Gość: Zenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 21:04 Spieprzajcie wszyscy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zenek Partie o regionie i Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 21:07 S p i e p r z a j c i e wszyscy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOLA DYWITY [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 21:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaca Pani Jolu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 22:20 ... ta wazelinka naprawde na wiele sie nie zdaje jak widac. I tak liste wyborcza ukladal Twoj wodz. Pan Posel (wzor do nasladowania) jest osoba wybitna o wyksztalceniu, az zawodowym (www.sejm.gov.pl/poslowie/posel4/005.htm), z wspanialym dorobkiem poselskim jakim byla bojka po pijaku pod domem poselskim ( orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/poselu?OpenAgent&4&5&EPS). No takich ludzi rzeczywiscie potrzeba... zamknac na odludziu i nie wpuszczac do parlamentu wiecej. Szkoda ze przez cztery lata Pan Posel nie zabral ani razu glosu z mownicy (przeszukalem stenogramy). Coz pewnie nie mial o czym mowic, byl na sali tylko by wcisnac guzik tak jak Andrzej zadyryguje oraz brac kase za bycie... poslem, ktory nic nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaca No i skrypt gazeta.pl popsul linki :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 22:36 Prawidlowe tu -> www.sejm.gov.pl/poslowie/posel4/005.htm orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/poselu?OpenAgent&4&5&EPS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Pani Jolu... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.09.05, 22:54 Gość portalu: Jaca napisał(a): > ... ta wazelinka naprawde na wiele sie nie zdaje jak widac. I na niewiele się zda. Ważny jest tu sprzeciw wobec rzeczywistości i szukanie rozwiązania tego problemu. W tej kwestii (aczkolwiek poprzednie posty tonowalem) ważna jest konsekwentna reakcja na występujące nieprawidłowości. I tu muszę przyznać rację Joli_z_Ddywit. Problem jest znacznie szerszy, niż to na pozór moglo by się wydawać z horyzontów aktywisty tej podolsztyńskiej miejscowości. Jola - jako młody człowiek - stanowi wręcz doskonały zadatek na przyszłego miłośnika naszego subregionu, choć oparcie się na jedynie słusznej z pozoru racji w moim odczuciu bardziej zbliża się ku megalomanii i teorii wodzostwa. A to jest juz powazny błąd i wspieranie Aszkielowicza nie najlepiej wróży. Zawwsze możemy mieć pretensję do kogoś, że postawił ścianę, o ktora rozbiliśmy głowę :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOLA DYWITY Re: Pani Jolu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 23:13 Poseł jest człowiekiem godnym naśladowania niewątpliwie z powodu swojej uczciwości,konsekwencji i ciężkiej oraz uczciwej pracy,a wykształcenie ma większe niż np:T.Edison.Nadto jest specjalistą z zakresu rolnictwa i chodowli i w Sejmie pracował w Komisji o takim charakterze. A pana rewelacje o nie zabieraniu głosu z mównicy sejmowej zawierają tyle prawdy jak wiadomości o bójce.Proszę zatem o nie wprowadzanie w błąd opini publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmi Re: Pani Jolu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 23:24 Dajmy na to, że pan Aszkiełowicz potrafi odróżnić chów od hodowli, a może nawet wie, które z tych słów piszemy przez 'h', a które przez 'ch'. Ale żeby tak od razu stawiać go wyżej od Thomasa A. Edisona, to już przejaw przedwyborczej gorączki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Pani Jolu... - czyżby kadzidłowe fiuu... fiuu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.09.05, 23:35 Gość portalu: JOLA DYWITY napisał(a): > Poseł jest człowiekiem godnym naśladowania niewątpliwie Prawdę mówiąc nie znam jeszcze takiego :(( > z powodu swojej uczciwości,konsekwencji i ciężkiej oraz uczciwej pracy, > a wykształcenie ma większe niż np:T.Edison. I dla jego efektami diałalności sa rozprawy sądowe, blokady dróg i awanturu w Urzędzie Wojewódzkim??? > Nadto jest specjalistą z zakresu rolnictwa i chodowli i > w Sejmie pracował w Komisji o takim charakterze. W olsztyńskich lasach mrówek jakoś od tego nie przybyło a raczej mjiej przejezdnych dróg. Dla atrakcji nie jeden wozem konnym przejedzie się, ale niektorzy - może to dziwnie zabrzmi - pracują ceniąc swój czas :(( > A pana rewelacje o nie zabieraniu głosu z mównicy sejmowej zawierają tyle > prawdy jak wiadomości o bójce.Proszę zatem o nie wprowadzanie w błąd opini > publicznej. A więc sprostuj moje niekompetencje w ocenie tego zjawiska przytaczając konkretne wypowiedzi z trybuny sejmowej swego idola ;)) Pogwarzymy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaca Oj nie ladnie... IP: *.com / *.combidata.com.pl 22.09.05, 09:18 .. tak klamac. To ma byc merytoryka Samoobrony??? Pisalem juz ze informacje o bojce pochodza z OFICJALNEJ STRONY SEJMU. To samo tyczy sie braku wypowiedzi Pan Posla. Po prostu w stenogramach przemowien z mownicy izby, jego nazwisko NIE POJAWIA SIE. Wstyd, wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Pani Jolu... IP: *.olsztyn.mm.pl 22.09.05, 19:13 Jola Dywity... No tak, rośnie nam nowa Renata Beger... Byle nie za szybko, bo większego cyrku nie zniosę... Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.olsztyn Re: SAMOOBRONA JAK ZWYKLE MERYTORYCZNA 22.09.05, 10:21 Pani Jolu, proszę nie wklejać ciągle linku do swojej wyborczej strony. Na prezentację kandydatów, tak jak już pisałem, jest miejsce na podforum Wybory: forum kandydatów. Link: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12 Pani prezentacji tam jescze nie widziałem, choć udostępniamy tam kandydatom forum i możliwość prezentacji programu. Roman Antonowicz Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity [...] 22.09.05, 20:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angie Jolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 20:19 a dlaczego nie ma twojego zdjęcia na kosiareczce ? Kosiarką do parlamentu - to byłoby hasło wyborcze Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Jolu 22.09.05, 21:34 Co ma poseł do olsztynskiej obwodnicy? 500 miast w Polsce chce miec obwodnice:) Reszta pomyslow tez jest niezla: kultura, sztuka, szklane domy. A kto bronil syna Rynskiego, Procyka i innych kryminalistow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOLA DYWITY [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 23:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.olsztyn Re: SAMOOBRONA JAK ZWYKLE MERYTORYCZNA 23.09.05, 10:27 Pani Jolu, wycinamy na forum Olsztyn wszystkie prezentacje kandydatów i linki do nich prowadzące, choćby dlatego, że nie jesteśmy w stanie sprawdzić wszystkich, czy to nie fałszywki, a poza tym kanydaci często spamują. W zamian udostępniamy forum Wybory: forum kandydatów, którym mimo moich propozycji do tej pory się pani nie zainteresowała. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12 Roman Antonowicz Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity Re: SAMOOBRONA JAK ZWYKLE MERYTORYCZNA 23.09.05, 10:56 Sz.Panie.zapoznałam się z w/w martwym forum.Teza czy to fałszywki czy nie może trafiać do przekonania ludziom bez min. wiedzy informatycznej.A tzw.spamowanie którego doświadczam na łamach mediów codziennie i wielokrotnie jest formą przekazu informacji,dla większości nie pożądanej.Więc ponawiam pytanie czemu uzurpujecie sobie prawo do cenzury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaca Re: SAMOOBRONA JAK ZWYKLE MERYTORYCZNA IP: *.com / *.combidata.com.pl 23.09.05, 12:01 Bo to ICH forum i nikt nie zmusza Cie do pisania na nim. Nie pasuje regulamin? To nie pisz. PROSTE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Ze sceptycyzmem IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.09.05, 22:40 Janusz Kijowski, PD - stawiamy na kulturę i edukację. Mamy swoją. W zakresie ani kultury a ni edukacji jakoć tego posłanego w działaniach nie widziałem. Jeżeli jest to wszystko, co ma do powiedzenia w regionie, ja serdecznie podziękuję. Andrzej Ryński, SLD - funkcje metropolitarne. Bez kozery, ale tą funkcję - jak mi się wydaje - Olsztyn pełni dzięki konsekwentnemu stanowisku Gomółki. Dla Pana Ryńskiemu - raczej w przyjaznym tonie - o ile mogę zwrócić uwagę na Pamiętniki Prezydenta Szczecina. Lektura wielce pouczająca, w której znajdzie także (choć nie wiele ze zrozumiałuch względów), również wzmianki o Olsztynie. Adam Krzyśków, PSL - trzeba poprawić układ komunikacyjny miasta. Staram się coś odkryć przez całe życie, ale na taką eurekę bym nie wpadł, mimo ze o tym od lat trąbi prasa, klnie społeczeństwo a i prawie codziennie na naszym forum lecą sążniste wiązanki w kwestii tego, co jest. Pozostaje złożyć mi gratukację niezwykłej błyskotliwiści wyborczej. Problem ten znajdziemy w koncepcjach rozwoju miasta już w latach 60-tych, niestety do dnia dzisiejszego nie zrealizowanych. Po prostu postoję. Sławomir Rybicki, PO - powinno się przebudować układ komunikacyjny Olsztyna. Powinna być tez lepsza pogoda. Ja osobiście czekam nz tzw. "ałotą polską jesień" :)) Aleksander Szczygło, PiS - niewątpliwie największą bolączką jest dokończenie budowy obwodnicy. Pierwszy krok do przodu. Coś dostrzega :)) Edward Ośko, LPR - najważniejszą sprawą jest dokończenie budowy obwodnicy. Bez tego miasto nie ma szansy na szybki rozwój. Pytanie podstawowe - jaki rozwój? Na dzień dzisiejszy w Olsztynie jest więcej kościołów, niż stacji benzynowych ;)) Dariusz Szwed, Zieloni 2004, SdPl - aktywizacja zawodowa kobiet. Jest w młodym wieku, a więc się nie dziwię, że naturalnym priorytetem muszą być zjawiska przyrodnicze :)) Podobny poroblem miały Fasty przed wieloma laty. Warto zainteresować sie tym, jak w tym czasie ten problem został rozwiązany. Mieczysław Aszkiełowicz, Samoobrona - by nie było korków w mieście :)) I z takim hasłem wychodzi ktoś, kto nie jeden kłopot komunikacyjny już spowodował nie licząc się z niczym. Jestem za, tylko co wtedy Saomoobrona będzie blokowała???. Coraz bardziej dochodzę do przekonania, że w tej farsie wyborczej jedynym rozwiązaniem jest oddanoie głosu nieważnego, kreśląc wszystko i dopisując własnego mniej czy bardziej słusznego kandydata. Nie chcę oceniać wprost, do jakiego stanu sprowadzona została akcja wyborcza. Z zażenowaniem dystansuję się od tego wszystkiego i prezentowanej formy poziomu przystępowania do bądź co bądź bardzo istotnego przwa wynikającego wprost z konstytucji. Żrty są dobrą rzeczą sprzyjająca tworzeniu swobodnego i lekiego klimatu dao dalszych merytorycznych działań. W tych kwestiach wolę już pobawić się we własnym towarzystwie ;(( Żadnego z wizjonerów haseł wyborczych nie stać było na ustosunkowanie się do spraw do spraw bardziej realnych na naszym podwórku, o ktorych mowa była na forum już nie jednokrotnie. Utrzymajmy to co mamy i nie psujmy już tego, co mamy. A raczej patrzmy na funkcjonalność miasta z pożytkiem dla mieszkańców a nie tylko interesów jego notabli. Jakoś zaden z posyłanych do parlamentu nie potrafił się ustosunkować do formalnych kwestii naciągania prawa w tym mieście. Psobiście sądzę, że za Procykiem trzeba by bylo póść dalej. Ech bezrobotni posłowie czy radni za dietę ;((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOLA DYWITY Krytykanctwo bez recepty jest przejawem niekompete IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 23:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Krytykanctwo bez recepty jest przejawem nieko IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.09.05, 23:23 Być możde masz rację. Zawsze liczę się z oponentami, bo byc moze nawet jakieś żdżblo prawdy w ich spstrzeżeniach może zaistnieć. Czy mogła byś skinkretyzować zarzut mej niekompetwncji oprocz nie nadzwyczajnego ad rem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam_sob Re: Krytykanctwo bez recepty jest przejawem nieko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 07:09 Bez krytycznej oceny stanu dotychczasowego nie sposób wprowadzić innowacji. Przedstawiony program tak zwanych liderów jest oczywistym koncertem życzeń oderwanym od uwarunkowań życia w regionie WiM, na tle możliwości państwa, którego jest elementem, a politycy regionalni winni mieć to zawsze na uwadze. Czas na wyjście za opłotki, Europa za drzwiami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody warmiak Re: Partie o regionie i Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 09:42 NO WŁAŚNIE, OBWODNICA, WIĘCEJ MIEJSC PRACY I 3 x 15 TO PRYJORYTET DLATEGO WŁAŚNIE PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok19 Olsztyn dla partii! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 22.09.05, 10:03 Podoba mi sie wypowiedz pana z PO , filharmonia to jest to.Jeśli nie ma na strawę materialną, można stawiac na strawę duchową.Jeśli posluchamy w pieknym budynku Bacha, a potem przejdziemy sie do jakiejś galerii to i uszy już niegłodne i oczy nakarmione.To tak na marginesie i trochę uszczypliwie wobec PO, ktora jak dla mnie jest choc odrobinę strawna.Nie ma czego oczekiwac od ludzi, ktorych jedynym programem jest byc, i jeszcze raz byc..u wladzy.Ci, ktorzy myślą i mają coś do zaproponowania, niestety nie są wybierani.Przecież ani Proust ani Kafka nie mogą rywalizowac z "Harry Potterem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robi Re: Olsztyn dla partii! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 16:56 do ok19: A co mają partie polityczne do budowy filharmonii w Olsztynie? To jest budowa za pieniądze z Unii Europejskiej. Marszałek dawno te fundusze rozdzielił, wszystko jest zaklepane, projekt gotowy, w tej chwili czeka sie tylko na formalności z nadzoru budowlanego w ratuszu, żeby zacząć wykopy. Jedno co partie mogą, to nie zawracac ludziom głowy przez "podłączanie się" do gotowej, fajnej sprawy. I zająć się właśnie strawą materialną, bo na to w kraju trzeba sobie samemu zarobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Partie o regionie i Olsztynie IP: 81.15.226.* 22.09.05, 21:27 Więcej miejsc pracy?Przecież macie 11 procentowe bezrobocie i poziom życia na drugim miejscu po stolicy,moje gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Partie o regionie i Olsztynie IP: 81.15.226.* 22.09.05, 21:27 Więcej miejsc pracy?Przecież macie 11 procentowe bezrobocie i poziom życia na drugim miejscu po stolicy,moje gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -0- A UPR? IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 22.09.05, 10:48 Oczywiście jak zwykle zapomniano o UPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12 A UPR? IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 22.09.05, 10:51 Zapomnieli oczywiście o UPR. Odpowiedz Link Zgłoś
ol4 Re: A UPR? 22.09.05, 11:27 No gosciu z PO wypowiedzial sie rozsadnie. Ale kim on jest? Cos mi sie obilo o uszy ze to jakis desant z Gdaniska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Re: Partie o regionie i Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 22.09.05, 11:48 Co Rybicki może mówić o Olsztynie skoro "facio" jest z Gdańska.Dośc "skoczków", dlaczego nie startuje z Gdańska.Ludzie mam potrzebni są Nasi z Olsztyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Partie o regionie i Olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 22.09.05, 15:19 masz pania staron przykladowo z olsztyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: Partie o regionie i Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 12:23 Mowisz Ted, ze nam potrzebni sa "nasi?" A ja uwazam, ze "nasi" juz dosc pokazali. Ja bym rozgonila to towarzystwo "naszych" ktore juz tyle lat rzadzi Olsztynem. Rodzinki, krewni kuzyni i znajomi krolika. Oni tez mówią ze tylko "nasi" (to znaczy - ich) powinni byc dopuszczani do wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
observer_pol Re: Partie o regionie i Olsztynie 23.09.05, 09:29 Sorry, nie jestem wielbicielem jakiegoś Rybickiego. Ale powiedz Ted, czy jesteś w stanie zagwarantować mi, że jeśli wybiorą do Sejmu, MOJĄ fajną sąsiadkę z wiochy pod Olsztynem... to ONA w Parlamencie, LEPSZE PRAWA DLA WSZYSTKICH POLAKÓW będzie stanowić... od jakiegoś PRAWNIKA "kaszeba" spod Wejherowa? A może naprawdę dać szansę tym wszystkim ambitnym? Za rok wybory samorządowe... Niech uszczęśliwią nas w tych radach gminnych i miejskich... COŚ TUTAJ pokażą. Odpowiedz Link Zgłoś