Gość: Olsztynianka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 23:12 Czy ktoś może powiedzieć mi cos na temat tego przedszkola? Czy warto zapisać do niego dziecko? .... albo jakie przedszkole polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mama Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl 28.02.07, 08:10 a co zaczynacie w patryku nabór i trzeba sobie zrobić trochę reklamki? nowa pani wiceprezydent - od oświaty jest jak najgorszego zdania o takich prywatnych placówkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olsztynianka Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 09:20 Pytam, bo obecnie moje dziecko chodzi do Przedszkola Nr 40 i nie jestem zadowolona. Szukam innego przedszkola. Nie rozumiem tej formy zapytania? Jeśli jesteś w stanie odpowiedzieć na zadane mi pytanie to odpowiedz a jak nie to lepiej nic nie mów, bo Twoja wypowiedź nic mi nie dała. Proszę o poważne odpowiedzi w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl 28.02.07, 08:46 nie polecam Partyka. to przedszkole na dennym poziomie, w okolicach na zatorzu sa duzo lepsze placowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olsztynianka Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 09:20 Szkoda, że Zatorze nie jest mi po drodze. To drugi koniec miasta jak dla mnie ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl 28.02.07, 09:29 z zielonej gorki jest Tobie nie po drodze przez zatorze do miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoscara Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie 28.02.07, 09:37 Przedszkole Patryk to nie tylko Zielona Górka.Ja słyszałam o nim tyle samo pozytywnych co negatywnych opinii,zresztą podobnie jak o innych przedszkolach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olsztynianka Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 12:21 Czyli w sumie jest tam tak jak w każdym tylko tyle że za wiekszą kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
sbial Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie 28.02.07, 17:06 a gdzie te "Smerfy" konkretnie? czy to przedszkole niepubliczne? ja myślałam nad "Jackiem i Agatką", może słyszeliście jakieś opinie o tym miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama :o) Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl 28.02.07, 19:11 Smerfy są na Jeziołowicza - przedszkole niepubliczne. Jacek i agatka to chyba tez na Jarotach - blisko Smerfów.Jeśli dobrze myśle to hmm byłam, chciałam zwiedzić ale Pani nie pozwoliła, pytałam ale odpowiedzi były tak zbywające, że sobie darowałam :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama:) Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl 28.02.07, 11:25 Jesli szukasz na Jarotach to prócz Patryka(które jest nie tylko na Zielonej Górcce a równiez na Pieczewie i Jarotach) są jeszcze Smerfy i Nutka. Moje dziecko chodzi do Smerfów i jestem bardzo zadowolona - mała bardzo chętnie idzie, Pani bardzo życzliwa i pomocna dzieciom, jedzonko wiadomo - raz dziecko zje a raz nie aczkolwiek jest dośc urozmaicoe.Pani nie zmusza i mała je tyle ile jej się podoba.Często są teatrzyki i różne inne wyjścia. No i cena niższa niż w Patryku. O Nutce wiem tyle, że to przedszkole muzyczne :o) - więcej niestety nie wiem. W mieście (chyba na Pana Tadeusza) jest jeszcze Dorotka - tez bardzo fajne przedszkole, artystyczne. W zeszłym roku jeździlam i zwiedzałam różne przedszkola więc może nie mam najświeższych informacji ale jakbyś chciala coś jeszcze wiedzieć to chętnie pomogę :o) Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie 28.02.07, 12:16 Przedszkole na Żołnierskiej naprzeciwko Szpitala Wojewódzkiego .:):):):):) moja wnuczka chodzi tam z radością :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olsztynianka Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 12:18 a w którym miejscu jest to przedszkole? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie 10.03.07, 21:06 bystra2000 napisała: > Przedszkole na Żołnierskiej naprzeciwko > Szpitala Wojewódzkiego .:):):):):) > moja wnuczka chodzi tam z radością :) > za rok zamierzam tam zapisac dziecko. fajnie, ze wnuczka jest zadowolona. napisz prosze cos wiecej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama smerfa Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.03.07, 21:14 W zupełnosci zgadzam sie z opinia o przedszkolu Smerfy,(niestety z ograniczen finansowych musialam zmienic Małej przedszkole)bylam rowniez zadowolna z pobytu mojego dziecka w tej placowce.Czesto pyta czy bedzie tam jeszcze kiedys chodzić:) Smerfy z moich obserwacji: duży nacisk na zabawy na świeżym powietrzu,głębokie zainteresowanie psychicznym rozwojem dziecka(ruchowym mniej ,ale wynika to myślę z ograniczeń powierzchniowych placówki{brak sali gimnastycznej}-choc rekompensowały to w pewnym stopniu spacery,dziecko rozwijało umiejętności manualne.Maluch uczył się wielu piosenek i wierszyków.Panie na bierzaco informowały o zachowaniu dziecka tzn.jak współpracuje z rówiesnikami,czy chętnie bierze udział w dyskusjach i o gólnych postępach.I co mnie osobiście przypadło do gustu,to jest to że Panie Z UŚMIECHEM witały każde dziecko,a nie dziecko witało sie z Paniami,co dawało naszemu skarbowi poczucie:"Ciesze się że ZNÓW cie widzę"(a nie jak to ma miejsce w obecnym przedszkolu,gdzie odnoszę wrażenie że Pani widząc wchodzące do sali dziecko myśli sobie:"O nie!Znowu ten nieznośny dzieciak").Teraz jest w przedszkolu nr.15(przy piekarni Tyrolska) niestety uczeszcza niechetnie,głowny powod to..PANIE przedszkolanki.Ich poodejscie do wychowankow odbiega od mojego wyobrazenia.Tzn.Pani powinna byc miła,słuchac co dzieci maja do powiedzenia,dawac poczucie bezpieczenstwa itp.Jestem na etapie obserwacji na ile to wyobraznia dziecka w tym wieku a na ile rzeczywiste fakty,niestety słuchy jakie dochodza do mnie od innych rodzicw potwierdzaja opowiadania córki,która ciągle chce do Smerfów. Jacek i Agadka...nie mogę za wiele powiedzieć,dyrektorka nie miała ochoty oprowadzić nas po obiekcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 02.03.07, 23:19 potwierdzam opinię mojej przedmówczyni. W Smerfach jest fantastyczna atmosfera. Pani dyrektor bardzo otwarta i życzliwa. Dla mnie najlepszym wyznacznikiem jest zadowolenie mojego syna, a ten wprost uwielbia chodzić do tego przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
sbial Smerfy 03.03.07, 13:30 ale super opinie o tym przedszkolu :) to jeszcze pozwolę się zapytać, od kiedy tam zapisy są? i jak wygląda sprawa płatności? Odpowiedz Link Zgłoś
sbial Re: Smerfy 09.03.07, 16:32 byłam w "Smerfach" - bardzo dobre wrażenie. A pani dyrektor super babka, tylko wcale nie gwarantuje że będą miejsca od września:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanna Re: Smerfy IP: *.spray.net.pl 09.03.07, 17:12 Moje dziecko obecnie chodzi do przedszkola na ul. Panasa i lubi tam chodzić Pani dyrektor jest bardzo sympatyczna kobieta i przedszkolanki te są mile uśmechnięte moja Marysia dużo rzeczy tam się uczy różne piosenki wierszyki robi różne akademie to na dzień babci czy mamy i przynosi mi duzo do domu swoich namalowanych małych arcydzieł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama smerfetki Re: Smerfy IP: *.ols.vectranet.pl 10.03.07, 12:35 Hej :o), jak w zeszłym roku zpisywałam małą do Smerfów to była lista rezerwowe już w marcu :o). Na szczęscie udalo nam się dostać - mała super zadowolona a ja jeszcze bardziej bo widzę że chętnie chodzi :o) Najlepiej się przypominac Pani dyektor raz w tygodniu albo zajść i się spytać czy już jest lista dzieci :o) Pozdrawiam :o) Odpowiedz Link Zgłoś
sbial Re: Smerfy 10.03.07, 12:42 w takim razie będę się przypominała, bo jakoś mi bardzo na tym przedszkolu zależy. Pani dyr od razu mnie uprzedziła, że nie wiadomo czy miejsca będą.....pochlastam się chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BZYK Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl 28.02.07, 20:35 Przez półtorej roku moje dziecko uczęszczało do przedszkola "Patryk" na Zielonej Górce i nie polecam go nawet największemu wrogowi. Na śniadanie prawie codziennie parówki. Panie nauczycielki pozornie miłe (pewnego dnia usłyszałam teks wychowawczyni do jakiegoś dziecka wchodzącego do grupy "...czego?..."). Moje dziecko od początku miało skłonności leworęczne więc przekazaliśmy wychowawczyni żeby go nie przestawiały, gdyż nam jest to bez różnicy, którą ręką będzie pisało. Jednak dziecko usilnie było przestawiane na prawą rękę. Do tej pory nie wiem co się wydarzyło, ale dzieciak z najweselszego stał się nagle ponury i zamknął się w sobie. Nie chce w ogóle o tym rozmawiać. Z panią dyrektor nie było o czym rozmawiać, bo wszystkie sprawy kwitowała jednym zdaniem "...jak się nie podoba to proszę zabrać dziecko z przedszkola, na jego miejsce jest wielu chętnych..." Zdecydowaliśmy się przenieść dziecko do innego przedszkola, z którego jesteśmy bardzo zadowoleni. Po 2 miesiącach dziecko zaczęło wracać do normalności, znowu był uśmiechnięty i radosny. Od 2 lat masze dziecko jest szczęśliwym przedszkolakie w Przedszkolu Miejskim nr38 przy ulicy Żołnierskiej. Pod każdym względem placówka spełnia nasze oczekiwania - wychowawczynie są super - dyrekcja również - wspaniałe zajęcia, dobra kuchnia, wiele ciekawych imprez. Kiedy odbieramy dziecko z przedszkola (około 16.00) pada pytanie: "mogę zostać jeszcze trochę?". To chyba świadczy o wszystkim. Gdybyśmy mieli poraz kolejny podjąć decyzję o wyborze przedszkola, na pewno byłoby to przy ulicy Żołnierskiej. Polecamy wszystkim ludziom, którym zależy na przwidłowym rozwoju dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrektorka Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl 01.03.07, 08:04 www.e-bip.pl/4dmethod/wwwGminaStart3/47/%23%231861969397.0 na tej stronie w zakładce "samorządowe jednostki i inne podmioty" (na środkowym "zegarze")znaleźć można w spisie: "przedszkola". Tam są wszystkie przedszkola miejskie i dość szczegółowe o nich dane (bez reklamowego polecania się oczywiście) Prywatna wymiana opinii jest ważna, ale informacja ze źródła równie cenna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olsztynianka Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 14:09 To jest niezła antyreklama dla tego przedszkola. Dziekuję za obraz tego co mogłoby czekać tam moje dziecko. Przeczytałam różne opinie i na pewno podejmę decyzję. Na pewno nie przedszkole Patryk Odpowiedz Link Zgłoś
sbial Re: Smerfy 10.03.07, 13:45 dziękuje Ci za poradę w sprawie przedszkola. Była naprawdę wyśmienita! Jestem Ci głęboko wdzięczna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama smerfetki Re: H... IP: *.ols.vectranet.pl 10.03.07, 14:48 Grunt to wypowiedź na temat... i to z taką stanowczością... No ale niektórzy tak mają że napiszą byle co byleby tylko wrzucić swoje 2 grosze... A swoją droga nie wiem co jest niestosownego w powiedzeniu - "pochlastam się chyba" no ale pewnie też wyrodą matką jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: H... IP: *.ols.vectranet.pl 11.03.07, 06:43 Przeszkadza czy nie przeszkadza i tak nic z tym nie zrobie i nie mam na blokersów najmniejszego wpływu więc się nad tym nie głowie.W kwestii wychowania mojej córki - dziękuję za radę ale o nią nie prosiłam - póki co mała ma się bardzo dobrze i nikt mi nigdy nie powiedział, że jest "źle wychowana", wręcz przeciwnie. Myślę, też że używanie takiego słownictwa przez blokersów ma bardziej złożone podłoże. Generalnie to proponuje podchodzić z większym poczuciem humoru do tego ci się czyta i nie traktować wszytskiego tak śmietelnie poważnie. Ja ze swojej strony na tym poscie kończę tą dyskusję bo szkod mi czasu i energii a co wazniejsze nic ona nie wnosi w moje zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: smerfy IP: *.ols.vectranet.pl 11.04.07, 22:06 Witam bardzo duzo pozytywnych opinii o Smerfach; stad mam do Was ogromna prsobe - czy moglby mi ktos podac adres tego przedszkola i numer telefonu; lease; bardzo mi zalezy a nie moge nigdzie znalezc.... nie wiecie czy przyjma tam dwuipółletnie bardzo samodzielene dziecko? czy jest wgole szansa zeby jakies przedszkole w olsztynie przyjmowalo dzieci w tym wieku? pozdroofka Odpowiedz Link Zgłoś
mimilan Re: smerfy 12.04.07, 14:03 Gość portalu: Ann napisał(a): > Witam > bardzo duzo pozytywnych opinii o Smerfach; stad mam do Was ogromna prsobe - czy > moglby mi ktos podac adres tego przedszkola i numer telefonu; lease; bardzo mi > zalezy a nie moge nigdzie znalezc.... > nie wiecie czy przyjma tam dwuipółletnie bardzo samodzielene dziecko? > czy jest wgole szansa zeby jakies przedszkole w olsztynie przyjmowalo dzieci w > tym wieku? > pozdroofka Patryk napewno przyjmie tam wszystkich przyjmują, smerfy na jeziołowicza 21 Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie 13.03.07, 13:57 Moze szkoda, ze akurta zebraly sie same zle opinie o tym przedszkolu a tak naprawde nie bylo zadnych konkretnych zarzutow. Niecaly rok temu ja tez szukalam porady w sprawie tego przedszkola i slyszalam niepozytywne opinie o Patrykach na Jarotach, nie wiem dokladnie o ktorym jedna z matek sie wypowiadala ale nie podobalo jej sie wlasnie kiepskie wyzywienie, wciaz zmieniajace sie przedszkolanki. Moja corka chodzi od pol roku do tego przedszkola i jestem z niego zadowolona (Zielona Gorka). Posilki sa urozmaicon, codziennie na snaidanie jest do wyboru zupa mleczna i kanapki z roznymi dodatkami, obiady tez sa rozne. Jak do tej pory zadna z przedszkolanek sie nie zminila. Sa bardzo sympatyczne, jest z nimi kontakt, bardzo chcetnie opowiadaja co dziecko robilo, z kim sie poklocilo, robia czasem zdjecia z jakis smiesznych sytuacji aby pozniej pokazac rodzicom jak pociecha spedzala dzien w przedszkolu. Sa tam male grupy co jest dla mnie wazne poniewaz dzieki temu jest mniejsza szansa ze dzieci nie zarazaja sie tak ciagle jak slysze od wielu znajomych. Maja codziennie rytmiki, angielski i rozne zajecia plastyczne. Panuje tam rodzinna atmosfera. Przedszkole jest czynne do 18 co tez jest dosc istotne. A kiedy odbietram dziecko czesto nie chce wyjsc, bo jeszcze czegos nie skonczyla rysowac, bo jeszcze sie nie nabawila. Czego wiecej chciec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MALINIAK Re: nowe przedszkole w Olsztynie IP: *.ip.netia.com.pl 07.06.13, 13:59 bardzo fajne przedszkole, miłe Panie, wszystko ok Odpowiedz Link Zgłoś