Dodaj do ulubionych

Kętrzyn obchodzi 650-lecie. Czym może się pochw...

IP: *.olsztyn.mm.pl 11.01.07, 19:13
swoją drogą to Czesio mógłby się wiele nauczyć od Hećmana o robiebiu imprez miejskich!

ketrzyńskie lato od kilku lat jest o niebo lepsze od pseudo-imprez w Olsztynie
Obserwuj wątek
    • Gość: amulek Kętrzyn obchodzi 650-lecie. Czym może się pochw.. IP: 62.29.133.* 12.01.07, 09:26
      a ja wyrwałem z Kętrzyna, bo tam nie żadnej atmosfery, chyba, że atmosfera
      wopików, O !
    • Gość: amulek Re: Kętrzyn obchodzi 650-lecie. Czym może się poc IP: 62.29.133.* 12.01.07, 09:29
      ale tfuj Hećman zawsze będzie w cieniu mego Czesia, O !
    • Gość: autochton Re: Kętrzyn obchodzi 650-lecie. Czym może się poc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 09:54
      Kętrzytn to nic nie znaczące miasteczko na pólnoc od Mrągowa. Nawet sygnaizacji
      świetlnej tam nie ma. Po za tym wyludnia się w zastraszającym tempie. Teraz
      mieszka tam ok. 28 tys mieszkańców, kilka lat temu ponad 30 tys.
      PS> Hećman to cham i prostak.
      • Gość: loco Re: Kętrzyn obchodzi 650-lecie. Czym może się poc IP: *.olsztyn.mm.pl 12.01.07, 13:31
        Gość portalu: autochton napisał(a):

> Kętrzytn to nic nie znaczące miasteczko na pólnoc od Mrągowa. Nawet
        sygnaizacji świetlnej tam nie ma.

To może im Jaszczuka pożyczyć???

• Gość: ab Re: Kętrzyn obchodzi 650-lecie. Czym może się poc IP: *.torun.mm.pl 13.01.07, 14:57
        A tfuj "Czesiu" to niby subtelny erudyta i ministrant?
        A to, że PO chce z kimś takim jak "Czesiu" zawrzeć koalicję, to jest kompletna
        kompromitacja. To jest facet z gatunku tych, ktorym można powiedzieć dzień
        dobry, ale ręki się nie podaje.
      • Gość: pako Re: Kętrzyn obchodzi 650-lecie. Czym może się poc IP: *.olsztyn.mm.pl 13.01.07, 20:32
        1. cham i prostak - prawda, ale gospodarny i bawić sie umie,
        2. za światłami nikt tam nie tęskni
        3. migracja ludności ("młodzież" do 35 lat) jest tendencją powszechną dla wszystkich małych i średnich miejscowości

pozdrawiam
        • Gość: . Re: Kętrzyn obchodzi 650-lecie. Czym może się poc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 20:05
          Gość portalu: pako napisał(a):

> 1. cham i prostak - prawda, ale gospodarny i bawić sie umie,
          > 2. za światłami nikt tam nie tęskni
          > 3. migracja ludności ("młodzież" do 35 lat) jest tendencją powszechną dla
          wszys
          > tkich małych i średnich miejscowości
          >
          > pozdrawiam

jaki jest gospodarny świadczy fakt, że nie zdołał uzyskać pieniędzy z UE. Po za
          tym zobacz ile jest inwestycji w Ostródzie, Giżycku czy Iławie - niestety w
          Kętrzynie nie dzieje się nic...
    • Gość: mig Kętrzyn obchodzi 650-lecie. Czym może się pochw.. IP: 195.47.201.* 12.01.07, 15:04
      "Aby nie szafować gołosłownie przymiotnikami, dodam tylko, że takiego zespołu
      architektury przemysłowej, jak zabudowania browaru w Kętrzynie [niestety od lat
      zamknięty- red.], nie ma nigdzie w naszym regionie."
      Nie ma w regionie, nie ma już i w Kętrzynie - tylko nie wiem czy tym się mozna
      chwalić
    • Gość: Wojtek Re: Kętrzyn obchodzi 650-lecie. Czym może się poc IP: 62.29.133.* 13.01.07, 14:36
      nie spodziewałem się, że Pan Andrzej to mój ziomal :)
      pozdrowienia od sąsiada z bloku naprzeciwko
      a Kętrzyn to Kętrzyn, ma swój klimat, dla jednych jak każde miasteczko na
      trasie turystycznej dla innych-zwłaszcza co kiedyś wyjechali miejsce ze śladami
      dzieciństwa, które chiałoby się odnaleźć po latach...
    • edico Re: Historia kętrzyna 14.01.07, 00:11
      wcale nie zaczyna się od budowy miasta krzyżackiego. Może warto sięgnąć czasami
      głębiej?
    • Gość: Wiesław Kętrzyn obchodzi 650-lecie. Czym może się pochw.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 11:54
      Urodziłem się w Kętrzynie mieszkałem 30 lat, teraz mieszkam obok Kętrzyna.Co
      mogę powiedzieć, tylko tyle,że przez te ostatnie dwadziescia pięć lat władze
      zniszczyły miasto. Nastawialiście tych ochydnych budynków w obrebie starych
      budowli nie zachowując stylu do starej architektury.Doprowadziły władze do
      upadku browaru,cukrowni i innych zakładów. Jestem w Kętrzynie dośc czesto
      zwłaszcza na cmentarzu.Miasto zatraciło swój urok swe piękno szkoda,że tak się
      stało to jest efekt nieodwracalny.Lecz na to się nic nie poradzi jesli miastem
      rządzą nie ludzie urodzeni w tym miescie lecz ludzie przybyli nie wiadomo z kąd
      i dla tego oni nie czuja ducha tego miasta, nie bedą nigdy czuc i dlatego jest
      jak jest i nic się pod tym względem nie zmieni. A najgorsze jest to, że władzom
      duch miasta nie jest istotny lecz tylko tak jak wszędzie własne interesy.
      Jednocześnie chciałbym pozdrowic swych nauczycieli i wychowawców, którzy
      włożyli tyle serca i pracy w moj edukacje i mych koleżanek i kolegów.Dzięki nim
      i ich naukom jestem zawsze we własciwym miejscu za co im jestem wdzięczny.
    • Gość: swiatowy Re: Kętrzyn obchodzi 650-lecie. Czym może się poc IP: *.range86-145.btcentralplus.com 14.01.07, 12:53
      A czy KRZYCHU niedoszly prezydent Bialegostoku nie urodzil sie czasami w Ketrzynie?
    • aprimors Re: Kętrzyn obchodzi 650-lecie. Czym może się poc 17.06.20, 08:21
      Ja dalen mieszkam tutaj i aktualnie szukam jakiegoś dobrego internetu. Może ktoś z was mi powie gdzie najlepiej podpisać umowę? Z tego co czytam to w www.multimedia.pl/ mają dobry i stabilny internet. Możecie mi to potwierdzić?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka