Dodaj do ulubionych

Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent n...

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.06.13, 12:14
"Decyzja o referendum w Olsztynie na rok przed wyborami jest szkodliwa, bo antagonizuje mieszkańców" - nic tak nie antagonizuje mieszkańców jak osoba pana prezydenta. Lista zarzutów sformułowana przez Komitet i tak jest stosunkowo skromna. Prezydent udowadnia, że wszystko co robi, robi z myślą o mieszkańcach. Prawda jest taka, że zwykły obywatel go nie obchodzi. Konsultacje społeczne, przyjęcia interesantów ? Czysta fikcja, zwykłe odbębnienie sprawy z poczuciem zmarnowanego cennego czasu. Grunt, że prezydent jest zakochany sam w sobie i własnych działaniach. Mam nadzieję, że po odwołaniu go ze stołka nie straci dobrego nastroju i z optymizmem przeniesie swą działalność w inny rejon kraju.
Obserwuj wątek
    • Gość: jans Re: Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.06.13, 12:31
      a potem wielbiciele palikota obsieją miasto marihuaną i będzie fajnie i smiesznie, przynajmniej niektórym
      • privus Re: Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent 19.06.13, 00:47
        Co będzie potem, jeszcze nie wiadomo. W każdym bądź razie na pewno to miasto wymaga oczyszczenia z perzu.
        • Gość: mix Czy ktoś jeszcze panuje w tym mieście? IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.13, 14:03
          forum.gazeta.pl/forum/w,64,145226515,,Nowa_organizacja_ruchu_Dworcowa_Pilsudskiego_.html?v=2
    • Gość: Z miasta Re: Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.06.13, 12:32
      W pełni zgadzam się z internautą ABW.
      Na pytanie Grzymowicza cyt. "Czy taką szczególną sytuację mamy w Olsztynie?"
      Odpowiadam, tak mamy taką szczególną sytuację w Olsztynie od co najmniej dwóch lat. Pan nie liczy się z potrzebami mieszkańców, pan ze swoim przyklejonym uśmiechem realizuje konsekwentnie degradację tkanki miejskiej Olsztyna.
      Pana optymizm i większości radnych przenieście kolektywnie na ugory poza aglomeracją miejską i wiejską.
    • Gość: gość Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent n... IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.13, 13:27
      Argumenty trafione. Niestety.
      Prezydent przynajmniej reaguje. A co z jego koalicjantami w radzie. Grobowa cisza, mowę im odebrało!
    • Gość: biznesmen Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent n... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 13:43
      Zasada biznesowa - wywalam kierownika jeśli gorzej być nie może a jest szansa, że będzie lepiej.
      Z całym szacunkiem i sympatią dla Pana G. ale Olsztyn, w skali Polski jest zapyziałą dziurą na ścianie wschodniej, wiochą koło Ostródy itp... bez obwodnicy, lotniska i... perspektyw. Słynie z żółtych barierek, ratuszowych pał i najbrzydszego w Polsce Centrum itd... Bezrobocia...
      Pytam się - do kogo mogę mieć o to pretensje...?
      Prawda jest prosta - Prezydent to MÓJ/nasz pracownik, pracuje za MOJE/nasze pieniądze, JAmy go zatrudniłem i możemy wywalić go na zbitą mordę... Jego i podobnych...
      Niezależnie od tego czy referendum będzie czy nie, to powinien to wiedzieć!
    • Gość: jpg Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent n... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.13, 13:43
      Niezdolność do dialogu społecznego, cynizm, pycha i arogancja wobec ludzi i partnerów społecznych. Nonszalanckie lekceważenie własnych deklaracji wyborczych, brak odpowiedzialności za słowa, niefrasobliwe i bezkrytycznie składane obietnice.

zgoda!

• ewa1-23 Panie Prezydencie! 15.06.13, 13:55
      1. nie sympatyzuję z Ruchem Palikota, ale i tak chcę, żeby został Pan odwołany!
      2. mam dosyć Pańskiej pokrętnej mowy, nawet powyżej - w Pańskim oświadczeniu:
      a).,,"nieznajomość problemów miasta i uwarunkowań samorządu".. - kto lepiej zna problemy miasta, niż mieszkańcy??? Co to są tajemnicze "uwarunkowania" samorządu ? Czy jest to np. podejrzewany przez mnie BRAK sankcji w umowach zawieranych z wykonawcami inwewstycji, którzy grzebią się w skandaliczny sposób? Która inwestycja została ukończona w terminie?
      b) "antagonizowania mieszkańców" - Pan to robi cały czas!!!
      c) a teraz kwiatek:.." zabiera z rozwoju miasta kluczowy rok"... czyli - "dynamicznie rozwijąjące się miasto, do którego ciągną tłumy chętnych osadników, zostanie pozbawione w czarodziejski sposób czasu". W czasie rocznego referendum wszystko zastygnie nieruchomo (wykonawcy robót już to ćwiczą), staną nawet wskazówki zegarów w Olsztynie. Panie Prezydencie, niech ktoś Pana uświadomi, co oznacza termin: "rozwój miast".

Ale w nagrodę za Pańskie wysiłki - na pamiatkę - pragnę zaproponować, aby nazwać Pańskim imieniem nowy okaz przyrodniczy, który pojawił się przy Alei WP. Tym okazem jest HUBA GRZYMOWICZA. Okaz jest pięknym połączeniem żywej i martwej przyrody w postaci kawała naczepy wbitej w korę drzewa. Okaz można oglądać przez całą dobę przy Alei WP - parę kroków od przystanku naprzeciw Szpitala MSWiA .Patrząc wprost mamy przed sobą skraj szpitala- początek byłego cmentarza, a huba Grzymowicza jest na drzewie po prawej na wysokości paru metrów.
      • Gość: fajowe Re: Panie Prezydencie! IP: *.range31-52.btcentralplus.com 16.06.13, 09:52
        git majonez
    • Gość: terber Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent n... IP: *.olsztyn.mm.pl 15.06.13, 14:00
      Dotychczasowi komentatorzy to sami mądrale i znawcy wszystkiego. To może byście wystartowali w wyborach i pokazali co potraficie, a nie pisać tylko głupie frazesy.
      Panie Grzymowicz tak trzymać !
      • Gość: coralho Re: Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent IP: *.olsztyn.mm.pl 15.06.13, 14:28
        Piotrek, daj spokój, mógłbyś się choć imieniem podpisać.
      • Gość: kot behemot Re: Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent IP: *.play-internet.pl 15.06.13, 14:31
        Proponuję małą poprawkę do wystąpienia Pana Prezydenta: "Decyzja na rok przed / miesiąc po / rok po / dwa lata po... itd. jest szkodliwa". Panie Prezydencie - tak trzymać (się stołka)! A tak a propos - co z obiecanym na 1 marca wyprowadzeniem TIR-ów, czyżby prasa znowu kłamała? Aaa... - źli ludzie nie pozwolili? To podpowiem, że polityk winien uważać co ogłasza publicznie, bo potem wychodzi na durnia.
      • Gość: oj Re: Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent IP: *.olsztyn.mm.pl 15.06.13, 15:31
        Gość portalu: terber napisał(a):
        > Dotychczasowi komentatorzy to sami mądrale i znawcy wszystkiego. To może byście wystartowali w wyborach i pokazali co potraficie, a nie pisać tylko głupie frazesy.

Nie zauważył pan, że właśnie o to chodzi? Jak pana odwołamy, to będą mogli startować w wyborach inni.
      • Gość: mix ??? IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.13, 17:08
        A skąd taka pewność, że wielu z tych komentatorów nie poradziło by sobie znacznie lepiej, niż Twój Grzymowicz? Czy nie zdajesz sobie sprawy, że takim wpisem upadlasz nie tylko Grzymowicza, ale także całe jego stronnictwo?

Fatalnie to świadczy o zapleczu "miłościwie nam panującego".
    • Gość: bol Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent n... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 14:48
      oby jak najszybciej - może jeszcze da się coś uratować przed wyborami samorządowymi !!!!
    • Gość: LigaObronyOlsztyna Re: Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent IP: 2.25.206.* 15.06.13, 15:19
      Grzymowicz moze nie jest najlepszym prezydentem ale i tak najlepszym wsrod mozliwych.Jakies sensowne kandydatury?Olsztynowi potrzeba prezydenta takiego pokroju jak Szczurek,Dudkiewicz czy chociazby Ferenc z Rzeszowa,ktory pchnalby to miasto do przodu .Irytuje nas natomiast ze wirazka z Lubartowa czy Bilgoraju z grupa dziwakow chca zrobic tutaj rewolte na ponad rok przed wyborami.Zwykly lans grupki oszolomow
      • Gość: kalafior Re: Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent IP: *.olsztyn.mm.pl 15.06.13, 15:24
        Koniec przerwy, wracaj na zmywak!
    • Gość: Mieskzaniec bezRada Miasta.. IP: *.olsztyn.mm.pl 15.06.13, 15:32
      O wiele ważniejszą rzeczą jest to, że wniosek dotyczy również rady miasta.
      To radni przyklaskiwali wszystkim decyzjom prezydenta. Palcem nie kiwnęli by go w czymkolwiek powstrzymać.
      Z tego powodu jestem za referendum.
      • Gość: Adam Re: bezRada Miasta.. IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.13, 15:52
        Argumenty Palikotowców to albo nieprawdy (miasto się wyludnia-Olsztyn jest jednym z nielicznych miast w Polsce, w którym liczba mieszkańców nie maleje, duże bezrobocie-wynosi ok. 8 proc.-w naszym regionie tę wartość trudno uznać za wysoką), albo ogólnikowe komunały ( np. na czym niby polega "utrudnianie działalności sportowej, kulturalnej itd.). Słowem stek bzdurnych wypocin. Nie wiem kim trzeba być, żeby pójść za takimi "argumentami".
        • Gość: mix Chcesz swym wpisem IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.13, 17:56
          uruchomić forumowe punktowanie Grzymowicza i Rady Miasta? Obawiam się, że nie tylko kartki by Ci zabrakło, ale worka kartek na spisanie zarzutów łącznie z należnym wrzuceniem Twego spostrzeżenia do kosza.

W roku 1986 urodził się 150-tysięczny mieszkaniec. W roku 1990 Olsztyn miał 162 935 mieszkańców i do roku 2010 ich liczba wzrosła do 176.463 osób. Tyle mówi statystyka Gus. Z informacji prasowych pamiętasm, że w roku 1990 w Olsztynie miało zamieszkiwać 175 tys. osób a teraz jest ok. 180 tys. W USC w Olsztynie
          odnotowije się rocznie ok. 3500 aktów urodzeń i 1700 aktów zgonów, czyli per saldo przybywa rocznie ok 1.800 nowych Olsztyniaków tylko z tytułu samych urodzeń. Roczne saldo migracji do Olsztyna wyniosło w 2010 roku 273 osoby. Średnio można przyjąc statystyczny wzrost ilości mieszkańców na poziomie 2 tys. 24 lata po 2 tys rocznie daje nam (z dużym zaokrągleniem) prawie 50 tys. mieszkańców. Pytam się więc (zwolennika arbuza chyba można nazwać arbuzowiczem), co zrobiliście z tymi ludźmi, bo 230 tys mieszkańców Olsztyn nie ma i przy takiej polityce długo mieć nie będzie. Jaki sens ma posługiwanie się w obronie Grzymowicza kłamstwami, które może zweryfikować na poczekaniu chyba każdy uczeń szkoły podstawowej???

Bezrobocie w Olsztynie aktualnie kształtuje się na poziomie 7% i nie wygląda najgorzej, ale tylko dzięki ujemnej migracji za chlebem. Natomiast w województwie na koniec 2012 r. wyniosła 21,2%.

Tak więc na osi rzędnych wartość Twojego postu mieści się całkowicie w części ujemnej. Możesz to także przećwiczyć w trybie modnej ostatnio analizie SWOT. Resztę wniosków pozostawiam Tobie i czytającym ten wątek.
          • privus Argumenty "ZA" nie tylko dla Adama 18.06.13, 16:09
            Prezydent Piotr Grzymowicz niemal od początku swojej prezydenckiej kariery wzbudza społeczne protesty. A było ich już sporo. Protest rodziców z Osiedla Generałów wywołany zapowiedzią sprywatyzowania przedszkola, którego budowa pochłonęła z kasy miasta 10 mln złotych. Protest mieszkańców Osiedla nad Jeziorem Długim wywołany budową beton-kładki za 3,6 mln zł oraz projektem budowy wokół jeziora betonowej „autostrady” i wycięcia w tym celu 414 drzew. Wzburzenie mieszkańców Olsztyna wywołał nowy kształt placu Jana Pawła II przed ratuszem ze „świecącymi pałami”. SARP protestowało przeciwko wydaniu zezwolenia na budowę megabiurowca Centaurus bez odpowiedniej liczby miejsc parkingowych. Siedem stowarzyszeń, zorganizowało wspólną konferencję prasową pod hasłem ''Inwestycje Olsztyna - stracone szanse''. Podczas konferencji stowarzyszenia nie wezwały prezydenta do ustąpienia, a jedynie do odwołania kierownictwa wydziałów architektury i planowania przestrzennego oraz MZDiM. Protest Rady Osiedla Redykajny przeciwko dopuszczeniu do zabudowy jeziora Podkówka. Protest przedsiębiorców z Alei Wojska Polskiego, których przedłużająca się budowa drogi doprowadziła na skraj upadłości oraz mieszkańców wystraszonych informacją, że przez Wojska Polskiego i Jagiellońska pojadą wozy ciężarowe. Rada Osiedla Kościuszki zaprotestowała przeciwko budowie linii tramwajowej na tej ulicy. To zaprojektowanie na tej ulicy linii spowodowało, że cały ruch z zablokowanej przez tramwaje Kościuszki chce się skierować na ul. Partyzantów, poszerzając ją do 4 pasów i zamieniając w betonowy ściek komunikacyjny. To z kolei wywołało protest mieszkańców ul. Partyzantów...

Protesty wywołał też pomysł budowy podziemnego tunelu pod al. Piłsudskiego, prezent dla właściciela Alfy za 6,3 mln zł...

Jednak żaden z tych protestów nie wysadził z siodła Piotra Grzymowicza...
            Więcej:
            www.pisolsztyn.org.pl/index.php/wazne-tematy/485-debata-czy-moliwe-jest-referendum-w-olsztynie
            • Gość: mix Re: Argumenty "ZA" nie tylko dla Adama IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.13, 16:12
              www.olsztyn.com.pl/wiadomosc,52308,beda-zbierac-podpisy-pod-wnioskiem-o-referendum-w-sprawie-odwolania-grzymowicza.html
    • Gość: hm Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent n... IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.13, 15:44
      Co to dużo gadać
      Palikociarze nawet ładnie to napisali.

Niech spieprza Grzymowicz i jego poplecznicy z Rady
      • Gość: Adam Re: Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.13, 16:05
        Twój język przedstawia Cię wystarczająco.
        • Gość: ABW Re: Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.06.13, 16:08
          Kolega chyba nie słyszał zdenerwowanego Grzymowicza ??
          • Gość: mk Re: Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.13, 21:56
            olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,48726,11606638,Pol_tysiaca_przeciw_buspasom_na_al__Warszawskiej.html#TRrelSST
            olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,14122593,Buspas_gotowy__ale_nieuzywany__Kierowcy_sie_dziwia.html
            olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,48726,14031452,Buspasy_szkodza_rowerzystom__A_mialy_pomagac___.html#TRrelSST
            olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,48726,13976923,Przebudowa_ul__Baltyckiej__czyli_spacer_na_orientacje.html#TRrelSST
            olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,48726,13824703,Prezydent_obiecuje__ul__Baltycka_bedzie_przejezdna.html#TRrelSST
            olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,48726,14052410,Potrzebny_kopernikanski_przewrot_w_planowaniu_ulic.html#TRrelSST
            olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,48726,12278401,Strach__ze_tramwaj_zabierze_setki_miejsc_pracy.html
            olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,70865,14022193,Koniec_przebudowy_ulicy_Baltyckiej_dopiero_za_rok.html#TRrelSST
            olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,48726,12659557,Spadlo_tempo_prac_na_budowie_linii_tramwajowej.html
            olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,48726,13946616,_Przeprosiny_prezydenta_Grzymowicza__Nie_przyjmuje_.html#TRrelSST
            olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,48726,12515628,Tramwaje_w_Kortowie___To_moze_zepsuc_klimat_kampusu_.html
            olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,48726,13751637,Awantura_o_Krzywe__Dlaczego_budujac_tyle_sie_niszczy_.html#TRrelSST
            olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,48726,13749309,Tna_drzewa_nad_Krzywym__ludzie_podniesli_alarm__FOTO_.html#TRrelSST
            olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,78483,12798427,Tna_drzewa_nad_Jeziorem_Krzywym__Ile_jeszcze_.html#TRrelSST
            olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,48726,10976915,To_co_powstalo_nad_Krzywym_to_jednak_apartamentowiec.html#TRrelSST
    • jan_b_ziemi Olsztynianie! Apeluję do Waszego rozumu! 15.06.13, 17:49
      Nie róbcie tego! Nie odwołujcie Grzymowicza, nie traćcie pieniędzy na referendum. Nie popełnijcie tego samego błędu, co przy Małkowskim.
      Już raz daliście się ponieść emocjom i odwołaliście prezydenta nie zyskując na tym nic poza ponad rokiem bezhołowia w mieście.
      Wyrok w sprawie b. prezydenta po dziś dzień nie zapadł, ale Wy wydaliście go swoimi demokratycznymi głosami. Jestem niemal pewien, że niedługo przyjdzie zapłacić za niesłuszne aresztowanie - to po pierwsze.
      Po drugie głosując za Małkowskim mogliście odwołać jednocześnie ówczesną Radę Miasta. Nie zrobiliście tego... niektórzy ciągnęli apanaże do końca - błąd.
      Nie jestem sympatykiem Grzymowicza, wręcz rozpieprza mnie otoczka medialna, którą tworzy wokół siebie, rozpieprzają mnie jego poglądy na inwestycje miejskie, np. tramwaj = wzrost miasta (uznanie, zainteresowanie ludzi z zewnątrz, ożywienie Starówki etc.), ale...
      ALE!
      Ale dajcie, na Boga, człowiekowi dokończyć to co zaczął. Już bardziej nie spieprzy. Czy naprawdę uważacie, że przyjdzie Wielki Pan Dyrygent, który poprawi kontrakt tramwajowy, nasadzi Wam platany albo jutro skończy remont na Bałtyckiej?
      Dajcie Grzymowiczowi skończyć kadencję, choćby po to by nie powstała legenda o drugim o.m.c. Belianie, któremu lud ciemny i prostacki nie pozwolił wznieść Olsztyn do miast pokroju Londyn, Paryż czy choćby Elbląg.
      Gdy skończy się kadencja, rozliczcie. Rozliczcie surowo i sprawiedliwie, informując odpowiednie urzędy, przyglądając się szczegółowo każdemu papierowi na biurku i każdemu drzewu, które poszło do kominkowego opału, każdemu kubikowi betonu wylanego z "gruszki".
      • Gość: Helgoland Mam swój rozum i jestem za referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 17:59
        Co do Małkowskiego - tu nie chodzi tylko o gwałty. Facet stukał panienki w Ratuszu. O tym wiemy wszyscy. I choćby za to powinien wylecieć. W jego gwałty nie wierzę, ale należało mu się za to co robił ze swoimi pracownicami.

Powiadasz, że Grzymowicz już bardziej niczego nie spieprzy. I tu się grubo mylisz. Kolejny rok rządów tego pseudopolityka będzie nas jeszcze wiele kosztował. A legenda o nim nigdy nie powstanie, bo za cienki z niego Bolek.
        Oczywiście, że w Olsztynie nie pojawi się cudowny kandydat na białym koniu. Ale Grzymowiczowi należy się odwołanie za to w jaki sposób sprawuje władzę i jakiej degradacji Olsztyna dokonuje. Jeśli udałoby się odwołać Grzymowicza w tym roku, na pewno nie będzie już mocniejszy. A czekając na przyszłoroczne wybory, przykładamy tylko rękę do dalszego niszczenia miasta i dajemy Grzymowiczowi powód do tego, by stał się jeszcze bardziej arogancki i zadufany w sobie.
        • jan_b_ziemi Re: Mam swój rozum i jestem za referendum 15.06.13, 18:10
          No rzeczywiście, apelowanie do takich ludzi jak Ty, to wołanie na puszczy. "Stukanie panienek"... a co to Cię obchodzi? Co Ty jesteś Święta Inkwizycja? Jeśli panienka sobie tego życzy, to problem jej i stukającego, nie Twój, chyba, że wydają na to Twoje (podatnika) pieniądze.
          Nie, nie spieprzy. Pieniądze za okres 2007-2013, już zostały zagospodarowane, spieprzyć można co najwyżej przyszłoroczny budżet - tego się nie uda, nie jest jedynowładcą w mieście, nie demonizuj.
          "dajemy Grzymowiczowi powód do tego, by stał się jeszcze bardziej arogancki i zadufany w sobie" - a co Ty wychowawca szkolny? A niech sobie będzie zadufany. Nie rozumiesz tego? Jak spieprzy, to go nikt nie wybierze, może sobie być arogancki... na swoim podwórku.
          Jak mu to przerwiecie, to jesli nie za rok, to za pięć wystartuje w kolejnych wyborach, ale już jako "mąż opatrznościowy", Ten Który Buduje Tramwaje. A że nie wybudował... no to będzie też Twoja wina, bo go odwołasz. Daj mu spieprzyć. Jeśli nie spieprzy, to wtedy będziesz myśleć co dalej.
          • Gość: Helgoland Re: Mam swój rozum i jestem za referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 18:21
            Chciałem Ci odpisać, ale ten obrazek oddaje tysiąc słów...

www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/jesus-facepalm-facepalm-jesus-epic-demotivational-poster-1218659828.jpg
            • jan_b_ziemi Re: Mam swój rozum i jestem za referendum 15.06.13, 18:38
              Znam generację ludzi takich jak Ty, przeglądaczy memów, którym się wydaje, że cos wiedzą. Mam dla Ciebie złą wiadomość, człowiek jest tym co je. W sensie dosłownym i w przenośni. Wiem, że ikonografia jest dla Ciebie łatwiejsza, ale też mniej precyzyjna niż werbalne przedstawienie swoich racji.
              Ja też frasuję się widząc jakich obywateli ma Olsztyn, zdarzają się w każdym roczniku...
              Po całej hecy z Małkowskim rozmawiałem z osobą, która twierdziła, że poparłem postkomunistę. Rozbawiła mnie do łez, bo zobaczyłem jak bardzo jest ograniczone pole widzenia tej (poniekąd inteligentnej kobiety). Masz podobnie, ty też nie widzisz, że popierasz tylko Jasia Palikota, który znalazł miejsce na zrobienie przyczółku.
              • Gość: Helogland Re: Mam swój rozum i jestem za referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 19:08
                No tak, Ty na podstawie jednego mema, wyciągasz wnioski na temat całej osoby. Właśnie dlatego go wstawiłem, bo dyskusja z Tobą nie ma żadnego sensu. Twoja racja jest najtwojsza...
                Toteż śpieszę z odpowiedzią na Twój wpis.

1. Nie jestem świętą panienką. Uważam jednak, że uprawianie seksu z pracownicami, zapraszanie je na wieżę Ratusza w powyższym celu, świadczy o mizerii moralnej i umysłowej tego człowieka. A taka osoba nie powinna piastować urzędu publicznego. Nie chcę, aby prezydentem mojego miasta był człowiek, który robi sobie zdjęcia, siedząc goły w swoim gabinecie. Jeśli Tobie takie zachowanie odpowiada, świadczy to również o Twojej mizerii moralnej i umysłowej. Nie wiem jak Ci to inaczej wytłumaczyć. Są pewne rzeczy, których prezydent miasta nie powinien robić.

2. Zagospodarowanie pieniędzy to jedno, kontrolowanie inwestycji to drugie. Jeśli uważasz, że inwestycje są wykonywane prawidłowo i terminowo cieszę się Twoim szczęściem. Co do przyszłego budżetu - nie demonizuję. Rada Miasta zgadza się praktycznie co do wszystkiego z prezydentem.
                3. Jeśli odpowiada Ci zadufanie i arogancja prezydenta, również cieszę się Twoim szczęściem. Uważam, że osoba piastująca tak wysokie stanowisko powinna umieć rozmawiać z ludźmi i wsłuchiwać się w głosy wyborców. Mi sposób w jaki politykę uprawia Grzymowicz nie odpowiada. Też nie wiem jak Ci to wytłumaczyć w inny sposób. Może lubisz zapatrzonych w siebie arogantów, którzy za nic mają argumenty innych osób. Ja nie.

Powiadasz "Daj mu spieprzyć". Nie jestem idiotą. Nie chce dać mu spieprzyć, bo tym samym spieprzy się moje miasto. Jeśli zależy Ci na skompromitowaniu Grzymowicza kosztem miasta, gratuluję podejścia. Widać jak bardzo zależy Ci na Olsztynie. Widać jak ograniczone jest Twoje pole widzenia.
                • jan_b_ziemi Re: Mam swój rozum i jestem za referendum 15.06.13, 19:27
                  Ad.1 Byłeś tam, widziałeś, udowodniłeś? Od tego jest sąd - żyjemy w państwie prawa (jakie ono by nie było), póki co ryzykujesz bycie pozwanym, szkoda młodego życia
                  Ad.2 Nic takiego nie powiedziałem (że pieniądze są zagospodarowywane prawidłowo i dobrze kontrolowane), ale nie wolno pozwolić na to by powstał mit, człowieka, który chciał dobrze, ale mu nie pozwolili - jest takich całe mnóstwo
                  Pieniądze, które trzeba będzie oddać w razie niepowodzenia inwestycji zadłużą na dziesiątki lat miasto, jeśli odwołacie człowieka, niepowodzenie jest pewne jak w banku. Dutkiewicz tu nie przyjdzie rządzić, Szczurek tym bardziej. Unii nie interesuje kto rządzi i czemu przestał, zażądają zwrotu pieniędzy. Kogo wówczas podasz jako osobę odpowiedzialną. Jakiegoś "p.o."?
                  Ad. 3 Nie, nie odpowiada mi arogancja i sposób w jaki traktuje ten pan mieszkańców miasta. Zdziwisz się, ale miałem z tym do czynienia. Ba, nawet odmówiono mi możliwości zobaczenia się z tym urzędnikiem samorządu. Miało to dla mnie osobiste i dotkliwe konsekwencje, ale jak rzekłem mieszkamy w państwie prawa, należność spłaciłem, choć rozmowa mogła pomóc. Cóż, widać nigdzie nie jest napisane, że urzędnik ma być "dobrym człowiekiem", ale jest napisane, że ma wypełniać prawo. Dlatego życzę panu Grzymowiczowi by dotarł do końca kadencji i by nie było usprawiedliwienia na jakiekolwiek uchybienie. Ty, działając emocjonalnie (no chyba, że masz dar prorokowania i już widzisz kolejne zmarnowane pieniądze), odbierasz szansę prezydentowi udowodnienia, że to jego wizja i konsekwencja jest prawidłową drogą rozwoju miasta. Przypomnij sobie kilkanaście m-cy bezkrólewia po Małkowskim. To tu najbardziej stracił Olsztyn.

Nie oceniam Ciebie, po jednym memie ani po dwudziestu. Dla mnie miarą chamstwa jest odpowiadanie w sposób grzeczny lub nie. Odpowiadanie na czyjeś słowa obrazkiem, nawet adekwatnym, ale obrazkiem i to w założeniu mającym szyderstwo, jest w moim rozumieniu pospolitym chamstwem. Jeśli zaczniemy wrzucać sobie nawzajem memy na tablicę w facebooku, ok nie ma problemu, ale tu staramy się pisać. Amen :)
                  • privus janie_b_ziemi 17.06.13, 00:30
                    Odpowiedz na to pytanie:
                    Zamawiane przez ratusz analizy mają błędy. Dlaczego?
                    A nie jest to wcale jedyny błąd świadczący nie tylko o samej dokumentacji. Wiele z nich przygotowują firmy zewnętrzne, które w oparciu o przedstawione przez magistrat wymagania, przygotowują stosowne dokumenty. Czy Olsztyn na tym zyskuje, skoro błędy mają początek u samego źródła zamawiającego???
                    • jan_b_ziemi Re: janie_b_ziemi 17.06.13, 15:41
                      A dlaczego ja mam niby odpowiadać na to pytanie? Czy ja w radzie siedzę, czy ja zlecam jakieś analizy czy tworzenie strategii. Toż wyjaśnili Ci w artykule, jak za mało to do radnego Kacprzyckiego się zwróć, to miły i życzliwy człowiek, na pewno postara się odpowiedzieć.
                      • privus Re: janie_b_ziemi 17.06.13, 16:37
                        jan_b_ziemi napisał:

> A dlaczego ja mam niby odpowiadać na to pytanie?
                        Chociaż by w obronie uzasadnienia posiadania własnego rozumu, skoro apelujesz do rozumu innych. W apelu swoim piszesz - "głosując za Małkowskim mogliście odwołać jednocześnie ówczesną Radę Miasta. Nie zrobiliście tego... niektórzy ciągnęli apanaże do końca - błąd". To jak to jest z Twoim rozumowaniem? Twierdzisz, że wtedy był błąd i teraz jest błąd???
                        Piszesz dalej - "Ale dajcie, na Boga, człowiekowi dokończyć to co zaczął. Już bardziej nie spieprzy". A skąd taka pewność? Wróżbita, refleksolog, radiesteta, astrolog i bioenergoterapeuta? Wreszcie wiadomo, że wierząc w UFO możesz mieć umysł tak otwarty, że należało by napisać "List otwarty w obronie rozumu".

> Czy ja w radzie siedzę, czy ja zlecam jakieś analizy czy tworzenie strategii.
                        Fakt, nie siedzisz w Radzie i nic nie zlecasz. Ale stajesz w obronie tych, którzy właśnie to robią i za to odpowiadają. Jak takie stanowisko można oceniać?

> Toż wyjaśnili Ci w artykule, jak za mało to do radnego Kacprzyckiego się zwróć, to miły i
                        > życzliwy człowiek, na pewno postara się odpowiedzieć.
                        Wybacz, ale czy nie jest farsą żądanie od radnego Kacprzyckiego Obrony Twego stanowiska, skoro sam masz z tym poważne kłopoty??? Skoro krytykujesz czyjś rozum, wskazane by było wyznaczyć jednocześnie granice dopuszczalnego absurdu.
                        • jan_b_ziemi Re: janie_b_ziemi 17.06.13, 17:14
                          a o czym Ty chłopie pieprzysz :) Wyciągasz mi jakiś artykuł, jeden z wielu niepochlebnych nt. zarządzania miastem. Akurat "eskadra" zajmowała się wizerunkiem miasta za czasów bezhołowia po Małkowskim i dobrze się składa, bo tłumaczę po raz kolejny, że odwołanie Grzymowicza doprowadzi do tego samego stanu co w 2009 r. Nie będzie nikogo, kogo ew. trzeba rozliczyć. Pieniądze 2007-2013 z Unii i tak już zostały rozdane więc nie ma co się gorączkować.
                          To tak trudno zrozumieć, że gdy odwołacie urzędującego, to wszystkie te inwestycje miejskie szlag trafi na 100%. Tak są przynajmniej szanse, że zdążą położyć tory, no może już ich nie zakopią, ale przynajmniej tyle.
                          Tak Cię ubodło słowo "rozum" w tytule? Wiesz mam prawo apelować do rozumu a nie układu współczulnego, szczególnie gdy przypomnę sobie absolwentów wyższych uczelni, mieszkańców Olsztyna, którzy z radością w oczach opowiadali mi, że głosowali na Stana Tymińskiego.
                          I widzę wyraźnie, że gdy w 2008 ktoś krzyknął "usunąć Małkowskiego", to poleźli i go usunęli, potem Grzymowicz był w nie lada kłopocie, bo ci sami głosowali za Małkowskim, aż się bidny Bałtroczyk musiał wtrącić i przypomnieć sobie, że kiedyś mieszkał w Olsztynie.
                          Teraz jakiś pieniacz, który wykorzystuje każdą sytuację by zrobić z siebie obrońcę ludu, europejczyka i lewicowca, krzyczy "odwołać Grzymowicza" i znowu pójdziecie odwołać nie zastanawiając się nad konsekwencjami. A za dwa lata usłyszę legendę o Pierwszym Tramwajarzu R.P. co mu torów nie dali skończyć, no ale "gdybym skończył to..."
                          Okej. Tyle, uzasadniać faktu posiadania rozumu nie muszę, wystarczy, że ta epistoła będzie ostatnią, którą do Ciebie kieruję :).
                          • privus Re: janie_b_ziemi 17.06.13, 20:34
                            Nie musisz. Odpowiadasz sam sobie, jak nocny posiadacz wszystkich aut :))
              • Gość: basta Re: Mam swój rozum i jestem za referendum IP: *.olsztyn.mm.pl 15.06.13, 19:09
                jan_b_ziemi napisał:
                > popierasz tylko Jasia Palikota, który znalazł miejsce na zrobienie przyczółku.

Chyba nie zauważyłeś, że dla odwołania Grzymowicza powstał bardzo szeroki front PONAD PODZIAŁAMI: od Palikota, poprzez obywateli niezaangażowanych politycznie, po redaktorów Debaty (którzy zresztą byli pierwsi). Nawet nie próbuj przenosić tego na płaszczyznę sporów politycznych. Tu chodzi o nasze codzienne życie w tym mieście. Tak jak w przypadku Małkowskiego nie chodziło o to, że sobie "stukał" panienki, lecz że "stukał" swoje podwładne, kobiety od siebie zależne, i to w miejscu pracy. Jeśli tego nie rozumiesz, to co powiedzieć o "ograniczeniu twojego pola widzenia"? Może w ogóle nie masz żadnego pola (więc słusznie się zwiesz "bez ziemi") ...

No, chyba że jesteś PSL-owskim "rolnikiem bez ziemi", ale z dopłatami unijnymi... czemu nie ;)
                • jan_b_ziemi Re: Mam swój rozum i jestem za referendum 15.06.13, 19:38
                  Ten szeroki front jak to nazywasz, póki co grzecznie chodzi na konsultacje i pogaduszki o Al. Wojska Polskiego. Wniosek złożono po wizycie posła, po ruszeniu się jego totumfackich w terenie. Skoordynuj sobie troszkę linię czasu :).
                  Mechanizm działania R. Palikota jest prosty. Jesteśmy wszędzie tam, gdzie jest problem i można coś ugrać. To jest polityka naszych czasów. Odpowiednikiem np. prasowym są tabloidy. One jedynie muszą co najmniej utrzymać sprzedany nakład, de facto nie interesuje tej prasy to, co kryje się za problemem.
                  Tu jest podobnie. Jest sygnał z Olsztyna: Jasiu jest nieźle, ludzie się zaczynają gotować. Jest odpowiedź z centrali: no to jedziemy :)!
                  No i jadą, obojętne, czy chodzi o bitych pederastów, tłamszonych trans, obrażonych krzyżem wiszącym w budynku czy o wykorzystywanych przewoźników. Nie ma tu działania systemowego, jest działanie doraźne nastawione na poprawę public relations. Po prostu R. Palikota jest o krok dalej od P.O. od uprawiania polityki byle jakiej, czyli odpowiadającej naszym czasom.
                  Mówisz nie mieszać polityki... zapewne myślisz więc, że i Grzymowicz jest politykiem niezależnym i działa w jakiejś przestrzeni ratusz-olsztynianie, no to gratuluję szerokiej perspektywy.
                  • Gość: basta Re: Mam swój rozum i jestem za referendum IP: *.olsztyn.mm.pl 15.06.13, 20:28
                    Oj, zabolał arbuza ten arbuz. Zrobi wszystko, żeby to był TYLKO Palikot. Gotów nawet w pielgrzymkę na kolanach się udać - po/do Świętej Warmii.
                  • Gość: mix jan_b_ziemi ma swój rozum - bez komentarza IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.13, 16:45
                    jan_b_ziemi napisał:

> Ten szeroki front jak to nazywasz, póki co grzecznie chodzi na konsultacje i po
                    > gaduszki o Al. Wojska Polskiego.
                • o0gurek Re: Mam swój rozum... 15.06.13, 19:45
                  Gość portalu: basta napisał(a):
                  > Chyba nie zauważyłeś, że dla odwołania Grzymowicza powstał bardzo szeroki front
                  > PONAD PODZIAŁAMI: od Palikota, poprzez obywateli niezaangażowanych politycznie
                  > , po redaktorów Debaty (którzy zresztą byli pierwsi).

Nie powstał żaden szeroki front. Pod kwitem do komisarza podpisali się tylko członkowie Ruchu Palikota. Na szybko próbowali rozmawiać z wieloma organizacjami. I efektów rozmów jak na razie większych nie widać.
                  Nie wszyscy piszący w Debacie są zwolennikami referendum przeprowadzanego z inicjatywy Palikota. Jak na razie jeden podchodzi do tego entuzjastycznie. Poczekaj na resztę...

I tak jeszcze - dla podkreslenia -

Referendum Olsztyn 2013

Od poniedziałku ruszają dyżury w naszym biurze na ul. Emilii Plater 5/5. Wszystkich którzy chcą pomóc lub złożyć podpis zapraszamy w godzinach 10:00 - 18:00

Referendum Faceebok

W "naszym biurze" pisze użytkownik "referendum Olsztyn". Wiesz czyje biuro jest na Emilii Plater? Szerokiego frontu? Nie. Ruchu Palikota.
                  W Elblągu próbowali przynajmniej zachować pozory.
                  • Gość: Kamil Re: Mam swój rozum... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 22:18
                    oOgurek i Grzymowicz w jednym stali rzędzie
                    Jeden przed Ratuszem, drugi zaś na pierwszym piętrze
                    oOgur marzył, że zasiądzie na urzędzie
                    Zaś Grzymowicz wierzył, że bez taczki się obędzie

Panie Skórski - Ile Grzymek panu dał, za sianie ratuszowej propagandy?
                    • o0gurek Re: Mam swój rozum... 15.06.13, 23:43
                      Fajny wierszyk. Ja mam taki:

Palikotom biednym wciąż spada poparcie.
                      Za co się nie wezmą, pierniczą na starcie.
                      Referendum myślą - słupki nam podniesie.
                      Olsztyn nakręcimy - tam mieszkają ciecie.

• Gość: mix Re: Olsztynianie! Apeluję do Waszego rozumu! IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.13, 18:00
        Trzeba było apelować do Grzymowicza wtedy, gdy robili to inni. Dzisiaj lody już ruszyły i płacz nad rozlanym mlekiem świadczy tylko o tym, że nie wiesz, co robisz.
        • jan_b_ziemi Re: Olsztynianie! Apeluję do Waszego rozumu! 15.06.13, 18:12
          @ mix :"płacz nad rozlanym mlekiem świadczy tylko o tym, że nie wiesz, co robisz"
          - to do mnie było? lol
          • Gość: mix Re: Olsztynianie! Apeluję do Waszego rozumu! IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.13, 21:51
            Tak, to było - co stwierdzam z przykrością - niestety do Ciebie. Nie mam zaufania do ludzi niewiarygodnych, a takim okazał się właśnie Prezydent Grzymowicz. Inicjatywę oceniam pozytywnie bez względu na to, skąd wyszła. Stosunek Prezydenta i Rady Miasta do mieszkańców tego grodu zasługuje w moim odczuciu na pełną weryfikację wyborców. Zanosiło się na to już od dawna, co było łatwo zauważyć także na forum. Pan Grzymowicz i s-ka w moim przekonaniu doskonale o tym wiedzieli ignorując wszelkie dochodzące odgłosy wskazujące wyraźnie na błędy organizacyjne w funkcjonowaniu służb miasta. Czasu miał wiele na stosowną do sytuacji reakcję i podjęcie działań eliminujących ewidentne fatalne błędy. O ile nie zrobił nic w tym kierunku popychając w zamian swoje medialne kolejne ułudne obiecanki, utrzymywanie takiego jeszcze stanu przez kolejne dwa lata może nas wszystkich zbyt drogo kosztować, a tego ze zrozumiałych względów chciałbym uniknąć. Miałeś czas na wyperswadowanie Prezydentowi przyczyn i źródeł popełnianych przez niego błędów. Dzisiaj stając w jego obronie w sytuacji, gdy długo oczekiwana i wykpiwana przez władze miasta machina społeczna ruszyła, stawiasz się w niezbyt zręcznej sytuacji zbierającego mleko z podłogi. Możesz mieć oczywiście inne zdanie, tak jak zapewne to całe grono przyspawane do stołków. Faktów jednak to nie zmienia i nie zmieni. Mnie samemu jest przykro, bo sam głosowałem na niego. Sytuacja nabrzmiała jednak na tyle, że czas w końcu powiedzieć DOŚĆ i takie stanowisko popieram. Konkludując Twój punkt widzenia, wydaje się, że pomyliłeś adresatów swego apelu do rozumu.
      • Gość: Jan Re: Olsztynianie! Apeluję do Waszego rozumu! IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.13, 09:57
        Zgadzam się bez reszty. Znam to srodowisko. Również Panu Grzymowiczowi mozna zarzucić co nieco ale to nie powód by uruchamiać procedurę odsuniecia. Pamiętajmy że w Olsztynie prowadzone są wielkie inwestycje jakich wczesniej nie było. Z tym wiążą sie przepływy wielkich pieniedzy. Wg mnie to te pieniadze są powodem ruchawki powodowanej przez sznurkowych. Tak było za Pana Małkowskiego, tak jest i dziś. Kto ma w tym interes?
        Nawet jak sznurkowym nie da się uruchomić procedury to zagrożeniem będą mogli szantażować Prezydenta i ugrać coś dla siebie. Czy to jest w naszym interesie?
        • Gość: eee Re: Olsztynianie! Apeluję do Waszego rozumu! IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.13, 10:03
          @Jan
          W waszym interesie to na pewno nie jest złodzieju. Przyzwyczailiście się do złodziejstwa tak, że teraz macie syndrom sztokholmski.
          • Gość: Jan Re: Olsztynianie! Apeluję do Waszego rozumu! IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.13, 13:45
            @eee : Mam dwa pytania. 1. Co to jest syndrom sztokholmski? 2. Co ukradłem?
            • Gość: eee Re: Olsztynianie! Apeluję do Waszego rozumu! IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.13, 18:53
              Syndrom sztokholmski – stan psychiczny, który pojawia się u ofiar porwania lub u zakładników, wyrażający się odczuwaniem sympatii i solidarności z osobami je przetrzymującymi. Może osiągnąć taki stopień, że osoby więzione pomagają swoim prześladowcom w osiągnięciu ich celów lub w ucieczce przed policją.
              Syndrom ten jest skutkiem psychologicznych reakcji na silny stres oraz rezultatem podejmowanych przez porwanych prób zwrócenia się do prześladowców i wywołania u nich współczucia.
              • Gość: Jan Re: Olsztynianie! Apeluję do Waszego rozumu! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 16.06.13, 21:17
                @eee: Dziękuję za odpowiedć na pytanie nr 1 i prosze o odpowiedź na pytanie nr 2 czyli, co ukradłem?
    • Gość: LigaObronyOlsztyna Re: Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent IP: 2.25.206.* 15.06.13, 17:58
      Wszelkiej masci "spolecznicy" stali sie juz prawdziwa zaraza i nowotworem na organizmie tego miasta.Bedzie to test na plebejskosc Olsztyna .Jezeli dojdzie do referendum i Grzymowicz zostanie odwolany to znaczy ze mieszka i rzadzi tu plebs
      • Gość: LigaObronyRozumu Re: Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 18:00
        Dlatego Ty światowy człowieku zasuwasz na zmywaku w Londynie! Znowu sobie przerwę zrobiłeś. Toć Landlord wybatożyć każe!
    • Gość: małorrolny Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent n... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 18:16
      Nie znam żadnej obietnicy prezydent którą by spełnił a znam wiele pokrętnych,butnych tłumaczeń-kłamstw i mydlenia oczu....przykład - ul.Wąwozowa ,takich głupot wypowiadanych przez prezydenta i jego powiedzmy fachowców na temat jej stanu i jakości wykonania to nawet wstyd powtarzać. Mam wrażenie,że prezydent uważa nas Olsztyniaków za ciemną masę pańszczyźnianą.....
    • antymenel.1 Re: Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent 15.06.13, 18:43
      Za całokształt,im szybciej tym lepiej.
      Jest tylko 1 mankament tego odwołania-jak w przyszłym roku peknie bańka tramwajowa i okaże się,że Unia nie da forsy to Grzymowicz powie:to nie moja wina.Gdybym był prezydentem to wszystko by grało.
    • Gość: eee Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent n... IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.13, 20:16
      Zacznijmy od Tego że tak Małkowski tak i Grzymowicz to kłamcy, przyłapani na kłamstwie wielokrotnie. W USA tacy goście sami odchodzą, my musimy robić referenda. Nie zgadzam się żeby reprezentował mnie kłamca.
    • Gość: LigaObronyOlsztyna Re: Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent IP: 2.25.206.* 15.06.13, 21:04
      Mieszkancy niech sie zastanowia czy chca rozwoju i cywilizacji czy zycia w skansenie gdzie co i jak dyktuja tutaj "spolecznicy" typu Biedziak,Bierezowski (pochodzacy z Elblaga a zamieszkaly w Warszawie),architekt z SARP-u bez uprawnien itd.Chcecie skansenu to sluchajcie sie dziwolagow i biznesmena z Lubartowa
      • Gość: antyswiatowy Re: Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent IP: *.kasserver.com 15.06.13, 21:24
        Przecież Birezowski jest z Olsztyna durniu z IP: 2.25.206.*, zgoogluj sobie to się dziwisz czy to taki "skansenista". Poza tym z artykułu nie wynika żeby referendum miało z nim coś wspólnego.
        • Gość: Nordyk Re: Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 21:28
          Nie karm trolla. Ten dureń to jakiś pajac, który mieszka w Londynie i od kilku lat powtarza te same 2-3 zdania. Wskazuje to na głęboki kretynizm.

On powtarza te bzdury o Birezowskiem, jak ten Hucuł z CK Dezerterów:
          www.youtube.com/watch?v=SEEhbRxL54k
          • Gość: mieszkaniec Re: Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent IP: 2.25.206.* 16.06.13, 00:12
            A kto tojest ten Birezowski?
            • Gość: Nordyk Re: Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.13, 09:36
              Prezes stowarzyszenia "Forum Rozwoju Olsztyna". www.fro.olsztyn.pl
              • Gość: mix Re: Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.13, 23:13
                forum.gazeta.pl/forum/w,64,145208316,145219904,Pada_juz_az_taki_blady_strach_na_piewcow_sukcesow_.html
      • antymenel.1 Re: Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent 15.06.13, 21:35
        Skansen i zaścianek to już mamy.
        • Gość: Donkichot Re: Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent IP: *.play-internet.pl 15.06.13, 21:49
          Szkoda że Małkowski został odwołany. Olsztyn byłby dziś inny. Kupione i podstawione kurewki go niesłusznie wykończyły.
    • Gość: Pytający Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent n... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.13, 10:06
      Zanim poprę referendum proszę o przedstawienie alternatywnego kandydata który napisze mi 3 konkretne przykłady działań na każde z 10 zarzutów. Ogólne i populistyczne odpowiedzi typu "będę wspierał sport" nie będą przyjmowane. W przeciwnym wypadku rok zostanie zmarnowany bo tyle nowy manager potrzebuje by wdrożyć się do organizacji.
    • Gość: zygi Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent n... IP: *.olsztyn.mm.pl 16.06.13, 13:18
      O Małkowskim mówiono, że wstrzymuje inwestycje, ten za to puścił co się dało naraz i nad niczym nie panuje.
    • Gość: oj,oj Ajajaj IP: *.dynamic.mm.pl 17.06.13, 19:10
      [b][url=htpressmix.eu/index.php/2013/06/17/blady-strach-padl-na-samorzadowcow-z-wadowic-mieszkancy-zbieraja-podpisy-pod-referendum/]W Wadowicach tyż się burzo![/url][/b]
      • Gość: oj,oj Re: Ajajaj IP: *.dynamic.mm.pl 17.06.13, 20:29
        Poprzednio coś się zbiesiło
    • Gość: mix Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent n... IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.13, 20:25
      Mieszkańcy zbierają podpisy pod referendum
      Sytuacja bardzo podobna.
    • Gość: Kocham Olsztyn! Re: Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent IP: *.play-internet.pl 17.06.13, 20:29
      Dziś przyszło oficjalne Potwierdzenie od Komisarza Wyborczego w Olsztynie, że grupa inicjatywna "Kocham Olsztyn - Pragnę Zmian" spełnia wszystkie wymogi formalne, i może przystąpić do zbierania podpisów. Od wysłania wolontariuszy na ulice dzieli nas już tylko jeden krok formalny "poinformowanie mieszkańców o przedmiocie i uzasadnieniu referendum w sposób zwyczajowo przyjęty". Jeszcze w tym tygodniu pojawia się w mieście specjalne obwieszczenia (niespełnienie tego wymogu było m.in. powodem unieważnienia inicjatywy ref. w Nidzicy). Po ukazaniu się obwieszczenia nasi wolontariusze ruszą oficjalnie w miasto. Tymczasem uruchomiona została strona na FB: www.facebook.com/ReferendumOlsztyn Oraz infolinia: 724 464 104 (w godzinach 10:00 - 21:00) Osoby chcące się przyłączyć lub wesprzeć akcje referendalną proszone są o kontakt. Można również przyjść codziennie do naszego biura na Emilii Plater 5/5, gdzie będą wydawane i przyjmowane listy do podpisów i gdzie można uzyskać wszelkie informacje na temat działań Komitetu.
      • Gość: mix Re: Za co chcą odwołać Grzymowicza i co prezydent IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.13, 17:46
        Up!
    • Gość: Kocham Olsztyn! Punkty zbierające podpisy IP: *.182.27.187.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.06.13, 01:05
      Uruchomiliśmy 6 punktów w których można złożyć podpisy pod wnioskiem o Referendum. Znajdują się na Jarotach, Starówce, Nagórkach, Śródmieściu oraz przy ul. Kętrzyńskiego i Piłsudskiego. Na załączonej mapce znajdziecie szczegółową lokalizację.

maps.google.com/ maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=21809478312656 4634238.0004dfbaaa3a4a9f0a01f

Jeśli macie biuro, sklep lub firmę i chcielibyście pomóc w zbieraniu podpisów dzwońcie do nas: 724 464 104 (Od poniedziałku rusza kolejne 14 punktów!)
      • Gość: Kocham Olsztyn! Re: mapka - poprawny link IP: *.182.27.187.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.06.13, 01:10
        maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=218094783126564634238.0004dfbaaa3a4a9f0a01f
        • Gość: Endi Re: mapka - poprawny link IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.06.13, 16:17
          Dzięki za tak dokładną informację.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka