Gość: mir-mur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 21:01 Czekam Czekam i nic. Więc otwieram część 52. Link na strone: home.arcor.de/szkpnr7/ Link na encyklopedie (w formacie PDF) home.arcor.de/szkpnr7/Encyklopedia_szkpnr7.pdf Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mir-mur Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 21:40 Witam. Może są chętni na przytulenie browarka w sobote :0) w "MIĘSNYM" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.06, 22:33 I ja tam tradycyjnie będę, nawet jeśli nie stwierdzicie tego szkiełkiem i okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 02.02.06, 11:10 Hej miki znalazlem zrodlo gzie mozna Helmofony kupic ... Taki jak Zbyszka na zdjeciu. www.krenzek.de/Zbyszek_04/slides/z%20g%F3rki%20na%20pazurki.html A tutaj sprzedaja takie cos. www.allegro.pl/show_item.php?item=83899152 W listopadzie przejezdzalem kilka razy kolo tego sklepu. Moglem zajrzec ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 02.02.06, 14:22 Nowe zdjecia z wedrowek Zbyszka ... www.krenzek.de/Zbyszek_05/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.l.pppool.de 03.02.06, 21:15 No i ilu chetnych na "przytulenia browarka" w Miesnym ? Ja bede sie tulil do owego 1100 km od Olsztyna w jego partnerskim miescie Gelsenkirchen. Niestety bedzie to tulenie platoniczne , bo bedzie trzeba jechac ... Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkoła NR 7 czesc 52. 03.02.06, 22:47 Jutro wieczorkiem bede w Beczce... ech... tam tez sie piwo leje... Pozdrawiam! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkoła NR 7 czesc 52. 04.02.06, 13:52 spotkałem Dziada ,mówwił ze przyjdzie . Zyby ma zagranicznych gości ,ale powiedział ,że wykroi troche czasu. a Mir-mur zpowiedział ze przyprowadzi nowe osoby!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.02.06, 20:17 Fredek, uważaj z tym platonicznym tuleniem, bo z tego moze wyjść tylko ciepłe piwo i zimne ??? - no nie wiem czym się będziesz tulił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.l.pppool.de 05.02.06, 08:59 OK ... Do tego "Staudera" sie nie tulilem. 2 Piwa bezalkoholowe , woda mineralna i Coca-Cola. A reszta rodziny sie bawila. No a jak bylo w Miesnym ? W Archiwum pojawil sie ktos nowy. Pozdrowienia od sasiada AD ... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=399&w=34789897&a=36181997 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.piorunek.pl 05.02.06, 19:27 Witam! Dzisiaj byłam na 2-godzinnym kuligu za Wilimowem ,było wspaniale ,bo pogoda dopisała wbrew wcześniejszym zapowiedziom dużych mrozów. Oczywiście były przystanki na rozgrznie nóg i na małe co nie co do gardełka ,dla chętnych ,poza tym flaczki i bigos;a na końcu ognicho i mięsiwo. Zabawa przednia, kto ma okazję niech poszaleje . A jakie dotlenieni organizmu:-) Serdecznie pozdrawiam iwitam koleją osobę ,która nas odnalazła!By Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.sympatico.ca 06.02.06, 06:45 Dostalem dzis w e-mailu fotki zarowno od mir-mura jak i od mikiego.. za co wielkie dzieki skladam obu. Karolina tez widac sie dobrze bawila, i tylko nica wam zazdroscic. Typowy karnawal przy zabawie! Jak nie piwko to zabawa na sniegu.. a mnie tam nie bylo :( ...Wielka szkoda... Staralem sie natomiast relaksowac w domu przez weekend.. zwlaszcza ze zima na nowo zawitala do Toronto i sypie u nas sniegiem.. Ale w koncu zima to zima i mowi sie trudno.. wiosna powoli.. ale sie zbliza.. Siedzac wiec tak w domu, sklecilem z pomoca kolegi.. strone internetowa i zamiescilem fotki ktore zniknely z pod linku "zdjecia mamuta" ze strony Fredka. Nadal jestem zielony w tym temacie, tak wiec pewnie od czasu do czasu moze sie zrobic jakies tam zamieszanie na stronie.. ale mimo wszystko zapraszam pod: www.mypolishcanadiansite.com czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.02.06, 08:50 Cześć mamut, gratuluje wlasnej strony. Dzisiaj mogłem wreszcie troche odpocząć i odbębnić 0.5% nadgodzin z tego co mi się nazbierało dzieki czemu wyprzedziłem wszystkich "pracusiów". Jak na początek very nice. Dopisz moze pod archiwalnymi jakies daty - jeżeli to możliwe do określenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.02.06, 19:51 Ludzie jak wam dobrze! Kulugi, ogniska, dotlenienie do gardełka, albo podbnie - coś mi się pomieszało, ale i tak wam dobrze. Tutaj tylko śnieg z deszczem, ślizgawica, mokro, zimno nieprzyjemnie, że psa za próg nie wygoń. Właśnie ide po zakupy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.piorunek.pl 06.02.06, 20:01 Witam! Oj!Ak jest czego pozazdrościć;tydzień temu bawił się Zbyszek;sądzę ,że wiele osób jeszcze zaliczy tę formę zabawy. Musisz zaplanować urlop w okresie zimowym i przyjechać do Olsztyna;gospod. agroturystyczne prześcigają się w ofertach. Mamut-ale u Ciebie to muszą być szałowe kuligi??? Ja marzę o kuligu z pochodniami ,to musi robić wrażenie.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.02.06, 20:56 Chętnie bym coś takiego zrobił, ale od lat jeździmy w zimie na narty, w górki trochę wyższe niż w Lidzbarku, a urlopu, a przedewszystkim ferii na wszystko nie wystarczy, ale poczekamy, zobaczymy. A sniegu mieliśmy w tym roku też troszke... www.allkar.de/foto/DSC10539.jpgPozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.02.06, 20:57 Sorry www.allkar.de/foto/DSC10539.jpg Pozdrowienia miały być tutaj a nie w linku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.sympatico.ca 07.02.06, 02:04 Czesc Wszystkim... Karolina, tutaj nigdy nie bylem na kuligu... a w Polsce to chyba tylko raz :( Zreszta kanadole chyba nie robia tego typu imprez na sniegu co w Polsce.. saniami przez las.. co najwyzej ktos na snowmobilu przez pole przeleci i to wlasciwie tyle. Co do strony.. to narazie poczatki..postaram sie o nieco sensowniejszy program zeby to sklecac nieco bardzoej graficznie itp.. miejsca mam naprawde wbrod, wiec jak tylko sie rozkrece to z checia wstawie jakis material siodemkowiczow na strone. A co do zimy to fajna fotka..ale zapowiadaja mi tutaj opady okolo 15cm przez noc i przez dzien kupa sniegu tez ma spasc.. bedzie chyba kiepska jazda do pracy jutro. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Spotkanie w "Miesnym" IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 07.02.06, 10:28 Kilka zdjec doszlo ... Komentarze kto jest na zdjeciach prosze od mir-mura i mikiego :)) www.krenzek.de/Miesny/ No i Wstep do Lekcji Fizyki (Plik w formacie mp3) na razie na probe czy sie u was bedzie otwieralo. Reszte tych plikow wstawie raczej na Server mamuta ... www.krenzek.de/Audio/01-09%20Wstep.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: *.piorunek.pl 07.02.06, 12:12 Witam! ZyBy -to tylko tyle ;myślałam ,ze będą jeszcze jakieś wywody p.Filuta a tu nic- szkoda!Mimo wszystko czekam na ciag dalszy.By Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 07.02.06, 12:49 Jest wiecej ... Ale to troche potrwa zanim dojdzie do mnie i to dam rade przerobic. No i w koncu bedzie to trzeba na jakis Server wsadzic , gdzie jest troche wiecej miejsca. Lekcja fizyki: www.krenzek.de/Audio/01-09%20Wstep.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.02.06, 16:44 Fredek, jeżeli poczekasz z obróbką do końca miesiąca, to nie ma problemu z miejscem. Przesiadam się na inny Server i mogę podratować z miejscem. Do 1GB nie powinno robić kłopotu. Pozdrowienia ----------------- Ciągle pada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: *.olsztyn.mm.pl 07.02.06, 17:02 to co ? Fredek! mam słać dzwięk ? to jest 8 kawałków z lekcji muzyki i 8 z fizyki . kazdy od 2 do 5 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: 69.159.199.* 07.02.06, 18:25 Fredek, nie ma sprawy trzeba tylko obgadac jak to zrobic, bo w czesciach technicznych jestem lewy...urzywam zreszta bardzo prostego programu to budowy strony, ale juz dzialam zeby dostac jakis lepszy.. miejsca mam po same uszy..wiec z checia powciskam cos na strone. miki, nagranie bomba.. slij dalej! czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: 69.159.199.* 07.02.06, 18:36 Tak jeszcze chcialem wtracic swoje dwa grosze na temat spotkania w miesnym.. z tego co widze Zenobia zawitala tam tez... Po za dziadem i miki rozpoznaje jeszcze jednego goscia.. ale nie jestem pewien do konca jego tozsamosci wiec bede siedzial cicho do poki sie nieco inni odezwa. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Spotkanie w "Miesnym" 07.02.06, 19:07 to moze Mirmur skomentuje , bo ja tez widziałem niektóre osoby po raz pierwszy. i o nalewce na malinach niech tez napisze!!! noooo miód malina!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: *.l.pppool.de 07.02.06, 21:40 Miki przesylaj kawalek za kawalkiem. Przerobie to i wstawimy albo u mamuta , albo u allana. Wlasnie zobaczylem ze pomylkowo wstawilem 2 razy ten sam kawalek. www.krenzek.de/Audio/02-10%20Lekcja%20fizyki.mp3 Mialo byc to ... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: *.l.pppool.de 07.02.06, 21:47 SORRY ... Kawalek wstawiony , szumi zbyt bardzo ... Musze przesluchac originaly od mikiego. Cos w przerobce sie chyba porbalo ... Moze wiec przesylka plyty CD bedzie sensowniejsza. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: *.olsztyn.mm.pl 08.02.06, 14:58 Poczatek faktycznie jest dobry idzie sluchac ale dalej to bardzo szumi. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: *.o.pppool.de 08.02.06, 19:54 A gdzie jest ten Miesny? To chyba nie masarnia na Grunwaldzkiej: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: *.l.pppool.de 08.02.06, 20:23 Nie ... Miesny kolo ksiegarni na Baltyckiej. Poczta, ksiegarnia ... Bar "Miesny" ... sklep warzywny (przynajmniej kiedys) Naprzeciw kiosku na skrzyzowaniu Baltycka z Jeziorna/Al. Przyjaciol ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.l.pppool.de 09.02.06, 21:00 Miki ... Nie bede narazie wsadzal kawalkow nagrania lekcji. Wyslij to wszystko na kompakcie na moj adres pocztowy. Przerobie to ... Uzupelnimy to twoimi komentarzami i wstawi sie to wszystko naraz. Przerabianie kawalkow pojedynczo jest bardzo czasochlonne. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.piorunek.pl 09.02.06, 22:16 witam! A ja już nie mogę się doczekać. Miki śpiesz się, póki Fredek ma czas:-) Sedecznie pozdrawiam (o by do wiosny).W Turynie już kwitną żonkile -oh!By Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.sympatico.ca 10.02.06, 06:44 Czes wszystkim.. Znow dodalem pare fotek (choc nie tematycznych z siodemka) do mojej strony. Chetnych zapraszam do obejrzenia: www.mypolishcanadiansite.com czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696 Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 11:24 Spotkanie w mięsnym wypadło chyba super.Na zdjęciach poznałam chyba Wojtka Bąka (ten z brodą ale za to włosów mniej na głowie)chodził Ewą Domaradzką do klasy, ale ten drugi z brodą to twarz znajoma ale nie pamiętam jak sie nazywał i który rocznik (chyba z Adamem Wasilewskim chodził do klasy).Czy ktoś moze potwierdzić moje domysły albo wyprowadzić mnie z błędu? Pozdrowienia dla Wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkoła NR 7 czesc 52. 10.02.06, 16:56 wysle płytę .....jutro !!! w miesnym było istotnie miło.......mogłaś przyjść . wstęp jest wolny... ten drugi z broda to Dziad. a więcej to musi Mir-mur, bo to jego klasa (chyba) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.sympatico.ca 11.02.06, 00:11 Podejrzewam ze jeden z gosci to A.N. ale nie jestem pewien. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.piorunek.pl 12.02.06, 14:16 Witam! Cóż ,koniec ferri minął bez powrotnie. Dopiero kolejne za 1,5 miesiąca (świateczne), a póżniej jakiś długi weekend ,no i wakacje!By >Zbyszku07 ,jak tam kulig? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 23:41 Jarek Szwejk znów w piątek urządza imprezę w karczmie "U Jana". Chętni moga kontaktować się z nim lu jego bratem Piotrkiem. Ja chyba się wybiorę. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkoła NR 7 czesc 52. 13.02.06, 15:33 Bal Kapitanski super... beda nowe zdjecia, piekna okolica... Pozdrowka! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696 Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 15:47 Napiszcie coś więcej o tej imprezie u Szwejków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696 Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 15:48 czy to dla siudemkowiczów czy jakaś wieksza impreza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 18:43 Nie jest to impreza tylko dla siódemkowiczów ale kliku ich tam będzie. Wstęp 90 zł od osoby i 50% rabatu na alkochole z baru.Ostatnia impreza skończyła się sporo po czwartej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 09:21 Witam. Nareszcie mam troche czasu to podam kto był na spotkaniu w "mięsnym". www.krenzek.de/Miesny/slides/IMAG0010.html Zaczynając od lewej strony pierwszy to Grefkowicz Marek (Plastek)rocznik 1981/1982. Następny to Jarosław Sobiesiński (Sambur)rocznik 1983/1984 Dalej widzimy Michała Marschala (Miki) rocznik 1979/1980 Ten gość zarośnięty i uśmiechnięty to Janusz Sędrowski (Dziad)rocznik 1983/1984 No i ostatni na tej fotce Wojtek Bąk (Bzyk) rocznik 1982/1983,dla tych co nie wiedzą to informuje ,że jest to sprawca rozbicia popiersia patrona naszej szkoły Leona Kruczkowskiego :-) www.krenzek.de/Miesny/slides/IMAG0002.html A tu widzimy Joanne Kaczyńską (Zenobia) rocznik 1983/1984 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 11:30 ech szkoda, że nie mogłem tam być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: *.piorunek.pl 15.02.06, 15:59 Witam! Zyby pisałam znowu na Twoją pocztę i niestety coś jest nie tak ;oczywiście jestem zainteresowana unikatowymi nagraniami z przed 25lat-przecież to nasze najwspanialsze lata!!! Nad imprezką u Jarka muszę się zastanowić.By Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Spotkanie w "Miesnym" 15.02.06, 19:35 płyte z dzwiękiem zarejestrowanym przez Zybego w roku 79 wysłałem do Fredka...mysle ze w pare dni dojdzie. wysyłam po kawałku tym ,do których mam adres ...jak mam chwileczkę czasu (maś pan chwilećkę czasu ? (Kobuszewski) akurat przegladam teledyski na onecie -taka nowość ...mój ulubieniec: teledyski.onet.pl/10174,814131,teledyski.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 10:13 Witam. Miki Wielki dzięki za podkłady tekstowe do lekcji z Filutem. A i stronka z teledyskami jest naprawde rewelacyjna,jeszcze raz dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Spotkanie w "Miesnym" 17.02.06, 13:09 to jeszcze cos z dziś, do poczytania: serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3168718.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTS Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: *.olsztyn.mm.pl 17.02.06, 14:04 Ale glupie dowcipy(Metro to cieniaki).Slyszalem duze lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:12 Te lotnicze dowcipy przypomniały mi coś(tylko to naprawdę się zdarzyło): Pilot na przelocie szybowcem z Olsztyna do Elbląga nie zgłaszał się długo przez radio, w końcu kierownik lotów wywołał go i pyta gdzie jest - na dolocie do Elbląga widać miasto i zalew - na pewno wszystko w porządku - na pewno (chwila ciszy) o k..rwa mierzeja nie w tą stronę No i tak nasz kolega odwiedził Kaliningrad. W małym lotnictwie w epoce z przed GPS-ów najlepszą metodą sprawdzenia gdzie się doleciało było znalezienie dworca PKP i przeczytanie nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 10:19 Witam Wczoraj minoł pierwszy rok istnienia nieoficjalnej strony absolwentów szkoły podstawowej nr.7 Strona została w ciagu tego roku otworzona 5343 razy. W księdze gości wpisał się Waldemar Majcher (absolwent) www.waldemarmajcher.art.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.02.06, 15:28 Czy to jest dobry wynik? Czy Fredek ma się spodziewać nawału reklamodawców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: *.l.pppool.de 18.02.06, 16:48 Janusz ... wynik chyba naprawde bardzo dobry. Wazne jest, ze przez forum i ta nieoficialna strone duzo ludzi sie znalazlo. Mala reklama zawsze nie zaszkodzi, moze jeszcze wiecej absolwentow sie znajdzie. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.02.06, 20:52 No to pięknie. Faktem jest, że całe siódemkowe przedsięwzięcie ciągle - wbrew obawom - się rozrasta. Systematycznie to śledzę i odnotowuję w wiadomym celu. I też pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.02.06, 21:19 Witam szanowną zbieraninę i donoszę (sam na siebie) że przejściowo brak jest stron ze zdjęciami z 50-lecia i paru innych. Wszystko wróci do normy w ciągu najbliższych dni, kiedy zakończona zostanie cała biurokratyczna procedura zmiany ISP. Stary ISP wyłączył dostęp 10 dni przed uzgodnionym terminem i to bez żadnego uprzedzenia. Nowy wydaje się być bardziej profesjonalny, bo ustawił dostęp w przeciągu 2 godzin po otrzymaniu wiadomości - 10 dni przed poprzednio ustalonym terminem. Fredek, od 25-go lutego moge wstawić mp3. Z miejcem nie będzie problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fedek Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: *.l.pppool.de 19.02.06, 08:33 Plyta CD jeszcze nie doszla ... wiec to torche jeszcze potrwa. Moge to przeslac wtedy przez "ftp" czy lepiej poczta ? Milej niedzieli :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696 Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 14:25 Chyba nam inne szkoły pozazdrościły bo już sie poszukują na forum.Dzięki wszystkim którzy sie przyczynili do tej stronki i tych pogaduch. Oby tak dalej.Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Spotkanie w "Miesnym" IP: *.olsztyn.mm.pl 20.02.06, 19:03 Witam. Fredek-zrobiles wielka robote i co najwazniejsze strona sie rozrasta a przez to duzo ludzi sie odezwalo i mam wielka nadzieje ze jeszcze znajda sie pozostali absolwenci SP7 ktorzy do tej pory milcza. Czekamy rowniez na zdjecia z 50-lecia SP7. Tak trzymac dalej a doczekamy sie kolejnej rocznicy. Jeszcze raz moje gratulacje dla Ciebie i dla pozostalych osob ktorzy wkladaja duzo serca w redagowaniu tej strony. Pozdrowoenia dla Ciebie i wszystkich absolwentow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Nagrania na lekcjach ... IP: *.l.pppool.de 21.02.06, 21:50 Czesc MIKI ... Kompakt doszedl dzis. Przerobilem to na format mp3. Teraz bedzie to mialo razem 69 MB. Przesle to jakos do Allana. Ale trzeba to by bylo troche opisac ... No i musze powiedziec , ze fajnie spiewacie ... :)) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Nagrania na lekcjach ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.02.06, 23:37 OK Fredek. Czekam na poczte (chyba lepiej "Gelbe Post") Pozdrowienia @mir-mur -powodzenia w poszukiwaniach. Popatrz tez na druga strone ulicy. Perspektywa fotki moze byc nieprawidlowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Nagrania na lekcjach ... IP: *.olsztyn.mm.pl 22.02.06, 09:47 nie opisałem ,bo jeszcze wszystkiego nie przesłuchałem. trzeba długo czekac ,żeby usłyszeć Filuta.....dzis przesłuchałem fragment przedostatni- 15 lekcji fizyki(a moze chemii)i na końcu jest Filut czyta liste obecności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Nagrania na lekcjach ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.02.06, 18:02 Daj to z lista jak najszybciej. Mozemy sparwdzic obecnosc online. Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Fredek-Nagrania 22.02.06, 21:08 Fredek, jeżeli bardziej pasuje, to możesz podesłać elektronicznie, albo jeżeli tego jest dużo, to podaj mi IP i otwórz port. Wtedy ściągne przez ftp. Zawsze to szybciej niz upload z Twojej strony. Daj znać jak wolisz, to zgramy terminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Fredek-Nagrania IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 23.02.06, 11:54 Allan ... Napisze ci zaraz Maila. Tam sie najlepiej zgadamy jak to przyslac. Na Rybakach sprzedaja cos tam ... www.wmgn.pl/cgi-bin/oferty.pl?page=details&lang=pl&biuroid=ID&innerid=13036 Znacie te drzwi ? Ktory to dom i po jakiej stronie ulicy ? Odpowiedz Link Zgłoś
steph13 Re: Fredek-Nagrania 23.02.06, 14:10 Ogrodek, przynajmniej dopoki pod sniegiem, wyglada lepiej niz cala reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Dom - Rybaki IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 23.02.06, 14:23 Tak ... tylko co za ogrodkiem ? Jezioro czy szkola ? Jasne ze remont trzeba zrobic, ale stare domy maja swoj urok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Dom - Rybaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 14:34 Witam. Fredek ta chatka mieści się pod nr.15. Ogródek wychodzi na boisko szkolne ale do kupienia jest tylko parter i w remont lekko trzeba wsadzić 100000zł. W środku kompletna rozpierducha,a i na zewnątrz elewacje trzeba by zrobić. NAJWIĘKSZY ATUT TO MIEJSCE , NAPRAWDE CUDOWNE. Pozdrawiam mir-mur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Dom - Rybaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 14:38 Jeszcze ja mam pytanie,może ktoś zlokalizuje ten dom na ul.Rybaki www.gratka.pl/dom/tresc.phtml?id_og=6572326&id_podrubryka=2&id_rubryka=1&id_region=14&miasto=olsztyn&dzielnica =&ulica=&metraz_od=&metraz_do=&id_jednostka_pow=1&cena_od=&cena_do=&id_waluta=1& slowa=&liczba_pokoi_od=0&liczba_pokoi_do=0&rok_budowy_od=&rok_budowy_do=&metraz_ dzialki_od=&metraz_dzialki_do=&rp=on&z_dnia=-1&z_dnia=- 1&inte=on&gaze=on&biur=on&search=&szukaj=Szukaj&nr=15&key_unique=f5940377ebc6cb5 1c5f182efc715e482®ion2=14 Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Re: Fredek-Nagrania 23.02.06, 18:56 Fredek, doszło wszystko a nawet więcej - 4 maile, w sumie 96MB. Pisłeś że ma być tego 69MB. Chyba "czeski błąd"? Tak więc mam prawie 100MB. Dzisiaj ani jutro nie dam rady tego obrobić, ale w weekend powinno się udać. Co do ferii, cienko - jak Ty będziesz na Mazurach (szeroko pojętych) to u nas jest jeszcze rok szkolny. Wakacje zaczynają się tu od 20 lipca. Jeszcze nic nie rozplanowane, ale w Olszytnie się raczej nie spotkamy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re:pączki IP: *.piorunek.pl 23.02.06, 20:33 Witam! Jak tam, czy dzień miną rzeczywiście na objadaniu się pączkami?! To dopiero trzeba będzie w sobotę pomaszerować na spacer dla zdrowotności:-)BY Fredku-co kupujesz ten obiekt? Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Re:pączki 23.02.06, 20:38 Nie, absolutnie nie minął. Jeszcze się objadam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Domek Rybaki IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 24.02.06, 10:28 Karolina ... tego obiektu raczej nie kupie ... Niestety brak czasu i wolnej gotowki. Ale pomarzyc mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Domek Rybaki IP: *.piorunek.pl 24.02.06, 22:55 Witam! Ja tylko żartowałam. Jutro muszę spalić pączki ;-)Pozdrawiam i przy okazji "up".By Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Domek Rybaki 25.02.06, 10:58 Dzielnica najlepsza... ale budynki najczesciej trzeba remontowac... Przedwojenne w koncu najczesciej... Pozdrowka! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Re: Fredek-Nagrania 26.02.06, 13:50 Witam, wstawiłem pierwszą część "dzwięków różnych", otrzymanych od Mikiego za pośrednictwem Fredka (thanks) na polską część mojej strony : www.allkar.de Zapraszam. Ciąg dalszy nastąpi :) Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Re: Fredek-Nagrania 26.02.06, 13:51 Nie wzięło linku, więc jeszcze raz : www.allkar.de Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cines Re: pozdrawiam IP: *.tdi.tktelekom.pl 27.02.06, 13:23 pozdrawiam wszystkich siudemkowiczów.Tomek(mir-mur) dzzięki za fotki pujdą one na strone szkoły?Jak tak to bardzo fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: pozdrawiam IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 27.02.06, 13:39 Tak zdjecia doszly ... Tylko nie wiem ktora klase albo jakich ludzi przedstawiaja ... Mir-mur napisz cos o tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowe zdjecia Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 27.02.06, 14:17 Mir-mur przeslal nastepna porcje ... www.krenzek.de/Mir-mur_13/index.html Prosimy o komentarze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696 Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 15:05 Ludzi pamiętam ale nazwisk niestety nie, ale zjęcia naprawde super.Tyle wspomnien.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 15:48 zdjecie nr002rocznik ukonczenia 1986 spoko gość szkoda chlopaka śp, [*] dzjecia nr003,004,005,015 absolwentki rocznika 1986 spoko dziewczyny reszta zdjec jak widze, to okres rozpoczecia szkoly inne rocznika 1987, czyli jest to rok 1978 w 20 wieku, wow to juz tyle lat minelo. pozatym pozdrawiam w/w roczniki i inne. borys rocznik 1986, kto chce ten wie. na frazie trole, na pclab trole, co ja tutaj robię, o ja pie*... -=-=-=-=- cieciewnecie.pl - kumulacja indywidualności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki-3 Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.olsztyn.mm.pl 27.02.06, 19:16 pamietam niektóre z tych dzieciaków. fotka 22 zwróccie uwage na te przepiekne skajowe kombojskie kamizelki hehehehehe i te pasy na broń !! mama tez kupiła mi taki strój. miałem jeszcze taki -milicja obywatelska - drogówka - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: 69.158.133.* 28.02.06, 01:15 he he he... stroj milicjanta.. no niezle... pomysl tylko... sprawiles ludziskom taka frajde... pewnie do wieczora ich brzuchy od smiechu bolaly.. A co do precyzji to zerknij tutaj: republika.pl/printo/warszawa/muzeum/precyzja.jpg czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696 Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 08:57 Fredku złóż Beacie życzenia urodzinowe ode mnie, z tego co pamiętam urodziła się 29 lutego.Dużo duzo zdrówka.Ciekawe jak jej się liczą lata? ))) Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 28.02.06, 09:34 Agnieszko ... dzieki za pamiec. Zyczenia przekaze. Sam nie wiem kiedy obchodzi, ale chyba jutro. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cines Zdjęcia IP: *.tdi.tktelekom.pl 28.02.06, 09:55 Jeżeli chodzi o zdjecia to mam na ich temat wiele do powiedzenia bo te fotki przedstawiają mnie we własnej osobie ale nie tylko są tam roczniki 85 ale również 86 ponieważ miałem okazje uczyć się z tymi rocznikami.Ciężko jest mnie tam poznać bo sie troszke zmieniłem(postarzałem) ale dla moich bliskich spoko poznają mnie. A tak przede wszystkim to więcej info udziele w sobote.ponieważ pracuje a w domu nie mam komputera .więc wybiore się do kawiarenki i tam będe pisał.Trzciński Tomasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Zdjęcia IP: *.l.pppool.de 28.02.06, 22:33 Zdjecie 006 Slubowanie. To musial byc rok 1977. Wrzesien ? Kolega z klasy trzyma sztandar. Ale nikogo z tych pierwszoklasistow tam nie rozpoznaje. Cines, usiadz do kompa i skomentuj te zdjecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Zdjęcia IP: *.piorunek.pl 28.02.06, 22:49 Witam! Z widzenia i nie tylko pamietam wiele osób. Kilka panienek to młodsze siosty .tych z którymi chodziłam do klasy. Na dwóch zdjęciach jest córka p.Zery -Asia. Poza tym na zdjęciu gdzie jest ślubowanie w poczcie stoi Czarek Panasiuk stp.. Zdjęcia są przeurocze ,tylko nostalgia i smutek pozostały,że czas tak szybko umyka. Miłej i spokojnej nocki.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Zdjęcia IP: *.o.pppool.de 01.03.06, 20:31 Szkoda ze moj PC nic nie chce wyslac . Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Re: Zdjęcia 01.03.06, 20:54 Gość portalu: LP napisał(a): > Szkoda ze moj PC nic nie chce wyslac . Leszek, chyba go coś słabo prosisz. Załóż sobie adres w gmx i zainstaluj jakis przywoity mail-client np. Thunderbird zamiast Outlooka , to bedziesz mógł wysyłać ile chcesz. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazunia Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.aster.pl 01.03.06, 21:25 Zdjęcie 015 to Elka Wisniewska, mieszkała na Jeziornej, potem wyjechała chyba do Niemiec. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.l.pppool.de 02.03.06, 21:13 Witamy Gazunie .... i czekamy na komentarze Cinesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly sasiad Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.olsztyn.mm.pl 03.03.06, 16:28 Do Iwony. Przejezdzalem wczoraj autobusem ul.Niepodleglosci i na krzyzowce z Emilii Plater widzialem stluczke Twojego auta z innym autem(rowniez kobieta). Wg mojej tak przelotnej oceny to chyba mocno nie ucierpialo Twoje auto. Pozdrawiam i zycze szerokiej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Szkoła NR 7 czesc 52. IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 03.03.06, 21:04 Na szczęśćie nic poważnego nie stało się. Moja to była wina. Jechałam po pasy dla mamy złamała obojczyk chirurg miał być do 14 - jak to mówią nieszczęścia chodzą parami. Pozdrawiam ale nie wiem jaki sąsiad. Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cines` Zdjecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 13:50 Zacznę opisywać zdjęcia akurat mam chwile wolną i dostałem się, do kompa.Zdjęcie001 przedstawia Tomka Surude rocznik urodzenia 73.Zasłyną z tego, że wieszał się na strychu szkoły niezła akcja była, bo z tego, co jest mi wiadomo to spadł z tej linki. Żyje miałem z nim dobry kontakt, ale nasze drogi się rozeszły jak przestałem pić alkohol. Zdjęcie 002 to jest historia naszej szkoły. Chłopak ten nie żyje (znam okoliczności jego śmierci),był to człowiek, który większości nauczycieli zaszedł ostro za skore. Zresztą zawsze bardzo się starał żeby normalnie nie umrzeć. Wspominamy teraz z Borysem jak przechadzał się po desce na dachu szkoły. A propo Borysa to niezły numer kiedyś zrobiliśmy we trójkę razem z Darkiem Dembowskim. Przesunęliśmy kiosk szkolny pod klasę j. Rosyjskiego i zadzwonił dzwonek na przerwę obiadowa motali się tam w środku głodomory nie wiedzieli, co się dzieje dopiero po paru minutach jakaś klasa odciągnęła ten kiosk. Darek w późniejszych latach był bardzo dobrym fryzjerem nawet strzygł w Grecji i Włoszech. Zresztą na jego temat to mógłbym napisać książkę w tamtych czasach było nas czterech takich podobnych ancymonków. Może kiedyś to opisze. Teraz kończę jutro napiszę coś więcej na temat następnych zdjęć. Narazie Pozdrawiam was wszystkich. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Zdjecia IP: *.olsztyn.mm.pl 04.03.06, 14:25 widzę ,że moda na przesówanie kiosku panowała tez w młodszych klasach. Cines ! pisz dalej ! chciałem sprostować tekst ze strony jd (tam gdzie nagrania lekcji) autorem nagrania i zleceniodawcą obróbki cyfrowej(za niemałe pieniądze) nagrań jest Zyby. ja tylko zaniosłem płyte cd na pocztę. wszystkim ,którzy czekaja żeby usłyszeć głos Filuta(i jego wrzaski)zalecam cierpliwość . jest 8 kawałków lekcji spiewu (dla bardzo wytrwałych melomanów)i dopiero potem bedzie lekcja fizyki (a moze chemii) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Zdjecia IP: *.olsztyn.mm.pl 04.03.06, 14:57 przesłuchałem pierwsze 2 kawałki i krótki komentarzyk część 1 na początku Tekla,czyli pani od spiewu tradycyjnie usuwa Harnasia , który zapewnia "że juz bedzie cicho" dalej coś sie zacina....odsłuchałem ze swojej płyty........ wiądący tenor w pierwszej piosence to Jarek Szwejk. widać mikrofon był najblizej niego, zwróćcie uwagę na akcentowanie ostatniej literki zwrotki... zgodnie z sugestią Tekli. to bardzo smutna piosenka ,ale w naszym wykonaniu to prawie marsz (a raczej jęk) pogrzebowy. część 2 "pod namiotem słońca" ..to chyba jakaś turystyczna piosenka ,ale brzmi jakby pod tym namiotem pękła zgrzewka piwa!!! słucham dalej..a to jakaś internacjonalistyczna pieśń. cos o murzynku i o Japończyku który zrywa wiśni kwiat...to rozumiem!!! wiśnia jest wiśnia !!!heheheh ogólnie radosna piosenka i takież wykonanie. Harnaś jeszcze jest w klasie bo na końcu powiedział "koniec" Odpowiedz Link Zgłoś
ak_7 Re: Zdjecia 04.03.06, 18:06 Ceześć miki. Ok nie wiedziałem, że to nie Twoje dzieło. Tutaj więc podziękowania dala Zybiego. Tekst nie jest jd, tylko mój, ale to nic nie szkodzi. Janusz z pewnością napisłby też coś do tego. Miki, jeżeli nie masz nic przeciwko, to chciałbym te Twoje opisy wkleić na stronę(y) gedzie są linki do nagrań. Gdybyś mógł też coś napisać o kolejnych kawałkach i przesłać na moją pocztę, to zrobiłbym strony już komentowane. Podniosłoby to z pewnością atrakcyjność tematu. Pozdrowienia Allan (ak, ak_7) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Zdjecia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.03.06, 21:27 Tak jest, a ja niezależnie od tego, wszystko to odntowuje w formie słowno- pisanej, i zanosi się na to, że czerwcowa nowa wersja Encyklopedii będzie istotnie wzbogacona nowymi osobami, nowymi wydarzeniami, nowymi aspektami starych wydarzeń. Na starość, gdy już wszyscy będziemy na zasłużonych emeryturach, można by te rzeczy pisane, zdjęciowo-obrazkowe i mówiono-śpiewane połączyć w jedną w całość. Przy na przykład haśle Filut od razu mnóstwo zdjęć i odgłosy lekcji, przy haśle (też przykładowo) Allan K. zdjecia klasy, budynku AP 27 i różne inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Zdjecia IP: *.olsztyn.mm.pl 05.03.06, 08:01 no ! może ktoś otworzy nowa częśc ! ja jestem za młody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiśnia Re: Zdjecia IP: *.gdynia.mm.pl 01.10.06, 12:09 Siemka Cines. Tu Maciek Wisniewski od Elki. Jak bedziesz mial chwilke to sie odezwij festuss@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cines Zdjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 10:56 No to jade dalej z tymi zdjęciami.Odrazu z góry sory za błędy.Zdjęcie nr. 003 przedstawia Aśke Tuszyńską oj bardzo w niej się kochałem.Wyjechała do Niemiec mieszka chyba Dortmund jest szczęśliwą mamą 15 latki.Przyjeżdża co roku do Olsztyna do rodziców napewno jak ją zobacze to pokaże jej naszą strone.Zdjęcie nr.004 przedstawia Ele Wiśniewską bardzo wesola dziewczyna Domańska wyrzuciła mnie ,Elke i Borysa z pochodu 1 -o majowego mnie i Borysa za to że pofarbowaliśmy sobie włosy na bląd a Elke za to że ubrała się na czerwono.Wcale nie było nam przykro z tego powodu chociaż nie musieliśmy uczestniczyć w tym "święcie".Ele widuję czasami chociaż ostatno ze dwa lata temu.Jest szęśliwą mamą dziewczynki.Napomykała coś że chce wyjechać do Włoch do mamy i brata.Może pojechała narazie nic mi nie wiadomo na ten temat.Następne zdjęcie 005 przedstawia Dorote Wróblewską pamiętam jak w nocy gdy spała w namiocie u siebie w ogrodzie poszedłem z Mośkiem do niej.Pogonił nas jej ojciec stratowaliśmy jej wszystkie Róże krzyczał za nami ze i tak wie kim jesteśmy ostro było. Dorocie na boisku szkolnym robiliśmy malinki na szyji wsciekała sie na nas bo musiała nosić golf.Mieszka u nas na dzielnicy ma syna i co najważniejsze jej mężem jest chłopak ze szkoły "Marian" też zajeb...a parka tyle czasu są ze sobą bardzo ich lubie też pokaże im tą strone chociaż któregoś razu muwili mi że znają to miejsce.Zdjęcie nr. 006 pokazuje ślubowanie pierwszych klas rocznik urodzenia 1970 ten w jasnych spodniach na szelkach to ja ( Cines) obok mnie stoi Marek Błaziak, Andrzej Makrucki, Tomek Stechr, Arek Radomski jest nas cała klasa rocznik 1977 oj miło powspominać następnym razem popisze coś więcej będe sukcesywnie dopisywał coś nowego musze uruchomić pokłady swojej pamięci a mam naprawdę co opisywać.Na apelu kiedyś Domańska powiedziała że dziśiaj jast święto bo dziśiaj Trzciński nie wystąpi na apelu.Odrazu korzystając z okazji przepraszam młodszą Rybe za to że ją udeżyłem śnieżką w ucho przepraszam cie Ryba.Cines. Odpowiedz Link Zgłoś