Dodaj do ulubionych

Przedszkole Patryk w Olsztynie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 23:12
Czy ktoś może powiedzieć mi cos na temat tego przedszkola? Czy warto zapisać
do niego dziecko? .... albo jakie przedszkole polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: mama Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl 28.02.07, 08:10
      a co zaczynacie w patryku nabór i trzeba sobie zrobić trochę reklamki? nowa pani
      wiceprezydent - od oświaty jest jak najgorszego zdania o takich prywatnych
      placówkach...
      • Gość: Olsztynianka Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 09:20
        Pytam, bo obecnie moje dziecko chodzi do Przedszkola Nr 40 i nie jestem
        zadowolona. Szukam innego przedszkola. Nie rozumiem tej formy zapytania? Jeśli
        jesteś w stanie odpowiedzieć na zadane mi pytanie to odpowiedz a jak nie to
        lepiej nic nie mów, bo Twoja wypowiedź nic mi nie dała.
        Proszę o poważne odpowiedzi w tej kwestii.
    • Gość: Przemek Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl 28.02.07, 08:46
      nie polecam Partyka. to przedszkole na dennym poziomie, w okolicach na zatorzu
      sa duzo lepsze placowki.
      • Gość: Olsztynianka Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 09:20
        Szkoda, że Zatorze nie jest mi po drodze. To drugi koniec miasta jak dla mnie ;(
        • Gość: Przemek Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl 28.02.07, 09:29
          z zielonej gorki jest Tobie nie po drodze przez zatorze do miasta?
          • mamaoscara Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie 28.02.07, 09:37
            Przedszkole Patryk to nie tylko Zielona Górka.Ja słyszałam o nim tyle samo
            pozytywnych co negatywnych opinii,zresztą podobnie jak o innych przedszkolach
            • Gość: Olsztynianka Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 12:21
              Czyli w sumie jest tam tak jak w każdym tylko tyle że za wiekszą kasę.
              • sbial Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie 28.02.07, 17:06
                a gdzie te "Smerfy" konkretnie? czy to przedszkole niepubliczne?
                ja myślałam nad "Jackiem i Agatką", może słyszeliście jakieś opinie o tym miejscu?
                • Gość: mama :o) Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl 28.02.07, 19:11
                  Smerfy są na Jeziołowicza - przedszkole niepubliczne.
                  Jacek i agatka to chyba tez na Jarotach - blisko Smerfów.Jeśli dobrze myśle to
                  hmm byłam, chciałam zwiedzić ale Pani nie pozwoliła, pytałam ale odpowiedzi
                  były tak zbywające, że sobie darowałam :o)
    • Gość: mama:) Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl 28.02.07, 11:25
      Jesli szukasz na Jarotach to prócz Patryka(które jest nie tylko na Zielonej
      Górcce a równiez na Pieczewie i Jarotach) są jeszcze Smerfy i Nutka.
      Moje dziecko chodzi do Smerfów i jestem bardzo zadowolona - mała bardzo chętnie
      idzie, Pani bardzo życzliwa i pomocna dzieciom, jedzonko wiadomo - raz dziecko
      zje a raz nie aczkolwiek jest dośc urozmaicoe.Pani nie zmusza i mała je tyle
      ile jej się podoba.Często są teatrzyki i różne inne wyjścia.
      No i cena niższa niż w Patryku.
      O Nutce wiem tyle, że to przedszkole muzyczne :o) - więcej niestety nie wiem.
      W mieście (chyba na Pana Tadeusza) jest jeszcze Dorotka - tez bardzo fajne
      przedszkole, artystyczne.
      W zeszłym roku jeździlam i zwiedzałam różne przedszkola więc może nie mam
      najświeższych informacji ale jakbyś chciala coś jeszcze wiedzieć to chętnie
      pomogę :o)
      • bystra2000 Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie 28.02.07, 12:16
        Przedszkole na Żołnierskiej naprzeciwko
        Szpitala Wojewódzkiego .:):):):):)
        moja wnuczka chodzi tam z radością :)
        • Gość: Olsztynianka Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 12:18
          a w którym miejscu jest to przedszkole?
        • maretina Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie 10.03.07, 21:06
          bystra2000 napisała:

> Przedszkole na Żołnierskiej naprzeciwko
          > Szpitala Wojewódzkiego .:):):):):)
          > moja wnuczka chodzi tam z radością :)
          >

za rok zamierzam tam zapisac dziecko. fajnie, ze wnuczka jest zadowolona.
          napisz prosze cos wiecej:)
      • Gość: mama smerfa Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.03.07, 21:14
        W zupełnosci zgadzam sie z opinia o przedszkolu Smerfy,(niestety z ograniczen
        finansowych musialam zmienic Małej przedszkole)bylam rowniez zadowolna z pobytu
        mojego dziecka w tej placowce.Czesto pyta czy bedzie tam jeszcze kiedys
        chodzić:)
        Smerfy z moich obserwacji: duży nacisk na zabawy na świeżym powietrzu,głębokie
        zainteresowanie psychicznym rozwojem dziecka(ruchowym mniej ,ale wynika to
        myślę z ograniczeń powierzchniowych placówki{brak sali gimnastycznej}-choc
        rekompensowały to w pewnym stopniu spacery,dziecko rozwijało umiejętności
        manualne.Maluch uczył się wielu piosenek i wierszyków.Panie na bierzaco
        informowały o zachowaniu dziecka tzn.jak współpracuje z rówiesnikami,czy
        chętnie bierze udział w dyskusjach i o gólnych postępach.I co mnie osobiście
        przypadło do gustu,to jest to że Panie Z UŚMIECHEM witały każde dziecko,a nie
        dziecko witało sie z Paniami,co dawało naszemu skarbowi poczucie:"Ciesze się że
        ZNÓW cie widzę"(a nie jak to ma miejsce w obecnym przedszkolu,gdzie odnoszę
        wrażenie że Pani widząc wchodzące do sali dziecko myśli sobie:"O nie!Znowu ten
        nieznośny dzieciak").Teraz jest w przedszkolu nr.15(przy piekarni Tyrolska)
        niestety uczeszcza niechetnie,głowny powod to..PANIE przedszkolanki.Ich
        poodejscie do wychowankow odbiega od mojego wyobrazenia.Tzn.Pani powinna byc
        miła,słuchac co dzieci maja do powiedzenia,dawac poczucie bezpieczenstwa
        itp.Jestem na etapie obserwacji na ile to wyobraznia dziecka w tym wieku a na
        ile rzeczywiste fakty,niestety słuchy jakie dochodza do mnie od innych rodzicw
        potwierdzaja opowiadania córki,która ciągle chce do Smerfów.
        Jacek i Agadka...nie mogę za wiele powiedzieć,dyrektorka nie miała ochoty
        oprowadzić nas po obiekcie...
        • Gość: ruda Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 02.03.07, 23:19
          potwierdzam opinię mojej przedmówczyni. W Smerfach jest fantastyczna atmosfera.
          Pani dyrektor bardzo otwarta i życzliwa. Dla mnie najlepszym wyznacznikiem jest
          zadowolenie mojego syna, a ten wprost uwielbia chodzić do tego przedszkola.
          • sbial Smerfy 03.03.07, 13:30
            ale super opinie o tym przedszkolu :)
            to jeszcze pozwolę się zapytać, od kiedy tam zapisy są? i jak wygląda sprawa
            płatności?
            • sbial Re: Smerfy 09.03.07, 16:32
              byłam w "Smerfach" - bardzo dobre wrażenie. A pani dyrektor super babka, tylko
              wcale nie gwarantuje że będą miejsca od września:(
              • Gość: hanna Re: Smerfy IP: *.spray.net.pl 09.03.07, 17:12
                Moje dziecko obecnie chodzi do przedszkola na ul. Panasa i lubi tam chodzić
                Pani dyrektor jest bardzo sympatyczna kobieta i przedszkolanki te są mile
                uśmechnięte moja Marysia dużo rzeczy tam się uczy różne piosenki wierszyki robi
                różne akademie to na dzień babci czy mamy i przynosi mi duzo do domu swoich
                namalowanych małych arcydzieł
                • Gość: mama smerfetki Re: Smerfy IP: *.ols.vectranet.pl 10.03.07, 12:35
                  Hej :o),
                  jak w zeszłym roku zpisywałam małą do Smerfów to była lista rezerwowe już w
                  marcu :o).
                  Na szczęscie udalo nam się dostać - mała super zadowolona a ja jeszcze bardziej
                  bo widzę że chętnie chodzi :o)
                  Najlepiej się przypominac Pani dyektor raz w tygodniu albo zajść i się spytać
                  czy już jest lista dzieci :o)
                  Pozdrawiam :o)
                  • sbial Re: Smerfy 10.03.07, 12:42
                    w takim razie będę się przypominała, bo jakoś mi bardzo na tym przedszkolu
                    zależy. Pani dyr od razu mnie uprzedziła, że nie wiadomo czy miejsca
                    będą.....pochlastam się chyba
    • Gość: BZYK Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl 28.02.07, 20:35
      Przez półtorej roku moje dziecko uczęszczało do przedszkola "Patryk" na
      Zielonej Górce i nie polecam go nawet największemu wrogowi. Na śniadanie prawie
      codziennie parówki. Panie nauczycielki pozornie miłe (pewnego dnia usłyszałam
      teks wychowawczyni do jakiegoś dziecka wchodzącego do grupy "...czego?...").
      Moje dziecko od początku miało skłonności leworęczne więc przekazaliśmy
      wychowawczyni żeby go nie przestawiały, gdyż nam jest to bez różnicy, którą
      ręką będzie pisało. Jednak dziecko usilnie było przestawiane na prawą rękę. Do
      tej pory nie wiem co się wydarzyło, ale dzieciak z najweselszego stał się nagle
      ponury i zamknął się w sobie. Nie chce w ogóle o tym rozmawiać. Z panią
      dyrektor nie było o czym rozmawiać, bo wszystkie sprawy kwitowała jednym
      zdaniem "...jak się nie podoba to proszę zabrać dziecko z przedszkola, na jego
      miejsce jest wielu chętnych..." Zdecydowaliśmy się przenieść dziecko do innego
      przedszkola, z którego jesteśmy bardzo zadowoleni. Po 2 miesiącach dziecko
      zaczęło wracać do normalności, znowu był uśmiechnięty i radosny. Od 2 lat masze
      dziecko jest szczęśliwym przedszkolakie w Przedszkolu Miejskim nr38 przy ulicy
      Żołnierskiej. Pod każdym względem placówka spełnia nasze oczekiwania -
      wychowawczynie są super - dyrekcja również - wspaniałe zajęcia, dobra kuchnia,
      wiele ciekawych imprez. Kiedy odbieramy dziecko z przedszkola (około 16.00)
      pada pytanie: "mogę zostać jeszcze trochę?". To chyba świadczy o wszystkim.
      Gdybyśmy mieli poraz kolejny podjąć decyzję o wyborze przedszkola, na pewno
      byłoby to przy ulicy Żołnierskiej. Polecamy wszystkim ludziom, którym zależy na
      przwidłowym rozwoju dziecka.
      • Gość: dyrektorka Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl 01.03.07, 08:04
        www.e-bip.pl/4dmethod/wwwGminaStart3/47/%23%231861969397.0
        na tej stronie w zakładce "samorządowe jednostki i inne podmioty" (na środkowym
        "zegarze")znaleźć można w spisie: "przedszkola". Tam są wszystkie przedszkola
        miejskie i dość szczegółowe o nich dane (bez reklamowego polecania się oczywiście)
        Prywatna wymiana opinii jest ważna, ale informacja ze źródła równie cenna.
      • Gość: Olsztynianka Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 14:09
        To jest niezła antyreklama dla tego przedszkola. Dziekuję za obraz tego co
        mogłoby czekać tam moje dziecko. Przeczytałam różne opinie i na pewno podejmę
        decyzję. Na pewno nie przedszkole Patryk
    • sbial Re: Smerfy 10.03.07, 13:45
      dziękuje Ci za poradę w sprawie przedszkola. Była naprawdę wyśmienita! Jestem Ci
      głęboko wdzięczna!
      • Gość: mama smerfetki Re: H... IP: *.ols.vectranet.pl 10.03.07, 14:48
        Grunt to wypowiedź na temat... i to z taką stanowczością...
        No ale niektórzy tak mają że napiszą byle co byleby tylko wrzucić swoje 2
        grosze...
        A swoją droga nie wiem co jest niestosownego w powiedzeniu - "pochlastam się
        chyba" no ale pewnie też wyrodą matką jestem.
    • Gość: ... Re: H... IP: *.ols.vectranet.pl 11.03.07, 06:43
      Przeszkadza czy nie przeszkadza i tak nic z tym nie zrobie i nie mam na
      blokersów najmniejszego wpływu więc się nad tym nie głowie.W kwestii wychowania
      mojej córki - dziękuję za radę ale o nią nie prosiłam - póki co mała ma się
      bardzo dobrze i nikt mi nigdy nie powiedział, że jest "źle wychowana", wręcz
      przeciwnie.
      Myślę, też że używanie takiego słownictwa przez blokersów ma bardziej złożone
      podłoże.
      Generalnie to proponuje podchodzić z większym poczuciem humoru do tego ci się
      czyta i nie traktować wszytskiego tak śmietelnie poważnie.
      Ja ze swojej strony na tym poscie kończę tą dyskusję bo szkod mi czasu i
      energii a co wazniejsze nic ona nie wnosi w moje zycie.
      • Gość: Ann Re: smerfy IP: *.ols.vectranet.pl 11.04.07, 22:06
        Witam
        bardzo duzo pozytywnych opinii o Smerfach; stad mam do Was ogromna prsobe - czy
        moglby mi ktos podac adres tego przedszkola i numer telefonu; lease; bardzo mi
        zalezy a nie moge nigdzie znalezc....
        nie wiecie czy przyjma tam dwuipółletnie bardzo samodzielene dziecko?
        czy jest wgole szansa zeby jakies przedszkole w olsztynie przyjmowalo dzieci w
        tym wieku?
        pozdroofka
        • mimilan Re: smerfy 12.04.07, 14:03
          Gość portalu: Ann napisał(a):

> Witam
          > bardzo duzo pozytywnych opinii o Smerfach; stad mam do Was ogromna prsobe -
          czy
          > moglby mi ktos podac adres tego przedszkola i numer telefonu; lease; bardzo mi
          > zalezy a nie moge nigdzie znalezc....
          > nie wiecie czy przyjma tam dwuipółletnie bardzo samodzielene dziecko?
          > czy jest wgole szansa zeby jakies przedszkole w olsztynie przyjmowalo dzieci w
          > tym wieku?
          > pozdroofka
          Patryk napewno przyjmie tam wszystkich przyjmują,
          smerfy na jeziołowicza 21
    • utalia Re: Przedszkole Patryk w Olsztynie 13.03.07, 13:57
      Moze szkoda, ze akurta zebraly sie same zle opinie o tym przedszkolu a tak
      naprawde nie bylo zadnych konkretnych zarzutow. Niecaly rok temu ja tez
      szukalam porady w sprawie tego przedszkola i slyszalam niepozytywne opinie o
      Patrykach na Jarotach, nie wiem dokladnie o ktorym jedna z matek sie
      wypowiadala ale nie podobalo jej sie wlasnie kiepskie wyzywienie, wciaz
      zmieniajace sie przedszkolanki.
      Moja corka chodzi od pol roku do tego przedszkola i jestem z niego zadowolona
      (Zielona Gorka). Posilki sa urozmaicon, codziennie na snaidanie jest do wyboru
      zupa mleczna i kanapki z roznymi dodatkami, obiady tez sa rozne. Jak do tej
      pory zadna z przedszkolanek sie nie zminila. Sa bardzo sympatyczne, jest z nimi
      kontakt, bardzo chcetnie opowiadaja co dziecko robilo, z kim sie poklocilo,
      robia czasem zdjecia z jakis smiesznych sytuacji aby pozniej pokazac rodzicom
      jak pociecha spedzala dzien w przedszkolu. Sa tam male grupy co jest dla mnie
      wazne poniewaz dzieki temu jest mniejsza szansa ze dzieci nie zarazaja sie tak
      ciagle jak slysze od wielu znajomych. Maja codziennie rytmiki, angielski i
      rozne zajecia plastyczne. Panuje tam rodzinna atmosfera. Przedszkole jest
      czynne do 18 co tez jest dosc istotne. A kiedy odbietram dziecko czesto nie
      chce wyjsc, bo jeszcze czegos nie skonczyla rysowac, bo jeszcze sie nie
      nabawila. Czego wiecej chciec?
    • Gość: MALINIAK Re: nowe przedszkole w Olsztynie IP: *.ip.netia.com.pl 07.06.13, 13:59
      bardzo fajne przedszkole, miłe Panie, wszystko ok
    • Gość: gość Przedszkole IP: 79.162.219.* 05.07.13, 19:36
      nowe przedszkole

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka