Gość: olsztyniak IP: *.olsztyn.mm.pl 10.01.07, 12:39 Zapadla ostateczna decyzja -kino Kopernik zostanie zburzone i zniknie z pola widzenia miasta.Wielka szkoda.Powstana .....mieszkania.Nastepny podobny los czeka chyba kino Awangarda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jd Re: Kino Kopernik IP: *.acn.waw.pl 10.01.07, 12:56 Ja też jestem przeciw, i to do tego stopnia, że postulowałbym na przekór dominującej tendencji przywrócenie Polonii i Grunuwaldu oraz odbudowę Odrodzenia, a zwłaszcza Dworcowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Kino Kopernik IP: *.range86-145.btcentralplus.com 10.01.07, 22:03 A ja sie ciesze Jak zapadla decyzja o zamknieciu Kopernika bylem prawie zalamany, wychowalem sie na tym kinie Pamietam jak w latach 80-tych stalo sie po kilka godzin przed kasa zeby dostac bilet na dobry film ale teraz to juz hitoria Zobaczcie jak to kino wyglada ,zobaczcie na ten sypiacy sie murek,samo kino i te bazgroly To kino to ruina Olsztyn w takim miejscu potrzebuje czego nowoczesnego bardziej "miejskiego"a nie sypiacej sie ruiny Mam tylko nadzieje ze nie powstanie tam jakis dwupietrowy domek dla krasnali a cos wyzszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loco Re: Kino Kopernik IP: *.olsztyn.mm.pl 10.01.07, 22:47 Przecież już sam komentowałeś to, co tam powstanie. Pamięć zawodzi? Nie tak dawno były tutaj na forum obrazki. Co z wami, ludzie? Kilka tygodni i mózg wyczyszcony? Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Kino Kopernik 11.01.07, 10:31 ma być wielki moloch z bankami a na górze ekskluzywne mieszkania :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: do loco IP: *.range86-145.btcentralplus.com 11.01.07, 21:20 Czytaj ze zrozumieniem To jest komentarz do kina Kopernik a nie do tego co tam powstanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Wyburzyć i zbudować kino na 10 tysięcy miejsc. Tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 10:43 jak Uranię. Wszystko zlikwidować. Co się stało się w Ratuszu? Ratusz też wyburzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToKu Wszystko prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 10:48 tylko, że Kopernik przynajmniej współgra z otoczeniem. Pasuje do stojącego naprzeciw budynku banku NBP/ZUS. Moim zdaniem nie szpeci. Czego prawdopodobnie nie będzie można powiedzieć o nowym budynku. Patrząc an dokonania naszych architektów (i inwestorów) mające na celu całkowite zohydzenie mi tego miasta, nie spodziewałbym się niczego lepszego. Jestem za pozostaieniem bryły Kopernika z ewentualną readaptacją wnętrza. P.S. ciekawe jak wyglądać będzie elewacja nowego budynku sądu. Bryła już się budowlańcom wyłoniła i za piękna to ona nie jest. Choć oczywiście mógł być zwykły sześcian, a mamy łuczek nad klatką schodową. Odpowiedz Link Zgłoś
smenkare Re: Wszystko prawda 11.01.07, 18:26 Zgodze sie, kino powinno byc zlikwidowane ale budynek powinien zostac. Jesli chodzi o Kopernika...to bylo straszne kino :| wysiedziec sie nie dalo :| co wam nie pasuje w Heliosie? Awangarda zostanie :) graja tam "inne filmy" hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Wszystko prawda 11.01.07, 21:28 ja tam wysiedzieć nie mogłem w Polonii. projektant chyba nie przewidział, że istnieją ludzie mających więcej niż 180cm wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Wszystko prawda 12.01.07, 07:18 Projektant Polonii nie przewidział, też, że ludzie mogą mieć długie nogi :) Światowy, to Ty czytaj ze zrozumieniem. Ja sprostowałam tylko odpowiedź poprzednika, który stwierdził, że mają tam powstać mieszkania. A tam masją powstać b a n k i przede wszystkim i mieszkania. A To jest dyskusja i moge powiedzieć co chcę ;P, a robię to kulturalnie, nie tak jak Ty. Koniec tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Wszystko prawda 12.01.07, 07:20 Chyba, że tekst był do postu przede mną. Ale to i tak nie zmienia sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Wszystko prawda 12.01.07, 09:37 ależ teraz wszyscy czuli na to czytanie ze zrozumieniem....plaga jakas. Ale moze i pisac nalezaloby ze zrozumieniem. Prosze tego nie traktowac jakoaluzji do zadnegoforumowego "pisatiela" tylko taka refleksja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToKu Co mi nie pasuje w Heliosie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 10:46 To, że jest jedynym kinem w mieście grajacym "kasowe" nowości. natłok premier, mimo bogactwa sal sprawia więc często, że po pierwszym tygodniu grania, te nieco mniej kasowe (nie znaczy nie warte uwagi) filmy lądują w takich godzinach wyświetlania, że naprawdę trudno mi jest na nie się wybrać. Patrz "Prestige" w tym tygodniu. Chciałem obejrzeć w kinie, a najprawdopodobniej nie obejrzę. Może zwykłemu zjadaczowi chleba, który oglada statystycznie około 2 filmów rocznie to nie przeszkadza. Coś tam zawsze grać będą. Ja jednak chodzę nieco częsciej (w tym roku byłem już na 4 filmach) i przeszkadza mi to, że niektóre filmy grane są naprawdę krótko. Marii Antoniny też już chyba nie ma, ale liczę na odgrzewanki w Awangardzie. A jak kupowałem karnet, to pan w kasie zapewniał mnie, że żadnego filmu nie zdejmują z afisza po pierwszym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinoman Re: Co mi nie pasuje w Heliosie IP: *.olsztyn.mm.pl 12.01.07, 11:41 Tez jestem milosnikiem kina Awangarda-powinno ocalic w tym zawirowaniu!!! Kierownictwo kina nie poddawajcie sie !!!!!!!Nasze ratuszowe wladze uwazaja ze tylko wszystko zrownac z ziemia i postawic- banki,mieszkania czy inne bzdety....a to co postawiono dawniej nie ma racji bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heliosik Re: Co mi nie pasuje w Heliosie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.07, 04:09 Prawdę powiedział Odpowiedz Link Zgłoś