Gość: jaro IP: *.dyn.optonline.net 20.01.06, 04:15 widocznie "Dukat" jest kolejnym "nieoszlifowanym diamentem" w tym miescie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zdziwiony Re: Dom towarowy idzie do remontu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 10:11 Wg mnie KOLEJNY remont budynku, czy tylko zmiana frontu niczego nie poprawi. Swego czasu się mówiło, że w Dukacie będzie Galeria Centrum, ale na gadaniu się skończyło. Wg mnie istnienie Dukatu w takiej formie jak obecna mija się z celem. A to, że nie chcieli sprzedać wcześniej tej nieruchomości (przed budową Alfy - pewnie za dużo chcieli za DH), to teraz jej też nie sprzedadzą (bo po co teraz Alfie ta nieruchomość). Pewnie dalej Dukat będzie działał jak działa w tej chwili, aż do momentu... no właśnie. Ciekawe ja długo będzie sie opierał "konkurencji" (jeśli można mówić o konkurenci - to tak jakby porównywać Haliosa z Awangardą ;) ). Czas pokaże co z tego wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Dom towarowy idzie do remontu IP: *.ols.vectranet.pl 20.01.06, 11:10 Tak,Galeria Centrum to by było jedyne rozsądne wyjście.Przykro to pisać,ale towary sprzedawane na górze Dukatu to jakiś koszmar! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Dom towarowy idzie do remontu IP: *.likusy.sdi.tpnet.pl 20.01.06, 12:16 Sama jestes "koszmar". U pani Danusi sa super ciuchy i o wiele tansze niz w Alfie. Czesto sa tez o wiele lepszej jakosci i szyte na miare.Bardzo duzo dziewczyn kupuje tam ubrania na studniowki itp okazje i sa zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Dom towarowy idzie do remontu IP: *.ols.vectranet.pl 20.01.06, 13:18 Kupuj dalej! Ja wyraziłam tylko swoją opinię, a argument , że cos jest tańsze- to żaden argument. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Dom towarowy idzie do remontu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:20 Z całego Dukatu, jeśli godna polecenia jest tylko "Pani Danusia", no to faktycznie... niezły ten Dukat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Dom towarowy idzie do remontu 20.01.06, 13:24 ja bym jeszcze polecił punkt regeneracji wkładów do drukarek. chyba też drugie piętro:) ale tak czy owak, z Dukatem coś zrobić bezwzględnie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dom towarowy idzie do remontu IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 20.01.06, 13:54 a co z budowa za hotelem kormoran? przydaloby sie z tym zrobic porzadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwu Re: To ja już głupi jestem IP: 213.25.33.* 23.01.06, 17:05 Tu piszą, że Dukat będzie nadal domem handlowym a tymczasem na stronie Radia Olsztyn znalazłem taki artykuł (z 23.01.2006): Co dalej z olsztyńskim domem handlowym Dukat? Jest już niemal przesądzone, że budynek zmieni swoją funkcję z handlowej na kulturalną. Miasto rozpoczęło już negocjacje z właścicielem Dukatu. Prezydent Olsztyna Jerzy Małkowski powiedział na konferencji prasowej, że w budynku powinna powstać miejska instytucja kultury. Może to być galeria albo biblioteka. Nie powinno się już tam prowadzić działalności handlowej - dodał prezydent. Najpierw miasto musi jednak przejąć Dukat. Prezydent zaproponował właścicielom inne atrakcyjne budynki lub działki w mieście, tak aby wymiana odbyła się bezgotówkowo. Dopiero gdy właścicielem Dukatu będzie miasto, wtedy zapadnie ostateczna decyzja, jaką funkcję będzie pełnił będzie były dom handlowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: To ja już głupi jestem 23.01.06, 18:42 a wtedy miasto sprzeda Dukata właścicielom Alfy, a na jego miejsce powstanie nowe skrzydło centrum (jak to chyba było pierwotnie w planach budowy Alfy). Odpowiedz Link Zgłoś