being28 18.04.03, 23:13 Tzn. na razie jest 1-dno, bo chodzi mi siec w miare kiepsko:((( www.album.com.pl/album.php?id=1533 Jezeli komus nie idzie to wklepac: www.album.com.pl Slowa kluczowe: rita, enka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andulka Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.chello.pl 18.04.03, 23:20 U mnie nie idzie... Na żaden ze sposobów :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 18.04.03, 23:21 being - dziękuję, muszę uciekać natychmiast , póżniej skoczę na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 18.04.03, 23:37 Gość portalu: rita napisał(a): > being - dziękuję, muszę uciekać natychmiast , póżniej skoczę na forum chodzi o komputer oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Zdjecia sa tutaj: 18.04.03, 23:43 To wszystko co mam. Nikow, ksyw, imion, pseudo nie zamiescilem. Jak ktos chce to niech sobie wpisze co ma na koncu jezyka. www.album.com.pl/album.php?id=1533 Autor rogelio, czyli ja, mozna szukac poprzez autora galerii jezeli sa klopoty z adresem. Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Zdjecia sa tutaj: 19.04.03, 03:40 zdjęcia są fajoskie,mimo,że ........ale super było chyba- cooo? Widać to na fotkach,Rita chyba sie przełamiesz i odwiedzisz nas??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.04.03, 06:43 fajne zdjęcia , nawet się domyślam kto na nich jest. Na jednym zdjęciu Mika schowała się za bpkw. Kobra, zbyszek, oso i bpkw - kto jest tą blondynką? Angela - ładna z ciebie dziewczyna a gdzie na zdjęciu baing dawaliście popalić , lecę do pracy - bywajcie Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zdjecia sa tutaj: 19.04.03, 07:14 Being się wykręcił i robił za fotografa - dlatego go nie ma na zdjęciu... Ale resztę masz jak na dłoni;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 08:53 Super!!! :-) Dzięki! Moje pewnie będą po swiętach. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Te zdjęcia to kłamstwo... 19.04.03, 09:20 ... w rzeczywistości jestem dużo młodszy, dużo przystojniejszy i mam ładne czarne włosy. Being, tak się nie robi... . Impreza była bardzo fajna. Dzięki gospodarzom i gościom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Te zdjęcia to kłamstwo... IP: *.chello.pl 19.04.03, 15:21 Potwierdzam. Zdjęcia okropnie przekłamują, z pewnością zostały spreparowane komputerowo ;) W rzeczywistości jesteśmy dużo młodsi, szczuplejsi, przystojniejsi, mamy wszystkie włosy i zęby :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zdjecia sa tutaj: 19.04.03, 11:36 Gość portalu: zbyszek napisał(a): > Super!!! :-) > Dzięki! > Moje pewnie będą po swiętach. Zbyszku, czy możesz je puścić na maila? Baaardzo proszę:))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Zdjecia sa tutaj: 19.04.03, 12:28 Widze, ze zdjecia podobaja sie. Ciesze sie tego bardzo. Wiecej nie mam, moze kiedys cos jeszcze dodam, najlepiej zeby ujawnili sie inni. Pozdrawiam, zycze Wesolych Swiat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.04.03, 12:39 Fajowe fotki, domyślam sie kto jest kto. Rita, ta blondynka to Jola. Z tego co wiem nie forumowa, ale za to n-kowa. Też dorzuciłem kilka zdjęć na moją stoniczkę, tyle że nie N-kowiczów i Forumowiczów, ale po prostu kilka migawek z kwietniowo-zimowego Olsztyna dla tych których tam nie było. Mam tego nieco więcej. Z czasem dodam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.one.pl 19.04.03, 18:35 gdy tylko wykonczę film dostarczę to co tam jest na forum- ak pomozesz? mika nie po drodze Ci dziś do eNki? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zdjecia sa tutaj: 19.04.03, 19:31 Gość portalu: zbyszek napisał: > mika nie po drodze Ci dziś do eNki? Chęci są, ale niestety rodzina już nie chce mnie wypuścić:( Ale, jak to mówią - co się odwlecze, to nie uciecze... Ja jeszczę zajrzę do eNki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
arystokrata_el Re: Zdjecia sa tutaj: 19.04.03, 13:04 Impreza udana, miło, że piliście elbląskie piwo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 19.04.03, 13:07 To w ramach pokazania, że Olsztyn lubi Elbląg. Mam nadzieję, drogi arystokrato, że w ramach rewanżu wzniesiesz toast za forum Olsztyn "Jurandem"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Darowizna dla being 28 jezeli jest dorosly. IP: cache2:* 19.04.03, 13:29 http:/fotm.rotten.com/fotm/maustache.html Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Darowizna dla being 28 jezeli jest dorosly. 19.04.03, 21:27 Gość portalu: john napisał(a): > http:/fotm.rotten.com/fotm/maustache.html Witaj!!! Podaj swoje imie to zamieszcze zdjecie z Twoja podobizna na stronce z cegla. Odpowiedz Link Zgłoś
arystokrata_el Re: Zdjecia sa tutaj: 19.04.03, 15:05 Obawiam się, że nie można w Elblągu Juranda dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 19.04.03, 16:29 Można, można, ostatnio byłem w El i zobaczyłem go w PSS-ach. Czekam na relację! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.04.03, 19:06 Zbyszek, pomoge, nie ma sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.chello.pl 19.04.03, 19:12 Całe szczęście, że mnie juz na nich nie będzie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.04.03, 20:15 Gość portalu: Andulka napisał(a): > Całe szczęście, że mnie juz na nich nie będzie :))) Nie wywołuj wilka z lasu ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.04.03, 20:23 ak - dziękuję , wreszcie cię dorwałam, oczywiście wzajemne życzenia przekaż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.chello.pl 19.04.03, 21:13 A co, masz jeszcze jakieś żelazne zapasy ?(wśród moich tutejszych znajomych uzywa sie sformulowania "żelazne zapasy Bundeswehry", hi, hi Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Zdjecia sa tutaj: 19.04.03, 21:24 Andulka nie martw sie, niedlugo bede w Wawie, moze znajde gov.org.pl, Twoje zdjecie mam, popytam sie w urzedach... Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zdjecia sa tutaj: 19.04.03, 21:25 Being - jak miło - wreszcie się odzywasz:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.chello.pl 19.04.03, 21:32 Na tym które masz i tak nikt mnie nie rozpozna, hi, hi Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zdjecia sa tutaj: 19.04.03, 21:25 Pewnie jeszcze niejedno z nas się zdziwi.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.04.03, 21:25 Boże , na co tu sie zanosi, toż szykuje sie wielka balanga w objęciach wiśniówki Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zdjecia sa tutaj: 19.04.03, 21:29 Gość portalu: rita napisał(a): > Boże , na co tu sie zanosi, toż szykuje sie wielka balanga w objęciach wiśniówk > i Wisnówka przednia, to i balanga pewnie też takowa będzie:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zdjecia sa tutaj: 19.04.03, 21:37 Oooo - widzę, że po drodze i trochę w stolycy skpanęło:) No to zdrowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Zdjecia sa tutaj: 19.04.03, 21:39 Ja juz musze konczy na dzis. Moze jeszcze jutro wyblagam kilka impulsow. Bede z Wami duchowy pa, pa, pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.03, 18:02 Andulka, jeszcze bedziesz na zdjęciach (o ile film się nie urwal z powodu nadmiaru wrazeń) mam na filmie kilka zdjęc z obydwu imprez!!! Tylko mika nie chciala calowac bramy nocą! Byloby uwiecznione! Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zdjecia sa tutaj: 20.04.03, 18:09 Gość portalu: zbyszek napisał(a): > Tylko mika nie chciala calowac bramy nocą! > Byloby uwiecznione! Szykuj apart na nastepną wizytę! wtedy pozwole sie uwiecznić:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.chello.pl 20.04.03, 19:31 Zdecydowanie NIE CHCĘ żadnych zdjęć więcej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.03, 19:38 mam nadzieję ze zartujesz? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: Zdjecia sa tutaj: 20.04.03, 19:40 Witam w ten świąteczny wieczór.Widzę,że impreza się udała. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.03, 19:43 witam! powrociles na olsztynskie lono? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.03, 19:46 thor, szkoda ze byles nieobecny cialem! za duszę wypilismy! Też jestes przeciwny zdjęciom? Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: Zdjecia sa tutaj: 20.04.03, 19:49 Przeciwny zdjęciom?Nie skąd.Wręcz jestem za ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: Zdjecia sa tutaj: 20.04.03, 19:47 A owszem.Święta są przyjemne,podróże też,ale najlepiej jest w Olsztynie. "Kiedy słonko praży...". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.03, 19:52 też tak mysle, Andula- jestes przeglosowana! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.chello.pl 20.04.03, 20:02 NIE żartuję, wrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.03, 20:07 gdyby mi sie gdzies sztuczna szczeka nie zapodziala to tez wlllly :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.chello.pl 20.04.03, 20:09 Rozbroiłeś mnie :DDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.03, 20:11 bylem saperem! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.04.03, 20:11 a dlaczego Andulka jest przeciwana zdjęciom, jak widziałam na jednym to mnie zazdrość brała, ale sobie wytłumaczyłam, nie zdjęcie zdobią człowieka, jak się kogoś polubi to dobrze wiecie , że może być ropuchą i tak się nic nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.03, 20:14 mysle ze to przekora! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.chello.pl 20.04.03, 20:15 Nie cierpię siebie na zdjęciach. Ale tak Was kocham, że sie poddaę. Liczę, że w zamian publikowane bedą te, na których wyglądam jak żabka a nie jak ropucha :))) Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: Zdjecia sa tutaj: 20.04.03, 20:17 Wszak w żabkę była zaklęta królewna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.chello.pl 20.04.03, 20:41 Nie było mnie tak długo, bo zaniemówiłam ...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.03, 20:17 nie masz się czego wstydzic!!!!?!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.04.03, 20:19 Nie wybieramy tu misek i dobrze , że się zgodziłaś, bo choć mika jest dużo młodsza ode mnie i ładniejsza ale w kawiarni rozmawiałyśmy jak siostry i nie czułam by miała do mnie jakąś odrazę moim widokiem , albo mnie przyjmą taką jaką jestem albo o nich by żle świadczyło - tak podchoć Andulko Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: Zdjecia sa tutaj: 20.04.03, 20:22 Ja nie przywiązuję większej wagi do wyglądu.Liczy się przecież co ma człowiek w środku a nie na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.04.03, 20:25 Święte w ŚWIĘTA słowa - ciesze sie , że na widok moich zdjęć nikt nie będzie zaskoczony, zdaję sobie sprawę , że jestem stara ale jestem pozytywnie stara i to jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Zdjecia sa tutaj: 20.04.03, 20:47 Przeleciałem cały wątek. Staram się Was zrozumieć, chociaż ciężko mi to idzie. Mówi się, że bogaty nie rozumie biednego a przystojny...ładnego inaczej. Nie dość, że jestem przystojny to jeszcze mam bogate wnętrze. I nie zwracajcie uwagi na zdjęcia Beinga...to celowa robota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.chello.pl 20.04.03, 20:43 W środku, kochanieńki, to ja mam próchno. Tylko zewnetrzna powłoka trochę się trzyma... Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: Zdjecia sa tutaj: 20.04.03, 20:48 No ja nie odniosłem w eNce takiego wrażenia.Chyba się nie doceniasz. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.04.03, 20:51 to chyba ja mam odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.chello.pl 20.04.03, 21:02 Bo Ty grasz w tenisa. A ja tylko na nerwach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.04.03, 21:08 nie tylko , podję nalewki degenaratom i muszę sie uśmiechać przy tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.chello.pl 20.04.03, 21:10 To też ćwiczysz mięśnie. Twarzy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.04.03, 21:18 właśnie , dlatego moja twarz usłana jest zmarszczkami - ale jak się mówi lepszy chleb z masłem z uśmiechem niż z szynką ze smutkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.chello.pl 20.04.03, 21:30 Prawda, lepiej Tylko że na zdjęciu z ak stoi jakaś dziewczynka. Masz cudowny krem "natychmiastowy efekt"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.04.03, 21:42 widziałaś tą odległość , zresztą ak to zawodowy fotograf, on potrafi zmienić człowieka i napewno ciebie ukaże w takch blaskach - jeszcze ich nie widziałam ? tylko jedno, taka byłaś schowana Andulko , czy możesz poprosić Ed o złożenie podpisu w eNce ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.chello.pl 20.04.03, 21:56 rita, a jak ak robił to zdjęcie, skoro sam na nim jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.04.03, 22:01 ak był w Krakowie z całą rodziną i to zdjęcie robiła jego żona - wspaniała kobieta - była to dla mnie niezapomniana wizyta żałuję tylko , że nie byłam tak energiczna jak teraz - zjadła mnie trema Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.chello.pl 20.04.03, 22:06 Gość portalu: rita napisał(a): > żałuję tylko , że nie byłam tak energiczna jak teraz - zjadła mnie trema ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.04.03, 22:08 załatwiasz sprawę z Ed , czy mam sie wtrącić w wasz wątek , bo widze że jest teraz Ed ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.04.03, 22:11 świetnie napisałaś, teraz czekamy na efekty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.chello.pl 20.04.03, 22:12 Chyba go spłoszyłam... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.04.03, 22:29 Andulko , swietnie załatwiłaś, Ed - zasługuje na specjalne zaproszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.04.03, 22:53 Gość portalu: Andulka napisał(a): > rita, a jak ak robił to zdjęcie, skoro sam na nim jest? Rita nie mówi całej prawdy. Krótki kurs pod tytułem „Jak powsają takie zdjęcia :” Andulka, to jest proste jak obręcz: Możliwe do wykonania dla byłego tenisisty (amatora z dobrymi chodami). Ustawiasz wszystkie parametry zdjęcia, z pewnością znasz mit o samowyzwalaczu, więc go stosujesz, rzucasz apart do góry (jak półdolarówke w 7- wspaniałych), następnie szybko, migiem, jak rakieta tenisowa klasy ziemia-ziemia (z zapasów Bundeswehry) łapiesz Ritę do mieszanego debla, na żydowskim korcie trotuarowym krakowskiego Kaźmierza, przyjmujesz pozę niedbałą, aparat cyka, a ty skracasz kort i rzutem na siatkę łapiesz w ostaniej chwili aparat, chroniąc go przed upadkiem, po czym wzorem porzednika Bundeswehry wycofujesz się na z góry upatrzone pozycję. To tyle, dyrdam na dół, jako że się reklamy skończyły i muszę oglądać ciąg dalszy, bo inaszej to będzie czeski film. Południowo afrykańskie czerwone Shiraz mi w tym dopomaga MNIAMM! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zdjecia sa tutaj: 20.04.03, 22:56 Przepraszam, że się wtrącam... ak - pozwolisz, że skorzystam z Twojej rady i spróbuję tej sztuki przy najbliższym spotkaniu z Ritą???? Może da się zaciągnąć na Kazimierz....;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.chello.pl 20.04.03, 23:02 Rzeczywiście, to bardzo proste ;) A tak w ogóle to sie dzisiaj nagadałeś z forumowiczami, ho, ho ;) A Shiraz to mi się z Persją-Arabią kojarzy jakoś bardziej niz z Bantu i Zulusami :) Ale skoro mniam, to nieważne skąd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.04.03, 12:56 Ja tylko na moment. Słuchajcie pogoda taka, że ani mi w głowie siedzieć przed sreenem. 23 w cieniu, a na niebie ani chmurki. Shiraz to gatunek winogron bardzo rozpowszechniony w AP (nie mylić z Al. Przyjaciół, coć kto wie?). Do później Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzoza2 Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.chello.pl 21.04.03, 13:18 Miłego spaceru lub tez innego szaleństwa na łonie wybujałej natury (może tez byc na wybujałym łonie, jak to woli) :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.04.03, 14:23 >brzoza2 >(może tez byc na wybujałym łonie, jak to woli) :-))))) oj woli, woli. Właśnie dostałem sms-a, że mam odebrać pilną pocztę, więc zostawiłem łono w ogródku i włączyłem maszynę czasu (tzn. do pożerania czasu) i nie mogąc się powstrzymać popatrzyłem co tutaj. Zaraz jednak wyłączam toto i wybieram się na przejażdżkę rowerową brzegiem rzeki. Będzie tego ze 40 km, tak żeby spalić trochę świątecznych kiełbas, mięs i innego dobra doczesnego, oszczędzając jednocześnie na kupnie nowej, obszerniejszej konfekcji. Fakt, że wczoraj się nie nagadałem, ale tak jaoś jest, że jak mam wolne, to nie mam czasu. Dzisiaj też będzie krucho. Trzeba łapać słoneczko, którego maiło nie być, a jest :))) Mika_1 korzystaj z patentu, tylko uważaj, bo można się nabawić łokcia fotograficzno-tenisowego. Andulka, to nie było mniam, to było :((( MNAIMM! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.chello.pl 21.04.03, 18:12 Gość portalu: ak napisał(a): > Andulka, to nie było mniam, to było :((( MNAIMM! :))) No właśnie, a sam piłeś :( Ja też to i owo popiłam, bo odwiedzałam rodziców. Mój ojciec robi wina, na ogół znakomite. Poza tym ma pasiekę. Nie lubię miodu więc go poprosiłam żeby go przerabiał na wyrób bardziej dla mnie przyswajalny. Więc są i miody pitne. Ojciec ma dwie piwniczki - w jednej ze 300-400 butelek napitków własnej produkcji, a w drugiej sześć czy siedem beczułek (antałki po 30 czy 40 l, w których dojrzewają następne napitki. No i ze dwadzieścia gąsiorów z kolejnymi winami ,na ogół gronowe, ale bywają i porzeczkowe a najlepsze jest z tarniny).Na szczęście ma duży dom ;))) Tylko strasznie kutwi, hi, hi Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Zdjecia sa tutaj: 21.04.03, 18:18 Andulko! Toż taki tatus to skarb! Mój tez jest kochany, ale w piwnicy trzyma jedynie m.in. stare roczniki "Przekroju" i nikomu niepotrzebne już książki, z którymi nie potrafi sie rozstać, a które nie mieszczą się w mieszkaniu. Żeby chociaz jedną małą beczułkę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.chello.pl 21.04.03, 18:25 Dostałam dwie butelki wermutu, za którym akurat nie przepadam - robi za mocny i za dużo ziół. Wilę delikatne Martini ;) Teraz pewnie przez pół roku nic nie dostanę... Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Zdjecia sa tutaj: 21.04.03, 18:32 Czy dlatego nie dostaniesz, ze krytykowałas zbyt głosno, czy tez tatus wyczerpał limit przeznaczony dla ciebie na najblizszy czas? A nie próbowałas tacie zasugerowac, aby troszke zmienił recepturę? --- <<<~~~~~~~~~~~>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.chello.pl 21.04.03, 18:40 Dostałam DWIE butelki a to znaczy, że przekroczył limit na dłuuugo... Żadnych sugestii co do receptury mu nie będę dawać bo się na tym nie znam, za to on na wszystkim zna się najlepiej, pewnie na sterowaniu promem kosmicznym też ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: Zdjecia sa tutaj: 21.04.03, 15:11 Trochę to dziwne widzieć zagorzałych przeciwników Elbląga pijących elbląskie piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.04.03, 17:28 teraz rozpijamy się słońcem - już mam poparzenie słoneczne, oj - dobrze zaczyna sie nam lato ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Zdjecia sa tutaj: 21.04.03, 20:03 student_el napisał: > Trochę to dziwne widzieć zagorzałych przeciwników Elbląga pijących elbląskie > piwo. A jak sie ma piwo z Elbląga do ludzi ktorzy atakują na forum???-myśle ze nijak.Dobre piwo nie wazne gdzie jest robione,a w Elblągu mieszkają takze normalni ludzie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Prosze o wyjaśnienie zdjęć IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 13:36 Pogubiłam się całkowicie w zdjęciach w albumie , czy ktoś może porobić poprawki po mnie ??????? szczególnie w komentarzach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Prosze o wyjaśnienie zdjęć IP: 158.66.18.* 22.04.03, 13:55 ZAjrzyj do wątku "Jak z wagą po świętach" Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: Zdjecia sa tutaj: 22.04.03, 20:19 Droga Angelo. jak ktos nie lubi Elbląga to nawet piwa nie będzie z Elbrewery pił:) Ale widać osoby bytujące na forum olsztyńskim żartów się trzymają;) Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Zdjecia sa tutaj: 22.04.03, 20:58 student_el napisał: > Droga Angelo. jak ktos nie lubi Elbląga to nawet piwa nie będzie z Elbrewery > pił:) > Ale widać osoby bytujące na forum olsztyńskim żartów się trzymają;) Nikt z nas nigdy nie pisał ze nie lubi Elbląga,czy piwa z tego miasta co innego jesli chodzi o niektorych prowokatorow mieszkających w tym miescie-zdrowie na budowie wzniesmy specjalem,zdrowie Lady!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 22.04.03, 21:14 Drogi studencie_el, jak sądzę, więcej nienawiści Olsztyna do Elbląga jest w umysłach Elblążan, niż w rzeczywistości. Co do jakości Specjala to bym się spierał - jest to kolejny dowód na to, że Olsztyn lubi Elbląg. Bo jak inaczej tłumaczyć fakt picia napoju tylko z nazwy piwopodobnego o takich walorach smakowych jakie oferuje Specjal? Czyste umartwianie... Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Zdjecia sa tutaj: 22.04.03, 21:18 Powiem Ci Pioter ze co do jakości smaku piwka,nie zgodze sie z Tobą specjal poprawił swoj smak baaardzo i jak miał słaby okres swego zywota tak teraz moze stawac do walki z innymi piwkami plasując sie no moze nie na najwyzszych ale dobrych miejscach.Jedna kwestia do wytłumaczenia,szklanka nie świadczy o tym co jest w środku,specjal posiadamy to i szklanki są,ale czy specjal piliśmy to juz zostanie naszą słodką tajemnicą-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Zdjecia sa tutaj: 22.04.03, 21:23 Rita zrobiłaś cudne podpisy-buziaczki,uściski -czekamy na Ciebie.Powiem jedno byłaś jednym z głownych tematow-przodujących- naszych rozmow,nie zapomnieliśmy o Tobie i smuciliśmy sie ze Ciebie z nami nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: Zdjecia sa tutaj: 22.04.03, 21:30 Szklanki to już dużo;) nawet gdyby tam było inne piwo i tak przeszło przez browar elbląski:P - chyba, że Jurand:) ale nikt nie pił by Juranda w Specjalu:P Ale smak znasz, więc i tak piłaś;) A pamiętam jak w pewnym wątku coś tam na Elbląg mówiłaś;) Pioter: Może nikt nie mówił, ale dał dac do zrozumienia co nie co;) - chodzi mi np o osoby ol czy being. Jedyne pozytywne wibracje odebraliśmy od bpkw, detritusa;) Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Zdjecia sa tutaj: 22.04.03, 21:46 jesli cos tam pisałam to do ludzi a nie na Elbląg,a Specjala lubie i pić będe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 22.04.03, 21:48 Wiesz, jeśli na podstawie wypowiedzi 2 osób wyciągasz wnioski dla prawie 200 tysięcznej populacji, to gratuluję. Ja nadal cały czas twierdzę, że nienawiść Olsztyna do Elbląga wymyślili Elblążanie - widocznie jest wam to do czegoś potrzebne. Mi z tego powodu jest tylko przykro. Przykro? Raczej - głupio, że taki szowinizm może jeszcze istnieć ... :o( Angelo - ja co do jakości Specjala zdania nie zmienię - dla mnie to popłuczyny po myciu butelek. Co innego Jurand - taki lokalny ptriotyzm popieram. Piszę to racząc się Jurandowym Premium prosto z lodóweczki. Pyszotka! :o))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Zdjecia sa tutaj: 22.04.03, 21:50 A co powiesz o Tyskim,albo o Leszku??? Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Zdjecia sa tutaj: 22.04.03, 21:51 tez chciałam o Tyskie zapytac --- <<<~~~~~~~~~~~>>> Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Zdjecia sa tutaj: 22.04.03, 21:53 Tyskie super jest,a z tą reklamą o tej nagrodzie co je dostało to nie bajer,w Wielkiej Brytani Tyskie górą Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Zdjecia sa tutaj: 22.04.03, 21:57 Gdy usłyszałam tę wiadmość w tv to mi sie wierzyć nie chciało. Mój mąz od dawna juz pije Tyskie, a ja stopniowo sie do niego przekonywałam. Nie jestem az takim koneserem, ale uznałam, ze jest jednym z lepszych. A tymczasem taka niespodzianka: Najlepsze! Oczywiście nalezy liczyc sie z tym, że i cena "najlepszego" niebawem pójdzie w góre. Ale cóż, takie sa uboczne skutki sławy... --- <<<~~~~~~~~~~~>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 22.04.03, 22:06 No cóż, milczeniem pominę fakt rangi imprezy wygranej przez Tyskie i konkurencję. Tak można wygrywać. Jeśli mam być szczery, to Tyskie uważam za najgorsze z wypromowanych ogólnopolskich piw - goryczki toto prawie nie ma, a tem metakliczny posmak po prostu mnie dobija. Może to lokalne zboczenie, ale Juranda kocham ponad wszystko - chyba za tą unikatową już w Polsce tradycyjną metodę produkcji, bez użycia chemii. Wiecie, dlaczego po kilku piwach rano łeb pęka - to od chemikaliów, co ich używają do produkcji (w ub.r. zwiedzałem browar w Żywcu - czy wiecie, że dzieki chemii robią piwo w 16 godzie, a latem jak sypną więcej NCOHO2CNaMg czy czegoś w tym stylu to nawet do 12 godzin schodzą?). A Jurandzik - leżakuje sobie i dojrzewa kilka ładnych dni. I za to kocham ten smak. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Zdjecia sa tutaj: 22.04.03, 22:12 Metalicznego posmaku w Tyskim nie wyczuwam, chcoiaz na metal jestem mocno wyczulona. A goryczka, no cóz - każdy w piwie ma jej tyle, ile potrzebuje. Swoja droga tak zachwalasz tego Juranda, że az nabrałam ochoty, żeby spróbować. Kiedys piłam w dzieciństwie, ale oczywiście nie pamietam smaku, bo wtedy piwo znaczyło piwo. I juz. --- <<<~~~~~~~~~~~>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 22.04.03, 22:30 Ja piwnie jestem spaczony od ho, ho. Jak jeszcze spędzałem czas w brzuchu mamy, to nachodziła ją niesamowita ochota na piwo. Przyznam, że Juranda odkryłem jakiś rok temu - też pamiętam te o;lsztyńskie płyny, które kiedyś lali, a ja z kolegami z racji bliskości linii produkcyjnej od sal wykładowych w czasach edukacji pobierania spożywaliśmy (no co, jestem po kolejówce). Namówiony - spróbowałem. I od tego czasu nie pijam nic innego. Będąc w górach przyciśnięty piwną potrzebą z braku laku kupiłem właśnie Tyskie - tego się wypić nie dało. Oddałem pół szklanki barmance... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzoza2 Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.chello.pl 22.04.03, 22:37 Ta barmanka to musiała dopiero byc ładna,skoro taaakie piwo jej oddałeś... Swoja droga sama gdy byłam w ciąży z moja dziś juz niemałą córeczka, to nie miałam w zasadzie żadnych tzw zachcianek poza piwem własnie. Od piatego, czy szóstego miesiąca jesli nie wypiłam pół szklaneczki (w sumie symboliczna ilosć) dziennie, to czegoś mi brakowało. Dziecku to nie zaszkodziło, przeciwnie - nigdy jej nie brakowało witaminy B. W tamtych czasach zreszta nie było wyboru: piwo, to było piwo. Juradm był daleko ode mnie, Tyskiego pewnie w ogole nie było i właściwie - poza tym najlepszymi, delikatesowymi piwami niemieckimi - w sklepach dostepne było głownie Królwskie, Żywiec i Lech (brrrr!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 22.04.03, 22:41 A ja właśnie do Leszka mam jaki taki sentyment. Ale to chyba z racji związanych z nim wspomień, a nie walorów smakowych. Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Zdjecia sa tutaj: 22.04.03, 22:55 Z tym Jurandem to bym była ostrozna no nie jest to smak na moje podniebienie,ale kazdy lubi co innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 23.04.03, 06:34 Dokładnie - gusta nie podlegają dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: Zdjecia sa tutaj: 26.04.03, 21:00 Pioter, ale po Twojej wypowiedzi na samej górze twierdzę, że nie powinieneś pic nic poza Jurandem;) Tyskie, Zywiec, Lech, Warka, Tatra, Heineken, Grolsch, EB, Specjal, Specjal Mocny, Carmi i coś tam jeszcze to wszytsko jest po części z Elblaga, czy to wyprodukowane, czy przelane, czy tylko przetrzymane - gdzie Twój patrotyzm? W ramach przyjaźni łyknij sobie Specjala, a ja łyknę Juranda. Pozdrówki;) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zdjecia sa tutaj: 26.04.03, 21:31 Człowieku - robisz się nuuuuudny z tym swoim Elblągiem..... :P Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: Zdjecia sa tutaj: 26.04.03, 21:41 Ktoś się z Elbląga pojawił to nalezy go opluć. Nara!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zdjecia sa tutaj: 26.04.03, 21:50 Wiesz co.... Nie chce mi się z Tobą gadać... Sam sobie wyszukujesz problemy.... Żegnam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: Zdjecia sa tutaj: 26.04.03, 21:56 Chialbym oznajmić, że rozmawiam z angelą i pioterem, więc nie wiem o co przedmówczyni chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zdjecia sa tutaj: 26.04.03, 22:03 To musisz DUŻYMI LITERAMI mówić... Forum to forum :P A miało Cię już nie być :P Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: Zdjecia sa tutaj: 26.04.03, 22:15 Tak, tak, najlepiej opluc Elblązaninia i jeszcze dać kopa na drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.04.03, 23:04 Hej Mika, to się nazywa wytrwałość. Nawet B. nie był taki upierdliwy. No ale cóż tu chcieć od takiego długodystansowca? To już będzie chyba 30 semestr mniemanologii stosowanej. Wracając do ciekawszych tematów - namów Ritę na wyskok do Olsztyna. Może na "zimną Zośkę" by tak podpasowało? Pozdrówka dla Krakusek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zdjecia sa tutaj: 26.04.03, 23:08 Dzięki, dzięki, AK:) Ja ją namawiam i namawiam, a wyjdzie na to, że będę robić za kuriera:( AK, a Ty kiedy się wybierasz do Olsztyna???? Może udałoby się jakoś dograć terminy... Mnie czas strasznie goni... Do połowy lipca jestem, potem wyjeżdżam na długi czas i chciałabym jeszcze poznać kilka osób... Hmmm - kiedy planujesz wypad do Olsztyna??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.04.03, 23:15 Pechowo, byłem tydzień przed Tobą, na pierwszym meetingu z Andulką, Thore-em, Zbyszkiem, że nie wspomnę o miłych gospodarzach Angeli i Koobrze, oraz osobach towarzyszących. Fotki chyba widziałaś. Do lipca raczej się nie wybiorę, ani do Olsztyna, ani do Krakowa (a podobało mi sie w ub. roku, nie powiem - ta fotka z Kazimierza, z Ritą właśnie z tego pobytu ). Nie wykluczam natomiast przelotu przez Olsztyn w drodze na mazurskie jeziora, gdzieś w sierpniu. A chciałoby się już teraz. PS AK to inna osoba Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zdjecia sa tutaj: 26.04.03, 23:18 Gość portalu: ak napisał(a): > AK to inna osoba Sorry, sorry, tak się zapędziłam, ale to z szacunku do rozmówcy:))) No to szkoda, że nie uda nam sie spotkać... Ale to przecież nie zając, nie ucieknie:) A poza tym, zawsze przecież się spotykamy na forum - też dobrze:))) A fotki widziałam, widziałam... Nieomieszkam uwiecznić Rity po raz kolejny na grillu:) A na Kazimierzu mieszkałam kiedyś parę dobrych lat...:) Ech:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.04.03, 23:23 Co to znaczy, że wyjeżdżasz na długi czas. Czas to wartość relatywna, gdy jest fajnie, to zwykle kurczy się nisamowicie. Długi czas - to brzmi :( Ale na formum będziesz zaglądać ? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zdjecia sa tutaj: 26.04.03, 23:25 Gość portalu: ak napisał(a): > Co to znaczy, że wyjeżdżasz na długi czas. Czas to wartość relatywna, gdy jest > fajnie, to zwykle kurczy się nisamowicie. Długi czas - to brzmi :( > Ale na formum będziesz zaglądać ? No, 18 miesięcy, to chyba dość długo, jakby na to nie patrzeć... A wyjeżdżam za Ocean... A forum...? Myślę, że będzie lekarstwem na "homesick" - nie wiem, jak to jest po niemiecku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.04.03, 23:20 a może spotkanie forumowiczów w Krakowie , też może być pięknie, Angela i Koobra też chcą gdzieś gościć ak - ty znasz już Kraków , będziesz pilotem ? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zdjecia sa tutaj: 26.04.03, 23:23 Gość portalu: rita napisał(a): > ak - ty znasz już Kraków , będziesz pilotem ? Tak - oso przyniósł pilotkę:) ak - może Lady Ci pożyczy:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.04.03, 23:28 mika_1 napisała: > > ak - ty znasz już Kraków , będziesz pilotem ? > Tak - oso przyniósł pilotkę:) ak - może Lady Ci pożyczy:))))))))))) No, takiej oferty to bym nie odrzucił Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zdjecia sa tutaj: 26.04.03, 23:36 Gość portalu: ak napisał(a): > > No, takiej oferty to bym nie odrzucił No to sie dobrze zastanów:))) to może w takim razie zlot forumowiczów w Krakowie pod Smoczą Jamą i ak w pilotce w roli pilota???? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.04.03, 23:26 Gość portalu: rita napisał(a): > a może spotkanie forumowiczów w Krakowie , też może być pięknie, Angela i > Koobra też chcą gdzieś gościć Myśl przednia, ale najpierw Ty do Olsztyna > ak - ty znasz już Kraków , będziesz pilotem ? Starzy ułani mawiali "przed gospodarza nie wychodź". :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: Zdjecia sa tutaj: IP: *.visp.energis.pl 26.04.03, 23:46 Bez zgody Beinga, ale myślę że by to zrobił, zamykam ten watek otwieram część II. bpkw. Odpowiedz Link Zgłoś