Dodaj do ulubionych

Psucie powietrza

IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.4.4.* 11.06.02, 11:45
Widzę, że niektórzy mają patent na wszystkie ciekawe tematy na tym forum.
Recepta jest prosta: negatywne, oczerniające miasto. Jestem jednak pewny, że
prócz mnie jest więcej osób lubiących Lidzbark, którzy mają zdrowy rozsądek
pozwalający rzeczowo ocenić zalety i wady naszego miasta. Namawiam więc Was do
zabierania głosu na tym forum. Psujących powietrze proponuję zaś ignorować.
Obserwuj wątek
    • Gość: otho Re: Psucie powietrza IP: 217.97.141.* 11.06.02, 16:43
      Lidzbark jest bardzo fajnym miastem. Regularnie je odwiedzam i jestem z tego
      powodu zadowolony, ale jak każde miasto Lidzbark ma również swoje minusy i
      uważam że nie wolno ich pomijać. Po to jest między innymi to forum by
      dyskutować nie tylko o tym że Lidzbark jest ładnym miastem ale również o tym że
      boryka się z problemami wynikającymi z tumiwisizmu nie tylko władz ale również
      części jego mieszkańców. Przykładów jest mnóstwo i wyłapuję je będąc w
      Lidzbarku raptem 2, 3 tyg w roku. Nie są to tylko szpital czy osoba
      byłego "księdza" proboszcza, bo to są przykłady błache, ale jak wytłumaczyć
      fakt że w miejscowości głównie turystycznej ( w tym momencie ) nie ma osobnej
      komórki ochrony środowiska w urzędzie miasta tylko jeden człowiek, do tego bez
      większych kompetencji zajmuje się wszystkim ( geodezją, planowanie
      przestrzenne, jeszcze kupa innych i jak trzeba to i na ochronie środowiska się
      zna). Powtarzam Lidzbark nie jest osamotniony w takich działaniach, ale nie
      zgadzam się że nie można o tym rozmawiać. Chyba że komuś nie zależy i uważa że
      jest wszystko tak jak powinno być. Jego sprawa.
      • faciu Re: Psucie powietrza 12.06.02, 15:32
        Ale tu jest cudownie, pieknie, idealnie - no nie wiem aż jak to wyrazić...
        błeee !! mdłe to troche. Trochę czerni nie zawadzi to daje kontrast, dzięki
        której lepiej można oglądnąć miasto.
        • Gość: otho Re: Psucie powietrza IP: 217.97.141.* 12.06.02, 16:06
          Ale powietrze mają zdrowe to fakt.
          • faciu Re: Psucie powietrza 14.06.02, 23:49
            No i jest wyciąg narciarski...najdalej wysuniety na północ w Polsce !
            • Gość: otho Re: Psucie powietrza IP: 217.97.141.* 15.06.02, 10:02
              Wyciąg jest tylko trasa............, ale warszawce to wystarczy. Im zresztą
              wystarczą nawet pagórki pod nałęczowem aby tylko wyciąg był.
              • faciu Re: Psucie powietrza 15.06.02, 10:49
                Tam warszawka.....u nas krakusy...
                :))
                • Gość: otho Re: Psucie powietrza IP: 217.97.141.* 15.06.02, 11:44
                  Krakusy to górale przeca.
                  • faciu Re: Psucie powietrza 15.06.02, 12:12
                    Krkowiacy i Górale przeca - Moniuszko - odwieczne spotkania i konflikty..
    • Gość: otho Re: Psucie powietrza IP: 217.97.141.* 15.06.02, 12:19
      Górale psioczą ale kiesę to chcą żeby im nabijali.
      • faciu Re: Psucie powietrza 16.06.02, 18:08
        Kto nabija i gdzie (chyba w Zakopcu, Krynicy, itd)...przyjeżdżają
        samochodami...nawet mineralnej nie kupią centusie, a ryby nam tylko wyłapują..
    • Gość: birda Re: Psucie powietrza IP: *.bial.gazeta.pl 16.06.02, 16:34
      Pomysł ciekway, ale chyba do przewdonika turystyczneg. Lidzbark zawsze był
      miastem uroczym,ale tylko dla tych, którzy wychowują tu dzieci, spędzają urlop,
      lub emeryturę. Bardzo się cieszę,ze stamtąd uciekłam. I to daleko.Co prawda,
      uwielbiam wracac,ale najwyżej na trzy, cztery dni. Potem szlag mnie trafia, bo
      ile można spaceroac, pic piwo ( i to w kiepskich knajpach, bo innych nie ma_)i
      wspominac. Wspominać, bo w życiu tych, co tam zostali nie zmienia się nic .I to
      od wielu lat. Stagnacja. Choć bynajmniej nie jest to ich wina.
      Pozdrwaiam. Trzymajcie się lidzbarszczanie.
      • koobra Re: Psucie powietrza 16.06.02, 20:54
        Byłem ostatnio w Józefowie tam to jest dziura,fabryka jaboli,komin i nawet
        kościoła nie widziałem ..
        • Gość: Lu Re: Psucie powietrza IP: *.telenergo.pl 17.06.02, 09:13
          W którym Józefowie? pod Warszawą?
          • koobra Re: Psucie powietrza 17.06.02, 21:21
            nie za Kazimierzem Dolnym
            • Gość: Muminek Re: Psucie powietrza IP: 213.76.53.* 17.06.02, 22:30
              Wiecie co stale na tym forum narzekacie wchodzę właśnie w drugi temat i czytam
              : a to że lekarze rzeźnicy, a to że miasto to dziura i ktoś tam sie cieszy że
              je opuścił; dajcie se troche luzu - wiele miasteczek i miast mam za sobą jako
              mieszkanieć i muszę wam powiedzięć że te najmniejsze wspominam najlepiej A
              dlaczego ? Bo życie moi mili jest tam prostsze i znacznie mniej ma się
              problemów niż w wielkim mieście. Być może któreś z Was pomyśli sobie - wariat
              ale ja wiem swoje zrezygnowałem z mieszkania w warszawie i jestem z tego
              zadowolony, bo jak sobie pomyślę że do pracy musiałbym jechać dłużej niż
              godzinę to szlag mnie trafia, to że więcej rozrywek, więcej lepszych lokali,
              kin i teatrów i co z tego i tak większość ludzi siedzi w domu i gapi się w
              telewizor, albo pije pifko przyniesione ze sklepu, widok ma z okna na betonową
              dżunglę i to ma być to ciekawe życie. Ja osobiście marzę o małym domku z
              ogródkiem gdzieś niedaleko małego miasteczka, gdzie drzewa zaglądają do okien i
              rano słuchać śpiew ptaków. Od czasu do czasu póść do lasu na spacer popływać w
              okolicznym jeziorze, pójść do sklepu kupić pifko i we własnym ogródeczku pzry
              grillu i w gronie kolegów bez wyjeżdżania gdzieś daleko je wypić. A jak trzeba
              to nawet do tej obskurnej i jedynej w okolicy knajpy póść wypić pifko i
              pośpiewać pieśni biesiadne. Naprawdę wierzcie mi i to jest jedyne szczęście
              człowieka żyć spokojnie i oddychać świeżym powietrzem. A jeśli naprawdę będę
              chciał pooglądać sobie wielkie miasto to wsiąde w samochodzik i sobie pojade do
              Gdańska lub W-wy, zmeczę się ruchem ulicznym, poodycham spalinami, obejrzę
              sobie spektakl w teatrze i wejdę do ekskluzywnych resteuracji żeby wydać resztę
              swoich życiowych oszczędnośći na jakieś wykwintne danie, a następnie zmęczony
              wrócę na łono swojej małej miejscowości żeby wreszcie odpocząć.
              POzdrawiam Wszystkich.
              • faciu Re: Psucie powietrza 17.06.02, 23:02
                Dobrze gada dać mu wódki....
                :))
                • Gość: Muminek Re: Psucie powietrza IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.02, 18:30
                  Dzieki Faciu - Twoje zdrowie:)))))
                  • Gość: otho Re: Psucie powietrza IP: 217.97.141.* 18.06.02, 18:39
                    Tak serio to ja narzekam. Robię to by sprowokować jakąś dyskusję i wciągnąć do
                    dyskusji mieszkańców tego uroczego miasteczka.
                    • gofa Re: Psucie powietrza 18.06.02, 19:58
                      no prosze...a na razie udaje sie 'sprowokowac' forumowiczow z zaprzyjaznionych
                      miast ;)
                      • koobra Re: Psucie powietrza 18.06.02, 23:28
                        muminek gdzie mieszkasz ?
                        • Gość: Muminek Re: Psucie powietrza IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.02, 19:24
                          Koobra nie wiesz/ W dolinie Muminków...hahaha.... a tak naprawdę w Świeciu
                          :)))))
                          • koobra Re: Psucie powietrza 19.06.02, 23:51
                            Wągrowiec te sprawy,gdzieś widziałem tablicę,nie pamietam dobrze :)
                            • Gość: Muminek Re: Psucie powietrza IP: *.polpak-karton.pl 22.06.02, 22:32
                              Poprawka... Bydgoszcz i okolice - kierunek Gdańsk jak sie płynie Wisłą :)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka