Gość: ktoś Re: Opiekun Forum -propozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 22:18 W żadnym wypadku, nie jest obiektywna, jak się czegoś czepi, to nie da sobie nic powiedzieć, klapki na oczy i koniec! Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Opiekun Forum -propozycje 30.11.05, 22:21 bpkw - gdyby miał oczywiście czas (a ma) :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Opiekun Forum -propozycje 30.11.05, 22:36 Bpkw - Wolej5 obale sie, dejcie sie zaorac, nie macie lepszych? OJ ALLENSTEIN by miou lepszych kandydatow ! Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Opiekun Forum -propozycje 30.11.05, 22:58 Jasne , ze dacie rade, bo Bora juz wszystko na przyszlosc zrobioua, to teraz czerpejcie z substancji! Odpowiedz Link Zgłoś
ol4 Re: Opiekun Forum -propozycje 30.11.05, 23:11 oj nie rita?? klapki na oczach, jakas taka krakowsko-zaściankowa. bpkw - czemu nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 07:13 ale najbardziej mi odpowiada powrot Borasci Odpowiedz Link Zgłoś
marduck Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 10:01 Ależ tęsknicie za cenzurą, nie rozumiem dlaczego. Co takiego borasca zrobiła dobrego jako opiekun? Raczej nic (fotogaleria jest fajna, ale nie trzeba być opiekunem żeby wysuną taką propozycję), jej funkcja przyciągneła tylko osoby które chciały bawić się z opiekunem w kotka i myszkę. A teraz na FO jest spokojniej, sytuacja zbliżyła się do ery przed opiekunem. Nawet ballest i ontarian są spokojniejsi i wypowiadają się rzeczowo. Chcecie innego i nowej "wojny" żeby było ciekawiej? Po co? A może tęsknicie za borą? a ona obraziła się na cały świat i nie chce z Wami gadać, no może poza forum gleiwitz. Pozdrawiam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ol4 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 10:11 Chodzi o to ze ktos musi wycinac burakow. Poki co redakcja sie za to wzieła, ale podejrzewam ze nikt im za to nie placi i model zakłada ze ktos bedzie pełnił tą funkcję społecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: uwaga na marginesie :) 01.12.05, 10:25 marduck napisał : > A może tęsknicie za borą? a ona obraziła się na cały świat i nie chce z Wami > gadać, no może poza forum gleiwitz. > Pozdrawiam > Pozdrawiam pragnę powiadomić wszystkich, że marduckowi chodzi o forum glywice-gleiwitz-gliwice, to tam teraz brzydko pachnie i tam wyprowadziła się borasca. forum Gliwice jest już szczęśliwie wolne od ballestowskiego pierdzenia - czego i wam, Olsztynianie życzę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest U nos siedzi SSSiu w chlywiku! 01.12.05, 11:20 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35209&w=32240813 Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: ballest na moderatora Oślej ławki :))) 01.12.05, 12:34 no i czego dowodzi ten link balleścino ? ano tego, że nie potrafiliście przekonująco wytłumaczyć powodów założenia własnego forum i tego, że wycinaliście posty (nie tylko moje) tendencyjnie, bez powodu. podaj też link do wątku, z którego te wycięte posty pochodzą - to się dopiero publika olsztyńska uśmieje. a może ci wstyd ? :))) zresztą, co tam link - wystarczy, że zaglądną na to wasze tffurum, a odniosą nieodparte wrażenie, że są na jakimś "forum humorum w krzywym zwierciadle"... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 11:02 wlasnie jak Bora tu byla to spokojnie bylo! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius88 A gdyby tak? 01.12.05, 12:20 ballest napisał: > wlasnie jak Bora tu byla to spokojnie bylo! A gdyby tak, najlepszego kumpla ballesta? www.bertinfamily.de/ pyrsk! Silesius88 Odpowiedz Link Zgłoś
silesius88 Re: A gdyby tak? 01.12.05, 12:23 www.bertinfamily.de/family/walter0.htm pyrsk! Silesius88 Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 13:30 oso1 napisał: > Ritka :)))) Oso , slicznie dziękuję za zaufanie, postaram się nie zawieść Olsztyna ale moderatorem nigdy nie będę , za bardzo Olsztyn kocham. Zobaczymy, może nam się uda być bez moderatora, a gdzyby coś - to Ty mozesz nim zostać :) Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 13:51 Dlaczego nie, Rito? W moim przekonaniu bylabys dobra kandydatka na moderatora. Nie jest tez nigdzie powiedziane, ze ma byc tylko jeden moderator, moze byc Was dwoje, albo nawet troje, zwlaszcza przy informacji o odejsciu redaktora z dodatku lokalnego. Jezeli wiec moge kogos zaproponowac, to Rita, Being28 i Bpkw jako kandydaci na moderatorow. Razem w trojke, jedna osoba nie da rady. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 14:41 1. W zwiazku z rezygnacja Pana Antonowicza z funkcji admina GW forum Olsztyn moze niechby tak nowe wladze adminowe z GW sie wzieły i zadeklarowaly jakie maja plany, wizje, zalecenia z gory itp. Bedziem se tutaj kombinowac, a tam na Głowackiego na 8? pietrze nabijaja sie z nas. Czy moderator musi byc, czy nie musi, czy sa planowne jakies nowosci na forum itp. 2. Przed wyborem nowego admina mozna by sie tak wspolnie zastanowic nad zasadami moderowania. Czy wycinamy kazdy wpis ontariana, ballesta i chlopakow z Elblaga czy tez ich zostawiamy tak jak bylo. 3. Moze warto wprowadzic, tak jak to robia w Katowicach, watek w ktorym moderator tlumaczy sie co,kiedy i czemu wycial. Wtedy bedzie przejrzyscie. 4. Moze niech sie wypowie troche wiecej osob, pojawilo sie wiele nowych loginow po obowiazku logowania i niech sie NOWI ujawnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 15:00 being28 napisał: > zasadami moderowania. Czy wycinamy kazdy wpis ontariana, ballesta i chlopakow najlepiej, zeby tobie jezor i jajka wycieli Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 15:14 Ad1; Mylisz portal z GW, admini GW, jezeli takowi istnieja nie maja wplywu na dzialania portalu internetowego. Wlasciwa instancja do ktorej powinienes kierowac pytania i opinie jest Jabbur, jako administrator portalu, pod ktory podlega Forum Olsztyn. Ad2; Zasady moderowania sa znane; Regulamin forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617538.htmlNetykieta forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html Tylko to jest podstawa ewentualnych ciec. Nie ma znaczenia miejsce zamieszkania forumowicza. Ad3; To powinna byc decyzja przyszlych opiekunow spolecznych, jezeli beda czuli taka potrzebe, nie ma problemu Ad4; I o to wlasnie chodzi, wiecej opinii:) Pozdr. PS; Moja propozycja kandydatow jest jak najbardziej aktualna, Rita, Being28 i Bpkw. Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 15:18 Cholera, podpielo sie slowko pod linka, ale chyba kazdy wie, gdzie jest netykieta i regulamin forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 15:22 Ad.4. jak dotąd nie ma obowiązku logowania, tak dla tworzących wątki jak i dopisujących posty. widać to nawet w tym wątku. :) Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 15:27 Najlepiej to by chyba bylo gdyby towarzystwo ze Śląska zabrało się wraz z Ballestem do siebie. Nic od siebie madrego nie dodajecie, a dzieciece odzywki to mozecie uskuteczniac w innych miejscach. Takie jest moje zdanie;) Jakistam jabuur to duzo nie ma do gadania bo i tak wycinki robi ekipa z Olsztyna. Tak samo z regulaminem: kto ma nozyce ten ma regulamin. PS. Ontariana to mozna zabanowac na stale;) Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 15:30 being28 napisał: > PS. Ontariana to mozna zabanowac na stale;) zasmuce cie, nie da sie Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 15:33 Czlowieku, spokojnie:) Chyba sie nie nadajesz na opiekuna, bo juz masz sympatie i antypatie:) being28 napisał: > Jakistam jabuur to duzo nie ma do gadania bo i tak wycinki robi ekipa z > Olsztyna. Tak samo z regulaminem: kto ma nozyce ten ma regulamin. No to masz bledne informacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 15:44 Coś mi sie wydajesz kolego sampoint żeś ty jest nasłany przez kogos z Kanady i nawet nie wiesz o czym piszesz. Jabbur to nawet nie wie gdzie Olsztyn lezy. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 15:48 being28 napisał: > Coś mi sie wydajesz kolego sampoint żeś ty jest nasłany przez kogos z Kanady i > nawet nie wiesz o czym piszesz. > > Jabbur to nawet nie wie gdzie Olsztyn lezy. właśnie się zdyskwalifikowałeś jako kandydat na moda. :) twoje propozycje wyniesienia się z FO, też do grzecznych nie należą i dziwią - zwłaszcza, że nie poparte żadnymi argumentami. mimo to, pozdrawiam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 15:50 being28 napisał: > Coś mi sie wydajesz kolego sampoint żeś ty jest nasłany przez kogos z Kanady i > nawet nie wiesz o czym piszesz. > > Jabbur to nawet nie wie gdzie Olsztyn lezy. I znowu sie mylisz, w obu wypadkach:))) Wszedzie widzisz podstepy i knowania?:) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 15:56 being28, proponuję rzucić okiem na informację dot. opiekunów: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=94 Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 16:00 Szukałem nie tam gdzie trzeba, pomyliłem sie o jakies 400mil:) Jabbur jest podobno z Olsztyna. Ciekawe jaki ma tutaj login? Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 16:02 taki jak zwykle, czasem się i tutaj pokazywał. dziwne, że dotąd nie dostrzegłeś. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 16:09 being28 napisał: > Jabbur jest podobno z Olsztyna. Ciekawe jaki ma tutaj login? ontarian Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian pozwole sobie niesmialo 01.12.05, 15:13 swoja skromna osobe zglosic obiecuje, ze: 1. wszystkie wpisy, ktore nie beda mi sie podobaly beda natychmiast usowane 2. nicki, ktorych nielubie, beda blokowane 3. krytyka mojej szanownej osoby nie bedzie tolerowana 4. na glupie pytania typu dlaczego...?, za co...? itp. odpowiedzi nie beda udzielane 5. tematy nowych watkow beda musialy byc ze mna konsultowane jak jeszcze mi cos przyjdzie do glowy, to dopisze Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: pozwole sobie niesmialo 01.12.05, 16:01 Jou je za Ontarianem, przeciez Olsztyn powinien wrocic do Sredniowiecza wtedy bydzie se juzas Allentein zwou a ta nazwa jest richtig fajnou! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzzz Poproście kogos z PiSu o honorowy patronat IP: *.olsztyn.mm.pl 01.12.05, 16:05 Poproście kogoś z PiSu o honorowy patronat nad tym forum. Oni są bardzo honorni, nie odmówią. Odpowiedz Link Zgłoś
marduck Jabbur kiedyś napisał 01.12.05, 16:49 "Witam po przerwie :) Dziękuję za dyskusję. Tak - to prawda - w tej chwili na olsztyńskim forum nie jest źle. Niemniej zbliżają się wybory, a wraz z nimi podniesie się temperatura dyskusji. Poza tym opiekun forum nie ma zajmować się tylko usuwaniem postów, które naruszają regulamin. Pomysły na nowe fora, zmiany w opisie forum - jest osobą, która pośredniczy w komunikacji pomiędzy nami, a lokalną społecznością. I ostatnią deską ratunku w przypadku niespodziewanego ataku trolla :) Dobry opiekun jest nieobrażalny. Rzecz w tym, aby z uśmiechem podejść do wypowiedzi innych i ataków na siebie, a przy podejmowaniu decyzji o ewentualnej moderacji kierować się tylko netykietą. Dlatego też najlepszą kandydaturą wydaje mi się borasca0107." Ustosunkowując się do jego wypowiedzi dzisiaj napiszę że: 1. Na FO nie jest źle, szczególnie po zniknięciu opiekuna 2. Wybory minęły temperatura dyskusji opadła 3. Opiekunka dodała nowe forum 4. Nasza opiekunka jak się okazało była/jest obrażalska i nie potrafiła podejść do sprawy z dystansem 5. Źle sie jabburowi wydawało borasca0107 nie była najlepszą kandydatką na opiekunkę, choć prywatnie jej nie znam i nic do niej nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Jabbur kiedyś napisał 01.12.05, 20:25 Witam również. Gdyby zaszła koniecznośc moderatora to moja propozycja brzmi: Oso1 i Bpkw natomiast Being28 po przejściu praktyki moderowania na forach ślaskich ;))))) Bo prawdę mówiąc to Being28 ma specyficzny humor i trzeba go najpierw dokładnie poznać ;))))))))) Za powyższymi kandydaturami mogą też glosować: Giga5, Sola28 i rk Ja nie mam czasu, ale jeszcze raz dziękuję za zaufanie, to jest bardzo przyjemnie wiedzieć , że ....są tacy jeszcze ludzie, którym się nie uprzykrzyłam. No to głowa go góry ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neostrada rita wracaj do dziobania na podwórku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 20:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: Opiekun Forum -propozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 20:59 No dobrze, mam trochę wolnego czasu, co jakiś czas zagladam na to Forum, nikogo (prawie) tutaj nie znam, więc ojawiam się jako idealny kandydat na owo wakujące stanowisko. A tak przy okazji, co należy do obowiązków opiekuna forum ??? (wiem, wiem, ale nie chce mi się szukać po linkach i czytać tych wszystkich regulaminów; chciałbym tak "krótko i węzłowato") BB Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 21:03 pierwsza sprawa - to BB, musisz być zalogowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: Opiekun Forum -propozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 21:18 rita100 napisała: > pierwsza sprawa - to BB, musisz być zalogowany :) To nie jest problem...... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 21:22 to prosze bardzo, longuj się , bedziesz trzecim , którego poprosiłam o logowanie się :) Odpowiedz Link Zgłoś
rickky Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 21:26 rita100 napisała: > to prosze bardzo, longuj się , bedziesz trzecim , którego poprosiłam o > logowanie się :) Here you are, pls Odpowiedz Link Zgłoś
rickky Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 21:28 rita100 napisała: > to prosze bardzo, longuj się , bedziesz trzecim , którego poprosiłam o > logowanie się :) I co? Ładnie się zalogowałem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 21:29 Bardzo ładnie , tylko nie możesz brać udziału w wyborach , bo jesteś nowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
rickky Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 21:31 rita100 napisała: > Bardzo ładnie , tylko nie możesz brać udziału w wyborach , bo jesteś nowy :) Jak to, nowy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 21:35 Bo nie wydaje mi się , żebyś był BB - niestety, bardzo mi przykro ;)))) A poza tym BB nie udzielał się zbytnio więc jak może nagle zostać moderatorem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: Opiekun Forum -propozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 21:37 A kim ty jestes, żeby ustalac kto może być a kto nie? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 21:40 haha, no widzsz jak wyczułam ;))) Jestem nikim i nic nie ustalam, dałam tylko propozycje moderatora i nic więcej. A Ciebie widze wszystko denerwuje ;))) Chi, ch'i, ch'i - nach'ichałam szie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: Opiekun Forum -propozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 21:40 rita100 napisała: > pierwsza sprawa - to BB, musisz być zalogowany :) Przepraszam bardzo, ale powyższa wypowiedź nie jest moja. Ktoś się najwyraźniej podszywa pode mnie i używa mojego nicka. Prawdziwy BleBle Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 21:44 ale się bawisz ze mną, a tu tak poważna sprawa :) Tylko jak to udowodnić ? Kto jest prawdziwy , a kto nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: Opiekun Forum -propozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 21:53 rita100 napisała: > ale się bawisz ze mną, a tu tak poważna sprawa :) > Tylko jak to udowodnić ? > Kto jest prawdziwy , a kto nie A jak na sasiednie Forum wkleję, specjalnie dla Ciebie, ciepłe,klimatyczne jesienne zdjęcie, to uwierzysz ze to ja? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 22:07 Zdjęcia zawsze mile widziane, doskonałym wzrokowcem jestem , mimo , ze czasmi mam klapki na oczach. Ale nie zapominaj , że wątek jest o moderatorach :) Jakie to zdjęcie będzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: Opiekun Forum -propozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 22:10 > Jakie to zdjęcie będzie ? Ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 22:14 dobrze, to będzie ładna galeria ;) To kim jesteś ? Tym zalogowanym czy nie ? I jak chcesz rozmawiać o innych tematach to możesz założyc inny watek , bo ten robi się już nietematyczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: Opiekun Forum -propozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 22:17 Jestem i tym i tym. A moze wolałabys, żeby to były dwie osoby? Może chcesz rozmawiać z wieloma osobami? Jaka jestes w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Opiekun Forum -propozycje 01.12.05, 22:20 Nie , widziesz , że ja zawsze jestem jedna i zawsze używam jednego niku nawet jak się skompromituję, bo i tak bywa. A Ty jesteś takim ideałem świętym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: Opiekun Forum -propozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 22:22 Gość portalu: BleBle napisał(a): > Jestem i tym i tym. A moze wolałabys, żeby to były dwie osoby? Może chcesz > rozmawiać z wieloma osobami? Jaka jestes w ogóle? Nie jestem autorem powyższego tekstu. To jest zwykłe podszywanie się pod mojego nicka, niezgodne z etyką Forum ! Prawdziwy BleBle Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Opiekun Forum -propozycje 10.12.05, 04:05 to moze podniose ten mniej prowokacyjny watek Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Opiekun Forum -propozycje 10.12.05, 12:45 sadze,ze powinien byc ktos z Olsztyna i ktos neutralny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 Re: Opiekun Forum -propozycje IP: 83.9.240.* 10.12.05, 14:25 Ale upierdliwa baba...... Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Opiekun Forum -propozycje 10.12.05, 14:42 "2" nie o babie tu mowa,daj swoje propozycje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 Re: Opiekun Forum -propozycje IP: 83.9.240.* 10.12.05, 14:49 Tyle lat było bez, i było o wiele przyjemniej niż z... Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Opiekun Forum -propozycje 10.12.05, 14:56 zgadzam sie z Toba "2" tez jestem za tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Opiekun Forum -propozycje 10.12.05, 16:39 a co tak omija sie ten watek? wszak podobno nie jest prowokacyjny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Gotowiec Opiekunem forum nie moze byc chory psychicznie IP: 217.169.37.* 12.12.05, 13:10 A tu wiekszosc propozycji dotyczy pacjentow.Opiekunem moze byc wylacznie osoba powsciagliwa i naturalna. Odpowiedz Link Zgłoś