Dodaj do ulubionych

gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkalny

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 00:32
niebawem przeprowadzam sie do Olsztyna i zamierzam wybudowac dom. Szukam
dzialki budowlanej, w miare blisko miasta. Poradzcie gdzie jest dobry dojazd,
gdzie sami mieszkacie. Preferuje miejsca zalesione, zadrzewione.
Ostatnio objechalam trase w kierunku Szczytna (Klebark Maly) calkiem
przyjemne miejsce. Dorotowo z drugiej strony tez mila okolica.
A moze Wy macie cos do sprzedania?
Obserwuj wątek
    • Gość: Krysia Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 19:16
      Polecam okolice Barczewka
      • Gość: Anet5 Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:48
        Poleciłam Dajtki i dalej polecam, próbuj stary dom do rozbiórki od miasta,
        zaoszczędzisz pieniądze. A to naprawdę atrakcyjne miejsce. Tez nie kupiłam
        nowego domu tylko stary do remontu, gdybym teraz kupowała to postawiłabym w to
        miejsce nowy dom i jaka oszczędność, zachęcam pokręcić się w Urzędzie Miasta.
        Warto!
      • dana-300 Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal 22.05.13, 18:03
        Witam, polecam swoją działkę budowlaną w Giedajtach oddaloną 7 km do granicy Olsztyna.Działka o powierzchni 1540 m2 całkowicie uzbrojona.Główna trasa dojazdowa na odcinku ul. Bałtyckiej jest obecnie w przebudowie ,ale wkrótce gwarantowany szybki kilkuminutowy dojazd. Okolica spokojna z piękną panoramą około 100 m do lasu , 2km do jeziora Rentyny . Działka do sprzedania w cenie 45 pln za m2 (możliwa negocjacja). Ponieważ mieszkam w tym regionie spokojnie polecam ten kierunek. Jeśli Pania zainteresuje proszę o kontakt e-maill dantas1@wp.pl
    • Gość: RAPS Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.olsztyn.mm.pl 18.05.06, 21:05
      Ja tez szukałem działki i zdecydowałem się na RUŚ. Jest to malowniczo położona
      miejscowość na granicy rezerwatu przyrody, zwłaszcza malowniczo położone jest
      nowe rozwijające się osiedle na wzgórzu na wysokości ok. 50 m nad rzeką Łyną.
      Ładny widok Olsztyna, jezioro Kielarskie – miejsce licznych wycieczek
      rodzinnych i miejsce zakochanych par, trasy rowerowe, dookoła las i jeszcze
      czysta rzeka Łyna z plażą, można poczuć się jak na wczasach. No i nie jest to
      daleko bo ok. 4 km od granic Olsztyna a do Reala jest ok 7km … Dojazd może nie
      autostrada ale miniesz 2-3 auta . Niedługo ma jeździć tam autobus lini 29 –
      ponoć.

Dorotowo jest faktycznie atrakcyjne, nad jeziorem Wulpińskiem, dobry dojazd
      ok. 8 km od Olsztyna ale w godzinach szczytu baaardzo obciążony, no i cena …
      już ok. 100 zł na m2. Co ładniejsze miejsca przebrane lub jeszcze droższe. Po
      prostu tamte okolice m.in. Tomaszkowo robią się modne .

Co do Klebarka tez myślałem o tej lokalizacji tylko nie Mały a Wielki. Położony
      nad jeziorem- nazwy nie pamiętam. Szkoda ze w tamtych okolicach nie ma za
      dużego wyboru … po prostu nie ma tam ziemi na sprzedaż.
      Odpowiem dlaczego nie Mały. Po pierwsze ubojnia i latem będzie śmierdzieć jak
      zawieje w „Twoja” stronę, zaśmierdzi tez od Stomilu może nie często ale .. Po
      drugie w odległości ok. 500 -1000m od Klebarka Małego będzie przechodzić
      obwodnica miasta, a że nie ma tam lasu będzie to słychać. No i trzeba uważać,
      tam jest bardzo podmokły teren, wody gruntowe mogą być już na 1,2m.

Można by polecić jeszcze Gronity położone niedaleko Dajtek. Ta wioseczka
      sprawia wrażenie osady w środku lasu, dużo nowych domów na polanach, wokoło
      las, szkoda tylko ze taki dojazd ok. 2 km lasem może być problemem w zimę,
      może Łupstych ale tam nie mogłem nic znaleźć na sprzedaż.
      Napisz czego oczekujesz od okolic, jaka wielkość działki ile od Olsztyna i
      ile możesz przeznaczyć na taka działkę.
      Innych okolic nie znam na tyle żeby opisać
      Pozdrawiam
      Raps
      • Gość: Paulina Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 01:39
        Dzieki za odpowiedz tak wyczerpujaca.
        Hm..pytasz jakie mam oczekiwania. Niby proste pytanie ale ja mam "dwoiste"
        oczekiwania. Z jednej strony chcialabym aby to bylo miejsce gdzie mialabym
        komfort mieszkania tzn. las za oknem, wieczorem spiewajace drozdy. Nie slychac
        sasiadow itp. A z drugiej chcialabym w 5 minut moc znalezc sie np. w teatrze. I
        wiem, ze jest to sprzecznosc interesow, zwlaszcza przy ograniczonym budzecie.
        Chcialabym na to przeznaczyc ok. 50-60 tys.
        A ze mam male dziecko, ktore w koncu urosnie i zacznie sie wozenie na rysunki,
        ze szkoloy do szkoly to raczej sklanialabym sie za dzialka blizej miasta.
        Teraz powstaje osiedle nd jeziorem Skanda. Zastanawiam sie nad tym miejsce. Co
        prawda miejsce nie jest urocze, bo widac kominy i fabryke i troche boje sie
        owego smrodu (ponoc nie czesto tak raz w miesicu- moge przezyc).
        Moja znajoma ma znowu znajomych wlasnie w Ruci i twierzdi, ze dojezdza sie tam
        dosc dlugo pomimo, ze odleglosc nieduza.
        Dzieki za ostrzezenie z Tym Klebarkiem Malym. Ladnie wyglada ale skad mialabym
        wiedziec o tej ubojni...a juz bym sie rzucila na jedna dzialke, tylko ktos mnie
        ubiegl.
        W Klebarku Wielkim moglabym polecic Ci fajna dzialke, choc nie wiem czy by Ci
        odpowiadala bo przy cmentarzu zaraz. Mnie to nie przeszkadzalo ale z ta dzialka
        sasiadowal dosc wysoki budynke. Mnie to troche zniechecilo. Ale skoro jestes
        caly czas w Olsztynie to polecam ci zobaczenie tej dzialki, zaraz przy
        Sanktuarium. Z trzeciej strony widok na jezioro.
    • Gość: RAPS Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.olsztyn.mm.pl 20.05.06, 15:58
      Działkę tą znam rozmawiałem tez ze sprzedawcą ale … mi tez sąsiedztwo cmentarza
      nie odpowiada. Mówiąc o Klebarku Wielkim jest tam spora działeczka ok. 1800 m
      obok szkoły teraz nie mam namiarów ale jak cos mogę poszukać, jest lub była tez
      działka miedzy Klebarkiem Małym a Wielkim
      Co do Ostrzeszewa faktycznie blisko i jeszcze nie drogo ale jak dla mnie za
      blisko kominy i hale byłego polmozbytu .. widok taki fabryczno-magazynowy nie
      ma lasu, po prostu pastwisko . no i jak rozumiem zapach ze Stomilu raz w
      miesiącu … to przenośnia, nie jestem pewien ale ubojnia jest równie blisko
      ostrzeszewa wiec nie jestem pewien czy jej tam tez nie poczujesz , no ale jest
      to bardzo blisko, cos za coś.
      A co do Rusi ja jadę do Olsztyna w ok. 8 min a do tego jeszcze nie było remontu
      ul. Bartąskiej zapowiadają go na koniec maja wiec będzie nieco lepsza i szybsza
      droga. Krajobraz jest bardzo ładny do tego za kilka lat będzie tam szła
      obwodnica ok. 1,5 - 2km no i kierunek rozwoju miasta idzie właśnie w tamtym
      kierunki … wiec uważam że jest to naprawdę ciekawa lokalizacja…. a może Bartąg
      jest już prawie na granicy miasta 
      Bartąg i Ruś należą do jednej z najlepszych gmin w naszym regionie, może nie
      idealna ale na tle innych wypada bardzo dobrze.
      Nie wiem jak wyglądają okolice Dywit tam tez dużo sie buduje, i Wojtowo.
      Pozdrawiam
      RAPS
      • Gość: Olek Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 19:42
        Tomaszkowo,Dorotowo- piękna okolica
        10 km do Ratusza,
        10 min samochodem, stojąc nawet na światłach
        piękne jezioro,
        cisza.
    • Gość: Ewato Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.server.ntli.net 20.05.06, 21:36
      to ja polece STAWIGUDE....bardzo dobra szkola i b. dobre gimnazjum. Zajecia
      zdziecmi sa prowadzone na bardzo dobrym pozimioe,o czym swiadcza ogolnopolskie
      nagordy wielu uczniow.WIec jesli chodzi o przedszkole,szkole to bardzo
      polecam.ale dzialki bardzo drogie.bo jednak b. atrakcyjne miejsce.
      • Gość: pit_mr Barczewko? IP: *.aster.pl 21.05.06, 09:31
        Ktoś wspomniał o Barczewku. Miejscowość fajna, ma przyszłość. Zresztą jak
        pokazują ostatnie lata, domy budują się tam jeden po drugim. Do Olsztyna ok. 12
        km. Droga dość dobra, można jechać zarówno przez Łęgajny, ale można także i
        przez Słupy. Miejscowość niewielka, położona na górce. Blisko jezioro: Wadąg.
        Dużo lasów, zwłaszcza na tzw. kolonii. Wokół uplasowały się [z każdej strony
        wjazdu do wsi], stadniny koni, tak więc można rozwijać pasję jeździecką. Znam
        ludzi którzy kilka lat temu kupili tam odremontowany dom, wraz z małą działką.
        Są zachwyceni. Środek wsi zabudowany, jednak obrzeża wolne. Nieprzypadkowo, bo
        to one są najlepsze na działki, niektóre fantastyczne, sam mam chrapkę na kilka
        miejsc, ale zanim zbuduje dom, to minie jeszcze z 10 lat :) Cóż, najlepiej
        będzie jak pojedziesz i sama zobaczysz. Jeśli masz jakieś dodatkowe pytania, np.
        jak dokładnie dojechać to pisz. pit_mr@gazeta.pl POZDRAWIAM. pit
        • utalia Re: Barczewko? 21.05.06, 20:19
          Serdecznie dziekuje za nowe porady. Wlasnie wyszukalam na mapie Barczewko,
          wydaje mi sie dosc odlegle od miasta...
          A z tym Ostzreszewem.....korci mnie ze wzgledu bliskosci miasta ale faktycznie
          krajobraz niekoniecznie urokliwy. Ale z drugiej strony sobie pomyslalam, ze w
          takim slicznym Dorotowie gdzie krajobrazowo przecudnie ale czy bede widziala te
          gorki i lasy z dzialki jak wszyscy sie pobuduja co niektorzy wystawia ogromne,
          wysokie chalupy, wyrownaja teren, bo nie wszyscy lubia gorki...
          A kolo Skandy tak samo, wysokie budynki zaslonia kominy.
          Ten smrod mnie jednak troche zniecheca....
          Ubojnia piszesz, w sumie ten Stomil i ubojnie to moze czuc i jedna czwarta
          miasta. Juz sama nie wiem. A z tym smrodem z Michelina (bo tak sie chyba teraz
          nazywa) to naprawde kolega mi mowil, ze smierdzi raz w miesiacu jak cos
          czyszcza, on mieszka na os. Mazurskim.
          W chwili obecnej w miescowosci Rus sa na sprzedaz dzialki ale przekraczajace
          moje finanse.
          Troche sie balabym samego wyjazdu z Olsztyna z tej strony, bo akurat ogromne
          Jaroty spowodowaly, ze miasto jest chyba od strony poludniowej najwieksze.
          Zanim wyjade z miasta juz mam w plecy z 10 minut minimum a co dopiero dalej.
          Gdybym byla na miejscu moglabym spokojnie cos poogladac a tak zdaze zobaczyc
          gora 4 dzialki i na tym koniec do nastepnego przyjazdu. Do tej pory te nad
          ktorymi sie zastanawiam juz sa sprzedane.
          • Gość: Paulina Re: Barczewko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 21:58
            A co sadzicie o Marcinkowie? Dojazd dosc skomplikowany, droga kreta, ciekawe
            jak zima jak jest slisko. I czy tam nie maja w planach czegos zlokalizowania bo
            tak slyszalam. Nie wiem nic konkretnego ale chodzilo o jaks uciazliwa fabryke,
            czy cos w tym stylu.
            • Gość: RAPS Re: Barczewko? IP: *.olsztyn.mm.pl 21.05.06, 22:22
              Marcinkowo ... 18 km od Olsztyna wiec daleko, zimą dojazd do krajówki Olsztyn
              Pasym fatalny, ale to niedaleko potem droga jest OK, no i jest tam jedna z
              największych w Polsce baz paliwowych ... podziemna - tajne nie podawać
              dalej :)
              Co do lasów .. może jakaś cześć zostanie zasłonięta ale kominow nie zasłoni Ci
              nic sa wysokie …
      • Gość: bunia Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.olsztyn.mm.pl 24.05.06, 13:50
        Ja też chciałabym polecić Stawigudę jest piękna mieszkają tam wspaniali ludzie
        jest super szkoła i przedszkole, pracują tam wspaniali nauczyciele, dojazd tez
        jest bardzo dobry do Olsztyna, blisko jeziora lasy, a przedewszystkim piękne
        działki. Nie jesteś tam anonimowym człowiekiem wszyscy się znają i mówią sobie
        dzieńdobry (w mieście tego nie ma). Jest na miejscu ośrodek zdrowia , apteka,
        kościół i urząd gminy który jest przyjazny petentom, pracują tam bardzo mili i
        rzyczliwi ludzie. Mamy również przedsiębiorczego wójta, który dba o naszą gminę
        i jej mieszkańców. A wogóle to przyjedźcie i sprawdźcie jak tu jest pięknie.
    • gietpe Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal 21.05.06, 23:05
      Pozdrawiam z Gietrzwałdu.Ładna okolica i dobry dojazd do Olsztyna.
      • Gość: ex Barczewko. IP: *.aster.pl 21.05.06, 23:21
        Barczewko. O około 15, spod Ratusza do Barczewka 20-30 min. Latem, mozna i 15
        min jechac. Jesli chces, przejedz się. Jesli chcialabys jakies namiary rowniez
        moge ci pomóc. Tylko wiem, ze działek tanich to tam juz jak na lekarstwo ;/
      • Gość: Paulina Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 23:21
        O co chodzi z ta baza paliw podziemna????
        Gietrzwałd pewnie ladny ale to ciut za daleko.
        Juz nie wiem, ide spac. Znowu sie naszukalam w gratce i jak ladna dzialka to
        daleko, jak brzydka to blisko i jeszcze cos ma smierdziec albo drogie jak
        cholera a przynajmniej dla mnie drogie.
        A moze znacie w swoich miejscowosciach podolsztynskich konkretne miejsca do
        sprzedania?
    • Gość: lalunia Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.mofnet.gov.pl 22.05.06, 07:05
      Dla mnie blisko i pięknie jest w łupstychu. Wiem,że jest działka do kupienia,
      ale dość duża 3.000 m.
      Przyznaję, że Gronity tez są piękne. Gorzej z dojazdem. Prawdopodobnie ma tam
      być droga asfaltowa.
      A co sądzicie o Sząbruku ?(za Tomaszkowem). Dojazd w szczycie do centrum
      zajmuje 25 min. Jest tam szkoła, przedszkole, ośrodek kultury, stadnina.Blisko
      2 jezior. Są działki do kupienia.
    • Gość: gazunia Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.05.06, 07:36
      Mam dużą działkę koło Dywit ze stawkiem, dom mozna postawić na niewielkim
      wzgórzu, obok stoją już domy, myślę, że po przystepnej cenie, do Olsztyna
      blisko więc nie powinnaś miec problemów z dojazdem. Gdybyś była zainteresowana
      pisz na adres gazetowy.
      Pozdrawiam
      • ol4 Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal 22.05.06, 11:13
        Chyba najciekawszy kierunek to Dorotowo/Tomaszkowo.
        Blisko centrum , dobry dojazd, nie ma przemyslu.
        Do Rusi zima to trzeba pługiem jezdzic :-)
        • Gość: RAPS Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.olsztyn.mm.pl 22.05.06, 17:37
          Marcinkowo-podziemna wojskowa baza paliwowa druga co do wielkości w kraju ….
          A co do Dorotowa/Tomaszkowa fakt ładnie ale … obok Tomaszkowa przebiegać będzie
          obwodnica Olsztyna jest nawet plan połączenie tego z obecna droga gminna
          Tomaszkowo Sząbruk wiec będzie głośno na tym pastwisku. Obecnie jest
          zaplanowana nieco bliżej Olsztyna ale ma być przesunięta i skrzyżowanie ma być
          tam gdzie jest teraz obecny wjazd..
          Nie zapominajmy tez ze ceny w Tomaszkowie/Dorotowie sa już na poziomie min
          100zł/m2 a wiec za różnicę proponuje kupić może nie spychacz ale jak będzie
          faktycznie potrzeba-( to tylko 3,5 km do ulicy Bartąskiej lub 5km do trasy
          Olsztyn-Olsztynek ) – auto terenowe, Proponuje przejechać się do Rusi ja się
          po prostu zakochałem  A na marginesie może ktoś mieszka w Rusi i powie jak
          się faktycznie jedzie tam zimą ….
          Pozdrawiam
          • Gość: ala Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: 82.160.237.* 24.05.06, 08:58
            Gość portalu: RAPS napisał(a):

> Marcinkowo-podziemna wojskowa baza paliwowa druga co do wielkości w kraju ̷
            > 0;.

A możesz powiedzieć, czy tam coś się jeszcze działo w związku z powyższym (w
            czasie pokoju naturalnie)? Słyszalam, że baza wojskowa już tam nie funkcjonuje.
            Czy sam fakt, że TO TAM JEST może mieć jakieś konsekwencje?
            • psg2 a ktos wie cos o Wojtowie?????? 24.05.06, 13:10

• Gość: jacek Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.speed-burst.com 30.05.13, 21:38
        też polecam dywity, mieszkam tu od kilku lat i dla mnie to miejsce niemal kultowe, choć mało sklepów i raczej jażdżę do centrum
        • Gość: Polecam Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.p2p.business.static.vectranet.pl 01.07.14, 13:18
          A ja polecam Biesal . Jest to miejscowość położona przy drodze nr 16 15 km do Olsztyna , Ostródy , Olsztynka czy Morąga . Ładna okolica lasy , jeziora . Jest tam tez szkoła orlik . Fajne miejsce .
          • Gość: cozatyp Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: 31.1.168.* 02.07.14, 10:10
            Świetnie,że polecasz.Jak myślisz autorka przez 8 lat nie kupiła jeszcze działki??
    • Gość: lalunia Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.mofnet.gov.pl 23.05.06, 10:51
      Byliście w Sząbruku? jest tam szkoła, przedszkole, kościół, ośroek kultury.
      Blisko jezior. Naprawdę piękne tereny. Ma tam powstać osiedle domków
      jednorodzinnych. Do Olsztyna prowadzą 2 drogi, albo przez Tomaszkowo, albo
      przez dajtki.
      Co o tym sądzicie?
      • Gość: d0r0ta Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.eranet.pl 23.05.06, 17:52
        Sząbruk jakoś nie przypadł mi do gustu. Oglądałam to tę wioseczkę i jakoś mnie
        nie ujęła. Klebark Wielki - bardzo ładny. Jest w nim jakaś taka pozytywna
        energia - nie wiem jako z komunikacją :) ale atmosfera fajna :)
        Podoba mi się też Gutkowo - ale tam ceny ziem zaczynają niebezpiecznie wspinać
        coraz wyżej.
        Tomaszkowo ładniutkie ale zaczyna przypominać podwarszawskie miejscowości
        wypełnione upchniętymi jeden przy drugim domkami jednorodzinnymi na maleńkich
        działakach. Sama z takiego osiedla uciekłam - wydostawanie się z niego rano
        zajmowało mi dwadzieścia minut - żeby dojechać do Puławskiej a potem już
        spokojnie w korku dwadzieścia razy trzy... Godzinka i pół i już byłam w pracy
        (oddalonej o 11 kilometrów od mojego domu...)
        Ruś wydaje się być bardzo ładnie położona - ale czy tam nie będzie przebiegać
        obwodnica??? Moja znajoma ma tam działkę i nie bardzo wie czy za kilka lat nie
        będzie miała za ogrodzeniem makabrycznej kawalkady samochodów.... Nikt nie
        potrafi wskazać jak dokładnie będzie przebiegać to utrapienie właścicieli
        gruntów i wybawienie kierowców..
        Ja - gdybym mogła wybrać sobie wymarzoną działkę - wybrałabym Ruś - o ile jest
        bezpieczna pod względem zagrożenia obwodnicą.
        • Gość: Paulina Nikielkowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 21:30
          Szabrukiem sama interesowalam sie, bo na mapie wyglada mi calkiem interesujaco.
          Ale dzialkaktora byla w gratce.pl okazala sie niewypalem, poniewaz trzeba bylo
          dojechac droga do dzialki przez dzialke sprzedajacych i to "grzecznosciowo".
          Dziwny uklad. Moze kiedyz wlascicielom sie to znudzi i zostane bez dojazdu.
          Rus jest ciekawa. Jutro jade do Olsztyna i mam zamiar zobaczyc dzialke
          niedaleko bo w Bartazku.
          Naprawde jak zaczynam sie inetresowac jakims miejscem to sie dowiaduje ze
          wszedzie COŚ jak nie smrody, roznego pochodzenia (Michelin, Ubojnia itp.) to
          obwodnica.... Dzisiaj wyciagnelam druga mape z samochody Olsztyna i tam
          nieopodal owego Ostrzeszewa na ktorego sie zasadzam widnieje Warminsko-Mazurska
          specjalna strefa ekonomiczna! W wyszukiwarce znalazlam, ze tam maja byc fabryki
          od chemicznej, przez meblarska, po rozneroznosci.
          A Nikielkowo???? Jest rowniez bardzo blisko. Ale moj maz wypatrzyl, ze zaraz
          obok jest indykpol i stwierdzil, ze pewnie tez smierdzi....Ratunku, chyba
          niczego nie znajdziemy jak tak dalej pojdzie.
          • 999s Re: Nikielkowo 25.05.06, 13:05
            Ale dzialkaktora byla w gratce.pl okazala sie niewypalem, poniewaz trzeba bylo
            > dojechac droga do dzialki przez dzialke sprzedajacych i to "grzecznosciowo".
            > Dziwny uklad. Moze kiedyz wlascicielom sie to znudzi i zostane bez dojazdu.

Pulino to nie jest dziwny układ. To się nazywa służebność drogi. Zgodnie z
            prawem zawsze masz prawo dostać się na swoją posesję jeśli droga wiedzie przez
            ich działkę. znudzenie właścicieli nikogo nie interesuje w tym wypadku
        • Gość: RAPS Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.olsztyn.mm.pl 23.05.06, 21:36
          Doroto
          Plany budowy obwodnicy są do wglądu w Urzędzie Gminy Stawiguda, sa juz bardzo
          ładnie opracowane. Trasa będzie przebiegała w odległości ok 500m za PGR
          Bartążek, potem kierować się będzie łukiem w kierunku Gąglawek gdzieś po środku
          odcinka Ruś -Bartąg może nawet bliżej Bartąga, chyba w okolicach pierwszej
          kapliczki i skrętu na Gągławki. Jeśli ktoś wie gdzie jest wiadukt na drodze
          Bartąg-Tomaszkowo (obok starej stacji kolejowej w Bartągu) to obwodnica
          przetnie obecną drogę gminna dokładnie za wiaduktem. Potem kieruje sie na
          Tomaszkowo w kierunku obecnej drogi Tomaszkowo-Sząbruk...... ale kiedy to
          będzie
          Pozdrawiam
          • Gość: gogo Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 21:54
            sitwp.umwp.pl/sba_studia/obw_olsztyna.pdf

www.gddkia.gov.pl/article/oddzialy/gddkia_olsztyn/konsultacje_spoleczne/przygotowywane_inwestycje/article.php/id_item_tree/84545e86af15b662454bc709bf376e
            1a/id_art/416bef5a8998ac52f8a94287aff15b8b

• Gość: Paulina Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:06
              Orany, to chyba to Ostrzeszewo odpada. Z dwoch stron fabryki, a z trzeciej
              obwodnica w odleglosci okolo 1200m!
              Bartazek gdzie mam jutro ogladac dzialke tez jest obarczowny ta przypadloscia.
              Choc juz chyba wole obwodnice niz odory z ubojni czy ogumienia.
    • Gość: lalunia Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.mofnet.gov.pl 24.05.06, 07:35
      Muszisz wziąć pod uwagę, że w Ostzrszewie jest kurnik, od którego czasami mocno
      śmierdzi.
      W Rusi byłam, bardzo mi się podoba, ale dojazd do Olsztyna kiepski. Biorąc
      jeszcze pod uwagę, że wszyscy jadą na Jarosty i jest wielki ścisk na drodze.
      W Sząbruku developer rozpoczyna w przyszłym miesiącu budowę 16 domków. Będzie
      to mini osiedle. Bezpośrednio przy drodze asfaltowej. Jeśli jestes
      zainteresowana - to pisz na adres roxana2001@gazeta.pl
      • Gość: Paulina Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 11:38
        Dziękuje serdecznie za ostrzezżenie przed kurnikiwm w Ostrzeszewie.
        Ale już dzisiaj ten fakt aż tak bardzo mnie nie smuci, ponieważ chyba zdecyduję
        się na działkę w Nikielkowie. Wczoraj byłam tam i uważam, że dojazd niewiele
        dalszy niz do Ostrzeszewa, wioska naprawde ładna i zadbana, jedzie się Zientary
        Malewskiej a później przez lasy lasy lasy i już.
        Ale być może i to miejsce ma ukryte wady????
        A indykpol?????
        • Gość: RAPS Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.olsztyn.mm.pl 25.05.06, 21:14
          Nikielkowo to może i dobry pomysł, bardzo tanio jak na okolice Olsztyna . To o
          dziwo jedyny kierunek w którym miasto nie rozbudowuje się tak jak w innych.
          Czemu ?? Nie wiem, ktoś musi zacząć.
          Co do dojazdu to nie jest tak kolorowo ... Zatorze ma tylko dwa wjazdy: przez
          most przy placu Bema i przez most przy ul 1 Maja. Dojazdy te zawsze były
          utrapieniem mieszkańców Zatorza. Bardzo duże obciążenie i te korki. Wiec
          te "blisko" to w pewnych godzinach może być bardzo uciążliwe, ale żeby Cię nie
          denerwować, do Nikielkowa zbliża sie Wójtowo, wiec kiedyś tam będzie droga i
          kolejny dojazd .... no i w Olsztynie nie ma już chyba miejsc z dobrym dojazdem

Co do bazy wojskowej w Marcinkowie – była tam, i jest. Może nie działa na taką
          skale jak kiedyś, ale nadal jest drugą, co do wielkości w kraju. Jakie mogą
          być tego skutki nie wiem … to pytanie do wojska, oby żadne 

Pozdrawiam
          • Gość: Paulina Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 22:42
            No to milo slyszec, ze w koncu znalazlam miejsce w ktorym nie smierdzi a jedynym
            mankamentem to dojazd, choc kiedy ja tam jechalam bylo calkiem przyzwoicie a
            wybralam sie tego dnia dwa razy. Raz calkiem wczesnie miedzy 9 a 10 no i
            wie3czorem. Fakt nie byly to godziny szczytu.
            Do tego Ostrzeszewa byl naprawde dobry dojazd, troche mi tego szkoda...
            nO ALE, COS ZA COS. jAK SIE CHCE MIEC LADNE WIDOKI TO TRZEBA DLUZEJ DOJECHAC.
            pAULINA
            • Gość: zsz Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.olsztyn.mm.pl 26.05.06, 10:23
              Podnosze do gory-Paulina i poczytaj uwaznie.
              • Gość: Paulina Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 21:09
                ale co podnosisz, bo nie do konca rozumiem?
                Jak najbardziej czytam uwaznie, poniewaz sama ten watek zalozylam, kazda
                informacja jest dla mnie cenna.
                • Gość: lalunia Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.olsztyn.mm.pl 27.05.06, 14:07
                  nikielkowo nigdy w życiu, zbyt blisko "wysypiska śmieci" Lęgajnach
                  • Gość: Paulina Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 00:01
                    A co myslisz, ze smierdzi?
                    • Gość: lalunia Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.olsztyn.mm.pl 29.05.06, 11:00
                      może i nie śmierdzi...tego nie wiem (chociaż przy dobrych wiatrach nie można
                      tego wykluczyć). Najgorsze jest jednak to , że jest "bomba z opóżnionym
                      zapłonem".
                      • Gość: Paulina Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 20:13
                        Jaka bomba, co masz na mysli?
                        • Gość: lalunia Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.olsztyn.mm.pl 30.05.06, 12:02
                          Z tego co wiem, (może się mylę), śmieci są tam żle składowane. Powinny być
                          chyba czymś zasypywane i powinien byc do tego specjalnie przygootwany plac (aby
                          nic nie wsiąkało w glebę). Tego zabrakło. Więc może za jakiś czas zaczną się z
                          tego wysypiska ulatniać jakieś gazy.
                          Zresztą blisko wysypiska to i tak nieciekawie. Może niech inni na ten temat się
                          wypowiedzą.
                          • Gość: gata Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 12:51
                            Kiedyś interesowałam się Nikielkowem, bo działki tam były niedrogie.
                            Intensywnie szukałam informacji na ten temat i trafiłam na stronę jakiejś
                            organizacji ekologicznej, która wymieniała Nikielkowo jako rejon zagrożony
                            ekologicznie z powodu wysypiska, dalej nie drążyłam wystarczyło...
                            W Różnowie (dojazd od Dywit i Słup)jest pięknie, ale podobno obwodnica ma
                            przechodzić niedaleko.
                            Ostrzeszewo i wszystkie rejony w promieniu 10 km od Michelina zdecydowanie bym
                            odradzała.
                            • Gość: lalunia Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.olsztyn.mm.pl 30.05.06, 19:47
                              a można wiedziec gdzie wybrałaś działkę? jeśli dokonałaś wyboru oczywiście
                              • Gość: gata Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 10:15
                                Nie kupiłam w końcu działki, tylko dom w Słupach. Jest pięknie. Słyszałam, że
                                będzie przetarg na działki na Osiedlu Leśnym, które należy do Kieźlin, ale jest
                                bliżej Słup, więc polecam. Jak widzę Gronity od ubiegłego roku barzo podrożały.
                                Brakiem drogi bym się nie przejmowała, znajomi mieszkają i jeżdżą, w zimie też
                                jeździli.
          • Gość: Anet5 Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:58
            Wójtowo ponoć dobry dojazd nr 14 lub Okeyki. Jest tylko kawałek drogi
            asfaltowej, bo resztę ukradli to dowcip. Wioska fajna, jest już dobrze
            rozbudowana. Za działkę nie wiem ile, ale chyba nie tak tanio, zreszta jak
            wszędzie. Żadnych atrakcji. A poza barem, Dit-Mar, ale bardzo jest drogi,
            chociaż w środku super, bardzo ładnie.
    • Gość: Anet5 Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:33
      Mieszkam też w mieście, a raczej peryferie miasta, polecam gorąco, są to
      Dajtki. Pochwalę się troszeczkę jest to największe osiedle w Europie. Dookoła
      lasy i jeziora. Latem jest wspaniale. Przypuszczam, że jeszcze są działki do
      kupienia. Wybór należy do Ciebie, powodzenia.
      • Gość: Paulina Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 23:38
        Nie ukrywam, ze Wasze wypowiedzi troche zmacily moje blogie nastawienie co do
        Nikielkowa. Z drugiej strony jednak z Nikielkowa do owego wysypiska w linii
        prostej jest około 5 km, więc stosunkowo sporo. Nie mam pojęcia na ile to
        blisko. W zasadzie jest to ta sama odległośc co do Wójtowa. Dzialka jest
        polozona okolo 1 km za nowo wybudowanym kosciolkiem. Jak wjezdzasz do
        Nikielkowa to wlasnie skrecasz przed owym Kosciolem w prawo i okolo 1 km jest
        kompleks okolo 40 dzialek. Facet pokazywal , ze na lewo widoczne sa zabudowania
        Wojtowa.
        Poza tym odkad sledze ten watek okazuje sie, ze wszedzie cos smierdzi, smrodzi
        itd. Ostatnio slyszalam, ze w Radykajnach czuc szambiarnie, na Zatorzu czuc
        jakby palona gume przez cala zime..nie wiem dlaczego....
        Poza tym jak przejechalam sie kilkakrotnie drogami Sielska i Baltycka to
        odechcialo mi sie skutecznie wszelkich dzialek z tego kierunku. Moze to tylko
        wrazenie ale dojazd wydal mi sie ciagnacy jak guma (bylam w Matkach i Jonkowie,
        okolice bardzo ladne ale tak odlegle). Dajtki sa dla mnie zdecydowanie za
        drogie. Jak wczesniej wspominalam dysponuje kwota okolo 50 tysiecy, moze byc
        ciut wiecej jesli by byla calkowicie uzbrojona i juz budowlana ale to ciut to
        tak przed 60 tysiecy. Wiec nie jest to wiele jak na dzialke w bliskim
        sasiedztwie miasta. Za dzialke w Ostrzeszewie (niecale 1000 m) mialam zaplacic
        lacznie z prowizja agencji 58 tys. Bardzo ładna dzialka w Gronitach byla
        mikroskopijna 560 m kw a miala kosztowac ponad 40 tysiecy, tylko ten wspomniany
        dojazd...
        Jestem Wam wszystki wdzieczna za wszelkie rady. Naprawde jestem teraz o wiele
        bardziej swiadoma co i gdzie. Faktem jest, ze jeszcze tej dzialki nie kupilam i
        pomimo, ze nie ma tam starych drzew...to jakos mnie ona zauroczyla. Ale
        oczywiscie zaraz poczytam i popytam specjalistow na ile takie wysypisko moze
        byc zagrozeniem. Faktem tez jest, ze warunkiem jest wodociag, nie wolno tam
        wybudowac wlasnej studni, moze dlatego?
        Paulina
        • Gość: lalunia Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.olsztyn.mm.pl 05.06.06, 16:00
          dlaczego ten wątek ucichł????
          • Gość: żuraw Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.astra-net.com 05.06.06, 22:17
            Ja polecam Trękus za Linowem. Ceny dzialek okolo 25 zl za metr. Cudowne
            miejsce, blisko Olsztyna( 9 km. od bylego "Rolnika" )
            Ale nie znajdziemy tutaj ani szkoly, ani pieknej dzielnicy domkow
            jednorodzinnych. Za to żurawie, sarny to najlepsi sadiedzi. Jsli oczywiscie
            lubisz takie klimaty.
            • Gość: Paulina Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 23:17
              Szukalam w Gratce oglosszen dotyczacych wlasnie Trekuska, poniewaz wydal ki sie
              blisko. Niestetyy niczego nie znalazlam. Przyznam ze obcenosc szkoly czy tym
              podobnych instytucji mnie nie koniecznie interesuje, poniewaz w owym miejscu
              chcialabym jedynie albo glownie mieszkac, wygodnie mieszkac natomiast robic
              zakupy, wozic dziecko do szkloy chcialabym w Olsztynie. Dlatego zalezy mi na
              czyms polozonym blisko.
              Co do wysypiska wyczytalam wszystko co bylo mozliwe w interncie i wyglada na
              to, ze w zwiazku z Unia sa plany juz zatwierzdone aby w regionie bylo kilka ale
              wiekszych wysypisk i to zgodnych z unijnymi przepisami. Łegajny maja byc
              zamkniete jako wysypisko. Jednak probolem w tym, ze nie wiadomo kiedy, poniewaz
              w planach mialy byc zamkniete w roku....2005!.
              Paulina
              • Gość: żuraw Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.astra-net.com 05.06.06, 23:32
                Mialam na mysli Trękus, nie Trękusek. Trękusek jest polozony przy drodze na
                Szczytno i moim zdaniem malo atrakcyny i tez chyba narazony na te zapachy,o
                ktorych juz tu byla mowa. Trekus jest za Linowem. Dwie drogi dojazdu:
                1/ W`Szczesnym skrecamy na Stary Olsztyn
                2/ Od Jarot ul. Jarocka
                • Gość: ziutek Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: 212.160.172.* 06.06.06, 13:31
                  Masz może namiary kto sprzedaje tam działki
                  • Gość: Paulina Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 19:05
                    A! Tak juz widze ten Trekus. Z pewnoscia okolica ladna, blisko jezioro. Ale
                    dojazd chyba zbyt karkolomny.
                    • Gość: żuraw Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.astra-net.com 06.06.06, 21:07
                      No tak z tym dojazdem to masz racje. Do "autostrady" to jeszcze daleko, ale to
                      jest wlascie to cos za cos.Z drugiej strony jedziesz tylko 10 minut na osiedle
                      Jaroty.

Pozdrawiam
                    • Gość: ziutek Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 01:07
                      Tak z ciekawości w jakim stylu Paulino chcesz budowac dom..??
                      Ja myślę o stylu kanadysjkim czyli opartym o szkielet drewniany.
                      Wychodzi ok 2000 brutto za m2 z wykończeniówką - nawet ci umywalke powieszą
                      itp...
                      Aczkolwiek znalazłem firmę koło Olsztyna i są jeszcze tańsi....

• Gość: żuraw Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.astra-net.com 06.06.06, 21:04
                    NIESTETY NIE MAM, ALE WIEM, ZE PRZED WJAZDEM DO TREKUSA JEST TABLICA: SPRZEDAM
                    DZIALKI I NUMER TELEFONU.

JAK ZDOBEDE TEN NUMER TO JESZCZE NAPISZE.

POZDRAWIAM
        • Gość: k Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.ols.vectranet.pl 06.06.06, 23:35
          wysypisko w legajnach jest zamkniete i znajduje w takiej samej odleglosci, do
          nikielkowa, jak do wojtowa. zreszta w legajnach tez zyja ludzie i nikt
          nieumiera od wyspiska...
          podobno, jak weszla unia - to aby otrzymac pozwolenie na budowe - musi byc
          wodociag. studnia glebinowa nie przejdzie.
          • Gość: ziutek Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 01:03
            Ja jeszcze się rozglądam w terenie Bartązka...Jest połozony nowy asfalt na
            droge do Olsztyna. Patrzę tez pod względem mozliwości korzystania z telefonu i
            internetu np. neostrady. Z tego co wiem w Bartązku są możliwości....
            • Gość: RAPS Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.olsztyn.mm.pl 07.06.06, 15:39
              Ziutek:
              Ceny w Bartążku dochodzą juz do astronomicznych jak na tą okolice ....ok 75-85
              zł, te po PGR-owskie baraki i te "stare" bloki ... Nie ma tam nic ciekawego,
              chyba ze masz kase to kupuj działkę przy wjeździe do Bartążka na przedłużeniu
              Jarockiej, ale uważaj .. na skrzyżowaniu Bartążek-Stary Olsztyn przewidziane
              było skrzyżowanie obwodnicy.. jak teraz będzie nie wiadomo, pewnie lekko ominą
              te nowe domy
              A co do kanadyjczyka ..... jak sam nie wykańczasz to czy wiesz jakie materiały
              będą stosowali ... najtańsze
              • Gość: ziutek Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: 212.160.172.* 07.06.06, 15:43
                Masz rację z tym Bartążkiem..lekka przesada z tymi cenami..
                W kanadyjczyku sam wybierasz materiały do wykończeń. Płytki do 30 zł , podłogi
                do 25 zł itp.... Aczkolwiek tez myślę o wykończeniu samemu. :)
                • klaaksoon Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal 08.06.06, 02:19
                  forum.muratordom.pl/viewforum.php?f=44&sid=ca179e54011cdb03aaf2510de0f17ebd
                  "ziuteczku", specjalnie dla Ciebie.
                  A potem pogadamy
                  • Gość: ziutek Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: 212.160.172.* 12.06.06, 13:46
                    klaaksoon ..czytałem te forum kiedys ..ścierają się tam różne grupy interesów...
                    Dla mnie jest wążna kasa i jeżeli aż tylu wypowiadało się do domki drewniane są
                    ok... to ja w to wchodze z tym że budowac będę z ekipą , która ma rekomendacje
                    stowarzyszenia centrum budownictwa szkieletowego www.szkielet.pl. Wtedy mam
                    pewnośc co do jakości materiałów i norm.. A to czy domek będzie stał 30, 40 czy
                    100 lat to mnie już nie interesuje bo będę juz wtedy po drugiej stronie. Potem
                    to wnuki tym bajzelem będą zarządzać :))

pozdr
    • Gość: jarek Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.ols.vectranet.pl 07.06.06, 19:04
      w ogole dzieki Paulinie i wszystkim za ten watek. sam takze rozgladam sie za
      dzialka i temat tem bardzo mi pomogl!!!
      • Gość: RAPS Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.olsztyn.mm.pl 07.06.06, 22:21
        No i na co Jarku zdecydujesz sie ? :)
        • Gość: Paulina Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 00:58
          No wlasnie Jarku na co sie zdecydujesz?
          A w jakim stylu dom? Najchetniej parterowy, jak najnizej ziemi (czyli bez
          piwnicy i nisko posadowiony aby z tarasu mozna bylo do razu zejsc na trawe,
          dach dwuspadowy, dachowka ceramiczna czerwona, okna ciemne drewniane, czesc
          elewacji drewniana ciemna. Mialam kiedys takie zapedy aby budowac metoda
          szwedzka czy kanadyjska. Ale jak popatrzylam jak to drewno jest odizolowane
          folia, wata itp. to wlasciwie chyba lepiej juz i taniej i bezpieczniej bedzie
          wybudowac z bloczkow silikatowych czy tym podobnych.
          Jak do tej pory na topie jest nadal Nikielkowo.
          Choc ogladalam dzialke za Dywitami w Ługwałdzie. Dzialka byla zaraz przy lesie,
          sama byla zarosnieta, no calkiem szybko sie jechalo, do duzego ronda 9 minut.
          ale przylegala przeciwleglym koncem do drogi do Dobrego Mista.
          Szumialy samochody ale ten szum nawet mi nie przeszkadzal tylko balabym sie
          dziecka (3 lata) wypuscic gdziekolwiek za furtke przy takiej szosie....
          A widzialm przepiekne dzialki w Gutkowie i Łupstychu, zalesione....ale ceny!!!
          100 tys. za 1ar albo 180!!! ratunku.
          • Gość: jarek Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.ols.vectranet.pl 12.06.06, 00:01
            dom planuje parterowy z uzytkowym poddaszem. niezaduzy - 3 syp.
            a co do miejsca ostateczna decyzja jeszcze nie zapadla. musze jeszcze odwiedzic
            pare miejsc...
            • utalia Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal 12.06.06, 00:05
              A ktore miejsca sa na Twoim topie?
              utalia to ja paulina
              • utalia Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal 12.06.06, 00:26
                Acha bylam w gminie Barczewo i zlozylam wniosek o wydanie wyrysu i wypisu z
                planu miejscowego. Czy to jest to samo co warunki zabudowy?
                Wczesniej czytalam niektore fragmenty co do zabudowy i np. mozna tam miec dach
                o spadku 45-35. A szkoda bo bardzo chcialam dom parterowy i dach o spadku 20-30
                stopni. Nie wiem czy przy wiekszym spadku nie bedzie zbyt duzej straty pod
                dachem przestrzeni, ktorej nie wykorzystam. Stryszkow wole z mezem nie robic bo
                jak znam zycie zaraz beda tam tony niepotrzebych dupereli.
                I jeszcze nie mozna tam zrobic oczyszczalni przydomowej tylko szambo szcselne.
                Czy to mozliwe??? A co szkodzi dobrze zrobiona oczyszczalnia to przeciez sama
                malina i miod. A juz sobie wyobrazalam jak bede trawnik takim "nawozikiem"
                podlewala.
                Jak jechalam do tego Nikielkowa w piatek to przejechalam przez Wojtowo, nie
                przypuszczalabym, ze jest to tak ladna osada. Wiele wybudowanych domkow,
                wszystkie z dachami z ceglastej dachowki, nie za wysokie. Z drogi (Mragowo-
                Olsztyn) nie przypuszczalabym, ze moze to tak wygladac.
                • utalia do Ziutka 12.06.06, 00:34
                  A możęsz podać namiary na tych co budują te szkieletowe domy a ci spod Olsztyna
                  to ile taniej? Moze sie zdecyduje na wlasnie taki?
                  • Gość: do utallia Re: do Ziutka IP: 212.160.172.* 12.06.06, 13:28
                    www.brawo.olsztyn.pl
    • Gość: 2-uczciwie Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 10:21
      Bardzo proszę o kontakt telefoniczny - całą dobę, jednak najlepiej proszę
      dzwonić po godz. 22.30. 602855601
      do usłyszenia !!!!
      • utalia Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal 12.06.06, 10:57
        ale co to za telefon? namiar na ekipe budowlana domow kanadyjskich czy sprzedaz
        dzialek? Jesli to dzialki to wolalabym wczesniej wiedziec gdzie i jak
        wygladaja. Paulina
        • Gość: nie dzwoń Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 13:34
          To spam, nie dzwoń
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=43459043&a=43464191
        • Gość: ziutek Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: 212.160.172.* 12.06.06, 13:37
          Na ekipe od domków drewnianych podałem wyżej...
          Moze wnioski po kilku dniach myślenia i jeżdzenia....

Jestem zdecydowany na dom drewniany , jest tylko kwestia czy kanadyjski, czy
          ryglowy , czy z bali. Są działki na sprzedaż w Wójtowie za 30zł/m2 na osiedlu
          domków - temat prowadzi agencja RYNO. Byłem zobaczyłem itp.. Dobry dojazd do
          Olsztyna , jeżdzi czerwoniak w sumie wszystko gra.. Aleee....
          Zadałęm sobie pytanie czy chcę mieszkać w takim zbiegowisklu domków... i
          stwierdziłem że nie... Dlatego szukam teraz już działki raczej ok 3000 m2 ,
          troszkę na uboczu w ładnej wsi lub okolicach. Moze kiedyś będę bawił się usługi
          turystyczne :))...jakieś rozwiązanie na życie jest o ile mam wyłożyć tyle kasy.
          Nie patrzę już nawet na uzbrojenie ( kanalizacje itp) ważne aby był prąd i woda.
          Przydomowe oczyszczalnie ścieków są bardzo tanie, tak więc nie ma problemu.
          Ogrzewanie planuję gazowe to będę miał budlę na powietrzu lub zakopaną i tak
          taniej wychodzi...... Jak narazie bujam się w okolicach Brąswadłu bardzo -
          fajna wioseczka.....
    • Gość: lalunia Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.olsztyn.mm.pl 12.06.06, 20:48
      A co sądzicie o nowym osiedlu w naterkach? Widziałam w gazecie ogłoszenie, ale
      nie pamiętam i znam tej firmy.
      Co do ogrzewania gazowego -to chyba jednak nie wychodzi ono najtaniej.
      Prawdopodobnie dochodzą koszty utrzymania takiej butli na zewnątrz, przeglądy
      itp....
      • Gość: ziutek Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 00:25
        w gaspol-u ..opłata miesięczna 30 zł za dzierżawę butli i wszelkie
        badanie,konserwacje odpadają ci z głowy to jest juz ich problem....
      • Gość: ciach Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 03:39
        ok naterki
        • Gość: ziutek Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: 212.160.172.* 14.06.06, 08:59
          co tak cicho ??????
          • utalia Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal 14.06.06, 12:35
            Oj cicho, bo ostatnia noc spedzilam z moja corka w szpitalu. Jakias ostra
            wirusowa choroba z okropnymi wymiotami. Mala sie odwodnila i musiala dostac
            kroplowke.
            Ja zdecydowalam sie na osiedle w owym Nikielkowie. Teraz zalatwiam kredyt.
            Chyba to bedzie Millennium.
            Ziutku jesli zalezy Tobie na takiej dzialce wcelach turystycznych to wpisz
            sobie w gratka.pl w dziale domy, (nie dzialki!!) Braswald wlasnie i tam jest
            dosc ciekawe ogloszenie juz z domem i ladnym kawalkiem ziemi za calkiem
            przyzwoita kase. Zalezy jeszcze ile chcesz na to przeznaczyc. Mnie okropnie
            podobala sie dzialka 3000 wlasnie w Gutkowie -kolonii za ługwaldem. Ale jej
            koszt 180 tysiecy!!! Choc facet jest chcetny do negocjacji. Dzialka wsrod lasu,
            na niej piekne duze brzozy, sosny.....marzenie. Ale dla mnie cena zaporowa.
            Ta dziala w nikielkowie ma prawie 3 tysiace metrow (2584m) wiec bliskosc
            sasiadow nie bedzie dokuczliwa, zwlaszcza ze jest narozna a sasid obok tez ma
            dzialke przeszlo 1800. Te dzialki sa po 20-22 zlote za metr, wiec roznica jest
            spora. Moze Ziutku zdecydujesz sie na Nikielkowo? Mozesz kupic dwie zdialki i
            bedziesz mial 3000 alkbo i wiecej. Niebawem tam bedzie droga laczaca z Wojtowem
            wiec beda dwa dojazdy. Woda bedzie lada moment z wodociagu (teraz wodociaguja
            Wojtowo wlasnie a zaraz potem Nikielkowo).
            Zgadzam sie z Toba, ze dom nie musi stac 100 lat po mojej smierci. Dzieci
            niekoniecznie teraz musza byc przykute do domu rodzicow i to np. w nikielkowie.
            Moze moja corka bedzie chciala w Braswaldzie wlasnie albo we Wroclawiu.
            Mozliwosci jest wiele. Ja chcialabym najbardziej domek z bala. Tylko ceny mnie
            przerazaja. A i fakt jak pisalam wczesniej, ze w sumie w domu masz minimalny
            kontakt z tym balem z zewnatrza domu bo dzieli cie od iego gruba warstawa
            folii.....
            • utalia Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal 14.06.06, 12:55
              Oj Ziutku bede musiala rozpracowac te domki szkieletowe, poniewaz na powrot
              mnie tym zainteresowales.
              Czy to jest walsnie oferta ta jeszcze tansza ? to brawo.olsztyn.pl?
              Czy w tej technologii mozna budowc dom z dachem dwuspadowym?
              • Gość: ziutek Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: 212.160.172.* 14.06.06, 13:07
                proponujęsie umówić sie z tą firma na rozmowę.... ja jeszcze u nich nie byłem..
                Ale z tego co szperałem w internecie na dom szkieletowy jak będziesz liczyła
                1800/m2 to masz juz pod klucz ..czyli z malowaniem , kafelkami itppp
                Odnośnie kredytu tez będe brał chyba w milenium dlatego że nie mają jakiś
                głupich opłat ( prowizji), np przewalutowanie itp...Sprawdz dokładnie prowizjae
                za różne rzeczy bo to jest ważne potem przy jakiś sprawach , które będziesz
                chciała robić z kredytem....
                Ja tereaz bujam się w okolicach Klebarka Wielkiego...samochód myje co dwa dni:)
                • utalia Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal 14.06.06, 15:06
                  A co Ty Ziutku na propozycje Nikielkowa, przeczytaj moj poprzedni dluzszy post
                  (napisalam dwa na raz, post wczesniejszy)? Zebys lakieru nie pozdzieral.
    • Gość: Ave Prezydent Po Star-Turist... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 16:56
      Zwolniła się działeczka na zbiegu ul. Dąbrowszczaków i Partyzantów... Nie dawać
      łapówek... Działkowicz uwielbia cokę.
    • utalia do Ziutka 15.06.06, 18:39
      Ziutku odezwij sie. Mojego meza tez zainteresowalam tymi domami w 3 dni.
      Zrobilo to na nim wrazenie. A nie wiesz jak jest u nich z projektami domow, czy
      maja architekta "na stanie" czy trzeba ze swoim projektem do nich sie
      zglosic????
      Co do podanych numerow, namiarow itp. to pisalam juz, ze serdecznie za nie
      dziekuje ale z pewnoscia dzwonic nie bede bo nie wiem po co. Najpierw musze
      wiedziec, gdzie to jest, jak mniej wiecej wyglada a wtedy dopiero moge sie
      kontaktowac telefonicznie.
      Poza tym juz powiedzialam wlascicielowi w Nikielkowie, ze kupujemy te dzialke,
      dogadalismy sie co do ceny wiec....
      Ja juz robie sobie projekty na tej dzialce, co gdzie i jak posadze. Pozdrawiam
      Paulina
      • Gość: ziutek Re: do Ziutka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 22:34
        proszę kontakt na wazwie@wp.pl
        Jest firma drewland w lidzbarku warmińskim , która przyjmuje 2000 netto/m2 w
        standardzie za wykonanie domu pod klucz ... wchodzisz juz z meblami i mieszkasz.
        • Gość: ziutek Re: do Ziutka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 22:35
          a i mają swoich projektantów ..projekt wliczony w cenę...
          • Gość: magda Re: gdzie polecacie kupic dzialke IP: *.ols.vectranet.pl 19.06.06, 12:31
            Muszę przyznać, że wątek ten takze mnie w końcu zmotywował do zakupu
            ziemi.Zawsze myslałam, że kupię dom,ale od kilku lat śledząc rynek nie trafiłam
            na nic ciekawego. Zdecydowałam się na Różnowo i w przyszłym roku ruszam z
            budową.
            • utalia Re: gdzie polecacie kupic dzialke 19.06.06, 14:57
              O! To gratuluje. Czy dzialka jest juz formalnie Twoja? Napisz co wplynelo na
              Twoja decyzje? Jak dlugo szukalas dzialki? Czy dojazd nie jest zbyt dlugi,
              daleki?
              • Gość: ziutek Re: gdzie polecacie kupic dzialke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 21:12
                ja dalej szukam:(
                • Gość: Paulina Re: gdzie polecacie kupic dzialke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 23:42
                  Hej Ziutek
                  Dlaczego mi nie odpisales na priva/ Moze nie doszlo? Pisalam z innego konta ale
                  temat wpisalam
                  Napisz jakie dzialki widziales, za ile co bylo zlego, co dobrego? Moze sie to
                  komus przyda a poza tym jestem ciekawa. Pozdrawiam
                  • Gość: ziutek Re: gdzie polecacie kupic dzialke IP: 212.160.172.* 20.06.06, 09:32
                    witam
                    Odpisałem :)))
                    Ogólnie mam dośc poszukiwań i robię sobię przerwe kiludniową .Czekam na wysyp
                    nowych ofert
                    • utalia Re: gdzie polecacie kupic dzialke 20.06.06, 11:54
                      Masz racje mozna sie tym zmeczyc i miec dosyc. Ale tylko na krotki czas.
                      Moze jednak z dzialkami jak ze wszystkim im bardziej sie starasz tym mniej
                      wychodzi. Moze nie nalezy do tego podchodzic nazbyt powaznie? Pamietam jak
                      wybieralam kolory do poszczegolnych pomieszczen w moim obecnym domu: te nad
                      ktorymi zastanawialam sie dlugo, dopbieralam odcienie, przymierzalam okazaly
                      sie wielkimi niewypalami a te ktore wybralam spontanicznie pod wplywem chwili
                      okazaly sie rewelacyjne.
    • Gość: toniw Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 19:15
      Nikielkowo, tylko ten stan nawierzchni......
      • utalia Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal 20.06.06, 23:00
        Polecasz Nikielkowo czy moze masz tam dzialke?
        Zanim ja sie tam wybuduje to jest duza szansa, ze nawierzchnie podremontuja. A
        te co sa teraz swietne za rok dwa lata moga juz byc nie do uzytku, z powodu
        jezdzacych tirow
    • dana-300 Re: gdzie polecacie kupic dzialke na dom mieszkal 22.05.13, 18:16
      Polecam swoją działkę budowlaną w Giedajtach,oddaloną ok 7 km do granicy miasta Olsztyna.Działka całkowicie uzbrojona ok 1540 m2. Spokojna okolica ,piękna panorama , 100m do lasu i ok. 2km jez. Rentyny . Obecnie na odcinku ul. Bałtyckiej trwa przebudowa trasy
      co w niedalekiej przyszłości gwarantuje kilkumunutowy dojazd do centrum miasta. Działka do sprzedania za 45 pln zam2. (możliwa negocjacja). Polecam te stronę miasta też tu mieszkam .Jeśli Panią zainteresuje proszę o kontakt dantas1@wp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka