Dodaj do ulubionych

Uniwersytet w Olsztynie

IP: 212.69.68.* 18.10.01, 15:35
Jestem pracownikiem jednej z polskich uczelni i zastanawiam się nad podjęciem
pracy na Wydziale Prawa Uniwersytetu w Olsztynie.
Napiszcie jak tam jest, bo nie mam pojęcia a i w samym Olsztynie nie byłem
baaaardzo dużo lat.
Pozdrawiam
Yaa
Obserwuj wątek
    • Gość: jd Re: Uniwersytet w Olsztynie IP: *.acn.waw.pl 18.10.01, 17:04
      Czy tam przyjmują do pracy po zgłoszeniu chęci, po jakiejś znajomości, czy to
      oni proponują?
      • Gość: Oleslaw Re: Uniwersytet w Olsztynie IP: *.*.*.* 19.10.01, 12:23
        Z tego co wiem to na kierunkach nowopowstalych (ekonomiczne, prawnicze itp) to
        wykladowcy z dorobkiem sa mile widziani i to na korzystnych warunkach:)
      • Gość: yaa Re: Uniwersytet w Olsztynie IP: *.uni.lodz.pl 19.10.01, 14:46
        Z tego co wiem to wszystkie możliwości wchodzą w grę.
        Pozdrawiam
        Yaa
    • Gość: mgr Re: Uniwersytet w Olsztynie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 19.10.01, 14:31
      Uniwersytet to dopiero będzie - jak nabierze doświadczenia i patyny.Wydział
      Prawa powstał chyba dopiero w tym roku czyli tak naprawdę go nie ma. A będzie
      taki jakimi będą jego pracownicy. Im lepsi tym lepiej dla Uniwersytetu i miasta.
      Natomiast sama uczelnia to najpiękniejsze miasteczko uniwersyteckie w Polsce.
      Olsztyn - miasto ciekawe. Ja bym zaryzykował. Sam to zrobiłem i dzisiaj tego
      nie żałuję.
      • Gość: jd Re: Uniwersytet w Olsztynie IP: *.acn.waw.pl 19.10.01, 14:41
        A czy może wiesz, czy wchodzi w grę drugi etat z dojeżdżaniem, albo jakiś
        rozsądny kawałek etatu?
        • Gość: raf Re: Uniwersytet w Olsztynie IP: *.stacje.agora.pl 25.10.01, 11:23
          Drogi yaa! Wlasnie w zeszlym roku skonczylem ten Wydzial (wtedy troche inaczej sie nazywa Instytut Prawa i
          Adml). Wlasnie dopiero jak konczylem studia Instytu doczekal sie porzadnego Dyrektora. Mysle ze warto
          przeniesc sie do Olsztyna. Miasto super! A jaki przedmiot bedziesz wykladal?
        • Gość: mgr Re: Uniwersytet w Olsztynie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.10.01, 07:29
          naprawdę nie wiem.nie jestem pracownikiem uczelni - jedynie sympatykiem ale
          witaj w Olsztynie.
    • Gość: KARCIA Re: Uniwersytet w Olsztynie IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.01, 01:59
      JESTEM STUDENTKĄ WPiA . OGOLNIE : DUŻE WYMAGANIA , DOSKONALA KADRA, GLOWNIE
      Z UG , ALE TRAFIAJĄ SIE TEŻ Z UW I Z UMK ( NP. PROFESOR JASUDOWICZ ) . JEST TEŻ
      KILKU DOBRYCH PROFESORÓW "MIEJSCOWYCH" - PROFESOR PRZYBYSZEWSKI .
      PRZEPRASZAM ,ALE NIE MAM SIŁY JUŻ PISAĆ... CZEKA NA MNIE JESZCZE 130
      STRON Z PRAWA CYWILNEGO...
      POZDRAWIAM
      KARCIA
      • Gość: pio Do Karcia IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.01, 23:47
        Czy na wydziale prawa i adm sa naprawde wymagania tak duze?
        czy duze sa przesiewy na egzaminach?
        poniewaz wybieram sie za rok na ten wydzial i nie wiem czy taki przecietny
        studencik jak ja bede mial czas na jakies piwo
        • Gość: Oleslaw Re: Do Karcia IP: *.*.*.* 06.11.01, 12:34
          Eh nie chce tutaj psuc nastroju kolezance.
          Ale wedlug mnie poziomu to na tych wydzialach nie ma:(
          Mam tam mnostwo znajomych i cos o tym wiem.

A jesli komus wydaje sie ze wymagania wyzsze niz licealne to juz niesamowity
          poziom to przykro mi bardzo.
          Koledzy z prawa na UW wylewaja takie wiadra potu przy ktorych jednak prawo na
          UWM to male piwo.
          Oprocz tego nie mozna okreslac mianem dobrej kadry kadry dojazdowej z UG.
          Tym panom silom rzeczy mniej sie chce, a poza tym zawyzajac poziom
          podkopywaliby pozycje swojej uczelni.
          A co do kadry wlasnej, to pewne osoby wydaja mi sie takze niekoniecznie
          kompetentne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka