angela-rt 04.05.05, 11:39 Mika wrocilaś juz z Lidzbarka,napisz coś bo normalnie tu taki gwar,ze przeoczyc moglam Twojego posta heheh Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_1 Re: Forum szaleje 04.05.05, 17:00 Rzeczywiście... Wrócić wróciłam, szkoda tylko, że na tak krótko się tam wybrałam. Na szczęscie jeszcze w maju kolejny długi weekend. Z ciekawych rzeczy to mogę powiedzieć, że spotkałam się z Bobem i jego Rodziną. Było bardzo miło - siedzieliśmy w jedynym w zasadzie dostepnym miejscu - tzn. w zajeździe. Poza tym, jak zwykle siedziałam w domu z rodzina, bo to jedyna okazja, żeby się sobą nacieszyc. A dzis juz dzien jak co dzien - z tą tylko róznicą, że leje i nic sie nie chce robic... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
treborrr Re: Forum szaleje 05.05.05, 09:47 A ja wam powiem, że też byłem koło zajazdu. Tylko że oglądałem samochody w auto-handlu. Najbardziej podobała mi się minikoparka na gumowych gąsienicach i ze spychaczykiem. Za 17 tys. zł. I nic poza tym... Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Forum szaleje 05.05.05, 12:08 treborrr-----hahahaha Lidzbark Ci sie nie podobal hym????????;-))))))))))))))))))))))))) Mika nikogo nie spotkalaś ze znajomych????? Odpowiedz Link Zgłoś
bob-budowniczy Re: Forum szaleje 09.05.05, 13:13 Tę koparkę to i ja widziałem - aż mi kopara opadła...;-) Moje wrażenia: nie chcę być krytykantem ale jest jakiś zastój w tym mieście - nawet jak objechaliśmy okolicę i w porównaniu z takimi Bartoszycami czy Reszlem - tam jakoś idzie do przodu a tu jakby czas stanął w miejscu. W pierwszym dniu wolnego okresu tylko jedno miejsce w mieście gdzie można coś zjeść (pizze..brr...) otwarte. Zamek szczelnie zamknięty na cały okres świąteczny. I w ogóle jakiś ogólny bałagan...nie dziwota że kręcono tu niedawno film "Mistrz" którego akcja dzieje się w latach 60-tych...wystarczyło tylko usunąć z ulic samochody i pozasłaniać szyldy sklepów...czemu tak jest? kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Forum szaleje 09.05.05, 21:37 Niestety Bob ma rację. Panuje tam po prostu marazam... Ja się trochę juz do tego przyzwyczaiłam i nawet to lubię, bo wyrywając się z zabieganego Krakowa,miło jest spędzić parę dni w spokoju... Angela, ze znajomych to widziałam tylko Boba - a to dlatego, że sie z nim umówiłam... Juz dawno nic innego poza rodzina, mnie tam nie ciągnie. Ważni dla mnie ludzie sie porozjeżdzali, więc nie szukam specjalnie towarzystwa... Taki lajf;) Odpowiedz Link Zgłoś
treborrr Re: Forum szaleje 10.05.05, 11:18 Niestety, niestety. Bylem tez w dlugi weekend w Bartoszycach z rodzinka. A ostatni raz bylem jesienia 1992 r. Coz, rzeczywiscie - jest jakas kicha. Ale czemu z drugiej strony sie dziwic? Nie ma w Lidzbarku zadnego znaczacego pracodawcy, a w Bartoszycach przynajmniej sa dosc dochodowe instytucje takie jak areszt, prokuratura, sąd. Dochodowe oczywiscie na tle wszechogarniajacej biedy warminsko-mazurskiej. A skoro sa takie instytucje, sa tez biegli, ktorzy swoje zarabiaja itp. Sa i notariusze i prawnicy. Wiec gdzie zakladac spolki? Lepiej dwie ulice obok sądu i adwokatów niż 25 km dalej! Jakos wladze powiatu niewiele robia, by przyciagnac te osrodki i dlatego Lidzbark traci. Bo to pieniadz przyciaga pieniadz, a nie silna wola. Niestety Lidzbark nie jest zadnym osrodkiem wladzy i dlatego traci. Moze byl nim kiedys, ale to bylo kilkaset lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
bob-budowniczy Re: Forum szaleje 10.05.05, 16:21 Z tego co udało mi się ustalić nie ma nawet specjalnie chętnych do przejęcia władzy w Lidzbarku - już drugą kadencję ten sam burmistrz, a w Radzie jacyś lekarze, nauczyciele... Odpowiedz Link Zgłoś