Dodaj do ulubionych

25 lat zbrdnicza PZPR poprzez dyktatora Jaruzela

12.12.06, 09:53
25 lat temu chylący się ku upadkowi zbrodniczy komunistyczny system podniósł
swą ręką przeciw narodowi. W sytuacji krachu gospodarczo -politycznego
zbrodniczy komunistyczni dyktatorzy zamiast tak jak Pinochet przeprowadzić
Polskę przez morze czerwonego komunizmu zdecydowali się dokonać gwałtu na
narodzie by tylko przedłużyć swoje rządy!, ( mający absolutną władzę
komunistyczny dyktator i jego zausznicy nie dokonali żadnych przemian żadnych
zmian)Lata stanu wojennego to nie tylko lata upodlenia narodu i likwidacji
wolności którą przyniosła I Solidarność ale i lata zarżnięcia polskiej
gospodarki .Lata upodlenia narodu lata kształtowania łże elit . Naród został
pozbawiony swoich elit już w poprzednich dziesięcioleciach a w stanie
wojennym ten proces się dokonał do samego swego dna .Tylko wrodzona
chrześcijańska miłość bliźniego spowodowała iż nie zrealizowano po odzyskaniu
niepodległości hasła stanu wojennego iż zamiast liści na drzewach będą wisieć
komuniści .Ten dar wybaczania spowodował iż komunistyczna łże elita mogła
przeprowadzić swoje uwłaszczenie i zawładnąć majątkiem narodowym . Wybaczyć
to jednak nie oznacza iż nie wolno pamiętać i mówić!! Dlatego mówię !
Pracownicy SB UB niech mają najniższe emerytury !Nie godzi się by
komunistyczni kaci żyli z pieniędzy naszych lepiej niż ich ofiary! Niech
budowana będzie wiedza iż przynależność do PZPR była oznaką słabości a
często relatywizmu lub głupoty człowieka .

Obserwuj wątek
    • edico Re: A co powiesz o słudze bożym 12.12.06, 10:02
      misjonarzu katolickim ks. Atanasym Seromba???
      • kecawa Re: A co powiesz o słudze bożym 12.12.06, 10:12
        Powiem iż członkowstwo w PZPR jest wyrazem słabości lub głupoty albo
        antynarodowego wychownia jakie odebrało się w domu Bronienie PZPR to bronienie
        się przed samym sobą .Zasmucony relatywizmem i s.....em ludzi PZPR-u

kecaw

co
        • venus99 Re: A co powiesz o słudze bożym 12.12.06, 15:09
          pytanie przeczytał?
          pytanie zrozumiał? Nie?
          to głąb.ale ty kecawku inaczej nie potrafisz biedna sieroto.
          • kecawa Re: A co powiesz o słudze bożym 12.12.06, 20:14
            Bycie członkiem PZPR to wstyd i zdarzenie przemilczane obecnie w rodzinach.I
            się z tego ciesę iż się wstydzą

kecaw
            • Gość: expies Re: A co powiesz o słudze bożym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 21:42
              Jak ja żałuje,że was wtedy nie wydusiłem!
              • Gość: a Re: A co powiesz o słudze bożym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 21:50
                A bycie solidaruchem, to powód do chwały? Dziękuję za wolność dla swoich -
                kaczorów, weszpolaków i samejbrony. Acha, zapomniałem o kecawych.
                Wolność przebierania śmietników!
                • edico Re: A co powiesz o słudze bożym 12.12.06, 22:20
                  "Problem z katolikami nie polega na tym, iż mają fałszywe zdanie, lecz że nie
                  mają go wcale."

Ten luksus jest jednak nieosiągalny w sytuacji, gdy głowa jest w worku a lejce i
                  bat w Watykanie.

Kecawy w swym zacietrzewieniu wydaje się być wzorcem takiego nieobyczajnego
                  kundlizmu. Przez jakiś czas miałem nadzieje, że kiedyś chociaż na chwilę po
                  wyciągnięciu głowy spod czarnej kiecki złapie jakąś równowagę w ocenie
                  otoczenia. Niestety, wbrew moim oczekiwaniom stara się na każdym kroku
                  udowadniać, że załapany poziom oczadzenia zmierza w kierunku nieuleczalności.
            • venus99 Re: A co powiesz o słudze bożym 13.12.06, 09:11
              kecawku,widzisz mój środkowy palec prawej ręki?
              przeszło 50% społeczeństwa popiera dzisiaj wprowadzenie stanu wojennego.
    • Gość: hen Re: 25 lat zbrdnicza PZPR poprzez dyktatora Jaruz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 22:07
      A może opowiesz, co robiłeś tego pięknego dnia (piszę o pogodzie, słonecznym i
      mroźnym zimowym dniu), jak to zaprotestowałeś przeciwko tak haniebnym złamaniu
      praw człowieka, jak dałeś się wypałować, zamknąć, prawie zagłodzić, jak to
      pilnowali ciebie oprawcy o ociekających krwią rękach i pyskach, jak to nieugięty
      przez całodniowe tortury z rękami wyciągniętymi przed siebie plułes tm oprawcom
      w twarz, ty, nieugiety bohater.
      A może po prostu schowałeś głowę w śnieżną zaspę, może wsadziłeś do kieszeni
      budzik nastawiony na 30 minut przed godziną policyjną, aby przez przypadek nie
      złamać ustanowionego prawa.
      A może bardzo chciałeś walczyć o prawo do coniedzielnego Teleranka, ale jak Mama
      i Tata o tych planach usłyszeli to tak wlali w dupę, że przez tydzień nie mogłeś
      usiąść przed ukochanym telewizorkiem, a czytać jeszcze nie umiałeś.
      • kecawa Re: 25 lat zbrdnicza PZPR poprzez dyktatora Jaruz 13.12.06, 07:43
        Tak jak 90 % polskiego społeczeństwa byłem cichy i pokorny

kecaw kaczysta
      • kecawa Re: 25 lat zbrdnicza PZPR poprzez dyktatora Jaruz 13.12.06, 07:54
        Masz kaca bo byłeś w PZPR ? Czy w PPR ?

zaciekawiony kecaw
        • Gość: Kajak Re: 25 lat zbrdnicza PZPR poprzez dyktatora Jaruz IP: *.ols.vectranet.pl 13.12.06, 09:42
          Siemka Wacek.
          Mam pytanko.
          Czy należysz do Młodzieży wszechpolskiej?
          pozdro
        • Gość: hen Re: 25 lat zbrdnicza PZPR poprzez dyktatora Jaruz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 12:52
          Nie mam i nigdy nie miałem żadnego kaca. Za odmowę wstapienia do PZPR w latach
          70 zostałem ukarany. Nigdy nie należałem do żdnej partii politycznej, raczej
          staram się należec do wąskiej grupy propagatorów zdrowego rozsądku. W roku 1981
          swoim kolegom aktywnie uczestniczącym w ruchach opozycyjnych radziłem zapoznać
          się z historią Rosji Radzieckiej i partii bolszewickiej, gdyż rewolucyjne
          poglady przez nich wyrażane zaczynały bardzo przypominać te, które na wiele lat
          doprowadziły do zniewolenia ludów Europy Wschodniej. To samo mówię dziś
          pokazując nowych bolszewików rządzących aktualnie w naszym kraju. 14 grudnia
          1981 r. widząc w pracy zapłakanych i zawodzących "co teraz będzie?" członków
          zakładowej "Solidarności" powiedziałem im dokładnie to samo, dodając
          jednocześnie, że umiejętności polowania na grubego zwierza, a do takich zalicza
          się niedźwiedzia, trzeba się długo uczyć i na pewno kijami nie da się go nawet
          zadrasnąć.
          • Gość: olo co Ty hen za bajki opowiadasz? IP: *.chello.pl 13.12.06, 13:34
            piszesz że za odmowę wstapienia do PZPR byłes ukarany. A jak cię ukarali?
            Premii pozbawili czy awansu? Komu takie bajki wciskasz? W latach 70 do
            wstapienia do PZPR namawiali robotników bo partia im za bardzo zurzędniczała.
            I nie było z tym kłopotów. O ile sobie przypominam to liczyła ta PZPR wówczas
            blisko 3 mln członków.Dopisujesz sobie kombatanctwo mój drogi.Siedziałes cicho
            nic nie kombinowałes. Ot taki oportunista z Ciebie
            • edico Re: co Ty hen za bajki opowiadasz? 13.12.06, 14:22
              Pozwól mu. Niech się bajeczkami dowartościowywuje. Takie to przecież teraz modne :))
            • Gość: hen Re: co Ty hen za bajki opowiadasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 18:07
              Wszystko zależy od różnych okoliczności. W latach 70, zwłaszcza w drugiej ich
              połowie, do wstąpienia do PZPR namawiano przede wszystkim młodzież i to juz w
              szkołach średnich, robotnicy po wypadkach radomskich i innych tak chętnie do
              partii nie wstępowali. Były wtyedy przypadki wręczania wybranym "do wypełnienia"
              czystych deklaracji z podaniem terminu zwrotu po wypełnieniu. Degradacja lub
              pozbawienie awansu też jest karą, zwłaszcza jeśli przełożony używa tylko jednego
              argumentu jako uzasadnienia.
              A co do "kombatanctwa" - nigdy nie zamierzałem (i nadal mam takie podejście)
              mieszać się w tłum tych, którzy wcześniej i dziś przybierali pozy uciemięrzonych
              i walczących. Nie zamierzałem i nie zamierzam stawać w pierwszym szeregu i
              wystawiać piersi po ordery, bo coraz częściej towarzystwo mi nie odpowiada. Jak
              w każdym szambie po zamieszaniu do góry najszybciej wypływa największe g... .
              • edico Re: co Ty hen za bajki opowiadasz? 14.12.06, 00:51
                Gość portalu: hen napisał(a):

> Wszystko zależy od różnych okoliczności.
                Fakt. W pewnych okolicznościach na wędkę łapałem żaby zamiast ryb :))

> W latach 70, zwłaszcza w drugiej ich
                > połowie, do wstąpienia do PZPR namawiano przede wszystkim młodzież i to juz w
                > szkołach średnich, robotnicy po wypadkach radomskich i innych tak chętnie do
                > partii nie wstępowali. Były wtyedy przypadki wręczania wybranym "do
                > wypełnienia" czystych deklaracji z podaniem terminu zwrotu po wypełnieniu.
                Konkrety hen a nie bajeczki typu, że gdyby nie Hermaszewski, to ja bym był
                pierwszym polskim kosmonautą. Siano jest dobrą strawą dla kóz - i czasami
                własnych potomnych.

> Degradacja
                A pozwolisz na pytanie - degradacja, ale z czego?

> lub pozbawienie awansu też jest karą, zwłaszcza jeśli przełożony używa tylko
                > jednego argumentu jako uzasadnienia.
                Cholera, tu możesz mieć rację. Najpierw z jakichś względów nie chcieli paskudy
                zatwierdzić mnie na ministra sprawiedliwości a później przy zatwierdzaniu na
                ministra zdrowia zabrakło im jakiegoś argumentu ontologicznego. Masz rację. To
                jest już s.... :))

> A co do "kombatanctwa" - nigdy nie zamierzałem (i nadal mam takie podejście)
                > mieszać się w tłum tych, którzy wcześniej i dziś przybierali pozy
                > uciemięrzonych i walczących.
                I skrzywdzonych sieremiężnych :))

> Nie zamierzałem i nie zamierzam stawać w pierwszym szeregu i wystawiać piersi
                > po ordery, bo coraz częściej towarzystwo mi nie odpowiada.
                Cóż za błąd? Popatrz na piersi niektórych takich sieremiężnych, którzy w miejsce
                płaczu wybrali taktykę Leperowszczyzny. Nie płaczą, nie żałują, krzyczeli kiedyś
                i krzycza dzisiaj.

> Jak w każdym szambie
                Wybacz, ale nurkując w szambie znacznie większe szanse są załapania wiele innych
                rzeczy na pierś - oprócz medalu. mam nadzieję, że wiedziałeś co robisz i nikt do
                tego Ciebie nie zmuszał. Co prawda wyjątkiem może być komuna lub kierownik
                paskuda, który tak Ciebie molestował :))

> o zamieszaniu do góry najszybciej wypływa największe g... .
                No cóż. Ty to powiedziałeś. W tej materii mam zbyt mało praktyki. Ale skora tak
                rzeczesz :))
    • Gość: olo kecaw czy Ty masz nas za wczoraj urodzonych?? IP: *.chello.pl 13.12.06, 13:52
      Piszesz bzdury: zbrodniczy system podniósł rekę przeciwko narodowi. To Twoje
      słowa. A ten system jak go nazywasz to nie część narodu? Te blisko 3mln
      członków PZPR to przyjechali do nas z Irkucka? Przeciwstawiając pojęcie system
      pojęciu naród dowodzisz bardzo niestarannego i powierzchownego
      wykształcenia.Dalej popadasz w jakis bełkot o poprowadzeniu Polski przez morze
      czerwonego komunizmu.A z kim , zapytam, ta wyprawa miałaby być prowadzona?
      Już jeden generał poprowadził w 1944 naród a dokładniej mieszkańców Warszawy.
      Chwała mu za te kilkaset tysięcy ludzkich istnień.Piszesz ,że w stanie wojennym
      naród został pozbawiony swoich elit. O jakich elitach mówisz? Co to za elity
      były bo nigdy ich nie spotkałem. Nawet w skali mikro w Olsztynie.Masz na mysli
      elity intelektualne a może duchowe? Wyjasnij. najlepiej na przykładzie.A juz
      zupełnie mnie rozbawiłes mówiąc o wrodzonej chrześcijańskiej miłości blizniego
      jaka ponoc ma charakteryzować naród . Szczególnie podoba mi się twierdzenie że
      ta miłość jest wrodzona. I wnoszę że Twoi przodkowie pochodza albo z Jedwabna
      albo z Wąsoczy czy tez Radziłowa. Wiesz o czym mysle.
    • Gość: gwand bełkot ćwierćinteligenta IP: *.olsztyn.mm.pl 13.12.06, 14:08
      Mętny wywód zaczadzonego umysłu.To jest zaplecze wspólczesnej władzy. Tacy ludzie będą utwierdzać rządzących że robią "niesłychanie" ważne rzeczy. Niedorobieni intelektualnie, ograniczeni myślowo , zakompleksieni , zacofani.
      Ich miejsce jest w skansenach.

• edico Re: bełkot ćwierćinteligenta 16.12.06, 21:28
        Niewiele jest rzeczy, które wyrządziły światu tyle szkód, co przekonanie różnych
        jednostek czy grup, że tylko oni są wyłącznymi posiadaczami prawdy.
        (Isaiah Berlin)
    • Gość: Realista Re: 25 lat zbrdnicza PZPR poprzez dyktatora Jaruz IP: *.inteko.com.pl 17.12.06, 12:57
      Kecawa , a ile ty masz lat? Wydaje mi sie ,że przytoczone treści są adekwatne
      do wspólczesnych zapisów tamtych czasów przez nowych historyków
      przypisujacych "kombatanctwo" ludziom którzy dzisiaj w wyniku sprzeciwu wobec
      tamtej władzy zrobili kariery polityczne.Te lata "upodlenia narodu
      polskiego,zawładnięcie majątku narodowego,zbrodniczy komunistyczni dyktatorzy
      etc. z twojego cytatu" mogło zaistnieć tylko i wyłącznie dlatego ,że w taki
      układ zostaliśmy wmontowani przez wielkich naszych przyjaciół : Stany
      Zjednoczone,Anglię, Francję na wniosek ZSRR . Stało sie tak jak chciał
      Stalin./Swoją przyjażń do sojuszników okupilismy krwia na wszystkich
      frontach /.Dlatego "wieszanie komunistów" , odbieranie im emerytur/płacili
      składkę do ZUS/ jest nie na miejscu.Owszem niezawisłe sądy winny rozliczyć za
      bezprawne działania.Na koniec , gdyby nie akceptacja Gorbaczowa i dogadanie z
      Papieżem Polakiem nie do pomyslenia był rozpad ZSRR i zmiana systemu w
      Polsce.Natomiast jestem przekonany że stan wojenny był najlepszym rozwiazanie
      dla Polski. Strach pomysleć co by się stało gdyby armia czerwona i armie innych
      państw układu warszawskiego wkroczyły do Polski tak jak wkroczyły na Wegry i do
      Czechosłowacji.
      • Gość: olo do realisty Re: 25 lat zbrdnicza PZPR poprzez dyktatora Jaruz IP: *.chello.pl 17.12.06, 13:32
        Nie przypisuj papiezowi zasług w tzw obalaniu komunizmu bo ich nie miał.To
        takie nasze megalomaństwo. Komunizm lub to co nazywasz komunizmem chyliło się
        do upadku od conajmniej 15 - 20 lat.Wybór Gorbaczowa miał temu w jakis sposób
        zaradzić. Niestety,nie zaradził w takim stopniu jak planowała rada starców.
        Zaradził w innym stopniu tzn utrzymał mocarstwowa role Rosji. Podobnie
        rozpadały się imperia kolonialne.Żaden papiez tego nie dokonywał ani żadne mdły
        nie miały na to wpływu.Modlic się mozna o deszcz, czego bylismy swiadkami.
        Problem w tym aby rozpoczęcie tych modłów dobrze skorelowac z wiarygodnymi
        długoterminowymi prognozami pogody.
    • Gość: mir a kary nie ma!!!! do dziś. hanba IP: *.olsztyn.mm.pl 17.12.06, 17:05
      a biedny zmanipulowany lud, jeszcze popiera strzelanie do swoich braci.
      rozpacz.a putin sie cieszy..
      • edico Re: A kary nie ma do dziś. Hańba niesłychana 18.12.06, 01:23
        Chciałbym, abyś z taką samą proporcjonalnie gorliwością domagał się
        sprawiedliwości dla JP2 za spalenie przez jego sługę ks. Athanase Seromba 2000
        wiernych we własnym kościele, jak to czynisz w stosunku do Jaruzelskiego za 9
        górników poległych w nikomu nie potrzebnej bójce między ambicjami, strachem,
        hasełkami i rozkazem. Nawet rola i funkcja - jak byśmy zresztą nie określali -
        tych ZOMO'wców ma się nijak w stosunku do efektów działań misjonarzy katolickich
        w Ruandzie.

Szkoda jest każdego życia a fanatyzm w ocenie jest najgorszą rzeczą, jaką można
        się posługiwać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka