Dodaj do ulubionych

Szkola Nr. 7 czesc 37

IP: *.h.pppool.de 02.03.05, 07:43
Rozpoczynamy nowa czesc.

Mir-mur zbiera dzielnie zdjecia. Bedzie milo je poogladac.

home.arcor.de/szkpnr7/
Obserwuj wątek
    • Gość: Karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.olsztyn.pl / *.vlo.olsztyn.pl 02.03.05, 10:30
      Witam!
      Gratuluję kolejnej 100.Aktualnie jestem w pracy i razem z
      kol."siwym"przeglądamy fotki z jego rocznika (ab.1972).Jest on pod wrażeniem i
      musi zajrzeć do swoich albumów ,aby przypomnieć sobie nazwiska.Rozmawialiśmy na
      temat Allana-czy to jest ksywka?Pozdrawiamy.BY
      • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 02.03.05, 10:40
        Nie,
        to nie nick...
        Milej pracy!
        a moze pogramy kiedys w siatke,
        na neutralnym gruncie?
        :-)
        • Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.03.05, 11:26
          Allan jest prawdziwy.
          Może siatkówka u mnie? Tu jest grunt całkowicie neutralny.
          • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.h.pppool.de 02.03.05, 20:37
            ak - allan jest prawdziwy ... i jak najprawdziwszy.

Siatkowka w Wa-wie ?
            Dla Kanady bedzie chyba tez sie latwiej tam dostac niz do Olsztyna.

Miki podrzocil jeszcze jedno zbiorowe zdjecie klas 8-ych z 1980 roku.

home.arcor.de/szkpnr7/miki/slides/zakonczenie_80_VIII_kl.html
            Karolina tez tam jest , chociaz dosc ponuro patrzy :))
            • miki-3 Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 02.03.05, 21:39
              Fredek nic nie ułatwiasz indentyfikacji!! tam wszyscy sa ponurzy(oprócz
              lizusów)bo kto sie cieszy z zakończenia beztroski podstawówki?!
              • miki-3 Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 02.03.05, 21:54
                Mir-mur !! własnie odebrałem twój list z fotkami!!
                TO NIEPRAWDOPODOBNE -skąd masz tyle zdjęć!!!
                Przejąłeś archiwum??!!
                No wytłumacz się jakoś!!
                za moich czasow były takie "akcje" ,że ginęły dzienniki przed półroczem.
                Może wtedy ginęły też zdjecia !!??

kto coś pamieta o znikających dziennikach!?? NAZWISKA !!!!
                • miki-3 Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 02.03.05, 21:57
                  fotka od Mir-mura o tytule untitl7. (kto wymyśla takie tytuły??!!)
                  Ten pierwszy z lewej ,to chyba Wojciech Mann??
                • Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 22:03
                  Znikające Dzieniki-ciekawe???? moż pare by się znalazło ?????
                  To dopiero zadanie,miki poszperaj
                  może masz jakiś,był by to besceler na forum ;-)

mru-mru-mru
                  • Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 22:13
                    co się czepiasz tytułu, mam tyle fotek do skanowania,że zapomniałem tych opisać
                    ale licze na ciebieże zrób opisy i wyślij do fredka ;-)
                    na fotce1 piąty od lewej w binoklach to Paweł Pochwała
                    widziałem go ostatnio w TVP1 prowadził program "Kawa czy Herbata"

mru-mru-mru
                  • miki-3 Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 02.03.05, 22:13
                    Nooo dooobra.
                    • Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 22:19
                      miki poczta poszła

mru-mru-mru
                      • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.h.pppool.de 02.03.05, 23:13
                        Poczta poszla ... i doszla.

Jacek tez akurat jest i komentuje zdjecia ...

Wesole historyjki ...
                        • Gość: Karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 02.03.05, 23:43
                          Witajcie!
                          To prawda ,kolekcje zdjęć są imponujące.(oby tak dalej)
                          Fredku-Wojciech T. trochę chorował i dlatego nie pofatygował się po
                          instrukcje ,jak wejść na tą str.Mimo tego serdecznie Ciebie pozdrawia i
                          obiecuje ,że się odezwie.
                          Dzisiaj miałam kolejny dzień wspominek-byłam na wystawie Stadionu
                          Leśnego,którego generalnie już nie ma .(Oglądałam mnóstwo historycznych fotek-
                          zlat 60-tych.)Aż żal serce ściska.Wszystko jest porośnięte trawskiem i
                          drzewami.Gdzieniegdzie został płot,którego nie ukradli tup-tusie.Nawet klub
                          przestał istnieć.Kończąc miłym akcentem,dobrze że jest str. gdzie można mimo
                          upływu lat, zajrzeć.Życzę miłej nocy.BY
                          • miki-3 Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 03.03.05, 11:33
                            Karolina !!
                            szkoda ze nie powiedziałas ,że idziesz na wystawę.
                            Tez bym poszedł,a samemu mi sie nie chciało.
                            Ale zaraz bedzie ciepło i mozna bedzie z siodełka pooglądac stadion na żywo.
                            • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 03.03.05, 11:41
                              Miki po tym co pisales o blizniaczce na plazy , kazda dziewczyna sie dobrze
                              zastanowi , czy pojdzie z toba na wystawe albo gdzies tam ...

Zalatwiles juz nowe tabletki na serce i cisnienie ?

Co do stadionu lesnego widzialem gdzies ostatnio jakies aktualne zdjecia ...

Naprawde wstyd. Ze stadionu zostala sam laka.
                              A kiedys odbywaly sie tam miedzyszkolne zawody.

W jakiejs tam mlodej ( 4 czy 5 klasie ) biegalismy tam ze sztafeta.
                              Musielismy na koszulki (podkoszulki) naszyc czerwona 7-ke z tasiemki.
                              Nawet nie wiem juz czy wygralismy , czy przegralismy.
                              Ale ta naszyta 7-ka zostala w pamieci.
                              • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 03.03.05, 11:46
                                www.lasmiejski.one.pl/foto.php?src=stadion/foto/stadion6.jpg&opis=Płyta%20boiska%20zamieniona%20w%20polane%20leśną
                                Znalazlem ten link na polane ...
                                • miki-3 Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 03.03.05, 13:04
                                  Nieee no Fredek!
                                  blizniaczka(która?) to juz przeszłośc!
                                  Zeby chociaz cos pisała!
                                  A nie tylko "wjedzie" wymierzy klapsa i cisza.hihihihi
                                  Boraska żyje!!! dostałem od Niej słówko mailowe!!!
                                  niedzwiedz jej nie pozarł(w całości)tylko nogę odgryzł.
                                  Ale po to kanadyjski człowiek ma dwie nogi ,żeby jedna mogła byc pożarta.hihi

• miki-3 Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 03.03.05, 13:11
                                    Obejrzałem fotki stadionu i tak sobie pomyslałem:
                                    Las dał - las wziął.
                                    nie było potrzebne(boisko),to zarosło młodymi drzewkami.
                                    ale nie mozna powiedziec ,że nic tam się nie dzieje.
                                    w lecie stoja bramki i przyjezdzają ludkowie i kopia piłkę.
                                    a w zeszłym roku byłem tam na wyscigu rowerowym i grochówce.
                                    byłem pierwszy w mojej grupie wiekowej."zlałem" tez duzo młodszych.
                                    ale najpierw jadłem grochówkę i potem "wiatry " same niosły mnie do zwycięstwa!!!
                                    hihii.nie no żartuję ,jestem dobrze wychowany.(a przynajmniej byłem)
                                    • Gość: Karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 03.03.05, 14:56
                                      Witajcie!Widzę że temat stadionu przez momen ożył-właśnie oto chodziło
                                      inicjatorom tej wystawy.Muszę się pochwalić na wspomnianej wystawie jest ok. 30
                                      zdjęć z mojej domowej kolekcji.Osobiście lubię oglądać zdjęcia i wystawy
                                      foto.Ciekawe byly filmy z kroniki.Mogłam obejrzeć rekord świata ustanowiony w
                                      trójskoku przez Szmitha-17,03-super wynik.Tak więc polecam wystawę jest tylko
                                      do 08.03.05r.Bardzo proszą o wpisywanie się do księgi pamiątkowej. Na łamach
                                      dzisiejszej gaz. jest artykuł o stadionie.
                                      Fredku- będąc małym podlotkiem czułeś się wielkim sportowcem i to nie byle
                                      jakim bo z SP.7.hi.hi.BY
                                      • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 03.03.05, 15:30
                                        No tak ... duch igrzysk mnie kompletnie otumanil ...

Ale dalszych sukcesow sportowych pozniej juz nie bylo.
                                        • Gość: wskh stadion IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.03.05, 19:03
                                          Co do stadionu to pare lat temu sam zaczalem stadion odbudowywac. Wziolem
                                          lopate i przez kilka dni przekopywalem kanal aby odprowadzic wode ktora zalala
                                          czesc dawnego boiska. Gdy w gazecie o tym napisali, dyrektor Osrodka Sportu i
                                          Rekreacji napisal do redakcji list aby zabronic mi wszelkiej dzialalnosci
                                          inwestycyjnej na stadionie.
                                          • Gość: mości Re: stadion IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 03.03.05, 19:34
                                            Ja niestety byłem jednym z tych, którzy rozegrali na tym stadionie ostatni
                                            oficjalny mecz piłkarski. Było to 26.06.1985r.
                                        • borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 03.03.05, 19:33
                                          Co sie stalo z czescia 36-ta?
                                          przegapilam????!! - alez tu sie piekny ruch zrobil!!:))
                                          • muraszka1 Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 03.03.05, 19:44
                                            To byl piekny stadion,to byl piekny las.
                                            Poprzecinano dreny odprowadzajace wode do Łyny.
                                            Poprawino juz doskonale.
                                            I mamy ,to co jest:(
                                            • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.h.pppool.de 03.03.05, 19:58
                                              Poprzednia czesc poszla juz na gore do archiwum.
                                              Poczytaj sobie ...
                                              Juz myslelismy ze przerobili cie na potrawke dla misiaczkow.

A co do Lesnego stadionu i prywatnych inicjatyw to znowu szczyt umiejetnosci
                                              olsztynskich biurokratow.

Jak sie postaraja to moze teraz nawet Michelin sie rozmysli i zrezygnuje z
                                              inwestycji w Olsztynie.
                                              • borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 03.03.05, 20:29
                                                Gość portalu: Fredek napisał(a):

> Juz myslelismy ze przerobili cie na potrawke dla misiaczkow.

no wiesz... miski tu sie zdrowo odzywiaja - nie rzucaja sie na padline
                                                obkopcona spalinami:)))) - poza tym teraz ich nawet armata nie obudzisz:))

a teraz zabieram sie do nadrabiania zaleglosci w czytaniu:)))

Pozdrowionkaaaaaaaaa!

Fredek - chyba ostatnio Ci nie pisalam - STRONA JEST
                                                SUUUUUUUUUUUUUPPPPPEEERRRR!!!! :)))))))

Mir Mur cos ucichl - czyzby odsiadywal juz wyrok
                                                za napad na szkolne archiwum?? :)))
                                                • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.h.pppool.de 03.03.05, 21:20
                                                  Borasca dzieki za mile slowa.

Juz mi ostatnio obiecywalas flaszke "Johny Walker" za postawienie strony.
                                                  Ale z "Jaskiem Wedrowniczkiem" jakos sie nie zaprzyjaznilem.

Wystarcze jedno duze "Tyskie" kiedys przy okazji w Olsztynie.

A mir-mur ucichl bo napewno jakies zdjecia na scanner rzuca.
                                                  A na weekend zasypie mnie znowu praca.

• Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.h.pppool.de 03.03.05, 21:23
                                                    Akurat chyba 100 000 ... jak sylwester. :)
                                                  • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 04.03.05, 07:09
                                                    Odwiedzam stadion lesny czesto...
                                                    smutek,
                                                    i powyrywane ploty...
                                                    W niedziele tez tam bede,
                                                    zawsze ide z nadzieja ze moze kiedys
                                                    zatetni sportowym zyciem jak kiedys...
                                                  • Gość: Karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 04.03.05, 08:24
                                                    Witajcie!
                                                    Temat stadionu bbb.gorący! Będąc na wystawie mogłam oglądać projekt
                                                    modernizacji Leśnego-prezentuje się wspaniale ,ale czy dojdzie do
                                                    realizacji.Twórcy mają nadzieję ,że będzie to ukończone w 2007????Zobaczymy
                                                    jeśli dożyjemy.Szczególnie witam kobitkę-borascę,ktorej do tej pory nie miałam
                                                    okazji czytać(jestem tu od 36części).Muszę kończyć ,dzwonili z pracy ,aby coś
                                                    kupić na Kazimierza-(imieniny).Życzę miłego dnia.BY
                                                  • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 04.03.05, 09:29
                                                    I co kupilas ?

Tradycyjne pol litra ?
                                                    Czy zwyczaje na oblewanie imienin sie juz zmienily ?
                                                  • Gość: Karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 04.03.05, 15:00
                                                    Witam!
                                                    Prezent był kupiony dla mojego szefa-dyr szkoły ,tak więc nie było
                                                    alkoholu.Dostał symbolicznie różyczkę i dużego ok.30 cm. zająca-akurat na
                                                    zbliżające się święta.Reakcji nie znam ,bo zostawiłam prezent na stole.
                                                    Jutro w Olsztynie w tearze .S.Jaracza odbywają się tradycyjnie KAZIUKI-dla
                                                    niewtajemniczonych są to piosenki,scenki rodzajowe i skecze z
                                                    Wileńszczyzny.Poza tym można kupić palmy wielkanocne,chleb wileński, obrazki,
                                                    precelki itd.Zabawa ponoć znakomita.Miłego popołudnia.BY
                                                  • Gość: Karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 04.03.05, 18:33
                                                    To jeszcze raz ja KAZIUKI sąw hali widowiskowo-sportowej ok.godziny 11.BY
    • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.h.pppool.de 04.03.05, 23:38
      Dziwne rzeczy sie na forum dzieja ...

Ballest i niby jego sympatyzanci ... podciagaja jego beznadziejne watki na gore.

Oj nie dobrze .... nie dobrze .... nie dobrze ....
      (Cytat z Rycerzy ... 60 minut na godzine ...)
      • Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.sympatico.ca 05.03.05, 00:21
        czesc Wiara,

Dla mnie ten stadion lesny to niestety wstyd sie przyznac malo dla mnie znane
        miejsce.. bylem tam moze w ciagu mego zycia z dwa moze trzy razy.. ;( ale
        czytam wasze wypowiedzi.. i chyba faktycznie szkoda ze caly plan w cholere
        poszedl.. Co do ballesta.. to olejcie temat.. ile mozna tluc na ten sam i jeden
        temat..

czuwaj
        • miki-3 Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 05.03.05, 13:17
          nie wiem co mam napisać.......ale pisze żeby podciagnać wątek do góry.
          żałosne. no ale naprawde nie mam o czym napisać.
          może ktos rzuci tamat.
          • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.h.pppool.de 05.03.05, 13:32
            Oj miki ...

Nawet nie wiedzac o czym pisac , mozesz zawsze cos skrobnac o pogodzie albo o
            kobietach. Tych z siodemki , ktore ci serce zlamywaly.
            (Grazyna , blizniaczka itd ...)

A co robi mir-mur , dalej zdjecia "skennuje" ...
            • Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.03.05, 18:57
              W Warszawie jest piękna pogoda zimowa w nastroju zaśnieżonej Alei Przyjaciół.
              Taka przedłużona zima i spóźniająca się wiosna to jest rzecz warta grzechu i
              pogodzenia się z nią, gdyż później spóźniona wiosna wybucha z poczwórnym
              urokiem i szaleństwem w oku.
              • Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.03.05, 18:59
                Ostatnia fraza była i o wiośnie, i o kobietach.
                • Gość: Karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 05.03.05, 19:10
                  Witajcie!
                  A który z Was ślizgał się na dupsku lub butach od strony boiska ,obok
                  schodów.Sama potrafiłam na kurtce dojechać aż do bruku.To było o zimie teraz o
                  kobietach-w nadchodzącym tygodniu(myślę ,że nie tylko)będą bbb. ważne.czyż nie??
                  • Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.sympatico.ca 05.03.05, 19:14
                    to fakt, ten maly zjazd zawsze byl wyslizgany jak szklanka.. pamietam ze w
                    budzie co rusz ktos probowal zjezdzac po poreczach.. tylko te bolce wystajace
                    co rusz z poreczy nie byly zbyt ciekawym urozmaiceniem. ;)
                    • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.h.pppool.de 05.03.05, 20:04
                      Kobiety beda mialy swoje swieto 8 marca ..

Ale janusz znowu opisal super dokladnie ten zimowy nastroj na Al. Przyjaciol.

Po prawie 27 latach przypominam sobie nocne spacery po "chrzeszczacym" sniegu ,
                      w blasku ksiezyca po Al. Przyjaciol. Cudo ...

Co do slizgania po betonie. To tam kiedys wyscigi slimakow tworzylismy.
                      Piekne , wielkie winniczki znalezione gdzies w ogrodzie na skarpie.

A co do slizgania , to slizgalismy sie na zejsciu na jez. Dlugie.
                      Rog Al. Przyjaciol i Rybakow.
                      Tam wtedy nie bylo schodow.

Zjezdzalo sie na podeszwach , na tornistrze , na tylku albo na kawalku jakiegos
                      kartonu.
                      A jak gorka byla oblodzona to zjezdzalo sie az na jezioro ... w tych czasach tez
                      zawsze zakute w lod.

Ale wspomnienia ...

• Gość: Karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 05.03.05, 21:45
                        Witajcie!
                        Bardzo lubiłam szalone zabawy-w lesie za budynkami i stacją benzynową jest
                        górka-Diabelska,właśnie na nie (jadąc na brzuch -był konkurs kto najdalej)
                        złamałam sobie obojczyk.Zaś na torze saneczkowym połamałam sanki.Szybkość
                        zjazdu była tak ogromna ,że na dole niczego nie widziałam ,bo płynęły łzy(aż
                        dech zapierało w klatce:)Najgorsze było wchodzeni pod górę.Życzę miłych
                        snów.Fredku-czy tylko i dopiero 8 marca?BY.
                        • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.h.pppool.de 05.03.05, 22:13
                          Ale temat poruszylas.

Sa kobiety i kobiety.
                          Niektore zasluguja na dzien kobiet i to kazdego dnia roku.

A niektore zasluguja ... nie mowmy o tym.

Corka mojej siostry bedzie miala 8 marca 1-sze urodziny ... Urocza kobitka ...
                          (Corka ... nie siostra ... :)
                          • Gość: Karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 05.03.05, 22:26
                            Witam! Czy to maleństwo to od Beaty-serdecznie gratuluję.Pamiętam Twoją siostrę
                            i braci starszego Waldka ,młodszego-Józka-czy tak?Zyczę smacznego tortu i
                            owacji przy zdmuchiwaniu świeczki.

Co do kobitek-nie ma sprawy.
                            Poza tym miałam problem z otworzeniem str.BY
                            • Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.qc.sympatico.ca 06.03.05, 05:30
                              No prosze tor saneczkowy z powrotem na tapecie.. ja tam roztrzaskalem sanki
                              tez.. ten tor powinien sie nazywac "pozeraczem sanek".. nie jedne tam sie
                              rozpadly.. pamietam ze chyba bedac w 5-6 -tej klasie syn Pani Poglud zlamal tam
                              noge.. zlamanie podobno bylo otwarte i cala szkola o tym gadala.. ale to bylo
                              tyle lat temu..

Fredek jestes cholernie dyplomatyczny z tym swietem pan. ;) Bravo!

czuwaj
                            • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.h.pppool.de 06.03.05, 08:41
                              Ta najmlodsza 8-marcowa solenizantka to Jana , corka mojej siostry Malgoski.
                              home.arcor.de/alfred.krenzek/weihnachten_2004/slides/PC260335.JPG
                              Beata ma syna(9) i corke(7).
                              W ostatnie wakacje bylismy w Olsztynie.

www.krenzek.de/masuren2004/P8170173.JPG
                              Ten starszy chlopak na zdjeciu to moj syn Max(12).

Ktora strone nie moglas otworzyc ?

I do mamuta:
                              Z kobietami trzeba zawsze dyplomatycznie ...
                              • Gość: Karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 06.03.05, 09:03
                                Witam!
                                Małgosi niestety nieznam ,ale Jana jest urocza.Beata prawie się nie zmieniła -
                                pamiętam tylko ,że miała jasne włosy.Fredku jak mogłabym wejść do
                                wcześniejszych części? Chciałabym poczytać wasze rozmowy aby się niepowtarzać
                                (tak jak z torem saneczkowym)Życzę miłej niedzieli.BY
                                • Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.03.05, 10:58
                                  Witam,
                                  Fredek pewnie jeszcze śpi. Do wcześniejszych części wejdziesz przez link u góry
                                  strony ( wchodząc na Olsztyn, masz w ramce Klub Forumowicza !!!SP Nr 7!!! i
                                  Sport). Kliknij na SP Nr 7 i masz całą listę wątków z przeszłości.
                                  Pozdrowienia
                                  • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.h.pppool.de 06.03.05, 11:21
                                    Allan dzieki za podpowiedzenie.

Niestety w archiwum nie ma juz pierwszych czesci.
                                    Ta pierwsza tysieczna byla chyba najwaznijsza.

Ale admin chyba kasuje wszystko co starsze jest niz 2 lata.

Ja to sobie kiedys wydrukowalem.
                                    Sporo tego.

Pozdrowienia
                                    • Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.03.05, 11:32
                                      A jednak już nie śpisz. Moin, moin :) Stare części ? - ja nie tylko
                                      wydrukowałem, ale mam nawet gdzieś na CD odłożone. Sporo tego - to fakt. Mogę
                                      poszukać (mam nadzieję, że w razie potrzeby znajdę) i podesłać jeżeli jest
                                      zapotrzebowanie.
                                    • Gość: Karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 06.03.05, 11:45
                                      Witam!
                                      Dziękuję za informacje(wieczorna lektura).
                                      AK -jeśli możesz przybliż swoją sylwetkę(czy coś trenowałeś?,czy robiłeś coś co
                                      ułatwiło by "Siwemu"rozpoznanie Ciebie?)Siwy -zajmuje się sportem w dalszym
                                      ciągu-jest trenerem,pracuje z młodzieżą,poza tym sam rekreacyjnie wiele czasu
                                      poświęca na ruch-narty biegowe,zjazdowe,ływiarstwo,tenis ziemny nawet teraz w
                                      sali.Jest aktywny i trzyma formę.Piszę w jego imieniu ,bo ma coś z
                                      internetem.Miał zajrzeć do swoich albumów, aby Ciebie odszukać.Pozdrawiam.BY
                                      • miki-3 Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 06.03.05, 22:51
                                        witam wszystkich.
                                        ten młody co złamał noge na sankach ,to w mojej obecności.
                                        stał jak ta pierdoła na zjeżdzie i ktos wjechał w niego sankami.
                                        złamanie nie było otwarte,ale podobno większy problem był ze wstrzasem mózgu.
                                        (zrobił całe salto po uderzeniu)

Raport TW - mir-mura fajny!!!
                                        wszyscy dostaliscie fotki?
                                        75 rok -Filut jaki młody!!!!
                                        Mir- mur zahaczył nawet o szkołę nr 14.
                                        to akurat miłe dla mnie ,bo na fotce jest pomnik Swierczewskiego,którego
                                        wyrzeżbił mój tata.
                                        • Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.sympatico.ca 06.03.05, 23:28
                                          O kurka.. a to dopiero.. fotek jeszcze nie mam bo nie sprawdzalem poczty.. co
                                          jeszcze wykul tata tak pytam z ciekawosci?

czuwaj
                                          • Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.sympatico.ca 06.03.05, 23:39
                                            Jestem z powrotem, fotki obejrzalem.. ten blondyn zdaje sie kolo Adama S. to
                                            mozesz byc ty mir-mur. niestety jakosc fotki nie najlepsza wiec trudno
                                            zgadnac. No fotki bomba.. nawet te z 14-tki. A propo glowy Swierczewskiego to
                                            co sie z tym lbem teraz stalo.. zdaje sie ze bohater komunizmu znikl z przed
                                            budynku szkoly?
                                            • Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.sympatico.ca 06.03.05, 23:44
                                              Jako ze jakos tak zeszlo sie na temat glow i popiersi to pytanie do was. Czy
                                              moze wiecie kto zrobil gipsowe popiersie naszego Leona Kruczkowskiego?

czuwaj
                                              • Gość: mir-muyr Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 06:52
                                                Balbina Świtycz - Widacka

mry-mru-mru
                                                • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 07.03.05, 07:04
                                                  Bylem wczoraj przy stadionie lesnym,
                                                  lazilismy po lesie...
                                                  gdzie te czasy gdy las az huczal od sanek,
                                                  nie widzialem nikogo w wieku szkolnym...
                                                  nie te czasy...
                                                  • miki-3 Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 07.03.05, 18:24
                                                    głowa Swierczewskiego, została zabrana przez ojca,jak przestała być potrzebna.
                                                    Podobno ojciec dospawał mu wąsy( głowa była chyba żeliwna,albo co)i zrobił z
                                                    niego Witosa.hihihi.nie wiem co dalej ,bo nie śledziłem.Mamut,jest jeszce kilka
                                                    pomników ,w mieście ,które popełnił był rodzić,ale najbardziej znany ,to sciana
                                                    z orłami w dawnym WDK nad stawkiem.
                                                  • miki-3 Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 07.03.05, 18:27
                                                    ja też byłem wczoraj w lesie miejskim(ze Zbyszkiem)fajno było,był
                                                    ogien,kiełbaski,grzane wino i takie inne(piiiiiip ustawa o przeciwdziałaniu
                                                    alkoholizmowi zabrania reklamy mocniejszych trunków)
                                                  • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.h.pppool.de 07.03.05, 18:50
                                                    Niezle ...

Recycling pomnikow ...
                                                    Tak jak z "Tanenberg denkmal" uzyli material na budowe szubienicy ...

Tak przerobili Swierczewskiego na cos nowego "pozytecznego".

A co do waszej imprezy na lesnym stadionie .... Bravo ...

(Szkoda tylko , ze nie wiedzialem o tym przedtem. Moze bym sie tez skusil na
                                                    skok do Olsztyna . Tylko w tym tygodniu znowu zle z czasem ... W czwartek CEBIT
                                                    , nastepny tydzien znowu Frankfurt :((
    • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.h.pppool.de 07.03.05, 20:15
      Mir-mur przeslal nastepne porcje zdjec ...

home.arcor.de/szkpnr7/mir-mur_7/
      Szczegolnie legendarny pan Brzozowski wyglada super na tym oto zdjeciu.

home.arcor.de/szkpnr7/mir-mur_7/14ka_08_75c.jpg
      Te inne dziewczyny na zdjeciu prezentuja sie tez doskonale.
      Napewno z siodemki :))

Co to byla za impreza w 14-ce ?
      Czemu wyslali tam delegacje 7-ki ?
      • Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 21:03
        Ta fotka z 14-stki powstała w dniu nadania tej szkole patrona gen.Karola
        Świerczewskiego.(31.08.1976r.)Na tą uroczystośc zostały zaproszone delegacje ze
        wszystkich szkół z olsztyna.Chciałbym przypomnieć ,że rok szkolny w roku 1976
        rozpoczoł się 21 sierpnia, tak więc impreza w 14-stce była świetną okazją do
        urwania się z lekcji.

mru-mru-mru
        • Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.03.05, 22:47
          mir-mur, fajne fotki i to w sporych ilosciach.

miki-3 napisal:

> glowa Swierczewskiego, zostala zabrana przez ojca,jak przestala byc potrzebna.
          > Podobno ojciec dospawal mu wasy( glowa byla chyba zeliwna,albo co)i zrobil z
          > niego Witosa.hihihi.nie wiem co dalej ,bo nie sledzilem.Mamut,jest jeszce kilka
          > pomników ,w miescie ,które popelnil byl rodzic,ale najbardziej znany ,to sciana
          > z orlami w dawnym WDK nad stawkiem.
          To ta ?
          [URL=img178.exs.cx/my.php?loc=img178&image=neu13zb.jpg][IMG]http://img178.exs.cx/img178/8027/neu13zb.th.jpg[/IMG][/URL]

img178.exs.cx/my.php?loc=img178&image=neu13zb.jpg
          Zawsze zastanawiałem się kto to popełnił.
          Szczególnie podoba mi się przejście z 2 do 3 linijki :)
          • Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.03.05, 22:50
            Sorry, gryzoń się usamodzielnił i wkopiował co nie trza.
            • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.h.pppool.de 07.03.05, 23:02
              img178.exs.cx/my.php?loc=img178&image=neu13zb.jpg
              tego ostatniego linka moglem otworzyc ... a te pierwsze ?
              (chociaz to te chyba te same ...)

Ale niezle orzelki ...
              • Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.03.05, 23:24
                Gość portalu: Fredek napisał(a):

> tego ostatniego linka moglem otworzyc ... a te pierwsze ?
                > (chociaz to te chyba te same ...)
                >
                To pierwsze to link na Thumbinal, ale na forum innego typu - tutaj to nie
                działa, a szkoda. Fotka ta sama.
                Orzełki, orzełkami, ale tak okaleczyć na
                ród
                [...]
            • Gość: Karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 07.03.05, 23:05
              Witajcie-nocne "marki"!

Skłon w str. mir-mur zdjęcia są suuuper.
              Odnalazłam znowu swoją kl., poza tym starsze klasy m.in. klasę mojego
              brata.Wiele osób z tych zdjęć widuję do tej pory-mało się zmienili. Na
              studniówce 2005 spotkałam mamę uczennicy,ktora razem z nami chodziła do sp7 i
              ukończyła ją 1979.(jest równiż na zdjęciach).Czy zdjęcia nowe będą ukazywały
              się co tydzień?Jestem pod wrażeniem.Życzę spokojnej nocy .BY
              • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.h.pppool.de 08.03.05, 07:29
                Wszystkim kobietom po tradycyjnym gozdziku ... :)
                ( A to chyba zemsta Gierka byla. Bo gozdziki tutaj do wiazania wiencow
                pogrzebowych przewaznie uzywaja.)

No wiec dobrze, te ktore na to zasluguja , dostana roze. :)))

Ze zdjeciami tak narazie wyglada , ze bede wstawial je co tydzien, jesli cos
                nowego dojdzie.

Mir-mur zbiera w tygodniu. I w weekend wrzuca je na scanner.
                Jak w weekend dojdzie, postaram sie w niedziele to przerobic.
    • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.h.pppool.de 08.03.05, 07:40
      Zagladnalem do skrzynki.
      Mir-mur zasypal mnie nowym materialem ...

Moze dzis wieczorem wstawie jak sie wyrobie.

Mir-mur a z tym kretywnym balaganem to znam.
      Dobrze ze u mnie biurka nikt nie sprzata. (Moze najwyzej ja sam 1-2 razy w roku)
      • Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 18:00
        Fredwk 1-2 razy do roku - nie za często ,moja wymarzona norama to co DEKADE ;)

mru-mru-mru
        • Gość: wskh 8 marca IP: *.in-addr.btopenworld.com 08.03.05, 18:24
          No co Wy?
          Dzis 8 marca i zadnych wspomnien z tego dnia za szkolnych czasow. Przeciez byly
          bukiety gozdzikow, akademie, gazetki szkolne i wlasnie przypomnijcie co tam
          jeszcze. Chyba chlopaki robily jakies prezenty kolezankom klasowym, ale
          oczywiscie nie z wlasnej woli.
    • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.h.pppool.de 08.03.05, 19:31
      Czesc 8 mir-mura poszla wlasnie na strone.

Znowu masa ciekawych fotek :)

home.arcor.de/szkpnr7/mir-mur_8/
      PS: Gozdziki tez sa na tych zdjeciach , wprawdzie nie na dzien kobiet ale na
      jakies tam inne okazje.
      • Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.03.05, 18:08
        No cóż Fredek, co kraj to obyczaj. Tutaj goździki na wieńce idą, ale za to
        chryzantemy są normanie traktowanymi kwiatami, a nie ozdobą nagrobków. Takie
        życie. Jedziesz na Cebit, to zdaj relację. Ja pierwszy raz od kilkunastu lat nie
        jadę. Pilna, wielka robota. Pracuje w firmie po 50 godzin w tygodniu a w domu
        jeżeli jeszcze nie padłem, doganiam teorię, którą w praktyce już zastosowałem w
        nowym środowisku. Coś tu chyba jest popie... ale rady nie ma. Dzisiaj wyjątkowo
        wcześnie skończyłem, ale tylko dlatego, że mój łapiduch pracuje max. do 19-tej,
        a ja potrzebuje receptę. Teraz będzie na wszystko zbyt mało czasu. Trzymajcie
        wątek, kiedyś przeczytam.
        • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.h.pppool.de 09.03.05, 19:44
          No szkoda.

Myslalem, ze by mozna sie przynajmniej na kawe spotkac.
          Rok temu sie minelismy.

Nie mam ochoty na CEBIT , ale szef mnie wysyla.
          Wymyslil cos nowego i ja mam sprawdzic czy to wykonalne ...
          Z praca to jak z kobietami.

Jak ich nie ma to zle , a jak ich za duzo to jeszcze gorzej.
          U mnie w pracy narazie spokojnie.

Koledzy maja nowe projekty. A ja staram sie zeby ta cala nasza maszyneria
          funkcjonowala na bierzaco.

Mir-mur przyslal wczoraj nastepna porcje fotek.

home.arcor.de/szkpnr7/mir-mur_9/
          Wstawka na dzien kobiet tez jest.
          home.arcor.de/szkpnr7/mir-mur_9/DzienKobiet.jpg
          (Dziwne tylko ,ze te zyczenia wyslali juz 27.02.79 roku.
          Albo swieto konspiratywnie wczesniej obchodzili , albo poczta w miescie tak
          dlugo szla ...)
          • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.h.pppool.de 10.03.05, 21:25
            Wrocilem z Cebit w to w jednym kawalku.
            Zmeczony ale bylo warto.
            Bylo bardzoooo ciekawie.

Myslalem, ze ktos skomentuje najnowsze zdjecia mir-mura a tu nic ... :((

Niektore zdjecia sie juz zaczynaja powtarzac. (Ale mysle, ze to niewazne)

Ogladajac te zdjecia ciagle przypominam sobie dalsze osoby z klasy albo szkoly.
            Jak Jacek sie tu zjawi musimy dokladniej popatrzec.

Szczegolnie te pierwszo-majowe zdjecia mnie sfacynowaly.
            Chyba sie zawsze obijalem , bo nic sobie z tych "uroczystosci" nie przypominam.
            A wlasnie na tych zdjeciach rozpoznalem dziewczyny z naszej klasy.

Violette i Monike.

Jedna w Australi druga w USA. (Tak przynajmniej mowia koledzy i kolezanki ,
            ktorzy dalej mieszkaja w Olsztynie.

Kurcze ... ale porozrzucalo nas po swiecie ...

Dobranoc wszystkim :)

PS: Allan nie pracuj za duzo , bo ci garb wyrosnie ...
            (A skok na Cebit niekiedy rozsciaga mentalno-fachowy horyzont.)

• Gość: Karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 10.03.05, 23:23
              Witaj!
              Rzeczywiście ani żywego ducha!Powagałam 8.03.05 w sklepie -w tym zwariowanym
              dniu i miałam okazję spotkać kilkoro absolwentów z sp.7.nawet musiałam pisać
              namiar jak odnalazłam to forum .Jedna osoba ukończyła sp7 w1972 lub 1973-
              zaczepiłam :Ją pytając ,czy kończyła naszą sp,bo kilka dni wcześniej miałam
              okazję oglądać Jej fotkę!!?? Była bardzo zadowolona z informacji.Ta osoba
              pracuje w ekonomiku -jest nauczycielką.Druga os. ukończyła szk.w1977-często
              występuje w składzie pocztu sztandarowego.

Fredku-na jednym ze zdjęć jest Twoja kl. wśród wielu os. jest wspaniały śtp.
              kolega Darek zw. Wasilem,dalej jest Monika -rzeczywiście jest w USA.i wiele
              innych, znajomych mi twarzy.Fotki są wspaniałe:)))Odpoczywaj po
              wyjezdzie ,miłych snów.Dzięki ,tak ogólnie za gożdzika lub różę-hi,hi.
              • Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.sympatico.ca 11.03.05, 00:12
                Fotki sa bomba.. ciekawie sie na niektore patrzy po tylu latach..przypomina
                sobie czlowiek pewne rzeczy tez.. np. te kwiaty z kolorowej bibuly robione na 1-
                go Maja. Zupelnie zapomnialem ze takie byly... pamietam tez takie piszczace
                dlugie balony z tej okazji sprzedawane na lewo i prawo jak takze i w kazdy
                odpust.. ;) Nie powiem juz o takich balonach niby kaktusach.. dlugie z taka
                odrosla na boku..pamietam ze baloniki pierwszomajowe zawsze mialy bialego
                golabka gdzies wydrukowanego..

Fotki sa niezle.. przypomnialem sobie miedzy innymi dzieki nim jak twarz
                P.Poglud wygladala! No jest troche znajomych twarzy.. miedzyinnymi znalazlem
                fotki paru moich przyjaciol z ktorym nadal utrzymuje kontakty.

Milo bylo zobaczyc te fotki.. dalej sie produkujcie jesli jakies jeszcze macie!

czuwaj
                • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.h.pppool.de 11.03.05, 07:36
                  Czesc Karolina ...

Wlasnie Jacek mowil ze Ciebie czesto widywal w tej kwiaciarni.
                  Myslal ze tam ciagle pracujesz :))

I dzieki za Reklame strony.
                  Moze znajda sie dalsi znajomi.

Na tym jednym zdjeciu to prawie cala nasza klasa.
                  home.arcor.de/szkpnr7/mir-mur_9/karnawal77a.jpg
                  Krzysiek, Waldek , Leszek , Darek , Monika, Jolka, Marek , ja tez tam gdzies
                  jestem ...
                  • Gość: Karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 11.03.05, 08:09
                    Witam!
                    Często to duże słowo-jestem tam tylko 2x w roku tj.8 m.i26 maja-Dzień
                    Matki.Wracając do fotek sądzę,że gość obok Darka z l str. to właśnie TY??Na
                    jednej z fotek 1maja jest moja wych. W.Zera. Lecę do pracy.
                    AH! Czy ktoś opisywał incydent z gazem łzawiącym w pracowni fizyczno-chemicznej?
                    Życzę miłego dnia.BY
                    • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 11.03.05, 10:25
                      Czyli to "dobrze" swiadczy o Jacku ...
                      Kwiatki kupuje tylko na dzien kobiet i dzien matki :))

A na zdjeciu jestem ten "gosc" na dole w rogu obok Darka ...

• allk Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 11.03.05, 17:59
                        No jakos znalazlem chwilke, zeby tu zawitac - zmieniam ak na allk, bo ak
                        znalazlem tu i tam i to z nie zawsze pasujacymi tekstami. Tak wiec poki nie
                        zapomne hasla :) na wjscie bede uzywal tego nowego
                        • Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.qc.sympatico.ca 11.03.05, 20:37
                          grunt ze to ta sama osoba..

Musze sie przyznac ze po zalewie fotkami przez mir-mura i Fredka spodziewalem
                          sie jakiegos wiekszego odezwu. Co jak co ale takie fotki musza pobudzac w jakis
                          tam sposob pamiec. Wspomnienia osob, wydarzen, wycieczek etc... a tu raczej
                          ucichlo.. moze ktos sie jednak skusi wydusic z siebie jakies wspomninia.. moze
                          Karolina? W koncu nowo przybyla powinna miec jakis zapal i motywacje do
                          wspomnien.. prosimy o wspomnienia szkolne.

czuwaj
                          • miki-3 Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 11.03.05, 22:09
                            ja jeszcze nie przejzałem.jestem na wsi i piszę grzecznościowo z obcego kompa.
                            obejżę w poniedziałek.
    • tensam Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 12.03.05, 03:41
      Witam,
      Spedzilem ostatnie 3 dni czytajac "od deski do deski" wszystkie posty.
      Jak milo jest wrocic do przeszlosci. Ogladajac zdjecia znalazlem swoja klase
      jestem pewien ze "wskh" napewno rozpozna naszych wspolnych znajomych na zdjeciu:
      home.arcor.de/szkpnr7/mir-mur_8/slides/RR_76d.html
      Pozdrawiam Wszystkich "siodemkowiczow" i Olsztyn

10Sam
      • Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.sympatico.ca 12.03.05, 04:00
        Dziekujemy i witamy na watku siodemki.. moze cos o sobie tensam? lub cos w tym
        stylu na poczatek?

czuwaj
    • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.h.pppool.de 12.03.05, 09:31
      Wczoraj widzielem w GO cos co mnie bardzo zmartwilo.
      Chodzi o brata Anity (dobrej znajomej z Olsztyna i Szk P. Nr. 7)
      Moze ktos cos wie ...
      Mam nadzieje tylko ze to sie szczesliwie wyjasni ...

Zaginiony

Dnia 07.03.2005 (poniedziałek) zaginął ALFRED BAUKROWICZ
      Rysopis: 186 cm wzrostu, krępa budowa ciała, włosy szpakowate, krótkie, proste,
      oczy jasne, ubrany był w krótki czarny kożuch, jasny wełniany golf, szare
      spodnie, brązowe kozaki.

Zaginiony poruszał się samochodem dostawczym marki IVECO koloru białego o
      numerach rejestracyjnych NO 28031, charakterystyczna prostokątna łata koloru
      stalowego po stronie kierowcy na budzie.

Ostatni kontakt poniedziałek ok. godziny 14-stej: Informacja telefoniczna o
      awarii samochodu na ulicy Mickiewicza w Olsztynie między dawną Modą Polską a
      Liceum Ogólnokształcącym nr 1.

Prosimy o kontakt z rodziną pod numerami telefonów: 503 053 464, 698 427 929 lub
      z Policją pod ogólnopolskim numerem 997
      lub e-mail: b.baukrowicz@konto.pl.
      • Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.03.05, 10:54
        Fred, gdzie to czytales, ja nie znalazlem. Miejmy nadzieje, ze sie pozytywnie
        wyjasni. Z Fredkiem siedzialem jakis czas w jednej lawce, potem po 7-ce tez sie
        czasem widywalismy.
        • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.h.pppool.de 12.03.05, 11:03
          Bylo wczoraj na pierwszej stronie internetowego wydania GO.
          Bylo tez jego zdjecie.
          Ale nie uratowalem zdjecia na twardzielu :(

U mnie tez szczeka upadla jak to czytalem.

Dzis pomyslelem zeby to ogloszenie na forum rozpowszechnic.

Olsztyn to mala wioska, kazdy zna prawie kazdego i moze cos wie.
          Mam nadzieje ze nic zlego sie nie stalo i wszystko sie wyjasni.
          • Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.03.05, 18:17
            Fredek, jak wiesz pracuję nad pewnym dziełem. To się stale posuwa, a coś jest
            już w miarę ukończone. To coś w miarę ukończone to jest pełen spis (z krótkimi
            notkami) wszystkich osób (jest ich 115), które przewinęły się jako rozmówcy
            przez nasze Siódemkowe wątki. Czy to by ci sie przydało już teraz na twoją
            stronę? Czy wolisz poczekać na zupełną całosć? Kiedyś ją dostaniesz, tylko
            muszę ją dopieścić.
            • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.h.pppool.de 13.03.05, 20:39
              Janusz ...

Przesylaj ten pierwszy kawalek , liste aktywnych.
              Wlasnie myslalem ostatnio ze robimy sobie podwojna robote.

Przesylaj material, to moge to na stronie rozpracowac.

Niestety od jutra jestem w drodze. (znowu Frankfurt ...)
              Dopiero na nastepny weekend bede mogl cos nowego wrzucic na strone.

Pozdrowienia

• Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.03.05, 21:26
                No to przesyłam. A ty z niczym się nie śpiesz.
                W tym spisie są różne nierównomiernosci, które wynikają z tego, że o niektórych
                osobach będzie sporo w dalszej części.
                I też pozdrowienia.
                • Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 22:16
                  zdaje się,że po części 36 błądzi "bliżniaczka"
                  i śle odpowiedzi do mikiego :-))

mru-mru-mru
                  • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 14.03.05, 11:56
                    Janusz przeslal mi wczoraj "Liste aktywnych forum siodemki"

Wstawilem na razie jako samodzielna strone. (Jest bardzo ciekawa)
                    Na nastepny weekend wbuduje ten material w glowna strone.

home.arcor.de/szkpnr7/Lista.html
                    Pozatym mir-mur przeslal nastepna porcje zdjec.

home.arcor.de/szkpnr7/mir-mur_10/
                    Pozdrowienia :)
                    • lustroo Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 14.03.05, 14:47
                      lustro. Bywalczyni forum olsztyńskiego; raz odwiedziła także nas.

Ciekawostka przyrodnicza, hmm, kiedyś czytałam zawsze, potem powiedziałm coś
                      nie na temat i mnie wygoniono twierdząc jak ja moge sie wypowiadać skoro do
                      siódemki nie chodziłam. Strasznie mi przykro. Czasem czytam tylko. Fajne
                      zdjęcia. Pozdrówka.
                      • Gość: Karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 14.03.05, 16:20
                        Witam !
                        Przesilenie wiosenne daje o sobie znać i prawie wszystkim, chce się
                        spać.Zdjęcia ,jak zwykle pierwsza klasa!!!one sprawiły,że inaczej zaczęłam
                        funkcjonować.Na wielu spotkałam znajome lica i sylwetki:K.Gargasa-działał w
                        zhp,B. Łun.,B.Zab.no i oczywiście Ewę Romanowicz-ucz. muzyki,przyjażniła się z
                        E.Cejko.
                        Bardzo lubiłam zajęcia pratyczno-techniczne,o których tylko można .pomarzyć-
                        szycie,dzierganie,robienie witraży,wyszywanie,robienie sałatek i wiele innych
                        czynności.
                        Lustro-Jestem tutaj od niedawna ale myślę ,że "moi"sympatyczni koledzy napewno
                        nie mieli nic złego na myśli.Wszelkie komentarze są mile widziane-na tym polega
                        ciągłość forum.Miłego wieczoru.BY
                        • borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 14.03.05, 16:49
                          Hej! Witajcie!!

Chyba jeszcze nie mialam okazji przywitac sie z Karolina - wiec nadrabiam
                          zaleglosci! Witam Cie serdecznie !! - nareszcie zaczyna przybywac nam wiecej
                          siodemkowej plci pieknej!! :))))) (jeszcze raz powtarzam, ze nie mam nic
                          przeciwko plci mniej pieknej:) .. ale... nie ma jak to baby... ach te baby :)))

Lustereczko - to niemozliwe, aby ktos Cie stad wyrzucal!!!
                          a jesli cos nie tak napisano to glowe dam, ze byl to nasz Jasio - kochajacy
                          Siodemke 'inaczej' :)))

Szkoda tylko, ze Blizniaczka bladzi na innym watku!!!!

a co sie dzieje z Iwona??? :))

Arabelli chyba osobiscie zaloze internet w domu to moze zacznie czesciej sie
                          odzywac:)))

Jd - wykonales kawal niezlej roboty za co serdeczne dzieki!!!! :))
                          osobiscie moge dodac od siebie, ze jednak sie zmienilam - moja zielona
                          trawa ostatnio zamienila sie w siano :))) - no i najwyrazniej nie chca sie
                          tutaj do mnie przyznac, ale w siodemce bylam w jednej klasie z Arabella,
                          Mamutem, Mir Murem, AD, Tepsikiem, Zenobiab, Dziadem i jeszcze paroma innymi
                          osobami, ktore tu zagladaja, ale najwyrazniej nie maja chyba odwagi sie odezwac
                          grrr :)

Poza tym donosze uprzejmnie, ze w sobote odbylo sie u mnie Siodemkowe spotkanie
                          na szczycie - nareszcie!!! Czyli Mamut, Arabella, ja i nasza 'przymuszona
                          wielbicielka' Siodemki:))) (nie miala wyjscia bo niebezpiecznie w takim gronie
                          bylo wyrazac sie o naszej szkole negatywnie:)) nareszcie spotkalismy sie na
                          pogaduchy!! Oczywiscie nie obylo sie bez oplotkowania zdjec ze strony Fredka...
                          Mamut potraktowany zostal przeze mnie niestety zupka japonska z torebki:)) - bo
                          nie zdazyl dolaczyc do nas do japonskiej knajpki na zartko :)), ale ciacho
                          wlasnorecznie przeze mnie przyniesione z piekarni:) bylo :)) - z polskich
                          specjalow znalazla sie na stole tylko herbatka lesna :))

hmmmm... co by tu jeszcze skrobnac..

aahh!! AK!!! Dzieki za super kota z mysza!!! :))))))))

hmmmm nr. dwa - MIKI!! doszly moje zdjecia ??? !! :)

Pozdrowionka
                    • Gość: Karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.piorunek.pl 14.03.05, 19:04
                      Witam!
                      Serdeczne dzięki za miłe słowa.
                      Czy wszyscy z rocznika 1984 przebywają w Toronto?:)))
                      Rodzeństwo (mamut i Arabell-pamiętam bardzo dobrze mieszkali w bloku z Aśką
                      Mierz.-czy tak?często bywałam u Aśki i bawiłyśmy się pod blokiem i jeszcze była
                      Mariolka Żyg..Na moim kolorowym osiedlu niestety koleżanek nie było.Dominowało
                      towarzystwo chłopaków.
                      -czytając spis jd o Borasce-napisano ,że przez 3 lata trenowałaś w Uranii?(tylo
                      co?-judo,la??pytam ,bo sama zajmowałam się sportem z większymi lub mniejszymi
                      sukcesami(trenowałam LA przez +-9lat).
                      Przeglądając spis jd- napotkałam opis Majcherka Lesia,bardzo sympatycznego
                      chłopaka-no! Lesiu ,a kto się kochał w Tobie w przedszkolu???:)))pamiętam ,jak
                      Jego tato nas swatał!Chodziłam do równoległej klasy.
                      Mocne pozdrowienia z Olsztyna.BY
                      • Gość: Arabella Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.blakes.com 17.03.05, 21:41
                        Karolina
                        Bardzo serdecznie cie witam w naszych stronach 7-demkowiczow. Pozdrawiam tez
                        wszystkich. Tak wiem wiem ze zadko sie odzywam, ale mam nadzieje ze dlugo to
                        nie potrwa.
                        Dzieki tez za zdjecia i liste. Naprawde milo bylo popatrzec na tez zdjecia.
                        Mam nadzieje ze tez dolacza zdjecia z Klasy A z 69 rocznika.
                        Pozdrawiam
    • Gość: Karolina Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.piorunek.pl 14.03.05, 19:09
      Witam!
      Ukłony w str. jd za pracę w utworzeniu historycznej listy ,dzięki której mogłam
      poznać wcześniejszych gości-absolwentów naszej ,niezapomnianej SP.7-serdecznie
      gratuluję:)))BY.
      • Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.05, 21:30
        Dziękuję za miłe słowa. Będzie tego więcej. I przyjumuję wszelkie uwagi,
        poprawki i uzupełnienia.
        Lustro, możesz przypomnieć sobie albo sprawdzić, kto cię wyrzucił?
        • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 37 15.03.05, 08:12
          Witam!
          Lustro,
          nikt Cie z pewnoscia nie wyrzucil...
          a jesli sie na jakiegos siodemkowicza pogniewalas,
          to inny siodemkowicz mysle nadrabia stracony humor...
          Jesli doszlas do siebie po kuligu
          to zapraszam w czwartek do Baltazara...
          po siatkowce bede...

Osniezona Aleja Przyjaciol
          w pelnym sloncu wyglada slicznie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka