Gość: or Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.chello.pl 12.01.07, 11:47 Odbudowa pozytywnego wizerunku firmy w otoczeniu zewnętrznym i wewnętrznym będzie kosztować trochę więcej niż 2,77 zł... Kto qrwa tam dba o PR? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaawor Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.trzebnica.sdi.tpnet.pl 12.01.07, 12:20 Mamy do czynienia ze znamienną we wszystkich supermarketach sytuacją. Za każdym razem przy zakupach opłacanych talonami nie ma możliwości zakupu za kwotę choćby minimalnie niższą od wartości talonu. W ten sposób zmusza się klientów do powiększania swoich zakupów, i w ten sposób czasem kupujemy zbędny nam towar. Sadzę, że jest to wykorzystywanie sytuacji w sposób bezwzględny na niekorzyść klientów. Wielkie sieci handlowe za nic mają interes klienta, dbają wyłącznie o własny obrót. Opisana sytuacja ugruntowuje moje przekonanie o braku etycznych przesłanek do takich działań. U nich interes nie jest jednoznaczny z uczciwością. Czyżby wydanie drobnej kwoty z rachunku opłaconego talonem naraziło na straty sprzedawcę? Nie, ale klienta można naciągać dowolnie, jest przecież niewolnikiem talonu, za który przecież sklep nie zapłacił, ani go nie ufundował. Czy to nie jest paralela działań w stylu mafijnym, sprzecznycm z interesem klienta? Dopuszczalność takich sytuacji stała się pożywką do skrzywdzenia pracownika, który przecież nic złego nie uczynił, ani też nie naraził pracodawcy na stratę. Wprost przeciwnie, doprowadził do sytuacji, w której dokonano zakupu, bo przecież klient w zaistniałej sytuacji mógł z niego zrezygnować. Czyżby prywatna pożyczka drobnej kwoty koledze mogła podlegać ocenie przez pracodawcę? Tak wygląda demokracja? Nie, to inwigilacja w najgorszym stylu totalitarnych państwowości. Czy powinniśmy obcym firmom zezwalać na takie brzydko pachnące ingerencje? Zrozumiałbym sanckje wobec pracownika w uzasadnionym przypadku. Podmiotowa sytuacja jest drwiną z praw człowieka, oraz jego upodlaniem. Sądzę, że właściwe instytucje państwowe winny z mocy urzędu wkroczyć w sferę regulaminów pracy takich jak tu opisane centrów handlowych i wyegzekwować od ich właścicieli poszanowanie prawa do prywatności personelu w zakresie mu przysługującym na podstawie przeróżnych konwencji. Opisana sytuacje nie nadaje się do podjęcia działań prawnych w sprawie przywrócenia do pracy sumiennego pracownika, lecz może być poprowadzona jako naruszenie praw człowieka, kasjerki. A może udało by się uzyskać jakieś odszkodowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Wyrzucona za 2,77 zł 12.01.07, 12:35 hmmmm... jakby małe niedoowiedzenie... "28-letnia Urszula Skowrońska została zwolniona z olsztyńskiego Makro, bo z własnej kieszeni założyła 2,77 zł do kasy za klienta." a chwilę później: "w przerwie dołożę z własnej kieszeni brakujące pieniądze" jakieś luki w co najmniej chronologii zdarzeń zauważam. Jeśli dziennikarz chce się zwać śledczym, powinien o swoją wersję zdarzeń również pracownika ochrony zapytać, albo jeszcze kogoś... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derab Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 12:57 Ten kolega z monitoringu to zwykly szujowaty bydlak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakuska No i dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 13:16 Miałam jechać na zakupy do makro (Kraków), ale nie pojadę. Już nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 13:11 Ja też pracowałam w hipermarkecie, gdzie dyrektorka szantażowała pracowników dyscyplinarką i kazała im się sama zwalniać. Praca w takim wielkim sklepie to ciężki kawałek chleba. Kto nigdy nie pracował w hipermarkecie nigdy tego nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hermenegilda007 Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.01.07, 14:05 to nie o to chodzi żeby nie pomagac klientom Pani Urszulo : pani problemem jest KANALIA , która sprowokowała te sytuacje , żeby pozbawic pania pracy . Kanalią jest tez szef , który do tego dopuscił , a może nawet polecił podległemu pracownikowi bez zasad moralnych żeby pania wykończył . Takich numerów nie robił do tej pory nikt nawet ulubiona SB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.eranet.pl 12.01.07, 14:20 A ciekawe, jak teraz czuje się ta GNIDA (nie ubliżając gnidom)ochroniarz? Przez tego bydlaka (nie ubliżając bydlakom) matka dwójki dzieci straciła pracę, bo okazałą się człowiekiem, a powinna mu powiedzieć: spadaj dziadu z bonami na drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.chello.pl 12.01.07, 15:13 chcieliśmy kapitalizmu - to go mamy. W najbardziej prymitywnym wydaniu. Swego czasu narzekało się na rodzimych "wyzyskiwaczy", ale zachodnie koncerny, prowadzone na średnim szczeblu przez polaków przechodzą samych siebie. To, co one wyprawiają - to nie jest interes. To eksploatacja na maxa. Wyssać co się da, a potem chodu - na wschód czy do nowych krajów w UE. A pracowników "wydymać". I co zauważalne jest - to właśnie świeża kadra polska jest najbardziej prymitywna w stosunku do podwładnych. Dorwały się cwane buraki do jakiejś tam śladowej władzy i gotowi są sprzedać siebie za dodatkowych paręset złotych. Właściwie to przykład idzie z góry... Makro jest jedną z wielu takich firm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r cieciowi z ochrony urwać jaja i kazać mu zjeść IP: *.tkdami.net 12.01.07, 16:08 bo taki podły s..syn nie ma prawa chodzić na tym świecie z kompletem jaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Zwolniona powinna mu na odchodnym napluć w twarz. 12.01.07, 21:21 Dlaczego ta tego nie zrobiła? A ochroniarze to przeważnie ciołki. Bez mózgu. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.pro.lama.net.pl 12.01.07, 20:21 Mnie tylko dziwi, że Wyborcza nie ma dobrego prawnika, który by poradził kobiecie, jak wygrać tą sprawę w sądzie. Ja jej pomogę tym, że zacznę bojkotować sklep Makro w moim mieście. LUDZIE - MUSIMY BYĆ SOLIDARNI ZE SOBĄ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniona kasjerka Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 12:36 jest oki!!!!!!!!!!!!!!! dzięki tej publikacji......wczoraj TVN24, na nowo przyjeto mnie w Inspekcji Pracy, a i najważniejsze.............zadzwonił z propozycja pomocy bardzo dobry Mecenas, który obecnie zajmuje się sprawami przciwko Biedronce p. Łopackiej. sprawa wygrana jak nic.............a w Makro............... trzęsą się , bo po raz pierwszy jakas tam kasjerka odwarzyła się posunąć tak daleko!!! Centrala w Warszawie aż się gotuje co sie dzieje w Olsztynie...................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidz Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.olsztyn.mm.pl 13.01.07, 17:40 Widziałem tę publikację. Żałosna jak całe to zdarzenie. A te pieniądze co trzymasz tak pięknie w ręku to dołożyłaś sobie też po przerwie?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNICA Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 11:27 Nie rozumiem was czemu tak na chodzicie tą dziewczynę!!!!!!!!!! Przecież ona chciała dobrze nikt nie oskarżył jej w pracy o kradzież tylko złamanie zasad!!! A to różnica....bo Makro ma popier.........procedury ważniejsze od człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidz Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.olsztyn.mm.pl 14.01.07, 15:32 Procedury są w każdej instytucji. I nie są ważniejsze od człowieka tylko są dla człowieka. I każdy zatrudniając się w jakielkowiek firmie podpisuje że zapoznał się z procedurą. Ale niestety niektórzy nie rozumieją słowa pisanego. W tym przypadku tak samo ta "biedna" kasjerka i ten "wredny" ochroniarz powinni przestrzegać swoich procedur. To kto w takim razie z w/w je złamał ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Makro Ząbki- Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 18:15 z Makro Ząbki-zorientowana to fakt procedury są dla człowieka, ale nie zawsze................. to że ona złamała zasady to w przenośni podejrzewam było, bo niby jak za słowo JEDNO można wylecieć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????????? z tego co wiem to fakt w Olsztynie się coś działo i jak widać dzieje dalej, ale........po co i na co?????? NIE WIEM. Ula koleżanko - ja też byłam ponad rok z Makro i wyleciałam za głupotę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wg mnie i innych, ale też na pocieszenie dostałam "porozumienie stron". Ze względu na swa niewiedzę zgodziłam się, ale teraz wiem że zrobiłam źle. PODZIWIAM CIĘ ZA SIŁĘ I CHĘCI ŻE MASZ WIGOR WALCZYĆ W SŁUSZNEJ SPRAWIE!!!!!!!!! ZAZDROSZCZĘ CI TEJ SIŁY JAK DOTĄD NIE ZNALAZŁA SIĘ OSOBA, KTÓRA BY CHCIAŁA PRZECIW MAKRO SIĘ POSTAWIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JESTEM Z TOBĄ!!!!!!! dasz radę......napisałm do ciebie na prv jak coś mogę się przydać w Sadzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBIEKTYWNY Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.olsztyn.mm.pl 16.01.07, 13:31 Z TEGO CO CZYTAM KAŻDY GDZIEŚ PRACUJĄCY CHCIAŁBY MIEĆ TYLKO PRAWA, ALE OBOWIĄZKÓW JUŻ NIE. KAŻDY SIĘ ŻALI JAK TO JEMU JEST ŹLE. PYTAM WIĘC: KTO WAM KAŻE PRACOWAĆ W FIRMACH W KTÓRYCH TAK ŹLE SIĘ DZIEJE??? CZY KAŻĄ WAM SIĘ ZATRUDNIAĆ POD PRZYMUSEM??? STOJĄ Z BATOGIEM I BIJĄ PO PLECACH??? A MOŻE ZAKUWAJĄ W KAJDANY??? KTO WAS TU TRZYMA??? ANGLIA, IRLANDIA CZEKA... TAM WAS BĘDĄ CENIĆ I SZANOWAĆ... NORMALNIE RAJ NA ZIEMI... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.ols.vectranet.pl 16.01.07, 15:43 za coś trzeba było zwolnić tą panią poszli na rękę i zwolnili za złamanie zasad-a kto narusza zasady?pracownik któremu już nie można ufać.I nikt nie oskarża tej pani o kradzież tylko o kombinowanie a to duża różnica.E tam gadać się nie chce...dajcie już temu spokój.Dyrekcja ot tak ludzi nie zwalnia jeżeli ktoś dobrze pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolezanka Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 17:45 wiecie co jestescie żałośni. Dobrze że tylko wy tak myślicie!!!! Ula dobrze że jesteś w dobrych rękach MECENASA OBARY - To niesamowity człowiek on ci pomoże I SPRAWIEDLIWOŚĆ STANIE NA SZCZYCIE Wszyscy z Makro jesteśmy z TOBA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koleżanka Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.gprspla.plusgsm.pl 16.01.07, 18:03 Nie wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris2605 Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 20:15 Pracowałem kiedyś dla Makro w ochronie zewnętrznej Agencji Ochrony Skorpion-Security.Nadzorowałem tzn sprzedaż przez rampę.Do moich obowiązków należało wydać towar.Towar przygotowany był przez pracownika stoiska.Kiedy klient przyjechał po odbiór towaru okazało się,że towar jest nie policzony.Moim obowiązkiem było wydać towar zgodnie z opłaconą fakturą.Zacząłem sprawdzać zgodność towaru który miał opuścić Makro z fakturą .I wtedy zaczął się problem.Klient "awanturował się",że nie będzie czeka aż ja sprawdzę czy wszystko zgadza się.Zażądał przybycia kierownika działu.Kierowniczka pani Magdalena (może bez nazwisk)przybyła z odsieczą. Ale nie do mnie tylko do klienta.Zaczęła krzyczeć na mnie,że towar był już liczony i że mam go wydać natychmiast klientowi.Stanowczo odmówiłem i kontynuowałem dalsze sprawdzanie i liczenie towaru.Podczas liczenia okazało się że o dwie szynki konserwowe jest za dużo.Z tego zajścia napisałem raport (obowiązek służbowy)na p.kierowniczkę. Do dziś nie wiem czy ta pani za takie zachowanie, działające na szkodę Makro została (chociaż) upomniana.Wartość tego towaru była większy niż 2,77 za które zwolniono kasjerkę.Z moich spostrzeżeń wynika ,że za takie zachowanie kasjera winę ponosi kierownictwo Makro.Na przykład:kierownik działu ochrony Makro każe oszukiwać klientów Makro,że kontrola końcowa jest zgodna z regulaminem Makro.A wystarczy przeczytać regulamin który jest na oficjalnej stronie w internecie www.makro.pl/regulamin. Nie ma tam słowa o kontroli końcowej.Ochrona zewnętrzna była wykorzystywana do innych prac tj noszenie kartonów,przewożenie towaru paleciakiem,praca przy maszynie bez przeszkolenia bhp.Kiedy ochronę Makro przejęła "profesjonalna" Agencja Ochrony "Securitas Polska" i przedstawiłem im do czego i w jaki sposób jesteśmy wykorzystywani, zostałem zwolniony.Jednym słowem "szkolenia" dokonuje kierownictwo Makro a jak coś nie pasuje to zawsze winny jest pracownik niższego szczebla.Coraz większe są braki w pracownikach i niedługo kierownicy sani będą na stanowiskach robotniczych.Pozdrawiam wszystkich pracowników niższego szczebla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniona kasjerka Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 21:29 czesc!!!! kris2605 masz swieta racje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i szczerze mowiac....... jak cos odezwij sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literat Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.olsztyn.mm.pl 17.01.07, 10:56 kris. Naucz się poprawnie pisać. Po kropce powinna być spacja. To taki duuuuży przycisk na klawiaturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris2605 Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 17:48 Cześć literat.A co to jest klawiatura? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literat Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.olsztyn.mm.pl 18.01.07, 08:23 kris. Zapytaj mamę. Bedzie prościej. Przy okazji pozdrów ją ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris2605 Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 11:44 literat.Dzięki za pozdrowienia.Jesteś taki mądry i inteligentny.Jak mam to zrobić ? Moja mama nie żyje.Tylko nie pisz że jest Ci przykro.Wymyśl coś na swoim poziomie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literat Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.olsztyn.mm.pl 22.01.07, 12:57 Jak napiszę coś na swoim poziomie to nie zrozumiesz. I tak mocno ubolewam, że musze się obniżyć to twojego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris2605 Re:Do literata. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 12:08 literat.Naukę pisania zacznij od siebie.Zacytuję twoje zdanie:I tak mocno ubolewam, że musze się obniżyć to twojego poziomu." Musze to są kupy.I masz rację nie obniżaj się do mojego poziomu.Nie wytrzymasz tego.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.olsztyn.mm.pl 18.01.07, 20:07 Dziwię się bardzo czemu koleżanki niby z Makro dalej pracuja w firmie o której żle mówią .Przecież nikt ich nie zmusza do tej pracy.A propo pożyczanie i dysponowanie nie swoimi pieniędzmi tylko służbowymi jest wporządku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do zdziwionej Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 20:50 do zdziwionej!!!!!!!!!!!!! a kto ci powiedział że ze służbowych................przecież to były jej własne z własnej kieszeni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to chyba jest fair Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.olsztyn.mm.pl 20.01.07, 17:36 kiedys pracowałam jako kasjer i mowy nie było żeby kasjer mógł mieć jakieś pieniądze przy sobie a co dopiero po przerwie wkładać do kasy..Gratuluję odwagi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literat Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.olsztyn.mm.pl 22.01.07, 12:58 To nie odwaga tylko głupota i bezmyślność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupujaca sporadycz Wyrzucona za 2,77 zł IP: 80.54.95.* 19.01.07, 12:27 wszyscy pracownicy powinni bojkotować tego "SYMPATYCZNEGO kolegę".Przez takich wrednych osobników traci sie wiarę w ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.man.olsztyn.pl 25.01.07, 15:19 Glupi fiut z tego ochroniarza i to w dodatku bez jaj! Jakis pier...flustrat i przydupaz lub dupoflas ktory chial przydziobac szefostwu. Dodzis czuc wieki smrod tego tchorza w calym olsztynie i tyle.Jedyne na co go bylo stac to zaatakowac kobiete w ten sposob ma szczescie ze nie trafil na kasjera z jajami bo taki pewnie by mu wyklepal miche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wredny Wyrzucona za 2,77 zł IP: 217.153.180.* 25.01.07, 16:19 I bardzo dobrze, że ją wywalili! Wy debile, co jej współczujecie, uwierzyliście w te jej brednie. Procedury muszą być przestrzegane, zwłaszcza na takim dziale jak kasy - i koniec. A baba poszła do gazety, wcisnęła łazawą historyjkę (pewnie mocno podkolorowaną), dostała jeszcze za to pewnie kasę (bo nic za darmo) i afera gotowa. A dla gazet jest to świetny temat - jakie te hipermarkety są okropne. A facet, który na nią doniósł - ma taką pracę i tyle. Za to go Szef rozlicza. I pamiętajcie, że według statystyk - około 75% strat w marketach spowodowane jest kradzieżami własnie pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniona kasjerka Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 11:03 Człowieku WREDNY JAK NIC!!!!!! Nie wiesz co piszesz i nie wiesz co gadasz..........!!!!!! Chore jest to co piszesz. Nie znasz mnie to nawet nie wiesz kim jestem i co najważniejsze JAKA JESTEM!!!!!!! Wszyscy zorientowani w tej sytuacji wiedzą dokładnie że to co zrobił ON było paskudnym hamstwem z jego strony. Oki jestem za zasadami!!!!!!!!!!!! JAKIE ZASADY ZOSTAŁY ZŁAMANE..........ZOSTAŁA ZACHOWANA ŻYCZLIWOŚĆ, UPRZEJMOŚĆ, ZGODNOŚĆ KASY A PRZY OKAZJI POMOC KOLEŻEŃSKA MIĘDZY PRACOWNIKAMI. CZY TAK??? ZRESZTĄ........... I TAK SPRAWA JEST JUŻ W SĄDZIE, I MAM NAPRAWDĘ DOBREGO ADWOKATA I DO TEGO DOWODY I ŚWIADKÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das Re: popierający wrednego IP: *.olsztyn.mm.pl 26.01.07, 17:02 Kasjereczko - piszesz że wredny cie nie zna i chore jest to co pisze itd... Otóż zauważ że sama dałaś się spoznać opisując to właśnie na forum. Od początku tylko wylewasz żale i szukasz poparcia ze strony internautów. Powtarzaż w kółko: "UPRZEJMOŚĆ"; "ŻYCZLIWOŚĆ"; "POMOC KOLEŻEŃSKA" a tak naprawdę to błąd leży po twojej stronie, bo jak się pracuje na kasie i ma się do czynienia z pieniędzmi (nie swoimi zresztą) to trzeba zachowywać się odpowiedzialnie a nie tak bezmyślnie. Ja nie zatrudniłbym cię do żadniej pracy bo się po prostu nie nadajesz. Wydaje ci się że pozjadałaś wszystkie rozumy, a prawda jest taka, że jesteś beznadziejna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.leed.cable.ntl.com 27.01.07, 11:31 To szokujace!!! Po raz kolejny pokazuje nam sie Polski obraz traktowania pracownika w 'MoLOCHACH' typu MAKRO. To jak obozy pracy, troche przypominajace komune - dajcie nam czlowieka a my znajdziemy na niego paragraf...Wyrzucanie ludzi, przyjmowanie nowych, poczucie wielkosci osoby Direktora...hahaha czy Pani dyrektor czuje sie dumna z swojego posuniecia? czy szanowny kolega z monitoringu czuje pelna sadysfakcje wykonania 'DOBREJ ROBOTRY'?? Nie wiem czy ten idiota pomyslal chwile o dwojce dzieci kolezanki z pracy?? Aaahhhh coz... Jednak polski narod glupi, oj glupi... I w ten sposob nasze wladze twierdza ze w naszym kraju jest wspaniale jest tyle pracy i takie to wszystko piekne.. Tylko nie wiem na kim te wladze chca wywrzec wrazenie?? napewno nie na mnie. Na szczescie 4 lata juz nie mieszkam w tym komunistyczny syfie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleżanka z Makro Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 15:03 Pytasz o Panią Dyrektor...........otóż osobiście byłam świadkiem jak ma kole zanka przyszła do Makro już kilka dni potem przed pojawieniem się artykułu w gazecie w celu rozliczenia obiegówki i własnym oczom nie wierzyłam co zrobiła nasza kochana Pani Dyrektor. Słuchajcie NAPRAWDĘ TO Z JEJ STRONY BYŁO REWELACYJNE GDY POCIĄGNĘŁA TO DO KOŃCA...............ALE NIE BO PO CO!!!!! Otóż: Kasjerka poszła do personalnego działu. Nagle widzę jak w tamtym kierunku poszła Pani Dyrektor. Z ciekawości poszłam "niby" do toalety [pokoje tamte są przeszklone i wszystko widać]. Własnym oczom nie uwierzyłam jak zobaczyłam Panią Dyrektor w sytuacji tłumaczącej swój krok, było jej smutno i była z lekka zmartwiona na twarzy. Rozmawiali dość długo. Po rozmowie koleżanka udała się do wyjścia, podeszła jeszcze do nas i powiedziała, że Pani Dyrektor przyznała się swym zachowaniem, że postąpiła za gwałtownie i za ostro wierząc "konfidentowi". Miała łzy w oczach, nagle patrzymy a szybszym krokiem podchodzi do niej .... Pani Dyrektor!!!! I co robi??? Podaje jej dłoń i mowi dość wystarczająco głośno że usłyszałam ja koleżanki i klienci w pobliżu, że powinna była porozmawiać najpierw z dwiema stronami zanim zapadła drastyczna decyzja. A wiecoie co potem powiedziała: " ŻEBY KOLEŻANKA SIĘ NIE MARTWIŁA BO JEST GODNYM POLECENIA PRACOWNIKIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" - rozumiecie???????? Ja nie!!!! Koleżanka tylko płaczącym już wtedy głosem jej odpowiedziała: "Więc dlaczego Makro pozbywa się takiego dobrego pracownika???"...................... Ja ją rozumiem!!!!! Dobrze się poszłaś do Sądu słyszałam kto Cię bedzie bronił w Sądzie - z nim nie mają szans!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak jak Biedronka!!!! Będzie dobrze. To jest moloch gdzie dzięki tobie teraz będzie inaczej!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co tam?? Re: Wyrzucona za 2,77 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 14:42 Co tam u ciebie????? Odpowiedz Link Zgłoś