Gość: Styna Re: Olsztyn to dziura IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.05, 00:06 Sam jesteś dziura! A co Ci się w nim tak nie podoba? Że bezrobocie? To nie tylko problem Olsztyna. Spójrz na świat bardziej optymistycznie :) Na Olsztyn również. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: Olsztyn to dziura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.05, 15:32 ZGADZAM SIE ZE WSZYSTKIMI, KTORZY MOWIA ZE OLSZTYN TO WIELKAAA DZIURA. PRZLACZAM, SIE:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Olsztyn to dziura IP: *.in-addr.btopenworld.com 17.09.05, 12:42 Znowu Marku soltys przecial szpadlem swiatlowody w elblagowie znowu tu siedzicie Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Marek to głąb 17.09.05, 13:14 kapusta musi opierac sie na głabie,bo nie urosnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Marek to głąb IP: 81.15.226.* 17.09.05, 13:37 A ja twierdze nadal,ze olsztyn to dziura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: Marek to głąb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 13:44 Przynajmniej jestes konsekwentny. To tez jakas zaleta ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labeotropheus Re: Marek to głąb IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.05, 13:51 A ja twierdze nadal,ze marek to głąb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: Marek to głąb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 14:08 Moze i glab ale konsekwentny! Postaraj sie ujrzec pozytywne strony nowego uzytkownika. To nielatwe ale mozliwe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
labeotropheus Re: Marek to głąb 17.09.05, 14:21 Gość portalu: - napisał(a): > Postaraj sie ujrzec pozytywne strony nowego uzytkownika. (LB) Ależ dostrzegam:). Jedynie sprzeczam się z nim doceniając konwencję, w której rozpoczął wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiki-2 Re: Marek to głąb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 14:29 labeotropheus napisał: > z każdym dniem wzrasta ilość osób, które mogą pocałować mnie w dupę < No to biedaku koniec twoj bliski. Odpowiedz Link Zgłoś
labeotropheus Re: Marek to głąb 17.09.05, 14:36 chyba jeszcze nie tak prędko. Ale z drugiej strony wzrasta w zastraszającym tempie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grosz Re: IP: *.olsztyn.mm.pl 18.09.05, 21:35 Olsztyn miastem konsumenckim a nie produkującym. Więcej Hipermarketów niźli dużych zakładów. To chyba błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Nie dziura 19.09.05, 11:55 Konsumenckim, nie produkującym powiadasz, hmmm. Kiedys był mniejszy i OZOS + Nowotko wystarczało. Dla młodszych Michelin, a Nowotko-F-ka Mebli dawno zdechła. Teraz kiedy nawet wieksze zakłady upadają nie robi się zakładów produkujących, duża odwaga i inwestycja by musiała być, a na to nikt nie ma pieniędzy, ani pomysłu tudzież zangazowania. Marketów za dużo ale budują kolejne, nie tylko w Olsztynie, widać to sie albo opłaca, ale widząc puste sklepy i pomieszczenia z napisem "Pomieszczenia do wynajęcia" a wniektórych wiekszych skupiskach -sklepowych pokoje biurowe, tudzież sklepowe te na najwyższych piętrach) maja byc przerabiane na mieszkania (Centrum HB, Manhatan)Tak naprawde nie wiadomo co sie komu opłaca. A miasto may łądne z zabytkami, uroczymi zakatkami, lasami, jeziorami, gdzież dziura? No ale to moje zdanie. Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
ol4 Re: Nie dziura 19.09.05, 12:47 Nie trzeba byc miastem producenckim zeby konsumowac:) Gospodarka Olsztyna korzysta na redystrybucji dochodu wytwarzanego przez innych - a to z racji transferow na pensje urzedników i pracowników uniwerku, takze markety mozna smiało budowac:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Marek to głąb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 16:40 Zupełnie nieźle, jak na metropolitarnego siewcę jakiegoś zaściankowego postępu ;). Utwierdzasz mnie, że metropolię nie ze wszystkimi można budować. Kilkaset tsięcy mieszkańców, to w pierwszym rzędzie jakiś bliżej nie określony konglomerat a nie metropolia. Niby drobna różnica, a jak zmienia sens błędnie używanej terminologii ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astir Re: Olsztyn to dziura IP: 195.116.118.* 20.09.05, 12:38 OLSZTYN TO NIE DZIURA.PO PROSTU PRZEPIEKNE MIASTO.JEST SPOKÓJ I CISZA.STUDIOWAŁEM TAM I NIGDY TEGO MIASTA NIE ZAMIENIŁBYM NA ŻADNE INNE.NIE JEST TO MATROPOLIA,ALE UROKLIWE MIEJSCA NA TYM POLEGAJĄ,ŻE SĄ MAŁE IBEZPIECZNE,PRZYJAZNE DLA TURYSTÓW.POZDRAWIAM WSZYTKICH MIESZKANCÓW OLSZTYNA. SZXCZEGLNIE MIESZKANCÓW ULICY HERDERA 9. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Olsztyn to dziura 20.09.05, 13:19 A JA SIE ZGADZAM Z MARKIEM I TWIERDZE, ZE OLSZTYN TO WIEEEEELKA DZIURA Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn to dziura 24.09.05, 21:29 Piekna dziura, tradycyjna dziura i właśnie za tą dziurowatośc jest kochany. Nie znajdziesz nigdzie na świecie takiej dziury jak Olsztyn, w ktorym mieszkańcy caly rok sa na urlopie , a turyści ciągną jak do magnesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Olsztyn to dziura IP: 81.15.226.* 25.09.05, 20:21 Jak sa caly czas na urlopie,to nie dziwota ze jest taka bieda,wezcie sie wreszcie do roboty i dżwignijcie to biedne wojewodztwo na rowne nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagiennapijawka Re: Olsztyn to dziura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 20:55 Spókrz alfiku-marku z dumnego Elbląga hanzeatyckiego, jaki piękny prezent mam dla Ciebie. Z dobrego serca daję. Możesz sobie popatrzeć, możesz wydrukować, będziesz mógł dzieciom i wnukom, a nawet prawnukom pokazywać, skąd ich korzenie rodzinne. Czyż nie nastrojowy ten ryneczek? www.szukamypolski.com/gap/details.php?image_id=2131 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Olsztyn to dziura IP: 81.15.226.* 26.09.05, 20:52 A co pijaweczko ma piernik do wiatrka?Nie mam nic wspolnego z tym miasteczkiem,chociaz w poblizu mieszkaja moi krewni,jestem elblązaninem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer_pol Re: Olsztyn to dziura IP: *.banita.pl / *.pl 24.09.05, 22:27 Oj marku, marku... O co tak naprawdę Ci idzie? Dlaczego irytujesz Ludzi z Olsztyna? Ludzi na regionalnym, olsztyńskim Forum. Nikt przecież nie mówi, że Olsztyn TO METROPOLIA. Bywam często w Berlinie, pomieszkuję tam całymi tygodniami... I co z tego? Faktycznie... duże miasto. Fajna infrastruktura. Jest gdzie pójść. Ale to tylko... DUŻA DZIURA... przy Nowym Yorku. Uwierz mi. Ja też... OLSZTYN KOCHAM. I Czerwonego Tulipana. I tę Jego, typowo olsztyńską "zapyziałość z dziurą w środku"... Spróbuj zrozumieć. I zmieniaj to miasto. W tę stronę, co chciałbyś. Rób coś! Idź jutro na wybory!!! - wiem, że chciałeś dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś