Dodaj do ulubionych

Kortowo się bawi

IP: 80.51.186.* 12.05.06, 18:37
Ech! Bywało się za lat studenckich...
a teraz praca, praca...
...pojechało by się...
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Kortowo się bawi IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.05.06, 18:56
      To były najwspanialsze chwile w moim zyciu. Takiej zabawy nie na całym świecie.
      Prawdopodobnie nie byłoby tak fajnie już teraz , kiedy jestem już 4 lata
      absolwentką. Namawiam na studia w Kortowie!!!!, tj. na wszystkich wydziałach
      wywodzacych się z byłej ART w Olsztynie.
      • Gość: ted Re: Kortowo się bawi IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.06, 19:01
        mozesz obejrzec ma żywo
        www.kortowiada.pl/
        • Gość: Paweł Grupa jedenastu pijanych policjantów z prewencji s IP: *.kompania.net 13.05.06, 09:06
          /][] Grupa jedenastu pijanych policjantów z prewencji starła się z
          ochroniarzami pubu w gdańskim Jelitkowie. Ostatecznie funkcjonariusze zostali
          siłą wyrzuceni z lokalu i pobici przez ochroniarzy. Dwóch z nich znalazło się w
          szpitalu.

Policyjny serwis informacyjny ...

www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/index.php
        • Gość: Paweł Grupa jedenastu pijanych policjantów z prewencji s IP: *.kompania.net 13.05.06, 09:06
          ;; /][] Grupa jedenastu pijanych policjantów z prewencji starła się z
          ochroniarzami pubu w gdańskim Jelitkowie. Ostatecznie funkcjonariusze zostali
          siłą wyrzuceni z lokalu i pobici przez ochroniarzy. Dwóch z nich znalazło się w
          szpitalu.

Policyjny serwis informacyjny ...

www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/index.php
    • Gość: ren Re: Kortowo się bawi IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.05.06, 21:29
      O wiele przyjemniej by mi sie czytalo ten artykul gdyby byla podana przez
      autora lokalizacja tego Kortowa a przynajmniej nazwa uczelni, ktorej studenci
      tak wspaniale sie bawia. Czytam ten artykul z Wroclawia, studentka juz nie
      jestem i nawet nie wiem ktorej czesci Polski dotyczy. Dopiero po przeczytaniu
      ktoregos posta dowiedzialam sie, ze chodzi o okolice Olsztyna.
      • mameluch Re: Kortowo się bawi 12.05.06, 21:47
        przepraszam, z czego wnioskujesz że chodzi o 'okolice' Olsztyna?
        • Gość: pit Olsztyn IP: *.aster.pl 12.05.06, 21:59
          Kortowo jest dzielnicą Olsztyna, a wlasciwie miasteczkiem studenckim, mozna
          dodać, że najpiękniejszym w Polsce, a i napewno należy do ładniejszych w
          Europie, własne jezioro, lasy, ehh... To całe miasteczko... Zazdroszcze fajnej
          zabawy :) Sam jestem z okolic Olsztyna, studiuje w Warszawie, czasem żaluje ze
          mnie tam nie ma...
      • Gość: pawel dokladnie tez jestem z wrocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 15:44
        i nie mialem pojecia o co chodzi
    • Gość: doro Re: Kortowo się bawi IP: *.54.159.43.tisdip.tiscali.de 12.05.06, 22:50
      mam slowo do studenckiej komisji i studentow, zabrzmi moze jak zgrzyt, ale
      naprawde nie mam nic przeciwko zabawie i Juwenaliom. Chcialabym tylko, aby
      nie umykala nam pamiec i wiedza o przeszlosci. Otoz i mnie zmrozila wiadomosc o
      domu studenckim przemienionym w szpital psyvchiatryczny i cmentarz - ale tez
      dlatego, ze na terenie Kortowa w czasach, kiedy lezalo na terenie Niemiec z lat
      20-tych, miescil sie nowoczesny i dobry zaklad psychiatryczny - jeden z
      najnowoczesniejszych w Europie. Niestety wielle osob z pesonelu zostalo za
      czasow Trzeciej Rzeszy usunietych a zaklad zostal wykorzystany jako punkt
      rotacyjny, przez ktory byli przesylani chorzy psychicznie z terenow dzisiejszej
      Warmii, Mazur ale przede wszystkim z dawnych Prus Wschodnich - dzis w duzej
      czesci w Rosji. Na tych ludzi tu wlasnie padaly czesto wyroki smierci i
      wysylani zostawali w glab dzisiejszych Niemiec, do innych osrodkow, w ktorych
      dokonywano na nich eutanazji. Ot taki makabryczny zbieg okolicznosci - ale moze
      mimo wszystko warto o tym pamietac.
      • Gość: m dokładnie tak było.Powiem więcej IP: 80.48.173.* 14.05.06, 09:44
        Rozmawiałem z babcią mieszkającą w budynku mieszczącego się naprzeciw
        przystanku autobusowego.Mówiła że pod koniec wojny Rosjanie wypuścili
        pensjonariuszy szpitala na górkę i strzelali do nich, jak do kaczek.Natomiast w
        domu,w którym mieszka, Rosjanie powiesili lekarza na strychu.
      • megucha Re: Kortowo się bawi 14.05.06, 15:47
        Chciałabym coś wyjaśnić. Jestem mieszanką DS 119 i chciałabym zapewnić, że caly
        akademik nie byl zamieniony w szpital psychiatryczny! W azymucie bylo
        krematorium, na niskim parterze była kostnica, na wysokim poczekalnia, na
        pirwszym piętrze byl oddzial psychiatryczny, na drugim ginekologiczno-
        polożniczy, na trzecim chirurgiczno-ortopedyczny itp.. A o historii mysle, ze
        pamietamy tym bardziej, iż była ona przyomiana w Wiadomosciach Uniwersyteckich.
        Pozdrawiam
        Megucha
        • Gość: bagiennapijawka Re: Kortowo się bawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 19:10
          Megucha – nawet, jeśli coś wiesz o historii Kortowa, to nic z niej nie
          zrozumiałaś. Zabawa w szpital czy oddział psychiatryczny w Kortowie, gdzie w
          czasie wojny niemieccy lekarze selekcjonowali chorych psychicznie do eutanazji
          i gdzie w nocy z 21 na 22 stycznia 1945 roku czerwnoarmiści dokonali zbrodni
          wojennej mordując kilkuset bezbronnych ludzi strzałami, bagnetami lub paląc ich
          żywcem – taka zabawa jest co najmniej nie na miejscu. A jeśli nadal nie
          rozumiesz dlaczego, to w przyszłym roku zróbcie sobie z akademika obóz
          koncentracyjny albo getto – będzie można boki zrywać ze śmiechu.
    • Gość: nk Re: Kortowo się bawi IP: *.sympatico.ca 12.05.06, 23:15
      Jak ktos nie wie, ze Kortowo to Olsztyn to pewno tez nie wie gdzie Piotrkowska,
      Oliwa, Waly Chrobrego, Florianska, Rataje, Jasionka, itp. Pewne rzeczy po
      prostu sie wie i juz. Chyba, ze .....
      • Gość: pawel Re: Kortowo się bawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 15:46
        Piotrowska - to Lodz, reszta - nie mam pojecia
    • Gość: as Re: Kortowo się bawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 09:17
      jeżeli stanie bez sensu na środku ulicy z piwem w ręku,
      albo wycie na drodze,
      albo (sory) szczanie pod murem,
      albo spanie na trawniku w swoich wymiocinach
      albo wyrzucanie śmieci przez okno akademika
      i język nasycony przekleństwami (zwłaszcza dziewczyny),
      nazwać ZABAWĄ to TAK - KORTOWO SIĘ BAWI,
      przyszłość narodu, kwiat inteligencji, WYPOCZYWA ZASŁUŻENIE.

Byłem zobaczyć wczoraj to zjawisko, sam kiedyś kończyłem tu studia, były
      kortowiady, pierwszy raz ucieszyłem się, że jestem starszy, niewiele ale jednak.
      Polecam wycieczkę do Kortowa, warto zobaczyć.
      • Gość: winIO Re: Kortowo się bawi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 18:22
        > Byłem zobaczyć wczoraj to zjawisko, sam kiedyś kończyłem tu studia, były
        > kortowiady, pierwszy raz ucieszyłem się, że jestem starszy, niewiele alejednak

Ty nie jesteś tylko "starszy". Ty jesteś już po prostu najzwyczajniej w świecie
        STARY.
        • Gość: as Re: Kortowo się bawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 21:36
          no, młodość musi się wyszumieć
          idź , porzygaj razem ze swoimi
          • Gość: winIO Re: Kortowo się bawi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 22:33
            > no, młodość musi się wyszumieć
            > idź , porzygaj razem ze swoimi

Jak czytam to co napisałeś, to chyba faktycznie pójde sobie porzygać zaraz.

• Gość: as Re: Kortowo się bawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 08:17
              przeczytaj więc, jeszcze raz
              • Gość: winIO Re: Kortowo się bawi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.06, 13:07
                > przeczytaj więc, jeszcze raz

I co ? Jeszcze raz mam się porzygać ?
                • Gość: as Re: Kortowo się bawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 14:37
                  powolutku, ale jednak, zaczynasz dobrze rozumować
          • henri4 Re: Kortowo się bawi 14.05.06, 00:00
            Ass - may be?...
            • Gość: as Re: Kortowo się bawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 08:14
              mmm,milutkie masz skojarzonko
          • kochanka_dorna Re: Kortowo się bawi 14.05.06, 18:29

• Gość: Terence Re: Kortowo się bawi IP: *.elb.vectranet.pl 14.05.06, 03:32
        stary nie rozglądaj się naokoło tylko sie baw, najlepiej ze znajomymi, wybierasz
        odpowiednie miejsce, odpowiednią muzykę i dobrze spędzasz czas... można nawet
        bez alkoholu (tak słyszałem tylko...) bo to i filmy puszczają i wogóle jest co
        robić... chociaż kto nie pije w juwenalia ten jest świnia i kanalia moim zdaniem...
        dla mnie Kortowiarka ma cos z klimatu Woodstockowego (zarówno tego
        hamerykańskiego jak i polskiego)...
        dla mnie Kortowo to najpiękniejsze miateczko uniwersyteckie w Polsce! a
        Kortowiada jedna z najlepszych imprez masowych... pozdrowienia dla ochroniarzy
        środowiska...
    • Gość: Beata Re: Kortowo się bawi IP: *.mclink.it 13.05.06, 09:23
      To byly piekne czasy...
    • Gość: Ania Re: Kortowo się bawi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 12:07
      w czasie Kortowiady pękają hamulce. Studenci bawią się na całego. Z zewnątrz
      prawdopodobnie wygląda to jak banda wrzeszczacych pijanych młodych ludzi.
      Pamiętam oczywiście, że dużo się piło piwa, krzyczało i bawiło do rana. Sczerze
      mówiąc tyle piwa ile wypiłam w Kortowiadę chyba już nie wypiję. Jednak
      przemianan materii tak wzrasta, że jakoś to się rozmywa. Nic nikomu się nie
      stało od tego szaleństwa. Czasem warto wyzbyć się hamulców, aby odpocząć od
      szarej rzeczywistości.Studenci UWM w Olsztynie czują przynależność do uczelni,
      Wydziału. Bój Wydziałów jest w formie zabawy. Wszyscy chodzą w wydziałowych
      koszulkach. Zabawa jest dla studentów, nie dla ludzi z zewnątrz,
      przyglądających się z zniesmaczeniem, często sami szukających zaczepki. W
      Kortowie jest wszystko czego potrzeba dożycia studentowi.
    • Gość: FreakyMisfit Re: Kortowo się bawi IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 13.05.06, 12:08
      Jaka praca? Raczej bezrobocie.
    • Gość: Pawel Kochany Olsztyn IP: 82.45.130.* 13.05.06, 12:44
      ech, piekny ten Olsztyn... i Kortowo piekne
    • Gość: dabas Re: Kortowo się bawi IP: *.chello.pl 13.05.06, 12:50
      ahh Kortowo :) piękna okolica i akademiki :)
    • Gość: wew Re: Kortowo się bawi IP: *.pilawska.osiedla.net 13.05.06, 21:15
      s4.bitefight.pl/c.php?uid=81168 - sposób na nude, tylko pełnoletni!!
    • Gość: dygatywka Re: Kortowo się bawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 23:58
      W Poznaniu także mamy Kortowo.Tam bawimy się zawsze - przez cały rok bo Kortowo
      w Poznaniu to korty(tenisowe) na Kotowie restauracja ,hotel sauna i inne bejery
      • Gość: Ja Re: Kortowo się bawi IP: *.olsztyn.mm.pl 14.05.06, 10:35
        i tez we Wroclawiu wychodzicie na ulice miasta i zaczepiacie przechodniow
        wulgaryzmami? Bijecie ludzi na ulicach pijani tylko dlatego ze ktos sie wam nie
        podoba? Bo tak wlasnie jest u nas w Olsztynie.
    • Gość: Maja Re: Kortowo się bawi IP: *.uwm.edu.pl 14.05.06, 14:41
      Jak dla mnie to cała ta zabawa jest żenadą. Jedno wielkie picie i pieprzenie
      się! Porażka!!!!!
    • Gość: precz z bydłem Bydło bawiło się w Kortowie IP: *.eranet.pl 14.05.06, 15:31
      Bo inaczej tych cymbałów nazwać nie można. Z czego tu byc dumnym? Z tych
      marniutkich juwenaliów, z marniutkimi gwaizdami za to z bydlęcą publiką?
      Sam widziałem jak przy mnie rozbito butelke na głowie dziewczyny. Widziałem dym
      z udziałem kilkudziesięciu osób. Za to nie widziałem ochrony.
      Cóż jakie miasto, jacy ludzie takie juwaenalia.
      Ja wiem jedno to tej obory (olsztyna) już więcej nie przyjadę, bo się na bydle
      nie znam.
      • kochanka_dorna Re: Bydło bawiło się w Kortowie 14.05.06, 18:24
        :))
      • Gość: geo Też jestem z Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 18:34
        Uprzejmie donoszę, że przeważająca większość studentów to ludzie spoza
        Olsztyna, a i przyjezdnej żulii też nie brakuje. Ja nie rozbijam nikomu butelek
        na głowie i nie klnę w miejscach publicznych. A w mieście z którego pochodzisz
        też pewnie nie brak bydła i prymitywu, jak o tym nie wiesz to idź na mecz
        piłkarski.
        • Gość: precz z bydłem To nie zmienia faktu, że bawiło się tam bydło. IP: *.eranet.pl 14.05.06, 20:00
          Bydło jakie spotyka sie tylko w moim mieście, jak to słusznie zauważyłeś, na
          meczu piłkarskim. A na juwenaliach to u nas ludzie się bawią. A w Olsztynie
          (oborze) za najlepszą zabawę uważa się: totalną najebkę, rżnięcie pod płotem z
          byle kim, dopie..nie komuś za niewinnosc i spanie we własnych wymiocinach.
          Sorry nazwanie was bydłem to obraza dla prawdziwego bydła.
          • Gość: oborowy Re: To nie zmienia faktu, że bawiło się tam bydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 20:07
            Następnym razem wybierz się na Juwenalia do Krakowa :P

Studenci podejrzani o zranienie nożem 23-latka
            Trzej studenci krakowskich wyższych uczelni zostali zatrzymani przez krakowską
            policję w związku z ciężkim zranieniem nożem 23-letniego mężczyzny,
            prawdopodobnie również studenta.
            Poinformowała o tym Katarzyna Padło z zespołu prasowego małopolskiej policji.

"Ranny otrzymał kilkanaście ciosów nożem. Trafił do szpitala, gdzie przeszedł
            skomplikowaną operację. Jego stan lekarze określili jako poważny, ale
            stabilny" - powiedziała Katarzyna Padło.
            Do zdarzenia doszło ok. godz. 2.30 w nocy z soboty na niedzielę w rejonie ul.
            Karmelickiej w Krakowie. Ranny mężczyzna przeszedł jeszcze w okolice pl.
            Inwalidów, gdzie stracił przytomność. Policję zawiadomił przypadkowy świadek.

Na podstawie rysopisów zebranych od świadków policja zatrzymała trzech
            studentów krakowskich uczelni w wieku 20-22 lat. Policja wyjaśnia ich udział w
            zranieniu.

"Trwają ustalenia, jaki był przebieg i okoliczności zdarzenia" - powiedziała
            Katarzyna Padło. Jak dodała, istotne dla sprawy będą także zeznania ofiary. W
            Krakowie od kilku dni trwają juwenalia.
            • Gość: Nie student Re: To nie zmienia faktu, że bawiło się tam bydło IP: *.olsztyn.mm.pl 15.05.06, 06:41
              12,05,2006 - kolo polnocy grupa studentow w koszulkach z wydzialami idzie
              znudzona kortowiada do bylego Komina gdzie ma sie odbyc koncert WWO - na
              wysokosci Macdonaldsa na zwrocona im uwage przez policjanta, zeby nie blokowali
              ulicy bo jezdza samochody - zaczynaja pyskowac. Policjant wzywa posilki. To
              rozwscieczylo ich tak ze pobili policjantow- jednego pokiereszowali dokladnie.
              Zjawilo sie za chwile okolo 20 jednostek policji i - WOJNA
              Tak oto bawia sie ci ktorzy uwazaja sie za inteligencje studencka.
              Zalosne BYDLO - to najlepsze okreslenie na studentow z Kortowa
              • www.pkb.nrd Re: To nie zmienia faktu, że bawiło się tam bydło 15.05.06, 10:17
                mam dokładnie takie samo zdanie na ten temat. Kiedys studenci to była elita,
                teraz niestety każdy kmiot może zostać studentem, tak jak przestępca premierem.
          • Gość: oborowy Re: To nie zmienia faktu, że bawiło się tam bydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 20:15
            I wszystko jasne - kolega z Elbląga :DDDDDD
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=41596290&a=41806246
            • Gość: precz z bydłem Re: To nie zmienia faktu, że bawiło się tam bydło IP: *.eranet.pl 14.05.06, 20:22
              Nie Kolega z Warszawy. Wawa wiesz co to oznacza pastuchu?
              • mameluch Re: To nie zmienia faktu, że bawiło się tam bydło 14.05.06, 20:27
                ja wiem, mniej więcej tyle co buractwo.
              • Gość: geo Tak samo, na podstawie twoich wypowiedzi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 21:50
                ...można by osądzić wszystkich mieszkańców Warszawy, że to głupie, chamowate
                buraki. A przecież wcale tak nie jest, znam wielu wspaniałych ludzi z Warszawy,
                którym do pięt nie urasta taki prymityw jak ty.
                • Gość: warsiawiak Re: Tak samo, na podstawie twoich wypowiedzi... IP: *.eranet.pl 14.05.06, 23:03
                  zwróć uwagę na jeden fakt. o tym, że jestem z Warszawy poinformowałem dopiro w
                  momencie, kiedy stwierdziliście, że jestem z Elbląga, sugerując, że wygłaszam
                  swoje opinie z zawiści.

A regularne bitwy między ochroną a stadami debili nie świadczą dobrze o
                  uczestnikach tego spedu bydła.
                  • ol4 Re: Tak samo, na podstawie twoich wypowiedzi... 15.05.06, 00:02
                    Glupi kmiot jestes a nie z warszawy
                    • www.pkb.nrd Re: Tak samo, na podstawie twoich wypowiedzi... 15.05.06, 10:20
                      O jo jo joj. Buhahahahahahahahahahha.
                      Powiedz dlaczego? Wg mnie to kolega ma rację. Byłem tam i też widziałem to
                      zachowanie. Bydło to i tak łagodne okreslenie na tych cymbałów co się tam
                      bawili w rytmach muzyki disco polo.
                • Gość: Hela Re: Tak samo, na podstawie twoich wypowiedzi... IP: *.olsztyn.mm.pl 15.05.06, 06:44
                  Rodowitych Warszawiakow juz jest malo- reszta to przyjezdne badziewie, ktore
                  szuka sobie pracy w Wawie i udaje warszawiakow. Zapytaj paru na ulicy skad
                  naprawde sa- uslyszysz Lublin, Kielce, Olsztyn
                  • www.pkb.nrd Re: Tak samo, na podstawie twoich wypowiedzi... 15.05.06, 10:18
                    "Wymarli przecież to nie były mamuty".
                  • mobydickzolsztyna Re: Tak samo, na podstawie twoich wypowiedzi... 15.05.06, 10:38
                    Gość portalu: Hela napisał(a):

> Rodowitych Warszawiakow juz jest malo- reszta to przyjezdne badziewie, ktore
                    > szuka sobie pracy w Wawie i udaje warszawiakow. Zapytaj paru na ulicy skad
                    > naprawde sa- uslyszysz Lublin, Kielce, Olsztyn

Przed laty mówiło się: - Warszawiak, który po metrykę musi dwa tygodnie wołami
                    jechać.

Znajomy - "rzeczywisty" Warszawiak (z przedwojennej rodziny warszawskiej) bronił
                    przede mną Warszawiaków (bo mam im, jak Ogół, za złe chamstwo i arogancję
                    szczególnie na szosach) - że to właśnie cechy "nowych Warszawiaków".

Swoją drogą On jednak też nieźle pieprznięty. Kilkanaście lat temu był z Żoną w
                    akademiku wysrolu robiącym przy jeziorze za dom wczasowy w trakcie wakacji.
                    Przed terminem urodził im się syn.
                    W Olsztynie!!! No nie, "kompromitacja". Tyle pokoleń - Warszawiak po Warszawiaku
                    - a Ten będzie jeździł wołami po metrykę do jakiegoś Olsztyna.
                    Po prostu wariował interweniując po jakichś ministerstwach, prawie i w ONZ-ecie
                    - i guzik zwojował.
                    Mamy o jednego, przypadkowego, Olsztyniaka więcej!
                    • www.pkb.nrd Re: Tak samo, na podstawie twoich wypowiedzi... 15.05.06, 10:44
                      Buhahahahahahahahahaha.
                      Super, to jest piekne. Ludzie, których dziadkowie srali w sławojce za Bugiem z
                      pełna powagą mówia jaka to wiocha mieszka w Warszawie.
                      Kompleksy to się drogie dzieci leczy u psychologa.
          • Gość: geo Niestety, chyba też zaliczasz się do .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 21:42
            ...nierozumnego bydła bo nic nie zrozumiałeś z mojej wypowiedzi. Wrzucanie
            wszystkich mieszkańców miasta do jednego wora z garstką degeneratów jest metodą
            stosowaną w przeszłości przez narodowych socjalistów i komunistów.
        • mameluch Re: Też jestem z Olsztyna 14.05.06, 20:08
          też jestem studentem miejscowym, Kortowa unikałem raczej od czwartku, tylko
          wczoraj byłem tam przez kilka godzin. alkoholu nie tknąłem, Narzeczonej nie
          zdradziłem, nawet drzewka nie obsikałem.
      • Gość: rozaa16 Re: Bydło bawiło się w Kortowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:21
        kto kogo przezywa sam się tak nazywa
    • Gość: zainteresowany MOZNA tam wejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 19:28
      nie bedac studentem ?
    • Gość: swiatowy Re: Kortowo się bawi IP: *.range86-134.btcentralplus.com 14.05.06, 20:16
      Zgadzam sie z nk Jak ktos nie wie gdzie jest Kortowo to tak samo nie wie gdzie
      jest Swietojanska ,Piotrkowska,Waly Chrobrego itd Kortowo i Kortowiada to jedna
      z marek Olsztyna Kortowo zawsze slynelo z jednych z najlepszych w Polsce
      juwenalii a ze ktos tam sie gdzies "posikal" czy"pozygal" to szczegol Studenci!
      psy szczekaja karawana jedzie dalej-cheeers na zdrowie olsztyniak
      • Gość: olsztyniak Re: Kortowo się bawi IP: *.olsztyn.mm.pl 15.05.06, 06:47
        do wladz miasta Olsztyna idzie petycja od mieszkancow zeby skonczyc z tym syfem
        zwanym kortowiada.
        Nie potrafia sie bawic - to niech sie nie bawia. Dlaczego maja cierpiec
        mieszkancy? Tylko dlatego ze wiocha oderwala sie od rodzicow i udaje doroslych?
        Kotowiada to żenada
        • Gość: gosia Re: Kortowo się bawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:25
          jak się buce pobudowali na słonecznym stoku koło górki, to niech cierpią teraz
          cztery dni w roku. mogli pomysleć wcześniej, gdzie stawiają swoje wieeelkieeee
          chawiry po 300 m kw kazda, hipokryci jedni (w co drugim domu studenci stancje
          wynajmuja)
      • www.pkb.nrd Olsztyn to nie pępek świata 15.05.06, 10:26
        Tak naprawdę powinienies sie nazywać "prowincjonalny" - bo tylko ktoś ze wsi
        może uważać, że jakaś imprezka o lokalnym charakterze powinna byc znana w całym
        kraju. Takich najebek to w Polsce są dziesiątki każdego roku i Kortowo niczym
        specjalnym się nie wyróżnia. Marna muzyka, marna publika i marna organizacja -
        czyli polski standard
    • saskiaplus1 Re: Kortowo się bawi 15.05.06, 09:56
      Ja nie mam nic przeciwko Kortowiadzie, pod warunkiem, że będzie się odbywać w
      Kortowie. Tam studenci (i tzw. miasto) mogą sobie sikać, rzygać i demolować, co
      popadnie - w końcu to sprawa uczelni. Ale poza Kortowem policja powinna
      wyłapywać hołotę, a sąd skazywać ich w dwudziestoczterogodzinnym postępowaniu z
      właściwych paragrafów. Wtedy mieszkańcy okolicznych osiedli (w tym ja) mieliby
      wreszcie spokój.
      • 999s Re: Kortowo się bawi 15.05.06, 17:12
        Nie mam zamiaru przemykać się przez miasto jak złodziej po to by takie buractwo
        jw. mogło kwitnąć.

Nie rzygałem, nie napie..łem się ani z policjantami ani z nikim innym.
        Problem rzyganiem i zachowan9em mają głównie (choć nie tylko) pierwszaki, które
        urwały się z domu rodzinnego i nie mają nad łbem rodziców.

Kortowiada to wąne wydarzenie w mieście. Jak się komuś nie podoba to zawzze może
        spieprzać do wawki, czy na pielgrzymkę do Częstochowy.
        • Gość: pytek Re: Kortowo się bawi IP: *.crowley.pl 15.05.06, 17:58
          a dlaczego do wawki?
        • saskiaplus1 Re: Kortowo się bawi 15.05.06, 19:12
          Kolo, jak się zachowujesz jak porządny obywatel, to jak cię policja ma odróżnić
          od innych i zamknąć? W związku z tym po co miałbyś się przemykać? Zastanów się
          jeszcze raz i może napisz to od początku, bo jak taką pracę magisterską będziesz
          chciał naskrobać, to jeszcze pewnie wiele Kortowiad przed tobą... Choć jeśli
          oceniać cię po słownictwie, to wątpię, czy opuściłeś już gimnazjum. A wiadomo,
          że gimnazjalistów na Kortowiadzie dużo i że gorąco się bawią.
          • 999s Re: Kortowo się bawi 15.05.06, 21:50
            Kortowiada to ileś tysięcy młodych ludzi + plus muza i morze alkoholu. I to
            normalne, że wśród tysięcy ludzi, i ilus tam hektolitrów alkoholu ktoś sie
            pożyga , ktoś się będzie walił w krzakach, czy to, że ktoś dostanie bęcki, ktoś
            będzie darł pysk. Trwa to 4 dni w roku. Można przeżyć bez kwękania i jęczenia.
            Jeśli jednak dla niektórych jest to nie do przeżycia to dla własnego spokoju
            niech wyjedzie z Olka na ten czas.

• zeeen Re: Kortowo się bawi 15.05.06, 22:02
        saskiaplus1 napisała:

> Ja nie mam nic przeciwko Kortowiadzie, pod warunkiem, że będzie się odbywać w
        > Kortowie. Tam studenci (i tzw. miasto) mogą sobie sikać, rzygać i demolować, co
        >
        > popadnie - w końcu to sprawa uczelni. Ale poza Kortowem policja powinna
        > wyłapywać hołotę, a sąd skazywać ich w dwudziestoczterogodzinnym postępowaniu z
        >
        > właściwych paragrafów. Wtedy mieszkańcy okolicznych osiedli (w tym ja) mieliby
        > wreszcie spokój.

Popieram w całej rozciągłości ,choc nie jestem mieszkancem osiedla.Mieszkam na pieczewie i słyszałem 0 2 w nocy jazgot z tego Kortowa.Ale mówię jak kolega Na kortowie niech sie studenciaki bawia ,poza łapać i obciążać za zniszczenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka