99venus 27.10.15, 20:54 tym razem ten ukraiński sympatyk UPA i Bandery nie bedzie kompromitował województwa warminsko-mazurskiego swoją obecnością w Sejmie. wyborcy wreszcie poszli po rozum do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antymenel.1 Re: Sejm bez Mirona Sycza 31.10.15, 10:57 Niepotrzebnie się cieszycie.Ten ukraiński nacjonalista i sympatyk UPA i Bandery ma podobno zostać wicemarszałkiem sejmiku.To jakaś paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
kkrycha49 Re: Sejm bez Mirona Sycza 01.11.15, 11:45 Zwolni się miejsce po Wasilewskiej,będzie dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
sd2015 Re: Sejm bez Mirona Sycza 01.11.15, 13:53 Ale też i bez Selima Chazbijewicza. Wygląda na to, że pan prof. sam źle dokonał wyboru. Bo, dlaczego wyborcy PiS nie głosowali na niego ? Był 2 na liście PiS-u i się nie dostał. Kto wie czy akurat na niego - na polskiego Tatara bym nie zagłosował. Tylko, że ja nie głosuję na PiS. Co zaś do Mirona Sycza, to b. dobrze się stało. Ale nie tylko on - uważam zresztą, że w ogóle w tym całym Sejmie tak ze 300 - 360 osób jest zupełnie niepotrzebnych. Senat, oczywiście - w całości do likwidacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: Sejm bez Mirona Sycza 01.11.15, 19:00 wyborcy wreszcie poszli po rozum do głowy więc Paranoja i Schizofrenia zalały kraj W sumie to jakieś dziwne widzenie świata Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Sejm bez Mirona Sycza 01.11.15, 23:07 nie wiem dlaczego dziwne.sygnaturka dotyczy sytuacji ogólnej a uwaga o Syczu oceny tej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Sejm bez Mirona Sycza 04.11.15, 20:27 Trzeba było wiele doświadczeń społecznych, by sw wyniku wyborów przestał wreszcie kompromitować nie tylko województwo, ale także samych Ukraińców zamieszkujących w tym regionie. Nadal uważam, że część społeczeństwa słusznie czy niesłusznie (w moim przekonaniu zupełnie bezpodstawnie w sposób eliminujący niepodważalną prawdę historyczną) przyznająca się do swego ukraińskiego rodowodu powinna mieć swego przedstawiciela w Polsce znanej w przeszłości ze swej tolerancji. W moim przekonaniu na uwagę zasługuje Jerzy Necio tak bezpardonowo niszczony przez kamarylę Syczową. Osobiście nie znam tego człowieka, ale jego spokojne rzeczowe publikacje oraz wpisy internetowe dalekie są od prezentowanego przez Sycza fanatyzmu ukraińskiego. Nie wiem, czy to środowisko w sporej części zauroczone Banderą i UPA będzie stać na bardziej obiektywne i humanitarne spojrzenie na dotychczasowe okscesy swoich jrmarcznych pseudo liderów (przynajmniej w mojej ocenie), ale fakt spuszczenia Sycza wydaje się być pozytywnym zjawiskiem w świadomości miejscowych Ukraińców. Pozdrawiam Venusie Odpowiedz Link Zgłoś