Dodaj do ulubionych

ANTYKLERYKALNA Partia Postepu

IP: 193.178.143.* 22.05.02, 00:41
Miło mi poinformować Olsztyn, iż powstaje ANTYKLERYKALNA Partia Postępu o
radykalnym programie odczernienia naszej Ojczyzny z pazernych klechów,
złośliwych czerniaków! Zapraszamy do współpracy. Czytaj więcej w tygodniku
Fakty i Mity, w każdy piątek nowy numer!!!

Email to: nokler@wp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: go ja sie zapisac IP: 193.178.143.* 23.05.02, 20:56
      jak sie zapisac?

go
      • Gość: nokler Re: ja sie zapisac IP: 193.178.143.* 23.05.02, 20:59
        pisz na adres mohan@ceti.pl
        nokler
    • Gość: detritus Re: ANTYKLERYKALNA Partia Postepu IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 23:30
      Nie mam czasu czytac "Faktow i Mitow" :o)
      Mozesz mi przyblizyc, na czym ma polegac postep bez kleru?
      • Gość: leziox Re: ANTYKLERYKALNA Partia Postepu IP: 62.246.104.* 24.05.02, 00:01
        To pytanie Detritusa można byłoby całkiem zgrabnie odwrócić.
        • Gość: spoko Re: ANTYKLERYKALNA Partia Postepu IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.02, 01:19
          Detriutusie, uważaj! Mam wrażenie, że ktos chce Ci po prostu opchnąć "Akty i
          Kity" po mocno wygórowanej cenie.
          • Gość: detritus Re: ANTYKLERYKALNA Partia Postepu IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 06:21
            Nie, wlasnie chce zaoszczedzic ;o)))
            • Gość: pioter Re: ANTYKLERYKALNA Partia Postepu IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.02, 20:30
              Kurcze, a niedałoby się jeszcze dorzucić "bez eskimosów i cyklistów"? To
              dopiero byłby postęp! ;)
    • Gość: Markus. Re: ANTYKLERYKALNA Partia Postepu IP: 62.233.184.* 24.05.02, 22:31
      Uważam,że nadejszła wiekopomna chwila aby się za tych trutniów zabrać i odsunąć
      ją od wpływu na nasze społeczeństwo,wychwalają jakiegoś żyda,który nie ma nic
      wspólnego z naszą słowiańską historią,co nas polaków obchodzi jakiś żyd jego
      dzieje i dzieje jego rodziny,sami żydzi się z tego śmieją w kułak.
      • Gość: spoko Re: ANTYKLERYKALNA Partia Postepu IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 01:42
        To jakieś branżowe pismo dla byłych duchownych na rozdrożu. Nie postęp tylko
        ustęp. Tfu
        • theedge Re: ANTYKLERYKALNA Partia Postepu 25.05.02, 07:14
          A nie mowilem ze szkola oglupia ;-) Czasami mi sie wydaje ze co niektorych
          nawet nie warto uczyc pisac. A swoja droga co to za gazeta "Fakty? i Pity" i
          co za krysztalowo uczciwy gosc to redaguje?
          • Gość: Ed Re: ANTYKLERYKALNA Partia Postepu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.08.02, 21:39
            theedge napisał(a):

> A nie mowilem ze szkola oglupia ;-)
            Pochwały analfabetyzmu mimo wszystko nie spodziewałem się. Ale przecież żyjemy
            w bardzo ciekawych czasach :-)

>Czasami mi sie wydaje ze co niektorych nawet nie warto uczyc pisac.
            Jeżeli nauka ma się ograniczać tylko do tego zakresu, to w zupełności się
            zgadzam. Szkoda czasu i nakładów. A podpisać się można kilkoma krzyżykami.
            Czym będzie ich więcej, tym więcej mogą zawierać domyślnej treści. A jeszcze
            lepsze rozwiązanie można znaleźć w starożytnym Egipcie. Plebs tylko mówiący,
            jeden alfabet dla administrujących tym plebsem oraz całkowicie odrębny system
            kodowania informacji tylko i wyłącznie dla nielicznie uprawnionej elity. Wtedy
            i my może zbudujemy w kraju coś w rodzaju namiastki piramidy :-)).
      • Gość: detritus Re: ANTYKLERYKALNA Partia Postepu IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 11:35
        Gość portalu: Markus. napisał(a):

> Uważam,że nadejszła wiekopomna chwila (...)

Znowu? ;o)
      • Gość: pioter Re: ANTYKLERYKALNA Partia Postepu IP: 217.98.241.* 25.05.02, 19:38
        Gość portalu: Markus. napisał(a):

>wychwalają jakiegoś żyda,który nie ma nic
        > wspólnego z naszą słowiańską historią

A mi się coś widzi, że coś od ponad tysiąca lat (cóż to jest, no nie?) "ten Żyd",
        jak raczysz go określać, ma coś wspólnego z naszą historią. A największą oznaka
        braku szacunku dla siebie jest brak okazywania szacunku tym, którzy myślą inaczej
        od nas. Howk!
        • Gość: Ed Re: ANTYKLERYKALNA Partia Postepu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 23:26
          ... powiedzieli starożytni indianie :-)))
          • Gość: pioter Re: ANTYKLERYKALNA Partia Postepu IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 13:47
            Gość portalu: Ed napisał(a):

> ... powiedzieli starożytni indianie :-))) ... Z Nowosybirska! :)))
            • Gość: Ed Re: ANTYKLERYKALNA Partia Postepu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 18:59
              Tyż :-))
    • Gość: dudie Re: ANTYKLERYKALNA Partia Postepu IP: 193.178.143.* 27.05.02, 21:29
      Sluchajcie,

ja tam mysle ze to jest calkiem dobry pomysl.
      Tak sie akurat sklada ze nie jestem Katolikiem,
      tylko powiedzmy innowierca.

Kosciol tak sie w Polsce rozpanoszyl ze swoja doktryna
      ze praktycznie nie pozwalja na jakiekolwiek inne formy
      wiary. Niszcza wszystsko i pakuja do jednego worka SEKTY.
      Cierpia na tym wszystkie mniejszosci wyznaniowe (i ja tez).
      Mam dosyc monopolu wyznaniowego w Polsce.
      Mysle tez ze to Kosciol Kat. jest tworca
      propagandy antysektowej w tym kraju.

Ale chyba zapomnial wol jak cieleciem byl :)))
      Potem tylko urosl. :)))

Mysle tez, ze z klerem to mozna tylko w taki sposob
      w dzisiejszych czasach walczyc. Na politycznym szczeblu.
      No bo jak inaczej? Na cierpliwosc sie ich nie da wziac.
      mozna by tak jeszcze z 1000 lat czekac.
      Choc mam nadzieje ze sytuacja w Polsce zmieni sie po
      smierci przywodcy kosciola - Wojtyly.

dudie
      dudie@interia.pl
      • theedge Re: ANTYKLERYKALNA Partia Postepu 27.05.02, 22:09
        Nie rozumiem co w tym dziwnego. Kosciol uprawial, uprawia i bedzie uprawial
        polityke dla swoich celow doktrynalnych. Czy to jest moralne itd. to juz inna
        sprawa,ale zeby zakladac taka partie. Ludzie w porownaniu z co niektorymi
        polityka Kosciola to niegrozna zabawa w piaskownicy. Znacznie grozniejsi sa
        Ci ktorzy prowokuja takie chece i to ich trzeba sie bardziej bac niz tzw.
        czarnych.
        • Gość: Ed Re: ANTYKLERYKALNA Partia Postepu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 22:56
          Tzw. "Święta Inkwizycja" wynikała przecież z niegroźnej polityki kościoła,
          którą porównujesz do niewinnej zabawy w piaskownicy. Jesteś niezwykle łaskawy
          dla politycznej przeszłości kościoła katolickiego.
          • Gość: theedge Re: ANTYKLERYKALNA Partia Postepu IP: *.tvk.tpsa.pl 31.08.02, 20:52
            Wcale nie chodzi mi o przeszlosc ale o terazniejszosc. Po prostu kiedys wplyw
            kosciola na polityke byl nieporownywalnie wiekszy niz teraz.
            Kiedys jak Jagiello zbieral ekipe na Zakon to slal najpierw poslow do
            papieza ;-)
            Za to teraz czesc obecnych tzw politykow maskujac swoje gangsterskie
            postepowania cynicznie wskazuje na Kosciol jako zrodlo zla. W zasadzie mnie
            nie dziwi bo to zwyczajna banda cwaniakow z ktorej polowa juz dawno powinna
            zwyczajnie wisiec.
            Wkurza mnie natomiast to ze narod lyka te brednie.
            • Gość: Ed Re: ANTYKLERYKALNA Partia Postepu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.08.02, 21:19
              No cóż. Zjawisko to nie napawa mnie również zbyt pozytywnie. Pozwól jednak, że
              co do dzisiejszego wpływu kościoła na sytuację w kraju pozostanę przy swoim
              zdaniu. Trudno jest je oczywiście porównywać do formalnie do sytuacji w
              średnioweiczu, i tu zgadzam się z Tobą. Jednak pewne zjawiska - wypisz,
              wymaluj - pochodne są z okresu opanowywania Rzymu przez chrześcijaństwo.
              Czyżby należna powtórka z historii?
      • Gość: detritus Re: ANTYKLERYKALNA Partia Postepu IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 22:49
        Gość portalu: dudie napisał(a):

> Sluchajcie,
        >
        > ja tam mysle ze to jest calkiem dobry pomysl.

Sam sobie potakujesz? Bo IP jakby charakterystyczne :o)
    • Gość: Dyzio Re: ANTYKLERYKALNA Partia Postepu IP: 157.158.32.* 02.07.02, 18:31
      Ta cała sekta partia to zwykła SEKTA - Bractwo Zakonne Himavanti - z niejakim
      Ryszardem Matuszewskim na czele. R.M. to były pensjonariusz szpitala bez
      klamek. Groził kiedyś wysadzeniem kalsztoru w częstochowie! Czy to normalne?
      Przesiedział też trochę na Montelupich w Krakowie, dlatego też R.M. okrzyknięty
      został "więźniem z wiarę" :) Chcą najzwyklej w świecie zaistnieć więc chwytają
      się wszystkiego min. gazetki Fakty i Mity.
      • Gość: Luk Re: ANTYKLERYKALNA Partia Postepu IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 19:40
        Nie sekta - gorzej. Banda oszołomów, co ich prąd pokopał.Pozdrawiam wszystkich
        nie-antyklerykalnych.
        • Gość: Toz Re: ANTYKLERYKALNA Partia Postepu IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 09.09.02, 19:41
          Gość portalu: Luk napisał(a):

> Nie sekta - gorzej. Banda oszołomów, co ich prąd pokopał.Pozdrawiam
          wszystkich
          > nie-antyklerykalnych.
          Jonasz juz sie odcial od tego tzw "bractwa" wiec sie nie czepiajcie. A tak w
          ogole to APP Racja jest OK i to jedyna sila polityczna, ktora sie nie trzyma
          czarnej sukni. Jonasz na Prezydenta, MarS na Premiera!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka