Dodaj do ulubionych

Szkola NR 7 czesc 39

IP: *.sympatico.ca 25.03.05, 19:59
Tak wiec pora na nowa strone... Wszystkiego Najlepszego z okazji Swiat
Wielkanocnych, smacznego jajka, obfitego stolu i mokrego dyngusa zycze
wszystkim Siodemkowiczom i ich sympatykom

czuwaj
Obserwuj wątek
    • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.h.pppool.de 25.03.05, 20:19
      Do LM

>Wesolych Swiat dla wszyskich!!!
      >Fredek..!! Widze ze rozbydowaliscie troche bardziej ta strone Bravoooo!!!
      >Nalezy wam sie wielkie dzieki!!

>Jak bede mial zdjecia - Gdzie mam wyslac???

Jak zwykle na adres na stronie: alfred@krenzek.de
      • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.03.05, 21:13
        Kurczę, nie zauważyłem, że już jest cześć nowa, więc powtarzam Fredkowi, że
        nową wersje podeślę po świętach.
        • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.sympatico.ca 26.03.05, 08:10
          Wtakim razie temat w gore!
          • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.h.pppool.de 26.03.05, 19:45
            Leszek z Kanady przeslal kilka fotek.

home.arcor.de/szkpnr7/LM/
            Arabella tez dodala nowe zdjiecia z przedszkola.

home.arcor.de/szkpnr7/Arabella/
            Pozdrowienia
            • miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 39 26.03.05, 20:22
              Leszek !! oglądałem twoje zdjecia!! taki byłeś ładny chłopczyk i CO Z CIEBIE
              WYROSŁO !!!! hehehe .
              na fotce " podstawówka" Szwejku trzyma za tyłek Rajmunda?!?!z ich min wynika ,że
              tak!!!hihihihi

wesołych swiąt!!! smacznego jajeczka!!
              nie dajcie robić z siebie jaj!!!
              • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.sympatico.ca 27.03.05, 05:03
                He he he, faktycznie smieszna fotka, Fredek dzieki szlachetne za wstawienie
                fotek Arabelli

czuwaj
                • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.sympatico.ca 27.03.05, 21:29
                  Ciekaw jestem czy te swieta pozwola wam na moment refleksji i moze jakichs
                  wspomnien zwiazanych ze wspomnieniami z lat mlodzienczych.. jakies szczegolne
                  swieta moze lub smingusy dyngusy??

czuwaj
                  • 0czoper Re: Szkola NR 7 czesc 39 28.03.05, 18:49
                    Pewnie że jakieś wspomnienia są. Może nie tak bardzo utkwiły mi Święta
                    Wielkanocne, ale napewno Boże Narodzenie. Najfajniesze było szukanie prezentów
                    schowanych przez rodziców, zresztą co to były za prezenty. Większość to z
                    odzysku po kimś znajomym:) Takie to były czasy, ale atmosfera była inna nie
                    taka komercyjna, nie były to święta w pędzie, nie było mnóstwa prezentów,ale
                    był ten upragniony jeden i musiał on wystarczyć. Niezapomniane były wymarsze na
                    pasterki może nie chodziło tak o wymiar duchowy co o spotkanie z kolegami o tak
                    późnej porze. A ze parafia nie była blisko to i atrakcja była większa.Były też
                    święta których nie cierpiałem jak np. 1-maja i te komiczne pochody. Wiem, wiem
                    nie o takie święta Tobie chodziło:)) Generalnie oprócz ustroju były to lepsze,
                    spokojniesze czasy. Więcej czasu można było poświęcić bliskim czy tez znajomym.
                    Życzę zdrowych po obżarstwie i dalej spokojnych dni.
                    • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: 69.158.130.* 29.03.05, 03:52
                      teraz takie prezenty z odzysku to sie nazywa recycling... ale to fakt ze
                      niektore przedmioty mialy za starych czasow przedluzony zywot. Ja miedzy
                      innymi mialem moj pierwszy prawdziwy (dwukolowy) rower z odzysku.. czyli stara
                      damka rometu.. byla bomba.. choc w pierwszym roku byla dla mnie za duza.. Co
                      prawda chcialem nie co pozniej byc posiadaczem wigry2, ale kiedys w jezdzie
                      probnej przekonalem sie ze malenkie kolka nie sa wstanie sprostac wielkim kolom
                      dameczki wiec nieco zmienilem zdanie..

czuwaj
                      • zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 39 29.03.05, 13:42
                        a kto mi podprowadzil luk i strzaly,
                        z dziupli przy Trzech Koronach
                        do dzis nie moge ustalic!
                        Przyzna sie ktory?
                        :-)
                        • Gość: Karolina Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.piorunek.pl 29.03.05, 19:08
                          Witajcie!
                          Mój pierwszy rower to tzw.polo-lux kupiłam go sobie za komunijne pieniążki.Miał
                          dużą wykrzywioną kierownicę,długie-badzo długie siadełko;robiłam na tym rowerze
                          wszelkie ewolucje ,do momentu kiedy zachciało mi się zjechać po schodach, obok
                          sklepu spożywczygo.Tam nastąpiła masakra,bo widełki złamałam i koło pojechało
                          do przodu a ja wylądowałam na schodach.To opow. na tamat poruszonego tematu o
                          rowerach przez mamuta(jeśli dobrze pamiętam).Miłego wieczoru.BY
                          • 0czoper Re: Szkola NR 7 czesc 39 29.03.05, 20:20
                            Moim pierwszym rowerem niedługo sie nacieszyłem bo mi go pociągnęli przy SAM-
                            ie na Jeziornej, ale nie było czego żałować to było cholerstwo składane chyba
                            robione pod malucha :))
                            • miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 39 29.03.05, 20:39
                              Ja tez miałem POLO(polo lux był z 3 przerzutkami w torpedzie)to był ładny rower!
                              te długie siodło!(nie zbyt wygodne)niklowane krótkie błotniki!Zauważyliście ,że
                              wraca moda na takie rowery.W Arpisie stoi GIANT w takim stylu(ponad 3tyś zł.!!!)
                              ale najpierw ,jak wszyscy chyba miałem Żabę.To wyglądało jak motor żużlowy!
                              aaaa miałem też NRDowską hulajnogę.Była przepiękna!!w kolorze mosiadzu,z
                              siodełkiem i dwoma hamulcami,aa i biale opony!!!!

A kto mi podpieprzył kije do szturmówek w liczbie kilkudziesieciu,które były
                              ukryte na bagnie koło Kucka???? pewnie Mir-mur! bo on sie tam kręcił.
                              • Gość: mir-mur Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 23:09
                                Na bagnie koło Kucka to ja znalazłem sieci i żaki na ryby, (chyba kłusoli) to
                                je przeniosłem w krzaki na pierwszy przesmyk ;-)
                              • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.h.pppool.de 29.03.05, 23:10
                                Ja tez mialem POLO LUXA ...
                                Legendarny rower.

Chyba od razu po pierwszym tygodniu pekla rama.
                                Ojciec wspawal taka trojkatna podporke.
                                I do tego czasu , kazde schody , czy w dol czy w gore , szlo jak po masle.
                                (Szczegolnie te kolo SAMU ... , tam chyba najbardziej chetnie po schodkach sobie
                                skakalem)
                                Przednie kolo trzeba bylo przed skokiem troche w gore podrzucic ... i wszedzie
                                bylo mozna wjechac.

Krotko przed "wyjazdem" zostawilem POLO-Luxa na klatce schodowej w bloku (przed
                                piwnica) na jakis kwadrans.

I niestety POLO-LUX zniknal.
                                Rozpacz wielka.

Nastepnego ranka (dalej zrospaczony) szedlem do SAMU na sniadanne zakupy.
                                A na Baltyckiej jedzie Facet na moim rowerze (poznanym po wspawanym trojkatnym
                                wzmocnieniu). Facet powiedzial, ze go znalazl nad Krzywym gdzies w krzakach.
                                I akurat go chcial odwiezc do milicji.

Ale oddal mi ukochanego POLO-Luxa.
                                Potem go sprzedalem.

Za te pieniadze kupilem scyzoryk. A ten scyzoryk mam do dzis.
                                A jak go uzywam , to mysle o moim wspanialym POLO-LUXIE. :))

• Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.03.05, 17:25
                                  Fredek, posłałem ci poprawiony i odrobinę poszerzony spis.
                                  • miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 39 30.03.05, 17:40
                                    Fredek napisał:po kradzieży roweru:

"Nastepnego ranka (dalej zrospaczony) szedlem do SAMU na sniadanne
                                    zakupy........"

i w tym momencie nie czytajac dalej, przypomniałem sobie post Oczopera ,że mu
                                    zwineli rower z pod SAMu.
                                    I pomysłałem,że teraz Fredek napisze, jak się strasznie zemscił i"rąbną" rower
                                    z pod sklepu!!!! hihihi
                                    • miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 39 30.03.05, 18:03
                                      Jeszcze o trzonkach do szturmówek.
                                      Trzonki zostały "zwinięte" z pobliskiego remontowanego przedszkola.(Panie
                                      wybacz!!)
                                      i ukryte opodal ,przy bagnie.Wiadomo !takie trzonki to skarb!!do wszystkiego
                                      moga się przydać!!(teraz zupełnie nie wiem do czego mogłyby być )
                                      no i skarb na drugi dzień znikną!!!
                                      Rozpoczęło się "Sledztwo" z torturami! a jakże!!
                                      I wyszło ,że kije rąbną nam średni Brzóska.No Brzóska był starszy i
                                      duży,więc "bęcki" nie wchodziły w rachubę,ale jakaś zemsta musiała być!!
                                      więc z oddali(żeby wrazie czego nie dogonił)wykrzyczłem w jego kierunku "różne
                                      wyrazy".

Józek okazał sie słabym biegaczem(waga ciężka,a moja kogucia)
                                      co mnie bardzo cieszyło,bo jeszcze niejednokrotnie wyzywałem Go z oddali.
                                      Józek nawet zdobył sie na to ,że gonił mnie motorem!!!
                                      (wtedy była taka moda na Likusach,że trzeba było mieć starą WSKę,albo innego
                                      wraka)
                                      Józek na Junaku,ja na WFMce.
                                      Zebyście widzieli tą pogoń na ulicy Wodnej po piachu!!!
                                      On doganiał na prostej(wiadomo),ale ja szybciej wchodziłem w zakręty(lżejszy
                                      motor).
                                      po jakimś czasie Brzózka zaproponował honorowy rozejm. Miałem podejść
                                      dobrowolnie i przyjać jednego kopniaka,co bardzo mnie uradowało ,bo już miałem
                                      dość ogladania sie za siebie!!hehehe

Aaaa moim "idolem" motocyklowym tamtych czasów był Leszek P.
                                      czyli nasz "ojciec założyciel" LP.
                                      miał piekną nową 175kę na krossowych oponach,i jak leciał po Alei ,to szyby
                                      drzały w oknach klasy.Tak jak mój "idol" jeżdziłem po osiedlu bez kasku.
                                      • miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 39 30.03.05, 19:04
                                        Coś się dzisiaj rozkręciłem!Może to od tego ,że masła nie jem od 2miesięcy.

kidys Miki poszedł do cyrku z mamą(tam gdzie był kiedys Tramp)(chyba). Były
                                        pokazy akrobat. jazdy na rowerze i popisy z ogniem i takie tam inne ,jak to
                                        zwykle w cyrku.
                                        po powrocie diabeł (bo kto mógł inny)podszepną mikiemu "wspaniały "pomysł!!!
                                        rower został owinięty deficytowym papierem toaletowym. oczywiscie nie rower
                                        mikiego(polo) tylko "łatwowiernego" kolegi.miki podpalił z tyłu,koleś ruszył!!
                                        Był wieczór ,im bardziej rower płoną,tym koleś szybciej jechał!.wiadomo ,
                                        parzy!!!heheh im szybciej jechał tym większy płomień!!!
                                        kury nie niosły się parę dni!!!hehehe.
                                        No tak. mama kolegi nie była zadowolona.
                                        • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.h.pppool.de 30.03.05, 21:56
                                          No niezle ...

Jak czytalem to o cyrku , to juz prawie wiedzialem co sie stanie ...
                                          (Niezly pomysl ... he he he ...)

Szukalem dzis u firmy Romet czy te Polo-Luxy dalej produkuja.

www.arkus.com.pl/pl/9/9/art108.html
                                          Niestety WIGRY tak ... :) Polo - Luxa nie :(
                                          (Tylko kto chce jeszcze WIGRY kupic ?)

Janusz dzieki za nowy spis .... Moze zaraz wstawie.
                                          • zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 39 31.03.05, 07:11
                                            W miejscu dawnego Trampa
                                            trwa budowa,
                                            ma tam byc rondo i nowy przejazd pod wiaduktem.
                                            Wzdluz torow ma byc calkiem nowa ulica,
                                            juz ja umacniaja nad Kortowka od Sielskiej...
                                            ma laczyc Sielska z Wojska Polskiego.
                                            • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.03.05, 10:06
                                              O, kurczę.
                                              A kiedyś był plan, że wykupimy ten teren. Baraki, Tramp, teren pod cyrk -
                                              wszyscy o tym zapomną.
                                              • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.qc.sympatico.ca 01.04.05, 06:42
                                                Z tej sporej skarpy (na wierzchu ktorej mogla kiedys istniec miejska szubienica)
                                                bedac dzieckiem zjezdzalo sie kiedys po trawie.. na stary kartonach, miskach
                                                czy nawet duzych plastikowych wannach.. zawsze tam bylo pelno slimako
                                                winniczkow.. Kiedys u szczytu znajdowal sie samotny dom, ale oczywiscie z
                                                wyburzeniem burakow zniknal i on.. rosly tam tez zdaje sie wisnie..Widok z
                                                gorki byl imponujacy i jak rozbijal sie tam cyrk z checia przychodzilismy tam
                                                podpadrywac z gory cyrkowcow w ich codziennym bycie. Cyrk tez pamietam.. choc
                                                bardziej utrwalily mi sie panie na trapezach, clowns i przepiekne konie.. o
                                                sloniach nie wspomne.. do cyrku sie szlo glownie na nie popatrzec ;)
                                                • Gość: Karolina Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.piorunek.pl 01.04.05, 18:04
                                                  Witajcie!
                                                  W sumie dzień pełen zadumy i bólu(pełen wspomnien i rozważań),ale ten kto
                                                  przyszedł na ten Świat, musi z niego odejść.
                                                  To co miałam napisać ,napiszę jutro.By
                                                  • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.h.pppool.de 02.04.05, 20:54
                                                    A dzis mysle co sie stanie ...

Zycie idzie do przodu.

Tylko ze teraz bardzo smutno jest.
                                                  • Gość: mir-mur Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 22:02
                                                    Brak mi go będzie
                                                  • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.sympatico.ca 02.04.05, 23:58
                                                    Wielu go bedzie brak.. i juz sie mowi iz nastepny bedzie tylko admnistratorem..
                                                    a nie pastrzem.. To byl iscie najwiekszy Polak!
                                                  • Gość: Karolina Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.piorunek.pl 03.04.05, 16:21
                                                    Zawsze wzruszała się słysząc Jego głos ,a teraz gdy Go widziałam ,myślałam
                                                    jak On cierpi.Ojciec JPII napełniał nas szczególnym natchnieniem,wiarą i
                                                    miłością
                                                    .Będąc w 7klasie pamiętam dzień przyjazdu do kraju Ojca Św.Było to 2 czerwca
                                                    1979 roku wydaje mi się ,że nawet mieliśmy skrócone lekcje ,aby móc zobaczyć to
                                                    historyczne wydarzenie.Była piękna czerwcowa pogoda.
                                                    Kolejny raz już zupełnie innaczej przeżywałam pielgrzymkę Jana
                                                    PawłaII;pamiętam jak wszyscy czekaliśmy na Bałtyckiej;jak wszyscy mieliśmy
                                                    krzyczeć:WITAMY CIĘ OJCZE ŚW.iw momencie przejazdu nikt nie mógł wydusić z
                                                    siebie głosu, wszyscy płakaliśmy ze szczęścia.Kolejne dni kiedy przejeżdzał
                                                    przez Bałtycką, już było normalnie ,mogliśmy wołać:witamy CIĘ Ojcze.
                                                    Jeszcze przypominam sobie moment: ogłoszenia Światu,że Papieżem został Polak -
                                                    wielkie wzruszenie -łzy i podskoki z radości.Czy ktoś pamięta te momenty?
                                                    To chciałam napisać 1 kwietnia.Już teraz brakuje mi Ojca Św..Współczuję utraty
                                                    tak Wam ,jak i sobie WIELKIEGO :PoLAKA,Autorytetu i OJCA .
                                                  • tensam Re: Szkola NR 7 czesc 39 04.04.05, 04:26
                                                    pamietam, 1978 mialem wtedy 15 lat, wielka radosc gdy Wojtyla zostal Papiezem,
                                                    pozniej kilka lat mialem przyjemnosc uscisnac jego dlon, bylo to dnia 02
                                                    listopada 1984 roku....

Momento Morris

TenSam
                                                  • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.sympatico.ca 04.04.05, 05:19
                                                    eh, tensam... to Ci szczerze zazdroszcze.. Tym bardziej go nam brakuje..kiedy
                                                    juz go nie ma..

czuwaj
                                                  • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 04.04.05, 16:36
                                                    Mamut przeslal kilka zdjec z pobytu papieza w Olsztynie w roku 1991.

home.arcor.de/szkpnr7/Papiez_w_Olsztynie/
                                                    Szczegolnie te czarno-biale zdjecie mi sie podoba.
                                                    (Na tle widac domy na ulicy Baltyckiej i w drugim rzedzie tez na ul. Rozowej.)
                                                  • Gość: ak Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.04.05, 20:18
                                                    Witam i pozdrawiam wszystkich po urlopie. Nie meldowalem sie, bo potrzeba mi
                                                    bylo dobre 2 tygodnie nie patrzec na komputer, tak wiec nawet knapki internetowe
                                                    omijalem z zacieciem. W nagrode moglem przedwczoraj przczesac 274 maile jakie
                                                    doszly w tym okresie. Smutna wiadomosc dotarla do nas w drodze powrotnej.
                                                    Uderzajace byly jakze rozne komentarze i rozny nastroj w radio w trakcie podrozy
                                                    - ponad 1300 km z poludnia na polnoc Europy. Zaczynam szanowac Bawarie i Hesje.
                                                    Fredek, podesle zdjecie z Warszawy - wprawdzie nie jest z Olsztyna, ale
                                                    tematycznie pasuje. Szkoda, ze jakosc srednia, ale zostaly mi tylko odbitki.
                                                    Negatywy zaginely w Polsce.
                                                  • Gość: Karolina Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.piorunek.pl 04.04.05, 21:02
                                                    Witajcie!
                                                    Planuję oddac hołd Ojcu Świętemu-jutro muszę wszystko pozałatwiać(tylko czy
                                                    puszczą mnie z roboty?)Wyjazd organizuje Arcydiecezja Warmińska to dla
                                                    Tych ,którzy chcieliby pojechać.
                                                    Tensam, ale miałeś szczęście!!!!
                                                    Fredku !czy mógłbyś przesłać mi te zdjęcia z Papieżem,będę wdzięczna .
                                                    Spokojnego wieczoru.BY
                                                  • Gość: mir-mur Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 21:08
                                                    Karolina podaj adres @
                                                  • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.h.pppool.de 04.04.05, 23:10
                                                    Strone zdjec o papiezu uzupelnilem o dalsze 2 zdjecia od Allana.

home.arcor.de/szkpnr7/Wizyty_Papieza/
                                                    Karolina zajrzyj do skrzynki.
                                                    Zdjecia originalnej jakosci przeslalem ci na maila.

Pozdrowienia
                                                  • Gość: Karolina Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.piorunek.pl 05.04.05, 23:05
                                                    Witajcie!
                                                    zdjęcia są dziękuję.Przesłał je Fredek.

Mir-mur dzięki za pomoc.BY
    • Gość: Fredek Krysia ... IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 05.04.05, 09:36
      K R Y S I A -(+) 5.04.1975 Własnie dzis jest 30-ta rocznica smierci Krysi na
      przejsciu dla pieszych, na przystanku autobusowym na ul. Bałtyckiej /
      skrzyzowanie z Jeziorną.
      Z Krysią chodzilem do przedszkola. Pózniej chodziła do mojej sąsiedniej klasy w
      szkole.
      Mieszkała na Al. Przyjacioł.
      Była to sobota po południu. Przyjechała autobusem. Wyszła z Autobusu i
      przechodziła przez ulice na przejsciu dla pieszych. Jakis samochod wyprzedzał
      autobus. Potacil Krysie. Poszybowala kilka metrow i walneła na asfalt.
      Niewiem czy zmarła od razu , czy pózniej w szpitalu.
      To byl szok dla calej szkoły i calego osiedla.
      Nawet dzis , 30 lat po tym wypadku mysle zawsze o tym , mijajac (zawsze w wolnym
      tempie) jakis stojacy autobus.
      O samochodzie ktory spowodowal wypadek , krazyły pozniej pogłoski, że to byla
      "Czarna Wołga".

home.arcor.de/szkpnr7/Krysia/
      • miki-3 Re: Krysia ... 05.04.05, 22:17
        nie wiedziałem kto wtedy zginą. ale pamiętam damskie buty pozostawione na
        asfalcie.przyszedłem na przystanek chwilę po odjeżdzie karetki................
        • Gość: mamut Re: Krysia ... IP: *.sympatico.ca 06.04.05, 05:59
          Tez cos tam sie w pamieci kolacze na ten temat..ale niestety zadnych informacji
          konkretnych nie mam.. Co do czarnej wolgi to podobno to taka miejska legenda..
          krazyla po calej polsce.. choc kto wie.. moze i w legendzie byc jakies ziarno
          prawdy..

czuwaj
          • zbyszek07 Re: Krysia ... 06.04.05, 07:33
            Tylko smutek matki pozostal...
            Gdy ja widzialem na ulicy...
            ech...
            • Gość: mamut Re: Krysia ... IP: *.sympatico.ca 07.04.05, 05:24
              Ponury ten tydzien.. przykry.. moze refleksja nad zyciem nam wszystkim
              potrzebna, po to abysmy bardziej potrafili tez dostrzec zycia blaski...
              pamietac zawsze powinnismy tych co odeszli i ile blasku i barwy Ci ktorzy
              odeszli nam dali.. ile radosci i wspomnien.. Ale nie zapominajmy, iz powinismy
              korzystac z Zycia jak najlepiej, jak najbardziej radosnie... i pamietac, ze to
              zycie jest jak w przypadku Jana Pawla II, lepsze wlasnie czesto dzieki tym
              ktorzy odeszli.

czuwaj
              • Gość: Karolina Re: Krysia ... IP: *.piorunek.pl 07.04.05, 18:41
                Witajcie!
                W dniu dzisiejszym na wszystkich ulicach ,którymi przejeżdżał Ojciec Święty
                STAWIAMY znicze lub lampki;ma to się odbyć ok. godziny 21.
                Dostałam taką wiadomość ,więc puszczam dalej!!!
                Ja z rodzinką idę na marsz "biały"na 20godz. obok hali widowiskowej,póżniej do
                Katedry na Mszę Św. i dopiero pózniej, z córką ,zacznę ustawiać znicze wzdłuż
                Bałtyckiej
                (zacznę od przejścia przy Jeziornej ,w stronę elekronika).Mam około 100
                światełek.Czekam na innych.
                Wypadek Śtp Krysi pamiętam;ogromnie to przeżyłam a najbardziej przerażała mnie
                ta czarna Wołga.To był bardzo smutny okres.
                BY
                • Gość: Fredek Po pogrzebie Papieza ... IP: *.h.pppool.de 08.04.05, 23:08
                  Mir-mur przeslal zdjecia jak wygladalo wczoraj w Olsztynie.

home.arcor.de/szkpnr7/Olsztyn_w_zalobie/index.html
                  Dobranoc ...
    • tensam Re: Szkola NR 7 czesc 39 09.04.05, 03:40
      Kiedy mijaja powoli chwile bolu i wspomnien chce wam powiedziec ze osobiscie
      jestem w trakcie pakowania i samowysiedlenia. Zdecydowalem ze mam dosc sniegu i
      ponurej pogody, za okolo dwa tygodnie, bede przenosil swoj dobytek na poludnie
      USA, dokladnie na Floryde, nie mialem okazji napisac wczesniej wiecej o sobie z
      powodu calego tego metliku i wydarzen jakie mialy miejsce w ostatnim czasie. Tak
      jak napisalem wczesniej w jednym poscie, sluze uprzejmie serverem gdzie probuje
      zbudowac wlasna strone. Niech SIODEMKA bedzie widoczna ku calemu swiatu.

Pozdrawiam Was ...TenSam
      www.bogdan.00home.com/
      • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.h.pppool.de 09.04.05, 09:14
        Bogdan, dzieki za propozycje.
        Na razie mam jeszcze jakies 20 MB.
        Jak miejsca zabraknie moze powroce do twojej propozycji.

Powodzenia na Florydzie ...
        • Gość: Karolina Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.piorunek.pl 09.04.05, 12:47
          Witajcie!
          Nic mi nie wyszło z ustawiania światełek na Bałtyckiej-wiatr i deszcz wszystkie
          co ustawiłam pogasiło.
          Dzień pełen zadumy i przemyśleń za nami.Teraz rzeczywistość i to w dodatku
          okrutna.Ponoć wszystko w naszych rękach ;tak więc starajmy się,jak tylko
          potrafimy najlepiej ,może wokół nas samych też będzie lepiej.
          Tensam -życzę Ci wszelkiej pomyślności;w obecnej epoce komputerów to tak jakbyś
          był obok.Jeszcze zatęsknisz za śniegiem ,lodem i mrozem :-)BY
          • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.sympatico.ca 09.04.05, 17:37
            Moje swiatelko plonelo w oknie czwartkowej nocy... Polacy tu w Toronto i
            okolicach takze honorowali Jana Pawla II. Prasa i telewizja tez i o tym tutaj
            mowila dosyc czesto.

czuwaj
            • zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 39 10.04.05, 19:45
              Moje swiatelko palilo sie przy skrzyzowaniu obok Ratusza,
              Na schodach do Ratusza,
              przy tablicy na Wysokiej Bramie....
              i w domu...
              • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.h.pppool.de 11.04.05, 22:57
                Mamut przeslal kilka zdjec z przebudowy polaczenia Baltyckiej z Sielska.

home.arcor.de/szkpnr7/budowa_na_baltyckiej/
                Niestety po dzisiejszym (ciezkim) dniu brak mi wyobrazni jak to bedzie kiedys
                wygladalo. Przeciez ta laka po barakach to dosc duzy kawal ziemi.
                Niec buduja rondo.
                A z boku, w kierunku Jez. Dlugiego znajdzie sie miejsce na nowego "TRAMPA".
                • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.sympatico.ca 12.04.05, 00:32
                  Co do fotek klaniam uprzejmie w podziece w strone Dziada.. ktory mi je wczoraj
                  przeslal.. sprawil mi tym duza przyjemnosc wiec postanowilem przeslac tez
                  Fredkowi te pare fotek. A Fredek jak wiadomo trzask/prask i znow nas zaskoczyl
                  wstawieniem fotek na strone.. za co mu wielkie dzieki.

czuwaj
                  • Gość: Karolina Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.piorunek.pl 12.04.05, 09:52
                    Witajcie!
                    Budowa budową,ale najbardziej mi szkoda tych wieloletnich drzew.Z nowinek i
                    propozycji budowlanych -mają budować wzdłuż torów ulicę tj. od wiaduktu za
                    stacją Orlenw w str. Bałtyckiej.mam cichą nadzieję ,że ulica będzie przebiegała
                    jeziora od strony .BY
                    • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 12.04.05, 11:36
                      Mozna gdzies jakis plan tego projektu zobaczyc ?
                      Gdzie jest ta stacja ORLENIU. Jedyna ktora znam na Baltyckiej to ta na
                      Likusach.

Nie moge sobie wyobrazic co tam planuja :))
                      • Gość: Karolina Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.piorunek.pl 13.04.05, 16:28
                        Witajcie!
                        Fredu-stacja Orlen ,mieści się tam ,gdzie był stary CPN(obok
                        Ekonomika).Propozycje budowy były swego czasu podawane w gazecie.Jeśli coś
                        znajdę to opiszę,chyba że któryś z chłopaków będzie miał lepszy dostęp do
                        dokumentów.Pozdrawiam.BY
                        • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.04.05, 20:39
                          Chyba na przeciwko Ekonomika, prawie na brzegu lasu?
                        • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.h.pppool.de 13.04.05, 20:49
                          Mam nadzieje ze tam nad jeziorem wybuduja tylko male polaczenie.
                          Jesli tam ma byc objazd dla wielkich ciezarowek, to bedzie nieciekawie.

home.arcor.de/szkpnr7/objazd.jpg
                          Ogladnolem sobie to na planie Olsztyna.
                          Linie kolejowe rozgaleziaja sie krotko za dworcem zachodnim.
                          Pod jedna linia sie chyba przekopia.
                          A pozniej na skos do Sielskiej w kierunku Dajtek.
                          Moze przejazd sie wtedy poprawi.
                          Chociaz ostatnio sam zawsze skracalem jadac Jeziorna i dalej kolo plazy w
                          kierunku Sielskiej.
                          • miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 39 14.04.05, 19:37
                            KIRJE ELEJSON !!!!!

JD !!! ale zrobiłeś spis !!!!
                            ja dopiero odkryłem to jak "poszedłem" zobaczyć jakie zdjęcie obrobił Fredek i
                            wstawił koło mojego nicku!!

czytałem z wypiekami!!!

ale ale ja jestem M M a nie PZ ,zresztą można wpisać imię i nazwisko.. ALBO !!!
                            NIE !!! bo jeszcze wiszę pani Ciołkowskiej 23 stare złote za ostatnie
                            korepetycje z matmy. A ONA grożna jest!!!
                            przeputalismy ta kasę z LM w sklepie,hehe
                            aaa LM i ML to ten sam LEszek z Kanady.
                            • Gość: mir-mur Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 19:43
                              Czołem miki
                              Chciałem powiedzieć że i ja dawno nie zaglądałem na stronke "7"
                              a dzisiaj patrze i widze twą fotke,naprawde bycze zdjęcie :o)
                              • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.05, 20:33
                                Mikiemu dziękuję za poprawki. O to właśnie chodzi. Za jakiś czas podeślę
                                Fredkowi jeszcze nowszą i udoskonaloną wersję.
                                I dzięki za dobre słowo. I dodam, że ten spis to wstęp do większej całości.
                                • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.sympatico.ca 15.04.05, 05:07
                                  Czytalem tak sobie tu i tam wiadomosci.. i prosze.. Dragan miala by sadysfakcje:
                                  wm.pl/Index.php?ct=olsztyn&sct=olsztyn&id=710618
                                  Ale ja zdania nie zmieniam.. mnie sie ten ruski tyle co psu na bude przydal..

czuwaj
                                  • zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 39 15.04.05, 07:51
                                    ale poezja szkolna przed drzwiami i w klasie byla...
                                    Chyba najbardziej ten przedmiot i ta nauczycielka zapadla mi w pamiec...
                                    • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.sympatico.ca 15.04.05, 13:51
                                      Jedne z najbardziej interesujacych dla mnie lekcji to byly lekcje Biologi,
                                      Histori, i odziwo Chemi i Fizyki (aczkolwiek regulek i obliczen nie lubilem ;))
                            • Gość: L.M Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 15.04.05, 22:38
                              Czesc wam wszyskim!!

Tak Miki masz racje!! ------->> L.M. i M.L. W tym przypadku ta ta sama
                              osoba ale zalezy jaki mam humor//////

Nie mam za duzo czasu odwiedzac was ale staram sie byc na biezaco... Ostatnio
                              Na forum bylo tak smutno - Wiec nie chcialem dozucac swoje pre groszy.!!

Pozdrowienia dla wszyskich sudemkowiczow !!!

Acha Miki dzieki za zdjecia!!...jak zobaczylem ten las to
                              az zapachnialo!!
                              • Gość: AD Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.04.05, 14:05
                                Mamut, ze ty sie lubowales w Chemii i Fizie to mnie naprawde dziwi! Przypominam
                                sobie niektore twoje starcia z Borkowska. To byly niezle numery, a ona tak
                                szczerze powiedziawszy to chyba zbyt czesto amoniak wachala.
                                Jedynym wytlumaczeniem twoich zapodoban bylyby dla mnie zastepstwa Filuta na
                                tych przedmiotach. To byly naprawde przyjemne godziny. Jak dzis pamietam jego
                                buty, brazowe z bordowymi przeswitami od polerowania.

Hej
                                • borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 39 16.04.05, 14:14
                                  Siemanko AD!! kopa lat!! :)

Mamut pewnie ta miloscia do przedmiotow zapalal
                                  po tym gdy p. Borkowska olowiem czestowala na lekcji:)
                                  Czy mi sie wydaje, czy na Mamuta padlo? :))
                                  • Gość: AD Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.04.05, 14:59
                                    Hej Borasca,

nie wiem jak z olowiem bylo, ale wiem, ze mamut cos bardzo smierdzacego wachal.
                                    A ze nie chcial za bardzo, to mu Borkowska pomogla wsadzajac mu ta buteleczke
                                    prawie do nosa.

Hej
                                  • miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 39 16.04.05, 15:01
                                    Czytam dziś gazętę z przed paru dni (tak mniej się denerwuję), a w gazecie
                                    piszą że 11 letni Adam K.-od 6 lat grajacy na fortepianie ,przywiózł z Francji
                                    pierwsze miejsce w konkursie młodych talentów.
                                    Grał Czajkowskiego.Patrzę na zdjęcie : długie blond włosy.rysy twarzy jak ojciec
                                    aaaa i nazwisko te same oczywiście! takie same jak "nasz" Oczoper!!
                                    więc to chyba Jego synalek! gratulacje !!!
                                    • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.sympatico.ca 16.04.05, 22:25
                                      A powiedz mi AD kto zastepstw Filuta nie lubil ;)

Co do lekcji to lubilem z powodow eksperymentalnych, aczkolwiek zabarwianie
                                      papierka lakmusowego do szczytow doswiadczalnych nie nalezalo.

Ja wiem z ja i Kufcio siedzielismy w pierwszej lawce (nie bez powodu) ale ja w
                                      jakis tam sposob uniknalem wachania ... co to bylo??? hmm smierdzialo jak
                                      zgnile jaja.. a no wlasnie amoniak.. Kufcio tak powachal ze az go odrzucilo i
                                      lzy mu sie do oczu puscily.. on zawsze byl chetny do eksperymentow, ale tym
                                      razem sie nacial.. nastepny bylem ja.. udalem ze mnie odrzuca, ale Borkowska
                                      wyczula pismo nosem i zolza kazala mi jeszczr raz wachac.. tym razem tez udalem
                                      ze mnie odrzuca i jakos mi sie udalo ujsc na sucho.. ale z tego co wiem to
                                      reszta klasy tez to swinstwo musiala wachac..

Co do olowiu to akurat nic takiego nie pamietam.. za to na jednej z klasowek w
                                      opisie charakterystki pierwiastkow napisalem ze siarka jest miekka.. i dostalo
                                      mi sie za to.. Borkowska podala mi cos w rodzaju sporego kamienia zoltego
                                      koloru i kazala gryzc.. tak tak na pewno zgadujecie.. to byla siarka..odgryzlem
                                      wrecz spory kawal.. i faktycznie twarde to bylo.. odgryziony kawalek
                                      zatrzymalem ale ktos z klasy pozniej go odemnie wyprosil do jakichs tam
                                      eksperymentow ;) nie jestem pewny czy to nie byl przypadkiem mir-mur ;)

Co do eksperymentow to jednym z bardziej interesujacych byl eksperyment z
                                      elektroiliza krysztalkow soli.. czyli sloik, druciki, sol, woda, plaska
                                      batteria 4.5Volta i troszke grubszych nici.. napewno pamietacie reszte..

czuwaj

• Gość: Karolin Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.piorunek.pl 17.04.05, 23:39
                                        wITAJCIE!
                                        JD-gdzie znajdę str. z opisami osób zabierających głos? szukam od jakiegoś
                                        momentu i nie mogę tego znaleść,ta strona była wspaniała.
                                        W mojej klasie miał miejsce experyment-doświadczenie,gdy jeden z kolegów użył
                                        gazu łzawiącego i wszyscy musieliśmy w nim przebywać przez jakiś czas.Afera
                                        była na całą szkołę!
                                        Osobiście lubiłam wszystkie projekcje filmowe w sali Brzozowskiego-Filuta, i

to od najmłodszej klasy.
                                        Miki-wreszcie potwierdziły się moje domysły.Zdjęcie wspaniałe.Pozdrawiam.BY
                                        • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.h.pppool.de 18.04.05, 07:01
                                          Wszystkie linki znajdziesz na glownej stronie.

Lista jd:

home.arcor.de/szkpnr7/oni_gadali.htm
                                          A co do twoich lekcji u "Filuta":

home.tiscali.de/rootebene/mix/mix02.html
                                          Oprocz tego uzupelniona lista nauczycieli i bylych uczniow szkoly (narazie od
                                          1956 do 1990 roku)

home.arcor.de/szkpnr7/1951_2001/1951_2001.htm
                                          • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.04.05, 09:59
                                            Tak jest. Opis niektórych aktywnych uczestników wydać się może dziwnie skromny,
                                            ale to dlatego, że później, w dalszej częsci, będzie dużo większy.
                                            • Gość: ak Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.04.05, 18:16
                                              Czesc wam, a ja wczoraj bylem pod siodemka, obspacerowalem jezioro Dlugie,
                                              skontrolowalem postep rac na budowie przy Zachodnim - Fedek pelna kicha! - to
                                              bedzie duze polaczenie takze dla tranzytu. Foty wrzuce jak dojde do siebie.
                                              Wpadlem tez do n-ki, ale nic sie nie dzialo. Nikogo znajomego, wiec zostawilem
                                              pozdrowka dla Angeli, uzupelnilem poziom plynu chlodniczego i dalej.Zbyszek nie
                                              oddzwonil sie na komorke, a szkoda. Goscilem w Olsztynie niecale 2 dni, poza tym
                                              Warszawka. Dziasiaj rano hop z Okecia i tyle dobrego.
                                              Pozdrowienia
                                              • Gość: Karolina Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.piorunek.pl 19.04.05, 22:04
                                                Witajcie!
                                                Serdeczne dzięki za wskazanie str.,wszystko sobie poczytałam i muszę dodać -jd-
                                                że Fiedor mieszka w dalszym ciągu na al.Przyjaciół.
                                                zastanowił mnie osobiście opis ML ,że mnie zna ,ale ja nie wiem kto to?(jeśli
                                                to chodziło o mnie)Moze któryś z Was przybliży mi Tę osobę!?
                                                Fredku-z opisu ak.budowa na Baltyckiej nie wróży nic "cichego"ma powstać tam
                                                rondo i ogromna przelotówka na Bezledy(przejście graniczne)czy wyjazd w str.
                                                Dobrego Miasta.Któryś z chłopaków musi Ci to dokładniej opisać.
                                                Fredku-teraz to w Niemczech radość z wyboru na Papieża Ratzingera-Gratuluję i
                                                sama ogromnie się cieszę.Życzę wszyskiego dobrego.Jeszcze raz dzięki .BY
                                                • Gość: ak Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.04.05, 22:54
                                                  Kilka zdjec : Budowa przyszlego ronda na tym terenie pozwoli
                                                  na polaczenie ulicy Sielskiej z Baltycka
                                                  BUDOWA KOMUNIKACJA:
                                                  www.allkar.de/olsztyn/DSC06622w.jpg
                                                  Widok z gotowego juz mostu kolejowego w strone Dajtek (podczerwien)
                                                  www.allkar.de/olsztyn/DSC06639_ir_w.jpg
                                                  BUDOWA W CENTRUM:
                                                  www.allkar.de/olsztyn/DSC06615w.jpg
                                                  Uwaga, dla niektorych z nas miejsce historyczne,
                                                  dla innych wrecz mistyczne lub zwiazane z bardzo
                                                  konkretnymi przezyciami :) .
                                                  Co to moze byc?
                                                  ZAGADKA :
                                                  www.allkar.de/olsztyn/zagadka1.jpg
                                                  Odpowiedzi mile widziane. Za niedlugo bedzie czesc druga,
                                                  na ktorej bedzie widac wiecej.
                                                  • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.h.pppool.de 20.04.05, 00:03
                                                    Karolina .... Dzieki za gratulacje ...

Dla mnie to znowu "nasz" papiez.
                                                    Tym bardziej ze mieszkalem kiedys 4 lata w Bawarji, i poznalem mentalnosc tych
                                                    ludzi. Dlatego mnie cieszy , ze "Bawarczyk" zostal nastepcom Jana Pawla II.
                                                    Polnoc niemiec jest przewaznie ewangelicka i dlatego kontra-katolicka.

Ale moze cos sie zmieni w nastepne lata.
                                                    Moze Ratzinger stanie sie "mostem" , miedzy stara i nowa europa.
                                                    Jan Pawel II ufal jemu i moze to skontytuje jego dzielo.

I do Allana :

Fajny maraton ... 2 dnii do Olsztyna. A te zdjecia ( i te podczerwone
                                                    przedewszystkim ... niezle )
                                                    Ale co to bedzie za autostrada ? ( Obwodnica A2 durch Allenstein ? )

PS: Werder Bremen dzis niezle walczyli. Ale lepszy w koncu wygral ( chociaz
                                                    mieli duzo szczescia ). Schalke for ever ...
                                                  • zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 39 20.04.05, 07:18
                                                    ak-
                                                    nie mialem rzadnego sygnalu na komorce!!!
                                                    nie mialem pojecia ze jestes...
                                                    masz dobry nr?
                                                    szkoda...
                                                  • Gość: Fredek Re: Zagadka .... IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 20.04.05, 09:30
                                                    www.allkar.de/olsztyn/zagadka1.jpg
                                                    Ja typuje na funament "Trampa".
                                                    Jak bys tam dalej pokopal to znajdziesz napewno jeszcze historyczne kufle.

:)))))
                                                  • Gość: wskh Re: Zagadka .... IP: 17.255.248.* 20.04.05, 14:44
                                                    To jest jedno z wejsc do podziemnych piwnic nad jeziorem przy przedszkolu!
                                                  • miki-3 Re: Zagadka .... 20.04.05, 18:00
                                                    ja nie wiem co to jest , ale to na pewno cóś fajoskiego.

ak
                                                  • Gość: ak Re: Zagadka .... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.04.05, 18:12
                                                    Czesc,
                                                    no nie bylo za bardzo jak z tym daniem znac. Wszystko bylo "na leb na szyje".
                                                    Wlasciwie, to nawet nie mialem czasu na n-ke i tylko tak spontanicznie
                                                    "zboczylem" Tam zadzwonilem do Zbyszka, ale bez skutku. Troche dziwne, bo
                                                    Andulka tez wierdzi, ze miala komorke na chodzie i tez nic.
                                                    Ano szkoda. Moze nastepnym razem bedzie lepiej.
                                                  • Gość: ak Re: Zagadka .... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.04.05, 18:21
                                                    Fredek,
                                                    zagadka byla zbyt latwa - fakt sa to fundamenty Trampa
                                                    www.allkar.de/olsztyn/DSC06619_w.JPG
                                                    Nastepnym razem musze troche sie postarac :)

A co do wczorajszego meczu - mowisz wygral lepszy. No coz, napewno lepszy
                                                    finansowo. Schalke wykupilo nam tylu zawodnikow po ubieglym sezonie (a i
                                                    wczesniej, bo kto w koncu stoi w bramce? - tez Werder). Decydujacej bramki nie
                                                    strzelil Bremenczyk majacy od przyszlego sezonu tez grac w Schalke
                                                  • Gość: ak Re: Zagadka .... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.04.05, 18:23
                                                    Fredek, w sumie na boisku bylo - liczac obecnych i z niedawna bremenska
                                                    przeszloscia - co najmniej 17 zawodnikow Werdera. Z schalke to jak z Chelsea
                                                  • Gość: Fredek Re: Zagadka .... IP: *.h.pppool.de 20.04.05, 21:24
                                                    W Chelsea Abramovic wladowal w 2 lata jakies 378 Milionow Euro.
                                                    A Schalke zbudowalo sobie nowy Stadion i maja jakies 107 Mil. Euro dlugow.
                                                    Ale splaci sie powoli. Tym bardziej ze Veltins wladuje tam przez nastepne 10 lat
                                                    jakies 50-60 Mil Euro.

Ailton i Krstajic byli za darmo. (Tylko lepsze zarobki ich skusily). Tak samo
                                                    jak i Fabian Ernst w nastepnym sezonie.
                                                    To prawda Assauer niezle "klusowal" u Werder. Ale taki to interes.
                                                    Lepiej tak niz tak jak Dortmund kupowal takiego Amoroso za pieniadze akcjonerow.
                                                    (A teraz mydlana banka pekla ...)

Ale pilka nozana jest tylko moze fajna , ale nie az taka wazna sprawa na swiecie.

Z tymi wykopami , to Trampa tak sobie palnalem.

Zastanawialem sie co moglo na tym placu po barakach zostac.
                                                    Na poczatku myslalem ze fundament jakiegos baraku.
                                                    Ale w barakach byly podlogi z desek.
                                                    (Pamietam bo mialem tam kolege z klasy ... (Kaczor) ktorego odwiedzalem.)

Tylko Tramp mial murowany fundament ...

Pozdrowienia :))
                                                  • Gość: nat Re:z innej beczki.. IP: *.bulldogdsl.com 21.04.05, 13:11
                                                    Czy ktos z miejscowych siodemkowiczow orientuje sie za ile mozna na osiedlu
                                                    sprzedac/kupic wolnostojacy garaz?
                                                  • Gość: jd Re:z innej beczki.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.04.05, 20:41
                                                    Nat, jednak wracasz? I to od razu z samochodem?
                                                    A jak studia dzieciny? Wyślij ją na trochę do nas.
                                                  • Gość: Fredek Re: Garaz ... IP: *.h.pppool.de 21.04.05, 20:45
                                                    Raczej mysle ze NAT firme chce zalozyc ...

Hewlett-Packard tez tak powstal .
                                                  • Gość: jd Re: Garaz ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.04.05, 20:50
                                                    Oraz IBM.
                                                  • Gość: jd Re: Garaz ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.04.05, 20:53
                                                    Nie mówiąc o Microsofcie.
                                                    I Beatlesach.
                                                  • Gość: nat Re: Garaz ... IP: *.bulldogdsl.com 21.04.05, 21:27
                                                    Ludzie litosci! Niestety nie dziele cech charakterystycznych z Bill Gates ani z
                                                    jemu podobnymi (tu winie siodemnke za zle przygotowanie do zycia, ha ha) ale
                                                    przynajmniej NIE wracam rowniez. Czy ktos moze podejsc powaznie do pytania
                                                    emigranta i udzielic odpowiedzi w jakiejs rozpoznawalnej walucie, np zlotowkach
                                                    (potrafie byc mila kiedy cos potrzebuje).
                                                    JD, dziecko baluje na calego, choc aktualnie, rozkochana bardziej w polityce
                                                    niz w filozofii.Bardzo pochlebne opinie od kadry akademickiej wiec chyba cos
                                                    robi dobrze.
                                                    No to co z tym garazem moi mili?
                                                  • Gość: Fredek Re: Garaz ... IP: *.h.pppool.de 21.04.05, 21:37
                                                    Nat ... ja bym ci moj garaz od razu odstapil ... na jekie cele obojetnie.

Ale niestety on nie stoji w Olsztynie tylko 1000 km na zachod. :)
                                                  • Gość: nat Re: Garaz ... IP: *.bulldogdsl.com 21.04.05, 21:41
                                                    Fredek, to troche bardziej sensowna oferta (preferowany klimat) ale dziekuje.
                                                    To nie to, ze nie mam garazu (mam dwa tutaj, pelne rupieci) i samochod ...
                                                    przed domem. Chodzi o cene, w Olszytnie......
                                                  • Gość: Fredek Re: Garaz ... IP: *.h.pppool.de 21.04.05, 22:06
                                                    Ok , bez zartow.
                                                    Dzwonilem akurat do kogos z Olsztyna.
                                                    Polecil bezposrednio napisac do biura nieruchomosci z odpowiednimi szczegolami o
                                                    co chodzi.

www.perfekt.infowm.pl/
                                                    Tam musi gdzies byc tez adres na e-maila.

Pozdrowienia :)
                                                  • Gość: nat Re: Garaz ... IP: *.bulldogdsl.com 21.04.05, 22:21
                                                    Fredek, powazne dzieki. Zajrzalam na polecona website - oni tam nawet maja
                                                    mieszkanie na sprzedaz na Al.Przyjaciol, za 200,000zl, tzn okolo £30K,czyli
                                                    tyle co tutaj ... wolnostojacy garaz. Ciekawskie.
                                                  • Gość: jd Re: Garaz ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.04.05, 23:03
                                                    Al. Przyjaciół ile?
                                                  • Gość: nat Re: Garaz ... IP: *.bulldogdsl.com 21.04.05, 23:09
                                                    dwiescie tysiecy zlotych only
                                                • Gość: L.M Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 22.04.05, 07:51
                                                  Czesc wam!!
                                                  Ach Karolina ----Jestem zawiedziony myslalem ze mnie rozpoznasz ale nie tak
                                                  latwo widac po tylu latach!!!........ Ostatni raz widzialem ciebie jak bylem
                                                  na wizycie w polsce w 1997 albo 96. jakos tak.. widzialem ciebje w
                                                  autobusie !!... Pozdrowienia !!!
                                                  • Gość: Karolina Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.piorunek.pl 22.04.05, 17:13
                                                    Witam!
                                                    Oj!Lesiu-od razu wiedziałam ,że chodzi o Ciebie ;zbiła mnie z tropu str.jd,na
                                                    której są dwie pozycje(inicjały)LM,ML stąd moje pytanie.Jestem bardzo ciekawa
                                                    co u ciebie ?;wielokrotnie rozmawiałam z Twoją Mamą(jadąc autobusem z Nagórek)
                                                    ; teraz bezpośredio mam okazję za Twoją aprobatą wspomniec ,jak uczyłeś mnie(i
                                                    nietylko) karate.Treningi odbywały się nad jez. Długim.
                                                    Szkoda ,że nie byłeś na zjeżdzie.Moja klasa zrobiła spotkanie na dwa tygonie
                                                    przed.(,tym ogólno- szkolnym.)Było ok. 22 osoby + nauczycielki
                                                    jak :Domańska,Ciołkowska,Zera,Pawłowska,Gajko,Sitnikowa oraz obecne dyr. szkoły
                                                    -siedzieliśmy w szkole do 21.00a póżniej pojechaliśmy dalej wspominać na klubu
                                                    na Starówce.
                                                    Serdecznie pozdrawiam.BY
                                                  • Gość: L.M Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 23.04.05, 03:32
                                                    Hey Karolina!! Ciesze sie, ze sie w koncu odezwalas !!!!
                                                    Zaduzo by pisac co umnie slychac ....ale moze sie zobaczymy pod koniec
                                                    lata..Poniewasz planuje wakacje w olsztynie...nie chce zanudzac innych co u
                                                    mnie sie dzieje ---->>wiec jak chcesz to mozemy wymienic sie E-mail em...wtedy
                                                    bede mugl napisac wiecej...Pozdrow wspolnych znajomych!!

No i pozdrowienia dla wszyskich siudemkowiczow!!!!!!!!
                                                  • Gość: Karolina Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.piorunek.pl 23.04.05, 15:14
                                                    Witajcie!
                                                    Info. dla siódemkowiczów z poza Olsztyna ,mamy nowy pomnik Ojca Świętego w
                                                    Olsztynie.
                                                    LM-cieszę się ,że odwiedzisz Olsztyn ;chyba najbardziej uszczęśliwiona to
                                                    będzie Twoja rodzinka.Myślę ,Lesiu ,że już wszystko planujesz i niemożesz się
                                                    daczekać.Tak przynajmniej przeżywają moi znajomi ,któży są tutaj co roku i już
                                                    nie mogą się doczekać.Pozdrawiam.BY
                                                  • miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 39 23.04.05, 15:25
                                                    Leszek!!!
                                                    No wiesz co!!???
                                                    to ja myślałem ,że byłem jedynym uczniem ( mistrz-uczeń)
                                                    sztuki walki!!!
                                                    I że tylko ja przejąłem Twoją wiedzę !!!
                                                    a tu się dowiaduję ,że Karolina też!!!!
                                                    To tak nie może zostać!!!
                                                    Karolina!!! musimy się zmierzyć!!!
                                                    Na cyplu Długiego (tam gdzie odbywały sie treningi).
                                                    możesz wybrać rodzaj broni!
                                                    jeden mistrz
                                                  • Gość: L.M Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 23.04.05, 16:35
                                                    Miki!!...
                                                    Te Drzewa ktore tak ucierpialy na naszych treningach niestety wycieli---
                                                    Pousychaly!!
                                                  • Gość: Karolina Re: Szkola NR 7 czesc 39 IP: *.piorunek.pl 23.04.05, 20:25
                                                    Witam!
                                                    Miki-20lat temu to byłam ,jak akrobatka.Teraz to chyba bym sobie nogi z 4 liter
                                                    powykręcała.Miłe to były czasy.Ale jak to się mogło stać ,że się miki- nie
                                                    spotkałiśmy na polu walki???!!!:)))
                                                    Ja taka bezbronna kobitka miałabym stanąć oko w oko z menem.
                                                    Lubiłam najbardziej ćwiczenia rozciągające,w tamtym okresi (po Wejsciu smoka )
                                                    chyba wszystkim odbiła palma na tle karate.Na sam film chodziłam ,ze 3 razy, ze
                                                    swoim bratem.To "kręciło "młodzież.Miłej soboty i imprezek-Wojtusiowych i
                                                    Jureczkowych-sto lat solenizantom.BY

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka