Gość: jd IP: *.acn.waw.pl 04.07.02, 23:25 Osiągnęli dweście Dwieście? W jakim mieście? W mieście, którym żeście... Dziś to koniec, odezwę się jutro. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.07.02, 13:22 Rita, "Smętarz dla zwierząt" napisał S. King. Walczę jak lew o te pieniądze i jest sporo nadziei, że obejdzie się bez banku. Witam "gugu" gorąco. Staram sie tu reklamować tylko dobre ksiażki, więc się powtarzają. Dotarłaś do książki o szkole 7, której jesteś współautorką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.07.02, 14:40 Zapomniałem odpowiedzieć "gugu", że na Sapkowskim nie znam się ani trochę. Natomiast i gugu, i Ricie, i innym polecam dziś o 21.55 na TVN film "Łowca androidów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 21:43 Dzięki za nowy wątek, wyszło na twoje stąd wniosek ,że zawsze dokonasz swojego. A co myślisz o opowieściach okrągłego stołu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.07.02, 22:20 Co wyszło na moje? Opowieści okrągłego stołu to sama klasyka kultury, ale mnie jakoś nigdy nie olśniły, co jest pewnie raczej moją niż ich ułomnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 22:15 Właśnie oglądam ten film z córką. Na II roku wybrala opcję fantastyki i jest zainteresowana takim filmami i książkami. Muszę skończyć, nie mogę pisać i ogladać. Pozdrów brzozę2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.07.02, 23:30 Oglądaj i powiedz potem, jak się wam podobało. W związku z opcją córki ważne może być to, że ten film jest oparty na powieści klasyka gatunku - Ph. Dicka. I w ogóle córka wybrałą pasjonującą tematykę. W młodości ja również czytałem sporo fantastyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.07.02, 21:27 jd- u nas dalej upały, dzięki nim pomagam sklepowi i poję spragnionych. Wydaje mi się, że uszło ze mnie powietrze przy czytaniu tych książek, żyję w ich świecie i nie wiem czy dobrze mi to wyjdzie. Nie potrafię o niczym innym mysleć. Jutro wezmę córkę i wyjedziemy gdzieś za miasto. Kasia Strączy wygra chyba turniej w Sopocie. Dzieciakom nie nagrałam Wimblendonu. Przypuszczam, że nie transmitują tego z powodu ciągłych opadów deszczu. To ,że dopiołeś swego chodzi mi o tytuł wątku, już dawno miałeś ochotę go tak zatytułować. Umnie nic ciekawego się nie dzieje, tyle tylko ,że sąsiadki moje mają kłopty teraz w swoich domach, tylko że każda osobne. W każdym domu się kłócą i są awantury, policja na szczęscie jeszcze nie wkracza, co za życie z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 06.07.02, 21:51 Rita, kurczę, nie strasz mnie tym przejmowaniem się pismakami. Polecałem ci to wszystko dla pokrzepienia duszy i przyjemności, a ty grozisz jakimiś depresjami. Natychmiast - jeśli jeszcze masz czas i ochotę - złap "Dobrego wojaka Szwejka". Dbaj bardzo o firmę, bo zimą będzie dużo gorzej. Nie powiedziałaś, jak się podobał "Łowca androidów". Gratuluję sukcesu Kasi Strączy; z tym Wimbledonem, to jakiś skandal, że nigdzie nie dają obejrzeć. Od lat tak nie było. Tu pogoda podobna, ale blisko mamy Ogród Botaniczny. Bardzo ładny, rano pusty, i wtedy świetnie się tam łazi i siedzi, i gapi na nadzwyczajne mnóstwo roślin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.07.02, 22:12 Muszę ci się przyznac, że poszłam spać, dla mnie akcja była za powolna - przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 06.07.02, 22:29 Nie ma za co przepraszać. Może to i lepiej, bo wpadłabyś dalej w ponury nastrój. Ja ten film lubię bardzo, w dużej mierze za sprawą muzyki Vangelisa, którą w ogóle cenię sobie bardzo. Mam całą tę muzykę z "Łowcy" (po angielsku to jest "Blade Runner") na kompakcie i podsłuchuję co jakiś czas. Sąsiadki użerają sie z dziećmi czy kandydatami na nowych wybrańców serca? Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Kurniczek 07.07.02, 13:43 jd - dzieki za mile slowa pod moim adresem (jeszcze w Kortowie), a wlasciwie za przywolanie tamtych czasow: durnych i chmurnych. Ale pewne nastroje i klimaty pozostaja w czlowieku na zawsze. Rita - pozdrowionka zwrotne. A w ogole tak smakowicie obydwoje rozprawialiliscie o MiM, ze i ja nabralam apetytu. Czytalam to sto lat temu i ciekawam, jak dzis na to spojrze. Cudowny pomysl na urlop. Ja z kolei polecam na wszelkie depresyjne stany lekture opowiadanek Michala Zoszczenki. Brak ich w sprzedazy, ale byc moze w ostalych sie jeszcze bibliotekach ten przesmiewca sie znajdzie. Zawsze wracam do niego (np. zbior opowiadan "Rozkosze kultury") gdy mam jakiegos dola, jak mowia nasze dzieci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.07.02, 15:25 Oj, chyba dołek, pomieszanie z poplątaniem: 1. spotkanie forum krakowskiego - iść czy nie iść 2. 22 okien do mycia - planowane na lipiec- nie zrealizuje chyba 3. przeczytanie książek - wciągnełam się 4. wyjazd z córką za miasto na pare godzin 5. wyjście z psami na spacer (robię to od święta) 6. siedzenie przy komputerze 7. pielęgnacja ogrodu 8. i inne rzeczy 9. siedzenie za ladą od 8.00 do 20.00, w niedzielę od 9.00 do 14.00 10. nie wspomnę o gotowaniu, praniu itp co zrobić - nie mówcie że mam strzelić sobie w łeb Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Kurniczek 07.07.02, 16:14 Rita, tak samo mialam do wczoraj - praca na termin, rodzinne i oczywiscie obowiazkowe spotkania, tysiace spraw do zalatwienia w urzedach akurat w tym samym czasie, mnostwo zaleglosci czysto domowych, a do tego jeszcze wyjazd corki na oboz, a wiec koniecznosc zakupow, prania, prasowania, pakowania itp atrakcji. Myslalam, ze nie wydole. Ale dzisiaj juz lepiej. Dziecko wyjechalo, padajacy wlasnie deszcz (jaka ulga po strasznej duchocie) usprawiedliwia mnie przed kolejnym praniem i do tego komputer tylko dla mnie. No, moze nie do konca, bo maz tez marzyl o tej chwili, aby dac nura do internetu. Ale juz my sie jakos podzielimy, co nie jest mozliwe przy naszej komputerowej terrorystce. Pisze to, zeby Cie pocieszyc, bo pewnie sama wiesz, iz z najwiekszego nawet dola (w tym wypadku czasowego) tez sie kiedys wylazi Pozdrawiam - brzoza2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.07.02, 16:26 brzoza2 jesteś kochana - ty mnie rozumiesz, nie jestem sama, to mnie pociesza, zacznę robić to na co mam ochote i co wyjdzie to wyjdzie, pewnie nie jedną jeszcze w życiu gafę szczelę. Prawdę mówiąc nie miałam jeszcze tego by nie wiedzieć co za godzinę będę robiła. Zaczełam niezbyt dobrze od siedzenia na komputerze a tu tyle pracy. Trzymaj za mnie kciuki, żeby wszystko szło zgodnie z planem ,którego wcale nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Kurniczek IP: *.hb.dial.de.ignite.net 07.07.02, 17:31 Rita, lec na to spotkanie forumowiczow i nie zastanawiaj sie zbyt duzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 07.07.02, 17:38 Brzozo2, pięknie wyprowdziłaś Ritę ze stanu depresyjnego (słynna babska solidarność i współcierpienie), za który czułem się odrobinę odpowiedzialny (ten ponurak Marek Aureliusz i mroczna Moskwa); mi też zrobiło się optymistycznej. W wiadomej sprawie zrobię tak jak ci powiedziałem, ale jeszcze muszę pokończyć z moimi interesami. Zoszczenko może być jak najbardziej, choć wydawał mi sie odrobinę za gazetowo-felietonowo-satyryczny. Rita, idź na tę imprezę forumowiczów i opowiedz, jak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Kurniczek 07.07.02, 17:55 Rita, podpisuje sie wszystkimi czterema lapami pod tym, zebys poszla na impreze, odpusciwszy sobie wszystko inne obowiazkowe. Poza tym mysle, ze namawiamy Cie tak goraco dlatego, zesmy sami ciekawi, co tam bedzie. Nie jestesmy wiec az tak bezinteresowani. jd - Zoszczenko moze i nieco "gazetowy", ale za to jaki slodki. Na przyklad pisze w ktoryms z opowiadan: "Idzie ulica facet w okularach. Nie inteligent. Krótkowidz" :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 07.07.02, 19:00 Brzozo2, zastrzeżenie do Zoszczenki było trochę czepialskie, ono zresztą jeszcze mniej, ale zawsze, odnosi się także do niektórych momentów Mistrza i Małgorzaty (słynny jesiotr drugiej świeżości). Zoszczenki mam jakiś jeden albo dwa tomiki w piwnicy, w której mam w planie wakacyjne porządki, więc zajrzę też po latach, skoro tak polecasz. To co mam, chyba wydane było w świetnej serii Nike, a jedno chyba nazywało się Niebieska księga. Kiedy Rita idze na tę imprezę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Kurniczek IP: 212.144.35.* 07.07.02, 20:44 Gość portalu: jd napisał(a): > Kiedy Rita idze na tę imprezę? Powinna tam byc juz od 18-tej! Zapomniec o oknach , dolach etc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 07.07.02, 20:46 No to chyba szaleje w tej chwili tak jak my w maju nad Jeziorem Krzywym. I tak jej dopomóż bóg, i niechaj moc będzie z nią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.07.02, 22:34 Jesteście doskonali, właśnie wróciłam z imprezy i już po dołku. Mam dużo do pisania i nie wiem od czego zacząć. W sekundzie zdecydowałam się wybyć z domu, spotkanie było na pięknym krakowskim Kazimierzu w knajpie Wincenty Trąbka. Peteen organizator wszyatko przygotaował. Rozmowy przebiegały na temat forum i wątków. Wszyscy przyjeli mnie ciepło, wszyscy mieliśmy pozytywne energie , rozmowy się kleiły i wiem już na pewno, że wszystkie posty i wątki są czytane przez forumowiczów, nawet nie związane z forumowiczami. Było tak fajnie ,że nie chciało mi się ich opuszczać. Obowiązki wzywają i trzeba wiedzieć kiedy wyjść. Nie mogłam napić się nawet lampki szampana, bo byłam samochodem. Ale zabawa była wspaniała. Napomniałam peteenowi o ak i obiecał się skontaktować z nim, ponoć ma fajne miejsce dla niego. Najwidoczniej moc była ze mną i dziękuję wam wszystkim za przekazanie. Komu ją teraz przekazać - kto jest w potrzebie. Aha - peteen podał mi lektury alkoholowe- słuchj jakie: Marek Hłosko: 1.Wieniedikl Jerofiejew 2.Pętla 3.Moskwa Pietruszki Andrzej Pastuszek: 1. Dobranoc 2.Zgubiłeś mnie w śniegu 3.Łowca gołębi I co ty na to ? Teraz już wiem ,że wszycy nas czytają, chociaż forumowicze krakowscy nic nie wspominali o Olsztynie, mam cichą nadzieję że tu mnie nie znajdą. Czytającym nas , wszystkich pozdrawiam i życzę tyle radości co mnie daje ten wątek i niech moc będzie z wszystkimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.07.02, 22:51 Co śpicie, mówcie coś, czekam na odzew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 07.07.02, 23:10 Ja jeszcze jestem. Gratulacje za decyzję i pozytywne wrażenia. Literaturę alkoholową podano ci prawidłowo tylko w pośpiechu coś pomyliłaś: z Pastuszkiem jest w porządku, natomiast "Moskwa-Pietuszki" to rzecz Wieni Jerofiejewa, a "Pętla" Marka Hłaski (tego ostatniego nie czytaj - ponura depresja). Za klasyka uchodzi jesze niejaki M. Lowry, autor "Pod wulkanem". Ale aktualnie masz, Rita, skierować sie w strone "Dobrego wojaka Szwejka" i czegoś w tym rodzaju. Na przykad: W. Wojnowicz, "Zycie i niezwykłe przygody żołnierza Iwana Czonkina" albo M. Vargas-Llosa, "Pantaloen i wizytantki", albo J. Heller "Paragraf 22". Twój faworyt wygrał Wimbledon, a jak Kasia S.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.07.02, 23:19 Właśnie co z Kasią i co z oknami, jak to wszystko zorganizować, zabawa się skończyła zostały problemy tyle że inaczej na nie patrzę. Książek mam już pod dostatkiem, skończę najpierw opowieści okrągłego stołu. Wojaka Szwejka oglądałam, myślisz że nie przeszkodzi mi to w czytaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.07.02, 23:13 ak - co z tym gipsem, pobiłeś rekord Mikołaja7, który na łyżworolkach złamał dwie ręce i był na sotkaniu z obiema rękami w gipsie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 07.07.02, 23:15 Czyżby wyjaśniła się sprawa z Mikołajem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.07.02, 23:21 Gość portalu: jd napisał(a): > Czyżby wyjaśniła się sprawa z Mikołajem? Nie, zawsze twierdziłam, że było ich dwóch Mikołaj7 i Mikołaj z twoim adresem, dlatego mnie to dziwiło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Kurniczek IP: 212.144.35.* 07.07.02, 23:33 Gips to juz przeszlosc (od piatku) tylko kera skurczona, kurcze! No nic jakos ja rozruszam, w koncu to tylko lewa, a mankutem nie jestem. Mikolaj7 jest niedoscigniony - ma w koncu obie macki na bialo. Az mi go zal. W Sopocie wygrala S. Fajnie ze impreza sie Wam udala Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 21:21 Tak nie lubię zmian - co to się dzieje na tej gazecie, wcale nie widzę by bylo lepiej. Teraz muszę zaaklimatyzować się. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Kurniczek 08.07.02, 21:25 Rita - w imieniu "Grupy Kurniczek" dzięki wielkie za relacje z imprezy. Wprawdzie nie znam tych ludzi, którzy byli na spotkaniu, ale szczerze Ci zazdroszczę nastroju i klimatu. Oto spotykasz sie z tymi, których do tej pory tylko sobie wyobrażalaś. To musi byc niezle przeżycie. A tak co do książek, które Ci szczerze poleca jd. Ty uważaj! On jest niczym osmiornica, albo i gorzej - stonoga jakaś. Oplecie cie swoimi ulubionymi lekturami, omami mackami literatury ulubionej i zanim się zorientujesz, wpadniesz w sidła jego intelektualnego świata. Więc ostrzegam cię Rita z dobrego serca - miej sie na baczności! Jakbyś miała jakies pytania - putaj. W imię dobrej sprawy - szczerze odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 08.07.02, 22:21 Rita, masz całkowitą rację, ten nowy układ, grafika - denerwujące okropnie. Jest takie dobre, głębokie i niedoceniane powiedzenie: "Lepsze wrogiem dobrego". Pasuje tu absolutnie. Nie słuchaj brzozy2 za bardzo, ona ma nie lepsze lektury. Brzozo2, nawet nie śmiem wymieniać tu moich ulubionych lektur, bo nikt nie chciałby ze mną gadać. Wydawało mi sie, że Rita była w zasadzie zadowolona, a "Przedwiośnie" to nie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 23:51 Już trochę obyłam się z nową grafika, kwestia przyzwyczjenia. Muszę przyznać, że stara grafika miała ciepło w sobie i była milsza oku, były też cieplutkie kolory. Po przeczytaniu Aureliusza wszystko pozytywnie przyjmuję, z kolei po Przedwisniu wpadłam w strach o posiadłość, Mistrz i Malgorzata nauczuli mnie śmiać się z dzisiejszej sytuacji politycznej a rycerze okrągłego stołu uczą mnie wierności do pana. Mam nadzieje że literatura akkocholowa nie sprowadzi mnie na manowce. Muszę wam powiedziec, że spotkanie forumowiczów to fajna rzecz, wszyscy rozmawiają o swoich postach i wątkach. Nikt obcy nie mółby się wkręcić, bo nie rozumiał by dialogów. Swojski klimat, są to naprawdę równi ludzie,gadatliwi. Czy forum olsztyńskie czy warszawskie robi takie spotkania ? Czy my Krakusy jesteśmy jedynymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 00:10 00.00 godzina duchow - prześpicie seans MM działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 09.07.02, 20:36 Jak było na przyjęciu u Wolanda? Swego rodzaju spotkaniem forumowiczów olsztyńskich była impreza szkoły nr 7 w maju. Wszyscy się od razu polubili i rozgadali, choć też w znacznej mierze znaliśmy się z dawnych lat. Do wszystkiego można sie oczywiście przyzwyczaić, ale ja do tego wyglądu forum jakoś nie mogę. Czuję się mocno przez redakcję zniechęcany. Rita, gratuluję przenikliwych, choć krótkich uwag o pożytkach z lektur. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Kurniczek 09.07.02, 21:06 W nowym Forum świetne jest logowanie (wy sie nie logujecie, więc co możecie o tym wiedzieć!). Kiedys trzeba było wychodzic z wątku, logować sie, wracać na piechote i trwało to całe wieki. A teraz pojawia się rameczka, myk, myk i sprawa jest załatwiona bez ruszania sie z miejsca. Rita, zazdroszczę ci forumowiczó krakowskich. W Warszawie chyba nikt nie organizuje takich spotkań, bo po pierwsze: warszawskie forum podzielone jesta na dzielnice, czyli takie "podfora". To sprawia, że aby śledzić jakiś wątek, poznać ludzi i być na bieżąco, trzeba by mieć strasznie duzo czasu na taką zabawe. Pewnie sa i tacy, ale jakos nie zauważyłam specjalnej chęci warszawiaków do integrowania sie. No własnie - to jest drugi powód. Wszyscy o cos stale sie kłóca, wymyślaja sobie nawzajem i mają jakies pretensje. I lepiej w to nie wchodzic, bo jeszcze ta zła energia jest gotowa przenieśc sie.... jd - znalazłes sposnora na to twoje trajemnicze przedsięwzięcie? A może chcesz po prostu kredyt w banku na dogodnych warunkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 09.07.02, 21:48 Nie chcę tego kredytu z banku ani trochę, zresztą nigdy dotychczas nie brałem i najlepiej, żeby już tak pozostało. Zapuściłem sieci na różnych sponsorów, czasem bardzo oryginalnych, i kto wie, może coś uskładam. Pierwsze odpowiedzi powinny być pod koniec tygodnia, a ciągle wymyślam nowych. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Kurniczek 09.07.02, 21:49 ...pewnie sie nie przyznasz, w co inwestujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 09.07.02, 21:54 Oczywiście, że nie, choć ująłbym to też tak: w dalekosiężne interesy proletariatu ducha, czyniące go tegoż ducha arystokracją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 22:02 Witam kolektyw Kredyt trzeba wziążć, bo nie ma innej rady, pieniądze nie lecą z nieba, ani nie zbiera na ulicy. Ja ostatnio pożyczyłam się od córki jej zaskurniaków trochę i muszę oddać jej z procentem. Przeczytałam następną książkę o tych rycerzach i czekam aż córka pójdzie do biblioteki ze spisem moich lektur i obaczymy co będzie dalej. Kaśka Strączy wygrała Mistrzostwo Polski w seniorkach i sukces jej jest jak strzała w moje serce, bo to właśnie własna matka zamkneła drogę swojej córce. Wiesz o co chodzi jd. Wiesz co jd - musisz przeczytać newsweek, ten nowy , chodzi o twoją Kurniczkę, co ona zrobiła w Rosji i jak jej popularność zawojowała gospodarką. Rosjanie oszaleli na punkcie sportu, sportowe odrodzenie Putina. Polska jest już 50 lat do tyłu od Rosji. To co zrobił Putin to było kiedyś moim marzeniem. Przeczytaj koniecznie w nagrodę dla ciebie jest duże zdjęcie Kurnikowej. Ale Angora w tym tygodniu też jest dobra, felieton JKM o mrówkach i słoniach jest ciekawy, ale jest duży artykuł o Olsztynie co ciekawiło by Kobrę, o przekrętach w spółdzielni mieszkaniowej chyba Pomorze. Dziwię się , że nic nie ma o tym w forum olsztyńskim. Mój urlop jak wiecie polega na pracy. Urlop w sklepie nie należy do interesujących, więc nie mam wam o czym pisać, chyba , że poskarżę się wam, że dom i ogród całkowicie zaniedbałam z braku czasu, a córeczki mówią, że im okna brudne nie przeszkadzają, a z dziećmi trzeba żyć w zgodzie. Jeszcze raz wzywam was do przejrzenia tych gazet i czekam na odpowiedz na dachu jakiej budowli stoi prezes słunnej spółdzielni olsztyńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 09.07.02, 22:17 Rita, zajrzę do tego Newsweeka, ale nie dzisiaj, może jutro. Nie bardzo chyba chwyciłem tej kwestii z Kasią Strączy, matką i córką. Czy Kasia nie zrobiła wielkiej kariery przez matkę? Brzozo2, moja skomplikowana fraza (jak to się dziś ładnie mówi) była oczywiście wyrazem najwyższego uszanowania. Co powiesz na takie frazy w wiadomym miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Kurniczek 09.07.02, 22:39 jd - calkiem ladnie moga tam zabrzmiec, szczegolnie ze pasuja do ogolnego charakteru. rita - co do corek i okien, to podzielam zdanie corek. One sa wazniejsze, okna moga poczekac. Natomiast nie rozumiem, dlaczego twoj urlop ma pozrec sklep i praca w ogole. Żebys miala sily pracowac przez nastepne miesiace, powinnas naprawde wypoczac. Jest to zysk dla wszystkich: dla sklepu, rodziny, klientow, a przede wszystkim dla ciebie. "Podaruj sobie odrobine luksusu" i choc na kilka dni wyskocz poza znany ci na co dzien teren. Zmiana otoczenia (i ludzi) jest bardzo wazna. Dzieki za "prasowke", chetnie zajrze we wskazane miejsca (Ciesze sie, ze i ty czytujesz Angore). Ale tez jutro, bo dzis udaje, ze caly czas pracuje. Powinnam na jutro wykonczyc cos pilnego, a zamiast tego stale podgladam przez dziurke od klucza moj ulubiony watek. Wracam zatem do pracy, zyczac wam milego wieczoru i spokojnego odpoczynku (i nizszej temperatury - ufff!) jd - gdy sie naprawde mocno potrzebuje kasy, to sie na kredyty nie obraza. Ja stale cos pozyczam i stale cos splacam, bo z zarobkow nie da sie oszczedzac. A czasami zysk z inwestycji jest wiekszy, niz nawet ten nieszczesny, lichwiarski procent (jakby co, mam znajoma w dziale kredytow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 09.07.02, 23:04 W ogóle nie mam serca do kredytów, banków, procentów i w ogóle do wszelkiej waluty - no i jest to ze wzajemnością. Ale jestem wzruszony waszymi dobrymi radami i zachętami. Jak już nic się nie złapie w moją sieć, pójdę po ten kredyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 23:57 jd - tłumaczę, znasz to miałeś chamie złoty róg ostał ci się tylko sznur - to odnosi się do mnie. Mialam dobrze grającą leworęczną Paulinkę i co zrobiłam zaniechalam treningów a poratrz na Kasię do czego doszła dzięki dyktatorskiej pracy rodziców, a miała ona wielką niechęć do tenisa, byłam tego świdkiem, ale ojciec ją tak pilnował, że jej się to wszystko opłaciło. Już bolałam nad tym we wcześniejszych postach u Gąsirka - powinieneś pamiętać o tym. Lepij byłoby dla mnie gdyby ona znikła z tenisa i nie przypominała mi o mojej osobistej porażce. - brzoza, jeśli ty zapłacisz za mnie ZUS i jeszcze rachunki bieżące, których mam ogromną ilość to pojadę. Handel brzoza to teraz ciężki kawałek chleba, trzeba dobrze się nagłówkować jak przeżyć by nie zbankrutować. Czasami się zastanawiam czy jd wchodząc do jakiegoś prywatnego sklepu myśli sobie , pewnie tak wyglada rita, to jest jej praca i myśli ja taki intelektualista w kapciach przed komputerem rozmawiam sobie z ritą uwijającą sie w sklepie i podającą piwo lub nalewkę czasami nawet ludziom z marginesu, czy czasami cię to nie zraża. Kończę, lecę na sabat jak MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.07.02, 14:47 Rita, a jak patrzy na to Paulinka? I czy Kasia jest zadowolona ze swego życia? Spójrz może także na to cenioną przez nas i w sumie optymistyczną metodą Marka A. Jeśli chodzi o moje myślenie o wyglądzie, to ustaliliśmy we wcześniejszych postach u Gąsiorka, że są to okolice Kurniczka - powinnaś pamiętać o tym. Dodam też, że jako intelektualista (przyjmijmy to tymczasowo) mam sporą słabość do ludzi z marginesu. Na wątku o szkole 7 możesz przeczytać (jeśli sie przez to przegrzebiesz) moje hymny pochwalne o barze "Tramp" przy Dworcu Zachodnim w Olsztynie, który w końcowych latach swego istnienia spełniał wszelkie wymogi przybytku dla marginesu. Uwielbiałem tam bywać. Ale twoja firma nie ma pod tym względem do niego startu. Do ciebie sie przychodzi, kupuje szpanerskie wina za 60 zł, a potem konwersuje o tenisie, Mitologii, Marku Aureliuszu i literaturze współczesnej - czysty snobizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 22:23 Nie wiem czy brzoza2 nie pogniewała się na mnie, że kazałam jej zaplacić mój ZUS, ale to był żart. Dałam jej tylko do zrozumienia że to co muszę utrzymać z jednej pensji to nie jest w dzisiejszych czasch łatwe. Ktoś musi pracować by ktoś musiał wypoczywać. No i okazało się, że w bibliotece publicznej nie ma żadnej książki z moich lektur.Na szczęście Paulina znalazła w swoich zbiorach Marka Hłasko "Następny do raju" Kiedy czytałam książkę w cieniu przed sklepem podszedł do mnie "bizmesmen" tak nazywją rachmisztrze spisowi człowieka pracującego na własny rachunek, czyli zbierającego makulaturę na śmietniku. Otóż ten człowiek widząc ciągle że coś czytam powiedział, że załatwi mi dużo książek po przysłowiowej złotówce. Póżniej przyniósł mi Winettu i inne podobne. Wytłumaczyłam mu, że nie o takie książki mi chodzi i dałam mu swój spis lektur. Teraz czekam co zrobi. Wiesz co czytam tego Hłaskę i myślę , że to nie dla kobiety ta książka, ciut ciut wulgarna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.07.02, 22:51 Brzoza nie jest z tych co się obrażaja. Pewnie ma jakąś robotę, albo udziela się kulturalnie lub towarzysko. Rita, zostaw tego Hłaskę. Co jest jeszcze w zbiorach córki? Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Kurniczek 11.07.02, 11:53 Jd ma racje - jam nie z tych, co sie obrażają, a już na pewno nie na tak sympatyczne osoby, jak rita. Rita - wprawdzie sama nie handluję niczym (jesli mamy na myśli towary materialne), ale doskonale zdaję sobie sprawę,jak ciężki jest to kawałek chleba. Mój cioteczny brat ma nieduzy sklepik i wiem, jak musi sie naharowac (a przy nim i cała rodzina), żeby móc opłacic właśnie wszystkie rachunki, kupic towar, inwestowac itp, a i tak ledwo wychodzi na zero. On tez raczej nie wyjezdża na urlopy. Ba, nawet nie ma kiedy sie leczyć, choc powinien. Dlatego wybacz takie dobre rady, jakich ja ci udzielałam z tym urlopem. Tak najłatwiej radzic. A nie wpadam na forum, bo zamiast pod nieobecnośc mojego dziecka pławić sie do woli w Internecie, pracuję jak głupia. Tak się złożyło. Gdy wczoraj wróciłam wieczorem po całym upalnym dniu, a do tego popołudniowym, upojnym spotkaniu zawodowym z jednym facetem - wprawdzie przesymatycznym, ale kopcącym jednego papierosa po drugim - to myślałam że zdechnę. Buziaczki lodowe owocowe (dzisiaj już na szczęście troche chłodniej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 21:39 Już mam za sobą Hłastka, może być, pisze o ciemnej stronie komunizmu. Córka nic w bibliotekach nie znalazła i mam z przymusu Wichrowe wzgórza. Ich kolekcje nie są dla mnie ciekawe. Jedna posiada wszystkie tomy Startreku i to w angielskim wydaniu jako pamiatka z pobytu szkolnego w USA a druga czyta typu Władca Pierścieni równiez kupiła sobie w języku angielskim. Mam ogromną iliść bajek i nawet z chęcią bym do nich wrócila. brzoza- ty jesteś z Warszawy i czy wyjeżdzasz na urlop, czy tylko wysłałaś dziecko. Napisz coś o swojej pociesze. Dziś i u nas trochę chlodniej ale deszczu ani, ani kropelki. jd - Hłasko powiedział, że napisał hańbiącą książkę i nie poda tytułu jej - jaka to książka. Odpowiedz Link Zgłoś
koobra Re: Kurniczek 12.07.02, 01:00 megalomania i nic wiencej ,wiencej energiji ile wy lat macie ludziska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 12.07.02, 15:24 Moje sprawy zawodowe gwałtownie i pozytywnie przyspieszyły, choć jeszcze nie w tym kierunku, który jest najważniejeszy, no i przez to siedziałem wczoraj w robocie do późnej nocy, rano zaś musiałem wstać o 5.30, bo odwoziłem rodziców na wakacje. Rita, jestem wzruszony twym zaufaniem do mej wiedzy, ale to, o co pytasz akurat chyba wiem. Hłasce chodzi prawie na pewno o opowadanie "Baza Sokołowska". Wracając do uwag Brzozy, dlaczego nie miałabyś zostawić firmy na przynajmniej na tydzień na głowie męża i jednej córki, i wyjechać z drugą (a potem oni)? Witamy wreszcie koobrę, ale o co chodzi w tym, co pisze? Jeśli chodzi natomiast o wiek, to ja nigdy nie ukrywałem, że jest zaawansowany. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Kurniczek 12.07.02, 22:17 Myslę, że koobrę rozsadziła jakaś okazjonalna adrenalina - nadmiar nieznanych nam, a pewnie silnych, wrażeń sprawił pewnie, że było mu za ciasno tamtej nocy z samym sobą. Ale cóż, jedynie nam pozazdrościć, wszak to cecha młodości (to tak a propos wieku)Oczywiście mówię tutaj sama za siebie. jd - to super, że zawodowo idzie ci do przodu, chociaz musisz na to zapracować ciężko. Ale nic za darmo w tym życiu. Rita, ja nie jestem już teraz tak odważna jak wcześniej, ani jak dzisieszy jd - nie proponuję Ci nawet tygodnia urlopu, ale chociaż trzy dni. Czy ty wiesz, ile mogłabyś pospać, poczytać, pobyczyć się (jeśli jeszcze w ogóle pamietasz, jak to się robi) przez całe trzy dni z dala od całego tego zgiełku codzienności? W tej sytuacji aż się wstydzę powiedzieć, że jutro na całe dwa dni jadę na wieś. Prawdziwą, nad Narwią, gdzie woda jeszcze czysta, a trawa zielona. Pytałaś Rito o moje wakacje - ja jestem na państwowej posadzie, więc tniutniam cały ten interes i w sierpniu jadę na całe trzy tygodnie. Właśnie na podlaską wieś, które to rejony uwielbiam. Moja córcia ma lat 15 i jest to, jak sama wiesz, wiek najgorętszy (wiem, wiem, wszystko przede mną). Właśnie jest na obozie językowym w górach, z później jedzie na taki sam na Mazury (do Pasymia) Rozpisałam sie, więc z pozdrowionkami kończę do..... poniedziałku. (Życzcie mi dobrej pogody, a mojemu mężowi taaaakich rybek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.07.02, 22:28 Kobra - wyczerpała mi się energia , muszę naładować, właśnie slońce zaszło za chmury. jd - dałam namiary ak i prawdopodobnie się spotkamy. Obromnir się cieszę, że kawałek Olsztyna przyjedzie do Krakowa. Olsztyn jest piękny, Wieliczka też, tylko nie wiem czy zawiąże się nić sympatii. Czuję w tym wątku jakiś podstępek. Niech ak przygotuje się na spotkanie ze starą bezzębną staruszką o lasce, przynajmniej będzie trochę milej zaskoczony. jd- czy ak przeczytał Aureliusza, czy mogę liczyć na pozytywne patrzenie na świat taki jaki jest. Dzięki ak ogladałam stronę ze zdjęciami szkoły7. Wielkie wrażenie wywarla na mnie brama na starówce, jest taka sama tylko otoczenie inne. Jeśli chodzi o osoby na zdjęciach wszyscy sprawiają dobre wrażenie, więc myślę ,że nie mam co się bać. Niech ak weżmie zdjęcia z imprezy i Olsztyna. Piszę o tym tutaj w tym wątku, bo tu czuję się bezpiecznie z wiadomych przyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 12.07.02, 22:39 Brzozie dziekuję za dobre słowo i (słuszne) domniemanie odrobiny roboty, którą muszę włożyć, by wszystko zmierzało we właściwą stronę. Rita, wnoszę z tego co piszesz, że prowadzicie z ak rozmowę także na forum krakowskim? Może zdradzisz jakieś ciekawostki? Przypuszczam, ze ak nie czytał Marka Aureliusza, ale wydaje mi się, że ma go w sobie, więc z pewnością się dogadacie. Nieobce są mu również klimaty MiM. Allan, narób Ricie zdjęć i udostęp tutejszym bywalcom. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Kurniczek 12.07.02, 22:34 jd - a gdzie mozna obejrzec wasze zdjecia ze spotkania szkoly nr 7? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 12.07.02, 22:42 Bardzo cię proszę: home.tiscali.de/rootebene/50/50tka2.html Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Kurniczek 12.07.02, 22:50 są super!!!!! jd - straaasznie schudles! Zazdroszcze ci....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 12.07.02, 23:01 Wciągałem brzuch i ustawiałem się bokiem. Może wreszcie przestaniesz wszędzie zachwalać ten okropny aktualny widok forum? Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Kurniczek 12.07.02, 23:07 przestanę teraz, bo ide spac (wstaje jutro o 4. rano) Ale tak w ogole to nie przestane, bo mi sie podoba. Mamy w koncu demokracje, czy nie? (wiem, pytanie retoryczne) pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.07.02, 23:16 No widzisz brzoza, ty od ręki dostajesz stronę o której ja nic nie wiedzialam, gdyby nie ak. Ile jeszcze tajników chowa i trzyma w tajemnicy jd. Co ja mam teraz zrobić. Muszę wymysleć jakąś karę dla jd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 12.07.02, 23:24 Dałem brzozie właśnie dlatego, że ak wszystko ci udostępnił, więc żeby było sprawiedliwie. Nigdy Rita nie dopytywłaś się tu o te zdjęcia, nie wykluczam, że też bym ci udostępnił. Zresztą wszystko było ujawnione w wątku o szkole 7. Tejemnic trzymam tym niemniej bez liku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.07.02, 23:38 No to się trochę wygadaj, ciągle muszę się ja wszystkiego dopytywać, nie żyłam wątkiem o szkole 500postów, nigdy by mi się to nie załadowało. A powiedz mi jeszcze, bo bardzo jestem ciekawa, dlaczego Hłasko twierdzi że napisał coś hańbiącego i na czym ta hańba polega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.07.02, 20:14 Jesteście tam - przepraszam jd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.07.02, 20:21 To nie zostało chyba wyraźnie wyjaśnione, ale najprawqdopodobniej chodzi o to, że Baza Sokołowska - by tak rzec - "wpisywała się w system"; przy całej jej szorstkości, mroczności mogła być odczytywana jako mieszcząca się w kanonach może nie socrealizmu, ale "literatury towarzyszącej przemianom społecznym". Na podstawie tego opowiadania nakręcony został film "Baza ludzi umarłych". Gąroco strasznie, ale ja to lubię. W taką pogodę nie ma piękniejszego widoku niż ulica Morska w Olsztynie. Ale lubię też wielkie deszcze, a w taką pogodę nie ma piękniejszego widoku niż Jezioro Długie za mostem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.07.02, 20:47 Dzisiaj w sklepie mialam dziwne zdarzenie. Starszy rencista o lasce kupił u mnie 0.5l spirytusu, zaplacił o 2.20gr więcej niż w markecie i grzecznie się zapytał dlaczego u mnie drożej. Grzecznie mu wytłumaczyłam że płacę podatki od tych butelek 9niepotrzebnie dodalam) aby pan na czas dostał rentę, a z marketu wszystkie pieniądze idą za granicę i bydżet jest pusty. Staruszek cały czas milczał, a wszyscy mnie ganili, że staruszka straszę że nie dostanie renty. Ale sobie narobiłam bigosu. Dyskusja nie miała końca. jd - dobrze ,że podałeś stronę brzozie, bo dzięki temu mogę się skontaktować z ak. Najlepsze zdjęcie jest na koncu z kotem, chociaż równie dobrze mogłeś być to ty. Do tej pory nie wiem kto jest kto, żadne zdjęcie nie jest podpisane, a nie wiem jak wy to liczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.07.02, 21:19 Takie spontaniczne dyskusje bywają miłe, ale i kłopotliwe. Z dawnych czasów, z Olsztyna i Poznania, z częstych jazd tramwajem, które bardzo lubiłem, pamietam sytuacje, gdy wchodził jakiś człowiek i pytał, gdzie jest jakaś ulica albo gdzie ma wysiąść, żeby dokądś dojść. Natychmiast cały tramwaj rozpoczynał wielominutową debatę, kończąca sie niekiedy prawie rękoczynami, bo wszyscy uważali się za najlepiej zorientowanych, a opinie były różne. Ów pytający wpadał w tym czasie w rozpacz i przerażenie. Kot na końcu zdjęć Allana jest rewelacyjny. Ja nie mogłem sobie pozwolić na takie wyglądanie, bo o 6 miałem pociag, którym musiałem jechać. Ale wcześniej różnie w życiu bywało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.07.02, 21:23 A co robiłeś w Poznaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.07.02, 21:31 Chyba mówiłem już kiedyś, że między zamieszkiwaniem w Olsztynie a w Warszawie, mieszkałem jeszcze w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.07.02, 21:33 ale dlaczego. czy mogę cię bardzo uprzejmie prosić o rozwinięcie tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.07.02, 22:20 Bardzo proszę. Te przenosiny z Olsztyna do Poznania i z Poznania do Warszawy były związane ze sprawami zawodowymi mojego ojca. Wszystko to działo się w latach mojej niepełnoletności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.07.02, 22:33 Jutro ci powiem co by powiedział na to Oskar Wild. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.07.02, 22:39 A nie może być dzisiaj? Nikt nie znosi takich zapowiedzi, że zagadka rozwiązana będzie jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.07.02, 15:38 Ilekroć człowiek uczyni coś kompletnie głupiego to zawsze z najszlachetniejszych pobudek. przysłał mi ak dwa zdjęcia , już podpisane i z całą pewnością mogę powiedzieć, że mozecie mnie zaliczać do swojej paczki, jesli tego jestem godna. M oże inny aforyzm Wilde By wiedzieć wszystko o sobie Należy wiedzieć wszystko o innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.07.02, 17:48 Rita, nic nie rozumiem. Do czego odnoszą się te aforyzmy z Wilde'a? I co tak przełomowego wynika ze zdjęć przesłanych przez ak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.07.02, 19:40 jd- w kazdym moim zdaniu doszukujesz się czegoś, nie wiem czy zaczynamy odbierać na innych falach czy ty mnie prowokujesz. Każdy aforyzm Wilde ma jakiś sens i od ciebie zależy jak ty to odbierasz. U nas jest upał, upał i jeszcze raz upał. Wszyscy jesteśmy przez niego wymartretowani. Cieszę się z przerwy w tenisie. Nie ma nic gorszego jak suche korty, gra się jak na pustyni, a człowiek z kortu wraca jak indianin, czerwony od mączki ceglanej. Moje dwa korty są tymczasowo zamknięte ze względu na suszę. Dobrze zapowiada się turniej w Sopocie, wystąpią wszystkie krakowskie gwiazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.07.02, 20:15 Rita, no przecież nie piszesz tak sobie, żeby było coś napisane, tylko z jakimś zamysłem, którego faktycznie się doszukuję. Ja go nie zawsze chwytam, a ty przeceniasz moją spostrzegawczosć. W każdym razie, cytat z Wilde'a miał sie jakoś odnosić (zgodnie z twoją zapowiedzią) do mojego pomieszkiwania w Poznaniu. Wypróbowuję mą inteligencję w każdą stronę, ale nic mie nie wychodzi. No i te zdjęcia, po których "należysz do paczki". Chyba nie chodzi o tego uroczego kota? Tu jest gorąco podobnie. Żona zmusza mnie do opalania sie na balkonie, bym był ładniejszy, a mnie to nudzi strasznie, ale pół godziny poleżałem. Siedzę sporo przed ekranem, bo odkryłem w internecie parę rzezy, które muszę przeczytać, i to po niemiecku, a nie jestem w pełni oblatany z tym językiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.07.02, 21:08 Nie wiem co ci napisać, podobał mi się ostatni post, jest taki osobisty, krótko mówiąc troszeczkę prywtności w nim, co mi się najbardziej podobalo. Możesz mieć wiele pretensji do mnie ale ci już mówiłam intelektem dorasam ci do stóp, choc bym przeczytała mnóstwo ksiąg. Moje towarzystwo to klienci i nic nowego mnie nie nauczą oprócz prymitywnego dialogu i zwrotów grzecznościowych jak proszę, dziękuję. brzoza - wiem że czytasz, nie jestem zazdrosna że otrzymałaś zdjęcia ale musisz mi przyznać rację, dopytywałam się na forum jak wygląda jd i otrzymywałam opis słowny. Aha - dzieci wróciły i wznawiam treningi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.07.02, 21:26 Rita, ty jesteś niereformowalna. Nawet Allana wyprowadziłaś niedawno z równowagi wiadomym i bezsensownym tematem. Przyznaję więc raz jeszcze, że to ja nie nadążam za kawałkami z Wilde'a, choć ten drugi mogę po długim zastanowieniu odczytać jako pretensję do mnie. Jeszcze jedna w takim razie sprawa prywatna: jutro mniejsze dziecko wyjeżdza na obóz żeglarski na Mazury. A twoje Panie masz przy sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.07.02, 21:43 Ciągle popelniam blędy, co ja mam zrobić, taka już jestem, napewno niejednego klienta już obrazilam, zostali mi pewnie tacy co ze mną wytrzymują. A o co poszlo ak. On już wyjechał w podróż i mam problem, wyslałam sms na podany jego numer i nie mam odpowiedzi. Nie wiem czy znak + przed numerem trzeba pisać . Dziewczyny siedza w domu. Paulina właśnie na wekeend wyjezdza gdzies z koleżanką i nie będę mogła ją przedstawić ak, a starsza ma wyjechać do na Słowcję jak tylko odbierze paszport. Teraz wysypiają się do popołudnia i nic nie robią. Paulina czyta, czyta i czyta, trochę gra na komputerze. Mówiłam ci że jeżdzi ze mną na korty i gra z dzieciakami. Właściwie to biją się o nią, aby z nia grać. Dzisiajpojechałyśmy na rynek by poszukać dobrego ładnego miejsca na spotkanie. Wybrałyśmy Rynek Główny 6, bo na dziedzińcu są pięknie ukwiecone krużganki. Martwię się o czym będę rozmawiać - chyba tylko o Tobie i o Olsztynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.07.02, 22:19 Popełnianie błędów to normalka. Rzecz w tym, aby unikać błędów nieodwracalnych. Ak poszło o to, abyś przestała marudzić o swej inteligencji. Rozumiem, że on przyjeżdża niedługo? Olsztyn to temat niewyczeralny, a pod ręką będziecie mieli też Kraków. Nie wiem co z tym krzyżykiem SMS-owym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.07.02, 22:36 Popełnianie błędów to normalka. Rzecz w tym, aby unikać błędów nieodwracalnych. Ak poszło o to, abyś przestała marudzić o swej inteligencji. Rozumiem, że on przyjeżdża niedługo? Olsztyn to temat niewyczeralny, a pod ręką będziecie mieli też Kraków. Nie wiem co z tym krzyżykiem SMS-owym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.07.02, 22:45 Czy spotkałeś numer + 48.... jako komórka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.07.02, 22:47 To jest chyba numer kierunkowy do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.07.02, 22:57 Moje życie to pasmo błędów i to nieodwracalnych. I co mam zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.07.02, 23:02 Nie możesz skontaktować się z Allanem? Zapytaj na wątku "Szkoła nr 7". Może ktoś ma jego telefon komórkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.07.02, 23:07 Rita, nie wiem wiele, ale z tego, co wiem, to ta samokrytyka jest wynikiem słynnych chwilowych kobiecych nastrojów, które sa odwracalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.07.02, 21:28 Próba mikrofonu z ak nie wyszla, sms bez odpowiedzi. Teraz nie powiesz mi że unikam spotkania. ak ma byś od 18 do 23 w Krakowie to jeszcze mamy trochę czasu. Gąsiorki moje wróciły, był trening i jutro mam i znowu wyjeżdzają. Tata Tomka znalazł tanie korty i chyba zmienimy kluby. Różnica jest kolosalna w cenie i są promocje czyli jak wykupimu 50 godzin to korty będą za 7zł. Dzisiaj również mialam prasówke wszystkich poniedziałkowych gazet oraz trochę czasopism tenisowych. Wyczytalam , że jest już Stowarzyszenie Sympatyków Tenisa we Wroclawiu i organizują m.in. Mistrzostwa Polski Architektów - moja starsza córka miala by więc szanse na Mistrzostwo Polski ale wytłumacz jej to. Mloda i głupia i traci szanse na awans społeczny. Teraz jest w poszukiwaniu książki do programu autocadu komputerowego. Dawałam jej już dwa razy pieniądze na zakup tej ksiązki i pewnie muszę dac jej trzeci raz, zawsze maiała potrzebniejsze rzeczy do kupienia lub nigdzie nie mogła jej dostac. Chcialam również na treningu Tomkowi zmienić forchend na forchend Hwitta, to znaczy z pętlą ale niestety lepsze piłki wychodzą mu starym przyzwyczjeniem. Upału dalszy ciąg i zaczynam się przyzwyczjac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 15.07.02, 21:51 Byłoby beznadziejne, gdybyście mimo ustaleń nie spotkali sie z ak. Jak mogliście nie zostawić sobie pewnego kontaktu? Stracisz szanse poznania interesujacego i atrakcyjnego mężczyzny, a on z pewnością też jest fanem Kurniczka. Mimo to nie powiem ci, że unikasz spotkania. Korty za 7 zł to nie byle co. Te obok mne kosztowały w zeszłym roku chyba 20, a w tym jak wiesz jeszcze nie sprawdziłem. Pod moja prawą ręka jest szuflada, z której od roku ciągle wysypują się dyskietki. Postanowiłem zrobić porządki, no i robię. Odzyskam chyba ze 20 czystych, a ciągle mi się przydają. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Kurniczek 15.07.02, 22:26 Upały są najlepsze na wsi. Własnie wróciłam z woj. podlaskiego. Narew niemal za miedzą, ryby, grzyby (za chwle będzie ich cała masa, a razie zbyt sucho)i w ogóle sielsko, anielsko,wiejsko,rolniczo, biednie itp, itd,, uwielbiam te klimaty - naprawdę. Rita - na tych fotografiach jd jest tym najchudszym, i z najbardziej zniewalającym usmiechem nie tylko na całych Mazurach. Jednym słowem - intelektualista. Ja z kolei nie wiem, który to ak? Ak, jeśli chcesz, to się przyznaj. Jeśli końcowy kot to ty, nie przejmuj sie, wszak to samo zycie (jubileuszowe przecież):))) jd - czy Ty kiedykolwiek mieszkałeś w Warszawie, bo jak na razie wszystkie skojarzenia i Twoja cała pamięc kumuluje się w Olsztnie?Czy aby nie przesadzasz w tych sentymentach? jd - posty osobiste sa urocze. Sama chciałabym wiedziec, jakie jeszcze wymagania ma zona wobec ciebie (np. zmywanie naczyń, wynoszenie smieci, czytanie dziecku na głos 20 minut dziennie, pozyczanie sąsiadowi wiertarki itp, itd...) rita i jd - czy wy obydwoje aby nie przesadzacie w tych przeintelektualizowanych postach, bo gdy to czytam, samaj w kompleksy popadam.... rita - czy juz byłas na spotkaniu i wróciłas pełna wrażeń? Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Kurniczek 15.07.02, 22:44 kochani, wstalam dzisiaj o 4 rano, zeby na czas dojechac do Wawy, wiec oczka same mi sie zamykaja. pa - do jutra, dzis juz nie czekam na was:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 15.07.02, 22:55 Mieszkałem w tej Warszawie, ale ciągle jeździłem do Olsztyna. W Warszawie mieszkałem w zbyt wielu miejscach i lubię ją, ale w jej nieokreślonej całości (no może Tamka i Dąbrowski, a także moje obecne miejsce pracy sa punktami o nieco szczególnym znaczeniu). Wiem, że przesadzam z tym Olsztynem, ale właściwie nie przesadzam. To wszystko, co o nim mówię to prawda w zasadzie obiektywna. Naczynia zmywałem całe życie, ale rok temu kupiliśmy maszynę do zmywania (bardzo udany to był zakup), którą muszę teraz załadowywać. Książek dzieciom czytałem mnóstwo i lubiłem to robić nadzwyczaj. Chyba Rita się ucieszy z tych "przeintelektualizowanych postów", no i chyba poszła na spotkanie z ak. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Kurniczek 16.07.02, 21:06 gdzie jesteście? życie intensywne was wessało, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.07.02, 21:25 Słuchajcie nie mogłam zbyt długo siedzieć przy komputerze, bo mam ciche dni z mężem i nie chcę jego denerwować. A zaczeło się od tego, że nie czekahjąc na niego zamkłam sklep i pojechałam na trening, co go zdenerwowało. Bywa i tak, zdania są rozbieżne. Brzoza co ty tak wcześnie wstajesz, to już kolejny raz, współczuję ci, to dla mnie godzina najlepszego spania. Nadchodzi burza, więc muszę powyłączać wszystkie aparatury domowe. Do jutra. W dalszy ciągu czekam na telefon od ak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.07.02, 21:35 Brzozo, tu życie zaczyna się zazwyczaj wieczorami. Potwierdziło się, że Rita ma twórczą szajbę na punkcie tenisa i nie zawaha się nawet przed odrobiną szaleństwa i ryzyka życiowego. Ale wszytsko to, Rita, odkręć ku pożytkowi wszytskich dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Kurniczek 16.07.02, 21:44 jd - mowiąc o szjabie rity na punkcie tenisa, czuję w twoim głosie chorą radość. Wszak ten punkt zpalny może doprowadzic do powaznych nieporozumień małżeńskich, a w konsekwencji do zamieszania w najmniejszej komórce społecznej jaką jest rodzina. Stawianie tenisa ponad wartosci wiadomo jakie jestco najmniej niestosowne. A fe! Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Kurniczek 16.07.02, 21:39 rita - z mężami rzeczywiście trzeba deikatnie, szczególnie gdy tak ogólnie zbyt awanturni nie są (a twój chyba nie jest, tak mi sie zdaje). Lepiej zatem wziąć na przeczekanie, aż burza minie. A propos burzy - zazdroszczę ci jak nie wiem co i myślę, że wypowiadam się także w imieniu rzeszy powysychanych upalnie warszawiaków, gdyż u nas duchota straszliwa i na razie na żadną wode z piorunami się nie zanosi. Myślała, ze ak miał z toba spotkac sie wczoraj, a ty wciąż czekasz na telefon od niego. A może mi się cos pokręciło. Ja rzeczywiście wstaję bardzo wczesniej (typ skowronka - wczesnym wieczorem szybkie lulu, za to rano wulkan energii), tylko skąd to wiesz, jesli tutaj na forum melduje sie raczej wieczorami (głownie ze wzgledu na wasze z jd pory zycia). > Słuchajcie nie mogłam zbyt długo siedzieć przy komputerze, bo mam ciche dni z > mężem i nie chcę jego denerwować. A zaczeło się od tego, że nie czekahjąc na > niego zamkłam sklep i pojechałam na trening, co go zdenerwowało. Bywa i tak, > zdania są rozbieżne. > Brzoza co ty tak wcześnie wstajesz, to już kolejny raz, współczuję ci, to dla > mnie godzina najlepszego spania. > Nadchodzi burza, więc muszę powyłączać wszystkie aparatury domowe. Do jutra. > W dalszy ciągu czekam na telefon od ak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.07.02, 21:51 Tak jest, z mężami trzeba bardzo delikatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Kurniczek 16.07.02, 22:05 A skąd wiesz? Z autopsji? Męża - o ile cie znam - nie miałes i nie masz. Pozostaje więc wariant, że sam jestes mężem.Zakładając to, kombinuję dalej - albo jestes mężem, z którym, żona obchodzi sie delikatnie i stąd powyższe twoje stwierdzenie, albo też niedelikatnie i jedynie marzysz o delikatności dla siebie jako męża. Ten wywód tylko z pozoru jest pogmatwany. Kto chce, zrozumie. A więc, jak jest w istocie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.07.02, 22:07 To jest wiedza - by tak rzec - aprioryczna, a więc nie wymagająca żadnej autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzoza2 Re: Kurniczek IP: *.chello.pl 16.07.02, 22:40 Cokolwiek masz na myśli, pewnie też masz rację. Ja z kolei mam nadzieję, ze tymi mądrymi słowami mnie nie obrażasz....... A swoją drogą - swój post wysłałes dwie minuty po moim. Ja natomiast odebrałam go dopiero po pół godzinie. Chyba jednak przestanę tak całkowicie chwalic nowe forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.07.02, 22:48 No nareszcie. Poczytaj co piszą w Warszawie o tej całej nowości forumowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.07.02, 21:30 Coś to forum popsuło się, boję się że zaraz zniknie. Nie mogłam przeczytać wcześniejszych postów więc piszę jak leci . Ciche dni się skończyły, najlepszy sposób to zmknąć się w pokoju i milczeć. A czas leczy rany. Jeżeli się podjełam trenowania to muszę się z tego wywiązać. U nas w Krakowie trenerów jest dużo i swojej posadki muszę się trzymać, tymbardziej że już mówiłam że Legia będzie moja wcześniej czy póżniej. Nie piszę dużo bo nie wiem czy wogóle to forum chodzi normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 17.07.02, 21:59 To prawda, popieprzyli to forum strasznie. I technicznie, i graficznie. Pewnie ktoś zarobił wielkie pieniądze na tej beznadziejnej nowej formule. Lubię "Gazete Wyborczą", ale jestem głeboko zniesmaczony tym dziadostwem, o którym zresztą wszyscy i wszędzie piszą. Rita, chyba wszystko jednak dochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Kurniczek 17.07.02, 22:30 I mnie sie dzisiaj cos pieprzy z tym forum. pozdrawiam was :))) bo chyba mnie znowu wywali (tylko za co???) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 18.07.02, 09:06 Rita, jak z telefonem Allana? Dobrzy ludzie dali mi znak, jaki jest ten numer. Nie chcę tu pisać, ale początek jest 0049, a z tym miałaś kłopot. Jeśli się teraz nie uda, to daj jakieś mniej publiczne miejsce, na które ci ten numer prześlę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 22:28 Jestem wściekła, cały post, gdy wysyłałam pokazało się error - robię próbę drugi raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 22:35 Powtórka postu - tyle się napisałam i wszystko znikło. Nie mam na internecie bezpiecznego miejsca, gdzie można by podać numer. Odkąd ak wysłal do mnie pocztę przysyłają mi strony romansów i nie mogę sobie dać z tym rade. Może Kobra pomoże mi zlikwidowac je. Jeśli chodzi o ak to może ktoś przekaże mu, że będę czekać w niedzielę w Rynku Głównym 6, w podworcu popijając piwo Żywiec o godz. 17. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 22:43 Skończyłam czytać Wichrowe Wzgórza, książkę która nic nie wniosła do mojego umysłu. Za to Oskar Wilde i Portret Doriona Graya, którego właśnie czytam uwazam za ucztę intelekyualną i degustuję się nią. Wiecie co , zauwazyłam , że zwracam uwagę na słowo dzień dobry, które to słyszę cały czas. Po wymowie tego słowa wyczuwam charakter klienta. Tak by się wydawało takie proste słowo a tyle może powiedzieć o osobie. Najbardziej cenię klienta który mówi dzień dobry pani, czuć z daleka inteligencją. Najgorzej gdy zwracają się dzień dobry szefowo lub kierowniczko- uuu, wtenczas pokazuję im swój ostry język. Gdzie wy robicie zakupy, czy tylko w marketach czy również w sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 19.07.02, 19:14 Miałem wczoraj i dziś urwanie głowy w robocie, ale przynajmniej wszystko się posuwa w dobrym kierunku. Wilde to wysmakowana lektura, a co masz teraz na stoliku? "Kierowniczko" i "szefowo" jest faktycznie beznadziejne, i masz prawo zrzucać za to ze schodów, ale na razie nie korzystaj z tego prawa. "Dzień dobry Pani" natomiast wydaje mi się na wejściu nieco za poufałe, więc w tym wzgledzie na mnie nie licz. Ja robię większosć zakupów w sklepie osiedlowym, bo blisko i w miarę nieźle zaopatrzone, ale czasem jeździmy do supermarketów po większe ilości past do zębów, mydeł, chusteczek do nosa i innych takich. Jestem pewien, że Allan przeczyta, więc się nastaw na spotkanie. Zróbcie trochę zdjeć i wrzućcie do sieci, to pocieszymy się razem z wami, popijając przed ekranem piweńko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 21:25 Najważniejsze, z ak się skontaktowalam. Złapałam go w Wieliczce, kiedy oczekiwali na zjazd do kopalni. Podał mi numer + 49 a moja komórka na ten znak nie reagowała i no i jak zwykle dzięki twojemu postowi 0049 dodzwoniłam się. Teraz zostaje ci trzymać kciuki za spotkanie aby się przy mnie nie zanudzili. Mam pytanie czy ak mieszka na stałe w Olsztynie, bo takie wszystko wydaje się niemieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 19.07.02, 21:40 Ak mieszka na stałe w Niemczech, ale utrzymuje stały i żywy kontakt z Olsztynem. Możesz go przepytać choćby o Borisa Beckera, który jak się zdaje zupełnie pochrzanił sobie życie. Zobaczysz, że będzie przyjemnie i wszystko tu opowiedz, no i oczywiście pozdrów ak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 21:47 A rodzina mówi po polsku czy po niemiecku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 19.07.02, 21:53 Dokładnie nie pamiętam, ale chyba są wszyscy dwujęzyczni, a żona jest Polką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 22:06 Co za szczęście i ulga. Strasznie się boję tego spotkania, że też nie wybrali innej drogi na urlop tylko do Krakowa. Przyzwoitość nakazuje mi się spotkać, żeby tylko się nie rozczarowali - Boże. Będę sama jak to na klawiaturze. Kraków jest piękny, żebym im tylko nie spaskudziła to piękno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 19.07.02, 22:15 Rita, przestań marudzić, bo jak oni przeczytają to co piszesz, to na pewno nie przyjdą, żeby nie sprawiać ci przykrości. Czy tak trudno przychodzi ci dopuścić myśl, że dla ak będzie przyjemnością spotkanie z tobą? I że nie będzie to przeegzaminowanie ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.07.02, 17:23 Bedzie koniec anonimowości jak kiedyś skończyła mi się wolność. Chyba zrobię stypę z ak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 20.07.02, 17:44 Na dozgonną anonimowość umów się ze mną, a ak niech będzie z szuflady "znajomości rozpoczęte w internecie i kontynuowane twarzą w twarz". I powtarzam ci: będzie super. Aha, i idź z powerem; niech doda ci skrzydeł wygrana Kasi w Sopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.07.02, 18:17 Kaśka wygrała dopiero I rundę eliminacji. Nie wiem jak idzie jej w drugiej, czy wogóle się zakwalofikowała do turnieju głównego. Twoja siatkówka też górą. Gotuję obiad już na niedzielę, by mieć spkój. W domu jestem sama, starsza córa poszła do rynku na zjzd fanów Star Treku, a młodsza wyjechała na biwak. Mąż remontuje dom teściowej, może wpadniesz do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.07.02, 20:43 Dobry żart tynfa wart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 21.07.02, 12:45 Byłem, ale całkowicie anonimowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.07.02, 14:48 Teraz zawijam kiecę i lecę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 21.07.02, 16:06 Liczę na bardzo dokładne sprawozdanie. Kasia jednak już odpadła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.07.02, 23:04 Było świetnie, bardzo świetnie, brak słów. ak ma wspaniałą żonę i wspaniałych synów. Zal że wszystko się skończyło i żal , że nie mogła być moja Paulina. Żal, że tak malo czasu dla nich poświęciłam. ak powiedział mi, że jd nie z każdym dyskutuje i że mam u ciebie jakieś fory. Ciekawe jakie? Resztę jutro na treżwo. Dziękuję za wspaniały wieczór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.07.02, 23:29 Słuchaj jd - jestem ci wdzięczna, za umożliwienie takiego spotkania i długo o nim nie zapomnę. Tak miłych ludzi trzeba szukać ze świeczką. Miałeś jak zwykle rację i od tego czasu będę słuchać twojego zdania. W Krakowie się chyba zakochali i mam nadzieję, że jeszcze tu wrócą. Njwiększe wrażenie wywarł na nich Kazimierz czyli dzielnica żydowska. Sama dopiero odkryłam , że to urocze miejsce. Było mi z nimi bardzo miło. Mieliśmy tyle tematów, że co zaczeliśmy to nieskończyliśmy, bo zaczynał się drugi temat. Nie da się wszystkiego opisać ale myślę że ja również pozytywny wpływ na nich zrobiłam. Obiecała mi żona ak napisać post. Będę na to czekała chociaż oni tam są też zapracowani. Oczywiście z wrażenia zapomniałam pozdrowić ich od ciebie. Mam nadzieję że wybaczysz mi to. Chłopaków ma bardzo inteligętnych i rozmownych co dodawało uroku. Można by rzec, że urodzeni w Olsztynie mają pozytywną moc i ta moc była z nami. Myślę jd że możesz być dumny tak z rodziny ak jak i rity. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 22.07.02, 09:49 Dzień dobry. No to pięknie, że tak pięknie wyszło. Tak zresztą, jak sama widziałaś, podejrzewałem że będzie, a twoja trema - o czym nie mogłem wcześniej napisać - tylko dodatkowo gwarantowała sukces. Taka trema to bardzo twórcza rzecz. Na pewno znasz to z meczów, a na przykład żona Koobry z kariery aktorskiej; w moim fachu też się to zdarza. Gdy taka trema zamieni się w powodzenie i sukces (bez tremy niemożliwy), to jest to jedna z najbardziej ponętnych chwil w życiu człowieka. Oczywiście przeceniasz moje zasługi w odniesieniu do tego spotkania. Przecież zorganizowaliście to po prostu z ak; moja zasługa - zresztą dzięki Ferdkowi z wątku o szkole 7 - to ewnetualnie to 0049. Urodzeni w Olsztynie faktycznie mają sporo mocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 21:17 No to wracam do wspomnień, którego nie da się opisać ani ująć słowami tego mile zaskakującego spotkania. Nie wymagaj od mnie szczegółowego sprawozdania, bo jeszcze do tej pory myślami jestem z nimi. Razem odkryliśmuy urok Kazimierza i ich kafejek. Teraz rozumię dlaczego krakowscy poeci i pisarze oraz artyści tam wysiadują. Zaplanowałam z Pauliną wybrać się kiedyś utarym szlakiem ak i jego rodziny. W mojej pamięci zostanie zawsze trasa zwana " szlakiem ak". O zdjęciach nie wspomnę, bo są i myślę, że one nie będą mieć wpływu ani znaczenia na nasze dyskuty internetowe. Zrobiłeś mi wielką frajdę z ak. A teraz wracam do rzeczywistości, czytam durnego Doriana Graya, już go kończę i mam przygotowanego Hamleta. Aha - z naszych wspomnień o Olsztynie, dopiero teraz wydało się, że tą osobą która wodą z wiadra oblewała ludzi stojących na przystanku autobusowym , to byłam ja a oblaną osobą była żona ak wyjeżdzająca z mamą do Braniewa. Pewnie po tym poście zgłoszą się inni poszkodowani. Teraz wiem dlaczego w Olsztynie przenieśli dworzec autobusowy w inne miejsce. Można by rzec że świat czasmi jest cudowny, i jak mało potrzeba do szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 22.07.02, 22:14 No to raz jeszcze cieszę się, że się cieszysz. Dużo ci zdradził ak? Może na okres wakacyjny weź jakiś lżejszy kaliber niż "Hamlet"? Muszę teraz jechać na dworzec po dziecko, które wraca z przedłużonego weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 23:15 No to przywozisz konkurenta do komputera. Moja wróciła w niedzielę. Nie spózniła się więc byłam spokojna. A po za tym mialam inny stres. Nic mi ak nie mówił tylko ogólnikowo. Wszyscy gadaliśmy w piątkę na różne tematy. Czasu było tak mało a godziny leciały nieubłagalnie. Mówił mi że jesteś gościu i tak jak przypuszczałam dużo wyższym stopniem od mnie. To się widzi i czuje. Jak powiedział ak , jd z byle kim nie dyskutuje więc zostałam wyróżniona. Nie wiem czym tak zasłużyłam, może swoją prostotą i ufnością. Myślę też, że nikt by ci nie odpowiedział na wątek o Gąsiorku, czyli zrządzenie losu. Natomiast nic mi nie powiedział o twojej rodzinie, mówi że jesteś tajemniczy po tym względem. O tym to ja też wiedzialam, próbowałam nieraz wydusić coś od ciebie lecz wysiłek mój marny. Co do alkocholu na imprezie to byłam samochodem i nic z tego. Odkąd mam auto, chyba 25 lat , to chyba jestem abstynentką, zawsze kieruję i na końcu imprezy rozwożę ludzi, ale bawię się z nimi wspaniale i nawet lepiej od nich. Nie muszę pić dla humoru, humor mam w sobie i noszę go ze sobą na imprezy. Najważniejsza jest dla mnie dobra kawa tzw . szatan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.ifis.uw.edu.pl 23.07.02, 10:39 Rita, jedna uwaga. Wydaje mi się, że dyskutuję z każdym, kto chce dyskutować, niezależnie od tego czy jest "byle kim", czy "nie byle kim". Mam poczucie nadzwyczaj licznych znajomości, które tu zawarłem. Dowodem liczne wątki, na których sie pojawiam. Z tobą dyskutuję szczególnie chętnie, bo ty dyskutujesz chętnie. Jeśli chodzi o wysokość, to mam ponad 1,80, więc z pewnością nad tobą góruję. "Kurniczek" dawno przekroczył setkę, czy robimy coś nowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 21:44 Jak zwykle masz rację,sprostowanie przyjęte, tylko czemu tak oficjalnie, czyżbym cię czymś uraziła. Żle się dzieje w państwie duńskim. Pustka mnie ogarnia po przeczytaniu Hamleta. Przeczytać takie arcydzielo to już jest coś. A jestem pod takim wrażeniem, że kiedy klient zaczął mi opowiadać o śmierci kogoś tam i bardzo się tym przejmował, to błyskawicznie odpowiedziałam mu " co się pan przejmuje Hamlet też umarł" Jestem niemożliwa. Teraz córka mi podłożyła książkę do czytania Św. Augustyn - Wyznania. Nie wiesz przypadkiem dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.07.02, 21:53 Oficjalnie tak jakoś tylko wyszło. Nie udało mi sie znaleźć szybko konwencji bardziej luzackiej. Nie razisz mnie nigdy. Nie wiem co Paulina miała na myśli podsuwając ci "Wyznania", ale wybór jest świetny. Tylko powinnaś stosować jakiś płodozmian, czyli między Hamleta i Augustyna wrzucić jakiś szybki kryminałek. Cały dzień biegałem dziś za wiadomymi pieniędzmi, ale mam efekt i bardzo prawdowopodobne dwa następne. Jeden sponsor (którego nagabywałem o 5 tys.) da mi 2,5 jeśli przedstawie mu dowód, że gdzieś indziej już zdobyłem 2,5 co nie powinno sprawić mi kłopotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 21:56 Twój ostatni post trochę mnie jednak zaniepokoił. Czyli te wszystkie znajomości które zawarłeś na internecie to również dowodzi że są oni nie byle kto. A wogóle to postapiłeś tak że zrugałeś osobę, która wylewała swoją radość, mimo że może popełniła błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.07.02, 22:06 Rita, to co napisałaś, to typowe hamletyzowanie. Nikogo nie zrugałem, tylko delikatnie przeciwstawiłem się krzywdzącej opinii, że zadzieram nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 22:19 Gdybyś zadzierał nosa, nie miałbyś tyle znajomych i przyjaciół w internecie. Dobrze że lgną do ciebie pieniądze, pewnie już wkrótce zakończysz swoją inwestycję i będziesz mógł więcej coś o niej napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.07.02, 22:36 Ok, jak zakończę, to napiszę. Teraz młodsze pokolenie spycha mnie sprzed komputera, więc na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 22:46 Brakuje mi tenisowego pauera. Mogę być trochę nudna. Mam nadzieję że wytrzymasz. Czekam na występy naszych Krakowianek w Sopocie. Nic nie mówią. Liczę też że brzoza dołączy się do naszej konwersacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.07.02, 19:21 A power literacki i handlowy? Znowu hamletyzujesz z tą nudą. Tak na marginesie: rosyjski poeta Josif Brodski jest autorem kawałka (filozofujący esej) pod tytułem "Pochwała nudy" - bardzo przekonujące. Kiedy opublikujecie zdjęcia z waszych szaleństw po Kazimierzu i obżerania się koszernymi potrawami? Z tym lgnięciem do mnie pieniędzy mocno przesadziłaś, ale ufam, że tym razem mi się uda. Jedno dziewczę (chyba nazywa sie Sakowicz?) wygrała w Sopocie pierwszą rundę z przystojną Hiszpanką, którą parę lat temu oglądałem na Warszawiance. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Kurniczek 24.07.02, 21:40 Jestem z wami, choc na razie duchem jedynie ( to tak w zwiazku z Hamletem). Rita, jestes kochana, ze nie zapomnialas o starej, bialej brzozie - jd zapomnial calkowicie:((( Oczywiscie czytam (jak zwykle z wypiekami na twarzy) wasze posty, bo ciekwosc moja wieksza, niz brak czasu, ktory uniemozliwia aktywnie funkcjonowanie na forum. Uniemozliwia mi takze, obecna juz w domu po obozie, coreczka kochana - jak dopadla netu, to i prosba, gozba, ni szantazem odciagnac jej sie nie da sprzed monitora. Koniec swiata! Czasami jednak sila dziecko wykopuje i wtedy biegam jak oszalala po roznych forach (nie cierpie tej liczby mnogiej!). Ale znowu stres okropny mi towarzyszy, gdyz zamiast odrabiac swoje lekcje (czyli pracowac), ja oddaje sie niezboznym rozrywka. Spokojna jednak glowa - podgladam was, sledze kazde slowo i na pewno nie dam o sobie zapomniec. Takie juz brzozowe prawo:)))) Duza buzka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 21:48 O wilku mowa a wilk tu. Brzoza a ile twoje dziecko ma lat i napisz coś bliżej. Z natury jestem ciekawska Muszę ci przyznać, że wskakujesz w najodpowiedniejszej chwili i muszę ci powiedzieć, że mam niewyparzony język więc musisz mi czasami wybaczyć. Czy ty jesteś psychologiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 21:42 Ta Sakowicz ma 18 lat i może coś jeszcze zdziałać w tenisie. Ma rodziców i psychologa i dobrego trenera. Może współpraca ich da efekty. Ze zdjęciami tak nie poganiaj. ak jeszcz pojechał w Pieniny, póżniej ma jechać gdzieś do stadniny koni i dopiero do domu. Dobrze zorganizowali sobie urlop, wszędzie po trochu. Żle , że mieli daleko od Krakowa noclegi, bo aż 30 km , a Kraków nocą jest najpiękniejsz i tego właśnie nie zaznali. Żona ak zakochana jest Krakowem i widać było po niej ,że jest zachwycona. Prawdziwa jest z niej turystka i mówię ci wspaniała kobieta do konwersacji. Opowiem ci co jest na jednym zdjęciu, muszę cię uprzedzić, bo ak uparł się aby zfotografować się na Kazimierzu przy sklepie monopolowym Piersiuweczka i fajeczka - stary typowo żydowski sklep i oby ci nie wpadło na myśl o wyglądzie mojego sklepu. Ja jak ci mówiłam byłam na czarno ubrana, na znak żałoby po anonimowości i zaplecionym końskim ogonem z tyłu. Do fryzjera nie chodzę , aby nie patrzeć w lustra. Znów do rzeczy - jak poradziłeś tak zrobiłam. Czy Proces Kafki może być jako kryminał. Itak go już czytam. jd- nie wiesz czasami co to za skrót TBG - ktoś w środowisku studenckim usilnie zaprasza Paulinę do przyjścia. Nie chcę bezpośrednio się zapytać, by nie czuła się kontrolowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.07.02, 22:01 Widzę, że teraz brzoza zaczęłą hamletyzować, dostosowując się do nastroju. Pamiętamy cię brzoza stale - bez obaw. Rita, ten Kafka to nie jest odprężający kryminał, tylko kolejna dawka depresji, ale może juz się przyzwyczaiłaś i uodporniłaś. O tym TBG możesz się dowiedzieć na takiej oto stronie (choć nie wiem czy to jest to): www.tbg.net.pl/onas.php Koński ogon zabrzmiał bardzo zachęcająco, niczm warkocz Kurniczka. Czy kończymy ten wątek i robimy nowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 22:14 Kończymy aby zacząć. Ale co to TBG - króciutko napisz towarzystwo czego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.07.02, 22:21 To jest jakaś bardzo rozbudowana strona Tarnobrzega, z dużym forum i innymi atrakcjami, ale nie wiem czy to o to chodzi. Masz jakiś pomysł na tytuł nowego wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 22:36 Nie , i nie mam pojęcia i nic mi nie przychodzi do głowy, nawet nie mam żadnej koncepcji i zostawiam to tobie, sama jestem ciekawa jaki dasz tytuł, czekam więc z cierpliwością ciekawską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kurniczek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 22:50 Idę już spać, nie czekam na brzozę, jutro zobaczymy jaką niespodziankę zrobił nam jd. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Kurniczek 24.07.02, 22:54 rita, ja tez, oczka mi sie zamykaja. Ale jutro choc na chwilke wpadne, nie wytrzymam, tez jestem ciekawa, bede pracowac ale i podgladac przez dziurke od klucza milych snow:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kurniczek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 25.07.02, 10:25 Nie wiem za bardzo co zrobić z tym tytułem. Nic mnie nie olśniewa. Ale ponieważ wiele on dla nas znaczy i wiele o nim gadaliśmy, to może "Marek Aureliusz"? Albo tak: "Dobre rady Marka Aureliusza". Odpowiedz Link Zgłoś