Dodaj do ulubionych

Niejasne staje się jaśniejsze

IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.12.02, 22:33
To nie jest to, co powinno być. Jutro będzie lepiej, ale może wam się uda
zorientować w problemie:

www.scholar.com.pl/cgi-bin/scholar/frame?3vkHEsD3;;342
Obserwuj wątek
    • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.12.02, 22:41
      wiem , że nic nie wiem
      • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.12.02, 22:43
        Sokrates twierdził, że to są szczyty wiedzy.
        • brzoza2 Re: Niejasne staje się jaśniejsze 10.12.02, 22:45
          jd - pracowicie wystukałam adres tej strony, bo sama z siebie nie wchodzi, i
          weszłam. Victoria! Jutro spokojnie poczytam, bo jestem pod wrażeniem. Ale
          powiedz jedno -dlaczego tak drogo????
          ---
          <<<~~~~~~~~~~~>>>
          • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.12.02, 22:46
            Jest to strasznie grube.
            • brzoza2 Re: Niejasne staje się jaśniejsze 10.12.02, 22:47
              To się sprzedaję na kilogramy?
              ---
              <<<~~~~~~~~~~~>>>
              • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.12.02, 22:53
                Jeden egzemplarz ok. 800 gram.
                • brzoza2 Re: Niejasne staje się jaśniejsze 10.12.02, 22:55
                  jd - a dotykałeś juz to swoje dzieło, masz je w domu, oprawione, pachnące
                  nowością, świezutkie?
                  ---
                  <<<~~~~~~~~~~~>>>
                  • brzoza2 Re: Niejasne staje się jaśniejsze 10.12.02, 22:56
                    rita - kto to jest ten ballest?

---
                    <<<~~~~~~~~~~~>>>
                    • brzoza2 Re: Niejasne staje się jaśniejsze 10.12.02, 23:05
                      jd - przeczytałam zajwakę twoje ksiązki, ale jest to takie mądre, że musze
                      jutro jeszcze raz. Ze świeżą głową. Tak czy inaczej - zrozumiem, czy nie (w
                      końcu jam blondynka) - serdecznie Ci gratuję. To duża sprawa. chyba zaczne
                      oszczędzać na te 48 złotych, w końcu warto miec autograf...

rita - kto to jest ten ballest?
                      ---
                      <<<~~~~~~~~~~~>>>
              • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.12.02, 22:54
                może ja poczekam jeszcze z zaglądnięciem.
                • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.12.02, 23:11
                  dobranoc wszystkim
                  • spinkaa Re: Niejasne staje się jaśniejsze 10.12.02, 23:15
                    dobranoc, rita:))
                    dobranoc, jd:))
                    dzisiaj - jak widać - brzoza trzyma wartę.
                    Miłych i spokojnych snów (i cieplutkich)!
                    pa, pa
                    • koobra Re: Niejasne staje się jaśniejsze 11.12.02, 00:54
                      a może u autora taniej będzie ?słyszałem,że księgarnie duże marże mają :(
                      chętnie zamówiłbym 1 sztukę ale od Ciebie :)
                      • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: 193.0.68.* 11.12.02, 12:04
                        Dokładniejszy namiar (zwłaszcza dla rity):
                        www.scholar.com.pl/cgi-bin/scholar/frameb_1106?tjA7RV37;;10 (nie wiem jak
                        zrobić, żeby od razu stąd wchodzić na te stronę, ale można ten adres skopiować
                        i wstawić na górze i nacisnąć enter).

Koobra, twoje zainteresowanie jest miłe nadzwyczaj, ale ostrzegam, że dzieło
                        jest bardzo wąsko-specjalistyczne i grozi ci sytuacja samokatowania się.
                        • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 14:31
                          Marku Aureliuszu, proszę pomóz mi wyplatać się z pajęczej sieci, która mną
                          owładneła
                          nie jestem godna oglądać tej strony

są rzeczy , których sama nie mogę pojąć
                          • koobra Re: Niejasne staje się jaśniejsze 11.12.02, 20:46
                            jak ja nie dam rady to mam jeszcze dwóch przyszłych socjologów w rodzinie ...
                            • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 20:51
                              Kobra, nie dasz rady, to takie trudne po twojej przerwie
                              • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.12.02, 21:05
                                Rita, dotarłaś czy nie? Sprawdziłem, że wszystko się zgadza i powinnaś wejsć z
                                podanego adresu. A jeśli nie to zrób tak: wpisz gdzie trzeba: www.scholar.
                                com.pl, a tam jest guzik nowości, naiciśnij i już się domyślisz.

Koobra, nie wiem czy dam radę spełnić twój postulat. To wydawnictwo (świetne)
                                jest dosć skąpe dla autorów.
                                • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 21:08
                                  mam kłopoty z ........ dotarciem
                                • koobra Re: Niejasne staje się jaśniejsze 11.12.02, 21:09
                                  do jd:
                                  ok daj znać jak coś się zmieni :)
                                  rita:
                                  co jest trudniejsze wpisywanie czy wklejanie adresu?
                                  • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.12.02, 21:22
                                    Koobra, dam znak niechybnie, to dopiero początek całej sprawy.
                                    Rita, z czym masz kłopot w dotarciu? I dlaczego nie przepytujesz koobry z
                                    postępów Marysi, z tego gdzie bywał itd.?
                                    • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 21:25
                                      jd - czy na pewno chcesz żebym zaglądneła na tą stronę ?????????
                                      • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.12.02, 21:33
                                        No rita, tak płakałaś, że się ukrywam, zwodzę i kombinuję. Mówiłem, że
                                        przyjdzie czas i wszytsko powiem, no i czas przyszedł. Ale jeśli twoja słynna
                                        intuicja podpowiada ci, że lepiej nie wiedzieć, to może jej posłuchaj. Nie mam
                                        pojęcia, co masz robić. A może równie słynna intuicja brzozy coś ci podpowie?
                                        • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 21:39
                                          zaglądnełam - jest ksiązka, tyle stro 500, będe miała co czytać, bo nic o niej
                                          nie mogę powiedzieć jak nie przeczytam. Tylko dlaczego ona taka droga,
                                          preferuję ksiązki wcenach 30-49 zł, ale oczywiście będę chyba pierwsza która
                                          kupię, Czy to jest też wydawnictwo wysyłkowe ?
                                          myślę, że Paulina będzie zainteresowana, bo ma egzamin z filozofi u prof.
                                          Kłoczowskiego, a ćwiczenia ma z Kubiakiem.
                                          gratulacje szczere
                                          • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.12.02, 21:44
                                            Bóg zapłać za dobre słowo. Drogie jest, bo grube i z założenia deficytowe.
                                            Kłoczowskich jest dwóch, jeden ksiądz, to chyba ten jest u Pauliny, a Kubiaka
                                            chyba nie znam. Nie dręcz dziecka wątpliwymi dziełami. Jednak się zdecydowałaś?
                                            Może niesłusznie.
                                          • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 21:49
                                            jd - aktualnie czytam M.A. od poczatku do kończ, a pózniej od kończ do początku
                                            i koło się zamyka. Nikt mi nic nie poradzi , nie opieprzy. Muszę coś ze sobą
                                            zrobić, jestem w diabelskim młynie, narobiłam bigosu i wykopałam dołek w który
                                            sama wpadłam. Nie mogę odzyskać swojego spokoju, a to wszystko jest dla mnie
                                            gehenna. A najbardziej to krzywdzę ciebie jd, z czego całkowicie zdję sobie
                                            sprawę i to jest mój największy ból.
                                            Właściwie czytam MA aby znależ dla siebie wytłumaczenie. Czuję sie jak świnia
                                            albo szmata albo to i to i żyć z taką świadomością jest trudno. To była
                                            zbrodnia, która jak mówiłam coraz bardziej się urzeczywistniała. Póściłam to
                                            wszystko biegowi losu i jemu zostawiam rozwiazanie tego węzła gordyjskiego.
                                            Nie rozstaję się z MA kSIĘGA 9 PPUNKT 42. CDN
                                        • Gość: Luk Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.02, 21:43
                                          "WIEM, ZE NIC NIE WIEM" = NAJWYZSZY STOPIEN KOMPETENCJI.
                                          DOCHODZIL DO TEGO SOKRATES, ALE TEZ KOTARBINSKI
                                          MOWIL "MADROSC SOBIE NIGDY NIE UFA,
                                          GLUPOTA UDZIELA SOBIE ZAUFANIA BEZ GRANIC"
                                          CZY JAKOS TAK...
                                          • brzoza2 Re: Niejasne staje się jaśniejsze 11.12.02, 21:57
                                            To ja, brzoza-na chwilkę.
                                            Nie posiedze dzisiaj z wami, bo padam na pysk i okularki ze zmęczenia. Własnie
                                            wróciłam od taty ze szpitala (na razie tylko badania, zobaczymy, co dalej)i
                                            zajrzałam jedynie na moment, aby oczka swoje nasycic chociaz waszymi
                                            imionami:)))
                                            jd - miałam dzisiaj w robocie zesputy internet,zero mozliwości pracy, a co
                                            dopiero mówic o delektowaniu się Twoim dziełem. Jutro tez ganiam, więc chyba
                                            dopiero wieczorem....
                                            rita - nie przejmuj się zupełnie, ja tez nic z tego nie rozumiem, ale jestem
                                            dobrej myśli. Wazne, ze jd wie, co pisał i o co chodzi. On nam wszystko
                                            wytłumaczy. (Mam nadzieje)
                                            papapa
                                            jd - czy spoedziewasz się gdzies jakichś recenzji? I gdzie?
                                            rita - kiedy beda twoje zdjęcia? I odpuść sobie tego ballasta - to nieciekawy
                                            typ. Wczoraj w nocy próbował namącic na forum w warszawie, a byc moze gdzie
                                            indziej też. Bądź ostrozna, ja znam się na ludziach.
                                            ---
                                            <<<~~~~~~~~~~~>>>
                                            • brzoza2 Re: Niejasne staje się jaśniejsze 11.12.02, 21:59

rita - przeczytałam Twój ostatni post i jestem przerazona. Nic nie rozumiem. co
                                              sie dzieje? Zostaw tego MA, odpocznij, złap dystans.
                                              ---
                                              <<<~~~~~~~~~~~>>>
                                          • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 22:05
                                            ciekawe co się jeszcze będzie działo?
                                            jd - wiesz, że dziś nie mialam treningu, awaria ogrzewania. W sobotę odbywa sie
                                            turniej deblowy i organizator prosił mnie o wyjaśnienie systemu pucharowego w
                                            tenisie. Wykładając kawę naławę musiałam podać potencjalnych zawodników i
                                            wszystkich nazwałam nikami z forum olsztyńskiego. I tak objaśniałam , że
                                            najpierw rozstawia się najlepszych i tak rozstawiłam jd i ak, a pózniej
                                            losowałam wszystkich innych. W finale spotkałes się z ak , a ja o trzecie
                                            miejsce walczyłam z brzoza. Było śmiesznie ale wytłumaczyłam chyba dobrze.
                                            jd- lubię czerwone gitary i chcę być maszyną do pisania.
                                            • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 22:15
                                              wystarcza więc jej i miejsce, które do niej należy, i tworzywo, które jest jej
                                              własnością, i sztuka jej właściwa.
                                              • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 22:22
                                                pewnie straciłam wszystkich przyjaciół
                                            • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.12.02, 22:21
                                              Rita, w związku z tym że jak sama twierdzisz nikt cie nie opieprzy (a
                                              powinien), to niniejszym cię opieprzam w związku z tym za co i brzoza
                                              najwyraźniej cię opieprza. System pucharowy przedstwiłaś świetnie. Ufam że
                                              pokonałłbym w finale ak, choć nie wiem jak on jest z rakietą tenisową.
                                              Pilnuj tego turnieju deblowego, bo wszyscy planujemy zwycięstwo.

Witamy Luka na tym wątku. Z Kotarbińskim wszytsko się zgadza, ale pierwszy był
                                              Sokrates.
                                              • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 22:27
                                                turniej deblowy mnie nie interesuje, doradzałam tylko jak to się robi.
                                                Szykuję się na 4 stycznia na turniej do 10 lat i tam oczekuję zwycięstwa.
                                                Jutro dowiedzą się o tym rodzice dzieci i omówię szczegóły.
                                                To jest jedyny watek do którego będe zaglądać.
                                                • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.12.02, 22:38
                                                  Sama widzisz, przez te nerwy i ja wszystko pokręciłem z turniejem.
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 22:41
                                                    a kiedy będzie mozna kupić tą ksiązkę i kiedy będzie w księgarniach ?
                                                  • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.12.02, 22:46
                                                    W Warszawie jest już, mogę się dowiedzieć do której ksiegarni wrzucą to w
                                                    Krakowie i chyba można kupować z ich strony internetowej.
                                                    Rita, proszę, osiagnij spokój i harmonię; rzuć w cholerę nawet MA, jeśli on w
                                                    tym przeszkadza.
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 22:50
                                                    no to się dowiedż, jest takie zimno, że trudno mi będzie Paulinę ganiać po
                                                    księgarniach.
                                                    dobranoc jd i wszystkim
    • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.12.02, 20:56
      chyba teraz wypada powiedzieć dobry wieczór po ostatnim poście.
      jd - czy juz wiesz gdzie wrzuca tą ksiązkę i chcialabym wiedzieć ile czasu
      tworzy się takie dzieło, nie mam o tym zadnego pojęcia. Mółbyś coś napisać o
      niej blizej i dlaczego ty ją pisaleś. Czyli teraz jak mówi Pilch jesteś szelmą
      z potuszowanymi rękami - tak?
      • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 12.12.02, 21:10
        Cześć!
        Rita, na wszystko odpowiem pod warunkiem, że odzyskałaś spokój i harmonię.
        • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.12.02, 21:13
          jd - mów, mów i mów
          aha - jutro Paulina ma morfologię , jutro będzie bardzo cięzki dzień
          mów jd
          • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 12.12.02, 21:30
            No to mówię, choć trochę na wyrost, bo nie powiedziałaś, że odzyskałaś spokój i
            harmonię.

Ksiażkę wysłali do Głównej Księgarni Naukowej na ulicy Podwale.

Pisałem to nie tak strasznie dugo, długie było zbieranie i dojrzewanie do
            pisania. Było ono nawet - to dojrzewanie - za długie i mam żal do siebie, że
            nie skończyło sie to wszystko jakieś trzy lata temu.
            Pisałem ją, bo to jest moja robota, mój zawód; jestem jak najbardziej tą
            Pilchową szelmą, choć drugą częscią mojego zawodu jest gadanie, dość blisko
            wpawdzie związane z tym pisaniem.
            Nie bardzo wiem, co pisać o dziele, bo ono jest raczej wąsko-specjalistyczne,
            choć ma ambicje szerokie i, że tak powiem, syntetyczne.

Czy ogrzewanie hali naprawili?
            • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.12.02, 21:55
              myślę, będę tą, która będzie musiała najdokładniej przeczytać tą książkę i
              sprawi mi to ogromną przyjemność, jaka będę dumna czytając tą ksiązkę, już się
              cieszę na tą myśl. Jutro ją będę miała. Ciekawe czy poznam twój styl pisania.

treningi w balonie odrabiam w niedzielę, ale za to jadę jutro na niebieską salę
              z dziećmi, tam jest fajnie i mamy okres przygotowań do turnieju.
              Wiesz wygraliśmy sprawę w sądzie o działkę , którą zabrali pod chodnik przy
              domu i wpadnie trochę gotówki.
              Zdjęcia się opóznią, poszły w świat i muszę wszystko odkręcać i zakręcać.
              Nie wiem czy mogę je włożyć do albumu?
              • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.12.02, 23:23
                jeszcze raz za wszystko przepraszam

Czy Marek Aureliusz może zostać świętym ?

brzoza - czy ty czytasz ksiązkę w internecie ?
                • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.12.02, 10:00
                  Rita, nie nastawiaj się na wiele przyjemności z tą książką, raczej na drogę
                  przez mękę, w dodatku potwornie długą.

Gratuluję gotóweczki, to na pewno zasługa męża (a jak wasz UPR?).

Wszystko wkładaj do albumu.

Przestań przepraszać, nie masz za co; natomiast masz odzyskać spokój i
                  harmonię. Pamiętaj, że w internecie wiele rzeczy wygląda jak na targowisku
                  próżności - o wiele ładniej niż w rzeczywistości. I pamiętaj, że on jest tylko
                  dodatkiem (czy przyprawą) do życia. To zupełne małolaty mogą sobie pozwolić (do
                  pewnego momentu bez konsekwencji) na mylenie jednego z drugim.

Marek nie ma raczej szans na świętego (przynajmniej chrześcijańskiego); z tego
                  punktu widzenia zbyt wiele w nim pychy.
                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.12.02, 20:45
                    już wiem jd - MA nie moze być swiętym, on bładził, jego rozmyslania zaspakajają
                    potrzebę "autoperswazji" i "usprawiedliwienia we własnych oczach" - doszłam do
                    tego samiuteńka. Zrozumiałam go i stwierdzam, że MA napisał to
                    usprawiedliwiajac swoje błedy, czyli jest on - jd - zwykłym grzesznikiem, jak
                    każdy, co mnie podnosi na duchu. Śmialo powiem, że jego rozmyslenia po
                    wnikliwej analizie są optymistyczne.

Zła widomosć, to taka, że książki jeszcze nie ma w sprzedaży na Podwalu.
                    Szukała Paulina w dziale filozofii w Księgarni Naukowej i nie ma.
                    A ponieważ ma ona dług wdzięczności wobec ciebie, więc będzie się dopytywać i
                    będzie się ją jak najszybciej kupić.
                    Maltretuje mnie, bo jak kupi to da mi ją dopiero na gwiazdkę. Będę musiała
                    pobawić się w chowanego i wyczaić gdzie ją schowała.

Tomek ma w poniedzialek 100 -tny trening i nie wiem jaką niespodziankę mu
                    zrobić, może masz jakiś pomysł.
                    • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.12.02, 21:17
                      No, wreszcie mówisz jak człowiek. Tak jest, rozważania Marka są bardzo
                      optymistyczne. Ładnie to napisałaś, dlaczego nie może być świętym. Dodałbym w
                      imię kropki nad i, że nie dlatego że był grzesznikiem (św. Augustyn i św.
                      Tomasz też byli), ale że ufał, że sam jakoś z tym sobie poradzi,
                      właśnie "autoperswazją" i "własnymi oczami".

Tomkowi kup Kubusia Puchatka, albo wiersze Tuwima, albo Brzechwy. Inwestuj w
                      jego intelekt. Jak twierdzi nie bez racji red. Ambroziak w tenisie gra najpierw
                      głowa, potem nogi, a dopiero potem ręce. Za parę lat, przed samym finałem
                      Wimbledonu, sprezentujesz mu oczywiście Marka Aureliusza (może nawet w
                      oryginale - oryginał był w grece, a nie łacinie).
                      • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.12.02, 21:26
                        też dobrze powiedziałeś, myślałam nad slodyczami , a tu książki, tylko to
                        chłopak, może jakiś komiks ?
                        • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.12.02, 21:56
                          OK, ale taki sprzed lat: Koziołek Matołek. Na pewno mu się spodoba.
                          • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.12.02, 22:12
                            skąd ja mu taką ksiązkę wezmę, chyba, że dam mu taka strą z obrazkami w twardej
                            oprawie, specjalnie zrobiona u introligatora, misie i szwierszczyki równiez mam
                            w twardych oprawach. Wiesz , że tomek umie stać na rękach - spryciarz. Jutro
                            jadę do marketu , postaram sie mu coś wybrać.

Jesli chodzi o ta dzialkę , to jeszcze nie koniec, teraz będzie sprawa o
                            bezumowne używanie terenu i znów to potrwa kilka lat.

Brzoza, zadowolona jesteś, że nie wspominamy o Maslowskiej, też mnie nie
                            zachęca ta lektura do czytania, czy juz robisz porządki świąteczne ?
                            • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.12.02, 22:31
                              a po nocy przychodzi dzień
                              a po burzy spokój

• Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.12.02, 22:39
                                Aż miło posłuchać.

Myślisz, że tych Koziołków Matołków teraz nie da się kupić? Popytaj.
                                • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.12.02, 22:52
                                  idę spać jd, myślę o brzozie czy nam się zgłosi, chyba nie wytrzymała tej burzy.
                                  Kolację jadłam dwoma rękami taka byłam głodna, nauczył mnie tego tomek, kiedy w
                                  prędkosci wepchał całą bulkę do ust, a pożniej ją trawił przez cały trening.

Przypomniało mi się , że mamy kłopot z Tomkiem, nie chce grać meczu i co teraz
                                  mamy robić , czy go przekupywać, jak mu wytłumaczyć by się nie stresował, on
                                  się denerwuje.
                                  dobranoc
                                  • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.12.02, 22:57
                                    No musi Tomek jakoś przejść przez te występy. Potraktuj go ciepłym, kobiecym,
                                    matczynym słowem.
                                    Z brzozą masz całkowitą rację. My tu o Masłowskiej ani mru-mru, a ona nic.
                                • brzoza2 Re: Niejasne staje się jaśniejsze 13.12.02, 22:54
                                  Wreszcie do Was dotarłam. Najpierw miałam w pracy wyłączony internet, a dzisiaj
                                  cały dzień w domu. Koszmar. Ale za to nawiedziła mnie refleksja, niezbyt
                                  zreszta odkrywcza, że człowiek szybko przyzwyczaja sie do tych wszystkich
                                  zdobyczy cywilizacji - byłam bez tego internetu jak ślepa i głucha.
                                  rita - ciesze sie, ze odzyskujesz równowage. Przed Toba świeta, musisz byc
                                  zwarta i gotowa, nawet nie dla siebie, a dla rodziny. Trudno, czasami - wbrew
                                  temu co twierdzi jd - musimy najpierw mysleć o innych (bliskich) a później o
                                  sobie. Chociaż.... to tez jest rodzaj myslenia o sobie. E tam....
                                  Porządków jeszcze nie robie, nie mam na razie czasu.
                                  Tomkowi kup - jeśli nie dostaniesz jakichs fajnych książek - pióro wieczne. To
                                  taki uniwersalny prezent.
                                  A co do Masłowskiej - prześle wam jutro dobrą recenzję (ze specjalna dedykacją
                                  dla jd!!!)

---
                                  <<<~~~~~~~~~~~>>>
                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.12.02, 23:15
                                    kurcze, nocne marki się spotkały
                                    wiesz brzoza, że Paulina zakazała mi czytać Masłowską i nie wiem dlaczego,
                                    pewnie nie lubi tego rodzaju kultury.
                                    Musimy się umówić na złożenie sobie życzeń, ja zaczynam porzadki od wczoraj i
                                    nic, a czekają zaległe okna. Mam nadzieję , że przed świętami zdąże ze
                                    zdjęciami.
                                    Słuchajcie pieczecie w domu ciasta czy kupujecie , oczywiscie na święta.
                                    • Gość: Mertsellab Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.12.02, 23:35
                                      NIEJASNE STALO SIE JASNIEJSZE.
                                      :-(((
                                      • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.12.02, 13:03
                                        Dziękujemy Marsellabowi za krzepiące potwierdzenie, że niejasne stało się
                                        jaśniejsze; tylko co znaczy to :-((( ?

Rita, już ustaliliśmy, że nie czytasz Masłowskiej, tylko Wojaka Szwejka.

Brzozo, czekam na tekst o Masłowskiej, ciekaw jestem, czy to będzie ten co
                                        myślę. Nie mam pewności, czy dobrze radzisz z tym piórem wiecznym. Tomek nie
                                        będzie wiedział do czego to służy (zdaje się że nawet moi dorośli synowie nie
                                        wiedzą o czymś takim jak pióro wieczne); najprawdopodobeniej od razy wypije
                                        atrament.
                                        • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.02, 16:39
                                          jadę kupować ksiązkę, ty jd pomyśl nad dedykacją. Musi to byś dedykacja
                                          podbudowująca
                                          • brzoza2 Re: Niejasne staje się jaśniejsze 14.12.02, 18:27
                                            jd - nie wiem, czy to jest to, o czym myslisz, ale na pewno jest to warte
                                            przeczytania. W dużej części podzielam opienie autora recenzji. Powiem wiecej -
                                            mysle jeszcze gorzej o pannie Masłowskiej. A właściwie nie do niej, bo za cóż
                                            winić biedne, niedorosłe jeszcze dziewczę, które przez dwa, czy trzy miesiące
                                            przed maturą odreagowywało stery przy pomocy amfy. Mam pretensje do tych
                                            wszystkich snobistycznych krytyków literackich (w tym i niektórych literatów,
                                            patrz: Pilch), którzy zrobili niej literatke, a młodym ludziom wode z mózgu,
                                            mawiając im, ze to tez jest dobra literatura.
                                            jd - Tobie Maslowska ma prawo się podobac, ty jestes wyrobiony literacko, ty
                                            odróżniasz dobre słowo od nijakiego i tandetnego. Dla Ciebie Masłowska jest
                                            pewną egzotyką, palmą na rondzie de Gaulle'a. Gorzej, że za wzorzec literacki
                                            powszechnie przyjmują sobie Masłwoską ludzie młodzi, dla ktorych Dostojewski i
                                            Gombrowicz sa zakurzonymi eksponatami w muzeum odwiedzanym przez ich dziadków.
                                            rita - Twoja Paulina jest bardzo mądra dziewczyną, jeśl nie poleca Ci
                                            Masłowskiej. Oczywiście przeczytaj ja, w końcu to nie boli i akurat o Twój gust
                                            literacki sie nie boję. Mnie chodzi o zjawisko szersze i stąd moje emocje.
                                            Wybaczcie.

<<<~~~~~~~~~~~>>>
                                            • brzoza2 Re: Niejasne staje się jaśniejsze 14.12.02, 18:31
                                              Oczywiście zachowałam się jak typowa blondynka - polecam Wam recenzje, a nie
                                              przesyłam adresu. Oto on:

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/ksiazki_021207/ksiazki_a_5.html
                                              Wystarczy skopiować, a potem wkleic tam, gdzie wpisuje sie adres.(procedura
                                              podobna, jak przy poszukiwaniu adresu książki jd!)
                                              ---
                                              <<<~~~~~~~~~~~>>>
                                              • brzoza2 Re: Niejasne staje się jaśniejsze 14.12.02, 18:32

hej, widzę, że nie trzeba nawet kopiować, wystarczy klinkąć w ten czerwony
                                                adres i już!
                                                ---
                                                <<<~~~~~~~~~~~>>>
                                                • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.02, 19:48
                                                  brzoza jesteś cudowna, tak napisałaś jak czułam, za mloda na bescelery, aby z
                                                  niej zrobić gwiazdę równą innym godniejszym uwagi , a nie docenieni, Pilch ma
                                                  chyba odloty tak promowac, niech się nią zachłystuja inni jej równi. Trzymam
                                                  twoją stronę - na razie cdn
                                                • brzoza2 Re: Niejasne staje się jaśniejsze 14.12.02, 20:03
                                                  Skoro Was póki co nie ma, to sama pogadam.
                                                  Co do pióra dla Tomka, to oczywiście nie upieram się, sama pióra nie uzywam,
                                                  chociaz bardzo bym chciała. Te, na które mnie stac, to badziewie, zaś
                                                  takie, "ktore się nosi" sa poza moimi finansowymi mozliwościami. Pisze więc
                                                  albo na komputerze, albo długopisem, i już!
                                                  Okien nie myje, poniewaz zdecydowaliśmy z mężem, ze jednek wymienimy te stare i
                                                  własnie wzięlismy z banku na 8 tysięcy złotych. Zaraz po świętach będę miała w
                                                  domu "sodomię i gomorię", ale za to będzie cieplutko i ładnie. ŁAdnie jednak
                                                  będzie dopiero duzo późnie, gdyż całe mieszkanie wymaga remontu - wszystkie
                                                  zaoszczędzone pieniadze plus prywatne pozyczki poświęciliśmy na kupno domu na
                                                  wsi, teraz trzeba wszystko spłacac.
                                                  Ufff, obysmy dozyli, bo pracy sie nie boimy. A propos pracy -jd, wczoraj (13
                                                  grudnia)były urodziny Danusi. Pamietam, jak w 1981 roku świetowalismy jej
                                                  urodziny przy ulicy Złotej (tam wtedy ze Szczepanem mieszkała), a ja później
                                                  wracałam do domu około godziny 11 wieczorem. Byłam beztroska, czułąm się
                                                  bezpiecznie, bo wszędzie było pełno żołnierzy, a później okazało się, że moi
                                                  Rodzice umierali ze strachu, bo wróciłąm po godzinie milicyjnej.
                                                  Zrzumiałam ich lęk dopiro później, kiedy uświadomiłąm sobie, że oni przezywali
                                                  swego czasy prawdziwą godzinę policyjna w okupowanej Polsce.
                                                  cd
                                                  ---
                                                  <<<~~~~~~~~~~~>>>
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.02, 20:07
                                                    stop brzoza, bo ja sie nie mogę wcisnąć, co za tłok
                                                  • Gość: Mertsellab Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.12.02, 20:21
                                                    Aha !!!
                                                    Dla mnie jeszcze nie ?
                                                  • brzoza2 Re: Niejasne staje się jaśniejsze 14.12.02, 20:21
                                                    Oczywiście te 8 tysięcy z banku, to pozyczka (kredyt odnawialny) a nie dobra
                                                    własne.
                                                    Uff!!! Ale sie dzisiaj rozgadałam! Odpuściłam sobie prace (czasami trzeba), a
                                                    poza tym moje biedne dziecko miało zatruty ząb, cierpi biedactwo, bo ja jeszcze
                                                    boli i - jak na razie - nie podchodzi do komputera. No to ja perfidnie
                                                    korzystam. Teraz pojde z pieskiem na spacer i byc moze jak wroce komputer dalej
                                                    bedzie wolny.Chociaz wolabym, żeby ją ten ząbek rpzestał boleć....
                                                    ---
                                                    <<<~~~~~~~~~~~>>>
                                                  • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.12.02, 20:45
                                                    Najpierw do miłego gościa Mertsellaba: może jeszcze nie jest jasne, ale ciągle
                                                    staje się jaśniejsze (w końcu taki - niedokonany - jest tytuł wątku).

Rita, no i co kupiłaś?

Brzozo, tak czułem, że podeślesz tę recenzja z "Rzeczpospolitej o książkach".
                                                    Czytałem ją już tydzień albo dwa temu. Ta recenzja raczej świadczy o
                                                    kompleksach jej autora, o jego zdenerwowoaniu, że jakaś małolata wpycha się i
                                                    jeszcze niektórzy jej sprzyjają. On by chciał by było jak zawsze: debiuty
                                                    około 40-tki, popularność ok 60-tki, salony, elegancja-Francja i on wydający
                                                    zachwycone opinie o godnych, doswiadczonych, sprawdzonych tuzach literatury.
                                                    Wyciąga z tekstu Masłowskiej kilka drobnych motywów; nie ma żadnego pomysłu na
                                                    całość; wreszcie dorywa się do czegoś: toż to Przyszewszczyzna. Oczywiście
                                                    parafrazy z Przybyszewskiego tylko świetnie świadczą o Masłowskiej; on je
                                                    traktuje z powagą belfra, jakby dziewczynę przyłapał na ściąganiu, tymczasem
                                                    one sa co najwyżej czyms w rodzju pastiszu, autoironii (wyraźnie wskazanej),
                                                    zresztą takich wyraźnych odowołań do klasyki jest jeszcze parę. Przybyszewski
                                                    osadzony w dzisiejszych realiach (jak pisze twój autor, przekonany, że w ten
                                                    sposób dołuje Masłowską) w wydaniu 19-latki to żaden nie moze być zarzut, ale
                                                    wyłącznie pochwała. Brzozo, i nie zamartwiaj się tak o innych, młodych
                                                    niewyrobionych czytelników, którym to może zaszkodzić (podczas gdy mi już nic
                                                    nie zaszkodzi); nie bierz na siebie odpowiedzialności za wszechświat. Te
                                                    małolaty z nie wyrobionym gustem sa całkiem, całkiem rozsądne (zerknij na swą
                                                    córkę); a my wciąż jesteśmy młodzi.
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.02, 21:01
                                                    tylko dlaczego Maslowską doceniają i uwielbiaja tylko starsze szelmy, a
                                                    rówieśnicy mają ją gdzieć, nawet jest wsród nich niezauważalna, czyli reklama
                                                    robi swoje, dlatego nie chcę ją czytać i nie będę, bo akurat nie interesuje
                                                    mnie jej środowisko.

Kupiłam Herkulesa z obrazkami i trochę tekstu w tym - czy dobrze zrobiłam, czy
                                                    Herkules będzie trafnym prezentem.
                                                    Teraz czekam na tekst dedykacji.
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.02, 20:52
                                                    czy to ząb mleczny czy stały, jak mleczny to go wywal, po co ma się dziecko
                                                    męczyć. Jakiego pieska masz ?

jd - komplementy na twój temat chyba nigdy mi się nie wyczerpią.
                                                    Weszło dziś stare małzeństwo do sklepu, wiem że chodzą na uniwersytet trzeciego
                                                    wieku na UJ i tak przypadkowo zapytałam się co teraz czytają. Pani dumnie ,
                                                    myśląc że mnie zagnie powiedziala - Kurta Vangutena i mówi dalej , pani nie zna
                                                    , to taki amerykański autor - a ja jej przerywam i kończę pewnie Rysia
                                                    Snajpera, mam cały jego zbiór ksiązek. Sami zaskoczeni zaczeli mowic, że teraz
                                                    czytaja Grocholę, a ja jej na to - a Maslowską już państwo przeczytali i co
                                                    i..... nie wiedzieli kto to jest , poczułam sie dumna i pomyslałam że jest
                                                    jeden zero dla mnie. Dyskusja toczyła się dalej, zeszła nawet na Pilcha. W
                                                    końcu jak małżeństwo wyszło, mąż , który się temu wszystkiemu przysłuchiwał
                                                    mówi - wiesz co , zaskoczyłaś mnie, nawet nie moglem się wtrącić -
                                                    odpowiedziałam, widzisz jak internet kształci.
                                                    Pewnie, był to grzech pychy z mojej strony, ale jakie to przyjemne móc
                                                    rozmawiać nie tylko o pogodzie.
                                                  • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.12.02, 21:03
                                                    Miałaś pełne prawo do tej odrobiny grzesznej pychy, a podziw męża to zysk
                                                    nieprzeliczalny na nic.

Co kupiłaś Tomkowi?
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.02, 21:07
                                                    pisalam Herkules - czy dobrze????
                                                  • brzoza2 Re: Niejasne staje się jaśniejsze 14.12.02, 21:12
                                                    jd - niemal absolutnie sie z Toba nie zgadzam. Ale dzisiaj juz nie mam szans
                                                    wytoczyc swoich dział i armat, bo moje 15-letnie dziecko z bolacym zatrutym
                                                    zebem (niestety, to nie mleczak) nieco odżylo i zapałało chęcia przyklejenia
                                                    sie do monitora.Jeśli to ma jej pomóc, ja ustepuje.
                                                    Jutro z kolei ja sie przyklejam do kompa z powodu pilnego tekstu, który musze
                                                    dostarczyc w terminie, niestety, na poniedziałek. Ale Ci - jd - nie odpuszczę i
                                                    replike stosowną przedstawię. Nie mysl sobie!
                                                    ---
                                                    <<<~~~~~~~~~~~>>>
                                                  • brzoza2 Re: Niejasne staje się jaśniejsze 14.12.02, 21:16
                                                    rita - jeśli grzech pychy w takim własnie kontekście jest Twoim jedynym, lub
                                                    jednym z niewielu, to grzesz dalej na zdrowie!
                                                    ---
                                                    <<<~~~~~~~~~~~>>>
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.02, 21:17
                                                    brzoza - muszę cię ochrzanić, to jak dopuściłaś do takiego stanu zęba stałego
                                                    dziewczynie ? Wiesz, ja płaciłam za Pulinę podwójnie dentyście, żeby dziewczynę
                                                    ujarzmił i udało się jeszcze przy małym ubytku.
                                                  • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.12.02, 21:18
                                                    Brzozo, w tym co napisałem do ciebie najważniejsze było : "my jesteśmy młodzi"
                                                    (oczywiście rita też).

Rita, wstyd się przyznać, ale co to jest ten Herkules?
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.02, 21:20
                                                    nie udawaj, to samo pytanie zadałam Paulinie w markecie i wiesz co
                                                    odpowiedziała, przeciez czytałaś mitologię, więc ci odpowiadam, przecież
                                                    kazałeś mi przeczytać mitologię.
                                                  • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.12.02, 21:30
                                                    Przecież nie kupiłaś niewinnemu dziecku Mitologii. Mów co to.
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.02, 21:38
                                                    to jest bajeczka z obrazkami - tytuł Herkules
                                                    Myślę, że będzie dobra , skojarzyłam sobie to z silnym bogiem , wygrywającym
                                                    walki w dobrej wierze. Zeus obdarzył go siłą - chyba coś tak.
                                                    Jest ładne w twardej kolorowej oprawce, myślę , że Herkules może być jego
                                                    patronem. Mialam w ręce wiersze Tuwima i cztając o Lokomotywie myślałam , że
                                                    będzie to dla niego staroświeckie.
                                                    A co , nie podoba ci się to ??????
                                                  • ballest Re: Niejasne staje się jaśniejsze 14.12.02, 21:39
                                                    Jestem zaskoczony, wy mitologie czytacie, ale o POLSCE Zero wiecie.
                                                    Mysle, ze wiecie kim biali Chorwaci byli !!!
                                                  • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.12.02, 21:44
                                                    Witamy wszechwiedzącego o Polsce księcia. Chodzi o białych Chorwatów
                                                    politycznie czy rasowo?

Rita, może być jak najbardziej ten Herkules. Ale nie bardzo wiem co napisac
                                                    dziecku. Ty to wyczujesz sto razy lepiej.
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.02, 21:47
                                                    nie popuszczę , przecież to ty jesteś Pilchowskim szelmą - czekam jeszcze dziś,
                                                    bo starsz to ładnie wydrukuje na komputerze - liczę na ciebie
                                                  • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.12.02, 21:53
                                                    Rita, masz mnie za szafę grającą, a ja płyt dla takich maleństw w niej raczej
                                                    nie mam. Pomyślę, ale nie spodziewaj sie wiele i równolegle kombinuj coś sama.
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.02, 21:59
                                                    kombinuję więc - w 100-tny trening, przyjmij drogi tomeczku Herkulesa i bądż
                                                    jak on silny na dobre i na żłe
                                                    może bez tego złego
                                                  • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.12.02, 22:23
                                                    I zrób na kortach to, czego on nie zdążył, bo nie wymyślili jeszcze wówczas
                                                    rakiety tenisowej.
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.02, 22:33
                                                    to znaczy co mam zrobić na kortach ?????????
                                                  • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.12.02, 22:35
                                                    To był ciąg dalszy do twojego wpisu dla Tomka.
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.02, 22:42
                                                    poważnie mówisz ?
                                                    jd - odchodzę od komputera, dobranoc
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.02, 22:45
                                                    dobrze to wyjdzie, tomek ma fantazję i jeszcze to zrobi - tak mu właśnie
                                                    napiszę, zrozumiałam.
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 19:11
                                                    ballest - wiesz do czego mnie zmuszasz, do wyznania , że uwielbiam jd i nikt
                                                    tego nie może mi zabronić. Nie jest to szkodliwe, wręcz przeciwnie, pobudza do
                                                    walki o zycie , przez co nie zgrzybiałam w tej warowni i mam cel coś osiągnąć.
                                                    Wyjatkowo kulturalnie do ciebie podchodzę i tu chyba nie masz pretensji. Gram w
                                                    otwarte karty, bez fałszywości i dużą dozą kultury, nazywając siebie jak
                                                    powinnam.
                                                    A teraz jak mozesz i nie sprawi ci to trudności,proszę, wstaw do albumu
                                                    wszystkie moje zdjęcia nie podpisując ich, nie mam już nic do ukrycia i daj je
                                                    do tego wątku.
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 20:22
                                                    Wiesz jd - mam taką babcię , która przychodzi tylko w niedzielę prosto po
                                                    kościele, regularnie kupuje ciasta. Ta babcia to ewenement babć, zaczyna od
                                                    słów: k.... ten Miller nasz wykończy, k.... ta komuna tez ...., k....ta UE i
                                                    domyslacie się sami co dalej leci - leci kabarecik. To jest babcia , która tym
                                                    zyje, a polityka jest jej chlebem powszednim. Nawet zmiana tematu o pogodzie
                                                    nic nie zmieni , bo okazuje się , że i pogoda też zależy od k... Millera.
                                                    Są ludzie , którzy w ten sposób podnoszą sobie adrenalinę , mają lepsze
                                                    krążenie krwi i nie wiedzą co to spokój duszy. Pisze bo wspominales kiedyś o
                                                    babciach.

Mam nadzieję , że wygrywacie mecz i nie zapomniesz zdjąć i zwinąć siatkę , tak
                                                    bym nie musiała to jutro robić ja. Jak na sali zdejmuję siatkę , zawsze myślę ,
                                                    że ty właśnie grałes i zapomniałes ją ściągnąć tak by sala była przygotowana na
                                                    inne zajęcia.
                                                  • ballest Re: Niejasne staje się jaśniejsze 15.12.02, 20:37
                                                    Rito, juz wczesniej to zauwazylem, ale nie powinnas to na Forum wyglaszac.
                                                    Jak zmienimy domene, beda Twoje zdjecia w Albumie, mysle ze to w styczniu
                                                    zrobie.
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 20:40
                                                    co to znaczy zmienimy domene ??????, w styczniu za póżno, to musi być przed
                                                    świętami
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 20:44
                                                    wiesz co , my rozmawiamy bez poczty - okaże się jak bardzo mnie skarci .
                                                  • ballest Re: Niejasne staje się jaśniejsze 15.12.02, 20:47
                                                    Nie mam z tym problemu !!!
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 20:54
                                                    co to znaczy zmienić domene?????
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 21:55
                                                    Eda mi wrzuci zdjęcia do albumu, może nawet jeszcze dziś !!!!!!!!

jd i brzoza czekajcie cierpliwie, będzie stronka, bardzo sie staram
                                                  • ballest Re: Niejasne staje się jaśniejsze 15.12.02, 22:13
                                                    nie rob "druku" o.k. !!!
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 22:21
                                                    jakiego znów druku ?????
                                                  • ballest Re: Niejasne staje się jaśniejsze 15.12.02, 22:39
                                                    NACISKU !!!!
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 22:45
                                                    ballest - nie będę ciebie słuchać, nie wiem o co ci chodzi ??
                                                  • eolka_ Re: Niejasne staje się jaśniejsze 15.12.02, 22:57
                                                    witam . na prośbe rity zakładam album do którego wrzucam fotki które wam
                                                    obiecała. przepraszam za zwłoke , bo wiem ze to powinno być juz jakis czas
                                                    temu , generalnie opóźnienie to w dużej czesci moja wina .... na próbę fotki
                                                    młodych tenisistów . postaram sie aby dzisiaj bylo ich wiecej .
                                                    tak w ogóle to miło mi was poznać . skoro rita was lubi , to znaczy ze
                                                    jestescie tego warci .
                                                    foto.onet.pl/mojalbum/mojalbum.html?id=4697&r=1
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 23:01
                                                    Eda , jakie hasło podać
                                                  • eolka_ Re: Niejasne staje się jaśniejsze 15.12.02, 23:04
                                                    nie trzeba hasła , kliknij na link , potem na tytuł fotki , powinno samo
                                                    załadować ... przynajmniej u mnie działa
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 23:08
                                                    link podaje , że muszę się zarejestrować , nawet nie mogę sie zarejestrowaćć ,
                                                    bo mnie odrzuca - Eda jak to działa
                                                  • eolka_ Re: Niejasne staje się jaśniejsze 15.12.02, 23:14
                                                    no to katastrofa ..zreszta moze nei do końca ...nie działa dzis strona albumu ,
                                                    wiec wyszukalam na onecie , ale widac nie jest tak jak powinno , mi wskakuja
                                                    fotki odrazu . jutro przeniose to na inna strone i bedzie dobrze mam nadzieje .
                                                    w kazdym badz razie licze na wyrozumiałość reszty i proszę o cierpliwość do
                                                    jutra
                                                  • eolka_ Re: Niejasne staje się jaśniejsze 15.12.02, 23:16
                                                    zreszta jest jeszcze jedna mozliwosc ...jesli ktos chce miec te fotki na juz ,
                                                    to moze napisac na moj mail , to wysle ... ale decyzje pozostawiam ricie .
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 23:21
                                                    Eda - dziękuję ci i tak za szybkie dzialanie, najwazniejsze są chęci i tak
                                                    dzisiaj nikogo niem więc do jutra poczekają.
                                                    Muszę wszystkim powiedzieć , że Eda jest wspaniała i jest ciocią Tomka i Darii
                                                    czyli moich i jd przyszłych gwiazdorów. Dzięki.
                                                    Eda włóż wszystkie zdjęcia te dziecięce i starsze , wszystkie i terażniejsze i
                                                    ze sklepu, bez obciachu.
                                                    Dzięki i dobranoc
                                                  • eolka_ Re: Niejasne staje się jaśniejsze 15.12.02, 23:27
                                                    uwielbiam słuchac komplementów , ale z ta wspaniałościa to przesada ... ciocią
                                                    ich jestem , również siostrą mamy Darii i szwagierką Soprano .. czytałam
                                                    Zbrodnie Ikara , wiec chyba wiecej dodawac nie musze :-)
                                                    checi sa , jutro sprobuje zdobyc fotki z treningów to bedzie pełny obraz .
                                                    co do wspaniałości i odsoby o świetej cierpliwosci to chcialabym przedstawic
                                                    rite , ale chyba juz nie musze .. z tego co czytałam to tutaj same osobowosci ,
                                                    wiec czuje sie maluczka i ciesze sie ze moge w czyms pomoc .
                                                    tak swoja droga to faktycznie chyba wszyscy juz spią i nalezy chyba pójść ich
                                                    sladem ...
                                                  • ballest Re: Niejasne staje się jaśniejsze 15.12.02, 23:28
                                                    DOBRANOC , poczekamy :-))))'
                                                  • eolka_ Re: Niejasne staje się jaśniejsze 15.12.02, 23:31
                                                    a jednak ktos nie spi ... dla zainteresowanych , to albm na onecie nazywa sie
                                                    rita , wiec moze tak sprobujcie poszkac ... powinno byc ok .
                                                  • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.12.02, 09:47
                                                    Rita, siatki faktycznie nie sprzątam, ale tylko dlatego, że robią to młodsi, a
                                                    ja jestem nie z tych najmłodszych. Pięknie się wczoraj grało, a za tydzień po
                                                    grze mamy coroczną piwną kolację przedświąteczną.

Ależ namieszaliście z tym albumem ze zdjęciami. W każdym razie nie dotarłem do
                                                    niego wcale. Rozumiem, że wszystko zmierza we właściwą stronę. Ja w rewanżu też
                                                    będę miał niedługo coś nowego w internecie.

Zdecydowane pozdrowienia dla Eolki (czyli Edy, ale Eolka jest ładniej),
                                                    potwierdzam wszystkie komplementy.

Nieźle nastukaliście tu wczoraj postów. Tylko Brzoza szykowała dla mnie w ciszy
                                                    i oddaleniu nokautujacy cios anty-Masłowski.
                                                  • brzoza2 Re: Niejasne staje się jaśniejsze 16.12.02, 11:22
                                                    Witaj Eolko - przyjaciele naszych przyjaciół sa i naszymi przyjaciółmi
                                                    (rekomendacja rity wystarcza). Dziękujemy za komplementy, nie wiem, czy
                                                    zasłużone.... Oczywiście czynię to także w imieniu jd, który przez wrodzona
                                                    skromnośc nie zaprotestował.
                                                    Próbowałam wejść do Onetu, zarejestrowac się - zarówno przy pomocy istniejącego
                                                    juz adresu (mam w Onecie skrzynkę), jak i tworząc nowy - wszystko bez skutku. Z
                                                    tego właśnie powodu nie lubię i raczej nie korzystam z Onetu, gdyz procedura
                                                    rejestracji jest absolutnie porąbana i przeznaczona chyba dla ludzi, którzy
                                                    maja duzo czasu do zmarnowania.
                                                    Nie stresujcie sie więc dziewczyny, bo to raczej wina portalu, a nie wasza. Co
                                                    nie znaczy, że nie czekam z niecierpliwoscią, hm:))
                                                    jd - ogłaszam przedświateczne zawieszenie broni w wojnie masłowskiej, granaty
                                                    i preshingi argumentów zostawie sobie na później, a Ciebie potrzymam w
                                                    dotkliwej niepewności.
                                                    rita - z tym zebem Darii (mojej!) to było nie z powodu mojego zaniedbania,
                                                    gdyż chodzimy na kontrole regularnie. W tym wypadku nawet nasz ukochany
                                                    dentysta myslał, że to maleńka dziurka, a dopiero podczas borowania okazało
                                                    sie, że on (ząb) psuł się od srodka i nic nie było widac. Boje się, że tak może
                                                    byc i z innymi. Oby nie.
                                                    ---
                                                    <<<~~~~~~~~~~~>>>
                                                  • brzoza2 Re: Niejasne staje się jaśniejsze 16.12.02, 11:32
                                                    Dotarłam do albumu inna drogą, ale na razie jest tam tylko jedno zdjęcie -
                                                    urocze dzieciaki, chyba nieco młodsze, niz dziś...
                                                    Może wystarczy skopiować poniższy adres, wkleić w okienku i wejśc.Próbowałam,
                                                    udało się:

foto.onet.pl/albumy/album.html?id=4697&grupa=0&kat=20&a=edytah
                                                  • brzoza2 Re: Niejasne staje się jaśniejsze 16.12.02, 11:34
                                                    Nawet wystarczy tylko kliknąć....

pa, pa - biore sie wreszcie za to, co powinnam, ZA PRACĘ !
                                                    ---
                                                    <<<~~~~~~~~~~~>>>
                                                  • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.12.02, 13:40
                                                    Ok., ja też zobaczyłem Tomka i Darię, ale to było wszystko (choć i tak sporo).

Brzozo, sprawę Masłowskiej bierzemy w takim razie w nawias (fachowo-
                                                    filozoficznie można to określić też tak: dokonujemy redukcji transcendentalnej,
                                                    ewrentualnie też: redukcji fenomenologicznej). Moje potwierdzenie komplementów
                                                    dotyczyło nie komplementów w wykonaniu Eolki, ale w wykonaniu Rity pod adresem
                                                    Eolki. Tylko nieuzasadniona niechęć do Masłowskiej (to było ostatni raz o
                                                    Masłowskiej do Sylwestra) mogła cię tu zwieść.
                                                  • brzoza2 Re: Niejasne staje się jaśniejsze 16.12.02, 13:48
                                                    jd - napisałeś, co nastepuje (cytuję po literkach):
                                                    "dokonujemy redukcji transcendentalnej, ewrentualnie też: redukcji
                                                    fenomenologicznej."

Czy Ty sie przypadkiem nie wyrażasz i mnie nie obrażasz...
                                                  • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.12.02, 13:58
                                                    Brzozo, napisałem co napisałem w dowód szacunku i najlepszych mych intencji w
                                                    wiadomej sprawie (Dorota). Użyte zwroty sa rezultatem najwyższych wzlotów i
                                                    natchnienia kultury europejskiej. Jeśli mi nie ufasz, niech Paulina Rity
                                                    zweryfikuje to na zajęciach na najstarszym polskim uniwersytecie.
                                                    Miłej roboty, pozdrowienia dla Danusi.
                                                  • brzoza2 Re: Niejasne staje się jaśniejsze 16.12.02, 14:34
                                                    jd - oczywiście, że twoje intencje sa czyste, wszak Ty sam prawym człowiekiem
                                                    jestes.W dodatku dotrzymujesz słowa - obiecałeś, ze do końca roku nie uzyjesz
                                                    wiadomego słowa na M i jesteś konsekwenty (o zamiennikach mowy nie było).
                                                    Danusi pozdrowic nie moge, jako że pracuje w domu. Uczynię to jednak w piątek,
                                                    gdyż spotkamy sie w firmie na "tradycyjnej Wigilii".
                                                    ---
                                                    <<<~~~~~~~~~~~>>>
                                                  • eolka_ Re: Niejasne staje się jaśniejsze 16.12.02, 19:46
                                                    witam ponownie ....ulżyło mi , że dotarliście do fotki ...tylko jedna , to
                                                    fakt, ale chcialam zrobic próbe , teraz bede mogłą z czystym sumieniem
                                                    powrzucac tam resztę . nie obiecuje , ze juz dzis , bo mam sprwozdanie do
                                                    napisania i to dosc obszerne , ale bede robic co w mojej mocy ...apropo
                                                    dzieciaków to w miarę nowa fotka , bo z wrzesnia tego roku , ich pierwsze dni w
                                                    szkole ...
                                                    tak czytam wasz watek i pozwole sobie wtracic .. na "radjostacji" czytaja
                                                    Masłowska ( oczywiscie mowie o tej od dresiarskiej powiesci ) w piątki
                                                    wieczorem ...ykmh , nie wiem ale chyba sie starzeje i mi to nie podchodzi , ale
                                                    jak ktos lubi i nie ma czasu na czytanie , to niech chociaz posłucha , powinno
                                                    sie byc na bieżąco :-)... pozdrawiam
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 20:48
                                                    Witaj Edo! - dzięki za wszystko i wierzę, że p ójdzie ci jak po maśle i zobaczą
                                                    wreszcie moi przyjaciele wszystko, bo inaczej się opowiada a inaczej się
                                                    wyobraża.
                                                    Tomek dostał prezent, bardziej był zadowolony ze słodyczy niż z ksiązki , ale
                                                    myślę że tata tomka jakoś to przetłumaczy. Dzieciaki grały dziś fatalnie, naet
                                                    najgorzej jak umiały. Tomek przegrał ze mną 1:6 na małe pola i cieszę się , że
                                                    nauczył się przegrywać, bo i to jest potrzebne. Dotychczas nigdy nie kończył
                                                    meczu tylko schodził z kortu. Ale i ja zostałam zaskoczona przez tatę tomka i
                                                    otrzymałam książkę o Samprasie około 300 stron.

Słuchajcie temat pani M został zamknięty we Wprost cdn
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 20:53
                                                    Na bezrybiu i Maslowska gwiazdą - zgadzam się z recenzją, chyba nie będę czytać
                                                    blokersów czy hiphopowych arcydzieł.
                                                    W Angorze znów pisze o Pilchu, który sprzedał się wydawnictwu niemieckiemu i
                                                    jego najnowsza ksiązka będzie dostępna tylko w księgarniach wysyłkowych - brawo
                                                    Pilch , woda sodowa bije, aż bąbelki lecą.

Z ballestrem robi się bardziej wesoło, widzieliście wczorajsze bombardowanie.

jd - jeszcze nie mam tej ksiązki, czekam niecierpliwie aby przeczytać i
                                                    podyskutować o niej.
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 21:03
                                                    zapomniała bym , Eda jest fachowcem od okularów, jeśli potrzebujecie rady
                                                    optyka napewno wam odpowie, zna również doktora biegunkę. Jest nalepszym i
                                                    sprawdzonym doradcą optycznym - skorzystajcie.
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 22:05
                                                    to się nazywa maltretacja :-)
                                                  • ballest Re: Niejasne staje się jaśniejsze 16.12.02, 22:15
                                                    Nie bombardowanie,;-))) jestem naladowany energia, przez mego motywatora.
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 22:18
                                                    a co jaki czas isę ładujesz ???
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 23:06
                                                    godzina moja wybiła, przykro mi, że nikogo nie spotkałam, zacznę podejrzewać,
                                                    że to jakiś spisek, tymbardziej, że od jutra zajmuję się domem i nie wiem jak
                                                    będzie z czasem.
                                                    dobrej nocy życzę wszystkim
                                                  • ballest Re: Niejasne staje się jaśniejsze 16.12.02, 23:19
                                                    Wiem, ze na tym watku mile widziany nie jestem, ale dziekuje i Tobie tez zycze
                                                  • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: 193.0.68.* 17.12.02, 13:33
                                                    Witam dziś, bo wczoraj nie mogłem. Kiedy będzie ten album, a nie tylko jedno
                                                    zdjecie? Popytałbym Eolke o sprawy okularów, ale nie wiem jeszcze jak to ująć?

Brzozo, jak będziesz na Wigilii w RZ i miałabys na to ochotę znjdź Janka
                                                    Chmiela albo Ewę Litwiniak, albo Agnieszkę Pieńskowską, albo Ewę Kardas, i
                                                    powiedz, że ich całuję i by oni ucałowali wszystkich z całego kraju.
                                                  • brzoza2 Re: Niejasne staje się jaśniejsze 17.12.02, 14:24
                                                    jd - niestety, nie pozdrowie osobiście, jako ze będzie to Wigilia tylko PPW -
                                                    tak sie porobiło, ze RZ nie zaprasza juz PPW i odwrotnie. Przykre to. W
                                                    ogóle "źle sie dzieje w państwie duńskim", zaś kłótnie szefów i właścicieli
                                                    odbijają sie bezpośrednio na ludziach. Ale znajde sposób - w naszej firmie
                                                    pracuje mama Agnieszki, więc przez nią własnie przekaże te wszystkie całuski od
                                                    Ciebie.

rita - czy masz juz zwiększony ruch przedświateczny, czy ludzie już robia
                                                    zakupy, czy czekają na ostatnia chwilę?
                                                    A co do tych zdjęć, to ja tez nie moge sie doczekać - smaku obydwie z Eolka
                                                    narobiłyscie, ojojoj!
                                                    ---
                                                    <<<~~~~~~~~~~~>>>
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 20:52
                                                    słuchajcie , również jak wy oczekuję na zdjęcia, ale co ja mam zrobić kiedy
                                                    czuję się jak inwalidka przy komputerze i pozostaje mi tylko czekać razem z
                                                    wami. A warto będzie bo są to zdjęcia malej ritki z Olsztyna, pózniej sesja
                                                    zdjęć pożegnania Olsztyna, następnie ustabilizowana rita we włościach i
                                                    ogrodach weneckich, gril dla psów, sklep i na końcu treningi z dziecmi pod
                                                    balonem czyli zapowiada się obiecująco tylko się martwię o wasz odbiór tego
                                                    wszystkiego.

jd - odbyłam dzisiaj 101 trening z tomkirm i było wspaniale, jeszcze tak nie
                                                    grał jak teraz, nawet nie wiesz jak dochodzi do mnie , że ja wytrenowałam
                                                    najepszego w Polsce dzieciaka. Ma taka swobodę uderzeń i taki sprawny , że już
                                                    mnie nokałtuje, tylko musi chcieć, a bardzo chciał, bo w szkole patrzyli na
                                                    niego koledzy, grał pokazówkę, nawet nie wierze sobie , że tak go mogłam
                                                    wytrenować, cdn
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 21:09
                                                    brzoza - ząbek wyrwany ? U mnie w sklepie jest całkowity zastój, tyko ci co coś
                                                    nagle do gardła potrzebują to wpadają. Sam wiesz gdzie chodzisz na zakupy i
                                                    inni i wszystko traktuję normalnie, sama przez dwa dni biegałam po marketach za
                                                    prezentami. U mnie ruch zaczyna się dwa dni przed świetami o ile się zacznie.

jd - typowy przyklad trywalizmu w tenisie - co to oznacza, czytam legendę
                                                    Samprasa i napisane jest niezbyt ciekawie, tylko fanatyk tenisowy by to
                                                    zrozumiał. jd - czy niejasne zrobiło się jasne, bo ciągle dla mnie jest
                                                    niejasne dlaczego ciebie nie widać na tym wątku. To się czuje , że się to czuje.
                                                  • spinkaa Re: Niejasne staje się jaśniejsze 17.12.02, 21:24
                                                    rita - ząbka na szczęscie nie trzeba było wyrywac, wszak to nie jest mleczak i
                                                    wyleczyć go mozna.
                                                    święta - mam juz część zakupów, chociaż do tyłu jestem z niektórymi prezentami.
                                                    I nie mam ryby - czekam na przedświąteczną obniżkę ce, w końcu mamy wolny rynek!
                                                    A pamietacie (musicie pamiętać!), jak po karpai stało sie godzinami w kolece, a
                                                    najczęściej to załatwiało sie go po znajomości. I czyż wtedy nie smakował
                                                    lepiej, niz teraz zwyczajnie, bez wysiłku kupiony?

Gratuluję Ci Tomka (rodzicom i cioci oczywiście także)- mysle, że naprawde
                                                    zrobisz z niego mistrza godnego nie tylko swej trenerki, ale także naszych
                                                    narodowych barw.

co do jd - zdaje mi się, ze dobrze czujesz, to co czujesz w kwestii niejasności
                                                    braku jego obecności na watku. (Fajne zdanie, prawda?)
                                                    Buziaczki:)))
                                                  • eolka_ Re: Niejasne staje się jaśniejsze 17.12.02, 21:26
                                                    jej , czuję się strasznie , ze nie dostarczyłam tych fotek :-( ..naprawde
                                                    niewiele miałam czasu , pracuję do 19 , a teraz właśnie wróciłam z zakupów
                                                    które mnie wykończyły , straszliwie nie lubię chodzić po sklepach ,ale czasem
                                                    niestety trzeba ...złapię mały oddech i zaraz siadam do tego albumu . podpisów
                                                    pod zdjęciami nie gwarantuje , ponieważ tutaj za eksperta przydałaby sie rita .
                                                    jeśli mogę być w czymś pomocna w sprawie okularów to chetnie .
                                                  • brzoza2 Re: Niejasne staje się jaśniejsze 17.12.02, 21:28
                                                    Wybaccie, znowu wam zaspinkowałam! To sie juz nie powtórzy!
                                                    ---
                                                    <<<~~~~~~~~~~~>>>
                                                  • brzoza2 Re: Niejasne staje się jaśniejsze 17.12.02, 21:32
                                                    Eolko - nie przejmuj sie tak okropnie tym albumem, my mamy cierpliwośc, my
                                                    poczekamy. Jeśłi pracujesz tak długo, to akurat interesujace nas fotki moga
                                                    poczekać, ty zaś odpocznij i odstresuj się po pracy. To ma byc przeciez
                                                    przyjemnośc dla wszystkich, takze dla ciebie.
                                                    ---
                                                    <<<~~~~~~~~~~~>>>
                                                  • brzoza2 Re: Niejasne staje się jaśniejsze 17.12.02, 21:35
                                                    jd - ja tez uciekam, ale zgłos sie, rita czeka, choc jest w kuchni (Boże, mnie
                                                    to tez czeka!)
                                                    pa, pa
                                                    ---
                                                    <<<~~~~~~~~~~~>>>
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 21:31
                                                    jd - zgloś się, prosze cie, chociaż już lecę do kuchni to zaglądam na wątek
                                                  • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 17.12.02, 21:52
                                                    Jestem, jestem. Dzięki za troskę. Wtroki bywaja dla mnie mordercze i tak było
                                                    dzisiaj. Miałem prawdziwą batlię intelektualną w robocie, ale twórczą i w sumie
                                                    zwycięską. No i mam zmęczonę teraz te szare pod sufitem. Nie liczcie więc na
                                                    żadne finezyjne frazy ocierajace się o Jerzego P.
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 21:52
                                                    czy słyszycie co Eda nam dzisiaj szykuje ?????? - tuż, tuż niespodzianka.
                                                    brzoza - pieczesz ciasta?
                                                  • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 17.12.02, 21:54
                                                    Wpisalismy się w jednej chwili, więc raz jeszcze witam, witam i spokojnie
                                                    czekam na albumy.
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 21:55
                                                    było pytanie o trywialny tenis?
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 21:59
                                                    moze to trwać bardzo długo, bo Eda jest nocnym markiem i przesiaduje do 5 rano.
                                                    jd - moze puścisz Kronikę Filmową
                                                  • Gość: jd Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 17.12.02, 22:02
                                                    Rita, nie bardzo czuję o co chodzi z tym trywialnym tenisem. To raczej nie może
                                                    się odnosić do Samprasa, ale do różnych nudziarzy grających bez błysku i iskry
                                                    bożej. Absolutnym natomiast zaprzeczeniem trywialnego tenisa był w latach
                                                    ostatnich - moim zdaniem - Patrick Rafter.

Brawo, brawo dla postępów Flaczka.
                                                  • Gość: rita Re: Niejasne staje się jaśniejsze IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 22:11