Gość: swiatowy IP: *.range86-141.btcentralplus.com 04.10.06, 20:17 Zgadza sie klub ,ktory ma tradycje pierwszo-ligowe nie moze "tluc sie" w jakis gminnych rozgrywkach Pilka Nozna jest wizytowka miasta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andy Senator Jerzy Szmit chce bronić OKS-u IP: *.makronet.pl 05.10.06, 06:19 A kogo to obchodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Senator Jerzy Szmit chce bronić OKS-u IP: *.olsztyn.mm.pl 05.10.06, 07:24 wybory blisko zbudujemy boisko!!! beeeeeeeeeee.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Senator Jerzy Szmit chce bronić OKS-u IP: 62.29.133.* 05.10.06, 09:27 Chrzanić ten klub i lipne 'tradycje pierwszoligowe'. Tu nigdy nie było porządnej drużyny, a od niepamiętnych czasów była bandyterka na stadionach i - co gorsza - poza nimi. Rozgonić towarzystwo na cztery wiatry, a stadion zaorać - będzie spokój w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Senator Jerzy Szmit chce bronić OKS-u IP: *.chello.pl 05.10.06, 09:35 Zupelnie sie nie zgadzam. Jaka bandytierka od niepamietnych czasow? Nie wiele pamietasz. Za dobrych lat stomilu w I lidze byl to jeden ze spokojniejszych - jesli chodzi o bojki - stadionow. Mimo rekordowej wtedy frekwencji widzow na stadionie. Gość portalu: bolek napisał(a): > Chrzanić ten klub i lipne 'tradycje pierwszoligowe'. Tu nigdy nie było > porządnej drużyny, a od niepamiętnych czasów była bandyterka na stadionach i - > co gorsza - poza nimi. Rozgonić towarzystwo na cztery wiatry, a stadion zaorać > - > będzie spokój w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Senator Jerzy Szmit chce bronić OKS-u IP: 62.29.133.* 05.10.06, 10:34 Nie wiem, jak było na stadionach, bo od czasu gdy łyse pały pogoniły mnie z niego (miałem długie włosy - mocny powód..), przestałem tam chadzać. Wiem natomiast, że mieszkałem wówczas na styku Jarot i Pieczewa i w pierwszej połowie lat dziewięćdzięsiątych (to chyba stomilowskie szczyty?) zdarzyło mi się trzykrotnie dostać po gębie od łysych bandziorów wracających z meczu. Ale to pewnie byli pseudo-kibice, w odróżnieniu od tych prawdziwych, prawda? Zaznaczam, że nie byłem żadnym zaangażowanym punkiem, anarchistą czy kimś, kto 'z urzędu' naraża się na łomot od 'kibisów'. I nie masz racji, że niewiele pamiętam, bo cośtam jednak pamiętam. Pamiętam jak skinhedowsko-kibicowskie towarzycho jezdzilo na biby do SASu na Dajtkach, gdzie bawili się tak wesoło, że przez pewien czas nocny autobus jeździł w asyscie mendowni. Pamiętam jazdy pod olsztyńskim dworcem, gdy na mecz przyjeżdżała Legia. Pewnie to nie jest wiele, bo też aktywnie nie uczestniczyłem w życiu stadionowym. Wiem tyle, że kolorowo nie było, a wszelkie próby idealizowania tamtych 'wspaniałych lat' to groteska. Teraz klub leży na deskach, ale bandyterka pozostała - vide ostatnie spotkanie z Jeziorakiem. Na cholerę nam takie coś w mieście? To już lepiej inwestować w olsztyńską siatkę, na której meczach ( i po nich) jest spokojnie, mogę tam pójść z żoną i nie będę strachał się, że któreś z nas mogłoby mieć nieprzyjemności. Abstrahując, że olsztyńska siatka jest całkiem niezła - w przeciwieństwie do olsztyńskiej piłki nożnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Senator Jerzy Szmit chce bronić OKS-u IP: *.range86-142.btcentralplus.com 07.10.06, 12:28 Glupoty wasc gadasz Pilka nozna jest wizytowka i najlepsza marka dla miasta a 100 medali w siatkowce nie zastapi jednego w pilce "dostac po gebie"mozna wszedzie: pod blokiem,w pubie ,na koncercie itd to co przedstawiles to stereotypy pilka nozna=huliganstwo rownie dobrze mozna powiedziec dlugie wlosy=dragi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsviking Re: Senator Jerzy Szmit chce bronić OKS-u IP: *.sds.uw.edu.pl 08.10.06, 21:11 Stary, chyba cie pogieło. Koleś ma absolutną rację. Sam mieszkałem na Jarotach i w czasach kiedy Stomil grał w I lidze bandytów było najwięcej. Teraz mieszkam w innym mieście, klimatów i ludzi nie znam, ale jak jadę do matki to mogę spokojnie śmigać po osiedlu raczej bez strachu. Oczywiście wszędzie moze trafić się bandyterka, ale tak jak wtedy nie było nigdy. To samo dotyczyło paru innych osiedli. Ja też miałem długie kłaki ale również spokój bo znałem kilku z tych "pojeb....ów" - kibiców. I to tyle. Walić OKS, kasa na AZS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Senator Jerzy Szmit chce bronić OKS-u IP: *.ols.vectranet.pl 05.10.06, 09:47 Obecne władze miasta faktycznie niewiele zrobiły dla sportu w Olsztynie. Może zmiana tych nieudolnych kacyków zmieni tę sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
goro32 Re: Senator Jerzy Szmit chce bronić OKS-u 05.10.06, 14:03 A może już czas nastał, aby zająć się nauką czy pracą, albo wychowywaniem dzieci, a nie siedzeniem i pisaniem na forum. Czy to nie jest strata czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
jana2706 Re: Senator Jerzy Szmit chce bronić OKS-u 07.10.06, 14:08 Goro idz do dzieci,strasznie nudzisz,po co siedzisz w tym internecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: Senator Jerzy Szmit chce bronić OKS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 14:37 Jeśli Szmit będzie reanimował OKS to ja na niego nie głosuję. Czy on ma trochę szarych komórek? Po co nam OKS? żeby bandyci przyjeżdzali do miasta na różne mecze? Dość już pseudosportu, chuliganerki i prania brudnych pieniędzy w piłkarskich klubach sportowych. Polska piłka to szambo. Już lepiej postawić na to co sprawdzone w Olsztynie. Lekka atletyka, siatkówka, jeździectwo, sporty motorowe,żeglarstwo, taniec. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Senator Abramski tez sie zajmowal pilka nozna 07.10.06, 14:42 Pawel Abramski, byly senator RP z ramienia AWS / poprzedniczki PiS-u / tez sie zajmowal sprawami olsztynskiej pilki. Najbardziej zaangazowal sie w przemyt pieniazkow otrzymanych za sprzedaz bramkarza Malkowskiego; final jest taki, ze Stomilu juz dawno nie ma a ex senator siedzi w wiezieniu. Dla wyczynowego sportu najlepiej bedzie jesli politycy beda sie trzymac od niego z daleka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Senator Abramski tez sie zajmowal pilka nozna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:35 PRECZ Z BANDYTAMI PIŁKARSKIMI !!! Panie Szmit to miasto chce sie rozwijać a nie słuchać wyzwisk przeklaństw i chronić się przed kamieniami "kibiców". Jak pan potrzebujesz emocji to kup pan sobie gumę bandżi i skacz pan z wieży TV. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Senator Abramski tez sie zajmowal pilka nozna 08.10.06, 01:56 Gość portalu: gość napisał(a): Panie Szmit to miasto chce sie rozwijać a niesłuchać wyzwisk przeklaństw i chronić się przed kamieniami "kibiców". Jak pan potrzebujesz emocji to kup pan sobie gumę bandżi i skacz pan z wieży TV. Moj drogi adwersarzu; ani przez chwile nie watpilem, ze Pan Jerzy, kocha Olsztyn i chce Jego dobra. Tylko, zeby zrealizowac marzenia o Pieknym Olsztynie, nie wystarczy tylko " chciec" ; trzeba tez UMIEC !!!!. Pan Jerzy nie ma raczej za soba sukcesow w dzialalnosci gospodarczej. Troszke tam realizowal sie jako ksiegarz / bez wiekszych sukcesow / potem chyba zajmowal stanowisko, na ktorych PARTIA Go obsadzila; m.in. ostatnio prezesura w kontrowersyjnym SKOK-u.Wg oswiadczenia majatkowego zlozonego w Senacie zarobil tam, czyli w SKOK-u, 12.150,00 zł.. Tyle kasy zarobil Pan prezes przez 9 miesiecy. Zaiste jest to "wybitny" geniusz gospodarczy, ktory bedac PREZESEM SKOK, zarabial na poziomie kiepskiego kierowcy. No chyba, ze Pan Prezes klamal... Czy chcesz powierzyc miasto Olsztyn Panu Jerzemu ??????????????????????? P.S. Nie musze korzystac z bandzi, zeby wyzwolic w sobie adrenaline; wystarczy mi fakt, ze ktos jeszcze chce glosowac na PiS. To zwala z nog..,. :((( Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Senator Abramski tez sie zajmowal pilka nozna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 18:54 bpkw ty się gościu lecz lepiej. Ktoś cie pyta o zdanie na temat pana Jerzego? TO jest temat o piłce nożnej... Naucz się czytać ze zrozumieniem a potem wygłaszaj swoje głupoty byle nie na forum. Podłapał temat nie wie o co chodzi a wypisuje baran swoje animozje. TO TEMAT O OKS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 000000000000 Re: Senator Abramski tez sie zajmowal pilka nozna IP: *.ols.vectranet.pl 08.10.06, 20:54 Nie udawaj Greka wiesz . Taki kit Szmitowi głosów nie przysporzy. I do piłki polityki nie mieszać bo wyjdzie kupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToKu temat jest Jerzy Szmit chce ratować OKS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 10:32 Artykuł (jak i dyskusja) dotyczy bardziej tego, co powiedział Szmit, i jaką kiełbasę wyborczą (której charakterystyczny zapach czuć tu z daleka) nam gotuje, niż piłki nożnej. Fakt, że jego pomysły z tą dyscypliną sportu są związane, ale jednak przestrzegałbym przed wyzywaniem współużytkowników i oskarżaniem ich o nieumiejętność czytania ze zrozumieniem. W tym wypadku lekko mogą bowiem odpowiedzieć: przyganiał kocioł garnkowi. Kto ma rację ocenią czytelnicy, ale co do tego kto ma wyższą kulturę osobistą i tym samym reprezentuje sobą wyższy poziom, nie będą raczej mieć wątpliwości. Wyzwisk używał bowiem tylko jeden użytkownik. I to zakończenie: TO TEMAT OKS.... żałosne. Myślałeś możę żeby założyć blog OKS, albo forum prywatne OKS? tam temat vz pewnością byłby OKS. Nadto uważam, żę posty bpkw więcej wniosły do tematu niż twoja pełna wyzwisk i lekceważenia dla przedmówcy wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Senator Abramski tez sie zajmowal pilka nozna IP: 212.160.172.* 09.10.06, 09:37 A ty jako Prezes SKOK-u zgodziłbyś się zarabiać tyle.. Dojłbyś kasę na maxa.... To świadczy tylko o uczciwości Szmita i to, że kasą nie jest dla niego najważniesza tylko rozwój SKOK-U.... Olsztynowi jest potrzebny klub piłki nożnej , należy wrócić do świetnych czasów I ligi ...A to że były burdy i bijatyki to wina Małkowskiego on rzazi miastem i takie imprezy powinny byc odpowiednio zabezpieczone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Senator Abramski tez sie zajmowal pilka nozna IP: 62.29.133.* 09.10.06, 21:26 bpkw Kolego drogi widze, że polityka to dla ciebie za wysokie progi!!! były aws można prędzej porównac do Platformy Obywatelskiej a nie do PiS-u - proponuje poczytaj troszke o przeszłości tych i owych posłów, a dowiesz sie, że zarówno AWS jak i dzisiejsze PO to złodzieje, kretacze, chamy, fałszywi ludzie, którzy tylko zmieniają nazwy klubów parlamentarnych, żeby oszukac społeczeństwo (oczywiście z małymi wyjątkami). WSTYD, ale PiS zrobi z tymi obłudnikami, co rozkradali nasz kraj przez 17 lat porządek na amen!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Senator Jerzy Szmit chce bronić OKS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 09:23 No no, senator zanim był represjonowany grał w PRL-u w piłkę! Niesamowite! A dziś? Dziś są wybory, więc trza dla ludu dać chleba i igrzysk! Więcej boisk na osiedlach? Jak na razie pierwszy z listy wyborczej Jarot, działacz spółdzielni i PiS-u upycha w blokowisko jeszcze jeden blok, ale to nieprzeszkadza, przecież to kolega partyjny! Program PiS-u Programem Narodu! Wielki Geodeta postawi nam więcej boisk na osiedlach! Założę się, że na meczach rugby byłoby bezpieczniej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Senator Jerzy Szmit chce bronić OKS-u IP: 212.160.172.* 09.10.06, 09:31 Idź do szkołu i poczytaj zadania Rady Nadzorczej a Zarządu .. Bijesz piane .. nie masz gdzie postawić samochodu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Ziutek nie siej propagandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 22:49 Ziutek siejesz propagande bo nie znasz się a wygadujesz straszne głupoty. Zresztą ty masz strasznie infantylne myślenie takie jednotorowe z tego co widze na forum. Ok ale nie mnie to oceniać bo twoja osoba mnie nie obchpdzi. Najgorzej jak ktoś się nie zna i pisze głupoty, co do ratusza to jestem nastawiony krytycznie ale w tym wypadku za bezpieczeństwo na stadionie odpowiada klub. Prezydent może jedynie nie zezwolic na to aby odbyła się impreza masowa w tym wypadku mecz jeżli klub nie przedstawi gwarancji o zabezpieczeniu imprezy masowej. Za wszelkie zachowania na stadionie kibiców odpowiada klub ponieważ źle zabezpieczył stadion, nie wynajął odpowiedniej liczby dobrze przygotowanych ochroniarzy.Co do zachowania Policji to wina naboru że niekiedy do tego grona przyjmuje się ludzi którzy sie do tej pracy nie nadają.I co Małkowski miał nie dopuścić do meczu wtedy to by była dopiero jazda. Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Skąd pieniadze? 11.10.06, 10:02 W realnym świecie sport wymaga pieniedzy. Nie wiem ile zarabia Szmit, ale na utrzymanie klubu pierwszoligowego jest to zapewne malo. Wiec o co chodzi z pierwszoligowym klubem pilkarskim w Olsztynie? Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: Skąd pieniadze? 11.10.06, 17:56 Tu chodzi o to by mieć wizję bez wizji nie ma działania i sportu w mieście brak! zasmucony tym kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Do kecawego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 18:06 Taka wizja to gwóźdź do trumny. Z całym szacunkiem do ciebei kecaw ale to co ty wyprawiasz na forum to czysta propaganda. Nie masz pojecia o wielu sprawach a siejąc tym samym stek bzdur. Oczywiście czasem napiszesz coś logicznego tego nie kwestionuje Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Senator Jerzy Szmit chce bronić OKS-u 11.10.06, 18:08 senator szmit teraz ( przed wyborami) bedzie bronic wszystkiego a potem uslyszymy "a teraz drogie dzieci pocalujcie misia w d...." zastanawiam sie do jakiego absurdu posunie sie polityk zebrzacy o glosy! szkoda tylko, ze po wyborach jestesmy dla politykow ciemna masa, ktora wypada jedynie manipulowac. Odpowiedz Link Zgłoś