Dodaj do ulubionych

Forum szaleje

04.05.05, 11:39
Mika wrocilaś juz z Lidzbarka,napisz coś bo normalnie tu taki gwar,ze
przeoczyc moglam Twojego posta heheh
Obserwuj wątek
    • mika_1 Re: Forum szaleje 04.05.05, 17:00
      Rzeczywiście...
      Wrócić wróciłam, szkoda tylko, że na tak krótko się tam wybrałam. Na szczęscie
      jeszcze w maju kolejny długi weekend.
      Z ciekawych rzeczy to mogę powiedzieć, że spotkałam się z Bobem i jego Rodziną.
      Było bardzo miło - siedzieliśmy w jedynym w zasadzie dostepnym miejscu - tzn. w
      zajeździe.
      Poza tym, jak zwykle siedziałam w domu z rodzina, bo to jedyna okazja, żeby się
      sobą nacieszyc.
      A dzis juz dzien jak co dzien - z tą tylko róznicą, że leje i nic sie nie chce
      robic...
      ;)
      • treborrr Re: Forum szaleje 05.05.05, 09:47
        A ja wam powiem, że też byłem koło zajazdu. Tylko że oglądałem samochody w
        auto-handlu. Najbardziej podobała mi się minikoparka na gumowych gąsienicach i
        ze spychaczykiem. Za 17 tys. zł. I nic poza tym...
        • angela-rt Re: Forum szaleje 05.05.05, 12:08
          treborrr-----hahahaha
          Lidzbark Ci sie nie podobal hym????????;-)))))))))))))))))))))))))

Mika nikogo nie spotkalaś ze znajomych?????
          • bob-budowniczy Re: Forum szaleje 09.05.05, 13:13
            Tę koparkę to i ja widziałem - aż mi kopara opadła...;-)
            Moje wrażenia: nie chcę być krytykantem ale jest jakiś zastój w tym mieście -
            nawet jak objechaliśmy okolicę i w porównaniu z takimi Bartoszycami czy
            Reszlem - tam jakoś idzie do przodu a tu jakby czas stanął w miejscu. W
            pierwszym dniu wolnego okresu tylko jedno miejsce w mieście gdzie można coś
            zjeść (pizze..brr...) otwarte. Zamek szczelnie zamknięty na cały okres
            świąteczny. I w ogóle jakiś ogólny bałagan...nie dziwota że kręcono tu niedawno
            film "Mistrz" którego akcja dzieje się w latach 60-tych...wystarczyło tylko
            usunąć z ulic samochody i pozasłaniać szyldy sklepów...czemu tak jest? kto wie?
            • mika_1 Re: Forum szaleje 09.05.05, 21:37
              Niestety Bob ma rację. Panuje tam po prostu marazam... Ja się trochę juz do
              tego przyzwyczaiłam i nawet to lubię, bo wyrywając się z zabieganego
              Krakowa,miło jest spędzić parę dni w spokoju...

Angela, ze znajomych to widziałam tylko Boba - a to dlatego, że sie z nim
              umówiłam... Juz dawno nic innego poza rodzina, mnie tam nie ciągnie. Ważni dla
              mnie ludzie sie porozjeżdzali, więc nie szukam specjalnie towarzystwa...
              Taki lajf;)
              • treborrr Re: Forum szaleje 10.05.05, 11:18
                Niestety, niestety. Bylem tez w dlugi weekend w Bartoszycach z rodzinka. A
                ostatni raz bylem jesienia 1992 r. Coz, rzeczywiscie - jest jakas kicha. Ale
                czemu z drugiej strony sie dziwic?
                Nie ma w Lidzbarku zadnego znaczacego pracodawcy, a w Bartoszycach przynajmniej
                sa dosc dochodowe instytucje takie jak areszt, prokuratura, sąd. Dochodowe
                oczywiscie na tle wszechogarniajacej biedy warminsko-mazurskiej. A skoro sa
                takie instytucje, sa tez biegli, ktorzy swoje zarabiaja itp. Sa i notariusze i
                prawnicy. Wiec gdzie zakladac spolki? Lepiej dwie ulice obok sądu i adwokatów
                niż 25 km dalej!
                Jakos wladze powiatu niewiele robia, by przyciagnac te osrodki i dlatego
                Lidzbark traci. Bo to pieniadz przyciaga pieniadz, a nie silna wola.
                Niestety Lidzbark nie jest zadnym osrodkiem wladzy i dlatego traci. Moze byl nim
                kiedys, ale to bylo kilkaset lat temu.
                • bob-budowniczy Re: Forum szaleje 10.05.05, 16:21
                  Z tego co udało mi się ustalić nie ma nawet specjalnie chętnych do przejęcia
                  władzy w Lidzbarku - już drugą kadencję ten sam burmistrz, a w Radzie jacyś
                  lekarze, nauczyciele...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka