Dodaj do ulubionych

Partie o regionie i Olsztynie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 21:04
Spieprzajcie wszyscy!
Obserwuj wątek
    • Gość: Zenek Partie o regionie i Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 21:07
      S p i e p r z a j c i e wszyscy!
    • Gość: JOLA DYWITY [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 21:37
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Jaca Pani Jolu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 22:20
        ... ta wazelinka naprawde na wiele sie nie zdaje jak widac. I tak liste wyborcza
        ukladal Twoj wodz.
        Pan Posel (wzor do nasladowania) jest osoba wybitna o wyksztalceniu, az
        zawodowym (www.sejm.gov.pl/poslowie/posel4/005.htm), z wspanialym
        dorobkiem poselskim jakim byla bojka po pijaku pod domem poselskim (
        orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/poselu?OpenAgent&4&5&EPS).
        No takich ludzi rzeczywiscie potrzeba... zamknac na odludziu i nie wpuszczac do
        parlamentu wiecej. Szkoda ze przez cztery lata Pan Posel nie zabral ani razu
        glosu z mownicy (przeszukalem stenogramy). Coz pewnie nie mial o czym mowic, byl
        na sali tylko by wcisnac guzik tak jak Andrzej zadyryguje oraz brac kase za
        bycie... poslem, ktory nic nie robi.
        • Gość: Jaca No i skrypt gazeta.pl popsul linki :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 22:36
          Prawidlowe tu ->
          www.sejm.gov.pl/poslowie/posel4/005.htm
          orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/poselu?OpenAgent&4&5&EPS
        • Gość: Ed Re: Pani Jolu... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.09.05, 22:54
          Gość portalu: Jaca napisał(a):

> ... ta wazelinka naprawde na wiele sie nie zdaje jak widac.

I na niewiele się zda. Ważny jest tu sprzeciw wobec rzeczywistości i szukanie
          rozwiązania tego problemu. W tej kwestii (aczkolwiek poprzednie posty tonowalem)
          ważna jest konsekwentna reakcja na występujące nieprawidłowości. I tu muszę
          przyznać rację Joli_z_Ddywit. Problem jest znacznie szerszy, niż to na pozór
          moglo by się wydawać z horyzontów aktywisty tej podolsztyńskiej miejscowości.
          Jola - jako młody człowiek - stanowi wręcz doskonały zadatek na przyszłego
          miłośnika naszego subregionu, choć oparcie się na jedynie słusznej z pozoru
          racji w moim odczuciu bardziej zbliża się ku megalomanii i teorii wodzostwa. A
          to jest juz powazny błąd i wspieranie Aszkielowicza nie najlepiej wróży. Zawwsze
          możemy mieć pretensję do kogoś, że postawił ścianę, o ktora rozbiliśmy głowę :))

Pozdrawiam
        • Gość: JOLA DYWITY Re: Pani Jolu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 23:13
          Poseł jest człowiekiem godnym naśladowania niewątpliwie z powodu swojej
          uczciwości,konsekwencji i ciężkiej oraz uczciwej pracy,a wykształcenie ma
          większe niż np:T.Edison.Nadto jest specjalistą z zakresu rolnictwa i chodowli i
          w Sejmie pracował w Komisji o takim charakterze. A pana rewelacje o nie
          zabieraniu głosu z mównicy sejmowej zawierają tyle prawdy jak wiadomości o
          bójce.Proszę zatem o nie wprowadzanie w błąd opini publicznej.
          • Gość: jmi Re: Pani Jolu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 23:24
            Dajmy na to, że pan Aszkiełowicz potrafi odróżnić chów od hodowli, a może nawet
            wie, które z tych słów piszemy przez 'h', a które przez 'ch'. Ale żeby tak od
            razu stawiać go wyżej od Thomasa A. Edisona, to już przejaw przedwyborczej
            gorączki.
          • Gość: Ed Re: Pani Jolu... - czyżby kadzidłowe fiuu... fiuu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.09.05, 23:35
            Gość portalu: JOLA DYWITY napisał(a):

> Poseł jest człowiekiem godnym naśladowania niewątpliwie
            Prawdę mówiąc nie znam jeszcze takiego :((
            > z powodu swojej uczciwości,konsekwencji i ciężkiej oraz uczciwej pracy,
            > a wykształcenie ma większe niż np:T.Edison.
            I dla jego efektami diałalności sa rozprawy sądowe, blokady dróg i awanturu w
            Urzędzie Wojewódzkim???

> Nadto jest specjalistą z zakresu rolnictwa i chodowli i
            > w Sejmie pracował w Komisji o takim charakterze.
            W olsztyńskich lasach mrówek jakoś od tego nie przybyło a raczej mjiej
            przejezdnych dróg. Dla atrakcji nie jeden wozem konnym przejedzie się, ale
            niektorzy - może to dziwnie zabrzmi - pracują ceniąc swój czas :((

> A pana rewelacje o nie zabieraniu głosu z mównicy sejmowej zawierają tyle
            > prawdy jak wiadomości o bójce.Proszę zatem o nie wprowadzanie w błąd opini
            > publicznej.
            A więc sprostuj moje niekompetencje w ocenie tego zjawiska przytaczając
            konkretne wypowiedzi z trybuny sejmowej swego idola ;))
            Pogwarzymy :))
          • Gość: Jaca Oj nie ladnie... IP: *.com / *.combidata.com.pl 22.09.05, 09:18
            .. tak klamac. To ma byc merytoryka Samoobrony???
            Pisalem juz ze informacje o bojce pochodza z OFICJALNEJ STRONY SEJMU. To samo
            tyczy sie braku wypowiedzi Pan Posla. Po prostu w stenogramach przemowien z
            mownicy izby, jego nazwisko NIE POJAWIA SIE.
            Wstyd, wstyd...
          • Gość: 1 Re: Pani Jolu... IP: *.olsztyn.mm.pl 22.09.05, 19:13
            Jola Dywity... No tak, rośnie nam nowa Renata Beger... Byle nie za szybko, bo
            większego cyrku nie zniosę...
      • redakcja.olsztyn Re: SAMOOBRONA JAK ZWYKLE MERYTORYCZNA 22.09.05, 10:21
        Pani Jolu, proszę nie wklejać ciągle linku do swojej wyborczej strony. Na
        prezentację kandydatów, tak jak już pisałem, jest miejsce na podforum Wybory:
        forum kandydatów. Link:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12
        Pani prezentacji tam jescze nie widziałem, choć udostępniamy tam kandydatom
        forum i możliwość prezentacji programu.
        Roman Antonowicz
        • jola_dywity [...] 22.09.05, 20:11
          • Gość: Angie Jolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 20:19
            a dlaczego nie ma twojego zdjęcia na kosiareczce ? Kosiarką do parlamentu - to
            byłoby hasło wyborcze
            • being28 Re: Jolu 22.09.05, 21:34
              Co ma poseł do olsztynskiej obwodnicy? 500 miast w Polsce chce miec obwodnice:) Reszta pomyslow tez jest niezla: kultura, sztuka, szklane domy. A kto bronil syna Rynskiego, Procyka i innych kryminalistow?
        • Gość: JOLA DYWITY [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 23:49
          • redakcja.olsztyn Re: SAMOOBRONA JAK ZWYKLE MERYTORYCZNA 23.09.05, 10:27
            Pani Jolu, wycinamy na forum Olsztyn wszystkie prezentacje kandydatów i linki
            do nich prowadzące, choćby dlatego, że nie jesteśmy w stanie sprawdzić
            wszystkich, czy to nie fałszywki, a poza tym kanydaci często spamują. W zamian
            udostępniamy forum Wybory: forum kandydatów, którym mimo moich propozycji do
            tej pory się pani nie zainteresowała.
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12
            Roman Antonowicz
            • jola_dywity Re: SAMOOBRONA JAK ZWYKLE MERYTORYCZNA 23.09.05, 10:56
              Sz.Panie.zapoznałam się z w/w martwym forum.Teza czy to fałszywki czy nie może
              trafiać do przekonania ludziom bez min. wiedzy informatycznej.A tzw.spamowanie
              którego doświadczam na łamach mediów codziennie i wielokrotnie jest formą
              przekazu informacji,dla większości nie pożądanej.Więc ponawiam pytanie czemu
              uzurpujecie sobie prawo do cenzury?
              • Gość: Jaca Re: SAMOOBRONA JAK ZWYKLE MERYTORYCZNA IP: *.com / *.combidata.com.pl 23.09.05, 12:01
                Bo to ICH forum i nikt nie zmusza Cie do pisania na nim. Nie pasuje regulamin?
                To nie pisz. PROSTE
    • Gość: Ed Re: Ze sceptycyzmem IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.09.05, 22:40
      Janusz Kijowski, PD - stawiamy na kulturę i edukację. Mamy swoją. W zakresie ani
      kultury a ni edukacji jakoć tego posłanego w działaniach nie widziałem. Jeżeli
      jest to wszystko, co ma do powiedzenia w regionie, ja serdecznie podziękuję.

Andrzej Ryński, SLD - funkcje metropolitarne. Bez kozery, ale tą funkcję - jak
      mi się wydaje - Olsztyn pełni dzięki konsekwentnemu stanowisku Gomółki. Dla Pana
      Ryńskiemu - raczej w przyjaznym tonie - o ile mogę zwrócić uwagę na Pamiętniki
      Prezydenta Szczecina. Lektura wielce pouczająca, w której znajdzie także (choć
      nie wiele ze zrozumiałuch względów), również wzmianki o Olsztynie.

Adam Krzyśków, PSL - trzeba poprawić układ komunikacyjny miasta. Staram się coś
      odkryć przez całe życie, ale na taką eurekę bym nie wpadł, mimo ze o tym od lat
      trąbi prasa, klnie społeczeństwo a i prawie codziennie na naszym forum lecą
      sążniste wiązanki w kwestii tego, co jest. Pozostaje złożyć mi gratukację
      niezwykłej błyskotliwiści wyborczej. Problem ten znajdziemy w koncepcjach
      rozwoju miasta już w latach 60-tych, niestety do dnia dzisiejszego nie
      zrealizowanych. Po prostu postoję.

Sławomir Rybicki, PO - powinno się przebudować układ komunikacyjny Olsztyna.
      Powinna być tez lepsza pogoda. Ja osobiście czekam nz tzw. "ałotą polską jesień" :))

Aleksander Szczygło, PiS - niewątpliwie największą bolączką jest dokończenie
      budowy obwodnicy. Pierwszy krok do przodu. Coś dostrzega :))

Edward Ośko, LPR - najważniejszą sprawą jest dokończenie budowy obwodnicy. Bez
      tego miasto nie ma szansy na szybki rozwój. Pytanie podstawowe - jaki rozwój? Na
      dzień dzisiejszy w Olsztynie jest więcej kościołów, niż stacji benzynowych ;))

Dariusz Szwed, Zieloni 2004, SdPl - aktywizacja zawodowa kobiet. Jest w młodym
      wieku, a więc się nie dziwię, że naturalnym priorytetem muszą być zjawiska
      przyrodnicze :))
      Podobny poroblem miały Fasty przed wieloma laty. Warto zainteresować sie tym,
      jak w tym czasie ten problem został rozwiązany.

Mieczysław Aszkiełowicz, Samoobrona - by nie było korków w mieście :)) I z takim
      hasłem wychodzi ktoś, kto nie jeden kłopot komunikacyjny już spowodował nie
      licząc się z niczym. Jestem za, tylko co wtedy Saomoobrona będzie blokowała???.

Coraz bardziej dochodzę do przekonania, że w tej farsie wyborczej jedynym
      rozwiązaniem jest oddanoie głosu nieważnego, kreśląc wszystko i dopisując
      własnego mniej czy bardziej słusznego kandydata.

Nie chcę oceniać wprost, do jakiego stanu sprowadzona została akcja wyborcza.
      Z zażenowaniem dystansuję się od tego wszystkiego i prezentowanej formy poziomu
      przystępowania do bądź co bądź bardzo istotnego przwa wynikającego wprost z
      konstytucji.

Żrty są dobrą rzeczą sprzyjająca tworzeniu swobodnego i lekiego klimatu dao
      dalszych merytorycznych działań. W tych kwestiach wolę już pobawić się we
      własnym towarzystwie ;((

Żadnego z wizjonerów haseł wyborczych nie stać było na ustosunkowanie się do
      spraw do spraw bardziej realnych na naszym podwórku, o ktorych mowa była na
      forum już nie jednokrotnie.

Utrzymajmy to co mamy i nie psujmy już tego, co mamy. A raczej patrzmy na
      funkcjonalność miasta z pożytkiem dla mieszkańców a nie tylko interesów jego
      notabli. Jakoś zaden z posyłanych do parlamentu nie potrafił się ustosunkować do
      formalnych kwestii naciągania prawa w tym mieście. Psobiście sądzę, że za
      Procykiem trzeba by bylo póść dalej.

Ech bezrobotni posłowie czy radni za dietę ;(((
      • Gość: JOLA DYWITY Krytykanctwo bez recepty jest przejawem niekompete IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 23:20
        • Gość: Ed Re: Krytykanctwo bez recepty jest przejawem nieko IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.09.05, 23:23
          Być możde masz rację. Zawsze liczę się z oponentami, bo byc moze nawet jakieś
          żdżblo prawdy w ich spstrzeżeniach może zaistnieć. Czy mogła byś skinkretyzować
          zarzut mej niekompetwncji oprocz nie nadzwyczajnego ad rem?
        • Gość: sam_sob Re: Krytykanctwo bez recepty jest przejawem nieko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 07:09
          Bez krytycznej oceny stanu dotychczasowego nie sposób wprowadzić innowacji.
          Przedstawiony program tak zwanych liderów jest oczywistym koncertem życzeń
          oderwanym od uwarunkowań życia w regionie WiM, na tle możliwości państwa,
          którego jest elementem, a politycy regionalni winni mieć to zawsze na uwadze.
          Czas na wyjście za opłotki, Europa za drzwiami.
    • Gość: młody warmiak Re: Partie o regionie i Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 09:42
      NO WŁAŚNIE, OBWODNICA, WIĘCEJ MIEJSC PRACY I 3 x 15 TO PRYJORYTET
      DLATEGO WŁAŚNIE PO
      • Gość: ok19 Olsztyn dla partii! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 22.09.05, 10:03
        Podoba mi sie wypowiedz pana z PO , filharmonia to jest to.Jeśli nie ma na
        strawę materialną, można stawiac na strawę duchową.Jeśli posluchamy w pieknym
        budynku Bacha, a potem przejdziemy sie do jakiejś galerii to i uszy już
        niegłodne i oczy nakarmione.To tak na marginesie i trochę uszczypliwie wobec
        PO, ktora jak dla mnie jest choc odrobinę strawna.Nie ma czego oczekiwac od
        ludzi, ktorych jedynym programem jest byc, i jeszcze raz byc..u wladzy.Ci,
        ktorzy myślą i mają coś do zaproponowania, niestety nie są wybierani.Przecież
        ani Proust ani Kafka nie mogą rywalizowac z "Harry Potterem".
        • Gość: Robi Re: Olsztyn dla partii! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 16:56
          do ok19:
          A co mają partie polityczne do budowy filharmonii w Olsztynie? To jest budowa
          za pieniądze z Unii Europejskiej. Marszałek dawno te fundusze rozdzielił,
          wszystko jest zaklepane, projekt gotowy, w tej chwili czeka sie tylko na
          formalności z nadzoru budowlanego w ratuszu, żeby zacząć wykopy. Jedno co
          partie mogą, to nie zawracac ludziom głowy przez "podłączanie się" do gotowej,
          fajnej sprawy. I zająć się właśnie strawą materialną, bo na to w kraju trzeba
          sobie samemu zarobic.
      • Gość: alfik Re: Partie o regionie i Olsztynie IP: 81.15.226.* 22.09.05, 21:27
        Więcej miejsc pracy?Przecież macie 11 procentowe bezrobocie i poziom życia na
        drugim miejscu po stolicy,moje gratulacje.
    • Gość: -0- A UPR? IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 22.09.05, 10:48
      Oczywiście jak zwykle zapomniano o UPR.
    • Gość: 12 A UPR? IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 22.09.05, 10:51
      Zapomnieli oczywiście o UPR.
      • ol4 Re: A UPR? 22.09.05, 11:27
        No gosciu z PO wypowiedzial sie rozsadnie. Ale kim on jest?
        Cos mi sie obilo o uszy ze to jakis desant z Gdaniska?
    • Gość: Ted Re: Partie o regionie i Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 22.09.05, 11:48
      Co Rybicki może mówić o Olsztynie skoro "facio" jest z Gdańska.Dośc "skoczków",
      dlaczego nie startuje z Gdańska.Ludzie mam potrzebni są Nasi z Olsztyna.
      • Gość: d Re: Partie o regionie i Olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 22.09.05, 15:19
        masz pania staron przykladowo z olsztyna
        • Gość: lidka Re: Partie o regionie i Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 12:23
          Mowisz Ted, ze nam potrzebni sa "nasi?" A ja uwazam, ze "nasi" juz dosc
          pokazali. Ja bym rozgonila to towarzystwo "naszych" ktore juz tyle lat rzadzi
          Olsztynem. Rodzinki, krewni kuzyni i znajomi krolika. Oni tez mówią ze
          tylko "nasi" (to znaczy - ich) powinni byc dopuszczani do wladzy.
      • observer_pol Re: Partie o regionie i Olsztynie 23.09.05, 09:29
        Sorry, nie jestem wielbicielem jakiegoś Rybickiego. Ale powiedz Ted, czy jesteś
        w stanie zagwarantować mi, że jeśli wybiorą do Sejmu, MOJĄ fajną sąsiadkę z
        wiochy pod Olsztynem... to ONA w Parlamencie, LEPSZE PRAWA DLA WSZYSTKICH
        POLAKÓW będzie stanowić... od jakiegoś PRAWNIKA "kaszeba" spod Wejherowa?
        A może naprawdę dać szansę tym wszystkim ambitnym? Za rok wybory samorządowe...
        Niech uszczęśliwią nas w tych radach gminnych i miejskich... COŚ TUTAJ pokażą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka