Gość: swiatowy IP: *.range86-132.btcentralplus.com 19.04.06, 17:47 Kiedy rusza? Czy ktos wie?a moze to kolejna "udana" inwestycja ratusza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eaton Re: budowa nowej filharmonii IP: *.54.99.216.dsl-cust.ca.inter.net 19.04.06, 22:59 No a jak ci sie wydaje? TO juz trwa kilka dobrych lat i smiech mnie ogarnia jak slysze o tej rozbudowie.Ciekawe nad czym pracuje pan dyrektor Lewandowski bo efektow jakos nie widac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyz Re: budowa nowej filharmonii IP: *.olsztyn.mm.pl 19.04.06, 23:29 Ciekawe, że najbardziej przejmują się Filharmonią ci, którzy tam nie chodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: budowa nowej filharmonii IP: *.range86-132.btcentralplus.com 20.04.06, 17:29 Jezeli miales na mysli mnie to odpowiadam Ci ze ja chodze do filharmonii i do teatru tez Jeden lubi to drugi obejzec Rocky 10 w multiplexie Malkowski tak sie chwalil projektem nowej filharmonii ach ten wirtualny Olsztyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyz Re: budowa nowej filharmonii IP: *.olsztyn.mm.pl 20.04.06, 19:04 Szanowny Światowy i Wielce Nadęty Kulturą! Właśnie się Waszeć zdradziłeś, że łżesz. Bo gdyby Waszeć chodził do Filharmonii, to byłbyś na bieżąco poinformowany. Tam teraz niemal przed każdym koncertem mówi sie, jaki jest stan spraw z budową i jak wygląda rozkład jazdy. A co ma do tego Rocky 10 w multipleksie? Ach, ta wirtualna światowość! Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: budowa nowej filharmonii 20.04.06, 19:58 ja tam się nie znam (w dodatku do filharmonii nie chadzam), ale z tego co wiem Światowy w Olsztynie nie mieszka, na co wskazywałoby jego częściowe ip, więc domniemywam że może bywać w filharmonii rzeczywiście, lecz niekoniecznie w Olsztynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikto Re: budowa nowej filharmonii IP: *.cust.iol.ie 20.04.06, 20:17 mameluch napisał: > ja tam się nie znam (w dodatku do filharmonii nie chadzam), ale z tego co wiem > Światowy w Olsztynie nie mieszka, na co wskazywałoby jego częściowe ip, więc > domniemywam że może bywać w filharmonii rzeczywiście, lecz niekoniecznie w > Olsztynie. Czyzby British Telecom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: budowa nowej filharmonii IP: *.range86-141.btcentralplus.com 23.04.06, 14:46 Nie lze koleszko nie lze bo niby po co?Niestety nie jestem na biezaco poinformowany bo od 8 miesiecy nie ma mnie w Olsztynie Sam nie chodzisz nie lubisz to sie niewypowiadaj za innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikto Re: budowa nowej filharmonii IP: 212.2.170.* 23.04.06, 20:17 Spoko. Ja tez od lipca siedze w Galway w Irlandii. Caly Olsztyn na biezaco to internet. Odpowiedz Link Zgłoś
hawruk Re: budowa nowej filharmonii 19.04.06, 23:58 I co? Będą dwie? Jedna w 3/4 pusta, a druga całkowicie. Lepiej wzięliby się za budowę boisk do kosza na osiedlach, żeby młodzież zamiast spijać piwko na ławeczce sobie popykała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwu Re: budowa nowej filharmonii IP: 82.160.236.* 20.04.06, 00:37 Budowa ma niby ruszyć jesienią tego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyz Re: budowa nowej filharmonii IP: *.olsztyn.mm.pl 20.04.06, 01:20 Jeszcze jedna ciekawostka w tym wątku: ta święta wiara, że jak sie zrobi boisko do kosza, to młodziez przestanie pić piwo. A ja twierdzę (z równym prawdopodobieństwem), że jak się wybuduje filharmonię, to na ulicach ludzie mniej będą przeklinać. Aha, i zaczną staruszki przeprowadzac przez jezdnię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eaton Re: budowa nowej filharmonii IP: *.81.126.206.dsl-cust.ca.inter.net 22.04.06, 05:10 Nic nie ruszy ! Jak sie wladze nie zmienia to nic nie ruszy !!! Byl zdaje sie taki ktos kto zadal pytania o architketow,ktorzy ow "boski"projekt wykonali i dlaczego akurat oni i dlaczego kosztowalo to TYLE ?!!!! I co sie z nim stalo.Ano stracil prace.Ha! Takie typowe.Niewygodny swiadek. Nic nie ruszy jak sie po pierwsze tej dyrekcji nie ruszy a to jak wiadomo cala piramida wiec juz nawet nie bede wymieniac. 2 pokoje,male i ciemne -tak zwane cwiczeniowki dla calej kilkudziesiecio osobowej orkiestry. Smiech ! TO jest smiech. I porownujemy sie do Unii... Wiem,ze sa instutucje w gorszym stanie,bezrobocie i tak dalej .Ale kto komu kaze utrzymywac Filharmonie w Olsztynie.Nie stac miasta? Bieda jest? TO lepiej zainwestowac w szkole albo dom dziecka a nie dyskusje i debaty czy dla FIlharmonii srodki-ochlapy czy dla teatru? Kto tu kogo oszukuje? Dla wyjasnienia -pracowalam tam,to znaczy w filharmonii i smutno patrzec jak sie wszystko rozsypuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorgi Re: budowa nowej filharmonii IP: *.160.228.161.olsznet.ec.pl 22.04.06, 15:41 Boże mój, Boże, jacy to z was znawcy, jacy fachowcy.... Po pierwsze i najważniejsze: filharmonia nie jest instytucją Czesława, ale Ryńskiego. Po drugie, ma być wybudowana za pieniądze europejskie. Po trzecie, na działania kulturalne kasa już się w ZPORR skończyła. Po czwarte zatem, inwestycja ruszy w przyszłym roku, kiedy pojawią się nowe pieniądze na lata 2007-2013. Ot i cała filozofia. I po co ujadać, po co żółć wylewać? Ludzie, trochę opamiętania, powiedziałbym - trochę kultury.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyprian I tak ci nie uwierzą IP: *.ols.vectranet.pl 22.04.06, 16:07 Mądra wypowiedź Jorgi, niestety mało kto na tym forum to kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: budowa nowej filharmonii 22.04.06, 18:59 Gość portalu: jorgi napisał(a): Ludzie, trochę opamiętania, > powiedziałbym - trochę kultury.... nie na tym forum:( niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dymek Re: budowa nowej filharmonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 13:42 to ze ma byc wybudowana z pieniadze z unii to nie znaczy że to pieniadze z kosmosu, my tez tam placimy niezle pieniadze ( na unie), zasada prowadzenia takich inwestycji jest taka, ze najpierw trzeba swoje wyłożyć, potem mozna odzyskac, ps. ktos tu napisal ze obok siebie beda dwie sale jedna w 2/3 pusta, druga w calosci pusta, cos w tym jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorgi Re: budowa nowej filharmonii IP: *.160.228.161.olsznet.ec.pl 24.04.06, 14:46 Gość portalu: dymek napisał(a): > > ps. ktos tu napisal ze obok siebie beda dwie sale jedna w 2/3 pusta, druga w > calosci pusta, cos w tym jest Otóż guzik w tym jest! Dzisiejsza sala koncertowa jest wynajmowana od Szkoły Muzycznej - na dobrą sprawę jest to aula tejże szkoły, a nie sala koncertowa sensu stricto. A Szkoła Muzyczna podlega pod ministra - żeby uprzedzić już wszystkie wątpliwości. Filharmionia od 60 lata nie miała i nie ma własnej siedziby - i to jest istota rzeczy, to jest główny powód budowy. Gość portalu: dymek napisał(a): > to ze ma byc wybudowana z pieniadze z unii to nie znaczy że to pieniadze z > kosmosu, my tez tam placimy niezle pieniadze ( na unie), zasada prowadzenia > takich inwestycji jest taka, ze najpierw trzeba swoje wyłożyć, potem mozna > odzyskac, > Pewnie że tak. Ale jeśli chce się dostać te pieniądze z powrotem, to trzeba złożyć dobry projekt w odpowiednim terminie "do odpowiedniego koszyka" z kasą - a ten koszyk będzie otwarty dopiero od 1 stycznia 2007. Co wiecej - gdyby samorząd wojeództwa nie ogłosił wcześniej konkursu na projekt nowej filharmonii, tylko czekał do 2007 roku, to znowu zmarnowalibylibysmy klika lat. A tak jest projekt, jest cała dokumentacja, rozwiązane są sprawy gruntowe - pozostaje tylko czekać. I cieszyć się, że coś nowego w Olsztynie powstanie, że przedsiębiorstwa budowlane zarobią, że może powstanie kilka nowych miejsc pracy. Że po prostu będzie ładniej, nowocześniej, ciekawiej. Jeśli już koniecznie chcemy być metropolią (mam tu swoje sceptyczne zdanie), to inwestycje w kulturę w tej skali są po prostu niezbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prusak75 Re: budowa nowej filharmonii IP: *.olsztyn.mm.pl 24.04.06, 14:53 jeszcze trwaja prace nad projektem sali, z tego co slyszalem jakis czas temu, a gdzie bedzie filharmonia, moze w miejscu koszmarnych bud co maja je wyburzyc, na Kosciuszki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikto Re: budowa nowej filharmonii IP: *.bas502.dsl.esat.net 24.04.06, 15:12 Podobno filharmonia bedzie zaraz przy szkole muzycznej, tylko w strone osiedla, dalej od ulicy. A moze ktos wie, co bedzie w miejscu koszmarnych bud? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jiźi Re: budowa nowej filharmonii IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.04.06, 18:11 Filharmonię wybudują za lat wiele, może do tego czasu ktoś zadba o to co się tam prezentować będzie, bo czasem jak sie słucha tego co dobiega ze sceny to ..lepiej nie mowić. Odpowiedz Link Zgłoś