Dodaj do ulubionych

Dom towarowy idzie do remontu

IP: *.dyn.optonline.net 20.01.06, 04:15
widocznie "Dukat" jest kolejnym "nieoszlifowanym diamentem" w tym miescie
Obserwuj wątek
    • Gość: zdziwiony Re: Dom towarowy idzie do remontu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 10:11
      Wg mnie KOLEJNY remont budynku, czy tylko zmiana frontu niczego nie poprawi.
      Swego czasu się mówiło, że w Dukacie będzie Galeria Centrum, ale na gadaniu się
      skończyło. Wg mnie istnienie Dukatu w takiej formie jak obecna mija się z celem.
      A to, że nie chcieli sprzedać wcześniej tej nieruchomości (przed budową Alfy -
      pewnie za dużo chcieli za DH), to teraz jej też nie sprzedadzą (bo po co teraz
      Alfie ta nieruchomość). Pewnie dalej Dukat będzie działał jak działa w tej
      chwili, aż do momentu... no właśnie. Ciekawe ja długo będzie sie opierał
      "konkurencji" (jeśli można mówić o konkurenci - to tak jakby porównywać Haliosa
      z Awangardą ;) ).
      Czas pokaże co z tego wyjdzie
      • Gość: sari Re: Dom towarowy idzie do remontu IP: *.ols.vectranet.pl 20.01.06, 11:10
        Tak,Galeria Centrum to by było jedyne rozsądne wyjście.Przykro to pisać,ale
        towary sprzedawane na górze Dukatu to jakiś koszmar!
        • Gość: nika Re: Dom towarowy idzie do remontu IP: *.likusy.sdi.tpnet.pl 20.01.06, 12:16
          Sama jestes "koszmar". U pani Danusi sa super ciuchy i o wiele tansze niz w Alfie. Czesto sa tez o wiele lepszej jakosci i szyte na miare.Bardzo duzo dziewczyn kupuje tam ubrania na studniowki itp okazje i sa zadowolone.
          • Gość: sari Re: Dom towarowy idzie do remontu IP: *.ols.vectranet.pl 20.01.06, 13:18
            Kupuj dalej! Ja wyraziłam tylko swoją opinię, a argument , że cos jest tańsze-
            to żaden argument.
          • Gość: zdziwiony Re: Dom towarowy idzie do remontu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:20
            Z całego Dukatu, jeśli godna polecenia jest tylko "Pani Danusia", no to
            faktycznie... niezły ten Dukat ;)
            • mameluch Re: Dom towarowy idzie do remontu 20.01.06, 13:24
              ja bym jeszcze polecił punkt regeneracji wkładów do drukarek. chyba też drugie
              piętro:) ale tak czy owak, z Dukatem coś zrobić bezwzględnie trzeba.
    • Gość: ja Re: Dom towarowy idzie do remontu IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 20.01.06, 13:54
      a co z budowa za hotelem kormoran? przydaloby sie z tym zrobic porzadek.
    • Gość: elwu Re: To ja już głupi jestem IP: 213.25.33.* 23.01.06, 17:05
      Tu piszą, że Dukat będzie nadal domem handlowym a tymczasem na stronie Radia
      Olsztyn znalazłem taki artykuł (z 23.01.2006):

Co dalej z olsztyńskim domem handlowym Dukat? Jest już niemal przesądzone, że
      budynek zmieni swoją funkcję z handlowej na kulturalną. Miasto rozpoczęło już
      negocjacje z właścicielem Dukatu.

Prezydent Olsztyna Jerzy Małkowski powiedział na konferencji prasowej, że w
      budynku powinna powstać miejska instytucja kultury. Może to być galeria albo
      biblioteka.
      Nie powinno się już tam prowadzić działalności handlowej - dodał prezydent.
      Najpierw miasto musi jednak przejąć Dukat. Prezydent zaproponował właścicielom
      inne atrakcyjne budynki lub działki w mieście, tak aby wymiana odbyła się
      bezgotówkowo. Dopiero gdy właścicielem Dukatu będzie miasto, wtedy zapadnie
      ostateczna decyzja, jaką funkcję będzie pełnił będzie były dom handlowy.
      • mameluch Re: To ja już głupi jestem 23.01.06, 18:42
        a wtedy miasto sprzeda Dukata właścicielom Alfy, a na jego miejsce powstanie
        nowe skrzydło centrum (jak to chyba było pierwotnie w planach budowy Alfy).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka