Dodaj do ulubionych

Które przedszkole najgorsze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 12:03
Witam.
Mam pytanie do rodziców małych przedszkolaków a zwłaszcza tych najmłodszych. Czy jesteście zadowoleni z wyboru przedszkola dla swoich pociech? Jeżeli nie, to jakie są powody. Czy myślicie o zmianie przedszkola na inne?
Mój syn chodzi do przedszkola nr 37 (P.Tadeusza 12a) w Parku Kusocińskiego i mam niestety wiele zastrzeżeń:
- częste nieobecności wychowawczyni i zastępstwa przez nowe panie z innych grup, jedna z nich straszy, że jak nie będą cicho na leżakowaniu to mama nie przyjdzie.
- zbyt stereotypowe "nauczanie" i zabawy- kilka wierszyków również z mojego dzieciństwa
- żadnych zajęć dodatkowych
- zbyt rzadkie wyjścia na dwór
- komitet rodzicielski 160 zł !!! nie licząc normalnej wyprawki a do tej pory było 1 wyjście do Teatru Lalek. Za zdjęcia z mikołajem dodatkowo 12 zł.
- ciemne i ponure wnętrze
- "szefowa" tego przybytku, której nawet dzieci nie lubią. Teksty w stylu: "...dobrze Państwo wiecie, że ja z tego nic nie mam" (pytanie o wysokość komitetu rodz.)
Swego czasu przyszedłem około 14.10 po syna i okazało się że jeszcze dzieci śpią. Ponad dwie godziny leżakowania. Ja wiem, że lepiej jak dzieciak śpi, ale za co człowiek płaci 250 miesięcznie?
Skusiłem się bo było blisko i z dala od ulicy ale to był chyba mój błąd.
Najgorsze jest to, że nawet syn chce chodzić do innego przedszkola.
Napiszcie, może się mylę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarek Re: Które przedszkole najgorsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 09:23
      Nie wiem które przedszkole jest najgorsze. Wiem które jest najlepsze. Mój syn
      chodzi do przedszkola archidiecezjalnego na likuzach prowadzonego przez siostry
      zakonne salwatorianki.
      Minusy:
      - dojazd (przedszkole znajduje się tuż za wiaduktem na bałtyskiej w osiedlu
      domków jednorodzinnych)
      Plusy:
      - zaangażowanie personelu
      - poczucie dobrej opieki
      - poczucie dobrze wydanych pieniędzy
      (komitet dla przykładu 100 PLN w tym prezenty pod choinkę, na zająca i dzień
      dziecka, wspólna impreza pod koniec roku oraz prezenty na koniec roku)
      - dobra atmosfera.

Gorąco polecam
      • tatko12345 Re: Które przedszkole najgorsze 11.05.18, 13:41
        Z tego co widziałem to zakonnica od maluszków to się nie nadaje do wychowywania nawet chomika. Nigdzie z dziećmi nie wychodzi i tylko ich karze. Podobno znęca się nad nimi, a jak któreś nie chce spać to siada na nie i siedzi aż zaśnie wyjąc ze zmęczenia
      • tatko12345 Re: Które przedszkole najgorsze 11.05.18, 13:45
        Ja tego przedszkola nie polecam. Zakonnica od maluchów znęca się nad dziećmi które są nieco niesforne. Siada na nie i przydusza. Tak robi z każdym które nie chce spać. Wpycha jędze na siłę do buzi a jak wyleje kompot to wyciera stolik dziecka bluzeczką. Nie zostawił bym jej nawet chomika
    • Gość: marcin Re: Które przedszkole najgorsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 08:30
      polecam przedszkole literackie nr 36 .
      - komitet na ten rok 40 zł
      - wyjścia do teatrzyku, lub filharmonii co namniej 2 razy w miesiącu
      - często jakieś występy są w przedszkolu
      - dyrekcja wykazuje duże zaangażowanie w to co dzieje się w przedszkolu
      - mikołaj nie kosztuje dodatkowych pieniążków
      - kadra pedagogiczna jest ok, uczy zorówno "moich" wierszyków i piosenek , jak
      i nowych
      - i wiele innych plusów
      moje dziecko uczęszcza tu już 4 rok i wiem że drugie też tu zapiszę

tatuś

• Gość: mama:o) Re: Które przedszkole najgorsze IP: *.ols.vectranet.pl 16.02.06, 11:01
        A gdzie jest to przedszkole literackie??
        Właśnie jestem na etapie zapisywania mojej córeczki i kompletnie nie wiem gdzi
        eją posłac.
        Pozdrawiam :o)
        • Gość: ja Re: Które przedszkole najgorsze IP: *.olsztyn.mm.pl 16.02.06, 13:48
          Przedszkole literackie jest w parku Kusocińskiego, koło szkoły podstawowej nr 3.
          • ewa216 Re: Które przedszkole najgorsze 06.03.06, 21:42
            witam. Czy mogłabyś napisać dokładny adres tego przedszkola? Stefan w pierwszym
            postcie opisał przedszkole nr 37 w parku Kusocinskiego a Ty przedszkole nr 36
            też w parku:) i teraz nie wiem czy to o to samo przedszkole chodzi? bo w
            internecie znalazłam stronę o przedszkolach w olsztynie i jest przedszkole nr
            35 i 37 a 36 nie ma. Mieszkam blisko parku i planuję posłać synka od września
            do przedszkola i po twoim opisie byłabym zainteresowana tym złobkiem.
            Bardzo prosze o info.
            Pozdrawiam.
            • Gość: marcin Re: Które przedszkole najgorsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 11:44
              Przedszkole 36 to te przedszkole które znajduje się obok skrzyżowania dworcowej
              z pana tadusza. budynek wolno stający z namalowanym misiem (logiem przedszkola)
              przed wejściem
              • Gość: ryba696 Re: Które przedszkole najgorsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:46
                A ja posyłam już drugie dziecko do przedszkola num.12 przy Dworcowej. Zaraz przy parku tylko że w bloku, wchodzi się po schodach z tyłu bloku. Jestem zachwycona panującą tam atmosferą. Przedszkole jest małe nie ma wiele dzieci, wychowawczynie są bardzo miłe i troskliwe, Pani Dyrektor bardzo sympatyczna i oddana swojej pracy.Polecam serdecznie.
                • Gość: ANYCKA A jakieś godne polecenia przedszkole na Zatorzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 13:56
    • londonriver Re: 06.03.06, 23:19
      co sadzicie o przedszkolu 35 na Zolnierskiej?
      • Gość: lusia Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 16:23
        Nie ma przedszkola 35 ani na, ani przy Żołnierskiej. Nie ma już od roku
        przedszkola 35. Teraz jest w tym budynku niepubliczne przedszkole "Dorotka"
        • londonriver Re: 07.03.06, 16:44
          ok a czy dyrekcja jest ta sama? co myslicie o tym przedszkolu?
          • Gość: lusia Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 07:20
            Dyrekcja ta sama. To wiem, nie mam zdania o przedszkolu - nie znam bliżej.
            • Gość: ewka Re: przedszkole na Zatorzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 08:11
              Na Zatorzu miłe nauczycielki są na Tczewskiej w przedszkolu nr 1.
              Kobieta z sercem to dyrektorka przedszkola nr 10, ale ono już chyba niedługo
              "pożyje" - stowarzyszenie ma chęć na pomieszczenia. W tym roku - wyborczym - z
              likwidacji nici, bo ktoś coś namieszał oddając stowarzyszeniu cały budynek,
              łącznie z miejskim przedszkolem - ale to się naprawi...
              • Gość: Magda Re: przedszkole na Zatorzu IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.06.20, 11:20
                Przedszkole nr 1 ulica Tczewska Zatorze tragedia!!! nie polecam z całego serca, mówię o roku 2019/2020 dzieci przez cały czas są łączone w jedną grupę bez patrzenia na wiek,w innych przedszkolach normalnie są prowadzone zajęcia jak jest 10 osób w grupie,a w tym przedszkolu aby po wpychać tylko wszędzie te dzieci żeby była jedna grupa ewentualnie dwie, podczas pandami Pani dyrektor bardzo mocno zniechęca rodziców aby przeprowadzali swoje dzieci do przedszkola ,we wszystkich przedszkolach pomału luzują się rygory, oczywiście w tym nie, dzieci są przestraszone i nie chcą chodzić do przedszkola i dlatego bardzo dużo rodziców po prostu rezygnuję z pobytu dzieci w przedszkolu, pani dyrektor dzwoni do rodziców , wręcz nimi manipuluje tak, że rodzice rezygnują z pobytu dziecka w przedszkolu podczas pandemii, ogólnie w tym przedszkolu liczy się tylko i wyłącznie Renoma nie dobro dzieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka