bpkw 17.03.05, 15:02 Jest szansa, ze dworek przetrwa. Szkoda, ze bedzie cieszyc oczy tylko prywatnego wlasciciela; dobrze, ze nie stanie sie ruina... www.wm.pl/Index.php?ct=olsztyn&sct=olsztyn&id=703035 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szwadron Re: Tracki dworek... IP: 5.5R6D* / *.pg.com 17.03.05, 15:48 wcale nie szkoda bo nadal oczy cieszyc bedzie wszystkie a wsrodku dotychczas "cieszyl" tylko oczy lokatorow. a chyba lepiej jak ktos zadba niz jak urzedasy zrujnuja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw Re: Tracki dworek... IP: *.ols.vectranet.pl 18.03.05, 17:11 Cześć bpkw.Wyślij Łaskawco na moją skrzynkę w poczta.fm swój adres, też mam coś dla Ciebie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misjonarz Re: Tracki dworek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 20:32 A` propos Dworku w Tracku...Kilka lat temu miałem okazje poznać Duńczyka, który gdy dowiedział się, że mieszkam niedaleko Olsztyna (Szczytno) opowiedział mi historię swojego dziadka - żołnierza Armii niemieckiej z czasów I Wojny Światowej. Otóż jego dziadek, ranny w czasie walk na froncie wschodnim, po leczeniu w lazarecie w Warszawie, został skierowany na rekonwalescencję do miejscowości Trautzig (Track) i przebywał tam do końca wojny (potem wrócił pieszo do Danii!). Mój Kolega pamiętał z jego opowiadań dworek,obok niego stawik, piękny park, i że było to odległe przedmieście Allenstein. Udało mi się odnaleźć to miejsce, zrobiłem kilka fotek i sprezentowałem je Koledze, który był "...more than happy!" i ogromnie dziękował mi za uzupełnienie rodzinnej historii.:) Odpowiedz Link Zgłoś