Obserwuj wątek
    • Gość: , Re: Miasto przekazało FCC teren pod budowę ul. Ob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.13, 14:24
      ja jestem pewny , że ta inwestycja zakończy się w terminie ... co kilka miesięcy są zmieniane harmonogramy prac .. dostosowując je do tempa prac ,,, a przyszłym roku będą aneksy do budowy ... więc nie mamy co martwić się ,,,, zakończy to się w terminie ...

:))))))
      • iwaniuk-online Re: Miasto przekazało FCC teren pod budowę ul. Ob 12.06.13, 14:29

hehehe..... tiaaaa.... cwane gapy, co?

Dla jasności i formalności podkreślę, że chodzi o termin obecny, obiecany przez właściciela tego miasta, betona grzymowicza, który nie potrafi nic, poza obłudnym ściemnianiem, szczerzeniem się do mediów i spuszczaniem publicznej kasy w kanał.
        • Gość: pieszy Re: Miasto przekazało FCC teren pod budowę ul. Ob IP: *.olsztyn.vectranet.pl 12.06.13, 16:11
          Grzymowicz to jest właścicielem może chomik lub kanarka, ale na pewno nie tego miasta. On nawet nie jest jego zarządcą, bo to uzurpator.
    • Gość: Detektyw-inwektyw Centkowski założył firmę w Hiszpanii i będzie... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 12.06.13, 15:07
      ...teraz pod przykrywką zagranicznej firmy budowlanej,wygrywał wszystkie fikcyjne przetargi,nie wzbudzając podejrzeń,o kumoterstwo z prezydentem G.
    • Gość: Podróżnik A tymczasem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.13, 15:28
      FCC w Lidzbarku Warmińskim w Hotelu Krasicki zajada sobie smacznie obiadek. Szkoda że Grzymka nie ma. Słyszałemnawet jak padło zdanie "will be done" tylko nie wiem czy chodzi o zakończenie projektu, czy o wzięcie kasy i odpływ do Hiszpanii ;)
    • Gość: ytr Miasto przekazało FCC teren pod budowę ul. Obie... IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.13, 16:30
      Prezydencie, Hejnał odegraj! bo przekazano inwestorowi, hiszpańskiej firmie FCC Construccion teren pod budowę zupełnie nowej, planowanej od 40 lat ul. Obiegowej. Jak sie ta ulica będzie pięła pod górkę nie zobaczymy, bo będą blaty dźwiękochłonne! bakterie w sanepidzie, kto o nie zadba, będą się namnażać w niekontrolowany sposób, drżenia będą.
      Smacznego! to do tych w lidzbarku.
    • Gość: tramwajarzolsztyns Miasto przekazało FCC teren pod budowę ul. Obie... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 12.06.13, 16:50
      Na razie nic się tam nie dzieje.

O postępach na budowie olsztyńskiej trasy tramwajowej możecie poczytać TUTAJ
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka