Dodaj do ulubionych

Niedokończone budowy

14.10.02, 09:43
W każdym mieście są tzw. wieczne inwestycje.
Z czego słynie Olsztyn ?
Obserwuj wątek
    • Gość: satyr Re: Niedokończone budowy IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.10.02, 10:14
      z wiecznej władzy która wiecznie kładzie kłody pod nogi tym którzy wiecznie
      chcą inwestować w naszym cudnym mieście a wieczni olsztyńscy przedsiębiorcy
      wiecznie mają do tego jakieś wąty...
    • Gość: Oleslaw Re: Niedokończone budowy IP: *.uwm.edu.pl 16.10.02, 15:07
      Olsztyn slynie z tego ze tu sie wogole nie inwestuje dlatego nie ma
      niedokonczonych budow.
      • Gość: Andulka Re: Niedokończone budowy IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.18.* 16.10.02, 18:28
        Gość portalu: Oleslaw napisał(a):

> Olsztyn slynie z tego ze tu sie wogole nie inwestuje dlatego nie ma
        > niedokonczonych budow.

Bo konserwator zabytków przeszkadza.... ;))))
        • Gość: pioter Re: Niedokończone budowy IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 16.10.02, 19:26
          To nie to - raczej inwestorzy posiadają wirtualne pieniądze. Patrz - Aquapark.
          • Gość: satyr Re: Niedokończone budowy IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.10.02, 08:47
            masz na myśli pewnie naszych lokalnych.......
            • Gość: Andulka Re: Niedokończone budowy IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.18.* 17.10.02, 09:05
              Gość portalu: satyr napisał(a):

> masz na myśli pewnie naszych lokalnych.......

Inwestorów czy konserwatorów? Nasz stołeczny konserwator nie mógł się ostatnio
              wykokosić z decyzją więc inwestor nie czekając zburzył zabytkową willę (piękny
              dom "z duszą" jakich mało w Wwarszawie) żeby na jej miejscu zbudować centrum
              rozrywkowe czy coś takiego. Tyz piknie...
          • Gość: Andulka Re: Niedokończone budowy IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.18.* 17.10.02, 09:11
            Gość portalu: pioter napisał(a):

> To nie to - raczej inwestorzy posiadają wirtualne pieniądze. Patrz - Aquapark.

Od kiedy się okazało, że moja córka pływa lepiej niż ja, nawet nie spoglądam w
            stronę basenów. Taką plamę dałam. ;)))
            • Gość: pioter Re: Niedokończone budowy IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 09:34
              To się przenieś do Olsztyna. Jak władze dalej będą tak postępować, to choćbyś
              wzrok straciła od jego wytężania, basenu nie uświadczysz. Najwazniejsze jest
              popieranie swoich, a nie dobro obywateli. Wiarygodność inwestora poważnie
              negowano zanim ogłoszono wyniki przetargu, a teraz jedyne zbiorniki wodne w
              Olsztynie (cosik jakby prawie 200 tys. mieszkańców)dostepne w zimie to albo
              wiecznie zarezerwowany jedyny basen OSiR-u lub wanna we własnym domu. Nie
              gratuluj, nie trzeba ... :o(((
              • Gość: Andulka Re: Niedokończone budowy IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.18.* 17.10.02, 10:00
                Gość portalu: pioter napisał(a):

> ...jedyne zbiorniki wodne w
                > Olsztynie (cosik jakby prawie 200 tys. mieszkańców)dostepne w zimie to albo
                > wiecznie zarezerwowany jedyny basen OSiR-u lub wanna we własnym domu.

O, żesz ty... Nie wiedziałam, że aż tak kiepsko. Ale u nas też ciekawie. Wejdź
                sobie kiedyś na warszawskie forum jako ja weszłam na Wasze. Naczytasz się...
                • Gość: Oleslaw Re: Niedokończone budowy IP: *.sgh.waw.pl 17.10.02, 10:43
                  Andulka nie szalej:)

Wawa to jednak nie ta skala, inne pieniadze i inne łapówki:)

Ale ze w Olsztynie kolesie ktorzy decyduja o zabudowie miasta sprzedaja sie tak
                  latwo to jest smutne:(
                  • malin2 Re: Niedokończone budowy 05.11.02, 19:33
                    Pan nie rozumie instytucji:konserwator zabytków
                    Poza tym wzorem zachodu domy niskopiętrowe buduje się poza centrum miasta
                    zostawiając zabytki oraz obiekty "szanowane" w spokoju.Skoro dążymy do Europy
                    restaurujmy stare budowle,które odnowione sprowadzają do nas inwestorów i
                    turystów.
      • Gość: BleBle Re: Niedokończone budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.02, 21:18
        Gość portalu: Oleslaw napisał(a):

> Olsztyn slynie z tego ze tu sie wogole nie inwestuje dlatego nie ma
        > niedokonczonych budow.

Są natomiast budowy "jeszczenierozpoczęte".
        Vide Aquapark, czy też przebudowa ulicy Sielskiej..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka