Dodaj do ulubionych

Cennik "co łaska"

IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.05.06, 11:19
Niedługo biorę ślub kościelny i nie mam pojęcia o kwotach "co łaska" za
poszczególne usługi. Może ktoś podzieli się doświadczeniami. A może zna ktoś
fajnego księdza spowiednika, bo jak pójdę do swojej parafii to się z moim
księdzem "nie dogadam".
Obserwuj wątek
    • Gość: luna37 Re: Cennik "co łaska" IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 23.05.06, 21:01
      ślub nie cołaska nie mniej niż 500 od łebka, pogrzeb - cołaska nie mniej niż
      400, chrzciny - co łaska nie mniej niż 300
    • Gość: ktoś Re: Cennik "co łaska" IP: *.ols.vectranet.pl 23.05.06, 21:11
      Cenniki są bezprawne. DAjesz prawdziwe "co łaska" i sam sobie zadaj pytanie ile
      dla Ciebie wart jest Twój ślub.
      • Gość: Edica ziom Re: Cennik "co łaska" IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 23.05.06, 21:32
        Ktośu....jeśli dla Ciebie miarą udanego małżeństwa jest chciwość klechy to
        powodzenia. Dzięki takim jak Ty, Radio z Torunia (nazwy nie podaję bo po co
        reklamować) ma kasę na promowanie zachowań, które trudno nazwać
        chrześcijańskimi.
        • Gość: ktoś Re: Cennik "co łaska" IP: *.ols.vectranet.pl 24.05.06, 14:56
          Czy Ty w ogóle rozumiesz co czytasz??? Bo chyba masz z tym problemy. Matura z
          polaka oblana co? I co Ty w ogóle o mnie wiesz malutki człowieczku?
          Czy ja coś piszę o UDANYM małżeństwie??? Czy ja coś piszę o chciwości klechy???
          Przeczytaj jeszcze raz a potem się wypowiadaj.
          Wersja dla ociężałych umysłowo jak Edica ziom:
          Ślub kosztuje co łaska. Tyle ile dasz. Ale zanim podejmiesz decyzję to zastanów
          się ile dla Ciebie jest warte połączenie się z ukochaną osobą. Zapewne
          chciałbyś być potraktowany poważnie i z należytym szacunkiem. Masz pewność że
          tak będzie. Płacenie 10 zlotych byłoby zwyczajnie nietaktowne jeżeli masz na
          przykład w planie weselisko, a panna młoda ma na sobie suknię za 1000 złotych
          (a to i tak tanio). Natomiast jeżeli nie stać Cię na to by zapłacić - otrzymasz
          ślub za darmo.
          • Gość: Pytalski Re: Cennik "co łaska" IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 24.05.06, 18:51
            Tzn. że jeśli ktoś nie ma pieniążków i da tylko 10 zł to będzie "na odwal" ?
            Oj, zastanów się mądralo.
            • Gość: Ktoś Re: Cennik "co łaska" IP: *.ols.vectranet.pl 24.05.06, 19:45
              cytat: "Zapewne chciałbyś być potraktowany poważnie i z należytym szacunkiem.
              Masz pewność że tak będzie." Podkreślam: MASZ PEWNOŚĆ ŻE TAK BĘDZIE. Należałoby
              Kościół i księdza potraktować równie poważnie jak z góry wiadomo, ze on
              potraktuje nas, czyż nie?
              • Gość: chrzescianin Re: Cennik "co łaska" IP: *.olsztyn.mm.pl 24.05.06, 21:16
                W kosciele pw.sw.Wojciecha proboszcz udziela slubu za symboliczna oplata a
                uroczystosc nie odbiega o tej z innych parafii za duzo wyzsza kase.Mozesz
                zrobic rekonesans.
                • Gość: sari Re: Cennik "co łaska" IP: *.ols.vectranet.pl 25.05.06, 11:18
                  Oczywiscie że są cenniki! Gdy brałam odpis chrztu w jednej z naszym parafii
                  usłyszałam "co łaska",a gdy wyciągnęłam portfel ksiądz dodał"ale nie mniej niż
                  20 zł".
                  • Gość: ferdo Re: Cennik "co łaska" IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 25.05.06, 20:58
                    Ok. A jak chciałem kiedyś w Św. Lipce ślub wziąć, to powiedzieli że nie mają
                    czasu na pierdoły (nie dosłownie) w momencie kiedy wycieczki z zza Odry trzeba
                    obsługiwać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka