Dodaj do ulubionych

zima idzie...

18.11.05, 07:00
w tym roku tez bedzie ?;-)
Obserwuj wątek
    • muraszka1 Re: zima idzie... 18.11.05, 10:28
      snieg pada ogromnymi platami,jak pieknie :)
      • lustroo Re: zima idzie... 18.11.05, 13:48
        Brr, niech idzie tam skąd przyszła :) jeszcze nie pora jej :)
        Ma byc ostra zima :(
        • rita100 Re: zima idzie... 18.11.05, 20:36
          no to idzie zima :)
          jak ja jej nie lubię, jestem straszny zmarzluch ;)))
          A Wy jak się przygotowujecie ?
          • oso1 Re: zima idzie... 19.11.05, 12:16
            No to chyba trzeba się grzać wzajemnie ;)
            • muraszka1 Re: zima idzie... 19.11.05, 12:38
              slusznie,trzeba sie wzajemnie ogrzewac,
              kaloryferek,kominek,to jednak nie to ;-)
              • rita100 Re: zima idzie... 20.11.05, 19:00
                ja mysle , ż ebardziej to musimy mięśnie przygotowywać do odśnieżania łopatą ;)
                • lustroo Re: zima idzie... 21.11.05, 14:32
                  Odśnieżanie...straszne :(
                  • rita100 Re: zima idzie... 21.11.05, 21:04
                    gdzie tam, widziałas by ktoś przy odśniezaniu zmarzł, raczej się rozgrzeje :)
                    • Gość: luna37 Re: zima idzie... IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 22.11.05, 01:13
                      Zima będzie sroga...mój sierściuch już ma futro jak niedźwiedź polarny, a to
                      dopiero listopad...i udmowione "bydlątko"...:))) Więc szykujmy się na krobanie
                      szyb, rozładowane akumulatory i łańcuchy na kołach....brrrrr.....jak ja tego
                      nie lubię...:((((
                      • lustroo Re: zima idzie... 22.11.05, 13:35
                        A jakiego masz zwierza? Andulka swojego królika skubie w goglach ;)
                        • muraszka1 Re: zima idzie... 22.11.05, 15:51
                          Luna ten siersciuch to kotek?
                          • rita100 Re: zima idzie... 22.11.05, 20:36
                            pewnie chomik, ale zima juz jest , a nie idzie - teraz będziemy ją wykurzać ;))
                            • luna37 Re: zima idzie... 22.11.05, 21:59
                              takie trochę większe połączenie królika,chomika,kota, małego niedźwiedzia z
                              odrobiną średniej wielkoci kucyka...:))) czyli pies...maleństwo nasze
                              kochane....raptem tylko 50 kg żywej wagi+ futro:))rasa: bouvier des
                              flandres...uwielbia siedzieć na kolanach...no i trochę ostatnio sierści mu się
                              zgubiło i narosło zimowej...będzie długa imroźna zima:((( On się cieszy a ja
                              marznę:)))
                              • rita100 Re: zima idzie... 23.11.05, 20:55
                                Czyli pies po lenieniu się ;)))
                                I jeszcze na zimę obrosniety w tłuszcz ;)

hehe, 50 kg wagi siedzi na Twoich kolanach ? podziwiam ;)))))
                                ale mnie zaskakujesz. Jak to wygląda, może zdjęcie dasz do galerii ?
                                • luna37 Re: zima idzie... 23.11.05, 21:29
                                  spróbuję...tak mocna w kompie nie jestem...no i mam stare ...z lata...jak był o
                                  parę kilo młodszy:)) I ostrzyżony:)))Przez fryzjera:)))
                                • luna37 Re: zima idzie... 23.11.05, 21:32
                                  p.s właśnie wyżrał mi mój popcorn i rozprawił się z resztką pepsi....trochę
                                  pomógł mu w tym mój syn, ale niewiele..syn "załatwił" mi czekoladę z orzechami
                                  i 3 batony:( z głodu przy nich umrę:)))
                                  • rita100 Re: zima idzie... 23.11.05, 21:39
                                    A ile lat ma ten pies ? I jak daliście mu na imie ?
                                    • luna37 Re: zima idzie... 24.11.05, 15:04
                                      Teraz ma 1,5 roku...W papierach to on ma Senator, ale bandyta na to nie
                                      reaguje...Reaguje za to na : Czako, czubaka, sierściuch, maleństwo,
                                      szczeniaczek, badyta, łobuz i parę innych określeń które pojawiają się w
                                      zleżności od tego co narozrabia(ją)...z moim synem:))) Zdjęcie jest w
                                      galerii...jak admin je zaakceptuje...:)))
                                      • rita100 Re: zima idzie... 24.11.05, 20:09
                                        To będziemy czakać na zdjęcia, a tymczasem prędko Ci donosze , że w Przekroju
                                        ostatnim pisze o karmie dla psów i kotów , jak strasznie te sztucznosci szkodzą
                                        psom, straszny artykuł. Od dzis kotu musze sama gotować.
                                        Moj kot tez ma no imie i fizia i zdechlak i mordeczka i ciapek czasmi nawet
                                        jeszcze bardziej pieszczotliwie ale gdyby nas rozumiała to napewno by sie
                                        obraziła, napewno za tego zdechlaka ;)
                                        • Gość: luna37 Re: zima idzie... IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 24.11.05, 22:23
                                          Mój obraża się za "jełopa"...:)) Gotować mu nie będę bo i tak z garnków
                                          kradnie:) Dziś zeżarł mi makaron z durszlaka ( stał w zlewie) i załatwił 2
                                          filety rybne ( kuchenka):)) Przypuszczam że maczał w tym swoje kościaste
                                          paluszki mój kochany syneczek, który nie znosi smażonej ryby z makaronem i
                                          marchewkąz groszkiem:))) a przed chwilą właśnie stoczyli bitwę o kawałki białej
                                          czekolady, które spadły na podłogę:)) Wynik: remis!:)))Pies wylizał, dziecko
                                          zjadło
                                      • agalt Re: zima idzie... 25.11.05, 09:46
                                        Witam,
                                        zdjęcia Twojego stworka już do oglądania w galerii. Czekam na następne. Moja
                                        psunia rąbie whiskas z puszki i prawie mruczy.
                                        Pozdrowionka
                                        • Gość: luna37 Re: zima idzie... IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 25.11.05, 10:49
                                          to do galerii ją!!:))))
                                          • agalt Re: zima idzie... 25.11.05, 14:00
                                            OK, jak tylko się nauczę płoszyć ptoka. Rita, chcemy też do galerii Twojego
                                            kota. :)
                                            • rita100 Re: zima idzie... 25.11.05, 19:50
                                              zaraz tam wejdzie , tylko kot jest w watku zwierzaka - podam link tylko, a jak
                                              będę miała nowe zdjecia zaraz podeśle.
                                              Co tam słychać u Waszych brytanów - mój kot siedzi na piecu tylko

ho ho, jest już zima i niestety mrożno i mgielnie - oj, nieprzyjemnie
                                              • Gość: luna37 Re: zima idzie... IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 25.11.05, 23:06
                                                jak już pisałam zrobił mi sandały z moich ukochanych włoskich pantofli,
                                                poszalał z piłeczką budząc przy okazji cały blok, zgryzł 2 kredki, jeden tusz
                                                do rzęs, zjadł resztkę karmy, coś robił w kuchni ( rano sprawdzę), napił się
                                                wody, a teraz udaje że śpi.....:))))
                                                • rita100 Re: zima idzie... 26.11.05, 22:04
                                                  idzie zima, może jest bardzo głodny i ma apetyt
                                                  • rita100 Re: zima idzie... 27.11.05, 20:46
                                                    dziś halny wiał i po zimie, cieplejsze powietrze napłyneło
                                                  • luna37 Re: zima idzie... 27.11.05, 22:16
                                                    dziś nie wiem co narozrabiał bo dopiero wróciłam......ale wyraz pyska ma
                                                    niewyraźny...i dziecko jakieś dziwnie grzeczne....idę podpytać co tutaj się
                                                    działo...:)))
                                                  • rita100 Re: zima idzie... 27.11.05, 22:29
                                                    dobrze, że pieniądze z portmonetki nie zjada ;))))
                                                  • ktos2104 Re: zima idzie... 28.11.05, 08:22
                                                    ech..pieknie tak biało...:)
                                                    mogłoby zmrozic troszeczkę..żeby od razu nie spłynęło:)
                                                  • luna37 Re: zima idzie... 28.11.05, 16:14
                                                    ale spłynęło...co prawda nie na długo ale jednak...:))
                                                  • rita100 Re: zima idzie... 28.11.05, 21:05
                                                    u nas szklaneczka, to dopiero rajdy samochodowe będą , nawet śnieg jeszcze
                                                    leży - oj, niebezpiecznie
                                                  • luna37 konflikt interesów 28.11.05, 22:03
                                                    będzie gorzej....sierściuch nie chce z dworu do domu wracać....a mi zimno....a
                                                    jemu ciepło...konflikt interesów...wywalić go z domu czy ubierać się....co
                                                    radzicie???:))
                                                  • lustroo Re: konflikt interesów 29.11.05, 08:06
                                                    zdecydowanie lepiej ubierać :) Jakiś kompromis czy cós ;) Tobie dobrze w domu
                                                    jemu na dworze :)
                                                  • Gość: luna37 Re: konflikt interesów IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 29.11.05, 16:22
                                                    to nie kompromis tylko wykorzystywania właściciela....:)))
                                                  • rita100 Re: konflikt interesów 29.11.05, 20:51
                                                    Ale ja widzę , że swego brytana to rozpieszczesz ;)) Czy jest coś co nie może
                                                    zrobić ? Wszystko mu wolno ? ;)
                                                    A jak wyjeżdzasz , to kto się opiekuje psem ?
                                                  • Gość: luna37 Re: konflikt interesów IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 29.11.05, 21:23
                                                    ooo...jest wiele rzeczy których mu nie wolno...:) nie wolno mu wyjadać z
                                                    lodówki ( ma to w nosie i nadal otwiera sobie lodówkę), nie wolno mu włazić na
                                                    łóżka ( robi to zawsze jak nie widzę), nie wolno mu warczeć na ludzi ( i nie
                                                    robi tego bo jest za leniwy), nie wolno mu lecieć za innymi psami ( ale zawsze
                                                    stara się sprawdzić czy może przepisy się zmieniły), nie wolno szczekać na
                                                    dzieci (co robi gdy czasem dzici próbują nieosiodłanego konia sobie z niego
                                                    robić...), nie wolno mu warować na brzegu morza bo pani wtedy musi stać koło
                                                    niego ( ale on i tak waruje bo nie daj Boże jeszcze jakaś "owca" ze stada mu
                                                    zniknie z pola widzenia-chodzi o ludzi), nie wolno mu wchodzić do pokoju babci
                                                    i przeglądać w się w lustrze(więc robi to wtedy gdy nikt nie widzi-albo on
                                                    muśli że nikt nie widzi) i nie wolno mu pyskiem jeżdzić po stole dla
                                                    sprawdzenia co na nim jest (i tu też zawsze próbuje sprawdzić czy zasady się
                                                    zminiły)....więc jak widzisz ma spooooro zakazów:))) a jeździ z nami:)
                                                  • rita100 Re: konflikt interesów 29.11.05, 21:27
                                                    Zostaje jeden wniosek - czyli nie wolno zakazywac , bo to co zakazane
                                                    najbardziej smakuje ;)))
                                                    Może on musi mieć kaganiec na pysku, wtenczas zrozumie zakazy ;)))
                                                  • Gość: luna37 Re: konflikt interesów IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 29.11.05, 21:53
                                                    miał taki namordnik z materiału ale go zjadł...razem z moją komórką....:)))
                                                  • rita100 Re: konflikt interesów 29.11.05, 22:18
                                                    Wiadomo , że pies nasz Pan, trudno , zostaniesz jego niewolnikiem, tak jak ja
                                                    kocim niewolnikiem.
                                                    Ale słuchajcie , zima w toku - mroznie i starsznie slisko
                                                  • anula1213 Re: konflikt interesów 29.11.05, 22:19
                                                    i wieje....brrrr.....
                                                  • rita100 Re: konflikt interesów 30.11.05, 20:14
                                                    dzis nawet marżnący deszcz padał, szklaneczka w dalszym ciągu :)
                                                    Stan ostrzegawczy ogłaszam :)
                                                    Ślisko na drogach i chodnikach
                                                  • oso1 Re: konflikt interesów 30.11.05, 21:58
                                                    a ja kupiłem za całe 4,99 taki odmrażacz do szyb w aerozolu, rewelka jedno małe
                                                    psik i spoko bez skrobania. Chociaż wcześniej czułem się jak ginekolog amator ;}
                                                  • luna37 Re: konflikt interesów 01.12.05, 01:02
                                                    znam go....:))) po nim jak zamarźnie to nawet woda gorąca nie pomaga...:)))
                                                    będziesz dbał o środowisko do wiosny:))))
                                                  • luna37 Re: konflikt interesów 01.12.05, 01:00
                                                    nie mogłaś powiedzieć wcześniej??? właśnie masuję swoje siniaki....:)))
                                                  • rita100 Re: konflikt interesów 01.12.05, 20:47
                                                    hehe, kolejny dzień śliskości
                                                    jeszcze takiego mrozu nie ma, ale jak bedzie czeka mnie otwieranie zamrożonych
                                                    kłódek - to dopiero bal nad bale, najpierw gotuje wodę i gorącą polewam.
                                                  • oso1 Re: konflikt interesów 01.12.05, 23:33
                                                    a ja tam czasami flaszkę polewam :)
                                                  • rita100 Re: konflikt interesów 02.12.05, 20:52
                                                    tą z procentami ?
                                                    Nie za drogo to wychodzi w stosunku do kłódki , nie lepiej prosto do gardełka :)
                                                    na rozgrzewke :)
                                                  • muraszka1 dzisiaj deszcz 06.12.05, 06:21
                                                    deszcz "jesienny" deszcz,po sniegu ani sladu
                                                  • Gość: luna37 Re: dzisiaj deszcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 12:06
                                                    a jutro ślizgawica....
                                                  • rita100 Re: dzisiaj deszcz 06.12.05, 21:23
                                                    to są te najgorsze dni w roku , ta zimna chlapa i ciemność wszędzie
                                                  • zwykly_kierowca Re: konflikt interesów 08.12.05, 08:51
                                                    rita nie chlej tyle, bo ci procenty resztki rozumku wypalają.
                                                  • rita100 Re: konflikt interesów 08.12.05, 10:49
                                                    a komu jest potrzebny mój rozum ?
                                                  • zwykly_kierowca Re: konflikt interesów 08.12.05, 14:10
                                                    skoro i tak z niego nie korzystasz...
                                                  • rita100 Re: konflikt interesów 08.12.05, 15:09
                                                    moze Ci go odsprzedać jak się tak o niego marwisz ?
                                                    Mnie nie jest potrzebny , a Tobie moze sie przydać ;)))jako zapasowy.
                                                    Każdy kierowca ma coś zapasowego ;)))
                                                  • zwykly_kierowca Re: konflikt interesów 09.12.05, 09:06
                                                    ale ty głupia jestes....
                                                  • rita100 Re: konflikt interesów 09.12.05, 09:46
                                                    Fantazji Ci brak Kierowco, ale się nie dziwię, musisz patrzeć ciągle przed
                                                    siebie ;)))
                                                    A teraz tak slisko , trzeba bardzo uwazać.
                                                    Zapowiadaja opady śniegu
                                                  • Gość: luna37 Re: konflikt interesów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 11:36
                                                    kierowcy nie tylko rozumu brakuje ale i kultury...:))) a dwóch zapasów nie da
                                                    się zrobić...:)) chyba powinin zacząć od robienia innych zapasów....
                                                  • jana2706 Re: konflikt interesów 10.12.05, 05:30
                                                    tak,kazdego czasem dopadnie na forum
                                                    jakis "zwykly_kierowca",lub "prezes.kwiatkowski" ;-)
                                                  • luna37 Re: konflikt interesów 27.01.06, 09:26
                                                    a zima nadal z nami....ja chcę lato!
                                                  • oso1 Re: konflikt interesów 28.01.06, 23:57
                                                    Muraszko!
                                                    A teraz zacznij nowy wątek, że:
                                                    W I O S N A I D Z I E !!!!!!!
                                                    :)))))))))))))))))))
                                                  • oso1 Re: konflikt interesów 28.01.06, 23:57
                                                    a tak nawiasem, to czułem dzisiaj wiosnę :)
                                                  • luna37 Re: konflikt interesów 29.01.06, 00:18
                                                    byłeś w kwiaciarni???
                                                  • oso1 Wiosna za pasem :) 31.01.06, 22:51
                                                    Widząc te Kwiatuszki - to czuję się jak w raju :)
                                                    Ale jakem "Dobranoc" rozpętał ;) , to takem proponuję Muraszce
                                                  • muraszka1 Re: Wiosna za pasem :) 01.02.06, 06:23
                                                    Kiedy wracalam wczoraj ze szpitala,wrony krakaly cos o powrocie zimy
                                                    jeszcze w tym tygodniu,bardzo tesknie do wiosny,ale pozwol Oso,
                                                    ze jeszcze sie porozgladam,jak wyniucham wiosne natychmiast dam znac :)
                                                  • Gość: luna37 przedwiośnie też chce..... IP: *.ols.vectranet.pl 02.02.06, 19:08
                                                    a co z nim?
                                                  • lustroo Re:Zima 07.02.06, 08:08
                                                    Zima śniegiem sypie. Załamka śniegowa :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka