Gość: Stefan
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
13.02.06, 12:03
Witam.
Mam pytanie do rodziców małych przedszkolaków a zwłaszcza tych najmłodszych. Czy jesteście zadowoleni z wyboru przedszkola dla swoich pociech? Jeżeli nie, to jakie są powody. Czy myślicie o zmianie przedszkola na inne?
Mój syn chodzi do przedszkola nr 37 (P.Tadeusza 12a) w Parku Kusocińskiego i mam niestety wiele zastrzeżeń:
- częste nieobecności wychowawczyni i zastępstwa przez nowe panie z innych grup, jedna z nich straszy, że jak nie będą cicho na leżakowaniu to mama nie przyjdzie.
- zbyt stereotypowe "nauczanie" i zabawy- kilka wierszyków również z mojego dzieciństwa
- żadnych zajęć dodatkowych
- zbyt rzadkie wyjścia na dwór
- komitet rodzicielski 160 zł !!! nie licząc normalnej wyprawki a do tej pory było 1 wyjście do Teatru Lalek. Za zdjęcia z mikołajem dodatkowo 12 zł.
- ciemne i ponure wnętrze
- "szefowa" tego przybytku, której nawet dzieci nie lubią. Teksty w stylu: "...dobrze Państwo wiecie, że ja z tego nic nie mam" (pytanie o wysokość komitetu rodz.)
Swego czasu przyszedłem około 14.10 po syna i okazało się że jeszcze dzieci śpią. Ponad dwie godziny leżakowania. Ja wiem, że lepiej jak dzieciak śpi, ale za co człowiek płaci 250 miesięcznie?
Skusiłem się bo było blisko i z dala od ulicy ale to był chyba mój błąd.
Najgorsze jest to, że nawet syn chce chodzić do innego przedszkola.
Napiszcie, może się mylę.